Pelasta edes 1 miljardi allekirjoittamalla kansalaisaloitteen

Anonyymi

"Hallituksen käsittelyssä on vanhemmuuden lakiesitys, jossa ei olisi enää sanoja isä ja äiti... alaikäinen voisi ilmoittaa vanhemmilleen, ettei ole tyttö vaan poika tai päinvastoin... henkilöllisyyslaista halutaan poistaa sukupuoli..."
Tähän liittyen lähetän linkin kansalaisaloitteeseen. Jos olet sen jo allekirjoittanut, lähetä linkkiä eteenpäin ystävillesi.
Nyt on kiire, ettei mieletön uudistus toteudu!
Henkilötunnus aiotaan
muuttaa sukupuolineutraaliksi
Sukupuolettomuutta tavoittelevan ideologian takia jokaisen suomalaisen henkilötunnus eli entinen sosiaaliturvatunnus muuttuu. Tämä siis koskee kaikkia. Vanhat tutut tunnukset mitätöidään jokaiselta. Uudessa henkilötunnuksessa ei näy sukupuoli eikä syntymäaika. Tarpeeton uudistus maksaa peräti miljardi euroa! Kansalaisaloitteella pyritään estämään tällainen mielettömyys.
Allekirjoita aloite ja jaa linkkiä eteenpäin. Nyt tarvitaan kunnon loppurutistus, sillä aloitteen läpi menemiseksi tarvitaan vielä noin 30 000 allekirjoitusta. Aloitteen määräaika umpeutuu 16. lokakuuta.
Linkin osoite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6455

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen asettama työryhmä on jo esittänyt, että Suomessa otettaisiin käyttöön sukupuolineutraalinen henkilötunnus. Eikä kyseessä ole kansainvälinen linjaus, vaan yksinomaan nykyisen hallituksen ideologinen tavoite pienen marginaaliryhmän takia pienessä Suomessa.
Sukupuolineutraalisen ideologian lisäksi hallituksen työryhmä on perustellut uudistamistarvetta sillä, että numerot saattaisivat jossain tilanteessa loppua kesken. Ontuva perustelu aikana, jolloin Suomessa syntyvyys on alhaisimmalla tasolla 150 vuoteen. Myöskään maahanmuuttajien henkilötunnusten takia tuskin tarvitsee koko kansan henkilötunnukset vaihtaa.
Finanssialan keskusliitto on laskenut uudistuksen kustannuksiksi noin miljardi euroa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto ja työntekijäjärjestöt SAK, Akava ja STTK suhtautuvat uudistukseen varauksellisesti.
Sosiaali- ja terveysministeriö pitää henkilötunnuksen ongelmien selvitystyötä ja uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta tyrmää loppuraportissa ehdotetun ratkaisun. Raportti ei ministeriön mukaan tarjoa tarpeeksi perusteluita sille, miksi näin mittava uudistus olisi tarpeen, eikä sen mielestä nykyisen tiedon pohjalta olisi mahdollista aloittaa lainsäädäntövalmisteluita. Ministeriön mukaan on riski, että nykyjärjestelmän muuttaminen saattaisi johtaa suurempiin ongelmiin kuin hyötyihin.
Koronakriisin keskellä rahat pitäisi käyttää olennaiseen eikä kyseenalaisiin uudistuksiin, muistuttavat uudistuksen vastustajat. Kaikki mahdolliset taloudelliset resurssit tulee käyttää talouden jälleenrakentamiseen ja terveydenhoitoon.
Laitan lopuksi osuvan lainauksen ajan hengestä toimittaja Sanna Ukkolan kolumnista Iltalehdessä 25.6.2020: "Kieltä ja symboleita kirjoitetaan kiireellä uusiksi. Kaduille ilmestyy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, joissa ihmiset ovat pallopäisiä hahmoja, kaupunki muuttaa ammattinimikkeet sukupuolineutraaleiksi, hallitus puuhaa keskellä koronakriisiä kovaa vauhtia kalliita sukupuolineutraaleja henkilötunnuksia."

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tutustuin asiaan ja kävin allekirjoittamassa. Voi olla että ajatus tuosta tunnuksen muutoksesta on hyvä, mutta nyt on kyllä monta muuta ja paljon tärkeämpää asiaa mihin pitäisi keskittyä.

      Onko Suomella:vatio, kunnat, yritykset ja ihmiset, varaa tehdä kaikkea mahdollista just nyt. Valtavat kustannukset kaikille tunnuksen muutoksesta. Yli miljardi!!

      Voisiko hallitus nyt yrittää tehdä jotain muutakin kuin vain jakamalla rahaa ja nostamalla kustannuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe