Ei sepelvaltimotautia mutta silti sydän oireilee!

Anonyymi

Olen 35-v nainen, jolla keväällä alkanut tulla sydämen lisälyöntejä ja voimakkaita angina pectoris-oireita. Puristavaa rintakipua tulee etenkin kävellessä ja siksi en pysty lenkkeillä ollenkaan tällä hetkellä. Lisälyönnit myös tulevat usein fyysisen rasituksen jälkeen ja niitä tulee yksittäin, välillä vähän väliä ja joskus ei moneen tuntiin...

Hengenahdistusta myös välillä, sydämen ekg otettu 3 kertaa ja aina normaali, sepelvaltimot tt-kuvattu ja ei tukkeumia, sydämen ultraääni samaten normaali. Kardiologin mukaan sydän on siis täysin terve, mutta on vaikea luottaa siihen!

Verikokeissa tulehdusarvot nousseet ja trombosytoosia on. Kaipaisin vertaistukea, onko täällä muita jotka on lääkärin toimesta todettu fyysisesti terveiksi mutta joilla silti voimakkaita oireita? Holter-tutkimusta minulle ei ole tehty ja mietin, että pitäisikö...

26

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet saattanut sairastua tähän covid19 virukseen alkuvuodesta. Nuo epämääräiset sydänoireet kuuluu taudinkuvaan. On todettu, että jopa 80% saa pysyvää vahinkoa/ muutoksia sydämmeen.

      • Anonyymi

        Huhtikuussa minulle tehtiin covid-testi ja tulos oli negatiivinen. Uutena vuotena oli kyllä aika raju flunssa ja olen miettinyt, olisiko voinut olla korona, mutta tiedä sitten...Ahdistusta ja stressiä on kyllä ollut koko vuoden melko runsaasti niin ehkä sekin on voimistanut oireita. Mutta pelottaa kyllä, kun on itsellä se vahva tunne, että kaikki ei ole ns kunnossa mutta lääkäri ei usko

        ap


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huhtikuussa minulle tehtiin covid-testi ja tulos oli negatiivinen. Uutena vuotena oli kyllä aika raju flunssa ja olen miettinyt, olisiko voinut olla korona, mutta tiedä sitten...Ahdistusta ja stressiä on kyllä ollut koko vuoden melko runsaasti niin ehkä sekin on voimistanut oireita. Mutta pelottaa kyllä, kun on itsellä se vahva tunne, että kaikki ei ole ns kunnossa mutta lääkäri ei usko

        ap

        Kyllä siellä jotain on meneillään. Oireet on selkeät. Yksi mahdollisuus on sydänlihaksen tulehdus kovan flunssan jälkitautina.
        Pitää ottaa myös koronan vasta-aine testit, josko oli kuitenkin sitä. Oliko siis huhtikuussa toinen flunssa? Kun korona testi oli silloin. Aika epäilyttävää saada kaksi perus flunssaa neljään kuukauteen.
        Tulehdus arvot koholla, niin pitäisi sekin tutkia mistä se juontaa.


    • Anonyymi

      Tätä et ehkä halua kuulla, mutta onko ahdistusta tutkittu? Tai mahdollisesti esim. tietzen tautia? Kun kaikki ei aina johdu suoraan siitä sydämmestä, mutta sydän reagoi moneen asiaan - siksi tällaiset on niin hankalia.

    • Anonyymi

      Tiezen oireyhtymä, se voi kestää todella kauan. Onko rintaongelmia/ kipuja tai vaivaa levossa esim öisin vaikea kääntyä ,olla.

    • Anonyymi

      Onko paniikkihäiriötä tutkittu koskaan ap?

    • Anonyymi

      Ap tässä! Kun on kyselty, onko ollut ahistusta jne niin sitä on koronan johdosta riittänyt pitkin vuotta joten osa oireista voi mennä varmastikin pelkästään stressin piikkiin. Verikokeista selvisi sen verran, että trombosytoosia on eli liikaa verihiutaleita ja ilmeisesti jonkin asteista anemiaa, joka myös oireita selittää.

      Tuki-ja liikuntaelinvaivoja on lievähkön skolioosin takia ollut nuoresta asti ja lääkärin mukaan tämä selittäisi oireet, mutta en ole edelleenkään täysin vakuuttunut tästä. sydänlihastulehduksen mahdollisuus on myös mielessä ollut ja liikunta onkin ollut ns jäissä melkein koko kesän ja nyt myös syksyllä.

      Nuo lisälyönnit tässä eniten huolettaa, kun tulee päivittäin ja nimenomaan rasituksen jälkeen...Koronan vasta-ainetesti on harkinnassa tällä hetkellä, pitäisi kai mennä yksityiselle

      • Anonyymi

        Onhan tuossa jo valmiiksi aika paljon sydämmelle kaikkea stressi tekijää, vaikka ei suoraan sydämmestä johtuisikaan. Muut tekijät usein aiheuttaa enemmän lisälyöntejä.
        Silti jos ihan pelkästään mielen stressiin auttaa, että käy vielä yksityisellä niin kyllähän se kannattaa. Silloin on vähintäänkin yksi stressi tekijä pois painamasta sydäntä, oli tulokset mitä tahansa.
        Voi olla, että et flunssan jälkeen vain palautunut kunnolla, monet flunssat on tuollaisia ilkeitä, ja se ärsytti kehossasi kaikkia muita fyysisiä oireita. (Siksi mm. ehdotin aiakisemmin tietzen tautia, koska flunssat ärsyttää tällaisia tai just skolioosia.)
        Sitten tämä koronan stressi yms. ei auttanut yhtään. Nyt sydän on vain ehkä ns. väsynyt eikä jaksa edes ottaa liikuntaa vastaan kaiken muun lisäksi.

        Jos tekisit rauhallista pilatesta max. joka töinen päivä liikuntana? Jotain sellaista, että pysyt terveenä, mutta ei stressaa liikaa. Joskus vain täytyy antaa keholle aikaa rentoutua ja palasten mennä vain kohilleen.

        Toivottavasti se tässä syksyn aikana menee paremmaksi!


    • Anonyymi

      Kun nyt kerran on sepelvaltimoista kyse niin ajattelin kirjoittaa asiasta.
      Mulla on jonkin verran sydämen kanssa oireilua, suvussa myös rasitusta ja sepelvaltimotautia.

      Kesällä kävi kotona ambulanssi, ottivat EKG:n ja veivät mut päivystykseen.
      Siellä lääkäri sanoi ettei ole mitään sydänkohtaukseen viittaavaa.

      Ensihoito oli jättänyt sydänfilmipaperin pöydälle kotona ja siinä luki:
      epänormaali ekg
      ST-tason laskua
      hyperatrofiaan/iskemiaan viittaavaa

      En tosin ymmärrä tuosta oikeastaan yhtään mitään.

      Mulla on sydäntä tutkittu jonkin verran takavuosina, oli vuorokauden verenpaineseuranta ja vuorokauden sydänfilmiseuranta sekä rasitus ekg, poljin pyörää.
      Noiden jälkeen kysyessäni lääkäri sanoi ettei mulla ole sepelvaltimotautia.
      Mutta ovatko nuo riittävät kokeet sepelvaltimoiden tilan selvittelyssä?

    • Anonyymi

      Sydänultrassa käsittääkseni selviää sepelvaltimotauti.
      Sepelvaltimot on sydämen verisuonia.
      Sydänultra on ehkä ensimmäinen tutkimus mikä tehdään.
      Helppo potilaalle/asiakkaalle.
      Olen ollut kolme kertaa yksityisellä, kun terveyskeskuksessa lääkäri ei usko mitään eikä korvaa ole lotkauttanut ja kerran on tehty sydämen laaja TT-tutkimus.
      Sydänoireet ovat haitanneet voimakkaasti elämää jo viisi vuotta.
      Muuta ei ole löytynyt kuin kuin pieni aorttaläppävuoto,
      jonka kuulemma ei pitäisi haitata....hm...
      Silti en pysty enää kävelemään kuin 300 metriä, sitten sakkaa sydän.
      Jäin "onneksi" eläkkeelle, kun oireet alkoivat, en jaksaisi enää töissä.

      Stressi voi aiheuttaa sydän - ja muitakin oireita ja pahentaa tietysti sydänoireita.
      Keuhkot ja sydän toimii synkronissa, onko varma, ettei ahdistava olo voisi (osittain) johtua voi myös keuhkoista ? Sinulla on ehkä ollut hengitystieoireita
      flunssaa sairastaessasi ?
      Asun Helsingissä, olen täällä käynyt kahdella yksityisellä kardiologilla,
      yhteensä viisi kertaa. Apua en ole saanut. Toivon, että sinun asiasi selviää !

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta vastaanpa kuitenkin. Itselläni kun on sydämen kanssa kaikenlaista oireilua ollut jo jonkin aikaa eikä mihinkään oikein vastausta. Äskettäin päädyin itsekin yksityiselle sydänultraan, kun tuli sellaisia rytmihäiriöitä (ilmeisesti lisälyöntisarjaa), että oikeasti säikähdin, vaikka "lisälyöntikonkari" jo olenkin. Ikääkin on toki yli 50v.

      Mä pidän jokseenkin selvänä, että ap:n tapauksessa oireet aiheuttaa raudanpuute. Se tuli mieleen heti, ja sitten olikin myöhemmin kommentti, että verikokeissa oli näkynyt myös anemia. Itselläni on pitkäaikainen raudanpuute, joka aiheuttaa paljon oireita. Raudanpuute mm.sekoittaa myös kilpirauhasen toimintaa ja voi näyttäytyä jonkinasteisena vajaatoimintana, mutta ei siis ole "todellinen", vaan korjaantuu rautatankkauksella. Mutta yksinkertaisimmin siis happea ei riitä joka paikkaan ja voi tulla jopa rinnan puristuksen tunne ilman että vika on varsin sydämessä. Sydänkin on lihas. Jalat menevät myös helposti maitohapoille. Raudanpuute voi olla vakavakin, vaikka ei näkyisi edes hemoglobiinin laskuna. Raudanpuutetta pidetään nykyisin "muotidiagnoosina", mutta sen mahdollisuus kannattaa kyllä silti ottaa huomioon ja tutkituttaa. Siitä kärsii yllättävän moni ja etenkin naiset, joilla runsaat kuukautiset ja/tai raskauksia/synnytyksiä.

    • Anonyymi

      >>Hengenahdistusta myös välillä, sydämen ekg otettu 3 kertaa ja aina normaali<<

      Minulta otettiin EKG kymmeniä kertoja kolmen viikon kuluessa, jolloin minulla oli vakavia sydänoireita, mutta EKG oli aina normaali. Jopa kohtauksen aikana se oli normaali, kun kohtaus tuli lääkäriin pääsyä odotellessa. Sepelvaltimotauti sitten todettiin myöhemmin, mutta voimakkaiden rintakipujen syy oli mielestäni sydänveritulppa, joka aiheutui veritulppahoidosta ja liikkeelle lähteneistä verihyytymistä. Oletin, että lääkärit tietävät tuollaisen mahdollisuuden ja riskin, mutta kunnollisia tutkimuksia minulle ei sydämen osalta tehty julkisella puolella, vaikka ambulanssiakin jouduin käyttämään monta kertaa.

    • Anonyymi

      Kun lääkäri ei usko sinua, niin usko sinä lääkäriä!

    • Anonyymi

      Kunnallisen kautta ei pääse millään tutkimukseen. Jos vain mahdollista mene yksityiselle kardiologille sydänultraan.
      Viimeksi olin 2018. Silloin maksoi kaikkiaan muistaakseni karkeasti 700 euroa. Vertaile hintoja. Netissä on hintoja ja voit kysyä ja soittaa eri lääkärikeskuksiin.

    • Anonyymi

      Tarkoitatko sinä angina pectoris oireella yllättäen alkavaa kovaa kipua, alkaa leukaperistä/käsivarsikipuna, voimistuu, tuntuu sykkeen mukana ilkeästi ja tuntuu kovalta puristavalta kivulta, kuin rautanyrkki puristaisi rinnassa jotenkin?
      Sinulta on perusjutut tutkittu, eli ei sepelvaltimotautia/muuta huomioitavaa.

      Itsellä on kerran ollut kova rintakipu. Se on niin voimakas, että puhuminen on mahdotonta. Ja on juuri kuvatunlainen, mitä kirjoitin ylempänä.
      Lisälyönnit/rytmihäiriöt ovat sinänsä normaaleja, itselläkin ollut jo nuoremmasta asti-. harmittomia.
      Miksi ajattelet että sinulla on jokin sydänsairaus?
      Itse oireilen niin että huimaa, rasituksessa. Oireilee myös niin, että nestettä kerää, ja juoksuttaa sitten seuraavana aamuna paljon vessassa.
      Portaissa ei meinaa jaksaa, se äkkiväsyminen rasituksessa on yksi sydänpuolen oireita, samoin herkästi sinistyvät huulet/limakalvot ilman että on kylmässä.
      Myös jatkuvasti sinisenä olevat sormet/kädet kielivät sydänongelmista.
      Ittelläni sinertää aina näpit. Paitsi saunassa sormiin tulee liki normaali väri.
      Oletko varma ettei kipuoire sinulla johdu sappikivistä?

    • Anonyymi

      Takotsubo-oireyhtymä tai -sydänlihassairaus eli ”särkyneen sydämen oireyhtymäksi” voi antaa aivan samanlaisia oireita kuin sydänkohtaus ilman sepelvaltimotukoksia.

      Eiköhän aloittajan vaiva ole jo selvinnyt. Toivottavasti ei käynyt huonosti. Nyt on huono aika sairastaa, kun kaikki kuitataan koronatestillä, ja negatiivisella tuloksella lähetetään kotiin.

    • Anonyymi

      Toivottavasti on jo selvinnyt, mutta jos ei ole niin Trombosytoosin seurauksena on usein verisuonitukos, tai tukoksia. Sydämeen kulkeutuessaan verihyytymä saattaa tukkia päävaltimon osittain ja se tila ei välttämättä näy EKG: ssäkään. Minulle kävi hiljattain niin ja oireet olivat ajoittain todella pahat viikkojen ajan.

    • Anonyymi

      EKG ei mielestäni ole kovinkaan luotettava, ainakaan jos täytyy selvittää jotain pitempikestoista.
      Usein voi käydä niin, että juuri EKG:n ottohetkellä sydämessä ei tapahdu mitään epänormaalia.

      Minulta on pari kertaa otettu terveyskeskuksessa EKG ja laitettu lähetteellä sairaalaan poikkeavan filmin takia.
      Siellä ei filmissä kuitenkaan näkynyt mitään.
      Kerran jopa hoitaja väitti, että terveyskeskuksessa olivat ottaneet väärin.
      Tiedä noista sitten......

      • Anonyymi

        Joo, eikä ole troponiini verikoekaan aina luotettava sydäntapahtumissa. Sen väiteään kyllä olevan luotettava, jos sydäntapahtumasta on kulunut aikaa noin kuusi tuntia, mutta aina ovat arvot olleet kohdallani normaalit ja on mitattu sairaalassa kymmenisen kertaa,

        Itselle on tapahtunut monta kertaa seuraavasti. Jonkin verran rintakipua levossa ja kun lähtee kävelemään ihan normaalivauhtia, niin pian iskee kova rintakipukohtaus ja kävely loppuu siihen paikkaan. Ei ole epäilystäkään, että sydämessä on silloin verenkiertohäiriö.
        Ei ole ollut kuitenkaan sydänkohtaus, tai edes sydäntapahtumakaan, hoitohenkilökunnan mielestä, koska ei ole näkynyt EKGssa , eikä troponiinimitauksesa . Mistäköhän oikein voisi olla kyse? Testit näyttävät ehkä sydäntapahtuman vasta sitten kun sydän on vaurioitunut ja EKGkin tulisi ottaa kohtauksen aikana. Mutta...ja tämä voi kuulostaa jo omituiseltakin, mutta minulta on kerran otettu EKG kohtauksen aikana sairaalan poliklinikalla, mutta silti mittaus näytti normaalia. Tätä en ymmärrä lainkaan.

        Kokemuksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, eikä ole troponiini verikoekaan aina luotettava sydäntapahtumissa. Sen väiteään kyllä olevan luotettava, jos sydäntapahtumasta on kulunut aikaa noin kuusi tuntia, mutta aina ovat arvot olleet kohdallani normaalit ja on mitattu sairaalassa kymmenisen kertaa,

        Itselle on tapahtunut monta kertaa seuraavasti. Jonkin verran rintakipua levossa ja kun lähtee kävelemään ihan normaalivauhtia, niin pian iskee kova rintakipukohtaus ja kävely loppuu siihen paikkaan. Ei ole epäilystäkään, että sydämessä on silloin verenkiertohäiriö.
        Ei ole ollut kuitenkaan sydänkohtaus, tai edes sydäntapahtumakaan, hoitohenkilökunnan mielestä, koska ei ole näkynyt EKGssa , eikä troponiinimitauksesa . Mistäköhän oikein voisi olla kyse? Testit näyttävät ehkä sydäntapahtuman vasta sitten kun sydän on vaurioitunut ja EKGkin tulisi ottaa kohtauksen aikana. Mutta...ja tämä voi kuulostaa jo omituiseltakin, mutta minulta on kerran otettu EKG kohtauksen aikana sairaalan poliklinikalla, mutta silti mittaus näytti normaalia. Tätä en ymmärrä lainkaan.

        Kokemuksia?

        Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara.

        Lisään tuohon vielä selvennykseksi, että minulla on todettu sepelvaltimotauti pari kuukautta Xarelto-lääkityksen aloittamisen jälkeen ja tuo lääkitys on määrätty laajaan verisuonitukokseen. Kyse voi siis olla siitäkin, että liikkeelle lähtenyt verihyytymä, tai useampikin, on väliaikaisesti tukkinut ahtautuneen sydänvaltimon. Mutta kun ei näy kokeissa ja mittauksissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään tuohon vielä selvennykseksi, että minulla on todettu sepelvaltimotauti pari kuukautta Xarelto-lääkityksen aloittamisen jälkeen ja tuo lääkitys on määrätty laajaan verisuonitukokseen. Kyse voi siis olla siitäkin, että liikkeelle lähtenyt verihyytymä, tai useampikin, on väliaikaisesti tukkinut ahtautuneen sydänvaltimon. Mutta kun ei näy kokeissa ja mittauksissa...

        Jatkoa vielä:
        Oli nyt ihan pakko nyt tähän ketjuun kirjoitaa, kun kohdallani tilanne jatkuu yhä. Xarelto-lääkitys alkoi puolisen vuotta sitten ja trombitukosta on yhä jalassa(ultra tehty muutama viikko sitten). Erittäin heikko olo ollut jo jonkin aikaa ja nyt tuli siten kova rintakipu kohtaus normallikävelyn aikana. TK:n kautta ambulanssilla sairaalaan, mutta EKG taas normaali ja samoin verikoe. Sydämen ahtautunutta kohtaa ei ole korjattu, eikä asia edennyt nytkään.

        Kuolemaan johtavaa kohtaustako tässä pitää vaan nöyrästi odotella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara.

        >>Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara<<

        Ilmeisesti on niin, että näkyäkseen EKG: ssa sydänlihaksen on täytynyt vaurioitua ja sama koskenee troponiini verikoetta.

        Luin engalanniksi naisesta jolla oli kertomansa mukaan samankaltaisia oireita kuin itselläni on ollut - ja on nyt taas - ja hänellä oli veritulppa sydämessä. Se ei näkynyt EKG: ssa, eikä verikokeessakaan. Ja hyytymähän ei välttämätt tuki koko ajan samalla tavalla valtimosuonta, mutta voi äkillisesti tukkia sen kokonaan.

        Jos valtimosuoni on kallkeutuman takia ennestäänkin ahdas niin siihen hyytymät tarttuvat kiinni. Minulla on todettu sydämen päävaltimossa ahtauma verisuonen risteyskohdassa.

        Kysyin tästä mahdollisudesta sairaalan sisätautilääkäriltä ja kysyin myös, että mikä on hoito tuollalsissa tapauksissa. Se on kuulemma Xarelto, jota nytkin käytän. Aikamoista arpapaliä siis, ettäs selviääkö hengissä laajan veritulpan kotihoidosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara<<

        Ilmeisesti on niin, että näkyäkseen EKG: ssa sydänlihaksen on täytynyt vaurioitua ja sama koskenee troponiini verikoetta.

        Luin engalanniksi naisesta jolla oli kertomansa mukaan samankaltaisia oireita kuin itselläni on ollut - ja on nyt taas - ja hänellä oli veritulppa sydämessä. Se ei näkynyt EKG: ssa, eikä verikokeessakaan. Ja hyytymähän ei välttämätt tuki koko ajan samalla tavalla valtimosuonta, mutta voi äkillisesti tukkia sen kokonaan.

        Jos valtimosuoni on kallkeutuman takia ennestäänkin ahdas niin siihen hyytymät tarttuvat kiinni. Minulla on todettu sydämen päävaltimossa ahtauma verisuonen risteyskohdassa.

        Kysyin tästä mahdollisudesta sairaalan sisätautilääkäriltä ja kysyin myös, että mikä on hoito tuollalsissa tapauksissa. Se on kuulemma Xarelto, jota nytkin käytän. Aikamoista arpapaliä siis, ettäs selviääkö hengissä laajan veritulpan kotihoidosta.

        Seuraavan artikkelin mukaan EKG: ssa jopa kaksi kolmesta sydänkohtauksesta jää havaitsematta

        https://www.enverdis.com/blog/2011/07/01/ecg-often-fails-to-diagnose-heart-attacks/.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Tämä on sikälikin tärkeä aihe, että ihminen jolla on mahdollisesti äkillisestikin kuoleman aiheuttava sairaus, voi jäädä kokonaan hoidotta, koska mittaukissa ja testeissä ei näy mitään sydäntapahtumia. Itse ainain olen kokenutm omat kohtaukseni niin, että sydänvaltimo on ollu tukkeutumassa ja kyseessä on ollut hengenvaara<<

        Ilmeisesti on niin, että näkyäkseen EKG: ssa sydänlihaksen on täytynyt vaurioitua ja sama koskenee troponiini verikoetta.

        Luin engalanniksi naisesta jolla oli kertomansa mukaan samankaltaisia oireita kuin itselläni on ollut - ja on nyt taas - ja hänellä oli veritulppa sydämessä. Se ei näkynyt EKG: ssa, eikä verikokeessakaan. Ja hyytymähän ei välttämätt tuki koko ajan samalla tavalla valtimosuonta, mutta voi äkillisesti tukkia sen kokonaan.

        Jos valtimosuoni on kallkeutuman takia ennestäänkin ahdas niin siihen hyytymät tarttuvat kiinni. Minulla on todettu sydämen päävaltimossa ahtauma verisuonen risteyskohdassa.

        Kysyin tästä mahdollisudesta sairaalan sisätautilääkäriltä ja kysyin myös, että mikä on hoito tuollalsissa tapauksissa. Se on kuulemma Xarelto, jota nytkin käytän. Aikamoista arpapaliä siis, ettäs selviääkö hengissä laajan veritulpan kotihoidosta.

        Kyllähän se niin on, että sitä selviytyy aikansa, mutta lopulta kuolee, jokainen.

        Miten sinua omasta mielestäsi pitäisi hoitaa? Miten olet itse hoitanut terveyttäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän se niin on, että sitä selviytyy aikansa, mutta lopulta kuolee, jokainen.

        Miten sinua omasta mielestäsi pitäisi hoitaa? Miten olet itse hoitanut terveyttäsi?

        Eikö tuo ole vakava asia ja ongelma mielestäsi? Todellisen, mutta EKG:ssa näkymättömän sydänkohtauksen saanut saatetaan leimata luulosairaaksi hoitohenkilökunan toimesta sairaalassa. Ja sairas itsekin saattaa alkaa pelkäämään hätänumeroon soittamista ja hoitoon hakeutumista, ksoka EKG:ssa ei aiemmin ole näkynyt mitään. Odottaminen
        koituu usein kohtalokkaaksi sydänkohatauksissa.

        Tekoäölyä tarvittaisiin avuksi sairaanhoitoon. Todella harva kuitenkin keksii oireita tai liioittelee niitä suuresti, mutta hoitohenkilökunta ei läheskään aina suhtaudu vakavasti. Potilaskertomuskin vääristyy herkästi ja tilanne mutkistuu edelleen potilaan kannalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe