Aihe

Tamperelaiset sabotoivat Vesilahden rakentamissuunnitelmia

Anonyymi

https://www.aamulehti.fi/a/778f0a8d-c8db-41c2-b8a7-d2875337f027
"Metallinetsijät löysivät rautakautisen muinaisjäännöksen alueelta, jonne Vesilahti suunnittelee 40 omakotitalon asuinaluetta ja datakeskusta."

Muinaisjäännökset ovat hieno asia, varsinkin silloin kun niitä löytyy, mutta eivätkö olisi voineet löytää jäännöksensä jostain muualta?

Toivottavasti kaivaukset saadaan tehtyä nopeasti, jotta rakentaminen pääsee käyntiin. Datakeskus Vesilahdessa tuo positiivista nostetta ja hyvää mainosta. Ja Tampereelle on lyhyt matka töihin. Ties vaikka saataisiin pyörätie Vesilahdesta Lempäälään, se olisi hienoa!

5

63

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikäs se juttu oli taannoin kun piti tulla biokaasulaitos samoille seuduille ja ei sitten ole kuulunut siitä enään mitään. Olisiko parempi ettei turhaa uutisoida joka huu haa suunnitelmasta ennen kuin ne on totta . Mennyt uskottavuus kunnan päälliköiden sepustuksiin.Mutta siitähän niille maksetaan näköjään ja lisää porukkaa palkataan erilaisiin päällikön virkoihin kun käy ydin porukalle liian raskaaksi ne hommat kai. Voihan HUU HAA !

   • Anonyymi

    Taidettu ottaa tuo datakeskus ihan oman pipon sisältä. Kun esittäjä uskoo asiaansa ja vakuuttaa voi jopa joku uskoakin.Aivan hömppää puhetta.


  • Anonyymi

   Ei kai tamperelaiset rakentamissuunnitelmia sabotoi. Nehän oli oman kylän asukkaat, jotka hankki metallinpaljastinmiehet paikalle.

   • Anonyymi

    Tuskin toteutuu vaikka ei olisi mitään estettä,samoin kuin biokaasulaitos unohtunut sen jälkeen kun siitä vouhotettiin että nyt saadaan eloa metsään ja pian kaasu virtaa kohti kuluttajia.Sen ajan mitä olen kunnassa asunut on huuhaata saanut lukea tasaisin välein eikä yksikään ole lopulta toteutunut. Tässä vaan kunnan johto / virkamieskatras on tekevinään jotain palkkansa eteen ettei ihan jouten olosta joudu tiliä nauttimaan.


  • Anonyymi

   Linkki kaavoitussivulle: https://www.vesilahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-maankaytto/vireilla-olevat-kaavat/metsamantere/
   Linkki peruskarttaan alueelta: https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=11&coord=322804.34965820314_6799976.493012207&mapLayers=802+100+default,90+100+default,99+100+default&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

   OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA löytyy em. sivulta: https://www.vesilahti.fi/wp-content/uploads/2020/06/OAS-Vesilahti-Metsamantereen-ak_130520.pdf, josta näkee mihin alueelle johtava tie saattaisi sijoittua. Huomaa kuitenkin "Linjauksen sijainti on ohjeellinen".

   Kartan perusteella näyttäisi siltä, että alueelle saisi hyvällä suunnittelulla useita tontteja komeilla järvinäkymillä. Sellaisia tontteja Vesilahti tarvitsee! Datakeskuksen hukkalämmöllä lämmittäminen on erittäin hyvä idea. Sähköpaneelit talojen katolle, niin yli puolet vuodesta ei tarvitse valtakunnan sähköä ollenkaan. Hankalan riippuvuuden datakeskus kuitenkin aiheuttaa. Jos se toteutuu, sen hukkalämpöjakeluun kannattaa liittyä, mutta entäs jos ei toteudukaan? Vesikiertoinen lämmitys pitää toteuttaa ja valmistua monenlaiseen lämmitystapaan. Onko tällaisia ratkaisuja missään muualla Suomessa tehty?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   97
   4277
  2. "Autoilu sinänsä tulee hyvin edulliseksi"

   Ei tarvitse olla huolissaan autoilun kustannuksista. Vaikka bensan ja dieselin hinta nouseekin, niin ”puhtaammat käyttö­voimat takaavat, että autoilu
   Maailman menoa
   271
   2427