Syön yhden punajuuren päivässä. Ihanan terveellistä.
Siis kaiken muun päälle.
Syön punajuuren päivässä
42
1836
Vastaukset
Oletko kokeillut punajuurisalaattia? Keitettyä punajuurta, punasipulia ja kastikkeeksi turkkilaista jugurttia höystettynä etikalla, sinapilla, valkosipulilla ja valkopippurilla. Suunilleen 2% rasvaa kun käyttää 6%jugurttia.
- Anonyymi
Tähdennän sanaa keitettyä. Nimittäin lainaus Ruokaviraston sivulta:
»Raakana tarjottu punajuuriraaste on aiheuttanut useita ruokamyrkytysepidemioita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Epidemiat ovat olleet pääosin yksittäisiä.»
»Vuonna 2010 epidemioissa sairastui yli 100 henkilöä. Kaikissa tapauksissa kotimainen punajuuri oli tarjottu raakaraasteena henkilöstöravintoloissa, päiväkodeissa tai kouluissa. Epidemioissa sairastuneiden yleisimmät oireet olivat pahoinvointi ja vatsakivut. Lisäksi raportoitiin päänsärkyä, väsymystä ja oksentelua. Monilla oireet alkoivat nopeasti (alle tunnin kuluessa ruokailusta) ja kestivät lyhyen aikaa (muutamia tunteja). Mikrobiologissa tutkimuksissa punajuurissa ei todettu ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Myöskään potilasnäytteiden tutkimuksissa ei todettu oireita selittäviä löydöksiä.»
»Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.»
»Perinteisesti punajuurta on käytetty nimenomaan kypsäksi keitettynä joko sellaisenaan tai etikkaan säilöttynä. Tällä tavalla valmistettuna punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia. Punajuurta voi turvallisesti käyttää myös vaikkapa uunijuureksena, sosekeitoissa ja leivonnassa. Tuttuja punajuuriruokia ovat esimerkiksi jouluinen rosolli, Lindströmin pihvit ja borssikeitto.»
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/punajuuri/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähdennän sanaa keitettyä. Nimittäin lainaus Ruokaviraston sivulta:
»Raakana tarjottu punajuuriraaste on aiheuttanut useita ruokamyrkytysepidemioita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Epidemiat ovat olleet pääosin yksittäisiä.»
»Vuonna 2010 epidemioissa sairastui yli 100 henkilöä. Kaikissa tapauksissa kotimainen punajuuri oli tarjottu raakaraasteena henkilöstöravintoloissa, päiväkodeissa tai kouluissa. Epidemioissa sairastuneiden yleisimmät oireet olivat pahoinvointi ja vatsakivut. Lisäksi raportoitiin päänsärkyä, väsymystä ja oksentelua. Monilla oireet alkoivat nopeasti (alle tunnin kuluessa ruokailusta) ja kestivät lyhyen aikaa (muutamia tunteja). Mikrobiologissa tutkimuksissa punajuurissa ei todettu ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Myöskään potilasnäytteiden tutkimuksissa ei todettu oireita selittäviä löydöksiä.»
»Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.»
»Perinteisesti punajuurta on käytetty nimenomaan kypsäksi keitettynä joko sellaisenaan tai etikkaan säilöttynä. Tällä tavalla valmistettuna punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia. Punajuurta voi turvallisesti käyttää myös vaikkapa uunijuureksena, sosekeitoissa ja leivonnassa. Tuttuja punajuuriruokia ovat esimerkiksi jouluinen rosolli, Lindströmin pihvit ja borssikeitto.»
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/punajuuri/Lisäksi mainittakoon, että alle 1-vuotiaille ei tulisi tarjota nitraattia kerääviä vihanneksia tai juureksia, kuten punajuurta.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/tietyt-kasvikset-joissa-voi-olla-nitraattia/ Anonyymi kirjoitti:
Tähdennän sanaa keitettyä. Nimittäin lainaus Ruokaviraston sivulta:
»Raakana tarjottu punajuuriraaste on aiheuttanut useita ruokamyrkytysepidemioita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Epidemiat ovat olleet pääosin yksittäisiä.»
