Unohtakaa roska-DNA, unohtakaa tilke-DNA!

Evoluutioteoria on vuosikausia nojannut olettamukseen, että eliöissä on valtavasti ns. evolutiivista roskaa, ylimääräistä geneettistä materiaalia, jolla ei varsinaisesti ole mitään merkitystä, mutta jota voisi käyttää evoluution raaka-aineena. Yhä edelleen moni vakavasta tieteestä ymmärtämätön tutkija saattaa elää vanhentuneessa uskomuksessa, jonka mukaan esim. ihmisen genomista jopa n. 98% on roska-DNA:ta.

Encode-projektin (alkoi v. 2003) tarkoitus oli tutkia ihmisen genomin toiminnallisten DNA-jaksojen osuutta koko genomista. Projektin ensimmäisten julkaistujen tulosten mukaan yli 80% ihmisen genomista on toiminnallista. Näin suuri toiminnallisen DNA:n osuus on ollut tietysti järkytys evoluutioon uskoville, mikä on johtanut siihen, että heidän on ollut pakko keksiä vähintäänkin terminologisia vivahteita sanalle 'toiminnallinen', jotta heidän unelmansa evoluutiosta pysyisi hengissä. Ja kun termi roska-DNA on vaivihkaa haudattu taka-alalle, on evoluutiouskovien toimesta peliin raahattu uusi termi; tilke-DNA. Tällä evoluutiouskovaiset edelleen tarkoittavat sitä jopa 99%:n osuutta genomista, joka ei koodaa proteiineja (tarkemmin: jota ei lueta proteiinien valmistuksessa), mutta josta lukemalla valmistetaan mm. RNA-molekyylejä (ei mRNA:ta). Evoluutiouskovaiset myös usein väittävät, että suurin osa tästä ns. tilke-DNA:sta on retrovirusten jättämää geneettistä materiaalia.

Vakavasti otettava tiede tarjoaa eri näkemyksen. Tässä yksi tutkimus, joka romuttaa evoluutioteorian:

https://www.researchgate.net/publication/269187480_Non-coding_RNAs_Biological_functions_and_applications?fbclid=IwAR2RYi1Zw99F_-87r8sj0Q3z1FqHJQ19dCBHZUwDbSx2jaV4GPsBLO4ThRY

"In addition, there has been an explosion of research addressing possible functional roles for the other 98% of the human genome that does not encode proteins. In fact, >90% of the human genome is likely to be transcribed yielding a complex network of overlapping transcripts that include tens of thousands of long RNAs with little or no protein forming capacity; they are collectively called non-coding RNA."

Eli lopulle 98%:lle ihmisen genomista on havaittu toiminnallisia tehtäviä. Yli 90% ihmisen genomista todennäköisesti LUETAAN TRANSKRIPTIOON, mikä tuottaa monimutkaisen päällekkäisten transkriptien verkoston sisältäen kymmeniätuhansia pitkiä RNA-molekyylejä, joita ei juurikaan käytetä proteiinien valmistukseen. Näitä kutsutaan koodaamattomaksi RNA:ksi.

Tällaiset havainnot ovat omiaan aiheuttamaan sen, että moni vakavasti otettava tutkija kyseenalaistaa koko evoluutioteorian, koska teorialta on pudonnut pohja pois. Eihän evoluutiolla ole enää raaka-ainetta, josta mutatoida uusia rakenteita tai ominaisuuksia, jos nyt kukaan rehellinen tutkija on ylipäätään koskaan uskonutkaan moiseen pseudotieteelliseen höpinään.

Kiihkeimmät evoluution puolustajat ovat sittemmin kiinnittäneet huomion termiin 'toiminnallinen' ja tätä kautta yrittäneet väheksyä mm. Encode-projektin tuloksia. Kiistely tuon termin toimivuudesta on oikeastaan täysin turhaa, jos ymmärtää DNA:n luonteen passiivisena informaatiovarantona, jota solu lukee valmistaakseen toiminnallisia RNA-molekyylejä. Silloin oivaltaa myös sen, että genomissa ei ole mitään turhaa, ei roskaa eikä tilkettä, vaan kaikki on käyttökelpoista. Ainoastaan geneettinen rappeutuminen aiheuttaa sen, että osa genomista muuttuu ja on jo muuttunut vaikeasti käytettäväksi heterokromatiiniksi, tyypillisesti paljon AT-emäspareja sisältäväksi köyhtyneeksi DNA:ksi.

17

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja mitä ovat johtavat evoluutiobiologit sanoneet toinnallisen DNA:n osuudesta genomissa?

      "If much more than 3% of genome is functional, evolution becomes primarily a destructive process." (PZ Myers, 2015)

      "If any more than a small percentage of DNA has a meaningful sequence, such a mutation rate causes more than 1-2 harmful mutations per generation, and evolution becomes primarily a destructive process." (Larry Moran, 2014)

      "Mutational load considerations lead to the conclusion that the functional fraction within the human genome cannot exceed 25%, and is probably considerably lower." (Dan Graur, 2017)

      Siis jos yli 3% genomista on toiminnallista, tulee evoluutiosta mutaatiokuorman takia tuhoava prosessi. Tässä evoluutiobiologit myöntävät suoraan, että jos roska-DNA:ta ei ole tarpeeksi, eli todella paljon, aiheuttaa mutaatiokuorma sen, että loppujen lopuksi havaitsemme vain geneettistä rappeutumista.

      • Anonyymi

        Kyllä paleontologia jo yksin osoittaa evoluution faktaksi, joten mahdollisesti nuo herrat Myers, Moran ja Graur ovat olleet väärässä.


    • Anonyymi

      Mitä yrität todistaa ja kenelle?

    • Anonyymi

      "Roska-DNA" tai "Tilke-DNA" oli edelleen HAVAINTO. Se ei ole KOSKAAN ollut evoluutioteorian pohjalta tehty ennustus. Koodaamattoman DNA:n osuus yllätti ensimmäiset tutkijat.

      Tilke-DNA:n osuuden väheneminen on oljenkorsi johon hukkuva kreationisti tarttuu. Riittää kun joku tutkija sanoo, että "ilmeisesti" tai "todennäköisesti". Mutta kun tutkijat sanovat, että kaikki lintulajit ovat periytyneet käytännössä AIVAN VARMASTI yhteisestä kantamuodosta niin sen ääriuskonnolliset nillittäjät sivuuttavat.

      Uskonne on mätä. Jumalaa ei ole.

    • Anonyymi

      2% genomista on pseudogeeneja.
      Kreationistina minä en paljon puhuisi sanojen vivahteista (ja niiden väärinkäytöstä), esim Roti ei edes osaa käyttää sanaa evoluutio oikein.

    • Anonyymi

      Mitä vastaat kun joku oppilaistasi kysyy mitä evoluutio-sana tarkoittaa? Tällä on laajempaakin koulutuspoliittista kiinnostavuutta.

    • Anonyymi

      Poikakulta, evoluutio ei kuulu palstan aihepiiriin ja vaikka onnistuisitkin kumoamaan evoluutioteorian (mitä et ole koskaan tehnyt, et tee nyt etkä tule koskaan tekemäänkään), se ei osoittaisi raamatullista luomista yhtään varmemmaksi. Joko olet selvittänyt mitkä ne muut kolme vaihtoehtoa ovat ja mitkä ovat nisäkkäiden alkuperäiset lajityypit?

      - Ilkimyksen teologitäti

    • Asiaa käsittelevä julkaisu löytyy mm.
      https://www.pnas.org/content/111/17/6131

      Tässä jotain poimintoja:
      1. n. 99% ihmisen DNA:n nukleotideistä ei koodaa proteiineja
      2. arviolta vain enintään 20% ihmisen DNA:sta on oltava välttämätöntä - muuten mutaatio-taakka kävisi liian suureksi.
      3. ihmisen genomi sisältää paljon turhaa. jopa 50% nukleotideistä on tunnistettu toistoksi
      4. Geenivertailun perusteella ainakin 5% geeneistä on vahvan evolutiotiivisen valintapaineen alla, mutta tämän arvioidaan olevan ihmisillä 12-15%.

      Eli suurin osa DNA:sta ei ole ihmiselle mitenkään tarpeellista. Toki tämä ei tarkoita sitä, että se olisi täysin toimimatonta. Vaikka vain ehkä 1-2% koodaa proteiineja, niin proteiinin koodausta säätelevä osa on paljon suurempi. Osa DNA:sta voi olla myös varmuuskopioita, mikä ei ole tarpeellista, mutta ei täysin roskaakaan. Kenties suurin osa DNA:sta on turhaa roskaa, mikä ei ole täysin toimimatonta, mutta jolla ei ole mitään merkitystä - niiden koodi saatetaan kopioida RNA:han, mutta ne eivät koodaa proteiineja eivätkä säätele niiden koodausta millään tavalla. Eli vaikka 80% olisikin jollain tavalla ”aktiivista”, niin suurin osa siitä on silti turhaa ja arvio välttämättömälle DNA:lle on vain 12-15%.

      Jos tutkijat oikeasti katsoisivat, että DNA analyysi on ristiriidassa evoluutio-oletusten kanssa, niin tästä löytyisi kirjoituksia ja artikkeleja muuallakin kuin kreationistien höpinöissä.

      • Anonyymi

        Evoluutio rakentuu siis lähes kokonaan "roskan" varaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio rakentuu siis lähes kokonaan "roskan" varaan?

        Periaatteessa kyllä. Jos kaikki DNA olisi tarpeellista eliön selviytymiselle, niin evoluutiolla ei olisi paikkoja, missä myllertää ja luoda uusia geenejä.


      • Anonyymi
        Järkisyitä kirjoitti:

        Periaatteessa kyllä. Jos kaikki DNA olisi tarpeellista eliön selviytymiselle, niin evoluutiolla ei olisi paikkoja, missä myllertää ja luoda uusia geenejä.

        Evoluutio ei luo mitään uusia geenejä. Evoluutio on uskomusoppi, jolle ei löydy mitään luonnon lainalaisuutta. tuo uskomusoppi on pelkkää oletusta. Oletuksista vedettyjä vääristeltyjä johtopäätöksiä ja väärennöksiä. Evoluutio näkee harhoja. Hallusinaatioita, joille ei tieteessä löydy mitään pohjaa.

        http://www.educatetruth.com/featured/dr-john-sanford-lectures-on-inevitable-genomic-deterioration/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio ei luo mitään uusia geenejä. Evoluutio on uskomusoppi, jolle ei löydy mitään luonnon lainalaisuutta. tuo uskomusoppi on pelkkää oletusta. Oletuksista vedettyjä vääristeltyjä johtopäätöksiä ja väärennöksiä. Evoluutio näkee harhoja. Hallusinaatioita, joille ei tieteessä löydy mitään pohjaa.

        http://www.educatetruth.com/featured/dr-john-sanford-lectures-on-inevitable-genomic-deterioration/

        Kyllä luo. Näistä voit lukea ja sivistää itseäsi vaikkapa:

        https://www.nature.com/articles/d41586-019-03061-x

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2945180/#!po=11.9565


    • Kuten itsekkin olet huomannut, sokea usko antaa täyden varmuuden. Aukkojen jumalan palvelusmenot taas käynnissä.

    • Anonyymi

      Ja siltikin juuri sinun uskomasi luomistarina pysyy edelleen tarinana. Miksi muuten pidät uskomaasi luomistarinaa totena, mutta et esimerkiksi maailman syntyä sotkan munasta. Nehän ovat täsmälleen samalla viivalla uskottavuuden kanssa.

    • Anonyymi

      Evoluutio ei luo mitään uusia geenejä. Evoluutio on uskomusoppi, jolle ei löydy mitään luonnon lainalaisuutta. Tuo uskomusoppi on pelkkää oletusta. Oletuksista vedettyjä vääristeltyjä johtopäätöksiä ja väärennöksiä. Evoluutio näkee harhoja. Hallusinaatioita, joille ei tieteessä löydy mitään pohjaa.

      http://www.educatetruth.com/featured/dr-john-sanford-lectures-on-inevitable-genomic-deterioration/

      On suorastaan käsittämätöntä millaiselle pohjalle maailmankuvansa voi rakentaa välittämättä tuon taivaallista, kiistattomista tosiasioista. Parasta tuossa on, kun todellisuus ei vastaa oletusta, aloitetaan väärennösten tehtailu. joista on kirjoitettu jopa kirjoja.

      Roska DNA jarrutti lääketieteen kehitystä vuosikymmeniä. Jalostuksessa ei enää ole aikoihin käytetty mutatoitumista. Mutatoituminen vain ja ainoastaan tuhoaa. Tämän päivänsana on geenisiirrot. Odotan innolla aikaa koko mutatoitumisen kieltämisessä. Roska DNA:n olemassaolohan oli aikoinaan evoluution kulmakivi, jota ilman evoluutio on mahdotonta. Surkastuneet elimet olivat vahvin näyttö evoluutiosta.

      Prisma: Täydellinen ihmiskeho (Can Science Make Me Perfect? Tuotanto: October Films/BBC, 2018.) Anatomian tutkija Alice Roberts olisi laittanut ihmiselle koiran sydämen. Tuolla sydämellä ihmisen elinikä olisi pienemmillään 6-8 vuotta. Koko ohjelma on uskomatonta katsottavaa. Ei uskoisi 2020 mitään vastaava esitettävän. Kuuluu sarjaan, ihmisen silmä on huonosti suunniteltu.

      Evoluutio edustaa uskomatonta harhaoppia jonka olemassaolon jokainen vähänkään luontoa seuraava, tai siitä mitään ymmärtävä, helposti havaitsee. Kerran kuolleesata, ei synny koskaan mitään elävää.


      .

      • Anonyymi

        Ano. Poraat. Missä villat ?


    • Anonyymi

      Unohdapa sinäkin DNA, koska se ei kerran kontrolloi mitään kuten olet itse kerran toisensa jälkeen sanonut, ja keskity luomisen todistamiseen.

      Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe