Noja-tuoli (10 )

Huomenta taas kauniimpaan aamuun, myrskyjä on koettava, että elämä ei yksitoikkoiseksi käy;)
Täällä meilläpäin ei ollut sen kummempaa myrskyä mitä on jo pitkin kesää saatu kokea, tuuli oli aika ajoin kovaa ja vettä tuli paljon, mutta sähköt ei katkenneet.
Puut on pystyssä taloni lähettyvillä ja taivas melko puhdas pilvistä, tästä päivästä lupausta kauniista ilmasta.
Kari Tapio lauloi, myrskyn jälkeen on poutasää ja pitänee paikkansa.

Vähän oli viestejä eilen, olisiko syynä sähkökatkot, tai vaan haluttomuus viestitellä, ei aina niin mielekkäältä tämä tunnukaan, mutta jospa nyt uuteen puhtaaseen Noja-tuoli ympäristöön voisi useampi istahtaa.

Jätetään roskat niille kuuluville paikoille, vaikka todella holtittomuutta tässä asiassa on, saman olen huomannut noilla yhteisillä levähdyspaikoilla.
Uskon kumminkin, että tämän ikäinen väki roskat osaa ja viekin niille kuuluville paikoille ja vielä lajitteleekin ne.
Veroeuroista nuokin kustannukset maksetaan, joten vähänkin vastuullinen eläjä tämänkin oivaltaa ja ei turhaa rasitetta yhteiskunnalle aseta.
Tämä niin kuin moni muukin asia vaatii sitä ajattelua ja toimia sen mukaisesti, että itse pitää vastuu tuntea, ikävä kyllä näin ei vaan ole, aina noita toisten siivillä matkustavia näkyy olevan.

Nyt viikonloppu edessä ja minun on apteekkiin mentävä ihan vaan sitruunahapon ostoon, naapuri toi eilen sankollisen puolikoita ja ne hapon kanssa laitan juotavaksi, on niin hyvää, että vie kielen mennessään.
On ilo huomata, että toisia ajattelevia ihmisiä on olemassa ja vanhaakin muistavat, yllätys oli mieluinen.
Torin tarjoukset käyn samalla reissulla katsomassa, ihailen syksyn satoa ja kai mukaan jotain lähtee.
Toivotaan ketjumme säästyvän mieltä pahoittavilta viesteiltä, tervetuloa kaikki asialliset kirjoittajat niin vanhat kuin uudetkin, aina asian tynkää löytyy;)

216

1167

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hiljaiseen aamuun on etelärannikolla herätty myrskytuulen jyminän jälkeen. Se tuntuikin melkein pelottavalta, samoin korkeiden koivujen holtiton taipuilu naapuritontilla. Nurmikon siivoukseen on tästä suoriuduttava : pikkurisua, lehtiä, omenia, luumuja tuuli riepotteli , mutta mitään vahinkoa ei sattunut ainakaan tässä lähimailla. Sähköjohdot on täälläpäin maakaapeloitu, ei pitäisi sähkökatkoksia tullakaan. Venesatamaa myrsky saattaa koetella, veneitten kiinnitykset pettää ja niitä lähteä karkuteille tai muita veneitä tönimään. Laitureitakin saattaa irrota mökeiltä seilaamaan ulapalle. Kävimme tarkistamassa köydet, mutta melko rauhalliselta näytti, koska tuuli kävi maalta päin pohjois-koillisesta. Etelä-ja lounaistuuli ovat paljon hankalammat, koska ne saavat vauhtia ja voimaa pitkältä merenselältä. Pari avovenettä oli saanut pahasti vesilastia , varmaankin viime aikojen runsaista sateista ja onhan aallokkokin ollut tavallista korkeampaa. Kun huomaa muitten veneitten vahinkoja, soitetaan satamakapteenille ja hän ottaa yhteyttä veneen omistajaan, ja kyllä autetaan akuuteissa tilanteissa aina toisia veneitä.

   Minulla on samat aikomukset Skillanin kanssa tehdä puolukkajuomaa, kun on niin mahtava sato tänä syksynä jopa täällä etelässä. Varmaankin Vaasan Jaakon juomasta kyse, viini- tai sitruunahapolla tehtävästä, ihanan raikasta eikä liian makeaa. Se on myös hyvä lantrinki, jos sellaista tarvitsee. ;)

   Alkuviikon aurinkoisilla lämpimillä kävin vielä uimassa venereissuilla, matalissa poukamissa oli jopa 16 iltapäivän lämmössä, juuri ja juuri muutaman vedon kärsi pulahtaa. Tuskin minusta avantouimariakaan tulee, siihen olisi varmaan pitänyt tottua jo nuorempana. Uimahalliin en ole uskaltautunut viime kevättalven jälkeen, ja ostin kylpylän sarjalipun melko edulliseen hintaan, tosin matkaa tulee enemmän. Kroppa kaipaa vesijumppaa ja uintia, kai sekin on tavallaan riippuvuutta, hyvänlaatuista kuitenkin. Lukupiirimme ei vielä ole päässyt alkamaan, aiomme tehdä anomuksen, kyllähän tuolit saa tarpeeksi turvallisin välein aseteltua.

   Villiviini komeilee aidan päällä syvänpunaisissaan, tuon värinen neule olisikin ihana! Se onkin ensimmäisiä pihan ruskan merkkejä, kohti värien juhla-aikaa käydään. Haikein mielin saattelemme katseella uljaita kurkiauroja, hanhilaivueita on lentää touhottanut yli jo pitempään.

   Viihtyisää viikonloppua!

   • Ihmettelin keittiön lattialla tuoreita puunlehtiä, luulin pudottaneeni jäävuorisalaatista ensin. Sitten tajusin tuulettaneeni eilen ulos lähtiessäni, jolloin ikkunasta lenteli puiden lehtiä.

    Salaatista puheenollen aion laittaa katkarapusalaatin päiväruuakseni, keitän pari kananmunaa, ja vihanneksia on kaikenlaisia sopivia.

    Viikonloppuhan nyt on tulossa, pitänee käväistä postissakin, ja kun se on K-kaupan yhteydessä, voin ostaa täydennystä samalla. Pikaisella suorimisella *huushollista* selvisin, joten nyt ulos nauttimaan aurinkoisesta päivästä!

    Virkeää viikonloppua 😋 ))


  • Anonyymi

   Ihanalta tuntui tehdä taas päivittäinen lenkki koiran kanssa. Pari päivää jäikin lenkit lyhyiksi, kun eka päivä meni terassin kalusteita ja kukka-kukka-astioita siirrellessä ym. myrskyn alta poislaittoa, kun joka puolelta varoiteltiin myrskyn tuloa. No, se täällä meillä päin vasta seuraavana päivänä näytteli voimiaan. Sadetta ei silloinkaan tullut, ja vain kova puhuri joudutti meitä lenkkeilijöitä kotia kohti.
   Tänään sitten tutkittiin koirulin kanssa seudun myrskytuhoja, vähäisiksi noteerattiin, ja iloinen oli mieli kun taas aurinko paisteellaan meitä ilahdutti!
   On se kummaa, kun tuo lenkkeily on niin veressä, että parin päivän katkos tuntui ikuisuudelta, onneksi sentään kunto kestää vielä pitemmätkin lenkit, näistä ihanan kuulaista syyspäivistä on otettava kaikki irti, joten nyt hiukan murua rintaan ja sitten taas haistelemaan raitista ilmaa ja nauttimaan auringon kirkkaista säteistä, terveisin km.

  • Makriina2

   Kömmin nojatuoliin lepäämään. Taaaas heräsin viideltä, mutta oli sen verran hommia, että oli kiva kaikessa rauhassa panna huushollia kuntoon. Roskat roskikseen, paperikeräykseen, muovilaatikkoon, lasinkeräykseen ja metallipisteeseen. Alueellamme ne ovat kolmessa eri paikassa. Iso alue, roskikset ripoteltu pitkin ja poikin, että kaikilla olisi yhtä pitkä matka, ainakin jonnekin niistä. No meni aamukävelystä.
   Kunpa saisin itseni liikkeelle ostamaan käytävämattoja. Vanhat ovat ihan kulahtaneet. Motkotan niitä jatkuvasti, mutta en vaan saa lähteneeksi.
   Eilinen myrsky kirkasti taivaan, se on ihan sininen ja pilvenhattaroita täynnä. Aurinko paistaa, minulla on hyvä mieli.
   Toivottavasti muillakin.

   • Aurinkoista iltapäivää!

    Näin ne päivät vaihtelevat. Kauppareissullani katselin, eipä näkynyt
    myrskyn jälkiä. Mitä nyt vähän puista oli lehtiä saanut temmottua.
    Ja kun aurinkokin paistoi, tottahan se teki mielihyvää.
    Hyvin on meidän taloyhtiössä roskishommat hoidettu.Riittävä varastotila
    ja siinä roskisastioita erilaatuisille jätteille. Isommat pois heitettävät pitää
    itse hoitaa n. kilometrin päässä olevaan roskikseen. Kerran, pari
    vuodessa taloyhtiö tilaa kuorma-auton näille isommille jätteille, josta
    ennakkoon ilmoitetaan.
    Yllättävän rauhallista oli marketissa liikehdintä. Turvavälit oli helppo
    pitää. Luulin, että tänään on ryysis, kun eilinen oli sellainen rönttäpäivä.
    Olipa grillattuja kylkiluitakin. Niin sain kunnon soppatarpeet:) Joskus
    päiviä, ettei ko. tarvikkeita olekaan. Ainahan sen voi korvata muullakin.

    Tämä päivä alkaa olla lusittu. Näin oli tapana työhommien aikoina
    sanoa erikoisesti silloin, kun vähemmän miellyttävä työvaihe oli
    menossa. Nyt päivä oli oikein miellyttävä! Hyvää jatkoa!


  • Anonyymi

   Laitoitko ripauksen suolaa päälle ?

   • Anonyymi

    En laittanut lainkaan suolaa, laitoin aioastaan pari lapiollista sammuttamatonta kalkkia päälle!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En laittanut lainkaan suolaa, laitoin aioastaan pari lapiollista sammuttamatonta kalkkia päälle!

    Oli niin äärimmäisen tarkkaan kerrottu jokainen suupala taaskin,
    (jokaisessa jutussa) että jäi kaivelemaan, miten tuo suola....montako grammaa sitä
    vai ei ollenkaan ....?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli niin äärimmäisen tarkkaan kerrottu jokainen suupala taaskin,
    (jokaisessa jutussa) että jäi kaivelemaan, miten tuo suola....montako grammaa sitä
    vai ei ollenkaan ....?

    Sinisirulla on aina hyvät sapuskat, maistuis ne varmaan sullekkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinisirulla on aina hyvät sapuskat, maistuis ne varmaan sullekkin.

    No voi herttinen, jäikö jollakin epäselväksi suolan määrä 😊))

    Tein lähinnä remolade tyyppisen kastikkeen, johon : majoneesin ja sinapin, worcestershire tippojen , sitruunamehun lisäksi ripaus suolaa. Katkathan on suolaisia valmiiksi.
    Kevätsipulia leikkelin mukaan, en itselleni kaikkia aineksia laittanut mukaan,...
    syötävää tuli, moikka!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En laittanut lainkaan suolaa, laitoin aioastaan pari lapiollista sammuttamatonta kalkkia päälle!

    Vai niin.


  • Tyyne ja Tyyni viettää nimipäiväänsä tänään. Minä lopetin katiskan heiluttamisen, mutta sain tuhoja aikaan.

   Nauru pyrskähti kun illan uutisissa ensin mainittiin Ailan olleen vuosisadan rajuin myrsky, mutta korjattiin pian, että olikin kolmanneksi rajuin. Pettymyshän se oli, mutta historian kirjoihin pääsin ; ) tästä tulee nyt sanomista, mutta kirjoitinpahan koska myrsky sattui nimipäivälleni. Monta naurua on sattumalle naurettu.

   Tänään oli kaunis auringonlasku sitä kävin ikuistamassa, vastapäisellä puolen järveä oli komea sateenkaari, mutta siitä en kuvaa saanut, laiturin vieressä olevat isot puut estivät näkyvyyden.

   Esikoinen lähti tähtitaivasta kuvaamaan ja kuopus lähetti kuvia Lapin ruskasta. Omenat ei kauaksi puusta putoa. Luonnon kauneus kiehtoo meitä ja valokuvaus on yksi yhteinen harrastuksemme.

   Naapurin koira lopetti räksytyksen kun omistaja palasi työstä kotiin joten voinen laskea pääni tyynyyn. Kieltämättä on kiusallista kuunnella yhtämittaista haukkumista tuntitolkulla. Olen tottunut hiljaisuuteen mökillä, joten katsotaan miten jatkossa käy.

   Öitä ; )

   • Anonyymi

    Ihanko totta? Onko teillä ihan omat kamerat? Kyllä se on todella harvinaista että koko perhe ottaa valokuvia.


   • Huomenta kauniiseen lauantaipäivän aamuun., taivas kauniin sininen ja hieman oksat tuulesta kertovat, lämmintä kahdeksan astetta.
    Niin se syksy on luonamme, yöt kylmenevät ja kosteus lisääntyy.

    Luonto muuttaa värejään aina vaan kauniimmaksi ja voin kuvitella pihasi villiviinin värityksen Ramoona ja siihen kaikki maassa olevat oman sävyn antaa, kerrassaan upea näkymä.
    Ei näy kurkiauroja minun taivaan osalla, taitavat kiertää jotakin muuta kautta, tai sitten lähtöä vasta tekevät, näiden seutujen elävät.
    Tuo lukupiiri voisi olla kiva juttu myös meidän kerholaisten kanssa, pitääpä ehdottaa.

    Sinisirun ateriat aina niin monimutkaisilta ja ehkä harvinaisemmilta kuulostaa, mutta varmaan hyvin maukkaita ja taitava laittaja olet.

    Katselen juuri ikkunasta miten naapurin vanhempi mies koiransa kanssa ulkoilevat.
    Pieni koira ja hyvin terhakka, eivät lenkkejä tee, ehkä isäntä ei jaksa, kepin kanssa kulkee, mutta asiat hoituvat ja koiran ehdoilla kotiin lähdetään.
    Kaikki ohikulkijat heitä tervehtii ja iloisen näkymän vuoksi hyvä mieli minullakin;)
    Näyttää koirakin tyytyvän pieneen ulkona oloon, pihapiiri riittää.

    Meillä ei roskakatoksessa ole lasille, ei metallijätteille laatikkoa, City-marketin pihassa löytyy nämäkin laatikot ja kauppareissulla voin tarvitessa ne viedä.
    Minulle tuli kiire siivota olohuone ja saada uudet matot lattialle ja verot vaihdoin myös, vähän yritin mattojen väritystä seurailla.
    Syyssiivous on alkanut vähän tavallisesta poiketen, mutta joka kohta tuli kyllä läpikäytyä.
    Ikkunan pesin vain sisäpuolelta, niiden pesut siirrän myöhemmäksi, ehkä parvekelasien pesun yhteyteen.
    Ei pitäisi valittaa, mutta poikki oli mummo, kun torin, kaupan ja vielä vintille kipusin, ja maton ulos kiikutin.
    Saatuani olohuoneessa kaiken siihen kuntoon, että matot lattialle sain, oli ulkona olevan maton hakeminen jo vaikeaa.
    Piti välillä pitkälleen ruveta, kun migreenin poikanen silmissä sahalaitojaan viritti, kyllä on myönnettävä että vauhtia on hillittävä.
    Edellisenä päivänä jo ennakkoon työtelin huonekaluja ja kirjahylly, vaikka osin tyhjensin, oli painavammaksi muuttunut, mutta nyt kuitenkin voin myhäillä, lopputulos miellyttää;)

    Tuo ynnämuun talon tapa, lavan paikalle hommaaminen voisi olla ihan varteenotettava tapa, näkyy aina katokseen jotain sekajätteeseen sopimatonta ilmestyvän ja varmaan hallituksen puheenjohtaja niitä omilla kustannuksillaan sitten pois kuskaa.
    Ei varmaan mikään kiva homma ole, pitää esittää tuota tapaa mikä toimii ynnämuun talossa.
    Ei varmaan joka vuosikaan tarvitsisi, kun vaan tietoa olisi milloin tapahtuu, voisi jokainen omissa tiloissaan pitää ajankohdan tulemiseen asti.

    Onnea nimipäiväsi johdosta korppis, onhan se hienoa, että myrskyn sait nimesi kohdalle, harvinaista ainakin.
    Minä tuolla kännykällä joskus kuvia nappaan, mutta aika turhaa, joka paikassa on albumeita ja kuvia koneellakin, eipä tule katsottua ja tuskin jälkipolvi kovinkaan ihastuneita minun kuvista on.
    Aikaa kun riittäisi olisi mukava vanhempia katsella, mutta aika tähänkään hommaan ei riitä.
    Tässä muutama päivä sitten sattui vanha albumi käsiin, kun siivoilin hyllyjä ja olipa ihan yllätys kun itseni ihan ihmisen näköisenä näin, vähän on muutosta tapahtunut;)
    Kyllä se häiritsevää on, jos koira jatkuvasti haukkuu, kokemusta täälläkin, mutta yritän hillitä itseäni, sillä tiedän että rakas ystävä omistajilleen on ja koiran kuuluu haukkua, mutta ajankohta ja paikka olisi sillekin syytä oppia.

    Nyt siirryn keittiön puolelle ja alan tulevan viikon aterioita valmistamaan, uuniin laitan monenlaista syötäväksi tarkoitettua ja suolaakin laitan joka ruokaan kohtuudella;)
    Nauttikaa tavallanne tästä kauniista päivästä, mikä meillä ainakin edessä on, metsään ken kykenee;)


  • Anonyymi

   Ailamyrsky on riehunut aika monella kesämökillä. Seuraan erästä mökkiketjua ja kamalia kuvia siinä näkyy olevan. Viime vuosina ovat myrskyt olleet terävämpiä kuin ennen, sillä meidänkin mökillä on joskus kaatunut useampikin puu, eivätkä ne ole olleet mitään näreitä. Ei aikaisempina vuosikymmeninä sitä pelkoa ollut.

   Nyt Aila oli ohittanut meidän alueemme ystävällisesti. Omenatkin olivat vielä puussa. Tytär ja miehensä ovat siellä ja raportoivat helpottuneena tilanteesta. Yöt ovat jo kylmät, joten ajattelivat, että taitavat nyt panna mökit talvikuntoon. Meidän mökkimme ovat lähekkäin ja elämme jonkinmoisessa kolhoosissa aina kesälomilla.
   Täällä kaupungissa en Ailaa huomannut ollenkaan. Eihän tuo sää parhaimmalta tuntunut, mutta ei koiranilmaa kummemmalta kuitenkaan.

   Äkkiä tämä syksy tuli. Nurmikko on koko ajan märkä. Se on liian pitkä, mutta märän ruohon ajaminen tuntuu hankalalta. Nyt alkaa taas perennojen katkominen ja kompostointi. Se on aina syksyisin kamala urakka, kun niin hellästi rakastamani pionit ovat kesän aikana kasvaneet metrin korkeiksi pensaiksi. No onneksi voin tehdä hommani ihan omaan tahtiini. Karanteenin takia ei edes kukaan käy pihallani arvostelemassa tekemättömiä töitä!
   Hyvää viikonloppua!

   Makriina

  • Koska minulla on joutilasta aikaa vastailla tänne, niin palaankin näihin roska ongelmiin, josta Makriinakin oli huolissaan maailman laajuisesti ja minullehan sisiki jos jonkinlaista arvostelua, että mukamas veisin roskani jonnekin levähdyspaikalle?

   Ei kuuna kullan valkeana, koska lajittelen roskani tarkasti, verrattuna useimpaan, olettaisin? Esim. savuke askista menee se sellofaani sekajätteisin, mutta se sisus menee metallin keräykseen ja pahvi tietenkin sinne pahvien joukkoon, mutta ei lehti keräykseen.

   Taloyhtiössämme on vain tämä sekajäte, lehti, pahvi ja bio jäte, joten kaikki muut on vietävä kauemmaksi kunnalliseen jätepisteeseen, jotka kuskaan autollani, sillä en jaksaisi kävellä 10 km ja kun autokin on.

   Ei minun autoni haise nyt yhtään pahalta, koska roskat vietiin tyttäreni autolla tuohon 100 m päähän aivan meidän omaan taloyhtiön roskiin, siis ei mihinkään tien levähdyspaikoille, joten ole huoletta., Metallit, lasit ja muut , vei tyttäreni hänen matkansa varrella olevalle kunnalliselle keräyspisteelle.

   Tuosta jätteenkäsittelystä heräsi sellainen mielikuva, että Suomessahan on näitä isoja jätteen poltto asemia, joissa palaa kaikki, mutta mikä on se savu, joka sieltä ulos tulee? Onko se pahempaa kuin turve?

   • Anonyymi

    Ystävällisesti kyseenalaistan, tupakka-askin sisus ei kuulune metalliastiaan. Laittaisin sekajätteeseen. Kahvipaketeissakin on sisus metallipaperia, mutta kuuluvat muovijätteisiin.
    Luulen, että tuossa tupakka-askin metallipaperissa ei niin paljon muovia ole, että muovijätteisiin kuuluisi.


   • Anonyymi

    Matkan varrella oleva kunnallinen levähdyspaikkakin on sovelias paikka levittää lasia ja muuta kertynyttä rompetta, ei muuta kuin sinne vain koko tyttären autokuormallinen, ja kiireesti pois paikalta, ennen seuraavan lastin tuojaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ystävällisesti kyseenalaistan, tupakka-askin sisus ei kuulune metalliastiaan. Laittaisin sekajätteeseen. Kahvipaketeissakin on sisus metallipaperia, mutta kuuluvat muovijätteisiin.
    Luulen, että tuossa tupakka-askin metallipaperissa ei niin paljon muovia ole, että muovijätteisiin kuuluisi.

    Minä olen aina lajitellyt jätteeni huolellisesti!
    Tulitikut valmistajan mukaan, tupakantumpit eri pusseihin merkkien perusteella ja kirjoista irroitan niitit ja lajittelen ne pituuden mukaan.
    Siniset ja punaiset maitotölkit eri lastiin, makkarapakkaukset rasvapitoisuuden perusteella, peltipurkit niiden koon mukaan ja vieläpä vanupuikotkin järjestelen eri pusseihin , riippuen siitä, onko molemmat vai ainoastaan yksi pää käytetty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen aina lajitellyt jätteeni huolellisesti!
    Tulitikut valmistajan mukaan, tupakantumpit eri pusseihin merkkien perusteella ja kirjoista irroitan niitit ja lajittelen ne pituuden mukaan.
    Siniset ja punaiset maitotölkit eri lastiin, makkarapakkaukset rasvapitoisuuden perusteella, peltipurkit niiden koon mukaan ja vieläpä vanupuikotkin järjestelen eri pusseihin , riippuen siitä, onko molemmat vai ainoastaan yksi pää käytetty.

    Varmasti osaat myös laittaa nuo jätteet niille kuuluviin keräysastioihin. Hyvä sinä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ystävällisesti kyseenalaistan, tupakka-askin sisus ei kuulune metalliastiaan. Laittaisin sekajätteeseen. Kahvipaketeissakin on sisus metallipaperia, mutta kuuluvat muovijätteisiin.
    Luulen, että tuossa tupakka-askin metallipaperissa ei niin paljon muovia ole, että muovijätteisiin kuuluisi.

    Oikeassa olet. Tällaisen löysin, kun uteliaisuus iski ja googlasin kierrätyksen.

    "Tupakka-aski;
    Askin suojamuovi energiajätteeseen, aski kartonkiin ja foliopaperi sekajätteeseen."

    Hinta jäteasemalla
    Energiajäte
    8 €/m3

    Kartonki
    Maksuton

    Sekajäte
    11 €/200l
    30 €/m3


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen aina lajitellyt jätteeni huolellisesti!
    Tulitikut valmistajan mukaan, tupakantumpit eri pusseihin merkkien perusteella ja kirjoista irroitan niitit ja lajittelen ne pituuden mukaan.
    Siniset ja punaiset maitotölkit eri lastiin, makkarapakkaukset rasvapitoisuuden perusteella, peltipurkit niiden koon mukaan ja vieläpä vanupuikotkin järjestelen eri pusseihin , riippuen siitä, onko molemmat vai ainoastaan yksi pää käytetty.

    Vai niin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmasti osaat myös laittaa nuo jätteet niille kuuluviin keräysastioihin. Hyvä sinä!

    Tälle ikäluokalle näyttää ironia olevan tuntematon käsite.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tälle ikäluokalle näyttää ironia olevan tuntematon käsite.

    Taitaa olla sarkasmia tuo vastaus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen aina lajitellyt jätteeni huolellisesti!
    Tulitikut valmistajan mukaan, tupakantumpit eri pusseihin merkkien perusteella ja kirjoista irroitan niitit ja lajittelen ne pituuden mukaan.
    Siniset ja punaiset maitotölkit eri lastiin, makkarapakkaukset rasvapitoisuuden perusteella, peltipurkit niiden koon mukaan ja vieläpä vanupuikotkin järjestelen eri pusseihin , riippuen siitä, onko molemmat vai ainoastaan yksi pää käytetty.

    Vai niin.


  • Sunnuntaiaamu jälleen, viikko vierähti pitäen sisällään myrskyä ja aurinkoa.
   Tämä päivä näyttää lupaavalta auringon suhteen, tuolta se melkoisen kirkkaalta taivaalta paistaa ja varmaan metsiin taas kertyy puolukan innostamia kerääjiä.
   Maistui illalla saunan jälkeen puolukkamehu, kiva on kun on mistä ottaa;)
   Eilen raastoin porkkanoita pakkaseen, on sitten jouluna porkkanalaatikko tarpeet omasta takaa, kaupasta saisi helpolla sitä valmista sosetta, mutta kun minulla aika riittää näihin "minä itse " hommiin, niin miksi en tekisi;)

   Makriina olet onnellinen, kun on oma piha missä voi halutessaan puuhastella, samalla tuota raitista ilmaa vetää keuhkoihin, toki töitäkin löytyy, mutta ajan kulua sekin, jos voimia riittävästi.
   Minulla aamu antaa intoa aloitella yhtä sun toista tekemään, mutta kolmen-neljän tunnin jälkeen voimat ovat hiipuneet, todettava ja uskottava, että mikään ei ole kuin aiemmin oli.
   Olen kuitenkin iloinen, että selviän näistä vaatimattomista tekemisistä ja apua en tarvitse vielä pyytää.
   Kun koko elämänsä ajan on oppinut mitoittamaan tekemisensä niin, että omin voimin pärjää, vaikealta tuntuisi apua pyytää, kai sekin aika vielä koittaa, jos elämää jatkuu.
   Hyvä on, että apua nykyään on tarjolla sitä tarvitseville.

   Tuo roskien lajittelu on vakava asia, jos jokainen sen tosissaan ottaisi, joku muu tärkeämpi asia voisi niihin menevät eurot saada.
   Kyllä verenpaine nousee, kun huomaa pahvilaatikoita sekajätelaatikosta löytyvän, tekisi mieli lappu laittaa, kysyä eikö lukemisen taitoa ole, kun seinällä ohjeet ei perille mene.
   Syyllistän aika paljolti talomme nuorta väkeä ja ihmettelen eikö heidän tulevaisuudesta ole kysymys, minun ikäni ei sitä suurta tuhoa ehdi kokemaan, mitä ennusteet lupaa, heidän on tulevaisuus.
   Mistä johtuu, että vaikka tämän päivän tiedottaminen ja osaaminen yltää mittaamattomiin saavutuksiin, ei näin tärkeä asia päähän napsahda.
   Jo lapsena sain opin, että roskia ei tiellä heitetä ja vahingossakaan ei mitään käsistäni tipahda, roskat kotiin kannan.
   Pieni asia, mutta ajan oloon mittava teko. tämä pitäisi kaikkien osata ja viitsiä hoitaa.

   Nyt on sitten tullut selväksi tämä roska asia monelta tapaa, jospa jättäisimme sen toivomuksin, että asia korjaantuu ja vastuu lisääntyy tässäkin asiassa.
   Jatketaan syysiloista ja väriloisteesta nauttien, onhan maassamme niin valtavasti hyvää, minkä toivoisi tulevaisuudessa myös näin olevan;)
   Kaunista syyssunnuntaita kaikille, vielä päivällä lämmintäkin voi olla;)

   • Anonyymi

    Pohdin vieläkin tuota roskaamista. Muistan, että omassa lapsuudessani oli kerta kaikkiaan sopimatonta jättää roskat maahan. Kaikki piti viedä roskikseen tai tuoda kotiin hellaan pesään. Se oli ilman muuta selvää. Ohjeita oli lapsille enemmän kuin ennen, niiden noudattaminen oli itsestään selvää. Opit ovat tallessa tänäkin päivänä.

    Nykyisin roskataan niin kirjaimellisesti kuin henkisestikin.
    Nyt ei lapsia saa kieltää, ei käskeä, ja se on sitten näkynyt elävässä elämässä jo kauan. Kotikasvatus on unohtunut monilta. Rauhattomuus on lisääntynyt yhteiskunnassa, ja teräväkielinen ja loukkaava puhe on yleistynyt, niin ääneen sanottuna kuin kirjoitettunakin. En voisi kuvitella, että omat vanhempani olisivat kirjoitelleet yleisönosastoihin sellaista tekstiä, mitä tämän päivän ikäpalstoilla saa lukea.
    Sama koskee roskaamista ja yleistä järjestystä. Ei minun nuoruudessani tienvieret ja bussipysäkit olleet tupakantumppien ja roskien peitossa. Ihmisiä tervehdittiin. "Kiitos" oli ihan tuttu käyttösana. Nuoremmat antoivat paikan ikääntyneille julkisissa kulkuneuvoissa. Ovia avattiin taakkoja kantaville.
    Jne.
    Johan antiikin ajoilla on sanottu, että edelliset sukupolvet olivat viisaampia ja sivistyneempiä. Näin sitä huomaa ajattelevansa nyt, kun elämän ehtoossa ympärilleen silmäilee. Antiikkia kun jo alkaa olla itsekin.

    Vaikka ei ennen tosiaan kaikki vain onnea ja iloa ollut, kuten Jouppilan nelosista kertova keskustelu aamulla osoitti. Kylmiä ja tunteettomia ihmisiä on aina ollut. Tämän päivän kaltoinkohdellut saavat apua, jos osaavat sitä pyytää, mutta pelko ja ahdistus saattavat estää avun hakemisen tänäkin päivänä.

    Alavireisenä on näköjään päiväni alkanut. Kaunis syyspäivä on kuitenkin tulossa. Syksy ei ole minun mielivuodenaikani, joten ehkä syysmasennus iskee jo nyt, vaikka koivutkin ovat yhä vihreät!
    Tsemppiä.

    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pohdin vieläkin tuota roskaamista. Muistan, että omassa lapsuudessani oli kerta kaikkiaan sopimatonta jättää roskat maahan. Kaikki piti viedä roskikseen tai tuoda kotiin hellaan pesään. Se oli ilman muuta selvää. Ohjeita oli lapsille enemmän kuin ennen, niiden noudattaminen oli itsestään selvää. Opit ovat tallessa tänäkin päivänä.

    Nykyisin roskataan niin kirjaimellisesti kuin henkisestikin.
    Nyt ei lapsia saa kieltää, ei käskeä, ja se on sitten näkynyt elävässä elämässä jo kauan. Kotikasvatus on unohtunut monilta. Rauhattomuus on lisääntynyt yhteiskunnassa, ja teräväkielinen ja loukkaava puhe on yleistynyt, niin ääneen sanottuna kuin kirjoitettunakin. En voisi kuvitella, että omat vanhempani olisivat kirjoitelleet yleisönosastoihin sellaista tekstiä, mitä tämän päivän ikäpalstoilla saa lukea.
    Sama koskee roskaamista ja yleistä järjestystä. Ei minun nuoruudessani tienvieret ja bussipysäkit olleet tupakantumppien ja roskien peitossa. Ihmisiä tervehdittiin. "Kiitos" oli ihan tuttu käyttösana. Nuoremmat antoivat paikan ikääntyneille julkisissa kulkuneuvoissa. Ovia avattiin taakkoja kantaville.
    Jne.
    Johan antiikin ajoilla on sanottu, että edelliset sukupolvet olivat viisaampia ja sivistyneempiä. Näin sitä huomaa ajattelevansa nyt, kun elämän ehtoossa ympärilleen silmäilee. Antiikkia kun jo alkaa olla itsekin.

    Vaikka ei ennen tosiaan kaikki vain onnea ja iloa ollut, kuten Jouppilan nelosista kertova keskustelu aamulla osoitti. Kylmiä ja tunteettomia ihmisiä on aina ollut. Tämän päivän kaltoinkohdellut saavat apua, jos osaavat sitä pyytää, mutta pelko ja ahdistus saattavat estää avun hakemisen tänäkin päivänä.

    Alavireisenä on näköjään päiväni alkanut. Kaunis syyspäivä on kuitenkin tulossa. Syksy ei ole minun mielivuodenaikani, joten ehkä syysmasennus iskee jo nyt, vaikka koivutkin ovat yhä vihreät!
    Tsemppiä.

    Mkr.

    Kyllä nykyään julkisessa kulkuneuvossa paikkansa vanhemmalle henkilölle antavan nuoremman henkilön katsotaan vähintäinkin olevan pervo, pahimmassa tapauksessa tulee syyte tälle ystävälliselle nuorelle ikärasismista, koska on arvellut tämän vanhuksen olevan aivan seisomakelvoton, jolle aikoi paikkansa luovuttaa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pohdin vieläkin tuota roskaamista. Muistan, että omassa lapsuudessani oli kerta kaikkiaan sopimatonta jättää roskat maahan. Kaikki piti viedä roskikseen tai tuoda kotiin hellaan pesään. Se oli ilman muuta selvää. Ohjeita oli lapsille enemmän kuin ennen, niiden noudattaminen oli itsestään selvää. Opit ovat tallessa tänäkin päivänä.

    Nykyisin roskataan niin kirjaimellisesti kuin henkisestikin.
    Nyt ei lapsia saa kieltää, ei käskeä, ja se on sitten näkynyt elävässä elämässä jo kauan. Kotikasvatus on unohtunut monilta. Rauhattomuus on lisääntynyt yhteiskunnassa, ja teräväkielinen ja loukkaava puhe on yleistynyt, niin ääneen sanottuna kuin kirjoitettunakin. En voisi kuvitella, että omat vanhempani olisivat kirjoitelleet yleisönosastoihin sellaista tekstiä, mitä tämän päivän ikäpalstoilla saa lukea.
    Sama koskee roskaamista ja yleistä järjestystä. Ei minun nuoruudessani tienvieret ja bussipysäkit olleet tupakantumppien ja roskien peitossa. Ihmisiä tervehdittiin. "Kiitos" oli ihan tuttu käyttösana. Nuoremmat antoivat paikan ikääntyneille julkisissa kulkuneuvoissa. Ovia avattiin taakkoja kantaville.
    Jne.
    Johan antiikin ajoilla on sanottu, että edelliset sukupolvet olivat viisaampia ja sivistyneempiä. Näin sitä huomaa ajattelevansa nyt, kun elämän ehtoossa ympärilleen silmäilee. Antiikkia kun jo alkaa olla itsekin.

    Vaikka ei ennen tosiaan kaikki vain onnea ja iloa ollut, kuten Jouppilan nelosista kertova keskustelu aamulla osoitti. Kylmiä ja tunteettomia ihmisiä on aina ollut. Tämän päivän kaltoinkohdellut saavat apua, jos osaavat sitä pyytää, mutta pelko ja ahdistus saattavat estää avun hakemisen tänäkin päivänä.

    Alavireisenä on näköjään päiväni alkanut. Kaunis syyspäivä on kuitenkin tulossa. Syksy ei ole minun mielivuodenaikani, joten ehkä syysmasennus iskee jo nyt, vaikka koivutkin ovat yhä vihreät!
    Tsemppiä.

    Mkr.

    Henkiset roskat lakaistiin maton alle, likainen pyykki pestiin kotona. Iloista naamaa piti näyttää ulospäin, vaikka juuri oli kotona saanut remmillä selkäsaunan ja perhe ajettu lumihankeen humalaisen isän toimesta. Ei ollut ammattiauttajia. Ei paljon sosiaaliapuakaan. Mitä se ihmisiä auttoi, vaikka oli ulospäin siisti koti ja lasten suut mäntysuovalla pesty kiroilun takia? kummallista entisaikojen ihannointia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Henkiset roskat lakaistiin maton alle, likainen pyykki pestiin kotona. Iloista naamaa piti näyttää ulospäin, vaikka juuri oli kotona saanut remmillä selkäsaunan ja perhe ajettu lumihankeen humalaisen isän toimesta. Ei ollut ammattiauttajia. Ei paljon sosiaaliapuakaan. Mitä se ihmisiä auttoi, vaikka oli ulospäin siisti koti ja lasten suut mäntysuovalla pesty kiroilun takia? kummallista entisaikojen ihannointia.

    Lapsuusmuistonsa kullakin. Tämä palsta on siitä mukava, että tänne voi kaataa nuo vanhatkin taakat. Nämä roskat täältä pyyhkiytyvät pois. On hyvä purkjaa mieltään, se helpottaa.
    Mkr.


  • Anonyymi

   "Nyt on sitten tullut selväksi tämä roska asia monelta tapaa, jospa jättäisimme sen"

   Eikö sana kuulu, vai eikö se tehoa?

  • Anonyymi

   Onko täällä joku hitleri ?

  • Päivä jo pitkällä. Järjestelin mökkiä talvikuntoon.

   Eilen illalla meillä oli mökillä kesäkauden lopettajaiset. Auton peräkontti oli täynnä astioita ja ruoan jämiä, jotka kuskasin tänne kaupunkiin.

   Eilinen päivä oli tuulinen, mutta tyyntyi iltaa kohti. Yritimme narrata kaloja laiturilta, minä ongella ja poika virvelillä, mutta kalat narrasivatkin meitä. Siimani sotkeutui ja pojan viehe tarttui kaislaan.
   Saimme kumivenettä käyttäen vieheen ylös ja päätimme, että nyt riittää tältä erää.

   No, sauna oli enempi kuin tarpeen.
   Saunasta käsin yritin josko vielä järvessä pulahtaisin, mutta kun laskeuduin veteen polviani myöten kipasin äkkiä takaisin saunan lämpöön.

   Olin valmistanut kalavoittoisen iltapalan, jonka nautimme pirtin lämmössä kynttilöiden valossa.

   Jäin mökille yöksi koska halusin heti aamulla siivota paikat talvikuntoon.

   Jäi kiva fiilis antaa talven tulla.

   • Päivää!

    Poutaa on tänään ollut. Aurinkokin väliin näyttäytyy. Aamulla oli
    lämötila 5 C, lämpimän puolella. Syksyn merkkejä ne.
    Eilen yritin päästä palstalle.Tunnin verran nuhjasin, ei onnistunut.
    Tietoturva ilmoitti kyllä häiriöstä. S24 ei onnistunut, muualle kyllä
    toimi. Niitä näitä sitten lueskelin. Eipä mulla mitään kovin tärkeää
    kerrottavaa olisi ollutkaan:)
    Tänään sitten jännäsin, että toimiiko. Toimi ja tietoturva esitti, että
    lopetetaanko nyt valvonta. Niin näpäytin.
    Tämä päivä on mennyt lojottelun merkeissä, pientä lukuhommaa ja
    sekalaisen arkistoni järjestelyssä. Niinhän pyhäpäivä onkin "tarkoitettu."
    Jatkelen vielä puuhianikin.
    Teille hyvää jatkoa! Ennusteet lupailevat ihan hyviä ilmoja.


  • Anonyymi

   Eipä ne vieraat kauan siellä viihtyneetkään.

   • Itse yövyin mökillä muilla ei ollut tarkoituskaan yökylään jäädä. Kymmenen jälkeen illalla lähtivät.


  • Iltaa. Päivä on mennyt palautuessa. Eilen tultiin kotiin, tänne "etelään". Viikko vierähti synnyinseudulla. Siellä ruska oli jo päällä, lehtipuut hehkuivat niin runsaissa väreissä, että melkein silmiin sattui. Kaihileikkauksella lienee osansa tuossa ilmiössä..))

   Pari vanhaarouvaa kuntopolulla kertoi, että seudulla ei nyt ole puolukkaa ja siltä se alkuun tuntui. Kolusin kaikki tutut paikat, mutta melkein tyhjää sain saaliikseni.
   Lopulta suunnistin isolle suoaleelle, missä olin harvemmin käynyt. Siellä tärppäsi. Pari ämpärillistä olin asettanut tavoitteeksi, mutta kolme sain. Riitti hyvin minulle.
   En ole vielä oikein ehtinut jalostaa marjoja: osan survoin ja osa meni kokonaisena pakastimeen. Tuon SkillaNin ohjeen otan talteen...

   Aila-myrskystä tuli kännykkääni vakuutusyhtiön varoitus ja ohjeet, mitä piti ottaa huomioon. Ehkä oli tarkoitettu uusavuttomille nuo ohjeet, ei niissä mitään sellaista ollut, mitä ei tavallisella arkijärjellä ymmärtäisi tehdä. Vuorokauden myrsky kesti ja aika hurjalta näytti, mutta mitään haaveria ei meille sattunut.

   Minulla on maalla tuttu kotikampaaja. Kiva oli nähdä häntäkin, vaihtaa kuulumiset, surullisetkin. Myös jäljellä oleva suku tuli nähdyksi ja aina nuo tapaamiset ovat voimaa antavia kun saa jakaa yhteistä historiaa, vähän siunailla maailman menoa ja tilittää voimassa olevat vaivat..)) Välillä niille voi nauraa vaikka tietää, ettei tulevassa välttämättä ole nauramisen aihetta.
   Pieni lenkki täytyy vielä tehdä, ajaa itsensä arkeen sisään...
   Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille,
   demeter1

  • Mukavissa merkeissä on viikonloppu sujunut, sain yllätysvieraita siskon pojan perheestä. Soittivat perjantai-iltana, joten ehdin lauantain aamipäivällä leipoa lihapasteijoita. Aineet kun on pakastimessa käy se helposti.

   Sain kassillisen sieniä tuliaisiksi, ukohattuja oli monta, sitä arvostankin suuresti. Siellä nekin on nyt pakasteessa.

   Siskon miestä eivät kovin usein käy tapaamassa, uusi kumppani kuulemma karsastaa hieman, eikä se tunnu kivalta. No, useinhan suku ei hyväksy uutta kumppania, tiedä sitten.

   Nuoret elää omaa elämäänsä, ja isäkin on jo lähes 90, joten hyvä jos kaffeen keittäjän on itselleen löytänyt 😊))

   Katselin National Geographic'issa ohjelmaa Muumioista, ja onhan Egyptinkin Ra aurinkojumalan uskontoon kuulunut elämä tuonpuoleisessa. Osiriksen veneellä kuljettiin taivasmatkalle, joten on tuo myytti seurannut pitkään ihmiskuntaa!

   Aika makaberiä touhua sarkofaagien kannen nostot, mutta kertoohan se Egyptin loistoajasta, jolloin matematiikkakin oli jo ennen kirjoitustaitoa. Pyramiidien rakentaminen edellytti jo matemaattista laskentaa, joskin Sumeritkin tunsivat jo laskutavat kaupunkihallinnossaan, ennen vuotta 3200 eaa.

   Sumerien nuolenpääkirjoitukset savitauluissa on enimmäkseen temppelien vuokra mainintoja,.... vasta Egyptiläisten nuolenpää ja todellinen kuvakieli kertoo maanviljelyksestä, merenkulkuun ja hallitsijoiden elämää jopa kuoleman jälkeenkin! Niin me ihmiset jätämme jälkemme historiaan!

   Hauskaa illanviettoa vaan kaikille 😍))

  • Anonyymi

   Hyvää iltaa, katsoin äsken "Tanssii tähtien kanssa " tanssikilpailun.
   Kauniisti tanssivat kyllä kaikki, mutta minua ja meitä säväytti pasodoble,
   jonka Kristiina ja Aleksi tanssivat! Oli ihana.!

   Oli hurmaavaa menoa, tulipunainen leveähelmainen leninki Keistiinalla ja se Aleksin jylhä ryhti, tuomarit kyllä tykkäsivät, mutta kun yleisöäänet laskettiin, niin ei päässeet jatkoon, minusta väärin!
   Tuomarien pitäisikin ainoastaan saada päättää, ei yleisön ääniä, silloin lopputulos on mikä sattuu!
   Hyvää yötä,
   Neeasa

   • Anonyymi

    Se oli ikärasismia. Kristiinan olisi pitänyt päästä jatkoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se oli ikärasismia. Kristiinan olisi pitänyt päästä jatkoon.

    Huomenta ja uusi viikko edessä, kauniina se näkyy alkavan, mutta syksykin ajaa monilla rattailla, ei aina osaa arvata, mutta iltaan päästään satoi tai paistoi;)
    Syksyn tuntu kyllä vahvana ilmassa, näkee jo pukeutumisessa, kun katselee kadulla kulkijoita ja pidempihihaista itsekin päälleen etsii, kun ulos lähtee.
    En nyt ääneen sano, että paistoin eilen pullaa, tätä tekemistä ja niiden kerrontaa kun aina paheksutaan.
    En osaa arvostaa minäkään noita ilkeitä tokaisuja, kyllä niistä voi myös sanoa, että miten jaksatte?
    Toivottavasti edes itse nautitte sanomisistanne.

    Erilaisia olemme kaikin tavoin, Makriina ei tykkää syksystä, minusta se on melkein paras vuodenaika, vaikka eihän ainainen sade mieltä nostata, mutta värien hehku ja kaikki maananti mitä on mahdollista talteen laittaa, nostaa mielialaa.
    Kevät taitaa kuitenkin se paras olla, silloin elämä alkaa sykkiä luonnossa ja usein myös ihmisen mielessä.
    Olen kuin karhu, talvipesää tykkään laittaa ja sitten lämpimässä torkutella ja muistella mennyttä aikaa;)
    Kyllä elämä oli meidän lapsena ja nuorena ollessa aivan toisenlaista, ei huonoa ollenkaan, kaikki neuvot mitä saatiin, sisäistettiin, ei niitä suuremmin tuputettu, esimerkki kai oli se mitä noudatettiin ja tavat opittiin.
    Joku mainitsi selkäsaunan, no yhden olen minäkin saanut tai ainakin sen tapaisen, äiti piiskasi, kun kuukauden sokerikorttiannoksen syötin naapurin lapsille.
    Nyt aikuisena ymmärsin äitini kiukun, kun ilmansokeria joutui kuukauden olemaan ja kun kaikesta muustakin puutosta oli, sodan aikaan ja sen jälkeenkin.
    Muistan olleeni hyvin äkäinen äidille ja isä vielä äitiä torui, kun moisen harmin vuoksi minua piiskasi.
    Aikuisena nauroimme tälle harmia aiheuttaneelle asialle ja asian ymmärsimme molemmin puolin;)

    Ethän vielä mökkiä kokonaan jätä, vielä saattaa vaikka kuinka kauniita ilmoja tulla, korppis.
    Nuo koukut jäi minulta myös ongella ollessa järveen ja kalakaveri ei tykännyt yhtään aina koukkuja uudelleen solmia.

    Katselin juuri pankin tietoja ja huomasin nuo äänikirjojen maksut, joita en muistanutkaan, ehkä vähän turhaa hommaa tuokin, kun en ehdi koskaan asettua niitä kuuntelemaan, mutta kun on otettu sekin valmius, niin olkoon.
    Pitkä talvi on edessä, jospa lukuinnostus tai tässä tapauksessa kuuntelu tulee kohdalle.
    Ynnämuu tuosta lukemisesta mainitsi, nyt minulla tuokin mahdollisuus käytössä, kun vielä mielenkiintoisen kirjan löydän, tiedä vaikka ahkeraan käyttöön tuokin mahdollisuus tulee.

    Sinisiru siskosi miehestä mainitsit, on se varmaan aika vaikeaa sopeutua ulkopuolisena sukuun, tarkkailua ja hyväksymistä molemmin puolin.

    Demeter taas sai nauttia sukunsa seurasta ja uskon monta asiaa läpi käytiin, muistoja avattiin ja läheisyys koettiin.
    Rikasta on jos on iso suku, muistelijoita paljon, kun yhdeltä joku unohtunut, toinen sen muistaa, sitä elää uudelleen monia tapahtumia.
    Minä en tuostakaan pysty nauttimaan, omat lapset lähinnä seurana ja heilläkin omat menonsa, yksin saan muistojani vaalia, no en ole pahoillani, hyvin viihdyn yksinkin;)
    Tätä nyt tänä päivänä niin muodissa olevaa yksinäisyyttä en koe;)

    Noista tansseista sen verran, että Virpin ja Samin tanssin pidin parhaana ja ihmettelin Anskun ja Jukan selviämistä parhaaksi pariksi, niin raskaan oloista oli Jukan liikehdintä, mutta kannattajia paljon muista hänen tekemisistään.
    Turha oli pudotus, kyllä toisen parin olisin pudottanut.

    Nyt päivän suunnitelmiin, parvekkeelta tomaatit siivoan ja pohdin joko amppelitkin pois ottaisin, tosin vielä kukkivat, mutta roskaavat niin kamalasti.
    Pyykki odottaa silittämistä ja siinähän sitä jo hommaa aamupäiväksi onkin, joten näin menee päiväni iltaan, jos ei jotain muuta ilmene.
    Mukavaa päivää teille omien puuhastelujenne kanssa, pistäytykää viesti laittamassa;)


  • Minäkin olin pettynyt Kristiina Haltun pudotukseen. Pari antoi vakuuttavan näytön jo ensimmäisessä tangossaan taidosta , myös daamin karisma ja säteily on ihan omaa luokkaansa. Yleensä pidän tuomariston pisteitä ja palautetta oikeudenmukaisena, ehdottoman ammattitaitoisena ja kannustavana, mutta ihmeen paljon vikoja kaivelivat tästä eilisestä väkevätulkintaisesta pasodoblesta. Katsoja näkee, että Halttu antaa kaikkensa, eläytyy vahvasti, kuten näyttelijältä sopii odottaakin. Kilpailun säännöt mahdollistavat tällaisia tilanteita, että joku pari saattaa vähäisilläkin taidoilla jäädä "roikkumaan" ja parempia putoaa. Kaipa se Duudsonien Jukka vakuutti tuomarit , ja hänen opettajansa Katri Mäkinen on rautainen opettaja. Ehkä myös Duudsonien fanit olivat aktiivisina liikkeellä äänestäen idoliaan, ja samahan saa äänestää vaikka kuinka monta kertaa. Virpi Sarasvuo on uljas ilmestys ja tanssi antaa lupauksia päästä pitkälle.

   Meillä on ollut puhetta siitä, miten järjestäisimme pieniä juhlia, kun lokakuun lopulla on lähisuvun synttärisuma. Koronaluvut ovat kasvamaan päin, nyt tartunnan saaneissa on paljon nuoria, joiden kautta varoitellaan tarttumisesta lähisuvun isovanhempiin. Ulkona ei lokakuulla juhlinta taida olla miellyttävää, joten sisätiloihin on mietitty järjestelyjä. Kun merkkipäiviä on useampia, vieraat voi jakaa niiden kesken, etteivät kaikki samat osallistu samoihin kekkereihin, pienimuotoisesti joka tapauksessa on tavattava. Halit pitää unohtaa, tuolit järjestää harvempaan, kukaan ei saa tulla jos on vähänkään flunssan tuntua. Käsidesit ja muu tarkan hygienian noudattaminen on jo jäänyt veriin, mutta maskeja kotikutsuilla vielä vierastan. Mahtaako tauti olla heikentynyt, kun sairaala- ja tehohoitopotilaiden määrä on hyvin alhainen, vai onko syy siinä, että sairastuneet ovat nyt nuorempia.

   Kauniita ja lämpimiä syyspäiviä on tälle ja vielä ensi viikollekin ennustettu, aikomuksena on tehdä retkiä Uudenmaan luonnonpuistoihin ja puulajipuistoihin seuraamaan ruskan edistymistä. Tammisaaren Ramsholmen on ensimmäisenä vuorossa, 55 hehtaaria ainutlaatuista lehtoparatiisia meren tuntumassa. Minulta kiellettiin kaikki korit ja kipot, vain kameran ja eväät saa ottaa mukaan - ja pieni muovipussi kävyille ja siemenille, joista voi itse kasvattaa erikoisempia puuntaimia.

   • Anonyymi

    Miaelina: Huomasitteko tämän?

    Syyspäiväntasaus hyvästelee kesän.

    | tieku.fitieku.fi › Luonto › Vuodenajat)

    - Vuonna 2020 syyspäiväntasaus on 22. syyskuuta. Täsmällinen hetki on 16.30 Suomen aikaa.

    Tuolloin kesä on virallisesti loppu ja syksy alkaa.

    .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miaelina: Huomasitteko tämän?

    Syyspäiväntasaus hyvästelee kesän.

    | tieku.fitieku.fi › Luonto › Vuodenajat)

    - Vuonna 2020 syyspäiväntasaus on 22. syyskuuta. Täsmällinen hetki on 16.30 Suomen aikaa.

    Tuolloin kesä on virallisesti loppu ja syksy alkaa.

    .

    TAnsseista kysymys: Mikä pari pudotettiin?


  • Huomenta Korvesta@

   Harmaa päivä? Mutta huomisesta alkaen luvattu lämpenevää.

   No, heti aluksi, osaanhan toki provota ja tikulla tökkiä, mutta eilen tajusin, että pitää olla varovainen. En ole näillä palstoilla tekemisissä tavan ihmisen kanssa. Olenhan sen jo toki aijemminkin aistinut.

   No, jätän kirjoittelun plus70-palstalla joksikin aikaa, jotta se palsta rauhottuisi. Vaikka sama henkilö huseeraa täälläkin.

   Lähdemme lomamatkalle kiertämään Suomea, lähetän tänne noja-tuoliin postikortteja matkan varrelta. Viikon reissun teemme sillä ensi maanantaina minun pitää olla KAKS.ssa tutkimuksissa. Mökkiä en kokonaan talviteloille laita. Jätän peruslämmön päälle sillä tulen puuhastelemaan siellä koko tulevan talven ajan. Uutta kevättä valmistellen.

   Hyvää alkanutta nousuviikkoa kaikille.

   • Anonyymi

    Lähdössä justiinsa asioimaan isolle kirkolle, mutta kurkkasin Noja-tuoliin ivain äkkiä.
    Olitte katselleet tanssijoita, niin kuin minäkin. Kristiinan puolesta en jaksa olla pahoillani, sillä kuten hän sanoi, Kansallisteatterin ensi-ilta kaatuu päälle, ja ne harjoitukset varmasti ovat tarpeeksi raskaat. Tanssiminen, tai se harjoittelu siis, on kovaa työtä sekin, eikä mitään oikotietä ole kummassakaan taiteenlajissa. Uskoisin, että tämä ratkaisu oli asiallinen.
    Panin merkille, että tanssinopettajaherrat ovat vähän tukevoituneet vuosien myötä, ei se liikunta ja treenaaminen aina pidä ihmistä solakkana.
    Mutta tuomarit sen kuin vaan sorjistuvat! Ei heissä ikä näy,
    Sain jälkikasvulta mökin omenasadon: 4 raakaa punakanelia.! Muumiotautikin on puuhuni iskenyt. Luin netistä, että nyt pitäisi haravoida pois kaikki pudokkaat ja puun lehdetkin, koska muumiotauti on jokin sieni, joka pilaa omenat, joihin joku ötökkä on puraissut reijän. No sinne jäävät talven alle taudin aiheuttajat, ei voi mitään. Minulla ei ole omenaonnea.

    Hyvää viikon alkua.

    Mkr.


   • Hyvää matkaa ja jäänkin odottamaan matkablogiasi.
    Harmaa on aamu täälläkin, mutta ei mitenkään erityisen kylmä. Tein pienen aamulenkin ja katsastin naapureiden istutukset ja kukkapenkit. Marja-aronia näyttää olevann nyt syysruskassaan, vaanhterat muuttamassa väriä, lumipallopensaissa jo pallot ja nurmikot leikattu syyskuntoon. Minä istuttelin Legon kanssa tulppaaneja ja narsisseja kevääksi, krookuksia ja jokuinen hyasinttikin ja nyt tuli mieleen että olisiko ollut liian aikaista? Puutarha-ja piha-ryhmässä sanottiin että maan pitäisi olla kylmää enne istutusta. Onko riski että ne lähtee kasvamaan ennen aikojaan? Istutimme myös yhden köynnösruusun, Lego kaivoi rapunpielen penkin kokonaan ylös ja istutimme uudelleen kaikki vanhat sipulit. Jätimme vain ruusut ja pienen tupsun sitruunamelissaa. Kasvihuoneeseenikin on tullut syksy; siivosin pois kaikki kuihtuneet kasvit ja vein ahkeranliisan ja syysastereita aurinkokellolyhtyjen seuraksi.
    Euroopansorvarinpensas kasvihuoneen pihassa on upeassa syysloistossaan; oranssin ja vaaleanpunaisen väriset kukat ja punertavat lehdet. Puusta tehtiin ennenvanhaan värttinöitä ja siitä englanninkielinen nimi "värttinäpuu", spindle tree.
    ***
    Tälle viikolle olisi omenasoseen keittoa, kantarellien perkaamista ja ryöpäämistä pakkaseen ja puolukkaan menoa.
    Että ei nämä joenrannan arkiaskareet paljoakaan eroa vastaavista kotimaan maaseudun puuhista.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Hyvää matkaa ja jäänkin odottamaan matkablogiasi.
    Harmaa on aamu täälläkin, mutta ei mitenkään erityisen kylmä. Tein pienen aamulenkin ja katsastin naapureiden istutukset ja kukkapenkit. Marja-aronia näyttää olevann nyt syysruskassaan, vaanhterat muuttamassa väriä, lumipallopensaissa jo pallot ja nurmikot leikattu syyskuntoon. Minä istuttelin Legon kanssa tulppaaneja ja narsisseja kevääksi, krookuksia ja jokuinen hyasinttikin ja nyt tuli mieleen että olisiko ollut liian aikaista? Puutarha-ja piha-ryhmässä sanottiin että maan pitäisi olla kylmää enne istutusta. Onko riski että ne lähtee kasvamaan ennen aikojaan? Istutimme myös yhden köynnösruusun, Lego kaivoi rapunpielen penkin kokonaan ylös ja istutimme uudelleen kaikki vanhat sipulit. Jätimme vain ruusut ja pienen tupsun sitruunamelissaa. Kasvihuoneeseenikin on tullut syksy; siivosin pois kaikki kuihtuneet kasvit ja vein ahkeranliisan ja syysastereita aurinkokellolyhtyjen seuraksi.
    Euroopansorvarinpensas kasvihuoneen pihassa on upeassa syysloistossaan; oranssin ja vaaleanpunaisen väriset kukat ja punertavat lehdet. Puusta tehtiin ennenvanhaan värttinöitä ja siitä englanninkielinen nimi "värttinäpuu", spindle tree.
    ***
    Tälle viikolle olisi omenasoseen keittoa, kantarellien perkaamista ja ryöpäämistä pakkaseen ja puolukkaan menoa.
    Että ei nämä joenrannan arkiaskareet paljoakaan eroa vastaavista kotimaan maaseudun puuhista.

    Onkohan tällä Euroopansorvarilla jotakin kautta yhteyttä taannoiseen koneistaja Adolfiin!?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onkohan tällä Euroopansorvarilla jotakin kautta yhteyttä taannoiseen koneistaja Adolfiin!?

    euroopansorvarinpensas
    sorvarinpensas, Euonymus europaeus, Euroopansorvarinpensas.
    Itse tietänet paremmin millä on yhteyttä mihinkin.
    Minä puhun koristepensaista.


   • Paloma01 kirjoitti:

    euroopansorvarinpensas
    sorvarinpensas, Euonymus europaeus, Euroopansorvarinpensas.
    Itse tietänet paremmin millä on yhteyttä mihinkin.
    Minä puhun koristepensaista.

    Iltapäivää!
    Hyvä keli oli tänään marketissa tallustella. Kaupassakin riittävästi
    tilaa väistellä turvavälin verran.
    Tänään riitti kauppareissulla jututtajia. Mikä ihmeellinen sattuma lie
    ollut, yhden kanssa kun jutut olin jutellut tuli toinen jatkamaan.
    Puolenkymmentä juttuhetkeä tuli ja yhden kerran kahvittelujen kanssa.
    Vanhoja työkavereitahan he olivat. Kyllä se korona hämminki tuntuu
    yleisesti vaivaavan. Kanssakäyminen sukulaisten ja tuttujen kesken
    on pahasti häiriintynyt. Ehkä koettu liikaakin eristäytyä tai sukumanni
    on kaukana ja tuttujakin rajoitetusti. Monet heistä tavanneistani olivat
    "pohjoisen poikia", siirtotyöläisinä työmaalle tulleita 40-50 vuotta
    sitten. Niinhän minäkin olen, tosin jo paljon aikaisemmin muuttanut
    ja omatoimisesti.
    Minua ei kyllä ole nämä koronan takia tehdyt "eristystoimet" pahemmin
    häirinneet. Kyllä ohjeita olen noudattanut, mutta niiden sisälle jääneitä
    "vapauksia"käyttänyt, mm. välttämättömia asioita hoitanut ja ulkoiluahan
    on saanut harrastaa. Jotkut vain ovat tulkinneet ohjeet turhan tiukasti
    ja käpertyneet kämppiinsä. Näitä tuli esille jutellessani tänäänkin.

    Tällaisia tuli mieleeni. Olen luultavasti aika hyvin" itseni kanssa"
    sopeutuva omissa oloissani. Hyvää jatkoa teille!


   • ynnämuu kirjoitti:

    Iltapäivää!
    Hyvä keli oli tänään marketissa tallustella. Kaupassakin riittävästi
    tilaa väistellä turvavälin verran.
    Tänään riitti kauppareissulla jututtajia. Mikä ihmeellinen sattuma lie
    ollut, yhden kanssa kun jutut olin jutellut tuli toinen jatkamaan.
    Puolenkymmentä juttuhetkeä tuli ja yhden kerran kahvittelujen kanssa.
    Vanhoja työkavereitahan he olivat. Kyllä se korona hämminki tuntuu
    yleisesti vaivaavan. Kanssakäyminen sukulaisten ja tuttujen kesken
    on pahasti häiriintynyt. Ehkä koettu liikaakin eristäytyä tai sukumanni
    on kaukana ja tuttujakin rajoitetusti. Monet heistä tavanneistani olivat
    "pohjoisen poikia", siirtotyöläisinä työmaalle tulleita 40-50 vuotta
    sitten. Niinhän minäkin olen, tosin jo paljon aikaisemmin muuttanut
    ja omatoimisesti.
    Minua ei kyllä ole nämä koronan takia tehdyt "eristystoimet" pahemmin
    häirinneet. Kyllä ohjeita olen noudattanut, mutta niiden sisälle jääneitä
    "vapauksia"käyttänyt, mm. välttämättömia asioita hoitanut ja ulkoiluahan
    on saanut harrastaa. Jotkut vain ovat tulkinneet ohjeet turhan tiukasti
    ja käpertyneet kämppiinsä. Näitä tuli esille jutellessani tänäänkin.

    Tällaisia tuli mieleeni. Olen luultavasti aika hyvin" itseni kanssa"
    sopeutuva omissa oloissani. Hyvää jatkoa teille!

    Huomenta syksyisen kauniiseen aamuun ja minulle laulupäivään;)
    Eiliset lupaamani hommat sain tehtyä ja nyt ei parvekkeella enää kuin köynnöskrassi, kukkii niin upeasti, että en raaskinut vielä pois laittaa.
    Joka syksy ajattelen, että ensi keväänä en laita mitään kasvuun, muuta aina ne ruukut vaan sinne ilmaantuu.
    Multaa keväällä kannan sisään ja syksyllä sitten ulos, sai pensasaita taas multaa juurilleen, raskasta oli homma.

    Taitaa melkoinen määrä maalta tulleita olla Helsingin väestöstä, työn perästä sinne tultiin ja mennään vieläkin, vaikka kuinka vaikeaa on asuntoa sinne saada.
    Monelle se koti sinne perustettiin ja totuttiin sen maailman elämään, minulle hyvin vieras on tämä elämä siellä, onnekseni saan elää näissä synnyinseudullani.
    Onhan se niinkin, että sopeuduttava on ja siellähän sitä tyytyväisenä elää, mistä elanto ja koti turvan antaa.

    Paloma mainitsit vaahteroiden väriä muuttavan, minun puistikon vaahterat jo aivan vihreyden kadottaneen, satoja erivärinsävyjä niistä löytyy, aivan uskomattoman kauniita ovat.
    Sipuleita istuttelin minäkin joka syksy ja koskaan ei tulppaanit keväällä heränneet, kai joutuivat parempiin suihin;)
    Narsissit, helmililjat ja ckillat kyllä kukkimaan selvisivät.

    Makriinan omena satoa ei tarvinne säilöä, syötyä tulee;)
    Tuo muumiotauti taitaa olla monen omenalajikkeen tauti, pitäisi kai myrkyt laittaa?
    Tänä syksynä olen kuullut monen omenapuiden omistajien valituksen, että omenat on myrskyt alas tiputtaneet, harmi jos kauan maassa ovat, ei enää kelpaa säilöön laitettavaksi.
    Uskon minäkin, että helpotuksena koki Kristiina, kun tanssit päättyi, elämä kuitenkin siellä teatterin puolella vakavammin, näyttelijän kokemukset suurena apuna myös tanssien parissa.

    Minulla on sellainen tunne, että useamman kirjoittajan hampaissa ollaan korpikirjailija, mutta ihmettelen kyllä tuota sinuun (joskus minuunkin) kohdistuvaa kaunaa, mistä onkaan kysymys?
    Varmaan on parasta rauhoittaa tilanne ja odottaa aikaa, että viestit alkaa kulkea normaaliin, sopuisaan sävyyn.
    Uskon vakaasti, että ei onnellinen olo ole näiden ikävien viestien laittajilla, jokin on pahasti vinossa, eräänlaisia koulukiusaajia ovat.
    Mukavaa matkaa sinulle.

    Ramoonalla pohdittavana juhlien järjestely kysymykset, harmia siinä onkin, kun haluaisi sankareita juhlistaa ja nämä estot sen estää, ainakin osin.
    Muistan minä myös miten metsän aarteita teki mieli kerätä, milloin kuivia kauniita puiden oksia, käpyjä ja sammaleita, varsinkin joulun aikaan käyttöön tulivat, oli mukava itse askarrella ja laittaa oman näköistä jouluaikaa;)
    Nyt en metsään asti kykene, mutta menen viikoksi seuramummoksi kälylleni ja jotain pyrimme aikaan saamaan näistäkin hommista, maastoa löytyy mistä tarpeita saamme ja joulukortit ainakin valmistamme.
    Kransseja haudoille ja ehkä minä saan parvekkeellekin jonkun, kiva jo ajatuksena nämä tekemiset.

    Tänään on sitten kesästä siirtyminen syksyyn, näin joku tuolla ystävällisesti kertoi, kyllä taivas tuosta syksystä lupauksia antaa tänäänkin, upea tumma väri taivaanrannalla.
    Aurinko sen mahtia korostaa, aivan upea näkymä, näin voi syksyllä myös olla, nautitaan näistä luonnon muutoksista ja ollaan ihmisiä toisillemme;)


   • Anonyymi

    "Vaikka sama henkilö huseeraa täälläkin." ??

    Mitä sinä oikeasti tarkoitat, että yksikö vain sinua seuraa "stalkkaa"?

    Yritäppä nimetä tämä "stalkkaja" taas uudestaan, koska olihan sinulla jo useita vaihtoehtoja tuolla eri kirjoituksissa.

    Nyt "urheasti" tulit tänne 80+ palstalle, että 70+ rauhoittuisi, mutta mitä tapahtui?

    Tämähän sekosi heti, koska se "yksi" oli taas täällä asialla ja "poiki" vielä kirjoituksiasi tuolta 70+ palstalta kirjoituksiasi tänne, jossa uhosit, että tulet nylkemään jonkun " stalkkarisi" perheen!

    Toivottavasti teidän matkanne menee hyvin, ilman koronaa, mutta ihmettelen minä, että mitä "hiivatin täyteistä" te tieten tahtoen haette tartunnan matkalla, jossa varmasti ruokailette ja yövytte hotelleissa.


  • Anonyymi

   Jos lähtee "kirkonkylille"/"isolle kirkolle" onko siitä tapan kirjoitella
   matkablogeja ?

   • Anonyymi

    Saahan sitä matkablokin kirjoittaa vaikka matkasta tönöstä huussiin ja on kirjoitettukkin. Nyt on luvassa matkabloki nojatuolissa kököttäjille, jotka ei pääse raukat oman kylän kauppaa ja toria pitemmälle. Onhan se hienoa saada tarkat selostukset, kun joku käy ihan toisella paikkakunnalla ja kaiken huipuksi ehkäpä hotellissa yöpyy ja baarissa syö. Se on sitä pyyteetöntä ilon jakamista osattomille.
    Yksi jo ilmoitti odottavansa innolla sitä blokia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saahan sitä matkablokin kirjoittaa vaikka matkasta tönöstä huussiin ja on kirjoitettukkin. Nyt on luvassa matkabloki nojatuolissa kököttäjille, jotka ei pääse raukat oman kylän kauppaa ja toria pitemmälle. Onhan se hienoa saada tarkat selostukset, kun joku käy ihan toisella paikkakunnalla ja kaiken huipuksi ehkäpä hotellissa yöpyy ja baarissa syö. Se on sitä pyyteetöntä ilon jakamista osattomille.
    Yksi jo ilmoitti odottavansa innolla sitä blokia.

    Minäkin lähden tuonne kilometrin päässä olevaan Esson paariin aamupilsnerille, kirjoitan illemmalla sitten palstalle matkalla sattuneista tapahtumista, joista kaikki palstalaiset ovat sangen kiinnostuneita, tietysti sillä edellytyksellä, että en joudu putkaan, josta on vaikeampi tyydyttää palstalaisten ikuista tiedonjanoa. T. Minttueinari.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin lähden tuonne kilometrin päässä olevaan Esson paariin aamupilsnerille, kirjoitan illemmalla sitten palstalle matkalla sattuneista tapahtumista, joista kaikki palstalaiset ovat sangen kiinnostuneita, tietysti sillä edellytyksellä, että en joudu putkaan, josta on vaikeampi tyydyttää palstalaisten ikuista tiedonjanoa. T. Minttueinari.

    Vai niin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai niin.

    Sellaista välkkyä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai niin.

    Mie kuulin jotta Kärsäojan Tepoililla on avattuna uus talaviterassi, jossa suapi tuopin hintaan tönkkäsuolatun muikun. Suapi vielä vakiasiakas viltin niskaan sammaan hintaan ja käsitesiä lurrauksen. Sillä ei sua terästöö kaljoo, tahikka männöö 50 sentin lisämaksu. Luppoon joka päevä laittoo viestijä tänne jos saattuupi känny matkaan ja on latinkija. Ne pittää kuulumiset olla tuoreeltaan paekan piältä, johan ne illaks unehtuukii näen vanahalta. Ja ryyppykavereilta terkut tietennii.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mie kuulin jotta Kärsäojan Tepoililla on avattuna uus talaviterassi, jossa suapi tuopin hintaan tönkkäsuolatun muikun. Suapi vielä vakiasiakas viltin niskaan sammaan hintaan ja käsitesiä lurrauksen. Sillä ei sua terästöö kaljoo, tahikka männöö 50 sentin lisämaksu. Luppoon joka päevä laittoo viestijä tänne jos saattuupi känny matkaan ja on latinkija. Ne pittää kuulumiset olla tuoreeltaan paekan piältä, johan ne illaks unehtuukii näen vanahalta. Ja ryyppykavereilta terkut tietennii.

    Muistui mieleen tuo metsissä keräily partioaikoina joulun alla,
    En olisi koskaan uskonut poikien olleen niin innostuneita koristeaskartelusta, mutta eräs askartelu sai pojatkin innostumaan.

    Olin hankkinut ohutta messinkipeltiä, josta voi mallin mukaan leikata kynttilä enkelin. Pojat *kirjailivat* enkelin helman pitsiä innokkaan taidokkaasti vasaralla ja naulalla, puulautaa vasten.
    Tosi kauniita niistä tulikin kynttilän loistaessa pitsikuvion läpi, ja vanhemmat tulivat kiittämään joulujuhlassa.

    Nyt riittä kodinhoidossa askarteleminen vuodenaikojen mukaan. Ja viehän tuo mieluisa ruuanlaittokin osan ajasta.

    Uunissa on parast'aikaa tuliset siivet (huuhdeltuina) monipuolisten vihannesten päällä kypsymässä. Jääkaapin siivous oli aamupäivällä ja pyykkikone kuuluu linkoavan juuri. Vielä voi parvekkeella kuivata näinä päivinä, on se tuoksu niin ihana.

    Kaikkea hyvää Noja-tuoli ystäville!


  • Anonyymi

   Ihmeen kaunis säätilaa nyt juhlistaa tätä syyspäiväntasaus-päivää!
   Puista pudonneita oksia keräsin ja olihan siellä pudonneita omeniakin.

   Kaupaeeissulla oltiin ja samalla labrassa , tulokset kuulee huomenna.

   Ostin kanervia kauniin punaisia ja nyt olisi aikomus lähteä niitä viemään haudalle.
   Näissä hommissa tulee jo ulkona oltua sopivasti, ettei tarvitse enää erikseen lenkkiä tehdä!

   Hyvää päivää kaikille,
   Neeasa

   • Anonyymi

    Miaelina:

    Säätila todella kaunis meilläkin nyt päivemmällä ja iltapäivällä, eikä tuuli enää ole niin hirmuinen kuin eilen vielä oli varsinkin puuskissa.

    Vaikka virallinen syksyyn siirtyminen onkin tänään, niin eivät pihan vaahterat ole siitä. tietävinään vihreytensä täyteydessä seistessään. - Vaikuttaakohan sateiden runsaus asiaan?
    Emmekä mekään, jos lämpimät syyspäivät jatkuvat.

    Voikaa hyvin!


  • Ehtoota vaan.
   Tässä nyt sitten taas ihan omassa rauhassani. Muut lähtivät tänään.
   Tuossa illankorvalla kävelin rantaan ja kas, joutsenpari siellä souteli, en ollut vähä
   än aikaan heitä nähnytkään. Heittelin laiturilta onkea, ei syöntiä.
   Niin ei täällä ole lähimaillakaan ketään. Pimeys on maan vallannut, kun syksy on.
   Naapuri tulee huomenna vielä, en tiedä kauanko on. Monta vuotta jo on ollut Espanjassa talvet.
   Puolukoita olen noukkinut niistä ei loppua tule, vaikka kuinka noukkisi.
   Onneksi niitä on lähimaastossa, ei eksy.
   Kävin siinä katsomassa pieniä jälkeläisiäkin.
   Aina on, kun ihmeen näkisi.
   Kun äitini oli isomummu, ajattelin, etten koskaan varmaan kolmea seuraavaa sukupolvea näe. Nyt olen jo nähnyt kaksi.
   Niin ne sukupolvet vaihtuu, toiset menee tuolle puolen, toiset tulee tilalle.
   Elämää se on.

   • Anonyymi

    Niin juuri Eliaana, Elämää se on, parasta mitä elämä voi antaa, on lastemme lapset ja heidän lapsensa...elämä jatkuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin juuri Eliaana, Elämää se on, parasta mitä elämä voi antaa, on lastemme lapset ja heidän lapsensa...elämä jatkuu.

    Tarkoitin kolmea seuraavan sukupolven lasta. Itse olen nähnyt 2.
    Korjaan siksi, että luultavasti joku minua viisaampi taas siitä olisi keksinyt sanottavaa.
    Sinä ano22.10 kyllä ymmärsit mitä tahdoin sanoa.


   • Eliaana kirjoitti:

    Tarkoitin kolmea seuraavan sukupolven lasta. Itse olen nähnyt 2.
    Korjaan siksi, että luultavasti joku minua viisaampi taas siitä olisi keksinyt sanottavaa.
    Sinä ano22.10 kyllä ymmärsit mitä tahdoin sanoa.

    Huomenta, pilvinen aamu ja tuuli reippaan oloiselta näyttää.
    Ihmeen hyvin nuo koivut vihreyttään säilyttävät, muutama keltainen oksa vaan vilahtaa tuulen tuiverruksessa, kai se veden saanti on ollut riittävää, kuten Miaelinakin arveli.
    Lämmintä on kymmenen astetta, ei pakkasista tietoakaan, jospa vielä sieniäkin nousisi.
    Sain eilen yllätyksen, kuoroystävä pussit kanttarellejä ja suppilovahveroita käteen tyrkkäsi, teki mieli halata, mutta maltoin vaan kiittelyyn jättää.
    Jospa sukat varpaiden lämmittämiseen vien, kun seuraavan kerran tavataan.
    Eipä yllätykset siihen jääneet, muutaman kilon vielä luumuja vävyni toi ja lisää on luvassa, jos haluan, sisarensa pihalta kotoisin.
    Alkaa tuntua, että nyt on ylen määrin pakkasesta otettavaa.

    Kylläpä nämä kotihommat päivän saavutuksiin melkein jää, kuten sinisiru totesit, kun kohentelee paikat, tällä koneella istumisen jälkeen, seuraava onkin jo ruokailun puuhaaminen ja väsymys kaikesta palkkana;)
    Ainahan sitä jotain poikkeavaa kuitenkin aikaan saa joka päivä ja ihana ajatus, että ei mitään pakkoa juuri mihinkään;)

    Kanervien aika nyt alkaa vuorossa olla, olen katsellut minäkin noita tarjouksia, haudalle ainakin ja pitänee sitä parvekkeellekin taas roskaajia hommata;)
    Haudat on varmaan jo siivottu kesän kukista, voisi jo hyvin ajatella siellä käyntiä, kanervat mukanaan.

    Rohkea olet Eliaana, kun siellä pimeyden keskellä asustat, minusta ei tuohon olisi, liian vilkas mielikuvitus, kaikki kolahdukset ja tuulen henkäykset pelkoa aiheuttaisi.
    Näin ihminen antaa itselleen tehdä monenlaista harmia, kuten nuo pelotkin, kai se totuttelua asuminenkin vaatii paikassa kuin paikassa, jopa metsän keskellä;)
    Ihmetys aina on tuo uusi sukupolvi, mukava seurata sitä kehityskaarta pienessä ihmisen alussa.
    Pojantyttärentyttö on vuoden ja videoita äitinsä lähettää, siellä tämä pieni touhuilee ja lukee kirjoja antaumuksella, sormi kuvia osoittaa ja puhetta tulee;)
    Asuvat niin kaukana, että harvoin nähdään, olen äitiä yllyttänyt puhumaan suomea tytölleen, että oppisi myös minua ymmärtämään, kun se aika koittaa, kotona englantia pääasiassa puhuvat, isä ei suomea osaa, oppimisen paikka hänelläkin;)

    Näitä rikkaita ja hyvin antoisia viestejä vaan tipahtelee, vaikka olen pyydellyt asiassa pysymään, mutta eipä siinä mitään, jos onnea kokevat, siitä vaan, ohitus on helppoa;)

    Nyt näihin päivän, tai paremminkin aamupäivän hommiin, iltapäivä jo lepoa vaatii;)
    Kyllähän näillä ikäpalstoilla on jo saavutus, kun torille ja kauppoihin "matkustaa" siitä olen hyvilläni, edestään kaikki näitä saamattomuuksia kohtaavat, jos elämä jatkuu.
    Ihmeenä pidän sitäkin, että aina vaan jaksan tänne viestiä laittaa, vaikka moni jo olisi iskenyt hanskat tiskiin;)
    Itsekäs olen, noita aivojani yritän piristää ja tämä tapa on minulle sopiva, olkoon kuka mitä mieltä tahansa.
    Vietetään kiva keskiviikko, toivon kaikille jotakin mielekästä löytyvän;)


   • Makriina2
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, pilvinen aamu ja tuuli reippaan oloiselta näyttää.
    Ihmeen hyvin nuo koivut vihreyttään säilyttävät, muutama keltainen oksa vaan vilahtaa tuulen tuiverruksessa, kai se veden saanti on ollut riittävää, kuten Miaelinakin arveli.
    Lämmintä on kymmenen astetta, ei pakkasista tietoakaan, jospa vielä sieniäkin nousisi.
    Sain eilen yllätyksen, kuoroystävä pussit kanttarellejä ja suppilovahveroita käteen tyrkkäsi, teki mieli halata, mutta maltoin vaan kiittelyyn jättää.
    Jospa sukat varpaiden lämmittämiseen vien, kun seuraavan kerran tavataan.
    Eipä yllätykset siihen jääneet, muutaman kilon vielä luumuja vävyni toi ja lisää on luvassa, jos haluan, sisarensa pihalta kotoisin.
    Alkaa tuntua, että nyt on ylen määrin pakkasesta otettavaa.

    Kylläpä nämä kotihommat päivän saavutuksiin melkein jää, kuten sinisiru totesit, kun kohentelee paikat, tällä koneella istumisen jälkeen, seuraava onkin jo ruokailun puuhaaminen ja väsymys kaikesta palkkana;)
    Ainahan sitä jotain poikkeavaa kuitenkin aikaan saa joka päivä ja ihana ajatus, että ei mitään pakkoa juuri mihinkään;)

    Kanervien aika nyt alkaa vuorossa olla, olen katsellut minäkin noita tarjouksia, haudalle ainakin ja pitänee sitä parvekkeellekin taas roskaajia hommata;)
    Haudat on varmaan jo siivottu kesän kukista, voisi jo hyvin ajatella siellä käyntiä, kanervat mukanaan.

    Rohkea olet Eliaana, kun siellä pimeyden keskellä asustat, minusta ei tuohon olisi, liian vilkas mielikuvitus, kaikki kolahdukset ja tuulen henkäykset pelkoa aiheuttaisi.
    Näin ihminen antaa itselleen tehdä monenlaista harmia, kuten nuo pelotkin, kai se totuttelua asuminenkin vaatii paikassa kuin paikassa, jopa metsän keskellä;)
    Ihmetys aina on tuo uusi sukupolvi, mukava seurata sitä kehityskaarta pienessä ihmisen alussa.
    Pojantyttärentyttö on vuoden ja videoita äitinsä lähettää, siellä tämä pieni touhuilee ja lukee kirjoja antaumuksella, sormi kuvia osoittaa ja puhetta tulee;)
    Asuvat niin kaukana, että harvoin nähdään, olen äitiä yllyttänyt puhumaan suomea tytölleen, että oppisi myös minua ymmärtämään, kun se aika koittaa, kotona englantia pääasiassa puhuvat, isä ei suomea osaa, oppimisen paikka hänelläkin;)

    Näitä rikkaita ja hyvin antoisia viestejä vaan tipahtelee, vaikka olen pyydellyt asiassa pysymään, mutta eipä siinä mitään, jos onnea kokevat, siitä vaan, ohitus on helppoa;)

    Nyt näihin päivän, tai paremminkin aamupäivän hommiin, iltapäivä jo lepoa vaatii;)
    Kyllähän näillä ikäpalstoilla on jo saavutus, kun torille ja kauppoihin "matkustaa" siitä olen hyvilläni, edestään kaikki näitä saamattomuuksia kohtaavat, jos elämä jatkuu.
    Ihmeenä pidän sitäkin, että aina vaan jaksan tänne viestiä laittaa, vaikka moni jo olisi iskenyt hanskat tiskiin;)
    Itsekäs olen, noita aivojani yritän piristää ja tämä tapa on minulle sopiva, olkoon kuka mitä mieltä tahansa.
    Vietetään kiva keskiviikko, toivon kaikille jotakin mielekästä löytyvän;)

    Huomenta.
    Kiinnostuin seitsemänkymppisissä eräästä ketjusta, jossa lueteltiin suomalaislapsien suosituimpia nimiä parin vuoden takaa. Paneudun niihin varmaan antaumuksella tänään. Monien nimien historia on mielenkiintoinen.
    Olen harrastanut sukututkimusta vuosikausia, ja yhä vielä innostun, vaikka en enää jaksa paneutua päiväkausiksi arkistojen aarteisiin. Sukututkimus vie niin mennessään, että kun alan puhua siitä, en malta lopettaa, ennen kuin kuulijat pakenevat. Sukutauluissa esiintyy aina paljon samannimisiä ihmisiä. Monet nimet kulkevat suvuissa sukupolvesta toiseen. Muistan, että olin pulassa, kun jossakin vaiheessa tutkimukseni kohteena olevassa suvussa oli Adameita sellainen määrä, että pystyin seuraamaan heitä vain vaimojen kautta. Vaikka olihan joukossa niitäkin, joiden vaimotkin olivat toistensa kaimoja.

    Nimistä tuli mieleeni, että kansallisromanttisena aikana isovanhempani antoivat lapsilaumalleen kalevalaiset nimet, ja päätinkin tutkia, onko tapa seurannut seuraaviakin sukupolvia.

    Minä kun en pääse metsiin, enkä hilloa tai suolaa mitään, niin tunnen kamalaa alemmuutta teidän muiden puolukkareissuista lukiessani. Olen juuri niitä, joiden saamattomuuden takia marjat jäävät metsiin, jolleivat thaimaalaiset tule niitä poimimaan. Tänä vuonnahan onkin ollut koronan takia kamala murhe siitä, että ulkomailta ei saada poimijoita työttömien kansoittamaan Suomeen.

    Liityin maanantaina uuteen harrastuspiiriin. Sinne oli matka aika hankala, kahdella bussilla ja kävelyä pysäkkien välillä, ja alku- ja loppupäässä parit sadat metrit. Niin olen huono kulkija, että sain palkaksi koko yön kestäviä jalkakramppeja. Mietin nyt, kannattaako jatkaa. Katson vielä viikon päästä, miten selviydyn. Nyt olen toipunut ja yökin meni unten mailla.
    Hyvää päivänjatkoa.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Huomenta.
    Kiinnostuin seitsemänkymppisissä eräästä ketjusta, jossa lueteltiin suomalaislapsien suosituimpia nimiä parin vuoden takaa. Paneudun niihin varmaan antaumuksella tänään. Monien nimien historia on mielenkiintoinen.
    Olen harrastanut sukututkimusta vuosikausia, ja yhä vielä innostun, vaikka en enää jaksa paneutua päiväkausiksi arkistojen aarteisiin. Sukututkimus vie niin mennessään, että kun alan puhua siitä, en malta lopettaa, ennen kuin kuulijat pakenevat. Sukutauluissa esiintyy aina paljon samannimisiä ihmisiä. Monet nimet kulkevat suvuissa sukupolvesta toiseen. Muistan, että olin pulassa, kun jossakin vaiheessa tutkimukseni kohteena olevassa suvussa oli Adameita sellainen määrä, että pystyin seuraamaan heitä vain vaimojen kautta. Vaikka olihan joukossa niitäkin, joiden vaimotkin olivat toistensa kaimoja.

    Nimistä tuli mieleeni, että kansallisromanttisena aikana isovanhempani antoivat lapsilaumalleen kalevalaiset nimet, ja päätinkin tutkia, onko tapa seurannut seuraaviakin sukupolvia.

    Minä kun en pääse metsiin, enkä hilloa tai suolaa mitään, niin tunnen kamalaa alemmuutta teidän muiden puolukkareissuista lukiessani. Olen juuri niitä, joiden saamattomuuden takia marjat jäävät metsiin, jolleivat thaimaalaiset tule niitä poimimaan. Tänä vuonnahan onkin ollut koronan takia kamala murhe siitä, että ulkomailta ei saada poimijoita työttömien kansoittamaan Suomeen.

    Liityin maanantaina uuteen harrastuspiiriin. Sinne oli matka aika hankala, kahdella bussilla ja kävelyä pysäkkien välillä, ja alku- ja loppupäässä parit sadat metrit. Niin olen huono kulkija, että sain palkaksi koko yön kestäviä jalkakramppeja. Mietin nyt, kannattaako jatkaa. Katson vielä viikon päästä, miten selviydyn. Nyt olen toipunut ja yökin meni unten mailla.
    Hyvää päivänjatkoa.

    Miaelina tässä jumpparyhmästä kotiutuneena.

    Luin Makriina sinun viestisi, ja kiinnostuin tästä:

    "Nimistä tuli mieleeni, että kansallisromanttisena aikana isovanhempani antoivat lapsilaumalleen kalevalaiset nimet, ja päätinkin tutkia, onko tapa seurannut seuraaviakin sukupolvia. "

    Varsinkin naisten nimissä on ollut monia kalevalaisia meillä, on Kyllikki, Aino ja Tellervo.
    Kauniita nimiä ovat kaikki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miaelina tässä jumpparyhmästä kotiutuneena.

    Luin Makriina sinun viestisi, ja kiinnostuin tästä:

    "Nimistä tuli mieleeni, että kansallisromanttisena aikana isovanhempani antoivat lapsilaumalleen kalevalaiset nimet, ja päätinkin tutkia, onko tapa seurannut seuraaviakin sukupolvia. "

    Varsinkin naisten nimissä on ollut monia kalevalaisia meillä, on Kyllikki, Aino ja Tellervo.
    Kauniita nimiä ovat kaikki.

    Suomen kieli on kaunista ja Kalevalan ja Kantelettaren runoista pidän.
    Voin kuvitella niiden syntymäpaikat järviemme rannoilla kauniina kesäiltoina saunan lämmitessä lähellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen kieli on kaunista ja Kalevalan ja Kantelettaren runoista pidän.
    Voin kuvitella niiden syntymäpaikat järviemme rannoilla kauniina kesäiltoina saunan lämmitessä lähellä.

    Mitä muita kalevalaisia nimiä muistat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä muita kalevalaisia nimiä muistat?

    Kalevalainen miehen nimi on ainakin Tapio. Ja Ahti.
    Molemmat meillä nekin.
    Väinö myöskin Kalevalassa.
    M-e-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miaelina tässä jumpparyhmästä kotiutuneena.

    Luin Makriina sinun viestisi, ja kiinnostuin tästä:

    "Nimistä tuli mieleeni, että kansallisromanttisena aikana isovanhempani antoivat lapsilaumalleen kalevalaiset nimet, ja päätinkin tutkia, onko tapa seurannut seuraaviakin sukupolvia. "

    Varsinkin naisten nimissä on ollut monia kalevalaisia meillä, on Kyllikki, Aino ja Tellervo.
    Kauniita nimiä ovat kaikki.

    Pentti Lempiäisen laatimassa kirjassa "Suuri etunimikirja" sanotaan Ainosta, että se
    on muodostettu Annasta, joka on Raamatun Marian äiti. Kyllikki ja Tellervo ovat alkuperäisiä kalevalaisia nimiä, aitosuomalaisia, mutta Marjatta on Marian nimestä muotoiltu.
    Monet tutut suomalaiset nimet ovat vanhoja, Kalevalassa esiintyviä nimiä, joilla ei ole uskonnollista taustaa, kuten Ilmari. Kullervo ja Seppo.
    Yllättävän monella nimellä kuitenkin on lonkerot uskontoon, usein katolisiin pyhimyksiin.
    Monet uutuusnimet tuntuvat aika oudoilta, mutta niitä on luotu varmaan korvaamaan uskonnon kautta syntyneet nimet. Tuntuu kuitenkin aika vieraalta tuollaiset Pyryt, Sisut, Lumi tai Tulikukka.

    Mkr.


  • Anonyymi

   Tarkoitat varmaankin palveluyritys:kaluste 10 oy:tä

  • Anonyymi

   Hei Skillan! Ihanaa kun sinulla jo tuota polvea, se on rikkautta ja onnea. Puhuuko kumpikaan vanhempi omaa äidinkieltään lapselle? Ilmeisesti eivät asu Suomessa. Tuntuisi jotenkin pahalta, jos en voisi omaa äidinkieltäni lapseni kanssa puhua ja on se rikkaus lapseltakin pois. Anteeksi jos sekaannuin, on vaan omassa nuoressa perheessä tilanne että lapselle puhutaan molempien vanhempien äidinkieltä ja hyvin oppinut molemmat.

   • SkillaN kirjoitti:-"Ihmeenä pidän sitäkin, että aina vaan jaksan tänne viestiä laittaa, vaikka moni jo olisi iskenyt hanskat tiskiin;) ". Ihmeenä minäkin pidän ja varmaan moni
    muukin. On se aikamoinen suoritus, harrastustyö:))
    Kyllähän se vähäinenkin kirjoittelu hivenen auttaa pitämään toimintoja yllä. Ja
    ainahan voi muulla harrasteella lisää auttaa.
    Keskustelua on nimien syntyperästä. En ole kyllä asiaan kiinnittänyt huomiota.
    Eiköhän se vanhemmillani liene ollut vain kalenterin selaamista. Ja niin meilläkin.
    Tänään olen tohottanut koko päivän yhtä sun toista ihan kiireen tuntuisesti:))
    Varmaan johtuu iästäni tulleesta hitaudestani.
    Niinpä tulin käymään vain ilmoittautumiseni verran. Heippa vaan!


  • Anonyymi

   Iltaa, kireinen päivä, monenlaisissa hommeleissa. Omeniakin olen vielä siivunnut pakastinpusseihin. Kuvittelen, että otan niitä esiin oikein pyryisenä päivänä, kun piirakkavuoassa on jo taikina odottamassa ja uuni hohtaa kuumuuttaan,
   silloin asettelen ne vuokaan ja hieman sokeria ja kanelia päälle, nam!

   Kalevalaisia nimiä olette etsineet, olisiko Jouko-nimi tullut Joukahaisesta.
   Myös oliko siellä Marjatta-nimi, vai oliko se jossain karjalaisissa kansanlauluissa.

   Minä en pode huonoa omaatuntoa, etten ole tänä syksynä puolukoita itse kerännyt,
   sillä niin paljon olen aikaisempina vuosina niitä poiminut, että riittää kyllä yhden
   ihmisen osalle!
   Sinulla Makriina on varmaankin sama juttu, onhan niitä poimittu! Ei huolta enää!
   Hyviä marjoja saa ostamallakin.

   Kauniita unia,
   Neeasa

  • Terveiseni länsirannikolta..😊 Joka päivä uusi kylä tai kaupunki. Minä toimin navigaattorina ja kumppanini ajaa. Välillä navigaattorin ohjeet menee persieelleen ja kuski hermostuu tai päinvastoin. Mutta hauskaa on ja matka jatkuu..

   Ihania syyskelejä ystävät.

   • Huomenta ja aamutervehdys melkoisen tyytyväiseltä Savon mummolta, sain pestyä kolme ikkunaa eilen ja verhotkin vaihdoin, yllätin itseni.
    Kiipeilemään kun rupesin, kaikki kaapien päällisetkin pesin.
    Olin ajatellut yhden ikkunan kerrallaan pestä, mutta tuntui sujuvan hyvin ja niinpä urakasta jäljellä enää parvekelasit ja muutenkin sen puhdistaminen.
    Ostin jo muutaman kanervankin parvekkeelle, mutta mitättömiltä vielä näyttävät, lisää vaatii.

    Turvallista ajelua teille korpikirjailija ja ystävä, muistakaa kuitenkin se koronan olemassa olo ja sen tapaan toimia.

    Ymmärrän ihmisiä joilla mahdollisuus nähdä ja tietää hyviä marikoita, mutta tarvetta ei enää ole, harmittaahan se, kun metsään jäävät.
    Kaupassa eilen kiinnittyi katse pieniin puolukkarasioihin, en ennen ole noin pieniä tarjouksia nähnytkään, 2,50 g, hinta useita euroja, sitä kun on aina sankoittain puolukkaa nähnyt myytävän.
    Minä myös siivuttelin ennen omenia pakkaseen, mutta nyt vaan hilloa keitin, vähäistä on makeiden piirakoiden syönti, enemmän suolaisia laitan.
    Vieraiden käynti on olemattomaksi käynyt, yksin ei sitten tule makeita syötyä.

    Kyllä tämä niin hyvä ajankulu on lukea ja kirjoitella tässä koneen ääressä, ajatustakin tuppaa mieleen tulemaan, kun viestejä lukee, siksi kai aina jotakin asian tynkää viesteistä kaipaa;)
    En tiedä mistä minun etunimeni on vanhempieni mieleen tullut, olisiko ollut muotia silloin, Japanilaisessa elokuvassa nimeni oli aivan samoin kirjoitettuna ja jostakin nimen alkua etsin, oli airuesta muokattu.

    Anonyymi 13,45, kyllä on äiti luvannut suomea opettaa, vaikka varmaan englantia keskenään vanhemmat puhuvat, syystä että mies ei suomea osaa.
    Asuvat suomessa etelän kaupungissa, englanninkielenlehtori on äiti, mutta savolainen syntyperä suomenkielen pitää mielessä;)
    Säälittelin pikkuneitiä, miten selviää sekakielistä, äitinsä oli sitä mieltä että hyvin oppii, lapsilla sellainen kyky;)

    Makriina ja Miaelina toivat keskusteluun nuo Kalevalaiset nimet, hyvin on minullakin muistoissa kaikki Kalevalan ja Kanteletarteosten runot, lausuimme joskus nuorina niitä joukkolausuntana, voitimme palkintojakin;)
    Minulla on toisena nimenä Kyllikki ja perinteen meinasin siitä saada aikaan, tytär sai nimekseen toisena saman, mutta eipä enää tytölleen suostunut laittamaan;)
    Pojalle metsän haltija Tapio sitten tuli toiseksi nimeksi, niin olin ihastunut näihin kansallisiin eepoksiin.
    Minulla on kaksi Kalevala aiheista lautassarjaa seinällä, juhlavuoden ja muu Kalevala sarja ja tykkään niistä kovasti.
    Älä Makriina sure marjojen jäämistä metsään, tarvitsevat ne metsän eläimetkin ruokaa ja lannoitteina hyödyntävät viimeistään.
    Tuntuu nyt kuitenkin puolukkaa metsistä lähtevän, kun kaikki kilvan hakevat, mutta olisi kyllä poimijoita kaivannut tämän menneen kesän sato.

    Tänään minulla luppopäivä, kerään voimia jos huomenissa tuonne ikävän tuntuisen homman pariin, jopa voimiakin kysyy, on ne lasit niin raskaita siirrellä, miten niin hankalia ovatkaan.
    Varmaan ensimmäisiä parvekelaseja nuo minulla olevat, koska nyt olen nähnyt helposti liikkuvia monella.
    Tästäkin selviää vain tekemällä, joten en sorru laiskuuteen, enkä apua vielä hae;)

    Torstainsanonta on toivoa täysi, sitäpä tässä jäädään odottelemaan, mitä kivaa tänään tapahtuukaan, toivottavasti meille kaikille;)


  • Nimet ovatkin tosi kiinnostavia ja eilen kävimme pitkän keskustelun samasta aiheesta tuolla nuorempien joukossa. Valitettavasti keskustelun torpedoi aggressiivinen ja ja vihamielinen asenne ja syyttely, milloin mistäkin.
   Äitini toinen etunimi, Annikki on myös tuttu suomalaisesta kansanrunoudesta, Ilmarisen sisar ja Tapiolan tytär, mutta kohdatessani Anneke-nimisen hollantilaisen naisen Kolumbiassa mieleeni jäi epäilys siitä onkohan se kuitenkaan muinaissuomalainen ja sittemmin Ruotsissa kaikki nämä Annikat viittasivat samaan suuntaan, että nimi ei ehkä olekaan alkuperältään täysin kalevalainen ja google vahvisti että se on johdannainen Hannahista joka tarkoittaa armoa heprean kielessä (sama alkuperä kuin Annalla)
   Sisaruksissani on monta kansallisromanttisen nimen saanutta, muinaissuomalaisia jumalia, metsän isäntiä. Toinen etunimeni Marjut on todennäköisesti myös diminutiivi Mariasta.
   Nämä muinaissuomalaiset nimet ovat usein kauniita ja ääntämisasultaan suorastaan runollisia ja taipuvat hyvin suomenkielisen sukunimen kanssa.
   ***
   Itse ajattelin lapsilleni nimiä antaessani että heidän elämänsä tulee helpommaksi jos annamme nimet jotka ovat käypiä useammassa eri kulttuurissa ja kielessä; koskaan ei voi olla varma globaalissa maailmassa missä monikulttuurisen ja monikielisen perheen lapset valitsevat asua ja elää. Siksi suomenkieliset nimet eivät olleet hyvä vaihtoehto, mutta klassiset, perinteiset variaatiot kristityistä nimistä tuntuivat varmoilta. Tyttäreni nimi on erittäin tavallinen myös Suomessa ja Ruotsissa ja poikani nimi on myös vanha ruotsalainen miehen nimi, joka on tullut uudelleen muotiin ja tietääkseni hänen nimellään on jopa katu Helsingissä.
   ***
   Nykyinen anglosaksisten nimien trendi oli odotettavissa, mutta nimet joiden paluuta en toivo ovat kaikki nämä viime vuosisadan alkupuolen hyvettä tai ominaisuutta ennustavat nimet, kuten Onni, Toivo, Usko, Jalo, Armas, Lempi, Kaino, Vieno....lista on todella pitkä. Mitäköhän senaikaiset ihmiset ajatteli? Että nimi on enne? Että nimen ominaisuus jotenkin leimaisi kantajansa? (Tiedän että nyt on taas tullut muotiin antaa rakkaan vaarin tai mummin vanhanaikainen nimi lapselapsenlapselle, joten olen tavannut koko joukon pikku Onneja ja Urhoja ja Veikkoja jne. viime vuosina Suomessa.
   ***
   Aika monet nuoret vanhemmat eivät nimiasiaa ota yhtä vakavasti; lapselle annetaan nimi suosikki tv-sarjasta ja rocktähden nimi. Jokainen kuitenkin kasvaa omaan nimeensä ja jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa. Meidän mummojen mielipiteitä ei aina haluta edes tietää näissä nimiasioissa :))

   • Anonyymi

    Suomessa, ja ehkä muuallakin, ei ole nykyisin tapana kertoa etukäteen lapsen nimeä kenellekään. Se on nimiäisissä sitten yllätys jopa sylikummille, jonka pitää sitten viedä jälkikäteen kummilusikka kaiverrettavaksi. Niin että usein se jää tekemättä!
    Moni nimi on nyt niin tullut muotiin, sellaiset, jotka 50 v. sitten olivat kaikille kauhistus, kuten Emma ja Sofia tai Väinö ja Armas. Onni on kuulemma hyvin yleinen nimi näinä aikoina. Kammottava nimi kuitenkin on UKKO, joka sekin on monen pojan taakkana nykyjään.

    Minulla on päivä alkanut nihkeästi, en rupea töitäni luettelemaan, mutta sen vaan sanon, että ne ovat kaikki tekemättä.
    Taas unohdin kirjautua. Wanha!

    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa, ja ehkä muuallakin, ei ole nykyisin tapana kertoa etukäteen lapsen nimeä kenellekään. Se on nimiäisissä sitten yllätys jopa sylikummille, jonka pitää sitten viedä jälkikäteen kummilusikka kaiverrettavaksi. Niin että usein se jää tekemättä!
    Moni nimi on nyt niin tullut muotiin, sellaiset, jotka 50 v. sitten olivat kaikille kauhistus, kuten Emma ja Sofia tai Väinö ja Armas. Onni on kuulemma hyvin yleinen nimi näinä aikoina. Kammottava nimi kuitenkin on UKKO, joka sekin on monen pojan taakkana nykyjään.

    Minulla on päivä alkanut nihkeästi, en rupea töitäni luettelemaan, mutta sen vaan sanon, että ne ovat kaikki tekemättä.
    Taas unohdin kirjautua. Wanha!

    Mkr.

    Jos palstalaisia kiinnostaa, niin pesukoneeni suorittaa linkousta juuri nyt!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos palstalaisia kiinnostaa, niin pesukoneeni suorittaa linkousta juuri nyt!

    Kiva, vietkö ulos kuivamaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa, ja ehkä muuallakin, ei ole nykyisin tapana kertoa etukäteen lapsen nimeä kenellekään. Se on nimiäisissä sitten yllätys jopa sylikummille, jonka pitää sitten viedä jälkikäteen kummilusikka kaiverrettavaksi. Niin että usein se jää tekemättä!
    Moni nimi on nyt niin tullut muotiin, sellaiset, jotka 50 v. sitten olivat kaikille kauhistus, kuten Emma ja Sofia tai Väinö ja Armas. Onni on kuulemma hyvin yleinen nimi näinä aikoina. Kammottava nimi kuitenkin on UKKO, joka sekin on monen pojan taakkana nykyjään.

    Minulla on päivä alkanut nihkeästi, en rupea töitäni luettelemaan, mutta sen vaan sanon, että ne ovat kaikki tekemättä.
    Taas unohdin kirjautua. Wanha!

    Mkr.

    Tämä jo valitun nimen salaaminen jopa oman perheen jäseniltä nimiäis/kastetilaisuuteen saakka yllätti minut kahdeksankymmentäluvun loppupuolella kun palasin ensimmäistä kertaa Suomeen 17 ulkomaanvuoden jälkeen ja siskolleni oli syntynyt uusi vauva, jonka nimi oli jo päätetty, mutta se pidettiin salaisena. Koska perheessämme ja suvussamme ei ollut tällaista tapaa koskaan ollut enkä ollut sellaisesta koskaan kuullut luulin sen liittyvän siskoni miehen vapaakirkkolaiseen ja lestadiolaiseen perinteeseen, mutta olin varmastikin väärässä.
    Minä lörpöttelijänä puhuin tyttärestäni sille valitulle nimellä kun se oli vielä kohdussani enkä tiennyt oliko se edes tyttö. Onneksi hänen nimestään on riittävän monta miespuolista versiota, että ei se olisi mikään katastrofi ollut jos "Juanita"sta olisi tullut "Juanito" ;))
    Päivän blogi:
    Papukeitto crock potissa tekeytymässä. Aurinko paistaa ja aamu on lempeä Dalajoen alajuoksulla. Olen tehnyt aamukävelyn ja maksanut laskuja. Kohta alkaa omenasoseen teko uunissa vähällä sokerimäärällä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa, ja ehkä muuallakin, ei ole nykyisin tapana kertoa etukäteen lapsen nimeä kenellekään. Se on nimiäisissä sitten yllätys jopa sylikummille, jonka pitää sitten viedä jälkikäteen kummilusikka kaiverrettavaksi. Niin että usein se jää tekemättä!
    Moni nimi on nyt niin tullut muotiin, sellaiset, jotka 50 v. sitten olivat kaikille kauhistus, kuten Emma ja Sofia tai Väinö ja Armas. Onni on kuulemma hyvin yleinen nimi näinä aikoina. Kammottava nimi kuitenkin on UKKO, joka sekin on monen pojan taakkana nykyjään.

    Minulla on päivä alkanut nihkeästi, en rupea töitäni luettelemaan, mutta sen vaan sanon, että ne ovat kaikki tekemättä.
    Taas unohdin kirjautua. Wanha!

    Mkr.

    Wikipediassa. kävin lukemassa tietoja Marjatasta
    Marjatta Kalevalassa / Kantelettaressa.

    Nyt en ehdi tänne tuoda.


   • Anonyymi

    Minä taannoin tapasin Keniassa nuorukaisen, jonka nimi oli Victor, olisikohan hänellä ollut sukujuuria Ylihärmäläiseen Kosolan sukuun, tosin hän oli hieman tummahko, verrattuna vaaleisiin pohjalaisiin harjasniskoihin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos palstalaisia kiinnostaa, niin pesukoneeni suorittaa linkousta juuri nyt!

    Yhtä paljon se kiinnostaa kuin huussin alusen tyhjäys.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Tämä jo valitun nimen salaaminen jopa oman perheen jäseniltä nimiäis/kastetilaisuuteen saakka yllätti minut kahdeksankymmentäluvun loppupuolella kun palasin ensimmäistä kertaa Suomeen 17 ulkomaanvuoden jälkeen ja siskolleni oli syntynyt uusi vauva, jonka nimi oli jo päätetty, mutta se pidettiin salaisena. Koska perheessämme ja suvussamme ei ollut tällaista tapaa koskaan ollut enkä ollut sellaisesta koskaan kuullut luulin sen liittyvän siskoni miehen vapaakirkkolaiseen ja lestadiolaiseen perinteeseen, mutta olin varmastikin väärässä.
    Minä lörpöttelijänä puhuin tyttärestäni sille valitulle nimellä kun se oli vielä kohdussani enkä tiennyt oliko se edes tyttö. Onneksi hänen nimestään on riittävän monta miespuolista versiota, että ei se olisi mikään katastrofi ollut jos "Juanita"sta olisi tullut "Juanito" ;))
    Päivän blogi:
    Papukeitto crock potissa tekeytymässä. Aurinko paistaa ja aamu on lempeä Dalajoen alajuoksulla. Olen tehnyt aamukävelyn ja maksanut laskuja. Kohta alkaa omenasoseen teko uunissa vähällä sokerimäärällä.

    Kummallista puhua salaamisesta, ei lapsen nimi kuulu muille kuin vanhemmille. Sain pikkuveljen vielä kun olin 14, joten muistan hyvin, ettei edes me muut lapset tiedetty nimeä. Meinasin huutaa kastettaessa, että ei tuota, meidän luokan pahin paskiainen oli senniminen. Eikös vapaakirkossa ole uskovien aikuiskaste? En ole kyllä mistään uskonnollisesta yhteisöstä kuullut, että nimi pitäisi salata, kyllä se oli ajan yleinen tapa. Mutta nykyisin ainakin meidän nuori perhe nimesi jo ultraäänikuvan, tosin sillä oli sekä pojan että tytön nimet ennen kuin sukupuoli selvisi.

    Aika outoa tuo, että loppukirjain ratkaisee onko tyttö vai poika. Anita ja Anito. Marita ja Marito. Pirja ja Pirjo, eikös se mene väärinpäinDDDD


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kummallista puhua salaamisesta, ei lapsen nimi kuulu muille kuin vanhemmille. Sain pikkuveljen vielä kun olin 14, joten muistan hyvin, ettei edes me muut lapset tiedetty nimeä. Meinasin huutaa kastettaessa, että ei tuota, meidän luokan pahin paskiainen oli senniminen. Eikös vapaakirkossa ole uskovien aikuiskaste? En ole kyllä mistään uskonnollisesta yhteisöstä kuullut, että nimi pitäisi salata, kyllä se oli ajan yleinen tapa. Mutta nykyisin ainakin meidän nuori perhe nimesi jo ultraäänikuvan, tosin sillä oli sekä pojan että tytön nimet ennen kuin sukupuoli selvisi.

    Aika outoa tuo, että loppukirjain ratkaisee onko tyttö vai poika. Anita ja Anito. Marita ja Marito. Pirja ja Pirjo, eikös se mene väärinpäinDDDD

    Piakkoin syntyvän lapsukaisemme ultraäänikuva oli niin suttuinen, että siitä ei voinut päätellä sukupuolta, joten päätimme ilmoittaa näin etukäteen kastavamme hänet Kelpo Minttueinariksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhtä paljon se kiinnostaa kuin huussin alusen tyhjäys.

    Vai niin.


  • Anonyymi

   Aino, Louhi, Marjatta, Lemminkäisen äiti...

   • Iltapäivää. Että tuo SkillaN jaksaa: ikkunanpesut ja kaikki. Minä olen koko kesän odotellut jospa saisin siihen puuhaan apua, mutta eipä ole näkynyt..))
    Olen pitänyt omaa tasapainoani huonona, enkä ole senkään vuoksi itse ryhtynyt edes
    kattolampun vaihtoon. Taitaa olla sekin vain luuloa, ettei pysty tai voi. Pysyinhän metsässäkin pystyssä ja tasapaino pitää hyvin muissakin ulkoaskareissa...
    Toisaalta, eipä kiinnosta nuo kotitapaturmat, koti on edelleen meille se vaarallisin paikka..))

    Kotoisat maisemat ja metsälenkit ovat taas agendalla. Eilen tapasin matkalla kyykäärmeen, joka lämmitteli asfaltilla. Näen kyitä aika usein eikä koskaan ole tehnyt mieli niitä kaltoin kohdella, keskinäinen kunnioitus kun pysyy, sillä pääsee pitkälle..))

    Palstaa lukiessa huomaan, että taidan edelleen olla se säikyin tuon koronan kanssa. Muut tuntuvat suhtautuvan siihen levollisemmin: asioivat kaupassa ja apteekissa, käyvät kerhoissa, harrastuksissa, tapaavat tuttujakin varmasti useammin kuin minä.
    No. Kukin luontonsa mukaan, enkä voi sanoa, etten viihtyisi näinkin, enimmäkseen yksin.
    Nyt kun silmät ovat kunnossa on kiva lukea, kirjoitellakin: kirjeitä ja täällä ja ystäviä/tuttuja on tarpeeksi jos kaipaa juttuseuraa. Toivottavasti syksyn pimeät eivät synkistä vaan löytyy jotain uutta siihen saumaan.
    Nimet tosiaan puhuttivat tuolla 70+:lla ja täälläkin..)) ja Makriina kertoi sukututkimusharrastuksestaan. Olen ollut paljon tekemisissä sukututkijoiden kanssa ja saanut todistaa harrastuksen iloa tuottavan vaikutuksen. Oma aikani ei vain tunnu riittävän mihinkään isompaan tällä hetkellä ja taidan olla liian lyhytjännitteinenkin.

    Tänään tulee taas puukuorma tuohon pihalle liiteriin kärrättäväksi. Pojatkin sen voisivat tehdä, mutta sopii se minullekin. Hieno sää ja hyvää liikuntaa...

    Mukavaa poutapäivää kaikille,
    demeter1


   • demeter1 kirjoitti:

    Iltapäivää. Että tuo SkillaN jaksaa: ikkunanpesut ja kaikki. Minä olen koko kesän odotellut jospa saisin siihen puuhaan apua, mutta eipä ole näkynyt..))
    Olen pitänyt omaa tasapainoani huonona, enkä ole senkään vuoksi itse ryhtynyt edes
    kattolampun vaihtoon. Taitaa olla sekin vain luuloa, ettei pysty tai voi. Pysyinhän metsässäkin pystyssä ja tasapaino pitää hyvin muissakin ulkoaskareissa...
    Toisaalta, eipä kiinnosta nuo kotitapaturmat, koti on edelleen meille se vaarallisin paikka..))

    Kotoisat maisemat ja metsälenkit ovat taas agendalla. Eilen tapasin matkalla kyykäärmeen, joka lämmitteli asfaltilla. Näen kyitä aika usein eikä koskaan ole tehnyt mieli niitä kaltoin kohdella, keskinäinen kunnioitus kun pysyy, sillä pääsee pitkälle..))

    Palstaa lukiessa huomaan, että taidan edelleen olla se säikyin tuon koronan kanssa. Muut tuntuvat suhtautuvan siihen levollisemmin: asioivat kaupassa ja apteekissa, käyvät kerhoissa, harrastuksissa, tapaavat tuttujakin varmasti useammin kuin minä.
    No. Kukin luontonsa mukaan, enkä voi sanoa, etten viihtyisi näinkin, enimmäkseen yksin.
    Nyt kun silmät ovat kunnossa on kiva lukea, kirjoitellakin: kirjeitä ja täällä ja ystäviä/tuttuja on tarpeeksi jos kaipaa juttuseuraa. Toivottavasti syksyn pimeät eivät synkistä vaan löytyy jotain uutta siihen saumaan.
    Nimet tosiaan puhuttivat tuolla 70+:lla ja täälläkin..)) ja Makriina kertoi sukututkimusharrastuksestaan. Olen ollut paljon tekemisissä sukututkijoiden kanssa ja saanut todistaa harrastuksen iloa tuottavan vaikutuksen. Oma aikani ei vain tunnu riittävän mihinkään isompaan tällä hetkellä ja taidan olla liian lyhytjännitteinenkin.

    Tänään tulee taas puukuorma tuohon pihalle liiteriin kärrättäväksi. Pojatkin sen voisivat tehdä, mutta sopii se minullekin. Hieno sää ja hyvää liikuntaa...

    Mukavaa poutapäivää kaikille,
    demeter1

    Kyllä se korona jo minunkin kotikaupunkiini ennätti vihdoin.
    Käyn asioilla siellä, on lähempänä, kun tämän mökkikunnan keskusta.
    Kotona aina myös poikkean.
    Tuota puuhommaa se minunkin ohjelmaani kuuluu. Pari viikkoa sitten kaadoin tuosta savusaunan nurkalta 15- metrisen kuusen, ja pätkin. Poika kaatoi viikolla siitä samankokokoisen lepän.
    Tuossa pikkuhiljaa niitä halon tuolla koneella. Ei kädet kestä oikein enää kirveshommaa.
    Äsken puolukkametsästä tulessani juuri mietin, että kun kahtena edellisenä vuonna ollaan nähty monia käärmeitä, niin tänä kesänä ei kukaan yhtään.
    Eräs sukulainen teki muutama vuosi sitten sukututkimusta, äidin puolen suvusta.
    1700-luvulle asti hän oli tehnyt.


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Kyllä se korona jo minunkin kotikaupunkiini ennätti vihdoin.
    Käyn asioilla siellä, on lähempänä, kun tämän mökkikunnan keskusta.
    Kotona aina myös poikkean.
    Tuota puuhommaa se minunkin ohjelmaani kuuluu. Pari viikkoa sitten kaadoin tuosta savusaunan nurkalta 15- metrisen kuusen, ja pätkin. Poika kaatoi viikolla siitä samankokokoisen lepän.
    Tuossa pikkuhiljaa niitä halon tuolla koneella. Ei kädet kestä oikein enää kirveshommaa.
    Äsken puolukkametsästä tulessani juuri mietin, että kun kahtena edellisenä vuonna ollaan nähty monia käärmeitä, niin tänä kesänä ei kukaan yhtään.
    Eräs sukulainen teki muutama vuosi sitten sukututkimusta, äidin puolen suvusta.
    1700-luvulle asti hän oli tehnyt.

    Olipahan työntäyteinen päiväntänään. Kyllästyin jatkuvaan korona keskusteluun, ja aloin valmistamaan kaalikääryleitä.

    Voi pyhä Sylvi miten keittiöni oli siivoton, kattiloita kaalin, riisiin ja pannuja sipulin ja kaalisulpun paistoon oli joka taholla,...työpöydät mausteita ja tilpehööriä täynnä.

    Saatuani kääryleet ja yhden laatikon uuniin, oli pakko uppoutua nojatuoliin lepäämään ennen siivousurakkaa 😊)) Yleensä valokuvaan faceen, mutta nyt en jaksanut sitä edes ajatella.
    No, jääkaapissa on jäähtymässä ennen pakastusta aimo satsi tuleviin tarpeisiin.

    Rauhallinen ilta houkuttaa eniten nyt,..Takaisin kotiin oli hulvattoman hauska, Annan parkuessa synnytyksessään tien poskessa. Elisabethin ilmeet oli mainiot, seistessään huolestuneena pyyheliina kädessään heheh ! heippa sinisiru 😊))


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Kyllä se korona jo minunkin kotikaupunkiini ennätti vihdoin.
    Käyn asioilla siellä, on lähempänä, kun tämän mökkikunnan keskusta.
    Kotona aina myös poikkean.
    Tuota puuhommaa se minunkin ohjelmaani kuuluu. Pari viikkoa sitten kaadoin tuosta savusaunan nurkalta 15- metrisen kuusen, ja pätkin. Poika kaatoi viikolla siitä samankokokoisen lepän.
    Tuossa pikkuhiljaa niitä halon tuolla koneella. Ei kädet kestä oikein enää kirveshommaa.
    Äsken puolukkametsästä tulessani juuri mietin, että kun kahtena edellisenä vuonna ollaan nähty monia käärmeitä, niin tänä kesänä ei kukaan yhtään.
    Eräs sukulainen teki muutama vuosi sitten sukututkimusta, äidin puolen suvusta.
    1700-luvulle asti hän oli tehnyt.

    Eliaana, kun oppii etsimään tietoja kirkonkirjoista, ei tutkimus ihan kauhean hankalaa ole. Kirjoissa on tiedot 10 vuodelta, ja sitten ne jatkuvat seuraavassa, sivu sivulta samassa järjestyksessä ja usein talon nimi otsakkeessa.
    Mutta 1700-luvun alussa tulee sitten stoppi, kun Iso Viha poltti kaikki kirkot ja kaikki pappilat ja kaikki kirkonkirjat 7 vuodelta. Ani harva kirja on säilynyt. Siinä alkaa vaikeudet. pitää etsiä henkikirjoista ja muista dokumenteista, ja jos nimet ovat kovin yleisiä, ei enää uskalla olla varma, että seuraa juuri oikeaa esi-isää.
    Mutta onhan sitä siinäkin jo sukupolvia!
    Äsken vielä olin kirjautunut, mutta nyt näköjään pudonnut anoksi.
    Huoh.

    Makriina


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olipahan työntäyteinen päiväntänään. Kyllästyin jatkuvaan korona keskusteluun, ja aloin valmistamaan kaalikääryleitä.

    Voi pyhä Sylvi miten keittiöni oli siivoton, kattiloita kaalin, riisiin ja pannuja sipulin ja kaalisulpun paistoon oli joka taholla,...työpöydät mausteita ja tilpehööriä täynnä.

    Saatuani kääryleet ja yhden laatikon uuniin, oli pakko uppoutua nojatuoliin lepäämään ennen siivousurakkaa 😊)) Yleensä valokuvaan faceen, mutta nyt en jaksanut sitä edes ajatella.
    No, jääkaapissa on jäähtymässä ennen pakastusta aimo satsi tuleviin tarpeisiin.

    Rauhallinen ilta houkuttaa eniten nyt,..Takaisin kotiin oli hulvattoman hauska, Annan parkuessa synnytyksessään tien poskessa. Elisabethin ilmeet oli mainiot, seistessään huolestuneena pyyheliina kädessään heheh ! heippa sinisiru 😊))

    ????
    Valokuvaat ruokasi ja laitat Facebookiin????
    Morjens...


   • Anonyymi kirjoitti:

    ????
    Valokuvaat ruokasi ja laitat Facebookiin????
    Morjens...

    Morjens morjens, lasten vuoksi valokuvaan, haluavat varmistaa, että mamman tulee syötyä kunnolla!


   • sinisiru kirjoitti:

    Morjens morjens, lasten vuoksi valokuvaan, haluavat varmistaa, että mamman tulee syötyä kunnolla!

    Huomenta pilvisen näköiseen aamuun, tuuli kyllä puhaltelee, jospa pilvet pois puhaltaisi, toivon sen vuoksi, että tarkoitus on saada loppuun nuo ikkunanpesuhommat.
    Eilen jo satoi, mutta onnekseni suunnalta mikä ei ikkunoihin vettä tuonut, vielä voin ihailla puhtaita laseja, pieniä ne ilot on minulla;)
    Muistan ajan, jolloin päivän uurastettua oli koko koti puhdas, nyt pienissä erissä tehden jo toisesta päästä saa pölyjä pyyhkiä, mutta pölyä riittää ja loppujen lopuksi pölyä olemme itsekin, aikamme riehumme ja muuksi muutumme.

    Nimistä on ollut juttua edelleen, mikä että, tuo tapa nimen salaamisesta on aika yleistäkin, saapa nähdä miten pojan nuorempitytär toimii asian kanssa, maaliskuussa sukuun uusijäsen tiedossa.
    Ehkä sen verran vilkas on, että ei pysy salassa, poikaa varmaan toivovat, kun suku jää kohta unholaan, jatkuvuus olisi tarpeen.

    Makriinalle nostan hattua tuon sukututkimuksen jaksamisesta, minulla ei ole kärsivällisyyttä etsiä tietoja niin kovasti kun haluaisinkin tietää esivanhemmistani ja suvustani.

    Demeter, viisautta on jos ei urheile, sanon että tyhmänrohkea olen minäkin.
    Kyllä jää lamput minullakin vaihtamatta, tukea pitäisi seinä tai joku vastaava olla, tikkaiden varaan en jää.
    Kattokruununi kaipaisi kirkastusta, mutta sitä en tohdi tehdä, sen verran omistan itsevarjelun tunnetta minä myös.
    Rahalla apua saa, kävin jo kyselemässä siivousfirmassa, mutta päädyin kuitenkin omiin tekemisiin, nämä omat tavat niin pinttyneet.
    Oikeasti olen ehkä kaksi kertaa elämässä olen kyykäärmeen nähnyt ja en varmaan uskaltaisi edes kepillä siihen koskea, niin valtava kammo siihen on.

    Hyvänen aika, kaadoit puun ihan itse Eliaana, miten uskallat ja vielä noin korkean, kaatuiko sinne minne pitikin, mahtava olet taitoinesi.
    Ei tuohon hommaan minusta olisi, vaikka halkaisukoneella kyllä puita haloin ja kirveelläkin, se oli mielekästä;)
    Paljon on asioita mitä jää minulta tekemättä, vaikka monitaitoinen olen uskonut olevani, no leikisti tietysti.

    Kaalikääryleet on vielä tekemättä tänä syksynä, mutta kunhan nämä urakat ohitan on niiden vuoro, suurta herkkua nekin.
    Paikat kyllä sotkeentuu niiden kanssa, mutta se on pientä sen makunautinnon saadessaan;)

    Nyt näyttää siltä, että Luojamme kuuli toivomukseni ja pilvet ovat kaikonneet.
    Pitäkää peukkuja, että lasit säilyy, kun minä niitä työntelen, nostelen ja pesen, on tähän mennessä ollut onni mukana, pieni pelko kuitenkin kun ovat niin hankalat.
    Mukavaa viikonlopun alkua ympäri maata;)


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Morjens morjens, lasten vuoksi valokuvaan, haluavat varmistaa, että mamman tulee syötyä kunnolla!

    Lapsille pitää todistaa että on syönyt kiltisti ruokansa ?
    Pitääkö ne sinua vanhuudenseniilinä ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lapsille pitää todistaa että on syönyt kiltisti ruokansa ?
    Pitääkö ne sinua vanhuudenseniilinä ?

    Sen ymmärtää että omalle perheelle ruokiaan kuvaa ja viestittää. Jotkut julkaisee ruokakuviaam ihan kaikelle kansalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lapsille pitää todistaa että on syönyt kiltisti ruokansa ?
    Pitääkö ne sinua vanhuudenseniilinä ?

    Kiltisti ?,...höpö höpö, he tietävät äitinsä rakastavan kauniita kattauksia ja ruuanlaittoa yleensä!


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta pilvisen näköiseen aamuun, tuuli kyllä puhaltelee, jospa pilvet pois puhaltaisi, toivon sen vuoksi, että tarkoitus on saada loppuun nuo ikkunanpesuhommat.
    Eilen jo satoi, mutta onnekseni suunnalta mikä ei ikkunoihin vettä tuonut, vielä voin ihailla puhtaita laseja, pieniä ne ilot on minulla;)
    Muistan ajan, jolloin päivän uurastettua oli koko koti puhdas, nyt pienissä erissä tehden jo toisesta päästä saa pölyjä pyyhkiä, mutta pölyä riittää ja loppujen lopuksi pölyä olemme itsekin, aikamme riehumme ja muuksi muutumme.

    Nimistä on ollut juttua edelleen, mikä että, tuo tapa nimen salaamisesta on aika yleistäkin, saapa nähdä miten pojan nuorempitytär toimii asian kanssa, maaliskuussa sukuun uusijäsen tiedossa.
    Ehkä sen verran vilkas on, että ei pysy salassa, poikaa varmaan toivovat, kun suku jää kohta unholaan, jatkuvuus olisi tarpeen.

    Makriinalle nostan hattua tuon sukututkimuksen jaksamisesta, minulla ei ole kärsivällisyyttä etsiä tietoja niin kovasti kun haluaisinkin tietää esivanhemmistani ja suvustani.

    Demeter, viisautta on jos ei urheile, sanon että tyhmänrohkea olen minäkin.
    Kyllä jää lamput minullakin vaihtamatta, tukea pitäisi seinä tai joku vastaava olla, tikkaiden varaan en jää.
    Kattokruununi kaipaisi kirkastusta, mutta sitä en tohdi tehdä, sen verran omistan itsevarjelun tunnetta minä myös.
    Rahalla apua saa, kävin jo kyselemässä siivousfirmassa, mutta päädyin kuitenkin omiin tekemisiin, nämä omat tavat niin pinttyneet.
    Oikeasti olen ehkä kaksi kertaa elämässä olen kyykäärmeen nähnyt ja en varmaan uskaltaisi edes kepillä siihen koskea, niin valtava kammo siihen on.

    Hyvänen aika, kaadoit puun ihan itse Eliaana, miten uskallat ja vielä noin korkean, kaatuiko sinne minne pitikin, mahtava olet taitoinesi.
    Ei tuohon hommaan minusta olisi, vaikka halkaisukoneella kyllä puita haloin ja kirveelläkin, se oli mielekästä;)
    Paljon on asioita mitä jää minulta tekemättä, vaikka monitaitoinen olen uskonut olevani, no leikisti tietysti.

    Kaalikääryleet on vielä tekemättä tänä syksynä, mutta kunhan nämä urakat ohitan on niiden vuoro, suurta herkkua nekin.
    Paikat kyllä sotkeentuu niiden kanssa, mutta se on pientä sen makunautinnon saadessaan;)

    Nyt näyttää siltä, että Luojamme kuuli toivomukseni ja pilvet ovat kaikonneet.
    Pitäkää peukkuja, että lasit säilyy, kun minä niitä työntelen, nostelen ja pesen, on tähän mennessä ollut onni mukana, pieni pelko kuitenkin kun ovat niin hankalat.
    Mukavaa viikonlopun alkua ympäri maata;)

    Minä olen ratkaissut jo vuosia sitten kristallikruunujeni (käsinhiottua böömiläistä kristallia) puhdistamisen kolmesti vuodessa siten, että olen tilannut vuokrakonefirmasta aina kolmeksi päiväksi akkukäyttöisen saksinostimen, jossa on nostolavalla tukevat kaiteet, joista on hyvä pidellä kiinni. Sillä on sitten mukava huristella salista toiseen puhdistelemaan näitä arvokristalleja, ja tietysti muut oheistarvikkeet, jotka kuuluvat kattokruunujen varusteisiin, kuten esim. kullatut kannatinketjut kattokoukkuineen.


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen ratkaissut jo vuosia sitten kristallikruunujeni (käsinhiottua böömiläistä kristallia) puhdistamisen kolmesti vuodessa siten, että olen tilannut vuokrakonefirmasta aina kolmeksi päiväksi akkukäyttöisen saksinostimen, jossa on nostolavalla tukevat kaiteet, joista on hyvä pidellä kiinni. Sillä on sitten mukava huristella salista toiseen puhdistelemaan näitä arvokristalleja, ja tietysti muut oheistarvikkeet, jotka kuuluvat kattokruunujen varusteisiin, kuten esim. kullatut kannatinketjut kattokoukkuineen.

    Kaikki emme ole voittaneet lotossa, niin että on vain puiset tikkaat ja vanhasta teepaidasta reväisty rätti. Kyllä muovinen ristalli kimaltelee niilläkin konsteilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiltisti ?,...höpö höpö, he tietävät äitinsä rakastavan kauniita kattauksia ja ruuanlaittoa yleensä!

    herregud


  • Anonyymi

   Minkälaisen kattauksen kaaliruoka vaatii ?
   Vaatiiko se poikkeavan kauniin ja juhlavan kattauksen ?

   • Anonyymi

    Vaikka meillä olisi tarjolla ryynimakkara manttelipotuilla, niin aina katamme pöytään vähintäinkin Meissenin astiaston, hopeisine aterimineen. T. Tyyne haukiputaalta.


  • Kirjoitin viikon luontoretkistä pitkän tarinan, mutta lieneekö liian pitkäveteinen, kun ei sivulle tarttunut. Kesäisen lämmintä on ollut, tosin ei vielä intiaanikesäksi voi sanoa, koska täällä ei ole terminen syksy alkanutkaan . Ruska maalailee puihin merkkejään , vielä on paljon vihreää täyteydessään, kuten Miaelina runollisesti ilmaisee. Tammisaaren Ramsholmenissa maaväreinä hallitsee saniaisten syvänruskea, kaislikot kuiskivat ja kahisevat kellanharmaina , sammapeitteet keltalehtien täplittämät. Punainen näyttäytyy vasta osissa vaahteroita ja pihlajissa. Saarnien kolmekymmenmetrinen pylväikkö piirtää pilviä, auringonvalo kuultaa läpi latvuksen, ilmassa kieppuu villisti lehtiä - onnistuihan valokuvakin.

   Fiskarsin luontopoluilla saa ihailla vanhoja jaloja lehtipuita ja majesteettisen korkeita kuusia, peräisin ruukin ja kartanoiden ajoilta. Joki on syksyisin erityisen kaunis, kun lehtipuut kaartuvat yli luoden kuvajaisia. Yli johtaa romanttisia siltoja, vesi päilyy ja virtaa lehtien kirjavoittamana, sorsat soutelevat. Ruukin raitilla on mukava pistäytyä taidepajoihin ja -puoteihin, ihailla hyvin kunnostettuja rakennuksia, on ravintoloita moneen makuun, Fiskarsin työkalujakin saa ostaa. Joulun aikaan ruukkikylä on kaunis jouluasussaan.

   Lohjan Karkalin luonnonpuistossa pähkinäpensaat houkuttavat pähkinähakkeja, rehevät lehtokasvit viihtyvät kalkkipitoisessa maassa ja varsinkin keväisin on satumaista, kun erilaiset vuokot ja kiurunkannukset kukkivat värimerinä.
   Lohjansaaressa Paavolan tammea on käytävä aina tervehtimässä, nimetty Suomen kauneimmaksi puuksi. Vaikuttava ilmestys se onkin laajalle levittyvin oksistoin , kummullaan hallitsee koko aluetta, arvokkuus huokuu ainakin 300-vuotiaassa historiassaan.

   Nimistä on paljon juttua, ja koskettaahan asia jokaista.
   Itselläni on ajan suosittu etunimi, ei kuitenkaan ihan yleisimpien listalla. Toisena nimenä minulla on kolmitavuinen äidin etunimi, joka on muinaisskandinaavista perua. Minusta se on hyvin kaunis , esikoistyttärellämme se on toisena nimenä myös, veljenpojan tyttärellä taas kutsumanimenä. Perinteisiä suvussa kulkeneita suomalaisasuisia raamatullisia nimiä on paljon nuorissakin sukupolvissa, mutta myös näitä uusia, kuten siskonpojanpoika on Pyry, sopii hyvin laskettelussa menestyneelle.

   Tänään on pilvistä, sopiva kotityöpaivä. Ikkunat saavat olla vielä rauhassa, vastahan ne kesäkuun alussa pestiin! Äläpäs Skillan urheile niitten painavien parvekelasien kanssa, pitäisikö Sinulla olla vaikka turvavaljaat!
   Poimin iloisen oranssin kimpun kehäkukkia, mukaan kruunutillin varsia, tulipa ihana tuoksu!

   Hyvää viikonloppua!

   • Samaa kauhistelin, tuota Eliaanan puunkaatoa, ei kai nyt sentään ?..)) Mutta onhan hän kuvauksistaan päätellen näitä moniosaajia, jotka eivät pelkää tarttua perinteisiin "miesten töihinkään".
    Muilta osin voisin ajatella että Eliaanan elämisen puitteet sopisivat minullekin, ellei "Elämä" olisi päättänyt toisin: perhe ja myöhäinen isovanhemmuus. Niissä riittää elämälle sisältöä ja merkitystä.
    Minun korvaani aina vähän särähtää tämä nykynaisille osoitettu viesti, että pitäisi tietää mitä haluaa ja toteuttaa se. Minulle sopii paremmin tuo John F Kennedyn kehotus, hiukan muunneltuna: älä kysy mitä maailma antaa sinulle vaan kysy mitä sinä annat sille..))
    Vai onko se vain omaa nössöyttä että haluaa nähdä oman roolinsa, oman paikkansa suhteessa toisiin ihmisiin ?
    Ramoona ihanat luonto- ja retkikuvaukset vetävät aina mielen hiukan haikeaksi kun muistaa niitä vaellusretkiä mitä tehtiin kun puoliso oli vielä "maastokelpoinen". Enää ei näin ole, enkä itse autottomana ja ajokortittomana pääse kovin pitkälle..)) Hyvä kuitenkin että olen tähän saakka säästynyt tälle iälle tavallisilta polvi- ja lonkkavaivoilta. Pari ennen hyvinkin liikkuvaista ystävää on nyt rollaattorin varassa, eikä sekään silti ole estänyt heitä elämästä
    sitä "täyttä elämää"...
    Meidän eilinen puukuorma hoitui nyt niin kepeästi että minä en ehtinyt kuin tarjoilun hoitaa. Tuttu pariskunta tarttui töihin vaikka kovasti estelin. Muisteltiin, että pari vuotta sitten rouvalle diagnosoitiin lihasreuma ja hän oli särkyinen ja lähes liikuntakyvytön jonkin aikaa. Lihasreuma kuulemma paranee itsestään parin vuoden sisällä, mutta kortisonilääkitys jää joillekin pysyväksi. Näin tällekin tutulla, mutta hän on tyytyväinen kun pystyy liikkumaan, metsässäkin...
    Sienet ovat tulleet myöhään, ainakin tänne päin. Pihalta olen poiminut karvarouskuja, jotka odottavat ryöppäystä...
    Ihania syyspäiviä, kelpaa nauttia !
    demeter1


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Samaa kauhistelin, tuota Eliaanan puunkaatoa, ei kai nyt sentään ?..)) Mutta onhan hän kuvauksistaan päätellen näitä moniosaajia, jotka eivät pelkää tarttua perinteisiin "miesten töihinkään".
    Muilta osin voisin ajatella että Eliaanan elämisen puitteet sopisivat minullekin, ellei "Elämä" olisi päättänyt toisin: perhe ja myöhäinen isovanhemmuus. Niissä riittää elämälle sisältöä ja merkitystä.
    Minun korvaani aina vähän särähtää tämä nykynaisille osoitettu viesti, että pitäisi tietää mitä haluaa ja toteuttaa se. Minulle sopii paremmin tuo John F Kennedyn kehotus, hiukan muunneltuna: älä kysy mitä maailma antaa sinulle vaan kysy mitä sinä annat sille..))
    Vai onko se vain omaa nössöyttä että haluaa nähdä oman roolinsa, oman paikkansa suhteessa toisiin ihmisiin ?
    Ramoona ihanat luonto- ja retkikuvaukset vetävät aina mielen hiukan haikeaksi kun muistaa niitä vaellusretkiä mitä tehtiin kun puoliso oli vielä "maastokelpoinen". Enää ei näin ole, enkä itse autottomana ja ajokortittomana pääse kovin pitkälle..)) Hyvä kuitenkin että olen tähän saakka säästynyt tälle iälle tavallisilta polvi- ja lonkkavaivoilta. Pari ennen hyvinkin liikkuvaista ystävää on nyt rollaattorin varassa, eikä sekään silti ole estänyt heitä elämästä
    sitä "täyttä elämää"...
    Meidän eilinen puukuorma hoitui nyt niin kepeästi että minä en ehtinyt kuin tarjoilun hoitaa. Tuttu pariskunta tarttui töihin vaikka kovasti estelin. Muisteltiin, että pari vuotta sitten rouvalle diagnosoitiin lihasreuma ja hän oli särkyinen ja lähes liikuntakyvytön jonkin aikaa. Lihasreuma kuulemma paranee itsestään parin vuoden sisällä, mutta kortisonilääkitys jää joillekin pysyväksi. Näin tällekin tutulla, mutta hän on tyytyväinen kun pystyy liikkumaan, metsässäkin...
    Sienet ovat tulleet myöhään, ainakin tänne päin. Pihalta olen poiminut karvarouskuja, jotka odottavat ryöppäystä...
    Ihania syyspäiviä, kelpaa nauttia !
    demeter1

    Kyllä sosiaalitoimen järjestämät pilkotut puut kuuluvat puukuorman tuojan ehdottomasti laittaa liiteriin, tahi sellaisen puuttuessa, sateelta suojattuun paikkaan, vaikkapa latoa ne asianmukaisesti porstuaan!T. Sosiaalitäti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä sosiaalitoimen järjestämät pilkotut puut kuuluvat puukuorman tuojan ehdottomasti laittaa liiteriin, tahi sellaisen puuttuessa, sateelta suojattuun paikkaan, vaikkapa latoa ne asianmukaisesti porstuaan!T. Sosiaalitäti.

    Heh, kiitos tiedosta sosiaalitäti...)) Minä olenkin aina ollut vähän uuno näiden sosiaalietuuksien kohdalla, mitähän muuta sitä voisi kahmia ?,,))


   • Anonyymi

    Kun on metsässä oikein hiljaa,
    voi kuulla ensi kevään käen kukkuvan.

    - Eeva Kilpi -

    Muistui tänään mieleeni luontopolulla.

    Voikaa hyvin!
    Miaelina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heh, kiitos tiedosta sosiaalitäti...)) Minä olenkin aina ollut vähän uuno näiden sosiaalietuuksien kohdalla, mitähän muuta sitä voisi kahmia ?,,))

    No jaa, voihan sitä anoa kunnalta avustusta esim. vaikka pärekaton paikkaukseen, ja samalla kysyä, saisiko piirinuohoojan poistamaan naakanpesät korsteenista ilmaiseksi. Siksi vähän uunoimmankin kannattaa aina selvittää kaikki mahdolliset etuutensa paikallisessa sosiaalivirastossa, ettei vain mitään etuutta jää käyttämättä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No jaa, voihan sitä anoa kunnalta avustusta esim. vaikka pärekaton paikkaukseen, ja samalla kysyä, saisiko piirinuohoojan poistamaan naakanpesät korsteenista ilmaiseksi. Siksi vähän uunoimmankin kannattaa aina selvittää kaikki mahdolliset etuutensa paikallisessa sosiaalivirastossa, ettei vain mitään etuutta jää käyttämättä!

    Onko kunnallista huussin tyhjentäjää? Kun ei ole viemäriverkostoa, pitäähän kunnan se korvata eli kuskata pois se kunnallisjäte. Myös antaa kotiapua alkeellisesti asuville. Veden kantoon ja sillai.Lumityöt ja avannon hakkaaminen. Siinä saisi työttöämille työpaikkoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kunnallista huussin tyhjentäjää? Kun ei ole viemäriverkostoa, pitäähän kunnan se korvata eli kuskata pois se kunnallisjäte. Myös antaa kotiapua alkeellisesti asuville. Veden kantoon ja sillai.Lumityöt ja avannon hakkaaminen. Siinä saisi työttöämille työpaikkoja.

    Meidän kesämökkipitäjässämme on mökkitalkkari, jota voi tilata tekemään monenlaisia talkkarin hommia. Huussin tyhjentämisestä en tiedä, lienee talkkarin päätettävissä, mihin hän on valmis ryhtymään.
    Kaupunkilähiössäni oli ainakin joitakin aikoja sitten vapaaehtoisporukka, jonka palveluksia saattoi tilata seurakunnan toimistosta. Kerran minäkin pyysin sieltä apua johonkin pikkujuttuun, jota en itse osannut tehdä. Palvelu oli maksuton, ja työ oli ihan kelvollista.
    En ole kuitenkaan toiste apua pyytänyt, sillä jälkipolvet ovat olleet Avuliaita-Aatuja tarvittaessa.

    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kunnallista huussin tyhjentäjää? Kun ei ole viemäriverkostoa, pitäähän kunnan se korvata eli kuskata pois se kunnallisjäte. Myös antaa kotiapua alkeellisesti asuville. Veden kantoon ja sillai.Lumityöt ja avannon hakkaaminen. Siinä saisi työttöämille työpaikkoja.

    Kunnan velvollisuuksiin kuuluu myös edellämainittujen töiden lisäks myösi lakisääteinen velvollisuus häätää ilmaiseksi asukkaittensa loiseläimet, kuten torakat, luteet, mukaanlukien satiaisetkin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meidän kesämökkipitäjässämme on mökkitalkkari, jota voi tilata tekemään monenlaisia talkkarin hommia. Huussin tyhjentämisestä en tiedä, lienee talkkarin päätettävissä, mihin hän on valmis ryhtymään.
    Kaupunkilähiössäni oli ainakin joitakin aikoja sitten vapaaehtoisporukka, jonka palveluksia saattoi tilata seurakunnan toimistosta. Kerran minäkin pyysin sieltä apua johonkin pikkujuttuun, jota en itse osannut tehdä. Palvelu oli maksuton, ja työ oli ihan kelvollista.
    En ole kuitenkaan toiste apua pyytänyt, sillä jälkipolvet ovat olleet Avuliaita-Aatuja tarvittaessa.

    Mkr.

    Kyllä huussin tyhjentäminen sujuu niin pastorilta kuin suntioltakin, tämähän on sitä kirkon pyyteetönta lähimmäisenrakkautta parhaimmillaan. Mutta esim. sähkötöihin en välttämättä ottaisi kirkon diakonia tai suntiota, vaikka nekin työt huussin tyhjentämisen lisäksi ovatkin seurakuntalaisille ilmaisia bonuksia, säntilliselle kirkollisveron maksajalle kirkon puolesta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä huussin tyhjentäminen sujuu niin pastorilta kuin suntioltakin, tämähän on sitä kirkon pyyteetönta lähimmäisenrakkautta parhaimmillaan. Mutta esim. sähkötöihin en välttämättä ottaisi kirkon diakonia tai suntiota, vaikka nekin työt huussin tyhjentämisen lisäksi ovatkin seurakuntalaisille ilmaisia bonuksia, säntilliselle kirkollisveron maksajalle kirkon puolesta!

    Näin on! Kun kirkko jakaa leipäjonoissa leipää ja muutakin ruokaa, on se velvollinen hoitamaan asianmukaisesti myös sen leivän syönnin tuotokset. Kirkoissa käy niin vähän väkeä, että pastorin ja kanttorin pitää jalkautua mökeille ja tölleille köyhän kansan pariin. Samalla voi kauniisti huomauttaa, että laki kyllä jo vaatii jäteveden ja käymäläjätteen puhdistussysteemit siinä omalla tontilla. Mutta eihän kaikkein köyhimmillä ole siihen koskaan varaa.


  • Hieno päivä, ei tuulen henkäystä, aurinko paistaa ja 18 astetta lämmintä.
   Hiki tuli touhutessa.
   Juuh, kyllä se puu kaatui ihan sinne minne pitikin.
   Kun tuota klavunmetsästystä on vuosikymmeniä tehnyt, ei se tunnu kummoiseltakaan.
   Eikähän se nykyään olekkaan. Naisia on paljon jo metsäalallakin.
   Olisi tuossa taas maijallinen puolukoitakin. Taidan keitellä vasta huomenna ne.
   Kyllä sitä vaan vanhanakin vielä uutta oppii.
   Pojalla on tuommonen sahanketjunteroituskone.
   Sanoin, että näytäs miten sillä terotetaan. No näyttihän tuo, ei monikaan asia loppujen lopuksi ole vaikeaa, kun vaan ryhtyy ja alkaa.

   • Täälläkin meni pienillä sateilla päivä. Hyvin sain kuivin nahoin kävelylenkin
    tehdyksi.
    Mikäs etteikö naisillakin moottorisaha käsissä pysy. Taitaa kuitenkin
    harvemmin naiset olla näissä töissä. Olen sentään nähnyt.
    Kun olen korvesta lähtöisin, olin jo 15 vuotiaana itsenäisesti pöllimetsässä.
    Tosin siihen aikaan ei savottatyömaillakaan moottorisahoja ollut. Sen verran
    ehdin metsätöitä tehdä, kunnes totesin etten kokoikääni niihin hommiin jää.
    Moottorisahan ostin vasta viisikymmppisenä helpottamaan halkojen tekoa
    mökilläni. Hyvinhän tuo työ sujuikin.
    Päiväni on mennyt pikkupuuhissani ja ettoneilla. Mitäpä sitä joka päivä
    enää rehkimään, sitä vartenhan eläke on, että se rauhoittaa;))


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    Täälläkin meni pienillä sateilla päivä. Hyvin sain kuivin nahoin kävelylenkin
    tehdyksi.
    Mikäs etteikö naisillakin moottorisaha käsissä pysy. Taitaa kuitenkin
    harvemmin naiset olla näissä töissä. Olen sentään nähnyt.
    Kun olen korvesta lähtöisin, olin jo 15 vuotiaana itsenäisesti pöllimetsässä.
    Tosin siihen aikaan ei savottatyömaillakaan moottorisahoja ollut. Sen verran
    ehdin metsätöitä tehdä, kunnes totesin etten kokoikääni niihin hommiin jää.
    Moottorisahan ostin vasta viisikymmppisenä helpottamaan halkojen tekoa
    mökilläni. Hyvinhän tuo työ sujuikin.
    Päiväni on mennyt pikkupuuhissani ja ettoneilla. Mitäpä sitä joka päivä
    enää rehkimään, sitä vartenhan eläke on, että se rauhoittaa;))

    Ei taida sitten enään edes justeerikaan pysyä käsissäsi? Muuten moottorisahallakin on raskasta sahata, jos vain nitkuttaa teräketjulla edestakaisin, käynnistämättä moottoria!


  • Anonyymi

   Skillan huolestui omenapiirakan sokeripitoisuudesta, sanon kuitenkin, ettei sokeria laiteta muuta kuin mausteeksi, samoin kanelia ja vaniljaa , omenat ne ovat siinä piraassa pääosassa! Ainakin minulla!

   Kaunis päivä on tänään ollut, lämmintäkin 20 astetta. Illalla vähän ukkosti, oli komeita salamoita mustassa iltayössä!
   Onneksi ei mitään pahaa tehnyt!

   Voidaan hyvin,
   Neeasa

   • Anonyymi

    Huomenta kauniiseen aurinkoa lupaavaan lauantaiaamuun, kuuntelen lauantain onnitteluohjelmaa ja muistoja herättäviä kappaleita sieltä kuuluu;)
    Valssi menneiltä ajoilta, niinpä, kyllä sitä on valssia joskus aikoinaan paljon tanssittu ja jopa hyvin osattukin.
    Sellainenkin kehun aihe muistuu, kun tanssilavan parhaaksi tanssitettavaksi valittiin, jotakin kehuakin joskus olen saanut;)

    Neeassa en omenapiirakkaa juuri tarkoittanut, kun makeista piiraista puhuin, yleisesti vaan makean syömisestä, kiisselit ja makeat jälkiruuat ei enää maistu, on joskus hyvinkin maistunut;)
    Lämmin päivä oli meilläkin eilen, hyvin onnistui parvekkeen puhdistus, nyt on siltäkin osin syyssiivous tehty, neljä tuntia tuhraantui, mutta nyt on mukava vaikka istahtaa katselemaan syksyn kauneutta.
    Kyllä tuo neljä tuntia on maximi minun jaksamiselle, huonoksi on mennyt mummon kunto.

    Hyvä huomio ynnämuu, eläke tulee säännöllisesti, kiitollinen siitä voi olla, vaikka ei niin suurtakaan tulo ole.
    On kirjoiteltu noista yhteiskunnan avuista, hienoa on sekin, että mahdollista anoa, jos liian vaikeaksi elämä menee.
    Olen sen verran onnellisessa asemassa ollut, että en koskaan ole sosiaalipuolen apua tarvinnut pyytää, terveyskeskus palveluja käytän, minkä yhteiskunta tarjoaa, harvoin niitäkään olen tarvinnut.
    Kaikille ei elämä onnekasta ole, joten hyvä että apuja kustannetaan.

    Puhuin kattokruunuista, no siksihän niitä kutsutaan, Maria Teresia on valaisin ja toinen semmoinen paljon putsattavaa tarvitseva hökötys.
    Jotain lasihelyä ne ovat ja sameilta näyttävät, no on minulla kaksi ikkunalamppua joissa hiotut spiraalit ja ne kauniisti värejä heijastaa;)
    Metallitikkaat omistan, mutta en takkaa, josta Makriina mainitsit, no en puutteeksi sitä koe.
    Omatoimisia olemme varmaan aina yrittäneet olla, eihän näitä palveluja kovin kauan näin runsaasti ole tarjottukaan, ennen oli turvauduttava naapuriapuun, kun tiukka paikka tuli.

    Niinhän se taitaa olla, että kaikkea oppii, jos halua tarpeeksi löytyy, mutta silti hattua nostan Eliaana sinulle, omatoiminen olet ja osaat kaiken tarvittavan, minä en moottorisahaa edes ole käteen ottanut;)
    Johan se painaakin paljon, vaikka kyllä voimien puolesta ehkä selviäisin;)

    Pöydän kattaukset ovat kaunista katsottavaa ja mukava niitä on laittaakin, tosin yksin eläen ei näe tarvetta.
    Hyvää vointia sinulle myös Miaelina;)

    "En päivääkään vaihtaisi pois" laulaa Rautavaara, en minäkään, vaikka ei aina ole ruusuista ollutkaan,.
    Toivoisin antavana puolena olevani maailmalle, pientä se varmaan on, mutta se että osani olisin tehnyt hyvin ja tuhoa en ole tuottanut ja saamapuolella saan kaiken sen mitä luonto ja kanssaihmiset ovat minulle antaneet,)
    Aika aikaa kutakin ja demeter näillä mennään, hyvä mieli eletystä ja odotusta tulevalle, jos ei mitään suurta, niin se vähäinenkin niin hyvältä tuntuu.
    Emme ehkä paljon enää jaksa, mutta silmät on auenneet kaikelle kauniille, siitä iloitkaamme;)
    Muistan ajan, kun mökkini takapihalta melkein joka aamu sain kerätä pieniä herkkutatteja, nyt vain muistoja nekin.

    Kehäkukkia aina kylvin minäkin, on se niin loistava kukka maljakossakin, juuri niitä syksyn värin omaava.
    Tuntuu välillä kuin henki salpaantuu, kun tuota luontoa katselee ja ihana, että keskellä kaupunkia voi näin nautiskella.
    Ramoona sinulla niin mielekkäitä kohteita missä kiertelet ja näkymistä nautit, niin sitä voi tehdä, kun kuntoa vielä on.
    Onhan täälläkin päin kohteita, mutta ei enää voimia niitä kierrellä, mutta ihana kuitenkin, että minullakin tuo puiston ihanuus on vieressä.
    Kieltoja on tullut näihin minun hommiini monelta taholta, mutta aina jutusta selvinneenä on suuri iloa tuottava tunne, minä tein sen;)
    Pääseekö tuosta "minä itse " tunteesta milloinkaan;)

    Tänään sitten en tee mitään päivä, saunaan puran viimeiset väsymykset ja sitten uudella innolla haasteita vastaanottamaan;)
    Lokakuu kohta aloittaa ja sitten se mielestäni ikävin kuukausi marraskuu, sen jaksamiseen nyt sieluun tallennettava kaikki tämä kauneus, mitä nyt elämme, ja niin sivuutamme kevyesti joulukuulle, mikä taas intoa pukkaa, menenkö liian pitkälle, hidastetaan;)
    Taas näin kävi Skillanille;(


  • Kotona taas ; )

   Takana toistatuhatta  ajokilometriä ja seitsemän kaupunkia.

   Koronapelkokin karisteltu pois mielestä. Elämä kulkee kulkuaan, ihmiset kaikkialla näyttävät elävän kuin ennenkin, ystävällisiä ja auttavaisia. Välimatkoja noudatetaan ja käsihygieeniasta huolehditaan.

   Syksyinen ruskareissumme länsirannikon kautta sisä-Suomeen ja Savon läpi takaisin Korpeen oli mukava vaihtelu tavan arkeen.

   Syksyinen Suomi on kaunis. Pohjanmaan lakeuksien silmänkantamattomat pellot Keski Suomen vesistöt, puiden ja pensaiden syksyiset värit, punakeltaiset sammaleet kosteiden eri värisenä kimaltelevien kallioiden välissä.

   Ruska etenkin palatessamme aurinkoiseen Kainuuseen oli värikkäimmillään.

   Riskejä olemme luonnollisesti ottaneet, mutta emme räikeitä. Maskeja käytimme silloin kuin muistimme ; ) isoissa kauppakeskuksissa, mutta emme ravintoloissa.

   Molempien kuopukset tavattiin ja halattiin. Olimme kumppanini autolla, jonka ajamisen molemmat hallitsemme, joten matkan teko sujui jouhevasti koska jaoimme ajamisen välimatkojen mukaan.

   Nyt huilataan ja mietitään uusia seikkailuja ; )

   • Anonyymi

    Ravintolat on pahimpia koronapesiä ja halaamiset pitää jättää väliin. Mutta jotkut asettuu sääntöjen yläpuolelle. Jos on noin huono muisti, on jo vaaraksi itselleen ja ympäristölleen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ravintolat on pahimpia koronapesiä ja halaamiset pitää jättää väliin. Mutta jotkut asettuu sääntöjen yläpuolelle. Jos on noin huono muisti, on jo vaaraksi itselleen ja ympäristölleen.

    Eiköhän korppis nyt kuitenkin tarkoittanut päiväsaikaan ravintolassa ruokailua?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän korppis nyt kuitenkin tarkoittanut päiväsaikaan ravintolassa ruokailua?

    Korppikselta on varmaankin mennyt dosetistaan pillerit sekaisin, joten hän arvelee olevansa aamulla olleensa peräti yökerhossa Tallinnassa, vaikka heräsi aivan kotoiseltaan lavitsaltaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ravintolat on pahimpia koronapesiä ja halaamiset pitää jättää väliin. Mutta jotkut asettuu sääntöjen yläpuolelle. Jos on noin huono muisti, on jo vaaraksi itselleen ja ympäristölleen.

    Milloin sinua on viimeksi halattu? Milloin söit viimeksi ravintolassa?

    Kun tulee halatuksi ja halaa se tekee iloiseksi ja kun syö ravintolassa toisen tekemää hyvää se on vatsalle nannaa ja mielelle kutaa.

    Valokuvaan yleensä ravintolaruoat, jotta voin hyödyntää niitä tarjoiluissa myöhemmin. Niin eihän niitä muuten muistaisi. Vielä kun lisää ne instraan tai faceen niin toisetkin näkee.

    Söin Tampereella esim.

    Merellisiä herkkuja.

    Uunissa kypsytettyä sardiinimunajasta, Kampasimpukoita ja parmesaania, Jättikatkarvun pyrstöjä ja harissaöljyä, Karamellisoitua fenkolia ja sahramimajonesia.

    Tänään Iisalmen Marjahaan ABC:llä nautin kahvin kanssa munkkirinkilän ; ))

    Korppis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin sinua on viimeksi halattu? Milloin söit viimeksi ravintolassa?

    Kun tulee halatuksi ja halaa se tekee iloiseksi ja kun syö ravintolassa toisen tekemää hyvää se on vatsalle nannaa ja mielelle kutaa.

    Valokuvaan yleensä ravintolaruoat, jotta voin hyödyntää niitä tarjoiluissa myöhemmin. Niin eihän niitä muuten muistaisi. Vielä kun lisää ne instraan tai faceen niin toisetkin näkee.

    Söin Tampereella esim.

    Merellisiä herkkuja.

    Uunissa kypsytettyä sardiinimunajasta, Kampasimpukoita ja parmesaania, Jättikatkarvun pyrstöjä ja harissaöljyä, Karamellisoitua fenkolia ja sahramimajonesia.

    Tänään Iisalmen Marjahaan ABC:llä nautin kahvin kanssa munkkirinkilän ; ))

    Korppis

    Mitähän se Metusalemi mutusteli?
    Vetikö nakit ja muusit vai päätyikö peräti liemiruokaan.
    Mahtaa herättää kateutta, kun peräti ihan Iisalmen ABC:llä söit munkkirinkilän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Korppikselta on varmaankin mennyt dosetistaan pillerit sekaisin, joten hän arvelee olevansa aamulla olleensa peräti yökerhossa Tallinnassa, vaikka heräsi aivan kotoiseltaan lavitsaltaan?

    Herran jestas, jos korppis on saanu sen koronan, eikä voi palstalla kommentoida edesottamuksiaan, niin mitä me teemme!?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Herran jestas, jos korppis on saanu sen koronan, eikä voi palstalla kommentoida edesottamuksiaan, niin mitä me teemme!?

    Kohotamme kolminkertaisen hurraahuudon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin sinua on viimeksi halattu? Milloin söit viimeksi ravintolassa?

    Kun tulee halatuksi ja halaa se tekee iloiseksi ja kun syö ravintolassa toisen tekemää hyvää se on vatsalle nannaa ja mielelle kutaa.

    Valokuvaan yleensä ravintolaruoat, jotta voin hyödyntää niitä tarjoiluissa myöhemmin. Niin eihän niitä muuten muistaisi. Vielä kun lisää ne instraan tai faceen niin toisetkin näkee.

    Söin Tampereella esim.

    Merellisiä herkkuja.

    Uunissa kypsytettyä sardiinimunajasta, Kampasimpukoita ja parmesaania, Jättikatkarvun pyrstöjä ja harissaöljyä, Karamellisoitua fenkolia ja sahramimajonesia.

    Tänään Iisalmen Marjahaan ABC:llä nautin kahvin kanssa munkkirinkilän ; ))

    Korppis

    Pitäähän sitä valokuvata , lähettää kuva faseen ja selostus suomi24 palstalle, kun kerrankin saa syödä ravintolassa, on se vaan niin iso juttu. Halitkin pitää hakea satojen kilometrien päästä lapsilta, kun ei kotona haleja saa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin sinua on viimeksi halattu? Milloin söit viimeksi ravintolassa?

    Kun tulee halatuksi ja halaa se tekee iloiseksi ja kun syö ravintolassa toisen tekemää hyvää se on vatsalle nannaa ja mielelle kutaa.

    Valokuvaan yleensä ravintolaruoat, jotta voin hyödyntää niitä tarjoiluissa myöhemmin. Niin eihän niitä muuten muistaisi. Vielä kun lisää ne instraan tai faceen niin toisetkin näkee.

    Söin Tampereella esim.

    Merellisiä herkkuja.

    Uunissa kypsytettyä sardiinimunajasta, Kampasimpukoita ja parmesaania, Jättikatkarvun pyrstöjä ja harissaöljyä, Karamellisoitua fenkolia ja sahramimajonesia.

    Tänään Iisalmen Marjahaan ABC:llä nautin kahvin kanssa munkkirinkilän ; ))

    Korppis

    Vegaaniko vetää naamaansa meren herkkuja?
    Kaikki kuultu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vegaaniko vetää naamaansa meren herkkuja?
    Kaikki kuultu.

    Varmaan oli sosemylly mukana ja mössäsi sillä potut ja potkkanan naatit , niillä kehui parantaneensa hauraan vanhuksen. Ei nyt riskeerata jollain ravun hännän alusella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Herran jestas, jos korppis on saanu sen koronan, eikä voi palstalla kommentoida edesottamuksiaan, niin mitä me teemme!?

    Luultavasti etsitte uuden kohteen, ettei vaan mikään ketju jää näitä viisauksianne vaille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitäähän sitä valokuvata , lähettää kuva faseen ja selostus suomi24 palstalle, kun kerrankin saa syödä ravintolassa, on se vaan niin iso juttu. Halitkin pitää hakea satojen kilometrien päästä lapsilta, kun ei kotona haleja saa.

    Miten niin kerrankin? Joka päivä söimme ensin kahviaamiaisen hotellissa, kävimme päiväkahvilla paikallisissa konditorioissa ja söimme illallista eri ravintoloissa. Eilen oli poikkeus syötiin kuopuksen luona.

    No, lapsemme eivät asu peräkammarissamme joten jos kerran reissuun lähetään voi siihen yhdistää piipahdukset heidän luonaan, aikaa on eikä rahastakaan ole tiukkaa.

    Ensi kuussa matkustan Hesaan esikoista halimaan vaikka eihän tuosta kauaa ole kun viimeksi mökillä halittiin.

    Olet täysin vedätettävissäni.

    Korppis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten niin kerrankin? Joka päivä söimme ensin kahviaamiaisen hotellissa, kävimme päiväkahvilla paikallisissa konditorioissa ja söimme illallista eri ravintoloissa. Eilen oli poikkeus syötiin kuopuksen luona.

    No, lapsemme eivät asu peräkammarissamme joten jos kerran reissuun lähetään voi siihen yhdistää piipahdukset heidän luonaan, aikaa on eikä rahastakaan ole tiukkaa.

    Ensi kuussa matkustan Hesaan esikoista halimaan vaikka eihän tuosta kauaa ole kun viimeksi mökillä halittiin.

    Olet täysin vedätettävissäni.

    Korppis

    "Olet täysin vedätettävissäni"

    Et edes tunnu tietävän, mitä sanonta tarkoittaa.


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan oli sosemylly mukana ja mössäsi sillä potut ja potkkanan naatit , niillä kehui parantaneensa hauraan vanhuksen. Ei nyt riskeerata jollain ravun hännän alusella.

    Onko näille nojatuoleille kömpinyt joku alakouluikäisten lauma? Mitä jäkätystä!
    Eikö äiti jo sano, että suu poikki, kersat?


  • Onhan se nyt niin hel..... ..listä kun jollakin on kivaa ja uskaltaa liikkua ja tavata aikuisia lapsiaan ja itse ei uskalla ja on tylsää.

   • Anonyymi

    Ikävä on meillä Kahvipirttiin ja sen hyvään ja hyväntahtoiseen tunnelmaan!


   • Anonyymi

    Taas se kiroilee vanha uskovainen naisihminen.


   • Anonyymi

    Tarpeettomia lähikontakteja on suositeltu välttämään eikä ole neuvottu kiertelemään ympäri ämpäri. Ne, joilla on järki tallella noudattavat ohjeita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas se kiroilee vanha uskovainen naisihminen.

    Niin, ja vielä uskovainenkin, omien sanojensa mukaan peräti luterilainen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taas se kiroilee vanha uskovainen naisihminen.

    :))
    Uskovainen, minäkö?
    Taitaa olla sivupersoonat taas liikkeellä.
    Aivan riittävästi ymppäsitte myrkkyänne korppiksen matkablogin perään. En minä ole nojatuolia turmellut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarpeettomia lähikontakteja on suositeltu välttämään eikä ole neuvottu kiertelemään ympäri ämpäri. Ne, joilla on järki tallella noudattavat ohjeita.

    Mitkä kontaktit kuuluvat tarpeellisiin ja mitkä tarpeettomiin?

    Joilla on järki tallella, eikä ulos pirtistä lähteä ilman ohjeistusta saattaa käydä niin, että järki karkaa omille teilleen. Onkohan järjen häntä jo oven välissä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarpeettomia lähikontakteja on suositeltu välttämään eikä ole neuvottu kiertelemään ympäri ämpäri. Ne, joilla on järki tallella noudattavat ohjeita.

    Ministeri juuri televiossa kertoi, että kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja
    tulee välttää. Se on ainoa tapa estää koronan leviämistä
    ja se on yhteiskunnan, yrityksien ja ihmisten oman edun mukaista.

    Korona on kiihtymisvaiheessa, jos joudutaan yhteiskuntaa lisää sulkemaan
    tartunnanlevittäjien eli sairastuttajien takia Suomi vajoaa pahempaan
    taloudelliseen kriisiinkin.

    Kysymys ei ole yhdestä ihmisestä vaan koko yhteiskunnasta, mutta yksi ihminen voi vaikuttaa asioihin
    noudattamalla ohjeita.

    Ohjeet on tehty erikoisesti niitä varten, jotka eivät itse kykene ajattelemaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ministeri juuri televiossa kertoi, että kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja
    tulee välttää. Se on ainoa tapa estää koronan leviämistä
    ja se on yhteiskunnan, yrityksien ja ihmisten oman edun mukaista.

    Korona on kiihtymisvaiheessa, jos joudutaan yhteiskuntaa lisää sulkemaan
    tartunnanlevittäjien eli sairastuttajien takia Suomi vajoaa pahempaan
    taloudelliseen kriisiinkin.

    Kysymys ei ole yhdestä ihmisestä vaan koko yhteiskunnasta, mutta yksi ihminen voi vaikuttaa asioihin
    noudattamalla ohjeita.

    Ohjeet on tehty erikoisesti niitä varten, jotka eivät itse kykene ajattelemaan.

    Oletko lopettanut kontaktit lapsiisi ministerin ohjeen mukaan, ei välttämättöminä?


   • Anonyymi

    Elämän tylsyys tai mielekkyys on omissa käsissä, ei siinä miten keski iässä olevia lapsia ”uskaltaa” käydä tapaamassa ja haleja kinuamassa. Välittämistä ja rakkautta voi osoittaa turvallisesti ja asianosaisten kesken, ei kailottaa suomi24 palstalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elämän tylsyys tai mielekkyys on omissa käsissä, ei siinä miten keski iässä olevia lapsia ”uskaltaa” käydä tapaamassa ja haleja kinuamassa. Välittämistä ja rakkautta voi osoittaa turvallisesti ja asianosaisten kesken, ei kailottaa suomi24 palstalla.

    Ei taija olla sinulla mistä kailottaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas se kiroilee vanha uskovainen naisihminen.

    Ja huom!
    Vieläpä suomenkielellä.
    On se hurja!


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarpeettomia lähikontakteja on suositeltu välttämään eikä ole neuvottu kiertelemään ympäri ämpäri. Ne, joilla on järki tallella noudattavat ohjeita.

    No kiitos ja ylistys, että sinulla on järki tallella. Käytä sitä!


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Ei taija olla sinulla mistä kailottaa.

    Harvallapa täällä lapsia onkaan, kun niin hiljaa niistä ovat eikä yhtään kailota niistä. Saatikka lastenlapsia, sehän oliskin ihan liikaa onnea,


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Oletko lopettanut kontaktit lapsiisi ministerin ohjeen mukaan, ei välttämättöminä?

    Kontaktit pelaa kaiken aikaa ilman suomi24 välitystä.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    No kiitos ja ylistys, että sinulla on järki tallella. Käytä sitä!

    Olit 70 plussassa palstan sympaattisimpia ja mukavampia henkilöitä.
    Mikä sinut muutti happamaksi ja ylimieliseksi, kun siirryit tänne 80 plussaan ?
    Seurako ?
    Tottakai jokainen tapaa sukulaisiaan, kun koronatilanne suo ja matkustusmääräykset sallivat, mutta eihän kukaan henkisissä voimissa oleva tilitä tänne yksityisasioitaan
    ruokalistoja myöten, sillähän tekisi itsensä naurettavaksi.
    Antaisi itsestään vaikutelman olevansa niin tyhmä,
    että kuvittelee, että on ainoa maailmassa, joka jossain käy.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Oletko lopettanut kontaktit lapsiisi ministerin ohjeen mukaan, ei välttämättöminä?

    Ei ne keski ikäiset lapset vanhempiensa haleja vailla ole. Heillä on omat perheet. joissa saa läheisyyttä kaikin tavoin. No, ei tunnu kaikilla olevan omia perheitä , pitää äitimuorin käydä halivaje täyttämässä. Normaalisti aikuiset lapset itse välttää lähikontaktia vanhoihin vanhempiinsa,eivät halua ottaa riskiä tartunnasta. Onhan noita muitakin kontaktin muotoja, tervehtimässä käymisen voi hoitaa halimatta ja käyttää vaikka puhelinta usein,lähetellä kuvia ymym.


  • Anonyymi

   Johan on tämäkin palsta! jokainen selostaa puuta heinää, ja kaikki palstalaiset taputtelevat käsiään noin kuvainnollisesti sanottuna. Tietysti, jos joku vammainen saa hoitopaikassaan aherrettua kolmestä eurolavasta terassin, niin onhan sekin jotakin.

   • No, kolmella lavalla (yhdellä isolla ja kahdella pienemmällä) onnistuin kahviterassini pohjastamaan. Tietty pitihän sinne betonilaattojakin joka kulmaan ja parii keskelle laittaa ja rimoittaa lavat yhteen. Suojakangas ja soraa ihan alimmaiseksi niin ei routa heittele. Lopuksi kyllästettyä kaunista terassilautaa Prisman puuhallista määrämittaan ja akkuporakoneella kiinni se oli siinä. Maksoi noin 150 e.

    On vammaa, vammaa vammaa 😂


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    No, kolmella lavalla (yhdellä isolla ja kahdella pienemmällä) onnistuin kahviterassini pohjastamaan. Tietty pitihän sinne betonilaattojakin joka kulmaan ja parii keskelle laittaa ja rimoittaa lavat yhteen. Suojakangas ja soraa ihan alimmaiseksi niin ei routa heittele. Lopuksi kyllästettyä kaunista terassilautaa Prisman puuhallista määrämittaan ja akkuporakoneella kiinni se oli siinä. Maksoi noin 150 e.

    On vammaa, vammaa vammaa 😂

    On huomattu, huomattu huomattu.


   • korppis kirjoitti:

    No, kolmella lavalla (yhdellä isolla ja kahdella pienemmällä) onnistuin kahviterassini pohjastamaan. Tietty pitihän sinne betonilaattojakin joka kulmaan ja parii keskelle laittaa ja rimoittaa lavat yhteen. Suojakangas ja soraa ihan alimmaiseksi niin ei routa heittele. Lopuksi kyllästettyä kaunista terassilautaa Prisman puuhallista määrämittaan ja akkuporakoneella kiinni se oli siinä. Maksoi noin 150 e.

    On vammaa, vammaa vammaa 😂

    Hyvähän korppiksen terassista on tullut työselityksen mukaan.Turha
    tuosta on vinoilla. Muutenkin anonyymi (käytän yhtä nimimerkkiä) on
    koettanut sotkea ketjua. Noja-tuoli ottaa jotakin kovasti pattiin. Enpä
    enempää tästä.
    Juhlapäivähän minulla oli. Tulin äskettäin saunasta. Kyllä se tekee vanhoille
    luilleni hyvää:))


   • ynnämuu kirjoitti:

    Hyvähän korppiksen terassista on tullut työselityksen mukaan.Turha
    tuosta on vinoilla. Muutenkin anonyymi (käytän yhtä nimimerkkiä) on
    koettanut sotkea ketjua. Noja-tuoli ottaa jotakin kovasti pattiin. Enpä
    enempää tästä.
    Juhlapäivähän minulla oli. Tulin äskettäin saunasta. Kyllä se tekee vanhoille
    luilleni hyvää:))

    Iltaa ynnämuu@ Minäkin juuri saunanlöylyistä tulin, matkapölyjä pesin pois. Kohta alkaa lempparuohjelmani TV.stä, Elämäni biisi, sitä katsomaan ja sitten ihan omaan petiin unimaan.
    Ei tosin ollut valittamista hotelleiden peteistäkään, mutta oma peti on paras.

    Yötä😊


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Iltaa ynnämuu@ Minäkin juuri saunanlöylyistä tulin, matkapölyjä pesin pois. Kohta alkaa lempparuohjelmani TV.stä, Elämäni biisi, sitä katsomaan ja sitten ihan omaan petiin unimaan.
    Ei tosin ollut valittamista hotelleiden peteistäkään, mutta oma peti on paras.

    Yötä😊

    Kuinka monesta lavanpohjasta se petisi on väkerretty?


  • Anonyymi

   Ei tarvitse iso vika olla kun se on päässä.

  • Makriina2

   Skillan hei. Koeta kestää.
   Hiki otsalla tätä letkaa tavasin, ihan kuin 8-vuotiaat olisivat kirjoittaneet hömpötyksiään, kun kerran ovat kirjoitustaidon omaksuneet.
   Noitten jäljiltä nojatuolit pitää imuroida.

   Kaunis oli tämä päivä. Kävin asioimassa bussimatkan päässä, ja onneton jäin alas bussista liian aikaisin. Piti odottaa seuraavaa. Meni aikaa sen verran, että en päässyt takaisin samalla lipulla.
   Aamulla huomasin Sotkan ilmoituksen jopa 60 % alennuksista, joten nyt oli mentävä katsomaan niitä käytävämattoja, joita vailla olen ollut pitkään. Nykyiset ovat aikansa palvelleet. Sain ihan mieleiseni, mutta alennus "vain" 40% tässä tuotteessa. Mutta sinne jäivät kauppaan, pitää saada autoileva lähimmäinen tuomaan rullat kotiovelle!
   En jaksanut sitten kierrellä muissa liikkeissä, vaan suunnistin takaisin ruokakaupan kautta. Olin muuten ainoa, joka käytti käsidesiä sisääntuloissa. Ilmeisesti se ei helposti muistu asiakkaiden mieleen.
   Ostarillamme on avattu etninen ruokakauppa, jossa jonkun kerran olen pistäytynyt, mutta enhän minä tiedä, mitä siellä myydään! On hyllykaupalla monenlaisia pakkauksia ja purnukoita, joiden kyljessä tuntemattomalla kielellä tuoteselostus. Liha siellä on edullisempaa, joten tein lihatiskillä ostoksia. Ja monenlaisia riisejä, isoissa pakkauksissa. Pitää muistaa, kun tarvitsen.
   Lähiössämme asuu paljon ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, joille liike tietenkin on omiaan, ja väkeä siellä oli saman verran kuin K-kaupassa, jonne sitten päädyin tutumpien tuotteiden pariin.

   Nyt sitten lauantai-illan huumaa musiikkiohjelman parissa klo 21. "Elämäni biisi". Ihan hauska ja letkeä ohjelma mielestäni. Lasi valkkaria, mm-mm. Enempää ei töpsässä ollut jäljellä. Ostin hanapakkauksen viime kesämökkimatkalla, ja sieltä se on kulkeutunut tänne jääkaappiin. Ei minulla paljon vinkkua kulu.

   Lämmintä viikonloppua kaikille. liekö tämä viimeinen kesäinen vkl ennen syysmyrskyjä.

  • Sunnuntaiaamuun taas heräillään ja täällä meillä päin kauniina alkaa, ihanaa säätä onkin jo monta päivää pitänyt.
   Näyttää ikään kuin nuo koivut tuossa ikkunani edessä uuteen vihreyteen olisi innostuneet, hyvin vähän keltaista pilkahtaa, mutta toisella puolen taloa syksyn kauneus näkyy;)
   Hiljainen on maisema, ei edes koiran ulkoiluttajia näkyvissä, mökeillään ovat ihmiset vielä ja mikäpä ei ollessa, lämmintä eilenkin kahdeksantoista astetta.

   Korona jatkaa uhkineen, mutta ei anneta sen sen enempää masentaa, loppuu aikanaan jos niin on tarkoitettu.
   Kotosalla olen pysynyt melkoisen tiiviisti, asiani olen hoitanut kaupoissa sääntöjen mukaisesti, vielä ainakaan ei oireilua ole ollut.

   Saunomisesta olette puhuneet ja sen ihanuuden koin minä myös eilen, jotenkin tuntui, että kruunasin kotini puhtauden saunan kera;)
   Voisin väittää, että joka nurkka on putsattu ja tunne minkä tästä tunnen on onnellinen, myös kiitollinen, että tälläkin kertaa jaksoin olla "minä itse" ;)
   Ainahan sitä eteenpäin ajattelee ja arvailee, miten jatkossa, mutta onneksi ei ole ennustajan lahjoja ja kaikki tuleva vastaan on pakko ottaa hyvät kuin huonotkin tapahtumat.
   Joka päivästä mikä on iltaan saatu, voin kiitoksella ohittaa.

   Täällä palstallakin on tullut huomattua useamman kerran, että kaikilla ei elämä hymysuin kulje, ikävä heidän puolestaan.
   Toivoisin ihan todella, että nämä sivuuttaisivat Noja-tuoli ketjun ja avaisivat ihan itselleen ketjun, missä näitä mielipiteitään julki tuovat.
   Meitä on useita tämän iän saavuttaneita, jotka toivoisimme saavamme viestitellä aivan oman tapaisia viestejä, ei ehken teitä miellyttäviä, mutta aika paljon meille antavia.
   Takana on elämän kiihkeät vuodet ja nyt aivan arkea ja sen kulumista toisillemme haluamme kertoa, ei teiltä nuoremmilta mitään pois vie, muille ketjuille jää tilaa hyvinkin paljon.
   Elämänne saattaa olla tylsää, mutta löytyy varmaan muutakin lohtua, kuin tähän ketjuun sekoileminen.

   Olemmehan 80+ palstalla, kai se joitakin velvoitteita tuo tullessaan, ainakin sen, että rauhaa kaipaisimme ja sitä edellyttää jo ikämme, näin toivon;)

   Sunnuntaipäivän kivaa olemista toivotan kaikille palstalaisille

   • Anonyymi

    Kurjaa tosiaan, että korppiksen ja paloman entiset riitakumppanit kulkee perässä minne menevätkin. Ne tappelut on perua ainakin 60 palstalta, ei niihin ole mitään osuutta entisillä kahvipirtin ja nyt nojatuolin kirjoittajilla. Kun ne molemmat puhuu siitä blogauksesta, eikö voisi pitää omaa ketjua blogina eikä tätä Skillanin alottamaa? Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä kun siellä ollaan saman henkisiä meneviä ja nuorekkaita ja siellä on kaikki vanhat tutut? Skillan tuntuu toivovan , että nuoremmat jättää tämän 80+ ketjun rauhaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kurjaa tosiaan, että korppiksen ja paloman entiset riitakumppanit kulkee perässä minne menevätkin. Ne tappelut on perua ainakin 60 palstalta, ei niihin ole mitään osuutta entisillä kahvipirtin ja nyt nojatuolin kirjoittajilla. Kun ne molemmat puhuu siitä blogauksesta, eikö voisi pitää omaa ketjua blogina eikä tätä Skillanin alottamaa? Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä kun siellä ollaan saman henkisiä meneviä ja nuorekkaita ja siellä on kaikki vanhat tutut? Skillan tuntuu toivovan , että nuoremmat jättää tämän 80+ ketjun rauhaan.

    Ei täällä mitään blogeja ole. Tämä on kaikille avoin keskustelupalsta.
    Blogi on eri asia, sana- ajatussokealle se on liian vaikeaa käsittää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kurjaa tosiaan, että korppiksen ja paloman entiset riitakumppanit kulkee perässä minne menevätkin. Ne tappelut on perua ainakin 60 palstalta, ei niihin ole mitään osuutta entisillä kahvipirtin ja nyt nojatuolin kirjoittajilla. Kun ne molemmat puhuu siitä blogauksesta, eikö voisi pitää omaa ketjua blogina eikä tätä Skillanin alottamaa? Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä kun siellä ollaan saman henkisiä meneviä ja nuorekkaita ja siellä on kaikki vanhat tutut? Skillan tuntuu toivovan , että nuoremmat jättää tämän 80+ ketjun rauhaan.

    "Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä." Näin ajattelet, harmi sillä vähiksi kävisi nojatuoliin bloggaajat.

    Facebookissa kiertää postaus, jota toivotaan jaettavan eteenpäin. Koulukiusaajan on vaihdettava koulua ei kiusatun.

    Lukekaa huolella ketjua niin huomaatte, että vaikka olen pois viikon, bloggauksienne aliarvioinnit ovat jokapäiväisiä.

    Lähetättekö poistumispyynnön palomalle ja minulle koska olemme palstan ulkopuolellakin ystäviä? Emmehän allekirjoita jokaista toistemme mielipidettä, mutta olemme oppineet kunnioittamaan ajatustemme erilaisuutta.

    Oppia hyväksymään toisen ihmisen erilaisuus on tie sopuun, ei ulosajo, ette kuulu joukkoon. Voihan olla, että tämä välihuomauttelija kokee tulleensa ulosajetuksi tästä ryhmästä.

    Yksitoikkoiseksi käy ajatuskin varoa keskustelemasta nuorempien tai vanhempien ihmisten kanssa.Voi tietty niinkin elää, että vain omanikäiset rajaa keskustelun sisälle. Sehän tarkoittaisi, että tänne jäisi vain muutama kirjoittaja.

    Siis jos kaikki alle 80-vuotiaat poistuisivat ja lokeroituisivat blogeihinsa voin jo etukäteeen tietää mitä se merkitsee keskustelun sisällölle.

    Sunnuntaiaamua ruskanvärisestä korvesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kurjaa tosiaan, että korppiksen ja paloman entiset riitakumppanit kulkee perässä minne menevätkin. Ne tappelut on perua ainakin 60 palstalta, ei niihin ole mitään osuutta entisillä kahvipirtin ja nyt nojatuolin kirjoittajilla. Kun ne molemmat puhuu siitä blogauksesta, eikö voisi pitää omaa ketjua blogina eikä tätä Skillanin alottamaa? Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä kun siellä ollaan saman henkisiä meneviä ja nuorekkaita ja siellä on kaikki vanhat tutut? Skillan tuntuu toivovan , että nuoremmat jättää tämän 80+ ketjun rauhaan.

    Niin on - tosi kurjaa, että ne korppiksen ja paloman riitakumppanit, niin kuin nyt sinäkin, kulkee perässä minne menevätkin.
    Korppis ja paloma ovat täällä, nimimerkillä kirjoittavien keskuudessa, suosiossa, joten Skillan tekisi kardinaalivirheen, jos hän kehottaisi heitä siirtymään nuorempien palstalle.
    Ymmärtääkseni hän tarkoittaa teitä riidanhaluisia anonyymejä jättämään tämän 80+ ketjun rauhaan, vaikka kuinka ylistäisitte Skillania maasta taivaaseen.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    "Eikö se blogin paikka olisi omassa ikäryhmässä." Näin ajattelet, harmi sillä vähiksi kävisi nojatuoliin bloggaajat.

    Facebookissa kiertää postaus, jota toivotaan jaettavan eteenpäin. Koulukiusaajan on vaihdettava koulua ei kiusatun.

    Lukekaa huolella ketjua niin huomaatte, että vaikka olen pois viikon, bloggauksienne aliarvioinnit ovat jokapäiväisiä.

    Lähetättekö poistumispyynnön palomalle ja minulle koska olemme palstan ulkopuolellakin ystäviä? Emmehän allekirjoita jokaista toistemme mielipidettä, mutta olemme oppineet kunnioittamaan ajatustemme erilaisuutta.

    Oppia hyväksymään toisen ihmisen erilaisuus on tie sopuun, ei ulosajo, ette kuulu joukkoon. Voihan olla, että tämä välihuomauttelija kokee tulleensa ulosajetuksi tästä ryhmästä.

    Yksitoikkoiseksi käy ajatuskin varoa keskustelemasta nuorempien tai vanhempien ihmisten kanssa.Voi tietty niinkin elää, että vain omanikäiset rajaa keskustelun sisälle. Sehän tarkoittaisi, että tänne jäisi vain muutama kirjoittaja.

    Siis jos kaikki alle 80-vuotiaat poistuisivat ja lokeroituisivat blogeihinsa voin jo etukäteeen tietää mitä se merkitsee keskustelun sisällölle.

    Sunnuntaiaamua ruskanvärisestä korvesta.

    " Näin ajattelet, harmi sillä vähiksi kävisi nojatuoliin bloggaajat."

    Ounastelee korppis!?

    Onko hän nyt mielestään Noja-tuolin vahvin vetovoima? Riitaa hän saa vain aikaan, kun taas SkillaN on vetänyt jo Kahvipirttiä erittäin hyvällä menestyksellä vuosikymmeniä, mutta ilmeisesti joidenkin painostuksesta siirtyi ikäistensä ryhmään, johon Korppiskin teki pesänsä, koska eihän tämä ryhmä muuten vedä!?

    Olen joskus aivan säälitellyt SkillaN;nin hyvää tahtoa antaa kommentti myös Korppikselle ja mitä sait palkaksi?

    "Vähiin kävisi nojatuoliin bloggaajat"!

    Minä taas uskon, että ne entisetkin palaisi tänne, mikäli Korppis häipyisi ikäistensä ryhmään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    " Näin ajattelet, harmi sillä vähiksi kävisi nojatuoliin bloggaajat."

    Ounastelee korppis!?

    Onko hän nyt mielestään Noja-tuolin vahvin vetovoima? Riitaa hän saa vain aikaan, kun taas SkillaN on vetänyt jo Kahvipirttiä erittäin hyvällä menestyksellä vuosikymmeniä, mutta ilmeisesti joidenkin painostuksesta siirtyi ikäistensä ryhmään, johon Korppiskin teki pesänsä, koska eihän tämä ryhmä muuten vedä!?

    Olen joskus aivan säälitellyt SkillaN;nin hyvää tahtoa antaa kommentti myös Korppikselle ja mitä sait palkaksi?

    "Vähiin kävisi nojatuoliin bloggaajat"!

    Minä taas uskon, että ne entisetkin palaisi tänne, mikäli Korppis häipyisi ikäistensä ryhmään.

    Lue viestini uudestaan, sisäistä lukemasi.

    Nojatuoliin kirjoittaa vakituisesti alle 80-vuotiaita. Jos he kaikki siirtyisivät omiin ikäryhmiinsä bloggaamaan vähäksi kävisi nojatuolin bloggaajat.

    Oletko samaa mieltä?


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Lue viestini uudestaan, sisäistä lukemasi.

    Nojatuoliin kirjoittaa vakituisesti alle 80-vuotiaita. Jos he kaikki siirtyisivät omiin ikäryhmiinsä bloggaamaan vähäksi kävisi nojatuolin bloggaajat.

    Oletko samaa mieltä?

    "Oletko samaa mieltä?" En.

    Mitä se sinua haittaa, vaikka sinne ei kirjoittaisi kukaan, koska sinua ei kaivata "palstan piristykseksi", kuten olet kai huomannut.

    Siellä on jo vakio porukka, joka vaihtaa kuulumisensa sopuisasti ja ei ilmeisesti kaipaa sinun selostustasi, missä ABC- asemalla olet syönyt korvapuustin ja missä käytit maskia ja ketä halasit missäkin?

    Odotitko, että kaikki täällä innostuu kertomaan, missä on lapsiaa, tai sukulaisiaan kohdannut, joka on pakko ilmoittaa ehdottomasti täällä, tai muutenha niitä ei ilmeisesti olekkaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Oletko samaa mieltä?" En.

    Mitä se sinua haittaa, vaikka sinne ei kirjoittaisi kukaan, koska sinua ei kaivata "palstan piristykseksi", kuten olet kai huomannut.

    Siellä on jo vakio porukka, joka vaihtaa kuulumisensa sopuisasti ja ei ilmeisesti kaipaa sinun selostustasi, missä ABC- asemalla olet syönyt korvapuustin ja missä käytit maskia ja ketä halasit missäkin?

    Odotitko, että kaikki täällä innostuu kertomaan, missä on lapsiaa, tai sukulaisiaan kohdannut, joka on pakko ilmoittaa ehdottomasti täällä, tai muutenha niitä ei ilmeisesti olekkaan?

    Aivan samoista asioista kirjoitan kuin skillan, sinisirkku, makriina, ynnämuu, km, jne. He juovat kahvia milloin kotonaan tai kylässä tuoreiden korvapuustien tai marjapiirakoiden kanssa.

    He katselevat ruskan ihanuutta ikkunoista ja puiston penkeistä. Käyvät kaupoissa, ostavat ruoka-aineita, valmistavat ja syövät tekemiään ruokia, pakastavat, keittävät marjamehuja. He kertovat lapsistaan ja lapsenlapsistaan, neulovat sukkia.

    He kertovat matkoistaan kuten minäkin. He vierailevat milloin milloin Turussa milloin Naantalissa ja kuten skillankin on matkustanut laivalla kylpylään Viroon.

    Jos koet kirjoitukseni piristäviksi eikös se ole kivempaa luettavaa kun itkunpillitys?

    Maski oli ynnämuunkin mukana tänään kauppareissulla tosin taisi jäädä taskuun ; )

    Milloin alat kirjoittamaan positiivisia asioita ja annat minun kirjoittaa omiani. Et saa minua ajettua pois sillä vain MINÄ ITSE päätän minne kirjoitan.

    Sitä haravanvartta ja pitkää sinulle.


  • Anonyymi

   Minkä hyvänsä palstan taso laskee kun tietty ihminen ilmaantuu sille.

   • Anonyymi

    Totta. Oksettava itsekehu ei todellakaan ole juhlaa millekään palstalle.


   • Anonyymi

    Tietyt ihmiset.


   • Anonyymi

    Olen kanssasi samaa mieltä joten häivy.


  • Emme todellakaan allekirjoita jokaista toistemme mielipidettä tai edes kommentoi niitä, mutta sattuipa niin että olin ajatellut kirjoittaa juuri samasta asiasta ja juuri nyt, korppis vain ehti aikaisemmin.
   Minäkin jaoin Facebookissa kiertävän jutun "koulukiusaajan tulee vaihtaa koulua, ei kiusatun". Siinä on vinha perä. Loukkaa jokaisen ajattelevan ihmisen oikeustajua, kun koulut vaihtavat kiusauksen uhrin toiseen kouluun, että työrauha säilyisi.
   Tässä on nyt kysymyksessä sama periaate: emme ole tervetulleita palstalle, koska vaikka kirjoittaisimme mitä (periaatteessa aivan samaa "blogia", joksi kuulumisien kertomista jotkut kutsuvat, ei se poikkea juuri ollenkaan muiden noja-tuoliin kirjoittavien kuukumisien kertomisesta) niin kiusaajamme seuraavat perässämme.

   Minä henkilökohtaisesti käyn nojatuolissa harvakseen ja aloitan mieluummin omia ketjuja 80-plussissakin, minut saa käydä haukkumassa siellä, mutta jos haluan käydä täällä kommentoimassa tuttujen ja tuntemattomienkin nojatuolilaisten kirjoituksia, niin miksi en voisi tai saisi tehdä niin? Monet näiden palstojen parhaimmista ja pitkäaikaisimmista kirjoittajista ovat täällä ja haluan vaihataa mielipiteitä heidän kanssaan.
   Hyvää sunnuntaipäivää ja mielenrauhan toivotteluja täältä sumuisesta ja sateisesta Daljoen alajuoksuksulta. (Älkää ruokkiko nettitrolleja. Ne vain lisääntyvät ja innostuvat jos niiden kirjoitteluihin puututaan)

   • Anonyymi

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?


   • Makriina2

    Ei täällä kuitenkaan ole mitään häätöäänestystä menossa. Ainoa toivomus lienee, että nälvintä ja koulukiusaamiseen verrattava toiminta vähenisi.
    Iän mukana kuitenkin itsepäisyys lisääntyy. Ikävää, jos se tuo mukanaan loppumattoman kaunan ja ärsyttämisen halun.
    Itsepä siitä asianomainen eniten kärsii.
    Aamuohjelmassa haastateltava kertoi japanilaisen elämänohjeen, josta haluan itsekin opin ottaa: " Älä valita, älä välitä, hymyile."
    Ei huono!


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Ei täällä kuitenkaan ole mitään häätöäänestystä menossa. Ainoa toivomus lienee, että nälvintä ja koulukiusaamiseen verrattava toiminta vähenisi.
    Iän mukana kuitenkin itsepäisyys lisääntyy. Ikävää, jos se tuo mukanaan loppumattoman kaunan ja ärsyttämisen halun.
    Itsepä siitä asianomainen eniten kärsii.
    Aamuohjelmassa haastateltava kertoi japanilaisen elämänohjeen, josta haluan itsekin opin ottaa: " Älä valita, älä välitä, hymyile."
    Ei huono!

    "Älä selitä! Älä valita! Hymyile!"

    Näin minä muistelen sen kuulleeni. Aikamoinen elämäntarina oli naisella!

    Saitko selville kenen kanssa hänen niitä lapsia tuli tehtyä? Kun yllättäen huomasi olevansa raskaana kesken tohtorintutkintoa seuraavan tutkijantyönsä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?

    Ei,
    Ei ole koskaan ollut.
    Tunnustan syyllistyneeni satunnaisiin ylilyönteihin, ankaran vainoamisen ja ärsyttämisen tuloksena, mutta en ole koskaan jahdannut ketään, ärsyttänyt tietoisesti ketään, haastanut tietoisesti riitaa kenenkään kanssa.


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    "Älä selitä! Älä valita! Hymyile!"

    Näin minä muistelen sen kuulleeni. Aikamoinen elämäntarina oli naisella!

    Saitko selville kenen kanssa hänen niitä lapsia tuli tehtyä? Kun yllättäen huomasi olevansa raskaana kesken tohtorintutkintoa seuraavan tutkijantyönsä!

    Siteerasin haastateltavaa. Nämä olivat hänen sanansa ja hyvä elämänohje.
    Lapsien isä lienee hänen aviopuolisonsa, niinhän useimmiten on. Haastateltava mainitsi jossakin keskustelun kohdassa poikaystävänsä, eli nykyisen aviomiehensä.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Ei,
    Ei ole koskaan ollut.
    Tunnustan syyllistyneeni satunnaisiin ylilyönteihin, ankaran vainoamisen ja ärsyttämisen tuloksena, mutta en ole koskaan jahdannut ketään, ärsyttänyt tietoisesti ketään, haastanut tietoisesti riitaa kenenkään kanssa.

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?

    Miksi kuljette meidän perässä kiusaamassa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?

    Miksi kuljette meidän perässä kiusaamassa?

    Heidän ex-riitakumppaninsa kaikissa ikäryhmissä ovat sanoutuneet heistä irti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Älä selitä! Älä valita! Hymyile!"

    Näin minä muistelen sen kuulleeni. Aikamoinen elämäntarina oli naisella!

    Saitko selville kenen kanssa hänen niitä lapsia tuli tehtyä? Kun yllättäen huomasi olevansa raskaana kesken tohtorintutkintoa seuraavan tutkijantyönsä!

    Vaikuttava ja vangitseva haastattelu. Pystyin seuraamaan vain puolella korvalla kun piti valmistella vierailua. Pitää katsoa Areenalta koko ohjelma.

    Se jäi vain minulla mieleen, että kun haastateltava oli noudattanut pitkään (kolme vuotta?) "tuota ohjetta: Älä selitä. Älä valita. Hymyile ! ja joku kysyi hänen tunnepatoutumistaan
    hän purskahti itkuun ja sen jälkeen nauruun, eikä niistä tahtonut loppua tulla.
    Niin, että onkohan tuo pikkuisen liikaa vaadittu tavallisessa elämässä noudatettavaksi ?
    Onhan tuon tietyn kurinalaisuuden noudattaminen myös nähty osasyynä japanilaisten korkeisiin itsemurhalukuihin. Näin muistan lukeneeni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?

    Miksi kuljette meidän perässä kiusaamassa?

    Ensin lähdimme noita kahta trollia pakoon Kahvipirtistä
    mutta trollit tulivatkin meitin perässä kiusaamaan,
    ja nyt kohta kaikki ovat jättämässä Nojatuolinkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heidän ex-riitakumppaninsa kaikissa ikäryhmissä ovat sanoutuneet heistä irti.

    Tietyt henkilöt on yrittäneet epätoivolla vuosikausia kerjätä ylistystä ja huomiota pienen itsetuntonsa pönkitykseen. Tuloksetta.


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Vaikuttava ja vangitseva haastattelu. Pystyin seuraamaan vain puolella korvalla kun piti valmistella vierailua. Pitää katsoa Areenalta koko ohjelma.

    Se jäi vain minulla mieleen, että kun haastateltava oli noudattanut pitkään (kolme vuotta?) "tuota ohjetta: Älä selitä. Älä valita. Hymyile ! ja joku kysyi hänen tunnepatoutumistaan
    hän purskahti itkuun ja sen jälkeen nauruun, eikä niistä tahtonut loppua tulla.
    Niin, että onkohan tuo pikkuisen liikaa vaadittu tavallisessa elämässä noudatettavaksi ?
    Onhan tuon tietyn kurinalaisuuden noudattaminen myös nähty osasyynä japanilaisten korkeisiin itsemurhalukuihin. Näin muistan lukeneeni.

    Kirjoitin tuoreeltaan ohjeen muistiin: Älä valita, älä välitä. Hymyile. Minua huvitti huomata, kuinka tärkeitä ää:n pilkut ovat.

    Kyllä tuntui todella tiukalta se sääntömäärä, joita haastateltava joutui noudattamaan. Vain kerran vastusti, kun ohjaaja olisi halunnut hänen muuttavan oppilasasuntolaan. Lauhtui myöhemmin, kun ko. asuntola tuhoutui maanjäristyksessä. Ymmärsi kulttuurinsa mukaisesti, että tässä asunnon valitsemisessa oli ollut johdatusta, jota ohjaaja ei ollut tajunnut.
    Se itku-nauru puhkesi kotimatkalla, kun vuosien itsehillinnän vaatimus jäi taakse, ja tunteet saivat ryöpsähtää esiin. Ymmärrän hyvin. Kotiinpaluu vapautti. Mutta kyllä Japani varmasti muokkasi häntä monin tavoin.
    Tulee varmasti uusintana, ja on Areenassa katsottavissa.

    Mkr.


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensin lähdimme noita kahta trollia pakoon Kahvipirtistä
    mutta trollit tulivatkin meitin perässä kiusaamaan,
    ja nyt kohta kaikki ovat jättämässä Nojatuolinkin.

    Niinpä niin. Kahvipirtti jäi heille, mutta hyvin pian sen käyttö loppui. Ei ollutkaan niin juhlavaa päästä siellä päsmäröimään. Sama kävisi näiden nojatuolienkin kanssa. Ei huvittaisi heidän niissä pitkään löhöillä ihan vaan keskenään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoitin tuoreeltaan ohjeen muistiin: Älä valita, älä välitä. Hymyile. Minua huvitti huomata, kuinka tärkeitä ää:n pilkut ovat.

    Kyllä tuntui todella tiukalta se sääntömäärä, joita haastateltava joutui noudattamaan. Vain kerran vastusti, kun ohjaaja olisi halunnut hänen muuttavan oppilasasuntolaan. Lauhtui myöhemmin, kun ko. asuntola tuhoutui maanjäristyksessä. Ymmärsi kulttuurinsa mukaisesti, että tässä asunnon valitsemisessa oli ollut johdatusta, jota ohjaaja ei ollut tajunnut.
    Se itku-nauru puhkesi kotimatkalla, kun vuosien itsehillinnän vaatimus jäi taakse, ja tunteet saivat ryöpsähtää esiin. Ymmärrän hyvin. Kotiinpaluu vapautti. Mutta kyllä Japani varmasti muokkasi häntä monin tavoin.
    Tulee varmasti uusintana, ja on Areenassa katsottavissa.

    Mkr.

    Älä välitä? Aika kamala elämänohje olla välittämättä.😢


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka teitä kiusaa ! Eikö se ole pikemminkin päinvastoin ?

    Miksi kuljette meidän perässä kiusaamassa?

    Heidän Kuninkaalliset Korkeutensa, Valtiattaret, yrittävät määrätä kaiken.
    Heitä ei saisi kyseenalaistaa.


  • Anonyymi

   Lgbt-tyrskyissä jalostuu.
   Kaijööran.

   • Hymyillen luin SkillaN'in onnentunnetta saunan ja tehdyn työn jälkeen. Tuttu tunne meille kaikilla, joille kodinhoito on osa elämää.

    Onhan monesti ikää myöten itsekullakin omat rajoituksensa, mutta ilo tehdystä työstä on todella onnellistuttavaa!

    Sunnuntai aamupäivän rauhaa koen itsekin, luonto suosii ulkoilua, joskin koronan uusi lisääntyminen rajoittaa ihmisten parissa liikkumista taas. Kasvomaskia on pidettävä täällä päin, kun tavaratalossa liikkuu, joskaan en viikkoihin ole käynyt kuin kivijalkakaupassa, missä on posti samassa.

    Muutamana yönä olen herännyt puoliunessa, ja haparoinut vierustoveria, mikä on tosi harvinaista näinä yksinäisinä vuosina!

    Tajusin yöllä kaipaavani kosketusta, haleja kun emme ole lastenkaan kanssa vaihtaneet aikoihin! Silitin omaa poskeani hellästi hetken ennen uudelleen nukahtamista ! Voi meitä, kaipa se halityyny pitää illalla ottaa syliinsä halittavaksi.

    Hyvällä mielin lähden ulkoilemaan, vaikk'en rantakahviloihinkaan ole juuri uskaltautunut, täällä Espoossa kun tautitilasto on hälyyttävästi nyt lisääntynyt.

    Iloinen olen kuitenkin kirjoittajapiiristämme, en minä anna soraäänten itseäni häiritä, parasko olis olla vastaamatta lainkaan?

    heippa taas!


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Hymyillen luin SkillaN'in onnentunnetta saunan ja tehdyn työn jälkeen. Tuttu tunne meille kaikilla, joille kodinhoito on osa elämää.

    Onhan monesti ikää myöten itsekullakin omat rajoituksensa, mutta ilo tehdystä työstä on todella onnellistuttavaa!

    Sunnuntai aamupäivän rauhaa koen itsekin, luonto suosii ulkoilua, joskin koronan uusi lisääntyminen rajoittaa ihmisten parissa liikkumista taas. Kasvomaskia on pidettävä täällä päin, kun tavaratalossa liikkuu, joskaan en viikkoihin ole käynyt kuin kivijalkakaupassa, missä on posti samassa.

    Muutamana yönä olen herännyt puoliunessa, ja haparoinut vierustoveria, mikä on tosi harvinaista näinä yksinäisinä vuosina!

    Tajusin yöllä kaipaavani kosketusta, haleja kun emme ole lastenkaan kanssa vaihtaneet aikoihin! Silitin omaa poskeani hellästi hetken ennen uudelleen nukahtamista ! Voi meitä, kaipa se halityyny pitää illalla ottaa syliinsä halittavaksi.

    Hyvällä mielin lähden ulkoilemaan, vaikk'en rantakahviloihinkaan ole juuri uskaltautunut, täällä Espoossa kun tautitilasto on hälyyttävästi nyt lisääntynyt.

    Iloinen olen kuitenkin kirjoittajapiiristämme, en minä anna soraäänten itseäni häiritä, parasko olis olla vastaamatta lainkaan?

    heippa taas!

    Kylläpä tuo luontoäiti meitä nyt hellii, syyskuu lopuillaan ja ihana lämpö senkun jatkuu.
    Jos ei muita haleja ole nyt jaossa , niin luonto meille niitä tarjoaa. Ihanaa!

    Vaikka koronaluvut taas ovat nousussa, niin ulkotiloissa on mukava pitää ruokakestejä ja muita kekkereitä. Kunhan vaan muistaa säännöt, käsien pesu, desifiointi, maskit tarvittaessa, jos suuriin tapahtumiin aikoo.
    Tätä mummoa on ainakin kuljetettu jo monissa kekkereissä ja mukavaa on ollut. Kaikki tapahtumat on vietetty ulkotiloissa, kiitos luontoäidille, kun meille sen on suonut.

    En ole paljoa kerinnyt palstoja lukea, aika on kulunut muissa puitteissa, maallakin olen parina viikonloppuna ollut talonvahtina. Iltaisin peuroja ja kauriita ihan pihalle asti tullut, mikä lie niitä ajanut ihmisten pihoille, vaikka monet talolliset ovat metsän reunaan omenakuormia vieneet. Ruokaa niillä siellä pitäisi olla. Koirat ne ensimmäisinä huomaavat, silti ei haukunta niitä metsäneläimiä pois pihoilta kuitenkaan hevillä aja.

    Tällaista menoa ja meininkiä tälläerää! km.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kylläpä tuo luontoäiti meitä nyt hellii, syyskuu lopuillaan ja ihana lämpö senkun jatkuu.
    Jos ei muita haleja ole nyt jaossa , niin luonto meille niitä tarjoaa. Ihanaa!

    Vaikka koronaluvut taas ovat nousussa, niin ulkotiloissa on mukava pitää ruokakestejä ja muita kekkereitä. Kunhan vaan muistaa säännöt, käsien pesu, desifiointi, maskit tarvittaessa, jos suuriin tapahtumiin aikoo.
    Tätä mummoa on ainakin kuljetettu jo monissa kekkereissä ja mukavaa on ollut. Kaikki tapahtumat on vietetty ulkotiloissa, kiitos luontoäidille, kun meille sen on suonut.

    En ole paljoa kerinnyt palstoja lukea, aika on kulunut muissa puitteissa, maallakin olen parina viikonloppuna ollut talonvahtina. Iltaisin peuroja ja kauriita ihan pihalle asti tullut, mikä lie niitä ajanut ihmisten pihoille, vaikka monet talolliset ovat metsän reunaan omenakuormia vieneet. Ruokaa niillä siellä pitäisi olla. Koirat ne ensimmäisinä huomaavat, silti ei haukunta niitä metsäneläimiä pois pihoilta kuitenkaan hevillä aja.

    Tällaista menoa ja meininkiä tälläerää! km.

    Niin oli kesäinen päivä, aurinkoa ja reilusti yli 20 C lämmintä. Niinpä
    täytyi lähteä nautiskelemaan ulkoilmaa.
    Vaikka en juuri pyhänä kaupoissa käy, tänään tein sen ulkoilun yhteydessä.
    Olin myös kiinnostunut onko maskien käyttö nyt lisääntynyt. Varalta
    pistin yhden taskuuni. Samanlaista oli kuin ennenkin, vain muutamilla
    oli maski. Hyvin oli kyllä tilaakin väistellä, joten turvaväli hoitui. Kävin
    pienet täydennysostokset tekemässä. Mukavalta tuntui aurigossa istuskella.
    Kesän viimeisiähän tällaiset päivät ovat:))
    Keskustelu on ainakin lukumääräisesti käynyt vilkkaana. Enpä nyt poimi
    mitään kommentoitavakseni. Voihan se olla myös "itsepuheluanikin":)


   • ynnämuu kirjoitti:

    Niin oli kesäinen päivä, aurinkoa ja reilusti yli 20 C lämmintä. Niinpä
    täytyi lähteä nautiskelemaan ulkoilmaa.
    Vaikka en juuri pyhänä kaupoissa käy, tänään tein sen ulkoilun yhteydessä.
    Olin myös kiinnostunut onko maskien käyttö nyt lisääntynyt. Varalta
    pistin yhden taskuuni. Samanlaista oli kuin ennenkin, vain muutamilla
    oli maski. Hyvin oli kyllä tilaakin väistellä, joten turvaväli hoitui. Kävin
    pienet täydennysostokset tekemässä. Mukavalta tuntui aurigossa istuskella.
    Kesän viimeisiähän tällaiset päivät ovat:))
    Keskustelu on ainakin lukumääräisesti käynyt vilkkaana. Enpä nyt poimi
    mitään kommentoitavakseni. Voihan se olla myös "itsepuheluanikin":)

    Huomenta tähänkin Noja-tuoliin, aloitin uuden ketjun ja sinne voisi yrittää rauhoittaa tilanteet kaikille mieleisiksi.
    Ynnämuun tapaan itsepuhelua voisi hyvinkin olla, jos ei mukavaa vastausta keksi, tai aihe ei siihen motivoi, oman elämän kerronta on sitä mistä voi toisetkin tykätä.

    Kissamummolla kuitenkin on seurailtavaa ja kauriiden elämisestä aihetta ja kerrottavaa varmaan löytyy, luonto on hyvä virike kuin myös mielen antaja ja rikastuttaja.
    Miten olikaan, nuorena ei juurikaan näihin luonnon eri muotoihin ja elämään tullut seurantaa, kai se niin on, että vanhempana silmät avautuvat näkemään ympärillä olevat, oma elämä ei kaiken keskipisteenä ole.

    Tuota hellyyttä kaipaamme elämän loppuun asti, kuten sinisiru mainitsit, ei niin vanhaksi tulekaan, etteikö haleja ja muuta hellää haluaisi kokea.
    Ehkä näitä helliä ajatuksia jossain muodossa voimme Noja-tuolissa myös tarjota;)

    Makriina ja demeter kerroitte ohjelmasta, haastattelusta, jossa kehotus kuului Älä selitä, Älä valita, Hymyile , en katsonut, mutta jotain vastaavaa olen kuullut, kehotettiin hymyilemään itkunkin takaa, mikä varmaan voi olla joskus hyvin vaikeaa.
    Hymyillen voisi yrittää sivuuttaa myös nämä viestit, mitkä ei juuri hymyilyä synnytä, mutta yrittää aina kannattaa;)
    Jostakin on löydettävä se sanoma, mikä kaiken korjaa ja hymyä saa riittämään.

    Menen nyt viikoksi seuramummoksi kälylleni, joka yksin asustaa nykyisessä kodissaan ja hieman araksi itsensä tuntuu, miehen pois nukkuminen vielä niin lähellä muistoissa.
    Hän on jo saanut uuden kodin melkein minun naapurista, mutta nyt vielä muutto ei ajankohtainen.
    Vanha koti jää nyt varmaan kesäpaikaksi, sillä jälkeläisillä oma elämä muualla.
    Näin se elämä kuljettaa, kaikki rakas joudutaan jättämään ja elämä opeteltava uusiksi.

    Voikaa hyvin ja viestitelkää jos aihetta löytyy;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta tähänkin Noja-tuoliin, aloitin uuden ketjun ja sinne voisi yrittää rauhoittaa tilanteet kaikille mieleisiksi.
    Ynnämuun tapaan itsepuhelua voisi hyvinkin olla, jos ei mukavaa vastausta keksi, tai aihe ei siihen motivoi, oman elämän kerronta on sitä mistä voi toisetkin tykätä.

    Kissamummolla kuitenkin on seurailtavaa ja kauriiden elämisestä aihetta ja kerrottavaa varmaan löytyy, luonto on hyvä virike kuin myös mielen antaja ja rikastuttaja.
    Miten olikaan, nuorena ei juurikaan näihin luonnon eri muotoihin ja elämään tullut seurantaa, kai se niin on, että vanhempana silmät avautuvat näkemään ympärillä olevat, oma elämä ei kaiken keskipisteenä ole.

    Tuota hellyyttä kaipaamme elämän loppuun asti, kuten sinisiru mainitsit, ei niin vanhaksi tulekaan, etteikö haleja ja muuta hellää haluaisi kokea.
    Ehkä näitä helliä ajatuksia jossain muodossa voimme Noja-tuolissa myös tarjota;)

    Makriina ja demeter kerroitte ohjelmasta, haastattelusta, jossa kehotus kuului Älä selitä, Älä valita, Hymyile , en katsonut, mutta jotain vastaavaa olen kuullut, kehotettiin hymyilemään itkunkin takaa, mikä varmaan voi olla joskus hyvin vaikeaa.
    Hymyillen voisi yrittää sivuuttaa myös nämä viestit, mitkä ei juuri hymyilyä synnytä, mutta yrittää aina kannattaa;)
    Jostakin on löydettävä se sanoma, mikä kaiken korjaa ja hymyä saa riittämään.

    Menen nyt viikoksi seuramummoksi kälylleni, joka yksin asustaa nykyisessä kodissaan ja hieman araksi itsensä tuntuu, miehen pois nukkuminen vielä niin lähellä muistoissa.
    Hän on jo saanut uuden kodin melkein minun naapurista, mutta nyt vielä muutto ei ajankohtainen.
    Vanha koti jää nyt varmaan kesäpaikaksi, sillä jälkeläisillä oma elämä muualla.
    Näin se elämä kuljettaa, kaikki rakas joudutaan jättämään ja elämä opeteltava uusiksi.

    Voikaa hyvin ja viestitelkää jos aihetta löytyy;)

    Voisitko olla kälylläsi seuramummona lopun ikäsi! Kiitos etukäteen, jos et palaa palstalle!


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Voisitko olla kälylläsi seuramummona lopun ikäsi! Kiitos etukäteen, jos et palaa palstalle!

    Olet siis pyrkimässä Skillanin paikalle? Kuvitteletko onnistuvasi siinä.

    Ei se onnistu omalla päätöksellä.
    Perusta oma palsta ja katso, paljonko kavereita sinne tulee.
    Saatat hämmästyä.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Olet siis pyrkimässä Skillanin paikalle? Kuvitteletko onnistuvasi siinä.

    Ei se onnistu omalla päätöksellä.
    Perusta oma palsta ja katso, paljonko kavereita sinne tulee.
    Saatat hämmästyä.

    Ei tällaista normaalista poikkeavaa ystävyysseuraa tarvita ollenkaan. Muutkin ryhmäpalstat pelaavat kulloistenkin asiaketjujen aloitusten pohjalta - ihan niin kuin on tarkoitettukin toimivan, sekalaisen "seurakunnan" jäsenten niihin osallistuessa. Viesteistä voi ilmoittaa ja seriffi toimii.
    Tällaiset seurat ovat vain turhaa "fiinistelyä". Halutaan olla erikoisia yleisessä somessa.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Olet siis pyrkimässä Skillanin paikalle? Kuvitteletko onnistuvasi siinä.

    Ei se onnistu omalla päätöksellä.
    Perusta oma palsta ja katso, paljonko kavereita sinne tulee.
    Saatat hämmästyä.

    Hyvin vastattu, Makriina, juuri noin ajattelen minäkin!!


   • Makriina2
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tällaista normaalista poikkeavaa ystävyysseuraa tarvita ollenkaan. Muutkin ryhmäpalstat pelaavat kulloistenkin asiaketjujen aloitusten pohjalta - ihan niin kuin on tarkoitettukin toimivan, sekalaisen "seurakunnan" jäsenten niihin osallistuessa. Viesteistä voi ilmoittaa ja seriffi toimii.
    Tällaiset seurat ovat vain turhaa "fiinistelyä". Halutaan olla erikoisia yleisessä somessa.

    Ei tarvita?
    Noja-tuoleja on jo 11 letkaa.
    Outoa arvella, että ne ovat tarpeettomat. Eihän sinun ole niihin pakko mennä eikä kommentoida.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin vastattu, Makriina, juuri noin ajattelen minäkin!!

    On tämä Makriina sitten sanavalmis, harvassa on niitä, jotka pystyvät moisen hersyvän vastauksen laatimaan! Ettei vain olisi taka-ajatuksena päästä Kalifiksi Kalifin paikalle?


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Ei tarvita?
    Noja-tuoleja on jo 11 letkaa.
    Outoa arvella, että ne ovat tarpeettomat. Eihän sinun ole niihin pakko mennä eikä kommentoida.

    11 letkaa samanlaista juttua joka päivä mitä on syöty ja juotu ja mitä kotiaskaretta on tehty,
    Samat jutut toistuvat joka päivä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    11 letkaa samanlaista juttua joka päivä mitä on syöty ja juotu ja mitä kotiaskaretta on tehty,
    Samat jutut toistuvat joka päivä.

    Nyt kun sain lattian lakaistua, niin lähden tästä kauppaan ostamaan litran kirnupiimää, varttikilon silakoita, kilon tarjousporkkanoita, kahvipaketin, kissalle palan naudanmakssa, jos on saatavissa sekä vielä yhden tenapaketin. Mitä kotiaskareita ja ostoksia muut palstalaiset yleensä tekevät? T. Tyyne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt kun sain lattian lakaistua, niin lähden tästä kauppaan ostamaan litran kirnupiimää, varttikilon silakoita, kilon tarjousporkkanoita, kahvipaketin, kissalle palan naudanmakssa, jos on saatavissa sekä vielä yhden tenapaketin. Mitä kotiaskareita ja ostoksia muut palstalaiset yleensä tekevät? T. Tyyne.

    Minäpä käyn rautakaupan roskiksella, jos löytyisi pakkilaatikoita. Sitten tsekkaan yhden omakotitalon sekaroskiksen, koska näin että rouva heitti sinne ihan hyvän näköisiä tyynyjä. Niistä askartelen mökin huussin eteen sohva kaluston. Siinä kun ei ole paikkaa missä voi juoda kil...eikun teetä samalla kun bongaan revontulia. Haju on kyllä muikea, muuta tykkään erikoisista jutuista, en mistää tavllisista tyyne-tyyppisistä kielon tuoksuista.
    Ewa von Ailanberger


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    11 letkaa samanlaista juttua joka päivä mitä on syöty ja juotu ja mitä kotiaskaretta on tehty,
    Samat jutut toistuvat joka päivä.

    Joka päivä pitää syödä ja juoda ja jotain askarettakin puuhastella, siivota ainakin ja pestä pyykkiä. Onhan täällä yksi käynyt seitsemässä kaupungissa peräjälkeen, onhan se nyt sentään jotain ennenkuulumatonta!


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Olet siis pyrkimässä Skillanin paikalle? Kuvitteletko onnistuvasi siinä.

    Ei se onnistu omalla päätöksellä.
    Perusta oma palsta ja katso, paljonko kavereita sinne tulee.
    Saatat hämmästyä.

    Sinä yrität pomoksi.


  • Anonyymi

   Vanhusvauva on seriffi.

   • Anonyymi

    Ei ole tämä "vanhusvauva" serifi, eikä luotsi. Uskoisit nyt jo vähemmälläkin, sinä tutin tyrkyttäjä.

    Oletko sama luulotautinen, joka yhdistelit aina ex Ruuneperiä tähän Ruotsissa asuvaan kommariin ja sitäkään et uskonut millään, vaan aina oli joku syytös "raisiolaiseen" ystävämme, kun tämä toinen kasvateli "kamelioitaan" kasvihuoneessa ja kävi ilmoittamassa silloiseen Kahvipirttiinkin aina kukkiensa määrän. Siis hekin kaksi eri henkilöä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole tämä "vanhusvauva" serifi, eikä luotsi. Uskoisit nyt jo vähemmälläkin, sinä tutin tyrkyttäjä.

    Oletko sama luulotautinen, joka yhdistelit aina ex Ruuneperiä tähän Ruotsissa asuvaan kommariin ja sitäkään et uskonut millään, vaan aina oli joku syytös "raisiolaiseen" ystävämme, kun tämä toinen kasvateli "kamelioitaan" kasvihuoneessa ja kävi ilmoittamassa silloiseen Kahvipirttiinkin aina kukkiensa määrän. Siis hekin kaksi eri henkilöä.

    Ruotsissa asuva kommunisti!? Minä ainakin olen pitänyt tätä täyttä luikuria palstalla laskettelevaa daamia ihan perus-persuna, tai sitten olen erehtynyt!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsissa asuva kommunisti!? Minä ainakin olen pitänyt tätä täyttä luikuria palstalla laskettelevaa daamia ihan perus-persuna, tai sitten olen erehtynyt!

    Kuka täällä kommunisti on?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsissa asuva kommunisti!? Minä ainakin olen pitänyt tätä täyttä luikuria palstalla laskettelevaa daamia ihan perus-persuna, tai sitten olen erehtynyt!

    Persujen äänestäjän tunnusmerkki on ettei politiikasta ymmärrä mitään.


  • Anonyymi

   Kuka on Ruuneperi ? Ei täällä kaikki ole ikuisesti olleet.

   • Anonyymi

    Keitä te itse olette?


  • Anonyymi

   Hyvä tuolihan tämä vielä on.
   Ei näitä nuin vain saa hylätä - maailma roskaantuu vaan ja menee ihan pilalle.

   • Anonyymi

    Seurapiirirouvilla on varaa heitellä hyviä tuoleja roskiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Seurapiirirouvilla on varaa heitellä hyviä tuoleja roskiin.

    Köyhät rouvat löytää roskista juttuja ja tekee niistä vaikka mitä.


  • Anonyymi

   Onk tää ny sittte se ruottalainen daami, tai ainakin puoliksi olevinaan niin kauheen ylösotettu daami kolumpian yliopiston ala-asteen opettajana, että vielä pitää mainostaa tälläkin palstalla.

  • Anonyymi

   Vaikuttaa siltä kuin tää 80:sten ryhmäpalsta olis jotenkin pilalla, kun aina vaan pukkaa Noja-tuolia Noja-tuolin perään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   302
   4055
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   2256
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2008
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   1736
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   28
   1472
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1322
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   888
  8. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   41
   793
  9. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   757
  10. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   66
   746
  Aihe