Pelasta edes 1 miljardi allekirjoittamalla kansalaisaloitteen

Anonyymi

"Hallituksen käsittelyssä on vanhemmuuden lakiesitys, jossa ei olisi enää sanoja isä ja äiti... alaikäinen voisi ilmoittaa vanhemmilleen, ettei ole tyttö vaan poika tai päinvastoin... henkilöllisyyslaista halutaan poistaa sukupuoli..."
Tähän liittyen lähetän linkin kansalaisaloitteeseen. Jos olet sen jo allekirjoittanut, lähetä linkkiä eteenpäin ystävillesi.
Nyt on kiire, ettei mieletön uudistus toteudu!
Henkilötunnus aiotaan
muuttaa sukupuolineutraaliksi
Sukupuolettomuutta tavoittelevan ideologian takia jokaisen suomalaisen henkilötunnus eli entinen sosiaaliturvatunnus muuttuu. Tämä siis koskee kaikkia. Vanhat tutut tunnukset mitätöidään jokaiselta. Uudessa henkilötunnuksessa ei näy sukupuoli eikä syntymäaika. Tarpeeton uudistus maksaa peräti miljardi euroa! Kansalaisaloitteella pyritään estämään tällainen mielettömyys.
Allekirjoita aloite ja jaa linkkiä eteenpäin. Nyt tarvitaan kunnon loppurutistus, sillä aloitteen läpi menemiseksi tarvitaan vielä noin 30 000 allekirjoitusta. Aloitteen määräaika umpeutuu 16. lokakuuta.
Linkin osoite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6455

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen asettama työryhmä on jo esittänyt, että Suomessa otettaisiin käyttöön sukupuolineutraalinen henkilötunnus. Eikä kyseessä ole kansainvälinen linjaus, vaan yksinomaan nykyisen hallituksen ideologinen tavoite pienen marginaaliryhmän takia pienessä Suomessa.
Sukupuolineutraalisen ideologian lisäksi hallituksen työryhmä on perustellut uudistamistarvetta sillä, että numerot saattaisivat jossain tilanteessa loppua kesken. Ontuva perustelu aikana, jolloin Suomessa syntyvyys on alhaisimmalla tasolla 150 vuoteen. Myöskään maahanmuuttajien henkilötunnusten takia tuskin tarvitsee koko kansan henkilötunnukset vaihtaa.
Finanssialan keskusliitto on laskenut uudistuksen kustannuksiksi noin miljardi euroa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto ja työntekijäjärjestöt SAK, Akava ja STTK suhtautuvat uudistukseen varauksellisesti.
Sosiaali- ja terveysministeriö pitää henkilötunnuksen ongelmien selvitystyötä ja uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta tyrmää loppuraportissa ehdotetun ratkaisun. Raportti ei ministeriön mukaan tarjoa tarpeeksi perusteluita sille, miksi näin mittava uudistus olisi tarpeen, eikä sen mielestä nykyisen tiedon pohjalta olisi mahdollista aloittaa lainsäädäntövalmisteluita. Ministeriön mukaan on riski, että nykyjärjestelmän muuttaminen saattaisi johtaa suurempiin ongelmiin kuin hyötyihin.
Koronakriisin keskellä rahat pitäisi käyttää olennaiseen eikä kyseenalaisiin uudistuksiin, muistuttavat uudistuksen vastustajat. Kaikki mahdolliset taloudelliset resurssit tulee käyttää talouden jälleenrakentamiseen ja terveydenhoitoon.
Laitan lopuksi osuvan lainauksen ajan hengestä toimittaja Sanna Ukkolan kolumnista Iltalehdessä 25.6.2020: "Kieltä ja symboleita kirjoitetaan kiireellä uusiksi. Kaduille ilmestyy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, joissa ihmiset ovat pallopäisiä hahmoja, kaupunki muuttaa ammattinimikkeet sukupuolineutraaleiksi, hallitus puuhaa keskellä koronakriisiä kovaa vauhtia kalliita sukupuolineutraaleja henkilötunnuksia."

1

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tutustuin asiaan ja kävin allekirjoittamassa. Voi olla että ajatus tuosta tunnuksen muutoksesta on hyvä, mutta nyt on kyllä monta muuta ja paljon tärkeämpää asiaa mihin pitäisi keskittyä.

      Onko Suomella:vatio, kunnat, yritykset ja ihmiset, varaa tehdä kaikkea mahdollista just nyt. Valtavat kustannukset kaikille tunnuksen muutoksesta. Yli miljardi!!

      Voisiko hallitus nyt yrittää tehdä jotain muutakin kuin vain jakamalla rahaa ja nostamalla kustannuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3198
    2. 121
      1405
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      135
      1263
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1152
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      962
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      824
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      812
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      803
    9. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      795
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    Aihe