Maailmantalous sakkaa ja ravintolat ovat vaikeuksissa koronarajoitusten takia. Yritykset joutuvat hakemaan ”sosiaalietuuksia” eli valtion apua. Miksi yritykset eivät ole kyenneet varautumaan tällaiseen? Voiko yrityksiin tai yleensäkään talouteen luottaa?
Millainen olisi unelmayhteiskunta, joka kykenisi joustamaan kriisien keskellä ja työtä että toimeentuloa riittäisi jokaiselle? Kriisittömänä aikana ihmiset tekisivät työtä ja kriisin alla kaikki toiminta sopeutuu ilman vaikeuksia sillä varasuunnitelmat on jo olleet tehtynä?
Mitä rahatalousjärjestelmän tilalle?
3
66
Vastaukset
- Anonyymi
Ketähän Se voisi olla, jonka luoksi jokaisen tulee palata?
- Anonyymi
Matteuksen evankeliumi:
6:24 - Anonyymi
Resurssipohjainen talous: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jacque_Fresco
Yhteiskunta.. niin mitähän se olisi kun rahatalous ei määrittelisi hintaa saati kontrolloisi mitenkään?
Tässäpä ajatus:
tiedämme mitä ihmisen on syötävä pysyäkseen elossa. Se ei ole rahaa, ei dollareita eikä ruplia. Tiedämme jo aika hyvin että millainen ruokavalio on terveellistä ja millainen ei. Kysymys on siis riittävien perustarpeiden turvaamisesta.
Tiedämme myös kuinka tuottaa ruokaa ja kuinka paljon. Tiedämme myös kuinka syödä itsensä 140 kiloiseksi tai tukevammaksi. Tiedämme myös aikapaljon riippuvuuksista että sairauksista. Tiedämme myös niukkuudesta jo aika paljon.
Periaatteessa tiedämme ihmisen fyysisestä jaksamisesta, psyykkeestä, motivaatiosta ja rajoitteista. Periaatteessa meillä on yhä melkein sama maapallon pyörimisnopeus, vuorokausirytmi ja vuodenajat.
Tiedämme yllättävän paljon kuinka maailma toimii. Enää on kyse tahdosta.
Resurssoimme kalenteriajan niin että aina on riittävästi porukkaa ruoantuotannossa, terveydenhuollossa, tutkimuksessa että koulutuksessa, vanhusten että lastenhoidossa.
Jos pelätään ettei ruoka riitä, ettei kaikille ole työtä, kysymys on kontrollin tarpeesta. Kun jaetaan maata ja resursseja omaisuudeksi perustellaksemme motivaatiota ja saavutuksia, kysymys on taas kontrollista.
Periaatteessa, jotta hahmottaisimme vaihtoehtoja, värisävyjä ja kokisimme vaihtelun virkistävän, on ihan hyvä että rajaamme resurssit esimerkiksi valtioiden sisäiseksi asiaksi. Lisäämme soppaan valtioiden välisen vaihdannan siinä suhteessa kuin Maapallo kykenee elättämään koko populaation.
Ihmisen ei välttämättä tarvitse saada perintönä maatilaa. Riittää että tilalle löytyy tekijöitä, jos ei vielä robotteja. Ilman rahataloutta voidaan silti luoda uusia tuotteita kun annetaan useammalla mahdollisuus työhön ja tuotekehittelyyn.
Ehkäpä resurssipohjaisessa yheiskunnassa lapsi saa kerätä onnellisena omat marjat, istuttaa perunaa, kitkeä porkkanaa, hieman vanhempa oppii ratsastuksen ja ohjelmoinnin ja aikuisena oppii ompelemaan haavat ja hoitaa palovammat ja kolmekymppisenä on valinnut itse tutkimusuran ja tehnyt jo ensimmäiset lapset.
Vaikka korvaisimme monen työn roboteilla, voimme yhä antaa osan työstä ihmisille virkistykseksi - ei loppuelämän orjuudeksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1522125
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3351333Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.941265- 1571168
- 68981
- 35948
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31899Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos59858Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta26832Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?46799