»Vuonna 2010 epidemioissa sairastui yli 100 henkilöä. Kaikissa tapauksissa kotimainen punajuuri oli tarjottu raakaraasteena henkilöstöravintoloissa, päiväkodeissa tai kouluissa. Epidemioissa sairastuneiden yleisimmät oireet olivat pahoinvointi ja vatsakivut. Lisäksi raportoitiin päänsärkyä, väsymystä ja oksentelua. Monilla oireet alkoivat nopeasti (alle tunnin kuluessa ruokailusta) ja kestivät lyhyen aikaa (muutamia tunteja). Mikrobiologissa tutkimuksissa punajuurissa ei todettu ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Myöskään potilasnäytteiden tutkimuksissa ei todettu oireita selittäviä löydöksiä.»
»Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.»
»Perinteisesti punajuurta on käytetty nimenomaan kypsäksi keitettynä joko sellaisenaan tai etikkaan säilöttynä. Tällä tavalla valmistettuna punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia. Punajuurta voi turvallisesti käyttää myös vaikkapa uunijuureksena, sosekeitoissa ja leivonnassa. Tuttuja punajuuriruokia ovat esimerkiksi jouluinen rosolli, Lindströmin pihvit ja borssikeitto.»
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/punajuuri/Punajuuriraaste on karseaa. Itse ostan valmiiksi keitettyjä punajuuria kun annos on minulle juuri sopiva. Ensi viikolla voisi tehdä broileripunajuurikastiketta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Punajuuriraaste on karseaa. Itse ostan valmiiksi keitettyjä punajuuria kun annos on minulle juuri sopiva. Ensi viikolla voisi tehdä broileripunajuurikastiketta.
Sääli, että Eromanga meni konkurssiin. Sieltä sai parhaat punajuuret.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sääli, että Eromanga meni konkurssiin. Sieltä sai parhaat punajuuret.
Jaa, foorumin koomikko pääsi taas vauhtiin.
- Anonyymi
Jos turkkilaisen jugurtin korvaisi kermaviilillä niin tulisi ehkä paremman makuista.
Anonyymi kirjoitti:
Jos turkkilaisen jugurtin korvaisi kermaviilillä niin tulisi ehkä paremman makuista.
Tulee erilaista. Tuo resepti on modifioitu turkkilainen resepti. Voi myös käyttää rosollin tapaan punajuurien liemellä värjättyä löysää kermavaahtoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos turkkilaisen jugurtin korvaisi kermaviilillä niin tulisi ehkä paremman makuista.
Jopa oli typerä kommentti.
- Anonyymi
Semmoinen painonhallintaviesti. Luulen että sekopalloavaukset ovat joillekin kuin kirjanmerkkejä, niiden listasijoituksesta näkee mihin ketjuihin on tullut uusia viestejä.
Syötkö raakana, keitettynä vai sälykkeenä jolloin se olisi etikkapunajuuri? Mikä sen tekee terveelliseksi? Se on sokeria, sakkaroosia. - Anonyymi
Syön siis Heinzin punajuuria, ei tarvitse keitellä. Ne on parhaita.
- Anonyymi
Miksi ne on parhaita? Onko tuo ihan pelkästään makuasia?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ne on parhaita? Onko tuo ihan pelkästään makuasia?
Vitsi. Ei tuollaisia ole edes valikoimassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ne on parhaita? Onko tuo ihan pelkästään makuasia?
No, kun ne ovat pelkää sokeria niin ovathan ne makean makuisia. 55 kCal, hiilihydraatit 12 g josta sokereita 10 g. Vastaa siinä 2.95 g pöytäsokeria.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No, kun ne ovat pelkää sokeria niin ovathan ne makean makuisia. 55 kCal, hiilihydraatit 12 g josta sokereita 10 g. Vastaa siinä 2.95 g pöytäsokeria.
Tuskin ovat sokeria kun niitä ei edes ole olemassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuskin ovat sokeria kun niitä ei edes ole olemassa.
Etkö osaa käyttä Googlea? Eilen 07:55 mainostettu tuote on olemassa, eri kokoisissa lasipurkeissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ne on parhaita? Onko tuo ihan pelkästään makuasia?
Ne on niin terveellisiä
- Anonyymi
minä polttelen röökin siis kaiken muun päälle.
- Anonyymi
Ostin uuden tehokkaan tehosekoittimen tänä syksynä. Se tekee myös sosekeittoja, eli terän pyörimisen voimalla keitto myös lämpiää. Esim. porkkanapalat sekoitin jaksaa jauhaa ilman esikypsennystä. Pavut ja vastaavat on toki keitettävä ennakkoon tai käytettävä purkkipapuja. Kaikki kokeilut eivät ole olleet kovin onnistuneen makuisia, jotkut ovat. Moneen keittoon laitan hapankurkkua tai hapankurkun lientä (en siis suolakurkkua, mikä on eri tuote). Antaa mukavan maun. Myös tomaattinen keitto onnistuu. (En sano "tomaattikeitto", koska tehosekoittimessa tulee vähän erityyppisiä keittoja kuin hellalla, vaikka kuumia tehosekoitinkeitotkin ovat).
Sitten kun kotimaisia juureksia alkaa näkyä kaupoissa isoissa pusseissa, teen varmaan punajuurikeittoja. Raaka punajuuri on ikävä keittää itse, kun kypsyy hitaasti, mutta punajuuria voi kypsentää uunissa uunivihannesten tapaan, mutta ilman rasvaa ja pakastaa sitten kerta-annoksina. Ei siltään ehkä kauhean hyvää, mutta menee muun ruuan seassa. Etikkapunajuurista en välitä.- Anonyymi
Blendtechin 1000 euron blenderi murskaa iPhonetkin videolla, raaka punajuuri leikintekoa.
Anonyymi kirjoitti:
Blendtechin 1000 euron blenderi murskaa iPhonetkin videolla, raaka punajuuri leikintekoa.
Isompi ongelma onkin sitten se mihin tuollaista murskaa tarvitsee. Raastaminen/spiralointi parempi tapa.
- Anonyymi
Mikset tee punajuurista borsh-keittoa? Se on parasta keittoa mitä maan maalta saa.
- Anonyymi
Borssikeitto pitäisi kirjoittaa joko borssi, borssikeitto, borštškeitto tai hätätilassa borshtshkeitto, mutta EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA »borsh-keitto».
Suositeltavin asu on borssi tai borssikeitto.
Translitterointi on vaikeaa, varsinkin venäjän.
- Anonyymi
Punajuuri on yksi syksyn terveyspommeista Iltalehden mukaan.
Reseptejä: punajuurisämpylät, punajuuri-pistaasi-suklaakakku, punajuuri-sinihomejuustoneliöt ja punajuuripasteijat.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/f7000bdd-8dc2-4988-b1d5-2b7789d7e3a8- Anonyymi
Punajuuri on vahvasti suojaravinneköyhä sokerin eli energian lähde: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/305?q=punajuuri Tuon linkin takana on raaka punajuuri, punajuurisäilykkeiden etikka, vesi, lisätty suola ja lisätty vesi ja lisätty säilöntäaine eivät sitä tee ainakaan terveeellisemmäksi. Makuaines, väriaines ja rakenneaines se kyllä on, mutta ei ole järkevä osa laihduttajan eikä painonhallitsijan ruokavaliota.
Anonyymi kirjoitti:
Punajuuri on vahvasti suojaravinneköyhä sokerin eli energian lähde: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/305?q=punajuuri Tuon linkin takana on raaka punajuuri, punajuurisäilykkeiden etikka, vesi, lisätty suola ja lisätty vesi ja lisätty säilöntäaine eivät sitä tee ainakaan terveeellisemmäksi. Makuaines, väriaines ja rakenneaines se kyllä on, mutta ei ole järkevä osa laihduttajan eikä painonhallitsijan ruokavaliota.
Ei ole kanannahkakaan. Ihminen saa kyllä tarvitsemansa ravinteet laihduttavalle dieetillä vaikka siihen kuuluisi punajuurtakin.
Kilo sekalaisia kasviksia on noin 400 kcal ja sata grammaa vähärasvaista proteiinia on 550 kcal. Sekaan vielä hiukan kasviöljyä niin ollaan vasta 1200 kcal.
18 kk 800 kcal dieetillä vastaa noin 130 kg rasvakudosta.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Punajuuri on vahvasti suojaravinneköyhä sokerin eli energian lähde: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/305?q=punajuuri Tuon linkin takana on raaka punajuuri, punajuurisäilykkeiden etikka, vesi, lisätty suola ja lisätty vesi ja lisätty säilöntäaine eivät sitä tee ainakaan terveeellisemmäksi. Makuaines, väriaines ja rakenneaines se kyllä on, mutta ei ole järkevä osa laihduttajan eikä painonhallitsijan ruokavaliota.
Mistä sinä keksit aina nämä tarinat, Kanis?
Miksi sinä vihaat ihmisiä, ja sitä, mitä heillä on sanottavaa? Anonyymi kirjoitti:
Mistä sinä keksit aina nämä tarinat, Kanis?
Miksi sinä vihaat ihmisiä, ja sitä, mitä heillä on sanottavaa?No ihminen kykenee rakentamaan uskonnon vaikka mistä. Ruokaa kannattaa syödä monipuolisesti ja seassa voi olla myös muuta ruokaa epäterveellisempää ainesta. Punajuuri ei edes ole epäterveellistä ja siinä on paljon polyfenoleita. Polyfenoleita on montaa tyyppiä ja niitä kannattaa siksi saada monesta lähteestä.
Epäilisin KNMn olevan kone(diplomi)insinööri kun Excel on niin rakas. Myös usko siihen, että finelissä on kaikki tieto ruuasta viittaa siihen.hvp27 kirjoitti:
No ihminen kykenee rakentamaan uskonnon vaikka mistä. Ruokaa kannattaa syödä monipuolisesti ja seassa voi olla myös muuta ruokaa epäterveellisempää ainesta. Punajuuri ei edes ole epäterveellistä ja siinä on paljon polyfenoleita. Polyfenoleita on montaa tyyppiä ja niitä kannattaa siksi saada monesta lähteestä.
Epäilisin KNMn olevan kone(diplomi)insinööri kun Excel on niin rakas. Myös usko siihen, että finelissä on kaikki tieto ruuasta viittaa siihen.Unohtui sanoa että unohdin ostaa punajuuria eilen. Onneksi täytyy käydä postissa tänään niin voi ostaa samalla niitäkin.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Unohtui sanoa että unohdin ostaa punajuuria eilen. Onneksi täytyy käydä postissa tänään niin voi ostaa samalla niitäkin.
Sinun pitäisi ostaa kaappiin varalle punajuurijauhetta. Esim. https://www.ruohonjuuri.fi/punajuuri-smoothiejauhe-WELLAW-7340041104576
20 purkkia on hyvä määrä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei ole kanannahkakaan. Ihminen saa kyllä tarvitsemansa ravinteet laihduttavalle dieetillä vaikka siihen kuuluisi punajuurtakin.
Kilo sekalaisia kasviksia on noin 400 kcal ja sata grammaa vähärasvaista proteiinia on 550 kcal. Sekaan vielä hiukan kasviöljyä niin ollaan vasta 1200 kcal.
18 kk 800 kcal dieetillä vastaa noin 130 kg rasvakudosta."Ihminen saa kyllä tarvitsemansa ravinteet laihduttavalle dieetillä vaikka siihen kuuluisi punajuurtakin."
Laihduttajalle on erittäin suuria ongelmia saada suojaravintoaineet oikeamääräisenä, ja se on varsin vaikeaa vapaasti syövälle ihmisellekin.
Jokainen voi selvittää helposti ja tarkasti selvittää ruokavalionsa suojaravintoaineiden y.m. saanniin Finelin ruokapäiväkirjan avulla, se on erittäin helppokäyttöinen, täysin ilmainen THL:n tarjoama palvelu: fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja Anonyymi kirjoitti:
Sinun pitäisi ostaa kaappiin varalle punajuurijauhetta. Esim. https://www.ruohonjuuri.fi/punajuuri-smoothiejauhe-WELLAW-7340041104576
20 purkkia on hyvä määrä.Tomaattijauheelle olisi tilausta mutta kun teen punajuurista salaattia, keittoja, kastikkeita ja uunijuureksiamutta en smoothieita niin lienee turhaa. Tomaattijauheen teen kuivatuista tomaateista tehosekoittimessa eivätkä tehosekoittimet pidä sen teosta kovinkaan paljon.
Tomaattijauhe taas menee kasviliemijauheeseen jota käytän liemikuutioiden asemasta.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tomaattijauheelle olisi tilausta mutta kun teen punajuurista salaattia, keittoja, kastikkeita ja uunijuureksiamutta en smoothieita niin lienee turhaa. Tomaattijauheen teen kuivatuista tomaateista tehosekoittimessa eivätkä tehosekoittimet pidä sen teosta kovinkaan paljon.
Tomaattijauhe taas menee kasviliemijauheeseen jota käytän liemikuutioiden asemasta.Off topic, mutta tomaatti neutraloi mukavasti smoothiessa härkäpavun makua.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei ole kanannahkakaan. Ihminen saa kyllä tarvitsemansa ravinteet laihduttavalle dieetillä vaikka siihen kuuluisi punajuurtakin.
Kilo sekalaisia kasviksia on noin 400 kcal ja sata grammaa vähärasvaista proteiinia on 550 kcal. Sekaan vielä hiukan kasviöljyä niin ollaan vasta 1200 kcal.
18 kk 800 kcal dieetillä vastaa noin 130 kg rasvakudosta."18 kk 800 kcal dieetillä vastaa noin 130 kg rasvakudosta."
En keksi miten nuo valhetiedot liittyvät mitenkään.
Laihdutettaessa ei menetetä rasvakudosta, vaan triglyseridiä (tuttavallisesti läskiä) jota on kertynyt ravakudosen adiposyytteihin, jotka tunnetaan myös nimellä liposyytit tai rasvasolut. Nuo solut jotka kudosen muodostavat siis kutistuvat koska niistä kuluu läskiä, ei kudosta.
Ja mikäli on niin että ihmisen, jonka kokonaisenerginakulutus on surempi kuin 800 kCal/vrk, ruokavalion sisältämää energiaa muutetaan määrällä -800 kCal/vrk , niin silloin laihtuaa 800/7.1 = 112.676056338 g/vrk joka tekee 18 kk:n ajalla, noin 18/12*365* 112.676056338 = 61690.140845055 grammaa, eli siinä 61.69 kg. Anonyymi kirjoitti:
Off topic, mutta tomaatti neutraloi mukavasti smoothiessa härkäpavun makua.
Myös muissa papuruuissa. Paputomaattikeitto ja papupataa ovat mainioita ja niissä on vähän energiaa näin laihduttajalle.
Papumönjääkin pitäisi taas tehdä eli hienoksi jauhettuja tomaattipapuja mausteiden kera. Tuota tuli syötyä opiskeluaikoina.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Myös muissa papuruuissa. Paputomaattikeitto ja papupataa ovat mainioita ja niissä on vähän energiaa näin laihduttajalle.
Papumönjääkin pitäisi taas tehdä eli hienoksi jauhettuja tomaattipapuja mausteiden kera. Tuota tuli syötyä opiskeluaikoina.Pavut maistuu paskalle, terveydestä viis ja kihtipotilaille ei sovi.
Anonyymi kirjoitti:
Pavut maistuu paskalle, terveydestä viis ja kihtipotilaille ei sovi.
Olen syönyt papuja tuollaiset 35 vuotta. Aluksi taloudellisten syiden vuoksi mutta nykyään terveyden, ekologisuuden ja maun vuoksi. Kihtipotilaille sopii näemmä rajoitetutusti mutta ei ole kihtiä.
- Anonyymi
Amerikkalaiset makukurkku viipaleet parasta kun tekee mieli hyvää
- Anonyymi
Punajuuri herkullista makaronilaatikon kanssa.
- Anonyymi
Niin on todellakin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sofia B - ansiotulot ovatkin 0 euroa ja millä rahoilla hän siis elää?
Oho olipa paljastus nyt tästä luksus elämää viettävästä naisesta.1112282- 981374
- 1701197
- 531165
- 681111
- 43997
Hienoa SDP 24,8%
Kyllä eilisessä hallituksen kyselytunnilla näkyi miten tyhjää puhetta pääministerin sijaisella Purralla oli. Hän ei vast163913- 49849
- 115783
- 67776