500 g naudan kulmapaisti jauhelihaa, 1-2 sipulia, valkosipulia ja täysjyvä makaronia. Paljon mausteita jauhelihaan ja munamaitoon, mustapippuria, chiliä, jauhelihamautetta jne jne. oman maun mukaan
Rusksita jauheliha ja kuulota sipulit.
Munamaito, 3 kananmunaa ja 2 dl kookomaitoa ja 5 dl kevytmaitoa, sekoita ja lisää reilusti kurkumaa sekaan, kurkumaa myös makaronien keittoveteen. Muitakin mausteita voi sekaan laitta.a
Sekoita tuotokset ja lopuksi kaada munamaito sekaan ja korppujauhoja päälle.
200 astetta 45-50 min.
Tuloksena kookosmainen herkullinen ja kurkuman johdosta keltainen makaronilaatikko. Annoksen päälle juustoraastetta ja ketsuppia jos haluaa.
Nam Nam
Herkulinen makaronilaatikko
65
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Kun vuoan voilla voitelee, niin pohjalle kannattaa jättää muutama vähän paksumpikin voinokare, lisää hyvin herkullisuutta.
- Anonyymi
Ihan sama onko ne voinokareet pohjalla, pinnalla tai massan seassa, uunissa voi sulaa ja leviää koko massaan.
Mutta kun laittaa pehmeää hyvin sulavaa juustoa runsaasti sekaan, niin saadaan amerikkalaista juustomakaronia ja silloin ei tarvita edes jauhelihaa sekaan. - Anonyymi
Makaronilaatikko on huono valinta painonhallitsijalle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makaronilaatikko on huono valinta painonhallitsijalle.
Maksalaatikko on terveellisempi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maksalaatikko on terveellisempi.
Siis vihannesmaksalaatikko, maanpäällisiä vihanneksia käyttäen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis vihannesmaksalaatikko, maanpäällisiä vihanneksia käyttäen.
Laihduttaminen ja ylensyönti lihottaa ja kyllä lisäaineeton kotiruoka on paras lääke siihen!
- Anonyymi
Itse ruskistan jauhelihan palmuöljyssä, siitä tulee hyvä twisti.
- Anonyymi
Varmasti tulee hyvä twisti. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus käyttää yksityispuolen terveyspalveluita. Kannattaisi olla jo kaukaa viisas.
- Anonyymi
Ainakin painonhallinta on kunnossa - ei pääse vahingossakaan alenemaan. Kunnon tuhtia ruokaa jolla paino nousee hienosti.
- Anonyymi
Olipa herkullista, kokeilin eilen. Laitoin kookoskermaa kookosmaidon sijaan.
- Anonyymi
Minä laitan aina munamaidon sijaan ruokakermaa (saa myös kasvisversiona). Laatikosta tulee mukavan pehmeää ja maukasta, ei kovaa kittiä kuten munamaidolla.
- Anonyymi
Perusruoka laihduttaa terveellisimmin. Kyse annoskoosta.
- Anonyymi
Aivan, aloituksessa mainitulla reseptillä annoskoko tulee pitää melkoisen pienenä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aivan, aloituksessa mainitulla reseptillä annoskoko tulee pitää melkoisen pienenä.
Nythän on muotia syödä pieniä annoksia 5-7 kertaa päivässä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nythän on muotia syödä pieniä annoksia 5-7 kertaa päivässä.
Ennen en uskonut tuota, mutta kun sitten jouduin/pääsin täyshoitoon, totesin että kun sen tavallisesti syömäni annoksen "jakoi" useampaan ateriaan päivässä, paino lähtikin laskuun.
Siis vuorokauden ruokamäärää ei saa lisätä vaikka syökin sen useammassa erässä.
- Anonyymi
Käykö kulmapaistin sijaan ulkopaisti?
Entä sika-nauta?- Anonyymi
Miten niin typerä? Ihan asiallisesti kysyttiin käykö muu ruhonosa tai jopa eri eläimen liha.
Kokenut ruuanlaittajan ei tarvitse kysyä asiaa, mutta kokematon tarvitsee tuon tiedon, koska kyseisissä ruhonosissa on ero kypsymisessä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten niin typerä? Ihan asiallisesti kysyttiin käykö muu ruhonosa tai jopa eri eläimen liha.
Kokenut ruuanlaittajan ei tarvitse kysyä asiaa, mutta kokematon tarvitsee tuon tiedon, koska kyseisissä ruhonosissa on ero kypsymisessä.Ota kinkusta kiinni ja lähde Kaken kanssa rokkaamaan.
- Anonyymi
Ei voi olla.
- Anonyymi
Oletko "Jonne"? Kuten laulussa kerrotaan, Jonnet ei muista mitään vanhaa ja sen mukaan olet Jonne kun et muista tuota vanhaa laulun pätkää.
- Anonyymi
Sika-nauta ei sovi mihinkään, ei laatikoihin, eikä lihapulliin. Eltaantunut paha maku siinä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sika-nauta ei sovi mihinkään, ei laatikoihin, eikä lihapulliin. Eltaantunut paha maku siinä.
No joo, en käytä itsekään. Jotkut vaan tyrkyttää sitä nuukuuksissaan. Enemmän rasvaa sisältävä naudan jauheliha voi olla aivan samanhintaista ja siinäkin tulee rasvaa ihan riittävästi.
Muuten, jauhelihassa on eroa siinä onko se nimeltään sika-nautaa vai nauta-sikaa, katsokaapa tuoteselostetta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No joo, en käytä itsekään. Jotkut vaan tyrkyttää sitä nuukuuksissaan. Enemmän rasvaa sisältävä naudan jauheliha voi olla aivan samanhintaista ja siinäkin tulee rasvaa ihan riittävästi.
Muuten, jauhelihassa on eroa siinä onko se nimeltään sika-nautaa vai nauta-sikaa, katsokaapa tuoteselostetta.Possussa on vähemmän rasvaa on hyvää ravinnetta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Possussa on vähemmän rasvaa on hyvää ravinnetta.
On tainnut sulla lauseen perusteella jäädä peruskoulu käymättä loppuun.
- Anonyymi
Itse ostan vain parasta 5% naudan kulmapaistijauhelihaa, maku on verraton, kun laadukkaassa oliiviöljyssä ruskistaa.
Barilla pastatuotteet on täysijyväverisona hyviä, joskin makaronilaatikkoon käytän Torino täysjyvämakaronia.- Anonyymi
Mistä tiedät mitä lihaa on käytetty jauhelihaan, ellet jauha sitä itse. Myyjä voi väittää silmä kirkkaana mitä tahansa että asiakas on tyytyväinen, vaikka takahuoneessa jauhelihaan on heitetty mitä roippeita tahansa.
Anonyymi kirjoitti:
Mistä tiedät mitä lihaa on käytetty jauhelihaan, ellet jauha sitä itse. Myyjä voi väittää silmä kirkkaana mitä tahansa että asiakas on tyytyväinen, vaikka takahuoneessa jauhelihaan on heitetty mitä roippeita tahansa.
Aika harvassa kaupassa jauhetaan jauhelihaa ja jos jauhetaan niin aika useasti valitaan pala tiskiltä joka jauhetaan. Vähärasvainen sikajauheliha toimii monessa ruuassa myös.
- Anonyymi
Enpä ole mistään kaupasta löytänyt kulmapaistilihaa, kyllä se yleisempi paistijauheliha lienee mistä paista tahansa. Eikä ole mitään takeita onko paistia ollenkaan.
Taitaapa maku mennä ainakin hieman pilalle jo ruskistukseen käyttää oliiviöljyä, se kun ei oikein sovi paistamiseen. Oliiviöljy sopii enemmänkin salaatteihin ja vastaavaan makunsa vuoksi, eikä sitä tarvitse silloin kuumentaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Enpä ole mistään kaupasta löytänyt kulmapaistilihaa, kyllä se yleisempi paistijauheliha lienee mistä paista tahansa. Eikä ole mitään takeita onko paistia ollenkaan.
Taitaapa maku mennä ainakin hieman pilalle jo ruskistukseen käyttää oliiviöljyä, se kun ei oikein sovi paistamiseen. Oliiviöljy sopii enemmänkin salaatteihin ja vastaavaan makunsa vuoksi, eikä sitä tarvitse silloin kuumentaa.Hmm. Kun katson sivun https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen-ja-sailytys/elain/nauta/ kuvaa, voin todeta, että kulmapaistin nimitys pitäisi oikeasti olla persepaisti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Enpä ole mistään kaupasta löytänyt kulmapaistilihaa, kyllä se yleisempi paistijauheliha lienee mistä paista tahansa. Eikä ole mitään takeita onko paistia ollenkaan.
Taitaapa maku mennä ainakin hieman pilalle jo ruskistukseen käyttää oliiviöljyä, se kun ei oikein sovi paistamiseen. Oliiviöljy sopii enemmänkin salaatteihin ja vastaavaan makunsa vuoksi, eikä sitä tarvitse silloin kuumentaa.Kyllä oliiviöljy sopii hyvinkin paistamiseen, neitsyt-oliiviöljyllä savuamispiste on 190 astetta ja jalostetulla jopa 240 astetta. Ei välimerenmaissa paisteta aina voissa vaan juurikin oliiviöljyssä.
Maltti on lämpötilankin kanssa valttia. - Anonyymi
Mistä sinä voit olla varma tuosta parhaasta laadusta? Onko sinulla hyvä ystävä kaupan lihamestarina?
Kun liha jauhetaan, oleellista ei enää ole sidekudosproteiini. Jauhatuksen jälkeen eroja on vain vähän, ja suurin ero on väri ja rasvapitoisuus. Jauhatus lisää eri ruhonosien käyttökelpoisuutta (vrt. sitkeys jänteet). - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Enpä ole mistään kaupasta löytänyt kulmapaistilihaa, kyllä se yleisempi paistijauheliha lienee mistä paista tahansa. Eikä ole mitään takeita onko paistia ollenkaan.
Taitaapa maku mennä ainakin hieman pilalle jo ruskistukseen käyttää oliiviöljyä, se kun ei oikein sovi paistamiseen. Oliiviöljy sopii enemmänkin salaatteihin ja vastaavaan makunsa vuoksi, eikä sitä tarvitse silloin kuumentaa.Täysin väärin taas sulta. Sopii eriomaisesti. Välimerenmaissa käytetään aina oliiviöljyä
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Aika harvassa kaupassa jauhetaan jauhelihaa ja jos jauhetaan niin aika useasti valitaan pala tiskiltä joka jauhetaan. Vähärasvainen sikajauheliha toimii monessa ruuassa myös.
Sikanauta sopii köyhille
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä tiedät mitä lihaa on käytetty jauhelihaan, ellet jauha sitä itse. Myyjä voi väittää silmä kirkkaana mitä tahansa että asiakas on tyytyväinen, vaikka takahuoneessa jauhelihaan on heitetty mitä roippeita tahansa.
Mausta sen tuntee. Tosin jos noin ajattelisi kuin sinä, mitään ei uskaltaisi ostaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täysin väärin taas sulta. Sopii eriomaisesti. Välimerenmaissa käytetään aina oliiviöljyä
Välimerenmaissa käytettävä oliiviöljy on paistamiseen soveltuvaa, päinvastoin kuin Suomessa yleensä myytävä oliiviöljy.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Välimerenmaissa käytettävä oliiviöljy on paistamiseen soveltuvaa, päinvastoin kuin Suomessa yleensä myytävä oliiviöljy.
Ai jaa. Haluatko kertoa lisää noista tuntemuksistasi?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mausta sen tuntee. Tosin jos noin ajattelisi kuin sinä, mitään ei uskaltaisi ostaa.
Erotat siis kulmapaistin mausta. Miten ihmeessä se on mahdollista?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Erotat siis kulmapaistin mausta. Miten ihmeessä se on mahdollista?
Puuttu esimerkiksi sika-naudan etova maku.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Välimerenmaissa käytettävä oliiviöljy on paistamiseen soveltuvaa, päinvastoin kuin Suomessa yleensä myytävä oliiviöljy.
Bertolli on huippua myös Italiassa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä oliiviöljy sopii hyvinkin paistamiseen, neitsyt-oliiviöljyllä savuamispiste on 190 astetta ja jalostetulla jopa 240 astetta. Ei välimerenmaissa paisteta aina voissa vaan juurikin oliiviöljyssä.
Maltti on lämpötilankin kanssa valttia.Pääasiassa paistetaan (ja leivotaan) voissa, Ranska on kuuluisa herkullisista voilaaduistaan. Oliiviöljyä (suom: säilöntäöljy) toisiaan pirskoitellaan salaatin päälle ehostamaan visuaalisuutta etenkin jos satsi on vähän päässyt nahistumaan, mutta läheskään kaikki eivät käytä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täysin väärin taas sulta. Sopii eriomaisesti. Välimerenmaissa käytetään aina oliiviöljyä
"Välimerenmaissa käytetään aina oliiviöljyä"
Ei pidä paikkaansa. Jopa Italiassa, säilöntäöjymafian kotikonnuilla, suurempi osa paistaa voissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Välimerenmaissa käytettävä oliiviöljy on paistamiseen soveltuvaa, päinvastoin kuin Suomessa yleensä myytävä oliiviöljy.
Sopii hyvin paistamiseen!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pääasiassa paistetaan (ja leivotaan) voissa, Ranska on kuuluisa herkullisista voilaaduistaan. Oliiviöljyä (suom: säilöntäöljy) toisiaan pirskoitellaan salaatin päälle ehostamaan visuaalisuutta etenkin jos satsi on vähän päässyt nahistumaan, mutta läheskään kaikki eivät käytä.
Vai on Ranska tunnettu voilaaduistaan...? Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, joten tuskin on kovin tunnettu.
Voi (suom. suonien tukkimisaine) käy joskus paahtoleivän kanssa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vai on Ranska tunnettu voilaaduistaan...? Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, joten tuskin on kovin tunnettu.
Voi (suom. suonien tukkimisaine) käy joskus paahtoleivän kanssa."Vai on Ranska tunnettu voilaaduistaan...? Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, joten tuskin on kovin tunnettu."
Vai on maailmassa ihmisiä joissa sulavasti yhdistyy lapsellisuus, naiivius ja korskeus niin hienosti kuin sinussa. Havaitsin asian ensimmäisen kerran.
Ranskalainen voi on maailmankuulua herkkua. Voille(kin) on siellä kehitetty "juuri" (kullakin valmistajalla omansa) eli maidon kermaan lisätään hieman juurta edellisestä satsista ja kerman annetaan käydä ennen sen vaivaamista. Bakteerit muuttuvat maitosokereiden avulla maitohapoiksi joille juuri antaa vivahteet, niistä koostuu ranskalaisten voitten vastustamattomat maut ja suussasulava "silkkimäinen" koostumus. Ranskassa on erityisiä alueita tai tuotteita jolla voin valmistamisen osaamis/laatutaso on niin korkea että niille on myönetty AOP tai AOC status. Suomesssakin myydään muutamaa Ransalaista voita aivan perusruokakaupoissa (sellaista ranskalaista voita ei kannata ostaa jonka nimessä on sana 'gourmet', koska etenkin voin osalla se Ranskassa aina ilmaisee että kyseessä on bulkkivoi, siis leivontavoi/paistovoi, vaikka sekin on herkullista sellaiseen perusrasvaan verrattuna josta meillä käytetään kuvausta voi). Ranskikset ovat erityisen tarkkoja voin suolapitoisuudesta, siis siitä mihin mitäkin käytetään. Tavallisessa/normaalissa voissa on jotain 2… 3% suolaa, sitten on puolisuolainen ja suolaton voi.
Worldatlas:n mukaan Ranskassa kulutetaan voita eniten maailmassa, 8.2 kg /capita. Suomi on sijalla 15 kulutuksellaan 3.3 kg/capita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Vai on Ranska tunnettu voilaaduistaan...? Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, joten tuskin on kovin tunnettu."
Vai on maailmassa ihmisiä joissa sulavasti yhdistyy lapsellisuus, naiivius ja korskeus niin hienosti kuin sinussa. Havaitsin asian ensimmäisen kerran.
Ranskalainen voi on maailmankuulua herkkua. Voille(kin) on siellä kehitetty "juuri" (kullakin valmistajalla omansa) eli maidon kermaan lisätään hieman juurta edellisestä satsista ja kerman annetaan käydä ennen sen vaivaamista. Bakteerit muuttuvat maitosokereiden avulla maitohapoiksi joille juuri antaa vivahteet, niistä koostuu ranskalaisten voitten vastustamattomat maut ja suussasulava "silkkimäinen" koostumus. Ranskassa on erityisiä alueita tai tuotteita jolla voin valmistamisen osaamis/laatutaso on niin korkea että niille on myönetty AOP tai AOC status. Suomesssakin myydään muutamaa Ransalaista voita aivan perusruokakaupoissa (sellaista ranskalaista voita ei kannata ostaa jonka nimessä on sana 'gourmet', koska etenkin voin osalla se Ranskassa aina ilmaisee että kyseessä on bulkkivoi, siis leivontavoi/paistovoi, vaikka sekin on herkullista sellaiseen perusrasvaan verrattuna josta meillä käytetään kuvausta voi). Ranskikset ovat erityisen tarkkoja voin suolapitoisuudesta, siis siitä mihin mitäkin käytetään. Tavallisessa/normaalissa voissa on jotain 2… 3% suolaa, sitten on puolisuolainen ja suolaton voi.
Worldatlas:n mukaan Ranskassa kulutetaan voita eniten maailmassa, 8.2 kg /capita. Suomi on sijalla 15 kulutuksellaan 3.3 kg/capita.Ei jaksanut lukea tuota vuodatusta, mitä lie höpisee taas omiaan. Ihan turhaa.
Ranskalainen voi on ihan samaa roskaa kuin suomalainenkin. Voita (suom. suonien tukkimisaines) voi syödä satunnaisesti paahtoleivän kanssa.
- Anonyymi
Päälle ripottelen aina valion punaleima emmental raastetta ja ketsuppia.
- Anonyymi
Ihanan makuista näin syksyllä
- Anonyymi
Meidän perheessä on joka viikko makaroni maanantai ja pizza perjantai
- Anonyymi
No teillä ei ainakaan ole ylipaino-ongelmia tai niistä ei välitetä tuollaisilla ruuilla.
- Anonyymi
Jippii, on pizza perjantai ja hyvän punaviinin aika
Vain elämää ohjelman aikaan sitten muutama terävä.- Anonyymi
Pizzaa ja punaviiniä television ääressä itkeä vollottamassa - on siinä eräillä oudot elämän ilot.
Ei nappaa minulla.
- Anonyymi
Huomenna teen makaronilaatikon, riittää pariksi päiväksi.
- Anonyymi
Mene kertomaan asiasi facebookiin, täällä höpötyksiäsi ei vaan tarvita.
Ps. Huomenna keitän itselleni keittimellä kahvia, juon koko kupillisen itse. - Anonyymi
Torstaina teen makaronilaatikon ja siitä riittää 40 hengelle.
- Anonyymi
Laitan aina makaronilaatikon päälle punaleima emmental juustoraastetta ison määrän
- Anonyymi
Minä laitan mustaleima-emmentalia vielä isomman määrän.
- Anonyymi
Jaahas, olisikos tänään pizza perjantai vai makaroni?
- Anonyymi
Ehei! Tänään oli suomalaiskansallisen karjalanpaistin päivä. Illalla vain kevyt iltapala.
- Anonyymi
Itse tuunasin pakastepizzasta herkullisen
- Anonyymi
Täysjyvä makaroni on erittäin terveellistäkin.
- Anonyymi
Siis melko terveellistä, jos huolehtii, ettei ahmi sitä niin paljon kuin teidän perheessä tehdään.
- Anonyymi
Taas vaikea valinta perjantaina, pizzaa vai makaronilaatikkoa
- Anonyymi
Kumpikin yhtä paha. Minä söin perjantaina jauhelihakeittoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kumpikin yhtä paha. Minä söin perjantaina jauhelihakeittoa.
Herkullisuus ratkaisee
- Anonyymi
Härkäpapu loistaa poissaolollaan teidän resepteistänne. Ei ihme, että on painovaikeuksia terveysongelmista nyt puhumattakaan. Teillä menee elämä päin persettä.
Hakusanat: Leg4Life Marjukan keittiössä Youtube
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta2473436Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2601213Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin581160- 82998
Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes92946Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä56896eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.91883- 168854
Palsta sekosi lopullisesti?
Taidan mennä päikkäreille. Oliko hän nyt muka oikeasti äsken täällä ja kirjoitti, että täytyy unohtaa? Todistakaa se. Ki14804En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin110795