EU haluaa alkaa rahoittaa Venäjän oppositiota ja Venäjä-yliopistoja!

Anonyymi

Kolme suomalaismeppiä äänesti tyhjää Navalnyin myrkyttämisen tuominneesta EU:n Venäjä-lauselmasta – tässä syy
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006641851.html
"Mauri Pekkarisen (kesk) ja Eero Heinäluoman (sd) mukaan päätöslauselmaan sisällytettiin myös asioita, joita sinne ei olisi kuulunut. Heinäluoman mukaan moni sisällytetty asia on peräti Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan.

Heinäluoma myös toteaa, että julkilausuma on äärimmäisen kaukana Suomen ulkopolitiikan linjasta ja talouspakotteiden toteutuessa Suomi ampuisi omaan jalkaansa ”raskaalla tavalla”. Tällaiseen ei Suomella ole varaa ainakaan ennen Venäjän vastausta.

– Siihen on sekoitettu paljon vaatimuksia, joita Suomi ei kannata enkä minäkään voi kannattaa. Se vaatii Venäjän täydellistä eristämistä ja Suomen linja on aivan päinvastainen. Suomen linjan mukaan pitää olla asiallisessa kanssakäymisessä, ilmaista oma mielipide ja hakea yhteistä ratkaisua kansainvälisessä kanssakäymisessä. Suomen linja on ollut rakentavan kanssakäymisen linja, kun nyt vaaditaan eristämistä.

Lisäksi lauselmaan sisältyy asioita, joita Heinäluoma pitää kummallisina. Näitä ovat muun muassa Itämeren kaasuputkihanke Nordstream 2:sta luopuminen, Venäjä-yliopiston perustaminen Eurooppaan ja venäläisen opposition tukeminen unionin varoin.

– Emme hyväksy sitä, että venäläiset sekaantuvat länsimaiden vaaleihin, emmekä halua venäläistä rahaa eurooppalaisiin vaaleihin. Miten voisimme laatia itsellemme oikeutta Venäjän opposition rahoittamiseen Euroopan kassaholveista. Ei sekään ole kovin toimiva linja.

– Sitten sinne on sotkettu tämä, että EU-varoilla käynnistettäisiin unionin alueella Venäjä-yliopisto. Voi kysyä, mistä tällainen kumpuaa?

Näiden tekijöiden yhteisvaikutuksen takia Heinäluoma koki, ettei voinut antaa hyväksyntäänsä nyt esitellylle päätöslauselmalle, mutta kertoo tukevansa Navalnyin myrkyttämisen selvittämistä luotettavasti.

Miksi sitten äänestitte tyhjää ettekä lauselmaa vastaan?

– Sen takia, että itse lähtökohta oli oikea. Myrkytykseen täytyy reagoida ja täytyy vaatia sen selvittämistä sekä pidän tärkeänä, että asiasta keskustellaan. En kuitenkaan voi äänestää sellaisten asioiden puolesta, jotka ovat Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan. Sen takia koen, että tässä asiassa tyhjän äänestäminen oli oikea ratkaisu."

EU aikoo Nstohaukkojen painostuksesta tehdä samaa, mistä se syyttää Venäjää ja Kiinaa.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kapitaali-imperiumin vastaisku.

    • Anonyymi

      Neuvostoliitto ja Putinin Venäjä on aina inhonnut demareita, rakensivathan nämä Suomesta Pohjoismaisen hyvinvointioikeusvaltion yhden maailman kehittyneimmistä yhteiskunnista. Tästä ei idän tai lännen plutokraattiset oligarkiat tykkää. Kunnon demari eli hyvinvointivaltiodemokraatti ei ihaile sen enempää Venäjää kuin USAa tai Kiinaakaan, niissä kun demokratia ja hyvinvointi sekä yhdenvertaisuus on huonolla tolalla.

    • Anonyymi

      Juhani Vartiainen on niin kartanolla asioista, et siinähän hämmästelee. Pitäs kattoo tarkkaa, mihin nimensä pistää tai mitä nappia painaa. Jokainen rehti suomalainen varmasti tuomitsee myrkyttämisen ja muitakin touhuja rajan takana.

    • Anonyymi

      Luuliko joku Eero Heinäluoman äänestävän demarien ihailemaa valtiota vastaan ja tahoa joka on Heinäluoman käsitys valtiosta?

      • Anonyymi

        Olet pihalla. Heinäluoman demarien ihailema valtio on Pohjoismainen hyvinvointivaltio, jonka SDP rakensi työväenliikkeen kanssa Suomeen ja haluaa sen pitääkin porvarien vastustuksesta huolimatta.. Venäjä on jopa jenkkejäkin kauempana tästä ihanteesta.


      • Anonyymi

        Eiväthän demarit ihaile äärikapitalistista Venäjää.


    • Anonyymi

      Miksi tällainen esitys edes on tehty jäsenvaltioiden hyväksyttäväksi?
      Vai onko niin, että alkujaan on ajateltu, ettei esityksen pidäkään tulla hyväksytyksi?
      Miksi tuollaiseen myrkytys juttuun pitää sitoa kaikki mahdollinen kaasuputkesta lähtien?
      Käsittämätöntä!

      • Anonyymi

        EU ja Nato=USA on tehneet yhteisen kannanoton. Mitä huonommat Euroopan välit Venäjään, sitä parempi kilpailietu jenkeillä.


    • Anonyymi

      Eu alkaa haastaa riitaa ilman omaa armeijaa. Onko ihan pakko yrittää sotkeutua toisen maan sisäpoliittisiin asioihin? Ei edistä maailmanrauhaa mitenkään. Diplomaattinen keskustelu Niinistön tyyliin on ratkaisu, ei tällainen tuomitseminen ja riidan haastaminen. Eu:sta on taas vain haittaa Suomelle tässäkin asiassa.

    • Anonyymi

      Mitä jos Suomen oppositio saisi rahaa ulkomailta? Saako se?

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006641995.html
      Suomen itsenäisyys laiton? Mitä oppositio sanoisi tähän? No, eipä tuolloin kansanäänestystä järjestetty, ja murhan kautta luodun Neuvostoliiton johtaja Lenin hyväksyi lopulta itsenäisyysjulistuksen, eli tuolloinen vallankumouksesta syntynyt hallitus, joka murhasi Venäjän laillisen hallitsijan. Sen mukaan voisi kuvitella, että Suomen itsenäisyys on laiton, joka juontaa juurensa murhasta.
      Kas kummaa, juttua ei saanut kommentoida. Eipä ole kyllä kenenkään elo pitkälle mennyt yleensä ryöstetyn tai murhan kautta saadun edun kanssa.

      Ensin joku porukka menee ja murhaa toisen valtion laillisen johtajan, ja sitten laittomalla hallituksella myöntää toiselle valtiolle itsenäisyyden? Suomen itsenäisyys on tullut siis laittomuuden kautta.

      Krimissä sentään järjestettiin kansanäänestys. Suomen itsenäisyyden oikeutuksesta ei ole puhuttu juuri mitään. Tiesittekö, että Barabbas oli ryöväri - omaisuus tai henki.
      Mitä tulee, kun Suomen ja Israeli lipun yhdistää? Kolme ristiä.

      https://www.google.com/search?q=suomi israel lippu&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk02nbfuQA-Kn2yHx4nGDSLvj-YCs3Q:1600588531660&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=XBUHQ-x7qM0e4M,mn57QOA03pzelM,_&vet=1&usg=AI4_-kRlGPJdRrrwK8sNqbJNmQdr1rdRMA&sa=X&ved=2ahUKEwjUqPH2oPfrAhXaAxAIHT2JANQQ9QF6BAgKEDE&biw=1366&bih=607#imgrc=XBUHQ-x7qM0e4M

      • Anonyymi

        Ei kai kokoomusnuorten outo etu palkallinen vapaapäivä USA:n itsenäisyyspäivän kunniaksi ole ihan tyhjästä syntyntyt?

        Kokoomusnuorten outo etu: vapaapäivä USA:n kunniaksi
        https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001801610.html
        Torstaina on vietetty paitsi Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää, myös kokoomusnuorten työehtosopimukseen neuvoteltua palkallista vapaapäivää. Kokoomusnuorten työntekijöiden rinnoissa liehui tänään vapautta uhkuva tähtilippu.

        Isänmaan ja hyvinvointivaltion vastaista myyräntyötä ulkoa tuettuna amerikanmallin eteen!


    • Anonyymi

      Tämäkin vielä venäjäkortilla Venäjän opposition rahoittamista EU-maiden rahoilla, koska tää ryöstäminen loppuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe