Kouluihin tarvitaan vartijat

Anonyymi

Kyllä kiusaaminen kummasti vähenee

30

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei auta mitään. Vartijat ne vasta kiusaajia onkin ja ei tällaisen asien ammattilaisia, näitkö esim Lahden poliisien putkavideon? Vartijat on täysin alikoulutettua ja hyödytöntä sakkia, ellei ole mistään isommasta aluevartijoinnista kyse.

      Pojat on poikia, rakkaudesta se hevonenkin potkii ja muut typerät asenteet pitäisi loppua. Mielenterveys ja muita apuja ei pitäisi leikata ja sitä myötä ajoissa puuttua kiusaajan toimintaan. Vanhempia kuuluu rangaista rahallisesti tai muuten jos kiusaaja on alle 15 eikä laillisessa vastuussa, mutta samalla etsitään juuri syy miksi toinen kiusaa, onko perhe olot kauheat vai luuleeko vanhemmat olevansa muita parempia ja kannustaa lastaan omalla käytöksellään kiusaamaan. 15 vuotias joutuu velkaantumaan itse korvauksista mitkä maksetaan kiusatulle.
      Lapsi erotetaan koulusta tai laitetaan nimenomaan kiusaajille tarkoitettuun erityisluokkaan missä ollaan huomattavasti tiukempia. Niiden kanssa voi olla vartija/erillinen opettaja vahtimassa käytöstä - että siihen käytökseen pystyy puuttumaan heti.

      Samalla koska näitä mielenterveys yms. palveluita silloin on niin kiusattu saa kanssa sitä apua mitä tarvitsee. Ja varmistetaan kuka on oikeasti se kiusaaja, koska jotkut kiusaajat on niin velmuja, että ne ensin kiusaa toista ja sitten kun kiusattu edes vähän puolustautuu tai ei aina edes tee mitään.. Niin kiusaaja menee väittämään, että häntä kiusataan. Se on yksi taktiikka mitä esim. yleensä tytöt tekee, koska ne ei saa tapella ja kiusata yhtä avoimesti kun poikien annetaan vain tehdä.

      Vartijat koko koululle on vain tällainen näkyvä tekosyy niin ei itse tarvitse muuttaa asennettaan tai puuttua kiusaamiseen. Ollaan olevinaan, että muka on tehty jotain asialle kun nyt päästettiin se näin näkyväksi ongelmaksi. Ison apu ja muutos tulee siitä, että aletaan ottamaan mielenterevyteen ja muuhun sosiaaliapuun liittyvät asiat kunnolla, ei vain jatketa niiden leikkaamista.

      Ja toinen.. Itse puututaan asiaan kun nähdään kiusaamista. Soitetaan ne poliisit ja mitä enemmän poliiseilla yms. menee aikaa tämän asian kanssa niin se näkyy silloin tilastollisesti, ettei ne ehdi mitään muuta tehdäkään. Silloin viimeistään asialle pitää saada toimiva systeemi.

    • Anonyymi

      Eihän tuollaiseen edes ole resursseja.

      • Anonyymi

        sepä se kun kaikki rahat menee maahanmuuttoon, jotka just tuo ko. kiusaus ongelmia kouluihin ja joka paikkaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sepä se kun kaikki rahat menee maahanmuuttoon, jotka just tuo ko. kiusaus ongelmia kouluihin ja joka paikkaan...

        Nuorten palsta ei ole rasismille ehkä nyt ihan oikea paikka, olit minkä ikäinen tahansa. Nuo maahanmuutamisesta valittamiset on tuollaisia vanhojen vaippapappojen aiheita, mene tuonne 70 , 80 ikäryhmiin keskustelemeen aiheesta.


    • Anonyymi

      Onhan se nyt kumma, ettei kakaroita saa vartijat tai poliisitkaan kuriin. Kiusaajat erotetaan koulusta, panta jalkaan ja hyysäämiset nollille. Millainen on maa, jossa valjastetaan armeijallinen kuraattoreja ja psykologeja "keskustelemaan" uhrien ja kiusaajien kanssa? Nyt on nähty, että kiusaajat eivät tarvitse ymmärrystä vaan tosi rautaista ja armotonta kohtelua. Heidät täytyy eristää koulusta. Leperrys ei auta.

    • Anonyymi

      Uusavuttomia ihmisiä rupeaa olemaan aivan
      kaikissa ammateissa ja heidän motto on ,että
      työtä on liikaa ,vaikka ei olisikaan yhtään
      mitään.Nykypäivän uusavuttomat haluavat
      että muut tekevät kaiken henkisen työn ,koska he ovat tasavertaisia hymyileviä ääliöitä.

    • Anonyymi

      Onkohan vielä tehty adressia, jossa vaadittaisiin kaikkiin kouluihin vartijat sekä ala- että yläasteelle?


      Pidin aikoinaan välivuoden lukion jälkeen. Kuvittelin haluavani opettajaksi, joten hakeuduin yhdeksi kouluvuodeksi ala-asteelle kouluavustajaksi. Näin paljon sekä fyysisiä kiusaamistilanteita, joihin puutuin lähes aina, jos siihen oli mahdollisuus. Näin myös surullisia yksinäisiä lapsia, joita ei otettu mukaan ryhmään. Kävin joskus juttelemassa heidän kanssaan, kun olin välituntivalvojana jonkun open kanssa.


      Näin aivan liikaa sitä, että jotain lasta kiusattiin fyysisesti, ja opettaja vain käveli ohi, heihin edes vilkaisematta. Kerran näin käytävällä noin puolen käytävän päässä, että neljäsluokkalainen poika kuristi raivokkaasti ekaluokkalaista poikaa - siis ihan kädet kurkun ympärillä. Olin huojentunut, kun näin, että opettaja tuli ovesta. Ajattelin, että nyt pienempi poika on turvassa, mutta ei. Sekin ope käveli vain ohi. Lähdin itse juosten poikien luo ja irroitin isomman pojan pienemmästä ja pidin puhuttelun. Kerroin siitä pienemmän pojan opettajalle, mutta en tiedä, menikö asia eteenpäin.


      Todellakin koulussa tarvittaisiin vartijat. Kuka laittaisi adressin liikkeelle?

      • Anonyymi

        Mitä ne vartijat saa tehdä lapsille? No ei mitään. Kautta aikain lasten kasvatuksessa on käytetty väkivaltaa. Aikoinaan opettajat käyttivät fyysistä ja henkistä väkivaltaa sumeilematta. Esimerkkejä löytyy tuhansittain.

        Tänä päivänä fyysinen kurittaminen on kielletty. Opettajille on jäänyt ainoastaan henkisen väkivallan käyttö sekä tietenkin oppintomestyksen manipulointi. Lisäksi hiukankin taitava opettaja saa oppilaat hyljeksimään haluttua kohdetta ja jopa käyttäytymään väkivaltaisesti. Aikoinaan armeijassa kiellettiin simputus, mutta koululaitoksessa sitä ei tehty.

        Nuorten väkivalta ja esim kiusaaminen saadaan helposti suitsittua koulussa ja kodin ulkopuolella. Mikäli poliittinen halu ja tahto löytyy, niin asia on jo huomattavasti paremmalla tolalla kevääseen mennessä. Tehokkaampia keinoja on oppilaan sijoittaminen suljettuun koulutusyksikköön ja maahanmuuttajan ollessa kyseessä sijoittaminen suljettuun laitokseen sukunsa kanssa ja karkoitus. Myös rangaistuksissa fyysinen väkivalta ja julkinen häpäisy on hyvä keino. Kiusaaja on aina erotettava ja sijoitettava muualle, eli käytännössä suljettuun koulutusyksikköön. Myös kiusaajien vanhempia on rangaistava aina.

        Myös opettajien ammattitaitoon on puututtava. Liian moni opettaja on kykenemätön toimimaan lasten ja nuorten opettajana / kasvattajana. Tällaiset opettajat ovat ehkä parempia aikuisten opettajina tai yliopistoissa, joissa ei varsinaisia opetustaitoja vaadita.


    • Anonyymi

      Vartijoiden palkkaaminen kouluille voi pelastaa sekä kiusattujen että kiusaajien tulevaisuuden, joten se raha, mitä vartijoiden palkkakuluihin menee, säästyy monenkertaisesti, kun nämä lapset ja nuoret pärjäävät tulevaisuudessa paremmin sekä henkisesti että fyysisestikin ja voivat tehdä töitä ja maksaa veroja, kun taas vaihtoehtona on, että jos kiusaaminen kouluissa pahenee, jolloin sekä kiusaajien että kiusattujen vaikea ja haasteellinen elämä tulee maksamaan yhteiskunnalle tavalla tai toisella paljon enemmän.

      Toki aina joku kiusaaja, kuten kiusattukin, pärjää elämässään, vaikka ne vanhat traumat sieltä puskevatkin jossain vaiheessa elämää esiin, mutta tutkimusten mukaan enemmistö kiusaajista ja kiusatuista oireilee jotenkin koulun jälkeen, mikä on yhteiskunnalle aina menetys monella tavalla.

    • Anonyymi

      Kiusaamiseen ei voi puuttua, koska kiusaajat ovat usein alle 15 vuotiaita.

      • Anonyymi

        Ikä 15 vuotta on liian korkea. Se pitäisi ehdottomasti ja nopeasti laskea 14 ikävuoteen ihan lakipykäliin. Jotkut nykynuoret ovat paljon rajumpia 14-vuotiaanaki, mitä ennen 15-vuotiaat olivat.


    • Anonyymi

      Kiusaajia tulee koettaa miellyttää että eivät enää kiusaisi.
      Heille on annettava myös rahallista tukea, että kiusaaminen loppuu.

    • Anonyymi

      Monet ihmiset ajattelevat, ettei aikuinen saa koskea kiusaavaan oppilaaseen fyysisesti, vaikka se olisi joissain tilanteissa aivan välttämötöntä, ettei uhri loukkaannu vakavasti - fyysisesti tai henkisesti.

      Siksi vartijoille pitäisi antaa oikeus esim. irrottaa toista oppilasta kuristava tai hakkaava tai potkiva yms. kiusaaja toisesta oppilaasta.

      Mitä pahaa siinä on, että niin tapahtuisi? Kävisikö toista oppilasta päähän potkivaan kiusaajaan kipeää, jos vartija vetää hänet tilanteesta pois. Voisi vähän käydä, joten toki poistaminen pitää kaikin konsten pyrkiä tekemään niin, ettei kiusaajakaan loukkaannu.

      Kuinka paljon pahempi vaihtoehto on sekä kiusaajalle että kiusatulle oppilaalle siitä, että aikuinen katsoo vierestä ja antaa pahoinpitelyn tapahtua? Jotkut lapset ja nuoret ovat sellaisia, ettei heihin auta puhe eikä edes opettajan huutaminen, vaan kiusaaja pitää viedä fyysisesti pois tilanteesta.

      Kyllä se kiusaajakin on ahdistunut tekemästään, mutta ei vain osaa toimia muuten. Hänellekin voi myöhemmin tulla hirveä katumus ja suru siitä, ettei kukaan estänyt häntä, vaan hänen annettiin pahoinpidella toista oppilasta, joka pahimmassa tapauksessa lopettaa elämänsä, kun ei enää kiusaamista kestänyt.

      • Anonyymi

        Tuo on kaksipiippuinen asia. Kyseessä on kuitenkin aikuinen vs. lapsi. Siinä voi käydä pahimmillaa todella huonosti, jos aletaan pitää kovaotteisesti kiinni, ja toinen jatkaa vastaan laittamista. Tässä on oikeasti mahdollisuus kuristua/tukehtua kuoliaaksi. Syyllinen ei olisi ketään muu kuin vartija, koska ei osannut mitoittaa omaa voiman käyttöään. Joskus vuosia sitten kuuntelin tyrmistyneenä sitä, että miten eräs oli vartijana olleessaan toiminut. Ne toimet eivät olisi päivänvaloa kestäneet, ja näitä tällaisia sankareita on tuo ala pullollaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on kaksipiippuinen asia. Kyseessä on kuitenkin aikuinen vs. lapsi. Siinä voi käydä pahimmillaa todella huonosti, jos aletaan pitää kovaotteisesti kiinni, ja toinen jatkaa vastaan laittamista. Tässä on oikeasti mahdollisuus kuristua/tukehtua kuoliaaksi. Syyllinen ei olisi ketään muu kuin vartija, koska ei osannut mitoittaa omaa voiman käyttöään. Joskus vuosia sitten kuuntelin tyrmistyneenä sitä, että miten eräs oli vartijana olleessaan toiminut. Ne toimet eivät olisi päivänvaloa kestäneet, ja näitä tällaisia sankareita on tuo ala pullollaan.

        Eli tarkoitatko, että pitäisi antaa kiusaajan vain kuristaa, hakata tai potkia uhria ja vartija ei saisi irrottaa kiusaajaa uhrista, eli hän ei saisi pelastaa uhria?

        Ei tietenkään ole tarkoitus, että vartija aiheuttaa kiusaajalle/hyökkääjälle vammoja, mutta pitäähän hänen estää se uhrin pahoinpitelyn jatkuminen.

        Miten poliisi toimisi, että saisi hyökkääjän irti uhrista? Käyttäisikö poliisi etälamautinta vai tarttuisiko käsivarsiin ja repisi hänet irti uhrista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on kaksipiippuinen asia. Kyseessä on kuitenkin aikuinen vs. lapsi. Siinä voi käydä pahimmillaa todella huonosti, jos aletaan pitää kovaotteisesti kiinni, ja toinen jatkaa vastaan laittamista. Tässä on oikeasti mahdollisuus kuristua/tukehtua kuoliaaksi. Syyllinen ei olisi ketään muu kuin vartija, koska ei osannut mitoittaa omaa voiman käyttöään. Joskus vuosia sitten kuuntelin tyrmistyneenä sitä, että miten eräs oli vartijana olleessaan toiminut. Ne toimet eivät olisi päivänvaloa kestäneet, ja näitä tällaisia sankareita on tuo ala pullollaan.

        Tietenkään vartijan ei tarvitse kiusaajan päälle jäädä makaamaan eikä hänen raajojaan vääntämään, kunhan estää sen, ettei uhria enää hakata tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli tarkoitatko, että pitäisi antaa kiusaajan vain kuristaa, hakata tai potkia uhria ja vartija ei saisi irrottaa kiusaajaa uhrista, eli hän ei saisi pelastaa uhria?

        Ei tietenkään ole tarkoitus, että vartija aiheuttaa kiusaajalle/hyökkääjälle vammoja, mutta pitäähän hänen estää se uhrin pahoinpitelyn jatkuminen.

        Miten poliisi toimisi, että saisi hyökkääjän irti uhrista? Käyttäisikö poliisi etälamautinta vai tarttuisiko käsivarsiin ja repisi hänet irti uhrista?

        Poliisilla on täysin eri valtuudet kuin vartijalla. Vartijan oikeudet ovat lopulta aika rajalliset. Moni luulee, että vartija on samalla viivalla poliisin kanssa, näin ei ole. Monesti vaan vartijat toimivat siten, että joukolla kimppuun. Mikäli ei jollekkin alaikäiselle yksin pärjää, niin sitten on turha olla vartijana. Etälamautin on tehokas, mutta tässäkin on eräs ongelma. Nimittäin sähkövirta. Sähkö etsii aina suoraa reittiä kohti maata, mikäli kaksi ihmistä on toisissaan kiinni, ja toiseen käytetään lamautinta. Mitäs tapahtuu tälle toiselle? Aivan, hänkin saa osansa tästä sähköstä. Tässäkin on kuolemanriski olemassa, vaikka kyseessä onkin tasajännite. Ihmisen sydämen toiminta on sähköisiä impulsseja. Mikäli kohteella sattuu olemaan piilevä sydänvika tmv. niin tällainen sähköisku voi tappaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietenkään vartijan ei tarvitse kiusaajan päälle jäädä makaamaan eikä hänen raajojaan vääntämään, kunhan estää sen, ettei uhria enää hakata tms.

        Näin he vaan monesti toimivat. Ideana on se, että kohde pitää saada liikkumattomaksi. Voit miettiä itseäsi, että saat päällesi 3 kpl 90 kg:n ihmistä, ja sua pidetään voimalla paikoillaan. Vartijoiden koulutus on todella lyhyt, ja siihen kelpaa käytännössä kuka tahansa. Ei siellä testata, että onko sinulla mielenterveysongelmia tai ongelmia vihan hallinnan kanssa. Näistä on ollut useampi juttu viime aikoina, kun vartijoiden touhut eivät ole päivänvaloa kestäneet. Tiettävästi tällä hetkellä kaksi isompaa oikeusjuttua meneillään. Toisessa on useampi vartija syytettynä kuolemantuottamuksesta. Tässä teossa ihminen tukehtui kuoliaaksi. Toisessa oli pahoinpidelty kiinni otettuja ja osassa näistä teoista syyt olivat rasistisia. Tässä touhussa oli muistaakseni mukana useita henkilöitä. Vartiointiliikkeiden omavalvonta ei pelaa kovinkaan hyvin. Itsellä ei ole kauheasti kunnioitusta tuota alaa kohtaa, koska alalle päätyy toinen toistaan paskempaa sakkia. Joskus sanottiin, että vartijoiksi joutuu ne, jotka ovat liian kusipäisiä poliisiksi.


    • Anonyymi

      Kuka pitää pelastaa, se väkivaltainen kiusaaja-oppilas vai hänen kiusaamansa oppilas? Minulle ei tuottaisi mitään vaikeuksia valita, ketä tuossa tilanteessa pitää puolustaa.

      Se 15-vuotias kiusaaja-lapsonen voi olla 185 cm pitkä ja painaa 85 kg. Ei hänelle kovin helposti mitään satu siksi, että vartija tai poliisi estää häntä pahoinpitelemästä muita. Käykää katsomassa, kuinka judo-saleilla tms. toimitaan, ja useimmiten ihan kunnossa ne harjoittelijat ovat kotiin lähtiessään, vaikka heitä onkin reippaasti "liikuteltu".

      On se kumma, jos vartijoita ei saa päästää koululle, kun pelätään, että kiusaajat voivat vahingoittua. Eikö kukaan ole huolissaan siitä, mitä kiusatuille oppilaille käy, kun aikuisen kokoiset alaikäiset heitä pahoinpitelevät???

      Ehkä olisi hyväkin, että joku kiusaaja, joka on saattanut jopa vuosia lyödä, töniä, potkia ja pilkata jotain oppilasta tai joitain oppilaita, saisi joskus itsekin maistaa, miltä tuntuu, kun vähän isompi tyyppi tulee ottamaan kiinni ja laittamaan rajat julmuudelle.

      • Anonyymi

        Kamppailu- ja itsepuolustuslajit ovat hieman eri asia. Lajeissa on säännöt, minkä mukaan kumpikin pelaa. Judossa liikkeet tehdään hallitusti, ei äkkiarvaamatta. Alusta missä näitä tehdään on pehmeä. Kuvittele tilanne, että kaadetaan asfaltille täysin arvaamatta. Ehkä jopa siten, että lyödään jalkataipeeseen pampulla, ja lopuksi tullaan päälle ja sidotaan tiukkaan lukkoliikkeeseen. Itse nähnyt niin monta kertaa vartijoiden sikailua julkisella paikalla, että muutamat kerrat olisivat olleet kyttäjuttuja. Alalla on aivan liikaa täysiä kusipäitä joilta puuttuu liian iso osa aivotoiminnasta.


    • Anonyymi

      KYLLÄ VARTIJAT OVAT KOULUISSA OLTAVA. JA PUTKAT JOISSA ON PIISKAT.

      • Anonyymi

        Jalkapuu koulujen pihalle.


    • Anonyymi

      Jos ja kun vartijoita palkataan kouluihin, heidät pitää vielä uudelleen kurssittaa, jotta he varmasti ymmärtävät, millaiset otteet ovat missäkin tilanteessa sallittuja. Ei se sen vaikeampaa ole. Lisäksi voitaisiin tehdä jotkut psykologiset sopivuustestit.

      • Anonyymi

        Vartijoille koulut olisivat tylsiä kohteita, kun ei saisi pullistella ja käydä apinan raivolla kenenkään kimppuun. Joutuisi käyttämään sitä kuuluisaa järkeään. Harvalta vartijalta tätä vaan riittävästi löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vartijoille koulut olisivat tylsiä kohteita, kun ei saisi pullistella ja käydä apinan raivolla kenenkään kimppuun. Joutuisi käyttämään sitä kuuluisaa järkeään. Harvalta vartijalta tätä vaan riittävästi löytyy.

        No älähän nyt niin kovasti yleistä. Satun tuntemaan työpaikaltani muutaman tosi mukavan ja rauhallisen vartijan, joilla on sen verran hyvät puhelahjat, ettei heidän tarvitse kyllä mitään raivoilla kenellekään puhumattakaan, että pitäisi jonkun kimppuun hyökkäillä apinan raivolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vartijoille koulut olisivat tylsiä kohteita, kun ei saisi pullistella ja käydä apinan raivolla kenenkään kimppuun. Joutuisi käyttämään sitä kuuluisaa järkeään. Harvalta vartijalta tätä vaan riittävästi löytyy.

        Todella monelta vartijalta löytyy järkeä, mutta sinulla on kai kokemusta vain huonoista vartijoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella monelta vartijalta löytyy järkeä, mutta sinulla on kai kokemusta vain huonoista vartijoista.

        Ehkä on sattunut omalle kohdalle nämä tyypit, ketkä kehuskelevat omalla idiottimaisella toiminnallaan. Valitettavasti yhdellä työpaikalla työkaveri oli ollut vartijana joskus, ja oli oikein perusvartijan perikuva. Äkkipikainen, ei jaksanut käyttää järkeään, riidan haluinen jne. Vartijana ollessaan oli tapellut useita kertoja, mutta kukaan ei ollut ilmeisesti uskaltanut asiasta kertoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella monelta vartijalta löytyy järkeä, mutta sinulla on kai kokemusta vain huonoista vartijoista.

        Vaikuttaako tämä järjelliseltä toiminnalta sinusta?: Kauppakeskuksen vartijat tönivät nuoria, ja käytännössä repivät vaatteista ulos. Yksi samaisesta porukasta alkoi kuvata tätä touhua, niin toinen vartija totesi, että "Turpaan tulee, mikäli kuvaaminen jatkuu". Toinen vielä yllytti, että lyö puhelin kädestä tolta, että ihme homoja, kun kuvaavat. Kyseinen vartiointifirma ei enää ole vastuussa tuon kauppakeskuksen vartioinnista.


    • Anonyymi

      Kiusaajia on työpaikoilla joten varmasti kotona lapset saa mallin se tarttuu miten toisia ihmisiä voi kiusata ja kohdella.

    • Anonyymi

      Luokan opettajat pankaa soimaan tämä biisi kouluissa oppituntien alussa toistuvasti Tommi Läntisen biisi "syvälle sydämeen sattuu""

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe