Tappaisitko oman lapsesi, jos Jumala käskisi?

Monet johtavista ateisteista kritisoivat Iisakin uhraustarinaa ja pitävät sitä moraalittomana. He ovat aivan oikeassa, on moraalitonta testata uskoa käskemällä tappamaan ja on moraalitonta tappaa (Jeesuksen sanoin aikomus on jo syntiä)edes Jumalan käskystä. Mitä mieltä sinä olet? Oletko moraaliton uskovainen, joka tappaisi vaikka lapsensa jos Jumala käskee?

https://www.patheos.com/blogs/wwjtd/2015/07/the-new-atheists-are-still-right-about-abraham/

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tappaisin, koska Jumala on kaikkitietävä ja hän voisi esimerkiksi tietää, että lapseni tulee tekemään jonkun suuren synnin. Jumala tietää kaikki tarkoitukset joita me ihmiset emme tiedä. On syntiä olla tottelematta Jumalaa.

      • Moni muukin tappaja on perustellut tekojaan päässä kuuluvilla äänillä.
        Sitä paitsi miksi Jumala käskisi rikkomaan itse antamiaan käskyjä? Luulisi siinä viimeistään epäuskon heräävän, ellei sitten ole aivan sekaisin päästään.


      • Anonyymi

        Minä tapan Jumalan, jos tulee ehdottelemaan sairaita. Jumala on helppo tappaa. Ei tarvitse muuta kuin sanoa: "Sinua ei ole!" Ja katso! Jumala kuolee.


      • Anonyymi
        pitkätukka-68 kirjoitti:

        Moni muukin tappaja on perustellut tekojaan päässä kuuluvilla äänillä.
        Sitä paitsi miksi Jumala käskisi rikkomaan itse antamiaan käskyjä? Luulisi siinä viimeistään epäuskon heräävän, ellei sitten ole aivan sekaisin päästään.

        Joko nyt tuli oikea syntymävuosi uuteen nikkiisi, hehhah? Olet Pateniemen lääkärinnussijaa nuorempi...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joko nyt tuli oikea syntymävuosi uuteen nikkiisi, hehhah? Olet Pateniemen lääkärinnussijaa nuorempi...

        Mulla on ollut tää nikki jo vuosia, joskaan tälle palstalle en varmaan oo tällä kirjoitellut.

        Kuka ihme on Pateniemen lääkärinnussija? En oo koskaan kuullutkaan (en kyllä oo mikään vakionaamari täällä).


    • Anonyymi

      Erityisen moraalittoman siitä testauksesta tekee se, että se oli täysin hyödytöntä. Jumala kaikkitietävänä tiesi jo etukäteen miten kävisi, joten koko testiä ei tarvittu mihinkään.

    • Anonyymi

      Keitähän mahtavat olla nuo "johtavat ateistit"?

      • Anonyymi

        Ainakin palstan uskovaiset ovat "Geitä"


    • Anonyymi

      Eikö lapset ole kurittomia vanhempia kohtaan nykyään?

    • Anonyymi

      Kysymys on asetettu humanistissaatanallisesti. Kuvitteletko olevasi huvittava?

      • Anonyymi

        Kyllä. Minä Hehhuli olen ylivertainen humoristi tällä palstalla. Kyykytän kaikki ja vedän alta kölin myös parodian saralla puhumattakaan ylivertaisesta älykkyydestäni, jonka avulla olen hankkinut paljon tietoa vuosikymmenten saatossa sairauseläkkeellä ollessani. Olen mielisairas nuoruudestani saakka... ja alkoholi maistuu minulle hyvin, kiitos.


      • Anonyymi

        Näin juuri. Tuon tason aloitukseen ei ole mitään syytä edes vastata.
        Kun palvelee pimeyttä ja leikkii viisasta niin ainoa halu on pilkata omaa Tekijäänsä.

        Sellaiselle ei tarvitse mitään Jumalan salaisuuksia selitellä ilkuttavaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin juuri. Tuon tason aloitukseen ei ole mitään syytä edes vastata.
        Kun palvelee pimeyttä ja leikkii viisasta niin ainoa halu on pilkata omaa Tekijäänsä.

        Sellaiselle ei tarvitse mitään Jumalan salaisuuksia selitellä ilkuttavaksi.

        ”Kun palvelee pimeyttä ja leikkii viisasta niin ainoa halu on pilkata omaa Tekijäänsä.”

        Iisakin uhrausmyytin ovat sepittäneet pimeyden voimat eli sadistiset ja vallanhimoiset vuohipaimenjohtajat. Miksi ihmeessä ihmisten sydämiin näkevän Jumalan pitäisi edes testata uskoa näin moraalittomalla tavalla, eikö hän nähnyt jo etukäteen, että Aabrahamilla oli luja usko? Tämä satu kertoo kaiken sen tekijöistä, jotka ovat ehdotonta kuuliaisuutta alamaisiltaan vaatineita ihmisiä. Koska he eivät pystyneet kontrolloimaan ajatuksia, piti esimerkkien olla näin äärimmäisiä.


    • Anonyymi

      Kyllä. On moraalitonta käskeä tappamaan oma lapsi uskon koetuksena. Kristityt tietävät kuitenkin sen, että kyseessä on pelkkä opettavainen kansansatu, ei muuta. Vain ateistit tulkitsevat mokomia nuotiokertomuksia kirjaimellisesti tosina. Hiekkakansan ja vuohipaimenten historian ja ajatukset tuntevat oppineet kristityt eivät ole koskaan pitäneet noita satuja tosina ja voivat sen vuoksi opettaa niiden kautta korkeaa moraalia, jossa oman lapsen tappaminen (uhraaminen Jumalalle) on kiellettyä.

    • Anonyymi

      En tappaisi lastani vaikka lääkäri käskisi (abortti ja eutanasia).

      Eikö ole hieman huvittavaa että luotu ihminen joka rakastaa tappamislakeja , leikkii moralistia suhteessa Luojaansa? Eikö se moraali-sanakin jo poistettu vuosia sitten käytöstä juuri sen takia, että himoittiin pahuutta laillistetuksi.

      Yhtä huvittavaa kuin jos auto rupeaisi haukkumaan rakentajaansa idiootiksi.

      • Anonyymi

        Kitt haukkui Ritariässää idiootiksi jo vuosia sitten rivien välistä joten mitä huvittavaa siinä on? Ei se mikään komedia ollut...

        Eikö ole huvittavaa, että kristitty joka ei hyväksy tappamista pitää kuitenkin kaikkia Mooseksen lain tappokäskyjä ja muita Vanhan testamentin Jahven antamia tappokäskyjä hyvinä ja oikeamielisinä käskyinä, niin että olisi noudattanut niitä, jos olisi elänyt siihen aikaan, kun lakia kansalle luettiin ja käskettiin sitä noudattaa?

        Onko sinusta oikein tappaa oma lapsesi, jos tämä ostaa tai myy jotakin sapattina tai kerää puita ja sytyttää tulen? Tai jos hän on juomari ja irstailija tai kiroaa äitiään tai isäänsä tai lyö heitä? Mooses käski tappaa näistä ja monista myistä typeristä syistä. Ovatko nuo Mooseksen lain käskyt mielestäsi Jumalan käskyjä ja sanaa?

        Nykyiset lait säädöksineen ovat paljon parempia ja moraalisesti korkeampia, joten tosi huono moraali Jahvella on... tai oikeammin Mooseksen lain käskyjen kirjoittajien (heitä on monta) oikeustaju oli vinoutunut ja on kuvottavaa, että kristityt pitävät sitä parempana kuin nykyään elävien ihmisten oikeustaju. Edes Israelissa ei säädetä kuolemanrangaistusta Mooseksen lain käskyjen mukaan...


    • Anonyymi

      Jeesuksen opetuksen mukaan Taivaan isä ei ole milloinkaan halunut vuodattaa yhdenkään olevaisen verta eikä varsinkaan uhrattavaksi lapsiuhreja. Jehovan todistajat pitävät Abrahamia suuressa arvossa kun ei tappanut esikoispoikaansa vaikka Jahve vaati esikoisoikeuttansa. Jahve on saastainen verenhimoinen massamurhaaja. Hyi olkoon Jahve tulet tuomituksi viimeisellä tuomiolla kun vaadit verenvuodatusta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Omien lapsien tappajia on ja he istuvat vanki mielisairaaloissa. Kyse on aina mielenterveys ongelmista. On fiksujakin ihmisiä, jotka näyttäisivät olevan ihan ok. kunnossa päällepäin. Yhtäkkiä tulee joku valtava demoni, joka käskee tekemään hirvittäviä tekoja. Psyykkinen stressi ja monta muuta vaikuttajaa. Itsemurhakin olisi parempi vaihtoehto, kuin ottaa nuori elämä pois. Ja vielä monta samalla kertaa. Jumalan käsitystä on vaikea arvioida. Mitä tapahtuu näille sieluille. Erittäin ikävää ja samalla kauheaa. Jos uskotaan siihen että lapset saavat uuden elämän. Se on kaunista vaikka onkin vain teoriaa.

    • Anonyymi

      En tappaisi koska ajattelisin kokevani harhoja. Pitäisin siis itseäni hulluna jos kuulisin jumalan käskevän minua mihinkään, saati sitten lapseni tappamiseen. Mutta toisaalta hulluhan ei tiedä olevansa hullu. Tämä selittää myös uskonnot.

      • Anonyymi

        Selittääkö hulluus sen, että joku uskoo?

        Onko presidenttipari hulluja, kun uskovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selittääkö hulluus sen, että joku uskoo?

        Onko presidenttipari hulluja, kun uskovat?

        Jenni Haukio meni lääkäriin. Lääkäri totesi hänellä olevan salmonellan. Jenni sanoi, "ei voi, en ole edes syönyt kanaa". Lääkäri sanoi että sen voi saada myös vanhasta munasta.


    • Anonyymi

      > He ovat aivan oikeassa, on moraalitonta testata uskoa käskemällä tappamaan ja on moraalitonta tappaa (Jeesuksen sanoin aikomus on jo syntiä)edes Jumalan käskystä. Mitä mieltä sinä olet? Oletko moraaliton uskovainen, joka tappaisi vaikka lapsensa jos Jumala käskee?

      Luulen, etten tappaisi, mutta, tässä tapauksessa pitää muistaa: Aabrahamilla oli lupaus siitä, että hänen jälkeläisestä tulee suuri kansa. Hän uskoi Jumalaan ja Hänen lupaukseen ja tiesi, että Jumalan lupaus toteutuu ja siten hänen lapsi pelastuu jollain tavalla, eikä lapselle tule loppua silloin.

    • Anonyymi

      Tappaisin vaikka Jumala ei käskisi, jos tarve niin vaatisi. Ja miten joku olematon voisi jotakin käskeä? Sinut siis tappaisin heti, jos näkisin sinun tekevän jotakin sellaista, mistä olet kuoleman ansainnut (uhkaisit esimerkiksi tappaa kristittyjä ja muita teistejä).

      • Anonyymi

        - t. isi -


      • ”(uhkaisit esimerkiksi tappaa kristittyjä ja muita teistejä).”

        Milloin muka olen näin uhannut?


      • Anonyymi
        Friendlyatheist kirjoitti:

        ”(uhkaisit esimerkiksi tappaa kristittyjä ja muita teistejä).”

        Milloin muka olen näin uhannut?

        Et ymmärrä vieläkään konditionaalia, poikani.


    • Anonyymi

      Eikös se Jumala ole myös käskenyt vanhassa testamentissa tappamaan viholliset lapsineen päivineen....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      334
      7599
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1652
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1499
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      76
      1193
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      935
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      925
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe