Kesällä 2020 myydyt omakotitalot

Anonyymi

Missäpäin Suonenjoella oli nyt kesällä myyty omakotitaloja? Miten nopeasti ne menivät kaupaksi ja missä talot sijaitsevat? Siksi kyselen, koska tässä tulevaisuudessa on omankin talon myynti todennäköisesti edessä...

11

833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se muiden talojen myynti vaikuta sinun taloon. Jos oma talo on mansion järven rannalla, ei jonkun rintamamiestalon myynti jalkalasta ole sama. Kysyntä ja tarjonta kun kohtaa niin..

    • Anonyymi

      Kauppa käynyt mm. Kolmisopessa. Ostajan markkinat on nyt. Jos vaikka 160.000 euroa pyydetystä talosta tarjotaan 135.000 euroa niin tee kiireesti kaupat! Vuoden päästä voit vain haaveilla siitä 135.000 eurosta, kun ostotarjoukset (jos niitä edes tulee!) vajuvat 120.000 euron tasolle. Eli hinnat ovat ihan koko ajan pudotuksessa. Jokainen odotettu kuukausi tiputtaa saatavaa hintaa, joten nopeasti kannattaa koettaa kaupat leipoa. Parempi harmitella hetki kuin katua kauan. Nyt on hoppu.

    • Anonyymi

      Ja myyntiajat ovat yleensä yli vuoden, toki joskus voi mäihä käydä. Itse ajattelin tarjota 280.000 euroa pyydetystä talosta 150.000 euroa, jos sitäkään. On näet aika monta kohdetta roikkunut vuositolkulla aivan poskettomilla hintapyynneillä. Tämä on kuitenkin Suonenjoki, ei mikään Kuopio. Katsokaa väestöä, enemmistö eläkeläisiä. Kylän raitti aika apaattinen. Jos jollakin on rahaa, hän rakentaa uuden talon eikä välitä siitä ettei siitä ikinä saa kuin enintään 1/3-osan rahoista takaisin jos myisi pois. Kallista omakotitaloa ei kukaan osta Suonenjoelta. Näin se vain nyt on aivan yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Hyvä puoli tässä on, että jos viihtyy paikkakunnalla niin nyt saa kyllä rahalle hyvin vastinetta. Talo jonka rakentaminen on maksanut vaikka 350.000 euroa, irtoaa nyt 200.000 eurolla - siis jos myyjä oikeasti haluaa myydä talonsa, eikä vain roikottaa myynnissä lopun ikää.

      • Anonyymi

        Aika naurettavia hintapyyntejä tuntuu näkyvän, suhteessa toteuneisiin kauppahintoihin, mutta silloin ei kai oikeasti ole myyntiaikeita? Saahan sitä julistaa myyntitekstissään vaikka mitä hienoja visioita ja luetella omia mielipiteitään. Raha ratkaisee, on aihetta nöyrästi huomioida ne huonotkin tarjoukset. Ellei sitten ole valmis viettämään jatkossakin aikansa nykyisessä talossa.


    • Anonyymi

      Kysymys kuuluu, kuka hullu haluaa ostaa omakotitalon Suonenjoelta tai Rautalammilta?
      Lehmän häntä jne.

      • Anonyymi

        Jos ajattelee asettuvansa paikkakunnalle ja haluaa käyttää talon ostoon esim. 150.000 - 250.000 euroa sen sijaan, että vastaavan kuntoisen talon ostaisi Kuopiosta 300.000 - 500.000 eurolla. Ovathan nuo isoja rahoja. Entäs jos asuntolainan korko nousee 3 %:een vuonna 2025? Maksat 9.000 €/vuodessa(750 €/kk) korkoa, jos lainaa on silloin 300.000 euroa. Kiinteän koron saa nyt kohteesta ja pärstäkertoimesta riippuen 1,5 - 2,0 %:n tasolla.

        Tottakai myynti on sitten aikanaan on mahdollisesti hyvinkin takkuista, jos pitää päästä pois Suonenjoelta eikä vaikkapa joku paluumuuttaja ole kiinnostunut talostasi.

        Näitä on hyvä pohtia perusteellisesti ennen kuin ratkaisunsa tekee.

        Ajomatka Suonenjoen keskustasta Kuopion keskustaan on suunnilleen 45 minuuttia, Savilahden työpaikkakeskittymään noin 40 minuuttia, Matkukselle 30 minuuttia.

        Juna kulkee 28 minuutissa Suonenjoen keskustasta Kuopion keskustaan, silloin kun ei myöhästy.


    • Anonyymi

      Näkyy taloja menevän kaupaksi. Vanhassakin kaupungissa talot myyvät hyvin ja kauppa käy.

      • Anonyymi

        Suonenjoellakin omakotitalojen hinnat tulevat nousemaan hieman lähivuosina. Etätyöt lisääntyvät jolloin kuopiolaisessa firmassa työskentelevä voi duunata osan työvikostaan Metsolassa. Ja Kuopio on matka-aikojen suhteen yhtä lähellä kuin Herttoniemi Espoosta. Eli reilu puoli tuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suonenjoellakin omakotitalojen hinnat tulevat nousemaan hieman lähivuosina. Etätyöt lisääntyvät jolloin kuopiolaisessa firmassa työskentelevä voi duunata osan työvikostaan Metsolassa. Ja Kuopio on matka-aikojen suhteen yhtä lähellä kuin Herttoniemi Espoosta. Eli reilu puoli tuntia.

        Tätä hinnannousua odotellessa voi tulla odottavan aika pitkäksi. On eri asia työmatkailla ½ tuntia pääkaupunkiseudulla kuin Kuopion talousalueella. Pääkaupunkiseudulla ½ tuntia on naurettavan lyhyt työmatka, kun taas Kuopion suunnalla se on monelle jo liian pitkä. Jotenkin en jaksa uskoa, että OKT-hinnat nousevat Suonenjoella lähivuosina. Vaikka olisihan se hienoa, en minä sitä mitenkään vastustaisi :) Kun on matkaa yli 50 km Kuopioon, niin on se aikamoinen etäisyys. Siilinjärveltä on 25 km moottoritietä Kuopioon ja sama matka lentokentälle eikä siltikään ei hinnat nouse. Porukka harmaantuu Kuopion talousalueella ja vääjämättä ostovoima jatkossa yhä vähemmän kohdistuu remppaa kaipaaviin omakotitaloihin. Väki asettuu keskustan lukuisiin uudiskohteisiin. Heikkokuuloista ei haittaa vaikka helvetillinen mopo-, kevari- ja bassonjumputusralli häärää talon nurkilla pääsiäisestä itsenäisyyspäivään. No onhan tuota Suonenjoellakin aikamoista kylärälläämistä. Ei kateeksi käy esimerkiksi Rautalammintien varrella asuvia.


    • Anonyymi

      Itse olen juuri muuttanut Suonenjoelle ja haaveilen perheeni kanssa omakotitalosta. Kyllä ostajiakin löytyy, kunhan osuu kohdalle se unelmakohde!

      • Anonyymi

        "Pääkaupunkiseudulla ½ tuntia on naurettavan lyhyt työmatka, kun taas Kuopion suunnalla se on monelle jo liian pitkä." Olihan muuten savolaisfilosofinen "totuus"!

        Savolainen mentaliteetti lienee se, että oma asunto pitää olla niin lähellä työpaikkaa, että voi käydä ruokiksella kotona syömässä, ja pääkaupukiseudulle työhön mennyt luopio joutaa ajelemaan tunnin sivuunsa työssä käydessään, kun kerran lähti pois kotoaan Savosta! Eläähän sitä ilman työtäkin, kun saa valtiolta sitä rahaa. Mistähän se Valtio sitä muuten saa? Ei kai vaan niiden tyhmien, naurettavan lyhyitä , jopa kahden tunnin työmatkoja ajavien tai pendelöivien savolaistaustaisten eteläsuomalaisten palkoista?
        Maalaisliittolaiset ovat hoitaneet ja hoitavat edelleen hommat kotiin: Maaseutua suojellaan niin hyvin, että ei suonenjokisen todellakaan tarvitse käydä töissä kaukana Kuopiossa. Niin kuin esim. hämeenlinnalaisen tai lahtelaisen pitää käydä töissä Hgissä, Vantaalla tai Espoossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1696
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      737
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe