Noja-tuoli ( 12 )

Sunnuntaiaamun hiljaisuutta ja pilvistä surullisen näköistä aamua.
Totuimme kauniisiin auringonpaisteesiin pitkän aikaa, nyt sitten on harmaiden päivien vuoro.
Näinhän se menee ihmisen elämässäkin, vuoroin iloa ja sitten harmaata ja surua, kaikkeen on vain totuttava.
Loppujen lopuksi ihminen on sopeutuva ja pienen kapinoinnin jälkeen alkaa kaikki sujumaan ja harmaus unohdetaan.

Kiivaaksi meinaa käydä tuo politiikan kirjoittelu, sopiihan mielipiteitä lausuakin, mutta väittelyyn ei Noja-tuoli ole oikea paikka, rauhaisaa arkisten asioiden keskustelua, laidasta laitaan kirjoittelemme.
Politiikka palstat on sitä varten.
Toki elämään kuuluu myös politiikka, sen olemassa olon koemme arjessa useinkin kouriin tuntuvaksi, mielipiteiden esittäminen ei kuitenkaan kiistelyyn saisi mennä.
Kirjoittelu on taitolaji ja väärinkäsityksiä eittämättä eteen tulee vaikka kuinka tekstinsä tarkastaisi ja aina selittelemään joutuu, minä muiden mukana.

Puhuin yhteiskunnan antamista palveluista, joita yhteisillä varoilla tarvitseville annetaan, totta kai kaikki yleinen, maantiet, koulutus, terveyspalvelut ym. kaikille tulevat hyödyt minä myös saan ja olen saanut, mutta henkilöön meneviä, siis vain omiin tarpeisiin pyyntöjä en ole tehnyt, siitä voin olla hyvilläni.
Totta kai minullakin on mahdollista niitä anoa, ehkä saadakin jokunen, mutta olen selvinnyt ilman ja toivottavasti eteenpäinkin, tosi tarvitsevia varmaan löytyy.
Tämä asia oli käsitetty väärin kohdallani.

Niinhän se on, veroeuroista se valtion talous hoidetaan, jos ei ole työtä, ei tuloja , ei myöskään veroja ja se on huomattu tämän koronan aikaan kouriin tuntuvasti, kenen on syy, mielestäni ei kenenkään, taudit tulee ja menee oman tahtonsa mukaan, tehden vaikeuksia kaikille jollakin tapaa.
Jospa tästäkin selvitään ja aurinko vielä esiin tulee ja hymy huulille syntyy.
Paljolti meistä kaikista on kiinni taudin voittaminen, kuin myös koko elämämme hyvinvointi, ystävyys ja toisistamme huolehtien asiat sujuu.
Noja-tuolissakin voimme toisiamme huomioida ja saada pientä iloa aikaan, ehkä yksinäisyyden tunnekin katoaa;)

Jatketaan sopuisasti kirjoittelua ja se on kiinni meistä itsestämme, miten sujuu;)

208

1959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomenta. Sama on näkymä täälläkin: harmaata ja sateista. Puut ovat jo lähes lehdettömät, ei niistäkään enää värejä irtoa..))
      Eilinen päivä oli kuitenkin rakennukseksi, vaikka pikkumies ei alkuperäisen suunnitelman mukaisesti päässyt käymään ja jatkosta ei nyt tiedä.
      Pikkumiehellä oli flunssaoireita ja vanhemmat veivät heti Pikkujättiin. lasten lääkäriasemalle, jossa häneltä otettiin "verenkiertokoe"..)) Päiväkodissa oli ollut jo yksi tartunta, tosin ei hänen osastollaan. Viesti oli tullut kuitenkin kaikkiin koteihin.

      Koronatestin tulos tuli yllättävän nopeasti, pari päivää meni. Myös vanhempi poikani sai testituloksen parissa päivässä ja kännykkään tuli viesti siitä vaikka elettiin viikonloppua. Niin että kyllä meidän järjestelmä toimii, luotetaan siihen.
      Kunhan vain hoitoväki jaksaisi tämän uuden tilanteen keskellä. Samaa toivoisi meidän hallitukselle, politiikkaan sen enempää puuttumatta. Harmittaa heidän puolestaan tuo turha marmatus, kannustusta ansaitsevat, ei mitään kritiikkiä kritiikin vuoksi...

      Oma mieli taas aaltoilee, huolta pukkaa monesta suunnasta. Kai se huoli kuuluu meidän naisihmisten toimenkuvaan, emme me siitä pääse, vaikka se kuinka "turhalta" tuntuisi. Onnea vain sinisirkun tyttären toipumiselle. Onneksi tilanteesta kuitenkin selvittiin.
      Alkavalla viikolla minulla on pakollista asiointia. Saa nähdä, miten maskisuositus ja muut kehotukset ovat menneet perille, bussilla ja junalla aion liikkua - tai sitten taksilla, jos pahalta näyttää...
      Kyllä kai tässä pitäisi ryhtyä siihen ilon metsästykseen. Syksy on vasta alullaan ja se pakkaa olla pitkä. Ehkä otan vielä kirkasvalolampun käyttöön..))
      Luottamusta ja iloa kaikille,
      demeter1

      • Kiitos hyvistä toivotuksista tyttärelle kaikilta. Juuri soitin kuullakseni vointia, niin sairaalasta oli tulossa, oli vielä joutunut uudelleen pariksi päiväksi.
        Vielä oli märkäpesäke vatsaontelossa ja antibioottitiputus suoraan suoneen oli välttämätön. Kuuri jatkuu kotona vielä pillerimuodossa, on se vakava sotku elimistölle, kun umpisuoli pääsee puhkeamaan.
        Onneksi yksi pojista asuu paikkakunnalla, ja käy nyt kaupassa äidilleen, ja on tarpeessa avuksi.

        Harmaana on päivä täälläkin alkanut, puut kyllä vielä täydessä lehdessään, mitä nyt vaahterat hiljalleen pudottelevat. Parvekkeen siistiminen on edessä, ennen kuin kylmenee, vaikka ei siellä kovin paljon enää kasvustoa olekaan.
        TV:n kaukosäätimeen pitää hankkia uudet patterit maanantaina, kun muutenkin olen labraan menossa, se ei suostu aina heti avaamaan TV:tä.

        Kalakeiton valmistukseen on aika nyt ryhtyä, tulee päivällä syötyä lämmin ateria, illalla vain jotakin kevyempää. Tilliä ja ruohosipulia vaan runsaasti sekaan !😊 heippa!


      • sinisiru kirjoitti:

        Kiitos hyvistä toivotuksista tyttärelle kaikilta. Juuri soitin kuullakseni vointia, niin sairaalasta oli tulossa, oli vielä joutunut uudelleen pariksi päiväksi.
        Vielä oli märkäpesäke vatsaontelossa ja antibioottitiputus suoraan suoneen oli välttämätön. Kuuri jatkuu kotona vielä pillerimuodossa, on se vakava sotku elimistölle, kun umpisuoli pääsee puhkeamaan.
        Onneksi yksi pojista asuu paikkakunnalla, ja käy nyt kaupassa äidilleen, ja on tarpeessa avuksi.

        Harmaana on päivä täälläkin alkanut, puut kyllä vielä täydessä lehdessään, mitä nyt vaahterat hiljalleen pudottelevat. Parvekkeen siistiminen on edessä, ennen kuin kylmenee, vaikka ei siellä kovin paljon enää kasvustoa olekaan.
        TV:n kaukosäätimeen pitää hankkia uudet patterit maanantaina, kun muutenkin olen labraan menossa, se ei suostu aina heti avaamaan TV:tä.

        Kalakeiton valmistukseen on aika nyt ryhtyä, tulee päivällä syötyä lämmin ateria, illalla vain jotakin kevyempää. Tilliä ja ruohosipulia vaan runsaasti sekaan !😊 heippa!

        Oi,voi ! Sinisirkku. Vaikka tiedetään että umpilisäkkeen puhkeaminen ei ole mikään läpihuutojuttu, seurauksista kai ei ole samanlaista tietoa. Ja aika hurjalta tuntuu taas tuo pikainen kotiutus mikä nyt tietysti on ollut maantapa jo pitkään.
        Onneksi tyttärelläsi on kuitenkin läheisiä ja mahdollisuus saada apua toipilaana.
        Peukut pystyyn hänelle.


    • Anonyymi

      Kirkasvalolamppu on hyvä.

      • Näköjään minä tarvitsisin kirkasvalolampun:)) Tänä aamuna kirjoittaa
        törötin edelliseen, en huomannut katsoa tarkemmin. Eipä mitään,
        menee se näikin:)
        Aamusta oli sateista, nyt illasta selvisi. Sain tehtyä roskiskeikalla
        parin kilsan mutkan. Siinä tuli päivän reippailuni.
        Hyvää jatkoa teille alkavalle viikolle!


      • Minäkin olen tykännyt, Ano 15.46. Kirkasvalolamppu ei nyt enää ole mikään hittituote, minullakin se "unohtui" välillä mutta kun on tuntunut, että tuo piemeä aika ottaa yhä enemmän voimille mitä vanhemmaksi tulee niin kaivoinpa lampun esille...


      • demeter1 kirjoitti:

        Minäkin olen tykännyt, Ano 15.46. Kirkasvalolamppu ei nyt enää ole mikään hittituote, minullakin se "unohtui" välillä mutta kun on tuntunut, että tuo piemeä aika ottaa yhä enemmän voimille mitä vanhemmaksi tulee niin kaivoinpa lampun esille...

        Maanantaiaamua ja uuden viikon alkua, puolikuu jo häämöttää, syksyisen apea sää, luonto on antamassa periksi talvea odottamaan.
        Koivu tuossa ikkunan takana aivan keltainen ja seuraavan reippaamman tuulen tullen oksat on riisuttu, kaiken tämän kokien tuntuu mielikin mustuvan.
        Eipä kuitenkaan periksi anneta, ei aikaakaan alkaa joulun aika ja ehkä lumenkin sataessa mieli nousee.
        Kiertokulkuahan tämä elämä on luonnossakin, lepoa ja rauhaa kaipaa uuteen kukoistukseen noustakseen, niin ihmisetkin.

        Kirkasvalo lamppua en ole kokeillut, pitäisiköhän ?
        Nostaisiko se mielikuvani vieläkin vilkkaammaksi, saattaisi harmin puolelle kääntyä;)
        Olen ottanut tavaksi suunnitella päiväksi aina jotakin kivaa tekemistä, nyt lyö tyhjää, mutta uskon kuitenkin jotain löytyvän, vähän turhalta kaikki tekemiset tuntuu, kun ei aina jaksa siivoustakaan.
        Ruokaakin on pakkasessa valmiina, vain lämmitys, no eiköhän jotain näpertelyä löydy ja ilta vastaan tulee;)

        Harmi, että palstalla useampi Noja-tuoli pyörii, aiemmin pirtin aikoihin meni pian nurkan taa, kun uusia aloituksia oli paljon, mutta numero apuna ja toivomus ettei vanhoja esiin nostettaisi.
        Ei minua sekään harmita, mutta joillekin sekin on harmi, josta kannattaa viestiä laittaa.
        Ei siis mitään vahinkoa ole tapahtunut ynnämuu;)

        Ikävä tuokin umpisuolen puhkeaminen ja voi tapahtua aivan yhtäkkiä, toivotaan pian harmin ohi menevän, tuo kotiin lähettäminenkin tapahtuu nykyisin heti kohta leikkauksien jälkeen, vaikka uskoisi seurantaa kaipaavan.
        Ajattelin minäkin, että pitäisi jouluvaloketjut laittaa valmiiksi nyt lämpimän aikaan, sitten olisi hetken tullen valmiina loistamaan.
        Kransseja tein muutaman parvekkeelle ja niihin valot kieputan, mihin muuhun sitä pitää pohtia.

        Demeter pohti noiden huolten kantamista ja niiden mukana kulkemista, niin se on, kun vielä kuvittelee mahdollisia tulevia, aina huolta riittää.
        Minulle aina sanovat lapset, että irrottaudu asioista mille et mitään voi, mutta eipä se helppoa ole ollenkaan, aina niitä miettii ja suurentelee vielä mielessään.
        Eläminen varmaan vaatii näitä mielen liikkeitä ja niistä selviää aikanaan, mutta nykyisin on tullut mielenterveysongelmia hyvin runsaasti ja haittana jo työssä oloon.
        Sairaslomia runsaasti asian vuoksi, ennen ei ollut tai ainakaan ei huomioitu moista vaivaa useinkaan.
        Nyt asioista puhutaan ja kaikilla kohta on ongelmia asian suhteen.
        Jospa tuosta vaivasta selviäisi, ihan entiseen tapaan, tänään paha mieli, huomenna kaikki toisin, tähän koetan uskoa.
        Mielestäni kaikkensa tekevät tämän koronan suhteen, ei niin viisasta ihmistä ole olemassakaan, joka taudin pois puhaltaisi, joten jaksetaan ja selvitään.

        Hyvänen aika, aamu virahti pitkälle, minä vielä yöpaidassa, mutta eipä haitanne vaikka iltaan menisi, vieraita ei luvassa.
        Koetetaan olla mieli hyvänä ja siitä ne asiat alkaa luistamaan, minäkin uteliaana alan päiväni edistymistä katselemaan ja pian se ilta taas edessä;)


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Minäkin olen tykännyt, Ano 15.46. Kirkasvalolamppu ei nyt enää ole mikään hittituote, minullakin se "unohtui" välillä mutta kun on tuntunut, että tuo piemeä aika ottaa yhä enemmän voimille mitä vanhemmaksi tulee niin kaivoinpa lampun esille...

        Työaikana käytin lkirkasvalolammppua lempeään luonnonmukaiseen heräämiseen,
        sarastusavalo päällä ja eläkkeellä pimeimpään vuodenaikaan se on kahvipöydällä
        ja auttaa aivoja "heräämään" nopeammin, on virkeämpi jo aamusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työaikana käytin lkirkasvalolammppua lempeään luonnonmukaiseen heräämiseen,
        sarastusavalo päällä ja eläkkeellä pimeimpään vuodenaikaan se on kahvipöydällä
        ja auttaa aivoja "heräämään" nopeammin, on virkeämpi jo aamusta.

        Ei minulla ole ollut kirkasvalolamppua, joten sen käytyöstä en tiedä. Luulen
        ettei minulle sovi. Paras on pilvinen päivä ja lueskeluunkin varaan hämärän
        paikan tai himmeän lampun. Kaihileikkausten jälkeen silmäni arkiintuivat
        valolle ja lisäksi on lääkitys silmänpaineeseen. No, pärjäilen kyllä.
        Niin on tietoja, että tämä koronakausi on lisännyt mielenterveysogelmia.
        Hyvinkin voi niin käydä, jos liian paljon erehtyy miettimään koronan
        mahdollisia vaaroja ja vaikeuksia tulevaisuudessa. Ajatus lähtee helposti
        ravaamaan samaa ympyrää ja jatkoa ei näy. Tämän kaltaisia ajatusvirtoja
        olen kokenut joskus ennen. Niihin ajatuskehiini olen asettanut rajat, jotka
        kyllä käsitykseni mukaan toimivat. Jos ajatus vaikka yön hiljaisuudessa
        rupeaa pyörimään samaa kehää ilman tulosta, se on varttitunti ja sillä
        siisti. Saa jäädä. Päivällä voi tunninkin märehtiä, mutta ei enempää. On
        asioita, jotka eivät ole ratkaistavissani. Miksi niitä jauhaisi mielessään?
        Tässäpä taisin paahtaa ajatuksenvirtaa pienellä kontrollillani:))
        Kävin apteekissa ja maski oli varalta taskussani. Kun näytti väljältä,
        kaikki odottajille varatut tuolit olivat tyhjänä, neljä asiakasta oli palveltavana.
        Niinpä en perääntynyt maskin laittoon ja hyvin hommani hoitui.
        Hyvää jatkoa näihin syksyisiin keleihin!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Ei minulla ole ollut kirkasvalolamppua, joten sen käytyöstä en tiedä. Luulen
        ettei minulle sovi. Paras on pilvinen päivä ja lueskeluunkin varaan hämärän
        paikan tai himmeän lampun. Kaihileikkausten jälkeen silmäni arkiintuivat
        valolle ja lisäksi on lääkitys silmänpaineeseen. No, pärjäilen kyllä.
        Niin on tietoja, että tämä koronakausi on lisännyt mielenterveysogelmia.
        Hyvinkin voi niin käydä, jos liian paljon erehtyy miettimään koronan
        mahdollisia vaaroja ja vaikeuksia tulevaisuudessa. Ajatus lähtee helposti
        ravaamaan samaa ympyrää ja jatkoa ei näy. Tämän kaltaisia ajatusvirtoja
        olen kokenut joskus ennen. Niihin ajatuskehiini olen asettanut rajat, jotka
        kyllä käsitykseni mukaan toimivat. Jos ajatus vaikka yön hiljaisuudessa
        rupeaa pyörimään samaa kehää ilman tulosta, se on varttitunti ja sillä
        siisti. Saa jäädä. Päivällä voi tunninkin märehtiä, mutta ei enempää. On
        asioita, jotka eivät ole ratkaistavissani. Miksi niitä jauhaisi mielessään?
        Tässäpä taisin paahtaa ajatuksenvirtaa pienellä kontrollillani:))
        Kävin apteekissa ja maski oli varalta taskussani. Kun näytti väljältä,
        kaikki odottajille varatut tuolit olivat tyhjänä, neljä asiakasta oli palveltavana.
        Niinpä en perääntynyt maskin laittoon ja hyvin hommani hoitui.
        Hyvää jatkoa näihin syksyisiin keleihin!

        Huomenta ja nyt melkoisen valoisaan ja kirkastuvaan päivää, niin se menee, säät vuorottelee, väliin pitkään synkkää ja taas aurinkoista, aivan kuin ihmisen elämäkin on.
        Omassa elämässä kaikki hyvin, helposti mieli ailahtelee, mutta periaatteessa kuitenkin onnellinen saan olla.
        Ihmettelyyn mieleni on kääntynyt, miksi tuo politiikka kaikkiaan niin paljon pahaa mieltä ketjussammekin aiheuttaa, miksi ei kunnioiteta kirjoittajia.
        Jos vaikka eri suuntaan ajatukset viekin, keskustelua syntyy arjesta ja elämän kokemuksista, mitkä meillä kaikilla on omanlaisia, koettuja ja hyviksi todistettuja;)
        Minulla on livenä ystäviä kaikista politiikan suunnista, mutta koskaan emme toisiamme ärsytä, jätämme asiat jokaisen oman mielipiteen varaan, toisemme tunnemme ja tiedämme, mutta aina jokainen toimii omien periaatteidensa ehdoilla, siitä huolimatta ystävyys elää.
        Jokaisella on oma mielipiteensä ja sitä kunnioittaen elämä sujuu.

        Kokemusta kirkasvalosta ei ole ja ehkä siksi en ole edes ajatellut, kun mielenailahtelut melkoisen vähäisiä, tai siis ei sairauteen, masennukseen asti meneviä.
        Herään aamuisin hyvinkin pirteänä ja aamut niitä parhaita hetkiäni.

        Silmävaivoja jos on, arkuutta valon suhteen tulee, onko iällä siihenkin asiaan oma osuutensa.
        Kyllä minäkin liian kirkkauden olen huomannut näköaistiani herkistävän, esimerkkinä talviset auringon valossa loistavat hanget, tekevät hetkellistä "sokeutta" sama aurinkoon katsominen, no eipä sitä pidäkään tuijottaa;)
        Ilman maskia olen minäkin kulkenut ne muutamat kaupassa käynnit ja muut vastaavat, voi olla että joltakin suunnalta pahasti katsovat, kuulunhan riskiryhmään, mutta luottoni kuntoni kestävän tämänkin taudin on vahva.
        Kaikki kiertävät taudit olen ohittanut, ilman rokotuksia, mutta en silti uho, voihan tämä tauti olla kohtaloni.
        Kättä en eteen pysty laittamaan, kuten ei kukaan muukaan.
        Suuremmat voimat tätä tautia kuljettaa ja vaikka ihmiset keksivät melkein mitä vaan, aina tulee joku mikä avuttomaksi vie, syytelykään ei auta.

        No nyt tätä kauniiksi muodostuvaa päivää viettämään ja muistamaan ne keinot millä toimitaan, jos ulkomaailmaan lähdetään, hyvää päivää.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta ja nyt melkoisen valoisaan ja kirkastuvaan päivää, niin se menee, säät vuorottelee, väliin pitkään synkkää ja taas aurinkoista, aivan kuin ihmisen elämäkin on.
        Omassa elämässä kaikki hyvin, helposti mieli ailahtelee, mutta periaatteessa kuitenkin onnellinen saan olla.
        Ihmettelyyn mieleni on kääntynyt, miksi tuo politiikka kaikkiaan niin paljon pahaa mieltä ketjussammekin aiheuttaa, miksi ei kunnioiteta kirjoittajia.
        Jos vaikka eri suuntaan ajatukset viekin, keskustelua syntyy arjesta ja elämän kokemuksista, mitkä meillä kaikilla on omanlaisia, koettuja ja hyviksi todistettuja;)
        Minulla on livenä ystäviä kaikista politiikan suunnista, mutta koskaan emme toisiamme ärsytä, jätämme asiat jokaisen oman mielipiteen varaan, toisemme tunnemme ja tiedämme, mutta aina jokainen toimii omien periaatteidensa ehdoilla, siitä huolimatta ystävyys elää.
        Jokaisella on oma mielipiteensä ja sitä kunnioittaen elämä sujuu.

        Kokemusta kirkasvalosta ei ole ja ehkä siksi en ole edes ajatellut, kun mielenailahtelut melkoisen vähäisiä, tai siis ei sairauteen, masennukseen asti meneviä.
        Herään aamuisin hyvinkin pirteänä ja aamut niitä parhaita hetkiäni.

        Silmävaivoja jos on, arkuutta valon suhteen tulee, onko iällä siihenkin asiaan oma osuutensa.
        Kyllä minäkin liian kirkkauden olen huomannut näköaistiani herkistävän, esimerkkinä talviset auringon valossa loistavat hanget, tekevät hetkellistä "sokeutta" sama aurinkoon katsominen, no eipä sitä pidäkään tuijottaa;)
        Ilman maskia olen minäkin kulkenut ne muutamat kaupassa käynnit ja muut vastaavat, voi olla että joltakin suunnalta pahasti katsovat, kuulunhan riskiryhmään, mutta luottoni kuntoni kestävän tämänkin taudin on vahva.
        Kaikki kiertävät taudit olen ohittanut, ilman rokotuksia, mutta en silti uho, voihan tämä tauti olla kohtaloni.
        Kättä en eteen pysty laittamaan, kuten ei kukaan muukaan.
        Suuremmat voimat tätä tautia kuljettaa ja vaikka ihmiset keksivät melkein mitä vaan, aina tulee joku mikä avuttomaksi vie, syytelykään ei auta.

        No nyt tätä kauniiksi muodostuvaa päivää viettämään ja muistamaan ne keinot millä toimitaan, jos ulkomaailmaan lähdetään, hyvää päivää.

        Keräsin eilen voimia mennäkseni kaatamaan korkeat perennat pihapiiristä. Roskalava on torstaina tulossa, ja kokemuksesta tiedän, että pitää olla ensimmäisten joukossa, että saa viedyksi kuormansa kunnialla lavan perälle. Hetkessä kasat ovat niin korkeat, että matala mummo ei voi mitään taakkoineen. Ei vaan fiilistä eilen syntynyt, nyt on pakko.
        Minulla on ne pionit, joista olen kertonut, ja korkea töyhtöangervo, ja kuunliljaa on isot pehkot ynnä muita m isoja perennoja. Ne ovat kesällä hyvät, koska niiden alla ei rikkaruoho kasva, piha on kitkemättä säällisen näköinen, mutta tämä syksy sitten panee voimat koetukselle.
        No näissä merkeissä täältä. Hyvää päivänjatkoa!


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Keräsin eilen voimia mennäkseni kaatamaan korkeat perennat pihapiiristä. Roskalava on torstaina tulossa, ja kokemuksesta tiedän, että pitää olla ensimmäisten joukossa, että saa viedyksi kuormansa kunnialla lavan perälle. Hetkessä kasat ovat niin korkeat, että matala mummo ei voi mitään taakkoineen. Ei vaan fiilistä eilen syntynyt, nyt on pakko.
        Minulla on ne pionit, joista olen kertonut, ja korkea töyhtöangervo, ja kuunliljaa on isot pehkot ynnä muita m isoja perennoja. Ne ovat kesällä hyvät, koska niiden alla ei rikkaruoho kasva, piha on kitkemättä säällisen näköinen, mutta tämä syksy sitten panee voimat koetukselle.
        No näissä merkeissä täältä. Hyvää päivänjatkoa!

        Olekkos sää jo ostanu sen Riitan uuden kirjan, missä se kirjoittaa taas Topin ja hänen uusista seikkailuistaan, hirveine intohimoineen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olekkos sää jo ostanu sen Riitan uuden kirjan, missä se kirjoittaa taas Topin ja hänen uusista seikkailuistaan, hirveine intohimoineen?

        Mikäs vika intohimoissa on ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olekkos sää jo ostanu sen Riitan uuden kirjan, missä se kirjoittaa taas Topin ja hänen uusista seikkailuistaan, hirveine intohimoineen?

        Miten niin hirveet intohimot? Nehän on niin iiiiihhaanaaat intohimot. Topin liehuvasta varresta mkr taisi tuolla puhuakkin. Kai niillä jotain uusia juttuja sen vesisängyn jälkeen.


    • Anonyymi

      Kirkasvalo & herätyslamppu, jonka aikoinaan ostin oli Philipsin ja maksoi silloin
      noin 70 euroa, en muista tarkkaan enää. Se ei ollut niin kirkas kuin maximisuositus on,
      mutta se ajoi erittäin hyvin asiansa. Sitä voi käyttää myös pöytälamppuna,
      siinä oli asteittain himmennettävä valo, joka himmeänä oli lämpimän sävyinen ja
      käytin sitä "iltalamppuna" TV:tä katsellessa. Se valaisi pehmeästi kauas.

      • Anonyymi

        On tuo lamppu aika arvokas. Pitää käydä katsomassa löytyykö.


    • Nyt olen aika nolo: En ole lukenut sitä liekinvarttakaan. En oikein tiedä, miksi en. Unohtunut vallan. Ei tätä uutta viitsi, kun se on jatkoa kuitenkin siihen edelliseen.

      • Valonaroille silmille juuri valkoinen lumipite auringon kanssa on myrkkyä.
        Tästähän Skillan jo mainitsikin. Kyllähän tehokkaiden aurinkolasien kanssa
        siitäkin selviää. Tarkistin, että ne himmentimet ovat tallessani viime talven
        jäljiltä.
        Ei minullakaan täällä käytännön elämässä ole ongelmia erilaista politiikkaa
        kannattavien kanssa. Jutellaan muista asioista ja he jotka tuntevat minut,
        tietävät ainakin, että "käännytystyö" ei tehoa. Muutenhan voi rupatella.

        Tuossa yllä kerrotaan kirjasta Riitan ja Topin toimista"liehuvanliekinvarren"
        kanssa. Olen kyllä kuullut näistä aiemminkin. Voin sanoa, että eipä voisi
        vähempää kiinnostaa:)) Mikäs siinä, jos joku hupia tai oppia saa:)
        Tänäänkin tein kauppareissun. Kun sain keksittyä tarpeen, sain kävelylleni
        päämäärän. Maskien käyttö oli ennallaan, ehkä kolmasosalla oli maski. Tilaa
        oli kaupassa reilusti väistelyyn.
        Ilmat viilenevät ennusteen mukaan, silti hyvää jatkoa teille!


      • Anonyymi

        Uusihan on ihan uutta ja erilaista vaihetta heidän elämässään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uusihan on ihan uutta ja erilaista vaihetta heidän elämässään.

        Huomenta keskiviikko päivän alkuun, vuorossa pilvinen sää, viilenevääkin luvattu.
        Tänään kerho, isossa salissa ollaan, kaksi tyhjää tuolia jokaisen välissä, auttaneeko se nähdään.
        Onhan se vähän riskaapeliä osallistua, mutta uskon niin ilkeä olevani, ettei tohdi koronakaan minuun iskeä, no hirtehishuumoria tämä on.
        Kälyni soitti eilen ja kertoi uudessa kodissaan kaksi yötä nukkuneensa ja hyvin uni on maistunut, sinne maalle jäi talo, 66 vuotta yhdessä elelivät, nyt kaiketi kesäpaikaksi jää.
        Hänelle uusi asuinympäristö antaa varmaan apua ikävänsä kanssa ja minua lähellä asuu, joten aina voi piipahtaa, puolin ja toisin.

        Eipä ole tullut luettua noita Riitan ja Topin elämisen taitoja, varmaan hyvin totuudellisesti kirjoitettu ja ehkä lukemisen arvoisiakin.
        Ynnämuu mainitsit tuon käännytystyön, no ei sitä ole minullakaan suuria haluja toteuttaa, kerron lapsille elämäni karikot ja tyynet veet, jos joku haluaa tietää,.
        Valveutunutta on nykynuoriso, mummolle joskus hymähtelevät, mutta uskon jotain puheistani ja esimerkiksi elämään mieleen jäävän.

        Kenenkään vesi ja muunkinlaiset sängyt saa olla ihan jokaisen omina tietona, ei jaksa kiinnostaa.
        Oma sänkyni on niin hyvä, että uni tulee, kun pään tyynyyn laitan;)

        Makriina , jätä talventörröttäjiä, eikös näin kehoteta, jää linnuille siemeniä syötäväksi, keväällä sitten siistii paikat.
        Homma se tietysti on tekipä sen syksyllä tai keväällä.

        Nyt aamuhommiin ja sitten puolenpäivän aikoihin auto rapun eteen ajaa ja mummon kyytiin nappaa;)
        Vähän hankalia nämä keskellä päivää olevat tapahtumat, koko päivä menee vailinaiseksi, onnekseni näitä nykyään on vähäisesti.
        Viettäkää mukava päivä, lenkeillekin vielä voi turvallisesti lähteä, kohta ne liukkaat iskee;)


    • Kauniista päivistä saatiin nauttia etenkin viikonloppuna, vielä tämä viikko ilmeisesti menee täällä ilman yöpakkasia ja sateita. Maanantaina kävimme syyslomalaisia tervehtimässä saarimökillä ja saimme riuskan pojan apuun veneen maston kaatoon , satamassa nosturiauto nosti paatin lavalle ja kuljetti kotipihaan. Nyt se on painepesurilla puhdistettu, aika paljon levää kesän aikana tarttuukin ja merirokkoa pitää pohjasta lastalla irti rapsutella - tätä harmia ei järvissä ole. Moottorissa on omat huoltotyönsä, purjeet pitää kuivatella ja tarkistaa, sisältä patjat, istuintyynyt ja muut tekstiilit tuoda varastoon. Sitten vielä rakennetaan katos ja sen päälle viritellään pressu, joten useampi päivä näissä töissä menee. Aina veneen nosto tuntuu haikealta , kesäkausi on lopullisesti ohi, nyt odotellaan taas huhtikuun laskupäivää.

      Lukupiiri käynnistyi lopulta, kaksi tuolia välissä meilläkin, mutta osallistujamäärä on supistunut, muutama iäkäs ei uskaltanut enää tulla. Ei ollut ennalta sovittua kirjaa, kerroimme kesälukemisistamme ja joku tuosta Uosukaisen ensimmäisestä kirjasta mainitsi, eikä sen perusteella ollut uudestakaan innostunut. Aloitin uuden valokuvakirjan jo joulua silmälläpitäen ja siinä riittää tekemistä, kun ilmat huononevat. Ostin uudet kävelysauvat, kun uiminen on nyt jäänyt, ja yläkroppaa täytyy pitää kunnossa. Sain neuvontaa tekniikassa, ja kyllä tuo sauvominen siivittää kummasti askelia . Toivottavasti liukkaat eivät vielä pian yllätä, sillä tykkään pyöräillä mahdollisimman pitkään - on tavallinen polkupyörä, mitään talvimalleja tai sähköavusteista en ole aikeissa hankkia. Nyt on paljon liukkaita lehtiä teillä ja jalkakäytävillä, kaatuminen oli jo lähellä, kun ajoin huolettomasti lehtimattoon.

      Minäkin jätän koristeellisia talventörröttäjiä, esimerkiksi hortensiat ,kultapiisku, myskimalva ja varjolilja kuivuvat hauskasti ja linnuille jää naposteltavaa. Pioni ruskistuu ja käpertyy jo aikaisin , sen varret poistan lehtikompostiin , useimpien kasvien kuihtuneet kukat ja lehdet silppuan heti sitä mukaa kasvien juurille , hyvää ravinnetta ovat myös penkkeihin varisseet puiden lehdet, lopuksi hiukan turvemultaa päälle. Havuja asettelen rumiin kohtiin ja suojaksi arimmille, esimerkiksi ruusuille ja kärhöille. Minulla on perennaleikkurina vanha tukeva keittiöveitsi, sillä saa esimerkiksi kuunliljat ja särkyneetsydämet helposti leikatuksi, nehän muuttuvat muuten ikävän limaisiksi. Alus- ja reunakasveina on ikivihreää, esimerkiksi herttavuorenkilpi, taponlehti ja mehikasvit säilyvät kauniina talviajankin. Mehiruusukkeita otan myös syys-ja jouluasetelmiin.

      Aurinko alkaa jo lämmittää, vielä on syksyn värejäkin mielen virkistykseksi.
      Pysytään terveinä !

      • Anonyymi

        Olen jättänyt talventörröttäjiksi kallionauhuksen kukinnot. Joskus ne ovat olleet tosi nätit, pörhistyvät pakkasessa pyöreiksi palloiksi, mutta hyvin usein ne katkeilevat ja tuhraantuvat sateessa. Annan niiden nyt vielä olla ja seuraan, millaisiksi syksy ne muovaa.
        Aika vihreitä puut vielä ovat. Taloyhtiön syystalkoot ovat liian aikaisin, ei ole oikein vielä edes haravoitavaa. No minulla on lehtikompostori, mätän sinne sitten ajan kanssa maatuvat perennat.
        Minäkin kävin kirjallisuuspiirissä, otimme lukemiseksi Hanna Weseliuksen Alman, joka kertoo Alma Mahlerista, tai sanoisinko, että hän on yksi kirjan juoneen liittyvistä nimistä. Aika erikoinen kirja, on luettava se uudelleen mietintämyssy päässä. Arvelen, että voin käydä siellä - koronaa tai ei - sillä se kokoontuu vain kerran kuussa.
        Maanantaisesta piirustuskurssista luovuin koronan vuoksi. En lähde kahdella bussilla matkustelemaan ruuhka-aikana, kokoontuminen on klo 16, ja silloinhan kansa liikkuu työpäivän päätteeksi joka puolella.
        Kyllä ne nyt niistä maskeista jaksavat pitää mekkalaa! Niiden käyttö on nyt lisääntynyt, ja minäkin olen ottanut sen kannan, että ei niistä ainakaan vahinkoa ole, ja yritän muistaa ottaa mukaani kun lähden liikkeelle. En vain oikein lähde mihinkään. Karsinoidun nyt keväiseen tyyliin ja pysyttelen omissa oloissani.

        Hyvää yötä, nukkukaa hyvin.
        Tv. hajamielinen Makriina, ei taaskaan kirj.!


    • Nyt se kesä sitten loppui.
      Pari päivää tässä oltu kerrostalon huomassa .Oli kaunis lämmin syksy. Sateetkin tuli etupäässä yöllä.
      Mukava pikkuhiljaa laittaa mökkejä talviteloille.
      Hommansa on siinäkin, kun kaikki elektroniikka ja työkoneet pitää raahata pois.
      Kotitilalta on varkaista kokemusta. Ei ole kiva tunne.
      Täytyy mökillä pistäytyä, kun unohdin hiiren yöpöydän laatikkoon. Vähän työläänpää tämä koneen käyttö, ilman sitä.
      Kirjastossa kävin tänään, ei ollut koronavaaraa. Yksi ihminen istui lukusalissa.
      Tuossa juuri katsoin tuota A-studiota. Siellä vänkäsivät, kuka sanoi mitä keväällä maskeista. Hiukan semmoista hiekkalaatikkotouhua.

      • Huomenta vaan ! 😊)) Sama tunne täällä,..kesä on mennyt ja ilma kylmennyt melkolailla. Eipä siinä auta kuin nuttua lisää, kuin ennenkin.

        Hyvältä tuntuu kerrostalossa kun lämmitys lähtee käyntiin, eilen totesin pattereiden lievästi lämmenneet. Pitääkin kostealla froteepyyhkeellä kerätä pöly niiden välistä, vaikka aamukahvia vielä nautiskelekin pitkään nukuttuani.

        Minkähänlainen talvi onkaan tulossa, kaikkine rajoituksineen ? Tautitilastot ei hyvää lupaa, joskin uskoisi ulkona tapahtuvat tartunnat vähenisi,...vastuu jää sisätapahtumiin. Tytär vaikuttaa jo melko pirtältä leikkauksen jälkeen, eikä suvussa tartutoja ole ilmennyt.

        Poikani vaimoineen ovatkin koululaisfilippiinon kanssa saarella viikon, poika sai ajaa moottorivenettä vaarin kuvatessa onnellista "kipparia"

        Saarella onkin enemmän vapautta rajoituksista, joita joutuu koulussa ja kotona huomioimaan, joten hyvää tekee lomat!

        Lukeminen onkin ollut taas ajankohtaista, kunfutselaisuuden filosofiasta en löydä enää inspiraatiota, paljon hyvää kylläkin.

        Ilosta eloa itsekullekin, mieluisten harrastusten parissa! heippa


      • Huomenta kauniiseen aurinkoiseen torstaiaamuun, loistetta lisää tuo koivu, vielä keltaisena hehkuu sitä ihastelen tässä ikkunan ääressä.
        Lehtiä huoltomiehet puhaltelevat toisella puolen taloa ja ääni ei mikään kovin miellyttävä ole.
        Eilen lenkkisaunassa taas vierähti aikaa, kun innostuimme naapureiden kanssa maailman menoa ihmettelemään, siis lenkkisaunassa kävin, en lenkillä;)
        Kerho meni hyvin, mutta ei tuntunut mikään oikealta, vajavaista on, vieläkö entiseen palataankaan?
        Minulla taitaa unen kanssa rytmi muuttua, tosi pitkään nukun nykyisin, tänäänkin puolikahdeksan kello näytti, mutta tuntuu niin mukavalta ajatus, että ei mihinkään lähtöjä, voi huoletta unta lisätä;)
        Tottuu sitä vanhakin vielä elämänsä kulkua muuttamaan;)

        Ramoona kertoilit tuosta huoltoajasta mitä veneenne kanssa joudutte tekemään, onhan se niin, että aina sitä huolehtimista tulee, jos ei mökistä niin muiden harrasteiden myötä.
        Sitä silmällä pitäen ja uskoen uuden kesän tulevan ja taas voi veneen toisin päin kääntää, sitä odotuksen iloa ihminen sopivissa määrin kaipaa.
        Pihatyösikin vie varmaan paljon aikaa ja kevättä silmällä pitäen niitäkin hommia teette.
        Minulla ei mitään tuon tapaisia hommia ole, mutta kai sitä tyytyy vähäänkin, kun ikä eteen tulee ja paljoa ei jaksaisikaan, hyvä näinkin.
        Pienestä ilot on keksittävä ja onneksi tuo pää vielä siltä osin toimii, että aina suunnittelua voi harrastaa, joskus jopa hyvillä mielin aikaansaannoksiaan katsella;)
        Tuo joulunaika lähestyy ja sen tuomat tekemiset vieläkin vaan mieleen odottavaa iloa tuovat, paljon pyrin minä myös valmistelut itse tekemään, osin perinteideni mukaisesti ja aina jotain uutta mukaan saaden.

        Makriina myös noita pihahommia pohtii ja toteuttaa, tuleehan siinä sitä ulkona oloa ja liikuntaa, mikä on tärkeää myös ikäisillemme, minä syyllisyyttä aina tästä liikkumisen kehnoudesta tunnen, ketä syyttäisi kuin itseään, ettei näinkään pientä asiaa saa toteutettua.
        Kirjapiiriä minä myös olen ajatellut, mutta en uskalla edes esitellä toisille, kun joutuisin melko varmasti vetohommiin ja niitä tehtäviä en enää halua.
        Laulaminen saa riittää, olen kohta parikymmentä vuotta ollut kaikessa mukana, nyt olen oppinut nauttimaan elämästä ilman ainaista lähtemistä ja toisille valmista tekemään.
        Äänikirja kuuntelun otin ja ajattelin että jospa se paikkansa löytäisi ajatuksiini, mutta eipä ole vielä sekään sisäistetty.
        Yllättävää on se, että aika ei siihen riitä, vaikka ei muuta oikeastaan olekaan kuin aikaa;)
        Miten osaisikaan elämänsä suunnitella, että kaikelle aika riittää, kai tuota nukkumista on kuitenkin pakko vähentää;)
        Ajattelin, että esimerkiksi ruokaa laittaessa voisin kuunnella äänikirjaa, mutta radiohan se silloin pauhaa ja maailman asioista hieman tietoa tuottaa.

        Eliaana aloitti myös talveen varautumisen ja mökki elämäsi odotuksen tilaan jäi.
        Onhan se vaihtelua muuttaa taas talvikotiin vakinaisesti, mutta varmaan siellä maalla käyt talvellakin, ulkoiluihminenhän olet, onko hiihto harrastuksesi?
        Miten kissa sopeutuu olemiseen muuton jälkeen, kaipaako ulos, kuljetteko valjaiden kanssa ulkona, vai voiko ihan itsenäisesti liikkua nytkin?
        Kirjasto niinpä, sinnekään en ole itseäni saanut, samoin on teatterin kanssa, vaikka samalla kadulla on, siskoni työaika kirjastossa oli minulle myös käyntiaikaa siellä, nyt ei tule käytyä lainkaan.
        Samoin on teatterin kanssa, kai se mieheni pitkä rupeama siellä teki myös sen, että ei halua ole sinnekään mennä.
        Yhdistys tarjoaa marraskuussa teatterin, mutta enpä ole menossa, teatterikerhon jäsenenä saisin katsoa näytösten kenraalit ilmaiseksi, mutta ei käy sekään, olen kyllästetty kaikelle .
        Oma on elämäni, omat ovat valinnat ja onneksi näin voi olla.

        Nyt kuitenkin näitä omia puuhia aloittelen ja aikani toivon riittävän moneen touhuun, pyykkejä aion silittää ja noita puikoilla aikaan saatuja myös raudalla parannella;)
        Nauttikaa te joille elämä säpinää antaa, minä tuhertelen omien vaatimattomuuksien kanssa;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta kauniiseen aurinkoiseen torstaiaamuun, loistetta lisää tuo koivu, vielä keltaisena hehkuu sitä ihastelen tässä ikkunan ääressä.
        Lehtiä huoltomiehet puhaltelevat toisella puolen taloa ja ääni ei mikään kovin miellyttävä ole.
        Eilen lenkkisaunassa taas vierähti aikaa, kun innostuimme naapureiden kanssa maailman menoa ihmettelemään, siis lenkkisaunassa kävin, en lenkillä;)
        Kerho meni hyvin, mutta ei tuntunut mikään oikealta, vajavaista on, vieläkö entiseen palataankaan?
        Minulla taitaa unen kanssa rytmi muuttua, tosi pitkään nukun nykyisin, tänäänkin puolikahdeksan kello näytti, mutta tuntuu niin mukavalta ajatus, että ei mihinkään lähtöjä, voi huoletta unta lisätä;)
        Tottuu sitä vanhakin vielä elämänsä kulkua muuttamaan;)

        Ramoona kertoilit tuosta huoltoajasta mitä veneenne kanssa joudutte tekemään, onhan se niin, että aina sitä huolehtimista tulee, jos ei mökistä niin muiden harrasteiden myötä.
        Sitä silmällä pitäen ja uskoen uuden kesän tulevan ja taas voi veneen toisin päin kääntää, sitä odotuksen iloa ihminen sopivissa määrin kaipaa.
        Pihatyösikin vie varmaan paljon aikaa ja kevättä silmällä pitäen niitäkin hommia teette.
        Minulla ei mitään tuon tapaisia hommia ole, mutta kai sitä tyytyy vähäänkin, kun ikä eteen tulee ja paljoa ei jaksaisikaan, hyvä näinkin.
        Pienestä ilot on keksittävä ja onneksi tuo pää vielä siltä osin toimii, että aina suunnittelua voi harrastaa, joskus jopa hyvillä mielin aikaansaannoksiaan katsella;)
        Tuo joulunaika lähestyy ja sen tuomat tekemiset vieläkin vaan mieleen odottavaa iloa tuovat, paljon pyrin minä myös valmistelut itse tekemään, osin perinteideni mukaisesti ja aina jotain uutta mukaan saaden.

        Makriina myös noita pihahommia pohtii ja toteuttaa, tuleehan siinä sitä ulkona oloa ja liikuntaa, mikä on tärkeää myös ikäisillemme, minä syyllisyyttä aina tästä liikkumisen kehnoudesta tunnen, ketä syyttäisi kuin itseään, ettei näinkään pientä asiaa saa toteutettua.
        Kirjapiiriä minä myös olen ajatellut, mutta en uskalla edes esitellä toisille, kun joutuisin melko varmasti vetohommiin ja niitä tehtäviä en enää halua.
        Laulaminen saa riittää, olen kohta parikymmentä vuotta ollut kaikessa mukana, nyt olen oppinut nauttimaan elämästä ilman ainaista lähtemistä ja toisille valmista tekemään.
        Äänikirja kuuntelun otin ja ajattelin että jospa se paikkansa löytäisi ajatuksiini, mutta eipä ole vielä sekään sisäistetty.
        Yllättävää on se, että aika ei siihen riitä, vaikka ei muuta oikeastaan olekaan kuin aikaa;)
        Miten osaisikaan elämänsä suunnitella, että kaikelle aika riittää, kai tuota nukkumista on kuitenkin pakko vähentää;)
        Ajattelin, että esimerkiksi ruokaa laittaessa voisin kuunnella äänikirjaa, mutta radiohan se silloin pauhaa ja maailman asioista hieman tietoa tuottaa.

        Eliaana aloitti myös talveen varautumisen ja mökki elämäsi odotuksen tilaan jäi.
        Onhan se vaihtelua muuttaa taas talvikotiin vakinaisesti, mutta varmaan siellä maalla käyt talvellakin, ulkoiluihminenhän olet, onko hiihto harrastuksesi?
        Miten kissa sopeutuu olemiseen muuton jälkeen, kaipaako ulos, kuljetteko valjaiden kanssa ulkona, vai voiko ihan itsenäisesti liikkua nytkin?
        Kirjasto niinpä, sinnekään en ole itseäni saanut, samoin on teatterin kanssa, vaikka samalla kadulla on, siskoni työaika kirjastossa oli minulle myös käyntiaikaa siellä, nyt ei tule käytyä lainkaan.
        Samoin on teatterin kanssa, kai se mieheni pitkä rupeama siellä teki myös sen, että ei halua ole sinnekään mennä.
        Yhdistys tarjoaa marraskuussa teatterin, mutta enpä ole menossa, teatterikerhon jäsenenä saisin katsoa näytösten kenraalit ilmaiseksi, mutta ei käy sekään, olen kyllästetty kaikelle .
        Oma on elämäni, omat ovat valinnat ja onneksi näin voi olla.

        Nyt kuitenkin näitä omia puuhia aloittelen ja aikani toivon riittävän moneen touhuun, pyykkejä aion silittää ja noita puikoilla aikaan saatuja myös raudalla parannella;)
        Nauttikaa te joille elämä säpinää antaa, minä tuhertelen omien vaatimattomuuksien kanssa;)

        Ei tuo kisu ulkoile täällä kerrostaloalueella. Alkuun yritin valjaita, mutta, kun ei ollut tottunut, oli peloissaan tilanteessa. Isona, kun olen ottanut sen, pentuna ne tarvitsisi totuttaa.
        Ihmeen hyvin sopeutuu aina kerrostaloonkin. Parvekkeella käy katselemassa lintuja ja oravia.
        Hiihtoa en ole harrastanut vuosiin. Joitakin vanhoja puusuksia taitaa olla vanhalla kotitilalla.
        Sinne kohta menemme noin viikoksi. Siellä kisu saa ulkoilla. Tila on metsän keskellä, ei naapuria näköetäisyydellä.
        Tuota Makriinan venejuttua kanssa luin. Paljon on hommaa siinäkin.
        Tuo soutupaatti on paljon helpompi vehje.
        Pyykkikone se vielä laulaa. Yksi koneellinen jäljellä eli 14:sta. Kesän mittaan kertyy petivaatetta ja pyyhettä. Ja nuo kotikoneet ei niin paljon kerralla niele.
        Pari päiväpeittoa vielä tarvii tuoda pesuun.


      • Eliaana kirjoitti:

        Ei tuo kisu ulkoile täällä kerrostaloalueella. Alkuun yritin valjaita, mutta, kun ei ollut tottunut, oli peloissaan tilanteessa. Isona, kun olen ottanut sen, pentuna ne tarvitsisi totuttaa.
        Ihmeen hyvin sopeutuu aina kerrostaloonkin. Parvekkeella käy katselemassa lintuja ja oravia.
        Hiihtoa en ole harrastanut vuosiin. Joitakin vanhoja puusuksia taitaa olla vanhalla kotitilalla.
        Sinne kohta menemme noin viikoksi. Siellä kisu saa ulkoilla. Tila on metsän keskellä, ei naapuria näköetäisyydellä.
        Tuota Makriinan venejuttua kanssa luin. Paljon on hommaa siinäkin.
        Tuo soutupaatti on paljon helpompi vehje.
        Pyykkikone se vielä laulaa. Yksi koneellinen jäljellä eli 14:sta. Kesän mittaan kertyy petivaatetta ja pyyhettä. Ja nuo kotikoneet ei niin paljon kerralla niele.
        Pari päiväpeittoa vielä tarvii tuoda pesuun.

        Piti kirjoittamani, Ramoonan venejuttua.


    • Minun uni aikani on ollut jo kauan, että herään 4-5 välillä, jolloin juon kahvini "lisukkeiden" kanssa ja sitten lueskelen "llan sadon" netti kirjoituksista. Naapuri tuo päivän lehden noin klo 6, josta näkee, mikä paikkakuntaa nyt ärsyttää, jossa on parasta se "Lukijan palsta"

      Miksi ei aleta jo vaihteeksi "kouhkata", noita kellon siirroista, vai eikö niitä ehditä siirtämäänkään?

      Entäs, se liikunta? Mikä sekin on? Tänään kyllä liikuin tuonne autolleni ja kurvasin muutaman talon ympäri tuohon lähi S-markettiin, jossa oletin olevan maski pakon, mutta ei ollutkaan. Otin kuitenkin varmuudeksi yhden, naapuriltani saamani, maskin mukaan.

      Täällä kunnassa on nyt se 5 tartuntaa, mutta eikös he ole karanteenissa, joten tuskin he kaupoissa liikkuvat. Samoin nuo tilastot ovat hieman harhaanjohtavia, kun naapuri kaupungin lukemat aina ilmoitetaan, siis eikö ne muka koskaan parane?

      SkillaN, olen kanssasi samaa mieltä, että mitä se turha "rehkiminen" vain liikunnan nimissä, koska asiahan täytyy aina olla, miksi lähtee johonkin, kuten "ynnämuu" on asian oivaltanut.

      Harmi vain, että en mene edes sitä asiaani toimittamaan, muuta kuin vessaan, mutta onneksi pääsen sinne ja sieltä poiskin.

      Kieltämättä, joskus tulee surkea olo, kun tuossa naapurustossa on niin paljon näitä rollaatoreilla kulkevia, joiden askellus on todella huono, mutta siinä vain he päivittäin liikkuvat!

      No, kyllähän se "luu tulee, vetäjän käteen", mikäli en kuole, kuin äsken läheiseni, aivan työn ääreen, mutta niin kuoli isänikin, vain "pötkähti sänkyyn" kotona. Tosin hänelläkin ollut jo kauan nitrot ja muut.

      Tänään murheeni ja myötätuntoni on lapsenlapselleni, koska hän joutui hammashoidon vuoksi siirtymään "muualle", koska oli sohaisut puudutuspiikkiä laittavan lääkärin käteen, joka oli kieltäytynyt häntä hoitamasta ja sanonut, että käyttäydyt, kuin 5-v kakara?

      • Anonyymi

        Miten se nyt sinun murheesi on, jos lapsenlapsi käyttäytyy huonosti vai onko mummo antanut mallia? Ei varmaan ihan pikkulapsi tuo, vaan lapsellinen teini vailla käytöstapoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten se nyt sinun murheesi on, jos lapsenlapsi käyttäytyy huonosti vai onko mummo antanut mallia? Ei varmaan ihan pikkulapsi tuo, vaan lapsellinen teini vailla käytöstapoja.

        Ei se ainakaan sinun murheesi ole ja ihmettelen, miksi otat moiseen asiaan noin negatiivisen asenteen?

        Pidemmittä puheitta, "senkö täytistä se sinulle kuuluu, mistä minä surua tunnen" ja nyt vain myötätuntoa.


    • Anonyymi

      Niinhän se meilläkin oli maapaikan talviteloille laitto. Ensin pari viikkoa ennen pidettiin sukukokous, koska jätetään maallemeno, no, hyvinhän senjälkeen yhteistuumin viime viikolla tehtiin kaikki toimet talvea varten ja kissatkin joutuivat talvikoteihinsa.
      Ainahan se haikealta tuntuu tuo päätös, vaikka tänä kesänä en siellä paljon edes oleillut.
      Ehkä ensi kesän koittaessa siellä voin rauhassa viettää kissojen ja koirien kanssa, toivon mukaan kaikki koronat sun muut harmit on voitettu, ja kesästä voi nauttia hyvin mielin.

      Tänä aamuna jo oli laitettava myssy päähän ja hanskat käteen, kun koiran kanssa lenkille lähdin. Ihan tuntui, että henkeen otti tuo pieni pakkanen, astmainen näköjään heti sen kylmässä ilmassa huomaa. Muuten oli pirtsakka, raikas ilmanala kävellä, no totuttelua vaatii taas tuon hengityksen tasaantuminen. Eipä tässä muuta ihmeellistä ole tapahtunut, vähiin on siksi kirjoittelu jäänyt. Se on tämä elämä taas pelkkää hiljaiseloa tällä mummolla, eipä suuria tapahdu, näillä mennään!
      Terveisin km.

    • Anonyymi

      Kaislikko joenrannassa on muuttanut väriään ja vesi aaltoilee tummana kun syystuuli ajaa sitä rantaa vastaan vaahtopäinä. Veneemme on vielä vesillä, kun mies oli ajatellut lähteä joskus syyskalalle tai sitten vanhempi tyttärenpojista joka on saanut nyt luvan lähteä yksinään tai veljensä kanssa soutamaan. Täytyy yrittää saada se teloilleen pihaan ennen kuin poikani muuttaa ensi kuun alusta niin mies saa apua veneen vetämiseen maalle. Se on suurehko alumiininen soutuvene ja painaa minulle aivan liikaa. Moottoria pidämme lukon takana vajassa, kun täällä kylällä lähes ainoa rikollisuus liittyy venemoottorien takana.
      Viimeisetkin kurpitsat ja potut tuotu sisälle, kasvihuone tyhjennetty ja olen lisännyt aurinkovalokennoja, vaikka eihän niistä pimeän aikaa ole paljoa iloa. Aion laittaa pienen joulukuusen sinne ledivaloilla.
      Nyt kun poika muuttaa uuden työn perässä toiseen kaupunkiin niin elämä muuttuu meilläkin. Olen toisaalta todella iloinen, toisaalta tunnen pientä, itsekästä haikeutta. Mutta ei hän niin kauas muuta, Sörmlandiin vain, Tukholman eteläpuolelle ja voi sitten käydä saunomassa ja tapaamassa meitä viikonloppuisin.
      Paloma01, ei rek

    • Kaunis päivä, tuuleton ja sopiva pihahommiin. Pojan kanssa raksitiin monta metriä korkea marjaomenapensas, Mikä souvi! Oksat kasvavat takussa sinne tänne, niin että katkottuja oksia ei saa pensaasta ulos. Hermo oli mennä. Lopulta oli metrien pituisia oksia piha täynnä ja pensaspoloinen nyrhityn näköinen. Kyllä se siitä paranee varmasti jo ensi kesänä.
      Päivän kohokohta.
      Nyt lepoon ja rauhaan. Olen lukenut Ferranten kirjan Amalian rakkaus. Verevää kuvausta Napolin taivaan alta.
      Nyt tartun Maria Petterssonin uutuuteen Historian jännät naiset.
      Hyvää päivänjatkoa.

      • Kelpo päivähän tänäänkin oli ulkopuuhiinkin. Eihän minulla ole "mökkien"
        kanssa talviteloilleen järjetelyitä. Se on toinen syksy, kun näin on. Mökki
        ja vene kyllä on. On siellä joku sukumannista käynyt katsastamassa.
        En tiedä olenko edes ikäisekseni normaalikunnossa:) En huomaa haikailla
        kesäpaikan perään:)) Päinvastoin, olen tyytyväinen, ettei ole niitä huolia.
        Se on tietysti, että olen hyväksynyt vanhenemiseni ja siitä väistämättä seuraavat
        muutokset. Eletään ajallaan ja tavallaan!
        Keksinhän asiaakin, että voin lähteä perustellusti ulos ja kävelylle. Kävin
        lohitarjouksen perässä. Kohtuhinnalla lohi mukaani lähti ja reippailu tuli
        tehdyksi.
        Niin ne aikataulutkin on muuttuneet. Vuosikymmeniä kello oli viritetty
        rääkäisemään arkipäivänä vartin vaille kuusi. Nyt kello ei herättele ja lähelle
        8 menee kunnes viitsin ylös kömpiä. Monesti ajattelen petissä vetkuillessani,
        että on tämä sentään juhlaa, kun ei ole kiirettä:) Ja kun on leipäkin jo tienattu!
        Pitäähän ne vähästäkin ilonaiheet huomata!
        Tässäpä tälläkertaa turinani. Toivon teille hyvää jatkoa!


    • Anonyymi

      Hyvää iltaa, tulen vielä käväisemään täälläkin, vaikka päivä on ollut yhtä rientämistä paikasta toiseen.
      Aamulla maa oli kuurassa, olisi voinut laulaa kuurankukkaa, ihan oli valkoisena, mutta aurinko kun tuli esiin, oli se pian sulanut.
      Eilen tuli nurmikotkin putsattua, ruhonlekkuri teki nopsaan työn, siellä ovat nyt lannoittamassa ensikevään nurmea.

      Vielähän niitä lehtiä varisee, ei kaikki ole pudonneet, omenapuissakin on vielä ja monessa muussakin, mutta helpotus se oli tuokin.

      Voidaan hyvin,
      Neeasa

      • Huomenta taas pilvisempään aamuun, syksy ajaa monella reellä, näin sanonta kuuluu.
        Yöllä saattanut pieni pakkanen olla, tällä hetkellä vajaa neljä astetta.
        Eilen pistäydyin kälyni uudessa kodissa ja sievä pieni koti hänellä onkin, vähän harmia koen, kun omani ainakin kaksi kertaa suurempi, siis siivous hänellä huomattavasti helpompaa.
        Pelko muutosta ja uuden kodin laittamisesta on esteenä ollut tehdä tuo päätös muuttaa pienempään.
        Asuntoja kyllä on, mutta ehkä näin hyvältä paikalta on vaikea mieleistään löytää, saamattomuuttani puolustelen;)

        Hyvä mieli varmasti Neeassa sinulla on, kun kaikki valmiina talven tuloon, voi levon kannalta ottaa, ainakin pihan hoidosta, vaikka onhan talvella lumen putsaamista, mutta pakollinen liikunta siitä hyötynä.

        Kyllä minullakin nykyisin aamut pidemmiksi venyy, mutta kaiken ehtii tehdä vaikka lyhyemmäksi aika jääkin, no ei kaikkea kumminkaan, kun juuri eilen kertoilin ajan loppuvan, lähinnä tarkoitin noita virikekohteita, joita on useampia, niiden kanssa ei aika riitä.
        Vähäiset työt kyllä ehdin, mutta jo kauppaan lähteminen päivän rytmin sekoittaa, puhumattakaan torilla käyminen, huomenissa aikomus käydä torilla, siinäpä se päivä meneekin muilta puuhilta olemattomaksi.
        Voimia kysyy nuo pientenkin matkojen kulkeminen.
        Helpottunut olen minä myös, että ei enää mökkihuolia, vaikka haikeus joskus mielen valtaa, enhän enää jaksaisi siellä olla ja elää.

        Vaikka hermoja koetteleekin hankalat pihatyösi Makriina, ole hyvilläsi pieni liikkuminen on kuitenkin itsellesi hyväksi ja tekemällä ne hommatkin vähenee ja pitkä talvi odotuksissa.
        Sitä ehtii monta kertaa jo ikävä tulla niitä kesäisiä aikoja ja puuhia.
        Sitä odotellessa ehtii levätäkin, taas uusia ajatuksia mieleen saada.

        Onhan se elämän muutos, kun joku kotoa pois muuttaa, mutta se kuuluu elämään ja jokaisella omat haaveensa elämisen kohdalle muodostuu.
        Ikävä seuraa, mutta toisaalta hyvä mieli siitä, että näkee onnistumisia jälkeläisien kohdalta.
        Pian on se aika, että soutelut on soudeltu tältä kesältä ja syksyltä, mutta pian se aika taas koittaa, kun vene vesille pääsee, toivoa uusintaan on ilmassa;)

        Ilman päähinettä ja käsineitä olen tähän asti kulkenut minäkin, mutta nyt on viisautta nekin käyttöön ottaa.
        Uskon aika monen toivovan, että korona olisi jo vuoden loppuun syrjäytetty, tautina ehkä, mutta talous kohene moneen vuoteen, on tämä niin pahat jäljet jättänyt.
        Kaikesta selvitään, ei muita vaihtoehtoja ole, aina on vaikeudet voitettu, kyllä tämäkin ohi menee.

        Alkaa pakkasesta valmiit ruuat loppua, olisi kaupalle lähdettävä, vai tekisikö huomenna tori ja kauppareissut samaan syssyyn, no siinäpä nyt pohtimisen hetki, en kyllä innostu mihinkään lähtemisestä, mutta nähtäväksi jää, edestään ne vaivat löytää, mukavaa päivää toivon kuitenkin teille toisille, viikonloppu se on edessä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas pilvisempään aamuun, syksy ajaa monella reellä, näin sanonta kuuluu.
        Yöllä saattanut pieni pakkanen olla, tällä hetkellä vajaa neljä astetta.
        Eilen pistäydyin kälyni uudessa kodissa ja sievä pieni koti hänellä onkin, vähän harmia koen, kun omani ainakin kaksi kertaa suurempi, siis siivous hänellä huomattavasti helpompaa.
        Pelko muutosta ja uuden kodin laittamisesta on esteenä ollut tehdä tuo päätös muuttaa pienempään.
        Asuntoja kyllä on, mutta ehkä näin hyvältä paikalta on vaikea mieleistään löytää, saamattomuuttani puolustelen;)

        Hyvä mieli varmasti Neeassa sinulla on, kun kaikki valmiina talven tuloon, voi levon kannalta ottaa, ainakin pihan hoidosta, vaikka onhan talvella lumen putsaamista, mutta pakollinen liikunta siitä hyötynä.

        Kyllä minullakin nykyisin aamut pidemmiksi venyy, mutta kaiken ehtii tehdä vaikka lyhyemmäksi aika jääkin, no ei kaikkea kumminkaan, kun juuri eilen kertoilin ajan loppuvan, lähinnä tarkoitin noita virikekohteita, joita on useampia, niiden kanssa ei aika riitä.
        Vähäiset työt kyllä ehdin, mutta jo kauppaan lähteminen päivän rytmin sekoittaa, puhumattakaan torilla käyminen, huomenissa aikomus käydä torilla, siinäpä se päivä meneekin muilta puuhilta olemattomaksi.
        Voimia kysyy nuo pientenkin matkojen kulkeminen.
        Helpottunut olen minä myös, että ei enää mökkihuolia, vaikka haikeus joskus mielen valtaa, enhän enää jaksaisi siellä olla ja elää.

        Vaikka hermoja koetteleekin hankalat pihatyösi Makriina, ole hyvilläsi pieni liikkuminen on kuitenkin itsellesi hyväksi ja tekemällä ne hommatkin vähenee ja pitkä talvi odotuksissa.
        Sitä ehtii monta kertaa jo ikävä tulla niitä kesäisiä aikoja ja puuhia.
        Sitä odotellessa ehtii levätäkin, taas uusia ajatuksia mieleen saada.

        Onhan se elämän muutos, kun joku kotoa pois muuttaa, mutta se kuuluu elämään ja jokaisella omat haaveensa elämisen kohdalle muodostuu.
        Ikävä seuraa, mutta toisaalta hyvä mieli siitä, että näkee onnistumisia jälkeläisien kohdalta.
        Pian on se aika, että soutelut on soudeltu tältä kesältä ja syksyltä, mutta pian se aika taas koittaa, kun vene vesille pääsee, toivoa uusintaan on ilmassa;)

        Ilman päähinettä ja käsineitä olen tähän asti kulkenut minäkin, mutta nyt on viisautta nekin käyttöön ottaa.
        Uskon aika monen toivovan, että korona olisi jo vuoden loppuun syrjäytetty, tautina ehkä, mutta talous kohene moneen vuoteen, on tämä niin pahat jäljet jättänyt.
        Kaikesta selvitään, ei muita vaihtoehtoja ole, aina on vaikeudet voitettu, kyllä tämäkin ohi menee.

        Alkaa pakkasesta valmiit ruuat loppua, olisi kaupalle lähdettävä, vai tekisikö huomenna tori ja kauppareissut samaan syssyyn, no siinäpä nyt pohtimisen hetki, en kyllä innostu mihinkään lähtemisestä, mutta nähtäväksi jää, edestään ne vaivat löytää, mukavaa päivää toivon kuitenkin teille toisille, viikonloppu se on edessä;)

        Aikomukseni on huomenna tehdä raparperikiisseliä, tykkäättekö kaikki te palstalaiset tästä kiisselistä myös yleensäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikomukseni on huomenna tehdä raparperikiisseliä, tykkäättekö kaikki te palstalaiset tästä kiisselistä myös yleensäkin?

        Mistään makeista kiisseleistä en välitä, rabarperistä kaikkein vähiten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistään makeista kiisseleistä en välitä, rabarperistä kaikkein vähiten.

        Rabarberi on hapanta eikä se enää kasva., joten unohda se. Laita kiisseliä vaikka suolasilakasta, ei ole ainakaan äklön makeaa. Voi syödä pääruokana pottujen kanssa, on ikäänkuin kastike samalla kun silakan palat on kiisselin seassa. Pippureita ja tilliä koristeeksi ja kunnon vodka-snapsi niin menee hyvin alas.


    • Anonyymi

      Eilen tein omenachutneyta kotiomenoista. Chili jonka siihen laitoin taisi olla vähän turhan tuhtia. En oikein pysty hengittämään samaa ilmaa sen kaa.
      Tänään laitan hieman lempeämpää sapuskaa: raidallisia punajuuria (polkabeta, mikähän mahtaisi olla suomeksi kun ei nettisanakirjat tiedä) inkivääri-etikkaliemessä. Itse en ole punajuurien ystävä, mutta mies on sitä mieltä ne oikeestaan kuuluu pyttipannun lisäkkeeksi.

      • Anonyymi

        Ja tuo edellinen oli tietenkin täältä alajuoksulta, mvh. Paloma non sequitur


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja tuo edellinen oli tietenkin täältä alajuoksulta, mvh. Paloma non sequitur

        Päivä on mitä aurinkoisin, hehkeät puiden värit loistaa valon osuessa lehvistöön. Ilma on syksyisen kylmä, kotiin tulo tuntuu ihanalta.
        Lämmitän eilen keittämääni vahvaa lihakeittoa, entrecotésta sen keitin. Pari Myrttisen suolakurkkua ja smetana juhlisti venäläisittäin liemen makua.
        Nyt sopiikin Noja-tuolissa nauttia kuppi kahvia, ja jos pienet päivätorkut olisi tullakseen, sopiihan sekin 😊)) heippa!

        PS. Hirvittää tuo Pariisissa tapahtunut terroristin naisen pään irroitus, miten julmaa ja hullua kiihkouskonnollisuutta!


      • sinisiru kirjoitti:

        Päivä on mitä aurinkoisin, hehkeät puiden värit loistaa valon osuessa lehvistöön. Ilma on syksyisen kylmä, kotiin tulo tuntuu ihanalta.
        Lämmitän eilen keittämääni vahvaa lihakeittoa, entrecotésta sen keitin. Pari Myrttisen suolakurkkua ja smetana juhlisti venäläisittäin liemen makua.
        Nyt sopiikin Noja-tuolissa nauttia kuppi kahvia, ja jos pienet päivätorkut olisi tullakseen, sopiihan sekin 😊)) heippa!

        PS. Hirvittää tuo Pariisissa tapahtunut terroristin naisen pään irroitus, miten julmaa ja hullua kiihkouskonnollisuutta!

        S-S! Hirmuteko Pariisissa! Naisviha kuuluu siihen maailmankatsomukseen.

        Minä yritän silputa pihan perennoja aina vaan. Selkä ei kestä kuin tunnin kerrallaan, ja on muutakin hommaa tehtävänä.
        Nyt tuli sade, joten pääsin hyvällä omallatunnolla sisään

        Aikani kuluksi katselin Nexfliksistä sarjaa Vihervaaran Annasta, joka on ihanan tyttökirjan pohjalta tehty. Aluksi se meni kirjan mukaan, mutta nyt toisella tuotantokaudella siihen on ympätty ihan vieraita jännitysmomentteja, viekkautta ja salakavaluutta. Onneksi Anna varmasti hoitaa asiat kuntoon.

        Lueskelin eräältä toiselta keskustelupalstalta mielipiteitä hiiristä ja metsämyyristä. Tai paremminkin niitten esiintymisestä kesämökeissä. Ajattelin, että kyllä me nykypäivän ihmiset olemme luonnosta erkaantuneita, kun sisään pyrkivät jyrsijätkin aiheuttavat kiivaita keskusteluja eläinten oikeuksista elämään. Ja mielestäni myös mökkiläisten, sillä Puumalavirus voi tappaa pahimmassa tapauksessa.

        Meidän kaupunkiasuntoyhtiössämme on jyrkkä asenne hiiriin ja rottiin, ja ruokkiminen on nyt kielletty. Talitintit naputtelevat loukkaantuneina ikkunoita, mutta päätös pitää. Meiltä ihmisiltäkin on ruokalat suljettu, miksei siis pikkulinnuiltakin!


    • Säteilevä syyspäivä hemmotteli tänäänkin ja metsään poikettiin suppilovahveroiden perässä - eikä ihan hukkareissu ollutkaan. Syyslomalaiset ovat saaneet nauttia koko viikon kauniista säästä ja koululaisia on tavattu ulkosalla, eilen paistettiin pihalla makkaraa ja muurinpohjalettuja.

      Koko maailma puhuu koronasta, mutta pahuus nostaa päätään mitä kuvottavimmalla tavalla, eikö edes tämä kaikkien ihmisten yhteinen vitsaus hillitse terroritekoja ja muuta äärimmäistä pahuutta. Joutuu lukemaan myös uutisia lasten julmasta kaltoinkohtelusta ja netissä tapahtuvasta saalistuksesta ihan omassa koto-Suomessakin. Kunpa lapset ja nuoret saisivat rauhassa käydä koulua ja opiskella, kasvaa aikuisiksi, vanhemmat käydä töissä ja sukupolvet tavata toisiaan ja ystäviään. Ennen niin arkisina ja itsestäänselvyytenä pidetyt asiat tuntuvat nyt todella arvokkailta.

      Paloman polkajuuret ovat varmaankin raitajuuria, tosi pirteän näköisiä. Itse pidän kovin punajuurista, mutta ilman etikkaa, rosolliinkin laitan ne pelkästään keitettyinä naturelleina - ja rosollia syödään muulloinkin kuin jouluna. Ehkä pitäisit lämpimistä punajuuriruuista , joissa on mukana ihanaa juustoa : aura-, feta- ja vuohenjuusto sopivat hienosti. Uunijuuresten mukaan laitan punajuuria, päälle öljyä, hunajaa ja yrttejä, varsinkin timjamia.

      Sain ystävältä luettavaksi Kjell Westön uusimman kirjan nimeltä Tritonus. Se tarkoittaa ylinousevaa kvarttia, ja klassisen musiikin hienouksia kirjassa onkin paljon. Päähenkilö on kapellimestari Thomas Brander, joka rakennuttaa saaristoon mahtavaa betonilinnaa nimeltä Tritonus, puitteet ovat siis hulppeat. Olen vasta alkupuolella, kiinnostavalta vaikuttaa. Hauska sattuma, että luin äskettäin kirjan hollantilaissyntyisestä naiskapellimestarista ja hänen taistelustaan pinnalle miehisessä musiikkimaailmassa.

      Terveiset ja hyvän voinnin toivotukset Teille kaikille !

    • Anonyymi

      Nojatuolista nojatuoliin..)) Nojatuolissa on tosiaan aikaa vierähtänyt tänään. Pihallakin olisi ollut puuhaa ja ilma siihen sovelias, mutta tänään Hotakaisen kirja on vienyt voiton.

      Paljon on väki puuhannut täällä - tai siellä..)) Saattaa tarttua vähän intoa tännekin, vaikka minkäänlaista sadonkorjuuta ei täällä ole. Pihalla on kyllä kiva puuhastella, aistia syksyn saapuminen, katsella lehdettömien puiden hiljaista liikettä.

      Omat harrastukseni ovat edelleen katkolla, kirjapiiri toimii, mutta vajaalla miehityksellä ja itselleni sinne kulkeminen tuottaa vaikeuksia, Tuttu naapurikunnasta on kyllä houkutellut omaan piiriinsä ja luvannut huolehtia kuljetuksista, mutta tuntuu haikealta jättää tuttu piiri. Ehkä pidän molemmat ja katson millä formaatilla toimivat jatkossa.
      Suurin surun aihe on minullekin tämä eristäytyminen lapsenlapsista, jotka ovat kaikki siinä iässä ettei sen lähietäisyyden välttäminen oikein luonnistu eikä tuota ulkona tapaamistakaan voi loputtomasti jatkaa,
      Ja onhan niitä murheen aiheita muitakin. Ynnämuu tuolla aikaisemmin kirjoitti keinosta, jolla hän saa mielen liikettä hillittyä. Minun mieleni ei valitettavasti ole noin kuuliainen..)) On vaikeata katkaista sitä prosessia mikä lähtee liikkeelle kun ulkoinen tapahtuminen lakkaa. Ei se prosessi aina sisällä huonoja asioita, sitä voi juuttua hyvienkin asioitten kelaamiseen, mutta unen sillä saa yleensä karkotettua.

      Ei sillä, moni on täälläkin kertonut unen lisääntyneen. Sama täällä. Syvän unen määrä on selvästi lisääntynyt ja päivälläkin voi raukaista. Olisiko taisteluväsymystä, koronan aiheuttamaa ?
      Mukavaa iltaa ja sunnuntaipäivää,
      demeter1

      • Anonyymi

        Deme, unentarpeen lisääntymisen olen huomannut itsekin. Tuli mieleenmammani joka otti vanhempana kahdet torkut päivässä, pienet, n puoli tuntia aamupäivällä ja toiset, ehkä tunnin iltapäivällä. Minä olen vielä toistaiseksi pärjännyt iltapäivätorkuilla. En usko sen olevan koronan aiheuttamaa, niin kovaa ei minun taisteluni ole ollut, pieniä ovat olleet uhraukseni, etenkin nyt kesällä kun aloimme tapailemaan lastenlasten kanssa myös normaalisti, jopa muutama varovainen haliminen on tapahtunut, mutta ei ne enää oikein ole suukoteltavissa :)
        Olisikohan alzheimerin esiaste?
        Viekö unohduksen virta lopulta minutkin?
        Vai olisikohan se vain siksi että, nukkumaanmenoaika on siirtynyt kello kahteen aamuyöstä? "Kadonneen lapsen tarina" pitää minua valveilla.
        ***
        Lopuksi vainja tässä ruuanlaiton ohessa, minun oli pakko tulla ilmaisemaan huolestumiseni Pariisin terroristimurhasta. En näe sitä kuitenkaan nimenomaan naisvihana vaan islamistisen fundamentalismin iskuna länsimaisia arvojamme ja oikeuksiamme vastaan. Historianopettajat ja kaikki muutkin jotka eivät pelkää kertoa totuutta elävät vaarallisesti. Oliskohan aika miettiä miten siviiliyhteiskunta voisi tiivistää rivejään meidän omien arvojen säilyttämisen puolesta. Pelko on nyt suurin vihollisemme.


      • Tämän päiväni hyötykäyttö se viikonlopun pölyimurin taluttelu. Tulihan
        siinä samalla tehdyksi pientä remppaakin, oven saranoiden korjausta
        koska äänekkäästi valittivat:)
        Saunajuhla tietenkin oli perjantaiseen tapaan. Sekin kyllä väsyttää. Päiväunet
        kyllä nukun, niin kiirettä ei saa olla.
        Demeter mainitsi kirjoittamastani mielen hillinnästäni ja hallinnastani. Niin
        kirjoitin . . . kyllä se on melkoisen hyvin toiminut. Ajatusten kehästä irtaantuminen
        vaatii sen, että toteaa "märehtimisen" hyödyttömäksi. Voi kyllä olla väsyminenkin
        apuna.
        Samantapainen tilannehan on pitkälle venyvä väittely jonkun kanssa. Molemmat
        esittää mielipiteensä eikä yhteistä ratkaisua löydy. Eihän sitä voi loputtomiin
        vetää. Olen toki sellaiseen "testiinkin" monet kerrat joutunut. Yleensä olen
        ollut venähtäneen kinan lopettaja. Annan kaverin pitää mielipiteensä. Mitäpä
        se haittaa:)
        Hyvää jatkoa teille lumisateita odotellessa!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Tämän päiväni hyötykäyttö se viikonlopun pölyimurin taluttelu. Tulihan
        siinä samalla tehdyksi pientä remppaakin, oven saranoiden korjausta
        koska äänekkäästi valittivat:)
        Saunajuhla tietenkin oli perjantaiseen tapaan. Sekin kyllä väsyttää. Päiväunet
        kyllä nukun, niin kiirettä ei saa olla.
        Demeter mainitsi kirjoittamastani mielen hillinnästäni ja hallinnastani. Niin
        kirjoitin . . . kyllä se on melkoisen hyvin toiminut. Ajatusten kehästä irtaantuminen
        vaatii sen, että toteaa "märehtimisen" hyödyttömäksi. Voi kyllä olla väsyminenkin
        apuna.
        Samantapainen tilannehan on pitkälle venyvä väittely jonkun kanssa. Molemmat
        esittää mielipiteensä eikä yhteistä ratkaisua löydy. Eihän sitä voi loputtomiin
        vetää. Olen toki sellaiseen "testiinkin" monet kerrat joutunut. Yleensä olen
        ollut venähtäneen kinan lopettaja. Annan kaverin pitää mielipiteensä. Mitäpä
        se haittaa:)
        Hyvää jatkoa teille lumisateita odotellessa!

        Tuli pientä sotkua lähetuksen jälkeen, kirjoitin rivin liian loppuun:((


      • Anonyymi kirjoitti:

        Deme, unentarpeen lisääntymisen olen huomannut itsekin. Tuli mieleenmammani joka otti vanhempana kahdet torkut päivässä, pienet, n puoli tuntia aamupäivällä ja toiset, ehkä tunnin iltapäivällä. Minä olen vielä toistaiseksi pärjännyt iltapäivätorkuilla. En usko sen olevan koronan aiheuttamaa, niin kovaa ei minun taisteluni ole ollut, pieniä ovat olleet uhraukseni, etenkin nyt kesällä kun aloimme tapailemaan lastenlasten kanssa myös normaalisti, jopa muutama varovainen haliminen on tapahtunut, mutta ei ne enää oikein ole suukoteltavissa :)
        Olisikohan alzheimerin esiaste?
        Viekö unohduksen virta lopulta minutkin?
        Vai olisikohan se vain siksi että, nukkumaanmenoaika on siirtynyt kello kahteen aamuyöstä? "Kadonneen lapsen tarina" pitää minua valveilla.
        ***
        Lopuksi vainja tässä ruuanlaiton ohessa, minun oli pakko tulla ilmaisemaan huolestumiseni Pariisin terroristimurhasta. En näe sitä kuitenkaan nimenomaan naisvihana vaan islamistisen fundamentalismin iskuna länsimaisia arvojamme ja oikeuksiamme vastaan. Historianopettajat ja kaikki muutkin jotka eivät pelkää kertoa totuutta elävät vaarallisesti. Oliskohan aika miettiä miten siviiliyhteiskunta voisi tiivistää rivejään meidän omien arvojen säilyttämisen puolesta. Pelko on nyt suurin vihollisemme.

        Alzheimerin tauti ? Mulla vai ..)) Makriina muuten listasi jossakin aloituksessa näitä Alzheimerin taudin tunnusmerkkejä. Hyvä niitä on kerrata ja ennakoida, pitää itseään vähän silmällä. Eihän sitä koskaan tiedä. Omat vanhempana kuolivat niin "nuorina", 79 ja 81 etteivät ehtineet muistisairauksia potea.
        Vaikka eivät kai kaikki muistisairaudet tietysti periydykään.
        Pari vuotta sitten minulle tehtiin muistitesti, olisiko ajokortin uusimisen yhteydessä ja jäi mieleen, että kaikki muu meni hyvin, mutta en osannut piirtää kellotauluun vaadittua aikaa ja väitin vielä kivenkovaan, että noin se kuuluu olla..))
        Kyllä tuo Pariisin isku hurjalta tuntui kuten myös uutiset koronatartunnoista muissa maissa. Malttaisimmepa nyt olla kuuliaisia, seurata ohjeita ja suosituksia. Tai kyllähän me, mutta nuo muut..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Alzheimerin tauti ? Mulla vai ..)) Makriina muuten listasi jossakin aloituksessa näitä Alzheimerin taudin tunnusmerkkejä. Hyvä niitä on kerrata ja ennakoida, pitää itseään vähän silmällä. Eihän sitä koskaan tiedä. Omat vanhempana kuolivat niin "nuorina", 79 ja 81 etteivät ehtineet muistisairauksia potea.
        Vaikka eivät kai kaikki muistisairaudet tietysti periydykään.
        Pari vuotta sitten minulle tehtiin muistitesti, olisiko ajokortin uusimisen yhteydessä ja jäi mieleen, että kaikki muu meni hyvin, mutta en osannut piirtää kellotauluun vaadittua aikaa ja väitin vielä kivenkovaan, että noin se kuuluu olla..))
        Kyllä tuo Pariisin isku hurjalta tuntui kuten myös uutiset koronatartunnoista muissa maissa. Malttaisimmepa nyt olla kuuliaisia, seurata ohjeita ja suosituksia. Tai kyllähän me, mutta nuo muut..))

        Haha, Demeter 1, itseäni kyllä tarkoitin tuolla alzheimer-varoituksella.
        Mamma eli 93-vuotiaaksi, mutta kolmeen viimeiseen vuoteen hän ei enää tunnistanut minua, eikä juuri ketään muutakaan, ehkä hoitajansa siellä muistisairaiiden hoitolaitoksessa. Kun häneltä kysyttiin minua hän sanoi että sen nimisiä on niin paljon....tragikoomista, mutta hellydellä muistan äitiäni ja ei ollut hänen oma syynsä ettei hän muistanut enää ketään meistä.
        Minulla muisti vielä toimii, mutta jokapäiväinen kolmen kielen kanssa selkaaminen tuntuu aina vain hankalammalta. Kohta se tosin helpottaa siltä osin, koska poikani muuttaa parin viikon päästä Tukholman eteläpuolelle, josta hän on saanut opettajanviran, niin sitten jäämme taas kahdestaan miehen kanssa ja saamme puhua suomea lähes koko ajan. Toisaalta nämä kuusi vuotta kun poikani asui täällä vahvistivat taas englanninkielen taitoani. Minulla näköjään on handicap silleen että on aina yksi hallitseva kieli joka on vahvin puhekielenä, vaikka kirjoittaessa ja kuunnellessa ei huomaa muiden heikentyneen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haha, Demeter 1, itseäni kyllä tarkoitin tuolla alzheimer-varoituksella.
        Mamma eli 93-vuotiaaksi, mutta kolmeen viimeiseen vuoteen hän ei enää tunnistanut minua, eikä juuri ketään muutakaan, ehkä hoitajansa siellä muistisairaiiden hoitolaitoksessa. Kun häneltä kysyttiin minua hän sanoi että sen nimisiä on niin paljon....tragikoomista, mutta hellydellä muistan äitiäni ja ei ollut hänen oma syynsä ettei hän muistanut enää ketään meistä.
        Minulla muisti vielä toimii, mutta jokapäiväinen kolmen kielen kanssa selkaaminen tuntuu aina vain hankalammalta. Kohta se tosin helpottaa siltä osin, koska poikani muuttaa parin viikon päästä Tukholman eteläpuolelle, josta hän on saanut opettajanviran, niin sitten jäämme taas kahdestaan miehen kanssa ja saamme puhua suomea lähes koko ajan. Toisaalta nämä kuusi vuotta kun poikani asui täällä vahvistivat taas englanninkielen taitoani. Minulla näköjään on handicap silleen että on aina yksi hallitseva kieli joka on vahvin puhekielenä, vaikka kirjoittaessa ja kuunnellessa ei huomaa muiden heikentyneen.

        Arvelin kyllä, ettet ketään osoitellut. P. , mutta tosiasiahan se on, että monilla nuoremmillakin muisti hapertuu ja siksi sitä sopii vähän pitää silmällä itse kunkin,,))
        Muistin että äitisi eli pitkään ja vanhanakin ilmeisen tapahtumarikasta elämää, eikä se muistisairauskaan ole välttämättä niin ankeata sairaalle kuin se saattaa olla meille muille.
        Luin tuostakin että teille tulee elämänmuutos, toivottavasti ei tule "tyhjän pesän syndroomaa"..)) Hienostihan tuo aika teillä on mennyt, jos olen oiken ymmärtänyt.

        Tuosta SkillaNin osittaisesta vetäytymisestä luin pahoilla mielin. Ymmärrän väsymyksensä ja turhautumisensa. Niitä taitaa potea melkein jokainen meistä aika ajoin, vaikka olisi päässyt paljon vähemmällä kuin SkillaN, joka on välillä joutunut täysin kohtuuttoman kritiikin kohteeksi.
        Minusta ketään vakikirjoittajaa ei voi täällä korvata, ei SkillaNia ainakaan. Hän on avosydämisyydessään ja vuorovaikutustaidoissaan esimerkillinen ja aidosti kiinnostunut muista. Hän on myös omalla panoksellaan mahdollistanut noja-tuolin jatkuvuuden. Kyllä se mielestäni vaatii sitoutumista. Yrityksiä tämäntyyppiseen kirjoitteluun oli tuolla 70 :lla kahvipirtin jälkeen, mutta eivät ne pitkään eläneet.
        Niin, että toivotaan, että SkillaN jatkaa vielä, edes osa-aikaisesti...


    • Sunnuntaiaamupäivää, unta riitti puolikahdeksaan ja sitten käväisin pankissa, laskut maksuun;)
      Vettä sataa, mutta aivan hyvin onnistuu ikkunasta katsominen, liikettä ei juurikaan näy, yksi joka aamuinen nuori mies rientää rautakirjalle, sen hän tekee satoi tai paistoi.
      Ehkä siellä porukkapelaajat kokoontuu, näin olen käydessäni ollut huomaavinani.
      Olen saanut kärpäsen seurakseni, alkuun se kävi puremassa, nyt lentelee perässäni huoneesta huoneeseen, tietenkin likaa ikkunani, mutta jotenkin tuntuu kuitenkin mukavalta seuralaiselta;)
      No niin nyt ajattelette, että joko tuolla alueella on SkillaN, mutta kyllä se jonnekin talven tullen katoaa, jos en saa osumaa.

      Olette kirjoitelleet näistä median tiedotuksista, hirmuteoista, minä en juurikaan kuuntele uutisia, radio on aina auki siitä murusia kerään, mutta en jaksa kuulla ja nähdä tuota maailman pahuutta aina vaan kauheammissa muodoissaan.
      Korona uutisetkaan ei mieltä ylennä ja yritän vaan totella ohjeet ja toimia niiden mukaan.

      Oletteko panneet merkille, uutisissa ei paljon koskaan myönteisyyttä kuule, aina näitä huonoja tapahtumia, tekisi mieli painaa pää pehkoon, tuntuu että ei millään jaksa tätä maailman menoa.
      Ilon etsiminen siinä meinaa tyrehtyä itseltäkin, vielä olen kuitenkin pieniä ilon aiheita löytänyt.
      Ajattelin jo harventaa kirjoitteluakin tänne palstalle, hiljalleen väistyä syrjään, olenhan kauan jo jaksanutkin, mutta en toki lopullista eroa ajattele;)
      Ikävähän teitä kaikkia tulisi;)
      Palstallakin nuo ilkeydet päällimmäisenä monessa ketjussa, olipa sitten kenen koneesta lähtöisiä, nuorien tai ikäistemme, ei niitä voi olla harmikseen huomaamatta.

      Valoisana elämän kulkuani pidän, vielä en ole huomannut dementiakaan oikein toden teolla, iälleni sopivasti, vielä jaksan unelmoida, suunnitella ja joskus toteuttaakin, vältän liian vaikeita asioita niin fyysisesti kuin henkisestikin, olen mielestäni kestokykyni mitoittanut.
      En voita mitään pahoittamalla mieltäni, jos pystyn välttämään ja myös toisten kunnioittaminen on pyrkimyksenä, en todella halua aiheuttaa, mielipahaa kenellekään.
      Ilkeyttä omistan minä myös, pystyisin rumastikin vastaamaan ilkeisiin viesteihin, mutta mitä siitä hyötyisin, en mitään, joten jätän asian silleen, ei se vaikeaa olekaan;)
      Ynnämuun tavoin yritän minäkin toimia, jätän huomiotta ja rivien välistä en lue, sitä en osaa, annan nautinnon tästä osaaville.

      Kiitokset mukavista viesteistänne, luen ne hyvin tarkkaan ja iloiten kanssanne, suren pahan mielen tullen.
      Nautitaan lämpimästä kodista ja mielenrauhasta, mitä toivon kaikille riittävän;)

      • Anonyymi

        Hyvää huomenta, SkillaN ja muutkin täällä käyvät! Samanlaisia ajatuksia on tullut mnullekin palstan hengen muuttuesa noiden ilkeiden viestien johdosta, joten olen jäänyt muille saiteille kaikessa rauhassa. Silti te entiset rauhalliset, tutut hyvät kirjoittajat mieleen joskus palstan vieläkin tuovat, ja tulee mieleen tulla. vielä tapaamaan. Hyvää sunnuntaita teille kaikille! Voikaa hyvin! t. Melina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta, SkillaN ja muutkin täällä käyvät! Samanlaisia ajatuksia on tullut mnullekin palstan hengen muuttuesa noiden ilkeiden viestien johdosta, joten olen jäänyt muille saiteille kaikessa rauhassa. Silti te entiset rauhalliset, tutut hyvät kirjoittajat mieleen joskus palstan vieläkin tuovat, ja tulee mieleen tulla. vielä tapaamaan. Hyvää sunnuntaita teille kaikille! Voikaa hyvin! t. Melina.

        Tämä päivä lienee viimeinen syyspäivä, kun säätiedotus uhkaa kaikenmaailman lumisateilla ja kylmillä säämuutoksilla.
        Käperrymme talveen, poltamme LED-kynttilöitä ihan paloturvallisuuden vuoksi, kuuntelemme uutisia ja katsomme dokumentteja. Tälläkin hetkellä se ranskalaissyntyinen Deparjöö kiertelee Euroopaa syömässä eri maitten ruokia. Jätän sen dokumentin väliin.
        Minä sain äijästä tarpeekseni ja kimpaannuin, kun hän vuosia sitten nosti metakan veroistaan ja muutti Venäjälle ja otti Venäjän kansalaisuuden.
        Todellinen elintasopakolainen! Tällaisiahan meillä Suomessa kovasti moititaan, kun he muuttavat suurine tuloineen Monacoon.
        Haluaisin tietää, osaako D. jo sujuvasti uuden kotimaansa kieltä, ei ole ainakaan tietääkseni esiintynyt vielä yhdessäkään venäläisessä elokuvassa, vai luulenko väärin. Kertokaa, jos tiedätte.
        Joko olette nähneet elokuvan Tove Janssonista? On saanut hyvät arvostelut. Tovea esittää Lassi Pöystin pojantytär. Saanut hienot arvostelut suorituksestaan.

        Älä Skillan murehdi. Ohita ne törkykirjoittajat. Heillä on riemastuttava tapa loukkaantua, jos heitä arvostellaan. Sanovat oitis, että mikä sinä olet meitä kieltämään, kyllä me saadaan ihan kirjoittaa mitä haluamme, tämä on vapaa kirjoituspalsta. Huvittaa, kun he tulevat palstalle ja epäilevät, että kukaan palstalainen ei ole 80 täyttänyt, joten ei olisi oikeutta palstalla ollakaan. Itse kuitenkin ovat joukolla kotoisin 70-palstalta tai nuoremmista, perässäkulkijoita, laahuksen kantajia.
        Joskus tekisi mieli vastata oikein sydämen kyllyydestä, mutta toistaiseksi olen vielä osannut hillitä näppini. Olen vain muutaman heiton heittänyt, anonyyminä tietysti, koska se kuuluu tähän kulttuuriin. Kuka sitä nyt omaa nimeään menisi pilaamaan, edes nimimerkkiä.
        Sanonyyminä paras!


      • Makriina2 kirjoitti:

        Tämä päivä lienee viimeinen syyspäivä, kun säätiedotus uhkaa kaikenmaailman lumisateilla ja kylmillä säämuutoksilla.
        Käperrymme talveen, poltamme LED-kynttilöitä ihan paloturvallisuuden vuoksi, kuuntelemme uutisia ja katsomme dokumentteja. Tälläkin hetkellä se ranskalaissyntyinen Deparjöö kiertelee Euroopaa syömässä eri maitten ruokia. Jätän sen dokumentin väliin.
        Minä sain äijästä tarpeekseni ja kimpaannuin, kun hän vuosia sitten nosti metakan veroistaan ja muutti Venäjälle ja otti Venäjän kansalaisuuden.
        Todellinen elintasopakolainen! Tällaisiahan meillä Suomessa kovasti moititaan, kun he muuttavat suurine tuloineen Monacoon.
        Haluaisin tietää, osaako D. jo sujuvasti uuden kotimaansa kieltä, ei ole ainakaan tietääkseni esiintynyt vielä yhdessäkään venäläisessä elokuvassa, vai luulenko väärin. Kertokaa, jos tiedätte.
        Joko olette nähneet elokuvan Tove Janssonista? On saanut hyvät arvostelut. Tovea esittää Lassi Pöystin pojantytär. Saanut hienot arvostelut suorituksestaan.

        Älä Skillan murehdi. Ohita ne törkykirjoittajat. Heillä on riemastuttava tapa loukkaantua, jos heitä arvostellaan. Sanovat oitis, että mikä sinä olet meitä kieltämään, kyllä me saadaan ihan kirjoittaa mitä haluamme, tämä on vapaa kirjoituspalsta. Huvittaa, kun he tulevat palstalle ja epäilevät, että kukaan palstalainen ei ole 80 täyttänyt, joten ei olisi oikeutta palstalla ollakaan. Itse kuitenkin ovat joukolla kotoisin 70-palstalta tai nuoremmista, perässäkulkijoita, laahuksen kantajia.
        Joskus tekisi mieli vastata oikein sydämen kyllyydestä, mutta toistaiseksi olen vielä osannut hillitä näppini. Olen vain muutaman heiton heittänyt, anonyyminä tietysti, koska se kuuluu tähän kulttuuriin. Kuka sitä nyt omaa nimeään menisi pilaamaan, edes nimimerkkiä.
        Sanonyyminä paras!

        Minäkään en jaksa katsoa tämän näyttelijä D:n ruokaohjelmia. Vaikka ei saisi, en malta mielessäni olla arvostelmatta hänen pönäkkää ulkonäköään. Ei hänellä käsittääkseni ole muita siteitä Venäjään kuin veropakolaisuus. Että kehtaakin..))
        Kysyit Makriina, ollaanko nähty Tove. En ole itse nähnyt, mutta tuttuni kävi katsomassa. Ei nyt ihan haltioissaan ollut kuten Aalto-elokuvasta. Tove keskittyi kuulemma paljon Toven rakkauselämään, oli siis ihmissuhdepainotteinen. Sen vuoksi en itse ole kovin kiinnostunut, niitä kun on puitu muutenkin. Alma Pöysti oli kyllä mielestään nappivalinta Toveksi. Tove oli ilmeisesti myös Pöystien perhetuttu, niin kerrotiin.


    • Anonyymi

      Niinpä niin, eihän sitä viihdy palstalla, jossa alvariinsa anonyyminä nälväillään.
      Mutta kiva on lukea vakipalstalaisyten elämänmenoa, hyvä mieli niistä jää.
      No, enpä enempää näistä, jokainen kait taaplaa tyylillään, millä hyvänsä!

      Minulla on ollut mukava viikonlopun vietto. Ollaan nääs porukalla käyty kuntoa kohentamassa luontopoluilla metsän siimeksessä. Meitä oli yhteensä 6 henkilöä 5 koiraa, jotka kaikki ovat nauttineet luonnon helmassa olosta, ollaan kiivetty pitkin kallioita, seikkailtu sysimetsän syvyyksissä, tarvottu pitkospuita pitkin suomättäillä, nautittu laavulla eväshetkestä kuumaa kahvia siemaillen, osa myös makkaroita nuotiotulella kärventäen, voileivätkin kauppansa tekivät! Ja kaikki olimme samaa mieltä, ei parempaa viikonlopun viettoa olekaan, kuin hyvien ystävien kanssa rauhassa luonnon raikkautta hengittäen.
      Kotiin tultua oli autuas olo, reilut 5 tuntia siellä tarvottiin, kilometrejä tuli lähes 13!
      Kylläpä sen jälkeen uni maittoi, niin koiralla kuin minullakin.
      Onnellinen olen, että vielä
      kasikympin kynnyksellä pystyn moiseen suoritukseen, sitä nuo nuoremmatkin ihastelivat joukolla ja toivoivat samaan pystyvänsä, jos ikuna samanikäiseksi pääsevät.

      Tämmöistä sepustusta tällä kertaa kirjoitteli km.

      • Kyllä hyväntahtoiset kirjoittajat pystyvät välittämään hyvää mieltä muillekin. Itse sain jo intoa tuosta muiden syyspuuhien kuvauksesta ja nyt tästä km:n retkikuvauksesta, Vähän kade olin kieltämättä, kun itselläni ei ole tällä hetkellä sellaista kaveriporukkaa jonka kanssa voisin seikkailla pitemmillä reissuilla.
        Tietysti kysellen ja järjestellen se voisi onnistuakin, mutta ei tällä hetkellä. Ja onneksi olkoon tuosta 13 kilometristä ! Meikäläinen jaksaa jo hehkuttaa kuuttakin kilsaa..))
        Tietysti, pysähdykset auttavat ja seurassa tsemppaa aina enemmän...


    • Anonyymi

      Hyvää keskipäivää! Lähiviraamme juuri lähti ajelemaan kotiinpäin, pitkä matka heillä edessä, mutta vielä on päivänaikaa sentään muutamia tunteja.

      Aina on heitä ihana nähdä, itsekin nuortuu, ei huomaakaan vaivojaan, kun heidän kanssa lenkille lähtee.
      He tosin ovat huomaavaisia ja tekevät jumppaliikkeitä kävellessään, etten oikein kauas heistä jää,
      ja voi samalla jutella.

      Skillan puhui siitä, että on kumma, kun myönteiset jutut ei pääse esille mediassa.
      olen sen myös huomannut, hyvä asia ei heidän mielestä ole uutinen.
      Ainosastaan mitä pahempi juttu, sen suuremmin kirjaimin se tuodaan esille!

      Lumiräntäsade alkoi täällä hetki sitten. Lämpöasteita on, että pian pois sulaa!

      Hyvää vointia,
      Neeasa

      • Iltapäivää!
        Kun luin "km" hyvää viestiä, jäin väliin miettimään. Oikein hyvän retken
        olette tehneet riittävine levähdystoimineen. Ehkä saattaisin tuossa vauhdissa
        vielä mukana pysyä, varma en ole.
        Kymmenen vuotta sitten harrastin aika paljon kävelyä ja oli vakioreittikin. Siinä
        se 10 km kieppeillä oli ja tavoite oli se kolmasti viikossa kävellä. Tästä tiedän,
        että 13 km reilusti 5 tunnissa hyvin onnistuu "km" tavalla kohtalaisella kunnolla.
        En ole enää muutamaan vuoteen näitä matkoja kävellyt. Sellainen kolme kilsaa
        on sopiva rasitus kolmasti viikossa yleensä kauppareissujen yhdeydessä.
        Muina päivinä käyn talon kuntosalissa "soutelemassa."

        Näistä "kiusottelukirjoituksista" on useammassakin viestissä. Kyllä ne häiriön
        aiheuttaa. En minäkään ole halukas niihin puuttumaan yllyttävästä sisällöstä
        huolimatta. Ei se siitä kiinni ole, ettenkö pystyisi, mutta ei ole haluja turhaan
        haaskata "ruutia". Niinpä väistän, olen kirjoittamatta.
        Skillan kirjoitti halustaan vähitellen höllätä kirjoittelua. Ymmärrän kyllä,
        mutta toivotaan, että jaksat vielä. Minullakin käy väliin haluttomuuden tunne,
        mutta se nyt pienempi juttu. Jos väsähdän ja lopetan, se puuttumiseni unohtuu
        melko pian:))
        Tänään pidin pyhäpäivän, vain vähän kävin kuntopaikassa "soutelemassa."
        Menee se päivä lojotellenkin ja pienillä lukuhommilla. Hyvää jatkoa teille!


      • Anonyymi

        Neeasa huomauttaa, ettei media tuo esille myönteisiä asioita. Minusta on medialla myös se piirre, että asioista ei kerrota kaikkea, vaan jätetään pois oleellisia tietoja asioista. En esimerkiksi ymmärrä sitä, että väkivallantekojen uutisoinnista jätetään pois tekijöiden uskonnollinen vakaumus ja heidän etninen taustansa. Pelätään, että jos ne kerrotaan, lukijat ryntäävät syyttämää mediaa asenteelliseksi ja vihamieliseksi, vaikka teon syy olisi juuri tässä vastakkain asettelussa.
        Toisaalta olemme saaneet vuosia lukea Amerikan oudon hallinnon nurjista puolista. Olen alkanut ihmetellä, eikö siellä todellakaan ole tapahtunut mitään myönteistä neljään vuoteen!
        "Paha kello kauas kuuluu", sanoo sananlaskukin. Eikö ole trendikästä kertoa mitään edistyksellistä ja kiitettävää maailman ykkösvaltiosta! Ei kai se yhteiskunta kuitenkaan ole hajoamassa.
        Nojatuoli ei ole oikea paikka tällaiselle filosofoinnille. Heräsin vain ajattelemaan, kun luin mm. Ynnämuun ja Neeasan mietteitä.
        Katsoin illalla snookeria. Se on erittäin sopiva television ruutuun, ja suomalainen selostus on hyvää. Pelin seuraaminen on koukuttavaa. Ihmetellä pitää sitä taituruutta, jolla pelaajat käsittelevät palloja ja onnistuvat saamaan haluamansa pallon pussiin mitä merkillisimmillä lyönneillä. Niin väsynyt kuitenkin illalla olin, etten nähnyt finaalia loppuun, vaikka siinä ottivat yhteen maailmanmestari britti ja Austraalian suuri toivo, kolmanneksi rankattu. Britti voitti. Hänen nimensä on Trump, tuskin sukua amerikoihin.

        Hyvää päivänjatkoa kaikille. tv. Mkr ei kirj.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neeasa huomauttaa, ettei media tuo esille myönteisiä asioita. Minusta on medialla myös se piirre, että asioista ei kerrota kaikkea, vaan jätetään pois oleellisia tietoja asioista. En esimerkiksi ymmärrä sitä, että väkivallantekojen uutisoinnista jätetään pois tekijöiden uskonnollinen vakaumus ja heidän etninen taustansa. Pelätään, että jos ne kerrotaan, lukijat ryntäävät syyttämää mediaa asenteelliseksi ja vihamieliseksi, vaikka teon syy olisi juuri tässä vastakkain asettelussa.
        Toisaalta olemme saaneet vuosia lukea Amerikan oudon hallinnon nurjista puolista. Olen alkanut ihmetellä, eikö siellä todellakaan ole tapahtunut mitään myönteistä neljään vuoteen!
        "Paha kello kauas kuuluu", sanoo sananlaskukin. Eikö ole trendikästä kertoa mitään edistyksellistä ja kiitettävää maailman ykkösvaltiosta! Ei kai se yhteiskunta kuitenkaan ole hajoamassa.
        Nojatuoli ei ole oikea paikka tällaiselle filosofoinnille. Heräsin vain ajattelemaan, kun luin mm. Ynnämuun ja Neeasan mietteitä.
        Katsoin illalla snookeria. Se on erittäin sopiva television ruutuun, ja suomalainen selostus on hyvää. Pelin seuraaminen on koukuttavaa. Ihmetellä pitää sitä taituruutta, jolla pelaajat käsittelevät palloja ja onnistuvat saamaan haluamansa pallon pussiin mitä merkillisimmillä lyönneillä. Niin väsynyt kuitenkin illalla olin, etten nähnyt finaalia loppuun, vaikka siinä ottivat yhteen maailmanmestari britti ja Austraalian suuri toivo, kolmanneksi rankattu. Britti voitti. Hänen nimensä on Trump, tuskin sukua amerikoihin.

        Hyvää päivänjatkoa kaikille. tv. Mkr ei kirj.

        Siis nojatuolissako sananvapaus rajoitettu, ei filosofisia mietteitä saisi olla? Miksi?


    • Anonyymi

      Tämähän on ihan rauhallinen kiva ketju. Miksi useammalla aikeita lähteä tai vähentää kirjoittelua? Onko anonyyminä kirjoittelu kielletty joihinkin ketjuihin? Säännöissä se on sallittu. Takaako nikki aina asiallisen viestittlyn?

      • Huomenta viikonalkuun, sateisena ja viileämpänä viikko aloitetaan Savossa.
        Eilen räntää satoi ja nyt pohjoisesta puhaltelevaa tuulta luvattiin, kai se talven suuntaan alkaa sää muuttua.
        Johan tulevana viikonloppuna talviaikaan siirrytään, sopii niitä talvenmerkkejä esiin tulla, jospa saisimme oikean talven vielä kokea.
        Koivu tuossa ikkunani edessä vaan sitkeästi pitää keltaiset lehtensä, tykästynyt varmaan keltamekkoonsa;)

        Anonyymi kyselet onko kielletty kirjoittaa anonyyminä ketjuun, ei toki, kaikkia asiassa ja huumorilla kirjoitettuja ilolla tervehdimme, harvoin nimimerkillä kirjoittavat viitsivät ilkeillä, ehkä joskus, mutta se on jokaisen kirjoittajan oman tyylin tapaista.
        Itse pyrin nikkini takana olemaan.

        Ynnämuu, eihän sitä äkisti pysty lopettamaan, kun kohta parikymmentä vuotta on aamuisin istunut koneen eteen, mutta annan itselleni halun kirjoittaa, ei väkipakolla, elämän tilanteen mukaan ja mielialojenkin;)

        Neeassa ihasteli jälkikasvun virkistävää vaikutusta, totta on, jo puhelinsoitto virkistää.
        Noista kilometreistä mistä myös olette kirjoittaneet, ihastelen ja ihmettelen, minulle jo pari kilometriä on saavutus, mutta hyvilläni olen siitäkin.
        Ehkä välillä istahtaen sitä matkaa saisi jatkettua, mutta hyväksyn jaksamiseni, hyvänä pidän senkin, että jaksan nämä puuhani tehdä.

        En ole nähnyt Toven elokuvaa, mainoksia lukenut hänen elämästään, jossakin lehdessä kirjoitettiin, ei houkuta edes katsomaan, jääneenkö suurikin aukko sivistykseen?
        Samoin tämä epäsiistin näköinen herra D, olen muutaman kerran nähnyt ruokaohjelman, eipä sekään saanut sen enempää kiinnostusta heräämään.
        Demeter sanoit, että aina mukavat kirjoittajat mielen virkistävät, se on totta ja sepäse antaakin innon jatkaa näitä viestittelyjä;)

        Olen tullut siihen ikään, että ei hirveästi mikään kiinnosta ja etsin niitä pieniä asioita joista innostun, äitini kuolinvuoteellaan sanoi, että hän on maailmaa sen verran kokenut, että hyvä on pois nukkua, tämä aika taitaa minuakin lähetä.
        Totta jos kerron, olen vielä hyvinkin kiinnostunut asioista, mutta valikoin millaisista, uteliaskin jonkun verran, vaikka sitä tautia en ole liiemmälti kokenut.
        On sanottu, että uteliaisuus olisi hyvä omata, se vie kehitystä eteenpäin, mutta kai ne alueet on osattava valita siihenkin.
        En pidä sen tasoisesta uteliaisuudesta, jossa toisten elämä on pohdittavana, toki ystävistä sopivasti pyrin uteliaisuudellekin vallan antaa, että voin olla tarvittaessa tukena, jos syytä löytyy.
        Luen juorupalstoja minulle tulevista lehdistä, mutta hämäräksi jää nämä tämän päivän sensaatiota herättävät henkilöt.
        Olen joskus, mutta sormien lukuun sopii, minäkin anonyyminä kirjoittanut, liian herkkä omatunto on joskus rasite.

        Tanssii tähtien kanssa tuomareiden arvostelu ei oikein anna kuvaa tasosta, varsinkin Helena on hieman epätarkka ja antaa tosi huonoja lukuja poiketen toisista tuomareista.
        Kympit tuli jotenkin aivan puskasta, mutta kai se kuuluu asiaan, niitä yleisön kiinnostusta herättäviin keskustelua aikaan saaviin.
        Moni muukin pari olisi paremman arvioinnin ansainnut.

        Nyt aloitan taas tätä viikkoa toivorikkain mielin, varmaan hyvä viikko tulossa meille kaikille, tätä toivon;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viikonalkuun, sateisena ja viileämpänä viikko aloitetaan Savossa.
        Eilen räntää satoi ja nyt pohjoisesta puhaltelevaa tuulta luvattiin, kai se talven suuntaan alkaa sää muuttua.
        Johan tulevana viikonloppuna talviaikaan siirrytään, sopii niitä talvenmerkkejä esiin tulla, jospa saisimme oikean talven vielä kokea.
        Koivu tuossa ikkunani edessä vaan sitkeästi pitää keltaiset lehtensä, tykästynyt varmaan keltamekkoonsa;)

        Anonyymi kyselet onko kielletty kirjoittaa anonyyminä ketjuun, ei toki, kaikkia asiassa ja huumorilla kirjoitettuja ilolla tervehdimme, harvoin nimimerkillä kirjoittavat viitsivät ilkeillä, ehkä joskus, mutta se on jokaisen kirjoittajan oman tyylin tapaista.
        Itse pyrin nikkini takana olemaan.

        Ynnämuu, eihän sitä äkisti pysty lopettamaan, kun kohta parikymmentä vuotta on aamuisin istunut koneen eteen, mutta annan itselleni halun kirjoittaa, ei väkipakolla, elämän tilanteen mukaan ja mielialojenkin;)

        Neeassa ihasteli jälkikasvun virkistävää vaikutusta, totta on, jo puhelinsoitto virkistää.
        Noista kilometreistä mistä myös olette kirjoittaneet, ihastelen ja ihmettelen, minulle jo pari kilometriä on saavutus, mutta hyvilläni olen siitäkin.
        Ehkä välillä istahtaen sitä matkaa saisi jatkettua, mutta hyväksyn jaksamiseni, hyvänä pidän senkin, että jaksan nämä puuhani tehdä.

        En ole nähnyt Toven elokuvaa, mainoksia lukenut hänen elämästään, jossakin lehdessä kirjoitettiin, ei houkuta edes katsomaan, jääneenkö suurikin aukko sivistykseen?
        Samoin tämä epäsiistin näköinen herra D, olen muutaman kerran nähnyt ruokaohjelman, eipä sekään saanut sen enempää kiinnostusta heräämään.
        Demeter sanoit, että aina mukavat kirjoittajat mielen virkistävät, se on totta ja sepäse antaakin innon jatkaa näitä viestittelyjä;)

        Olen tullut siihen ikään, että ei hirveästi mikään kiinnosta ja etsin niitä pieniä asioita joista innostun, äitini kuolinvuoteellaan sanoi, että hän on maailmaa sen verran kokenut, että hyvä on pois nukkua, tämä aika taitaa minuakin lähetä.
        Totta jos kerron, olen vielä hyvinkin kiinnostunut asioista, mutta valikoin millaisista, uteliaskin jonkun verran, vaikka sitä tautia en ole liiemmälti kokenut.
        On sanottu, että uteliaisuus olisi hyvä omata, se vie kehitystä eteenpäin, mutta kai ne alueet on osattava valita siihenkin.
        En pidä sen tasoisesta uteliaisuudesta, jossa toisten elämä on pohdittavana, toki ystävistä sopivasti pyrin uteliaisuudellekin vallan antaa, että voin olla tarvittaessa tukena, jos syytä löytyy.
        Luen juorupalstoja minulle tulevista lehdistä, mutta hämäräksi jää nämä tämän päivän sensaatiota herättävät henkilöt.
        Olen joskus, mutta sormien lukuun sopii, minäkin anonyyminä kirjoittanut, liian herkkä omatunto on joskus rasite.

        Tanssii tähtien kanssa tuomareiden arvostelu ei oikein anna kuvaa tasosta, varsinkin Helena on hieman epätarkka ja antaa tosi huonoja lukuja poiketen toisista tuomareista.
        Kympit tuli jotenkin aivan puskasta, mutta kai se kuuluu asiaan, niitä yleisön kiinnostusta herättäviin keskustelua aikaan saaviin.
        Moni muukin pari olisi paremman arvioinnin ansainnut.

        Nyt aloitan taas tätä viikkoa toivorikkain mielin, varmaan hyvä viikko tulossa meille kaikille, tätä toivon;)

        Helenako epätarkka? No ei todellakaan ole! Sitäpaitsi kaikki antoi kympin, ihan ansipista se tuli. Asut oli tarinan mukaan, monella nuo liehuvat helmat ja kimallukset hämää taidon puutetta. Virpi on aika kolho ja jäykkä mutta aina sitä kehutaan.


    • Anonyymi

      Tuo "Tanssii tähtien kanssa" on hyvä ohjelma ja kympit tulivat mielestäni ihan oikeutetusti. Oli niin hyvä ja viihdyttävä tuo Sami Sykön ja opettajansa tanssiesitys.
      Nämä ovat näitä mielipideasioita ja jokainen on omaa mieltänsä.

      Sinäkään SkillaN et voi lausua vain omaa mielipidettäsi ainoana oikeana, tai siis julistaa sieltä nojatuolistasi!

      • Anonyymi

        . . . eli mielipiteen vapaus on rajoitettava?
        Jonkun mielipide ei ole se ainoa oikea, vaan sen tietää itse Anonyymi, joka esittää moitteen Skillanille, jolla on eri näkemys kuin Anonyymilla. Anonyymin mielestä se oli "julistus".

        Mielipiteensä kukin voi tuoda esiin, ja jos se poikkeaa Anonyymin näkemyksestä, niin siihen puututaan.
        Jokainen voi kuitenkin sanoa, mitä ajattelee, eihän se ole kielletty. Vastatkoon sitten seurauksista.


      • Anonyymi

        Ottakaahan nyt selville tuon viestijän koneen numero. Se on saatavissa!
        Ettei syytetä turhaan. aivan asiaan kuulumattomia.


      • Anonyymi

        Hupsis, eikö minun mielipiteeni ole vain minun oma mokani, jos siksi ajattelet, onhan minulla omana itseni oikeus myös kirjoittaa, eihän lausumani ole koko Noja-tuoliväen allekirjoittama.

        En huonoksi tanssiparin tulkintaa sanonut, vain totesin, että toisilla oli myös hyviä suorituksia.
        Hyvin oli tanssi sopivaksi valittu ja onnistuminen oli hyvä, en sitä edes väittänytkään.

        Saat olla ihan omaa mieltäsi ja oletkin, sitä en halunnut keltään evätä, tulipa nyt paha mieli jollekin.

        Mielipiteeni lausuin ja sitä en anteeksi pyydä, saahan olla monta mieltä, siihen olemme Noja-tuolissakin tottuneet, t: SkillaN


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hupsis, eikö minun mielipiteeni ole vain minun oma mokani, jos siksi ajattelet, onhan minulla omana itseni oikeus myös kirjoittaa, eihän lausumani ole koko Noja-tuoliväen allekirjoittama.

        En huonoksi tanssiparin tulkintaa sanonut, vain totesin, että toisilla oli myös hyviä suorituksia.
        Hyvin oli tanssi sopivaksi valittu ja onnistuminen oli hyvä, en sitä edes väittänytkään.

        Saat olla ihan omaa mieltäsi ja oletkin, sitä en halunnut keltään evätä, tulipa nyt paha mieli jollekin.

        Mielipiteeni lausuin ja sitä en anteeksi pyydä, saahan olla monta mieltä, siihen olemme Noja-tuolissakin tottuneet, t: SkillaN

        Niin juuri, ja Helenahan on niin tarkka huomioissaan, etten minä ainakaan siihen pystyisi, jos yrittäisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin juuri, ja Helenahan on niin tarkka huomioissaan, etten minä ainakaan siihen pystyisi, jos yrittäisin.

        Minusta Kia ja Niklas olisivat ne 10:t ansainneet. Jo koreografia oli tosi vaikuttava, illan paras.

        Eihän Samin ja Anskun tanssi huono ollut, mutta ei sykähdyttänyt minua.

        'laahuksen kannattelija'


    • Toissa yönä halla vierailli täälläkin, krassit ja pelakuut olivat paleltuneet surullisen veltoiksi lötköiksi. Sain pelastettua muratit pelakuiden juurelta, nehän säilyvät talven yli sisällä viherkasveina. Istutin ne pariin isoon ruukkuun ja taivutin tukevasta rautalangasta ympyrän, jota vasten kiipeillä. Syysshortensiat ovat muuttuneet lilanpunaisiksi, niistä saa upeita kuivakukkia nyt. Europeana-ryhmäruusuihinkaan ei halla tehonnut, kukinta on vaan jo pienentynyt. Laitoin isot kynttilälyhdyt etuportaiden molemmin puolin, sisään pensasmaisen marjakuusen oksia, joissa on kauniit punaiset marjat sekä pienet ledvalosarjat. Lähempänä joulua ajattelin lisätä hopeanhuurteisia joulupalloja niihin.

      Tähtien tansseja katselen uskollisesti minäkin. Suosikkiparini on Niklas ja Kiia, ja tämänkertainen paso dople Tähtien sodan marssin tahtiin oli komea esitys, daamin valkea asu kuin piste i:n päällä. Jostain käännöksestä Niklas sai huomautuksen, ja selityksenä oli jääkiekossa vasemman laidan pelaaminen. Samin ja Anskun kymppirivistö vähän ihmetytti, tosin hyvä kokonaisuushan se oli, mutta ei sentään mielestäni illan kaikkein paras esitys. Kisassa otetaan huomioon myös oppilaan kehitys, ja sitähän Samissa oli tapahtunut. Pidin siitä, että wienervalssi oli liitelevän valssimainen, vaikka oltiin velhokoulussa. Joskus kikkaillaan liikaa ja alkuperäinen tanssin luonne jää alle.

      Joskus ärsyttää, kun Vappu taivastelee huonoja tuomaripisteitä, tanssiparit yleensä kyllä tyytyvät arvosteluihin. Tuomarit osaavat asiansa, Jukka käyttää eniten alan erityistermejä, Helenalla kieli on kuvailevampaa ja Jormalla fiilikset tuntuvat sanelevan paljon. Kannustavaakin kritiikki yleensä on, ja loppua kohti pitää ollakin ankarampi. Viihdettähän tämä on, hienoja kokonaisuuksia saadaan aikaan alunperin melko vaatimattominkin taidoin varustetuille kilpailijoille, ihmeitä nuo opettajat tekevät. Orkesteri on upea, valaistus ja satailaus samoin.

      Reipasta mieltä alkavaan viikkoon !

      • Anonyymi

        Pientä sadetta ennustukset aamulla lupailivat. Pienellä riskillä markettiin
        lähdettiin. Eikö mitä, eipä tainnut pisaraakaan heittää.
        Marketissa ilmoitus, jossa kerrottiin suosituksesta käyttää maskia. Siinä
        kahden vaiheilla olin, mutta "tottelemattomien esimerkki " voitti. Eihän
        siinä kehumiseni aihetta ole, kuitenkin oli hyvin tilaa väistellä parin metrin
        turvaväli.
        Tähtien kanssa tanssijoita en katsellut, vaikka telkkariohjelmia selatessani
        näin ...ehkä puoli minuuttia. Enpä olisi arvioita tehnyt edes itselleni, vaikka
        olisin katsonut. Ei minulla ole edellytyksiä tanssitaitoja arvioida, kävin
        kyllä joskus tansseissakin, mutta harkitusti ja harvoin menin nuhjaamaan
        mukaan. En kuitenkaan pahemmin huonosta taidostani kärsinyt. Elämässä
        on paljon muutakin kuin tanssit. Joten eipä tanssien mennyt:))
        Hyvää jatkoa, kun viikko on saatu alulle!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pientä sadetta ennustukset aamulla lupailivat. Pienellä riskillä markettiin
        lähdettiin. Eikö mitä, eipä tainnut pisaraakaan heittää.
        Marketissa ilmoitus, jossa kerrottiin suosituksesta käyttää maskia. Siinä
        kahden vaiheilla olin, mutta "tottelemattomien esimerkki " voitti. Eihän
        siinä kehumiseni aihetta ole, kuitenkin oli hyvin tilaa väistellä parin metrin
        turvaväli.
        Tähtien kanssa tanssijoita en katsellut, vaikka telkkariohjelmia selatessani
        näin ...ehkä puoli minuuttia. Enpä olisi arvioita tehnyt edes itselleni, vaikka
        olisin katsonut. Ei minulla ole edellytyksiä tanssitaitoja arvioida, kävin
        kyllä joskus tansseissakin, mutta harkitusti ja harvoin menin nuhjaamaan
        mukaan. En kuitenkaan pahemmin huonosta taidostani kärsinyt. Elämässä
        on paljon muutakin kuin tanssit. Joten eipä tanssien mennyt:))
        Hyvää jatkoa, kun viikko on saatu alulle!

        Vikkelästi se kirjautuminen katoaa, selasin kyllä vähän ennen kirjoittamistani.


    • Ensimmäiset lumihiutaleet leijailivat maahan aamulla, ollessani matkalla Jorvin lääkäritapamiseen. Kylmähän tuo ilma olikin aikaiseen. Uudet hoitokerrat on edessä taas keskiviikosta, ihmettelen miten monta kertaa voidaa sytostaatteja antaakaan?
      Hyviä vuosiahan hoidot on antaneet, ja vielä voidaan joku stenttikin asentaa myöhemmin hengitystä helpottamaan.

      On lääketiede mennyt eteenpäin, sitten mieheni sairastelun, samaan tautiin kun hän menehtyi aikaan. Ihan luottavaisesti suhtaudun tulevaisuuteen, tilasinkin valmisaterioita Isosta Ompusta, porokeitoista maksakalaatikoihin, niin pääsen kokkaamisesta nyt viikolla 😊))

      Illanrauhaa palstalle 🌷

    • Käväisin lauantaina mökeillä, kun olin unohtanut hiireni yöpöydän laatikkoon.
      Vein myös 6 jättimuovikassillista pestyä pyykkiä ja laittelin kaappeihin.
      Krassit olivat halla vienyt. Yhden pelakuun pelasti vielä, oli sellaisessa nurkassa ulkona, ettei halla ollut yltänyt.
      Sain edellisenä kesänä ison krysanteemin miniältä, kun tasavuosia täytin. Se kukki jouluun asti kotona sisällä.
      Sitten se alkoi rapistua. Olin vähällä heittää sen keväällä pois, niin kurjan näköinen se oli.
      Vein sen kuitenkin mökin pihapöydälle ja aloin hoivata sitä.
      Nyt sen toin kotio ja se on isompi, kun konsanaan alkuun oli. Ihan täynnä aukeamassa olevia nuppuja.
      Sain eilen ihania pienen pojan kuvia ´´vastappiin.´´
      Tuosta sananvapaudesta ajattelen niin, että se on asioihin ja tapahtumiin mielipiteen ilmaisemista varten. Sen sijaan se ei ole toisten vähättelyä ja solvaamista varten.

      • Anonyymi

        Ajattelit naismaisesti, pelokkaasti eli eliittiä nuollen. Eliitti on aina kohtelias vetäessään sinua linssiin, koska on pitemmän varren päässä etkä voi mitään

        Eliitin kasvot paljastuvat, kun lässyttelyn sijaan siltä oikeasti ollaan viemässä jotain kuten valtaa

        Muuten, kohtelias, cool, etäinen, pinnallinen, muodollinen

        Solvaaja Kekkonen paljastui myllykirjeissä jne.

        Aiheesta elämäntyönä on kirjoittanut esim. Kafka


    • Anonyymi

      Iltaa , Noja-tuoliväelle! Ilma on viilennyt, sen huomasin iltakävelylläni, ei sentään enää sadellut kuin yöllä.
      Olet hyvä hoitamaan kukkia Eliaana, kun sait krysanteemin vielä uudelleen kukkaan!
      Minä sain myös hiljattain keltaisen ja punertavan krysanteemin, ovat olleet oikein ilona tuossa ikkunalla!
      Sitä en tiedä, kuinka niiden kanssa jatkossa menee, se on arvoitus!

      Viimekerralla tanssijoilla olikin kova urakka, kun piti kaksi tanssia harjoitella.
      Kyllä näkee, että töitä on tehty, hienoja esityksiä kaikki, tosin ne kympit tuli yllättäen,
      kun ovat niin ankaria olleet tähän saakka, mutta varmaan oikeita!

      Hyvää vointia ,
      Neeasa

    • Anonyymi

      Hyviä paranemisia ja voimia sinisirulle, toivotaan, että hoidot auttaa!
      Neeasa

      • Anonyymi

        Kiitos Neeasa 😊)) Onhan ne hoidot tähän asti kivasti auttaneet,..heippa vaan!

        sinisiru


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Neeasa 😊)) Onhan ne hoidot tähän asti kivasti auttaneet,..heippa vaan!

        sinisiru

        Huomenta, nyt jo yhden asteen lämmöstä, pakkasta ei vielä kuitenkaan, mutta taivas on kirkastumassa, voi se siitä pakkaselle mennä jo ensi yönä, vähän tähän suuntaan ennustukset kertovat.
        Huonouninen oli yöni, aina olen kehuskellut unen lahjoillani, mutta joko sekin alkaa heikentyä, vähän kipua tunsin rinnassa, sekö sitten unen vei.
        On tullut tuota neulomista nyt urakalla tehtyä, sekö kivun nyt aiheutti, katsotaan, kuunnellaan, arvuuttamaan sitten lähden, kun ja jos vaiva jatkuu.
        Tähän asti on rintakipuni aina todettu niskasta johtuvaksi.

        Voimia sinisiru, kovaan urakkaan joudut, olen kuullut aiheuttavan kovastikin voimia vieviä kertomuksia, nuo hoidot.
        Aina vaan jaksat herttaisesti kirjoittaa, vaikka helppoa ei varmaan aina ole.

        Neeassa ja Eliaana kertoilivat kukkien hoidosta ja onnistumisista, minulla viime jouluinen joulutähti parvekkeella onnistui kasvamaan nyt nostin ikkunalle ja katson muuttaako lehtensä punaisiksi.
        Tuo teidän väliin tullut viesti ei kerro minulle mitään, mitähän eliittiä tarkoittaa, en ole havainnut mitään siihen viittaavaa?

        Omat tanssit on jäänyt minulta myös, tykkäsin toki tanssimisesta aikanaan, mutta kaikkihan viimein loppuu ja samaa mieltä kanssasi ynnämuu, elämään mahtuu paljon muutakin, mutta yksi hyvä tapa olisi liikkua sekin.

        Ramoona nuo juontajat saisivat hieman rauhallisempia olla molemmat, jotenkin toistoa toiston perään, mutta eihän ihan helppoa ole aina esillä olo, kumpikin niin monessa mukana, että kaipaisi jo uutta ilmettä juontoon.
        Minun mielipiteeni Helenan arvostelusta tuli lähinnä niistä nelosista ja viitosista, ei niin huonoa ollut kumpikaan tanssi, vieressä tuomarit kuitenkin pari numeroa paremmat antoivat.
        Syyllistyn taas mielipiteen antamiseen, mutta perään laitan, että minun silmin näin näytti, varmaan väärässä voin olla, paljon jää minun silmin katsoessa näkemättä.
        Laittelin parvekkeella kransseihini jouluvalot valmiiksi, ettei sitten pakkasessa tarvitse näppejään jäädyttää, adventin alkaessa ne sitten sytytän.

        Näyttäisi kaunis päivä tulevan, laulamaan lähden, vaikka hieman pohtien, onko aivan viisasta?
        Luottaen hyvään tuuriin, en usko koronan minuun tarttuvan, sikisikin tämä luulo, koska paikkakunnallani ei ole yhtään tartuntaa ja aika vähän maskeja näkyy.
        Kerta se on ensimmäinen kaiken kohdalla, leikinkö onnellani?
        Mukavaa päivän viettoa ja toivotaan yhdessä, että korona ei meitä tavoita.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, nyt jo yhden asteen lämmöstä, pakkasta ei vielä kuitenkaan, mutta taivas on kirkastumassa, voi se siitä pakkaselle mennä jo ensi yönä, vähän tähän suuntaan ennustukset kertovat.
        Huonouninen oli yöni, aina olen kehuskellut unen lahjoillani, mutta joko sekin alkaa heikentyä, vähän kipua tunsin rinnassa, sekö sitten unen vei.
        On tullut tuota neulomista nyt urakalla tehtyä, sekö kivun nyt aiheutti, katsotaan, kuunnellaan, arvuuttamaan sitten lähden, kun ja jos vaiva jatkuu.
        Tähän asti on rintakipuni aina todettu niskasta johtuvaksi.

        Voimia sinisiru, kovaan urakkaan joudut, olen kuullut aiheuttavan kovastikin voimia vieviä kertomuksia, nuo hoidot.
        Aina vaan jaksat herttaisesti kirjoittaa, vaikka helppoa ei varmaan aina ole.

        Neeassa ja Eliaana kertoilivat kukkien hoidosta ja onnistumisista, minulla viime jouluinen joulutähti parvekkeella onnistui kasvamaan nyt nostin ikkunalle ja katson muuttaako lehtensä punaisiksi.
        Tuo teidän väliin tullut viesti ei kerro minulle mitään, mitähän eliittiä tarkoittaa, en ole havainnut mitään siihen viittaavaa?

        Omat tanssit on jäänyt minulta myös, tykkäsin toki tanssimisesta aikanaan, mutta kaikkihan viimein loppuu ja samaa mieltä kanssasi ynnämuu, elämään mahtuu paljon muutakin, mutta yksi hyvä tapa olisi liikkua sekin.

        Ramoona nuo juontajat saisivat hieman rauhallisempia olla molemmat, jotenkin toistoa toiston perään, mutta eihän ihan helppoa ole aina esillä olo, kumpikin niin monessa mukana, että kaipaisi jo uutta ilmettä juontoon.
        Minun mielipiteeni Helenan arvostelusta tuli lähinnä niistä nelosista ja viitosista, ei niin huonoa ollut kumpikaan tanssi, vieressä tuomarit kuitenkin pari numeroa paremmat antoivat.
        Syyllistyn taas mielipiteen antamiseen, mutta perään laitan, että minun silmin näin näytti, varmaan väärässä voin olla, paljon jää minun silmin katsoessa näkemättä.
        Laittelin parvekkeella kransseihini jouluvalot valmiiksi, ettei sitten pakkasessa tarvitse näppejään jäädyttää, adventin alkaessa ne sitten sytytän.

        Näyttäisi kaunis päivä tulevan, laulamaan lähden, vaikka hieman pohtien, onko aivan viisasta?
        Luottaen hyvään tuuriin, en usko koronan minuun tarttuvan, sikisikin tämä luulo, koska paikkakunnallani ei ole yhtään tartuntaa ja aika vähän maskeja näkyy.
        Kerta se on ensimmäinen kaiken kohdalla, leikinkö onnellani?
        Mukavaa päivän viettoa ja toivotaan yhdessä, että korona ei meitä tavoita.

        Myötämieltä minultakin sinisirkulle. Samaa ihastelen hänessä kuin SkillaN, aina mukana valoisana ja rakentavana, vaikka tytärkin on vielä toipilaana.
        Tuskin ne Ison Ompun ruuat sinisirkun omille pärjäävät..)) Eivät kaikki osaa ruuasta taidetta tehdä, sinisirkku osaa.
        Paljon täällä on näitä kauneuden luojia ja tallentajia, myös SkillaN itse. Hyvin mielestäni jäljitit tuon rintakivun, mutta aina kannattaa tutkituttaa.
        Minäkin mietin miten toimii tämä normaali terveydenhuolto koronan aikaa. Minun luomitutkimukseni siirrettiin keväällä syksyyn, tuskin sinne nytkään pääsee. Kunhan rokotusajan saisi.
        Noita harrastusten rajoittamisia nyt pähkäillään ja toisaalta hyvä, että rajoituksia nyt asetetaan kunta- ja tilannekohtaisesti. Ja viime kädessä kai se oma harkinta ratkaisee.
        Kuorolaulu oli joskus haaveena minullakin, sitähän voi harrastaa tälläinenkin, jolla on "vähän musikaalisia lahjoja"...Nyt ei vain ääni kanna edes sitä mitä ennen.
        Onneksi saa vielä kuunnella muiden laulua ja musiikkia yleensä.
        Tanssiohjelmaakin olette seuranneet. Minulta on jäänyt väliin tänä vuonna, kuten omakin tanssi, niin hyvää liikuntaa kuin se olisikin. Senioritanssinhan katsotaan jopa ehkäisevän muistisairauksia.
        Kaunis auringonpaiste kutsuu ulos tänäänkin.
        Hyvää päivää vain kaikille,
        demeter1


    • Anonyymi

      Hyvää puoltapäivää! Sumuinen sää, eikä näytä kirkastuvankaan, on niin tuuletonta.
      Pienen lenkin taas tein, tuo sumu kyllä haittaa, ei autojen valojakaan näy, kuin lähellä!

      Olen ollut kova lukemaan aikaisemmin, mutta nyt nämä työt ovat vähän estäneet sitä,
      mutta nyt näin mielenkiintoisen kirjauutuuden, Kirsi Loukolan: Buhanan satakieli.

      Kirsi Loukola on geologian professori, hän kuvaa isonvihanaikaista elämää Suomessa ja Pohjanmaalla, kuinka täältä kaapattiin ihmisiä orjiksi Venäjälle ja osa silkkitien kaupunkeihin asti.
      Pitäisi tilata kirjastosta, voi olla, että on aika kovaa ollut se elämä!

      Nyt pyykin manklaukseen, tulee hyvää jumppaa samalla!

      Voidaan hyvin,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Aivan kerrassaan upeaa, koska Kirsi on varmasti viimeisiä, vielä elossa olevista isonvihanaikaisista todellisista silminnäkijöistä, joka vielä ehti julkituoda kaikki näkemänsä hirveydet ja muut sen aikaiset kauheudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan kerrassaan upeaa, koska Kirsi on varmasti viimeisiä, vielä elossa olevista isonvihanaikaisista todellisista silminnäkijöistä, joka vielä ehti julkituoda kaikki näkemänsä hirveydet ja muut sen aikaiset kauheudet.

        Isoviha 1700-1721.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Isoviha 1700-1721.

        Eli kaikki kirjat on hävitettävä, jos ne kertovat ajasta ennen kirjailijan omaa elinaikaa.? Tällä palstalla ollaan etistyksellisiä, kuten tukahtuttajien kuuluukin olla,
        Ei ole kauankaan siitä, kun kirjaroviot paloivat suurissa kaupungeissa eräässä Keski.Euroopan valtiossa, kolmenkymmentäluvulla, jolloin myös rappiotaide oli erityishuomion kohteena.


    • Anonyymi

      NytOsmaliaan astimyytiin vaa leita suomalaislapsia hyvin haluttuja. Pietarisuuri rakennutti Pietarinlapsiorjilla, siitä kertomus Koivu ja TähtiTopelius
      Osmalitjamuslimit ovat maailman pahimpia
      orjakauppiaitanykyisin
      googlaa
      Olen itse käynyt ”kyynelten torilla” Bagamoyossa

    • Anonyymi

      "On lääketiede mennyt eteenpäin, sitten mieheni sairastelun, samaan tautiin kun hän menehtyi "

      Jaha. en tiennyt. Hivenaineresepti
      Lykopeeni eli tomaatti
      keuhko, rauhas -pohjaisille
      googlaa
      lycopene gland lung cancer

      • Anonyymi

        Miehesi kuoli hivenaineiden puutteeseen, taannoinen ns."pirunpaska"olisi auttanut hänet pysymään hengissä jopa tähän päivään asti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miehesi kuoli hivenaineiden puutteeseen, taannoinen ns."pirunpaska"olisi auttanut hänet pysymään hengissä jopa tähän päivään asti!

        Yks aine ei ketään pelasta, ihan huuhaata.
        Ei pidä pitää lääkäreitäkään ihan pölhöinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miehesi kuoli hivenaineiden puutteeseen, taannoinen ns."pirunpaska"olisi auttanut hänet pysymään hengissä jopa tähän päivään asti!

        Hakusi - ns."pirunpaska" =? - ei vastaa yhtään sivua.

        Mitä se on?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hakusi - ns."pirunpaska" =? - ei vastaa yhtään sivua.

        Mitä se on?

        Minä muistan sanan, mutten myöpskään tiennyt mitä se on.
        Löysin tämän. Selosteen lopussa lukee, mitä se oli Suomessa.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Hajupihka


    • Anonyymi

      Iih, aivan ihanaa.........oletteko palstalaiset nähneet muuten ihan oikeasti lentäviä kuukkeleita muualla, kuin lapin erämaissa, joihin oli myöskin taannoinen etelän fillaristi sekoitettu!

      • Anonyymi

        Huomenta jälleen ja pilvinen harmaa aamu ja varmaan päivään jatkuu.
        Radiosta kuuluu juuri, että korona on aiheuttanut ahdistusta, no en ihmettele ja jatkuvasti siitä puhuminen tuskaa lisää.
        Nyt etätöiden tullen aiheutuu liikkumattomuudesta yhteiskunnalle iso lasku, pitäisi keksiä syy nousta istumasta useammin, kai se meille vanhoillekin hyväksi olisi;)

        Nuo lääkkeet mistä ketjussakin olette puhuneet, aiheuttaa myös tarkkaa seulaa, kun kaikenlaisia kauppiaita liikkeellä on, kotiapteekkia pitänyt mies on verkoston nettiin luonut ja ympäri maata myy huumeita ja särkylääkkeitä.
        Hyvin tarkkana on oltava noiden ihmelääkkeidenkin suhteen, en tilaa mitään näiden kaltaisia netistä.
        Tuo "pirunpaska" tutulta kuulosti, selvisihän se juuri siksi pirunviuluksi, mitä pojan viikarit kävivät vinguttamassa ei mieleisten naapureiden ikkunan takana.
        Pihka on monessa huomattu sisältävän jotain parantavaa ainetta, usko kai siinäkin vahvin tehoaine;)
        Oma uskoni on kasvisten suhteen aika vahva, tomaatti yksi mitä paljon syön ja kotimaisena ennen kaikkea, porkkana ja muut juurekset tietysti.

        Kyllä se Inarin maisemissa, Lemmenjoen tietämissä se kuukkeli tuli nähtyä, ei etelämpänä koskaan.
        Ne Lapin maisemat nyt vain muistoina, enää ei jaksa niin kauan aikaa matkustaa, minkä matka sinne kestää.
        Historia kiehtoo ja mielellään kuuntelee kertomuksia menneestä, onhan niitä kauhutapahtumia ollut ennenkin, nyt media niitä liian kanssa esiin tuo nykypäiväisistä.
        Hyvin kamalia ihmiskohtaloita varmasti kirjojen kertomana löytyy, aina on ihmisissä pahuus elänyt ja heikoimmat siitä on kärsimään joutuneet.
        Eipä maailma ole paremmaksi muuttunut, vaikka sivistys onkin lisääntynyt, tai ainakin oletetaan näin olevan.

        Neeassa mankelissa pyykkinsä sileiksi laittaa, meilläkin on mankeli alakerrassa, käyn vain pöytäliinat siellä mankeloimassa, muuten silitän aina pienissä määrin heti koneellisen pesun jälkeen.

        Demeter kertoi luomestaan, minulla on poskessa iso luomi, mitä seurailen, mutta siinä koristeena vaan on, ei elon merkkejä ole antanut.
        Hyvä niitä on poistaa jos näyttää "elävän" ärtyneeltä tai kasvavalta.
        Olisin sitä mieltä, että tätä rajoitettua elämää pitäisi jaksaa, jos sillä saataisiin tuo tauti kuriin.
        Ihmettelen miten se Kiinassa on onnistunut, kun väkeä siellä niin paljon, joku kertoi, että kovalla kurilla ja pakolla, mene ja tiedä.
        Kyllähän me suomalaisetkin melko kuuliaisia on oltu, onko nyt vastuuntunto kadonnut?

        Näyttääkin tuo säätila valoisemmalta, ehkä siitä kaunis päivä sitten kuitenkin tulee, lämmintä kaksi astetta, ei siis vielä pakkanen pauku;)
        Jospa tästä nousisi ja katsetta päivän tapahtumiin alkaisi katsella,
        sitä sohvan ja jääkaapin väliä ainakin tulee liikuttua;)
        Sivupolkuja kannattaa kulkea, jos lenkille aiotte, ei taudin vaaraa näin ollen synny.
        Nimmari ei kelvannut, taas anonyyminä skillan kirjoittaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta jälleen ja pilvinen harmaa aamu ja varmaan päivään jatkuu.
        Radiosta kuuluu juuri, että korona on aiheuttanut ahdistusta, no en ihmettele ja jatkuvasti siitä puhuminen tuskaa lisää.
        Nyt etätöiden tullen aiheutuu liikkumattomuudesta yhteiskunnalle iso lasku, pitäisi keksiä syy nousta istumasta useammin, kai se meille vanhoillekin hyväksi olisi;)

        Nuo lääkkeet mistä ketjussakin olette puhuneet, aiheuttaa myös tarkkaa seulaa, kun kaikenlaisia kauppiaita liikkeellä on, kotiapteekkia pitänyt mies on verkoston nettiin luonut ja ympäri maata myy huumeita ja särkylääkkeitä.
        Hyvin tarkkana on oltava noiden ihmelääkkeidenkin suhteen, en tilaa mitään näiden kaltaisia netistä.
        Tuo "pirunpaska" tutulta kuulosti, selvisihän se juuri siksi pirunviuluksi, mitä pojan viikarit kävivät vinguttamassa ei mieleisten naapureiden ikkunan takana.
        Pihka on monessa huomattu sisältävän jotain parantavaa ainetta, usko kai siinäkin vahvin tehoaine;)
        Oma uskoni on kasvisten suhteen aika vahva, tomaatti yksi mitä paljon syön ja kotimaisena ennen kaikkea, porkkana ja muut juurekset tietysti.

        Kyllä se Inarin maisemissa, Lemmenjoen tietämissä se kuukkeli tuli nähtyä, ei etelämpänä koskaan.
        Ne Lapin maisemat nyt vain muistoina, enää ei jaksa niin kauan aikaa matkustaa, minkä matka sinne kestää.
        Historia kiehtoo ja mielellään kuuntelee kertomuksia menneestä, onhan niitä kauhutapahtumia ollut ennenkin, nyt media niitä liian kanssa esiin tuo nykypäiväisistä.
        Hyvin kamalia ihmiskohtaloita varmasti kirjojen kertomana löytyy, aina on ihmisissä pahuus elänyt ja heikoimmat siitä on kärsimään joutuneet.
        Eipä maailma ole paremmaksi muuttunut, vaikka sivistys onkin lisääntynyt, tai ainakin oletetaan näin olevan.

        Neeassa mankelissa pyykkinsä sileiksi laittaa, meilläkin on mankeli alakerrassa, käyn vain pöytäliinat siellä mankeloimassa, muuten silitän aina pienissä määrin heti koneellisen pesun jälkeen.

        Demeter kertoi luomestaan, minulla on poskessa iso luomi, mitä seurailen, mutta siinä koristeena vaan on, ei elon merkkejä ole antanut.
        Hyvä niitä on poistaa jos näyttää "elävän" ärtyneeltä tai kasvavalta.
        Olisin sitä mieltä, että tätä rajoitettua elämää pitäisi jaksaa, jos sillä saataisiin tuo tauti kuriin.
        Ihmettelen miten se Kiinassa on onnistunut, kun väkeä siellä niin paljon, joku kertoi, että kovalla kurilla ja pakolla, mene ja tiedä.
        Kyllähän me suomalaisetkin melko kuuliaisia on oltu, onko nyt vastuuntunto kadonnut?

        Näyttääkin tuo säätila valoisemmalta, ehkä siitä kaunis päivä sitten kuitenkin tulee, lämmintä kaksi astetta, ei siis vielä pakkanen pauku;)
        Jospa tästä nousisi ja katsetta päivän tapahtumiin alkaisi katsella,
        sitä sohvan ja jääkaapin väliä ainakin tulee liikuttua;)
        Sivupolkuja kannattaa kulkea, jos lenkille aiotte, ei taudin vaaraa näin ollen synny.
        Nimmari ei kelvannut, taas anonyyminä skillan kirjoittaa.

        Vettä on sataa lojotellut lähes koko päivän. Ulos en ole lähtenyt kun
        pakottavaa tarvetta ei ole. Kuntokämpässä viivähdin tavallista pitempään.
        Hoitoaineiden käytöstä manitsi mm. Skillan. Luotettavampaa niitä on ostaa
        apteekista. D-vitamiinin olen ostanut marketista.
        Onhan niitä kaupuskelijoita, jotka vanhasta kansanperinteestä ovat
        rohtojansa kehitelleet. Pihkalakkaa olen yhden putelin käyttänyt. Sen
        hankin apteekista. Varpaiden alkaneen kynsisienten tuhoamiseenhan se myytiin. Kyllä se tehosi. Kärsivällisyyttä se hoito vaati. Ohjeen mukaan
        2 kertaa viikossa kynsien putsaus ja lakkaus vuoden ajan. Puolen vuoden
        jälkeen kynteni oli kunnossa ja siihen lopetin.
        Tänään on täällä tuolissa hiljaisempi meno:) Eihän sitä aina ole asiaakaan.
        Lukuhommia lähden jatkamaan. Hyvää jatkoa, loppuviikosta ilmat
        lämpenee ja sateet väistyy. (täälläpäin)


    • Yöllä sitä sitten oli tullut, lunta, pieni kerros tännekin.
      On ollut niin märkä ja tuulinen päivä, että ulkokävely jäi väliin.
      Yhden kirjan sain tuossa luettua loppuun. Toista pitäisi aloittaa.
      Ei tuo kissakaan juuri muuta tee, kun makaa.
      Tuota kuusenpihkasta valmistettua voidetta saa nykyään myös apteekeista.
      Se on ihan lääketieteellisesti tutkittu ja hyväksi havaittu.
      Tuli pankistakin sähköinen viesti, että pitää ladata joku uusi ohjelma laskujen maksuja varten.
      Pitää niitäkin aina muutella. Noh, pitänee siihen sitten tutustua, on se niin vaivatonta
      ´´konepankilla´´ maksaa.

      • Huomenta, nyt todella harmaaseen ja masentavaan aamuun, no sitä aikaahan elämme ei mitään uutta kuitenkaan.
        Tuuli sieltä etelän suunnalta, ei ainakaan pakkasia ole tulossa, lämpimämpää taas väliin.
        Nyt on tarvetta jollekin piristävälle asialle, mitähän keksisikään.
        Eilen piipahti suvun pienin tervehtimässä, vuosi ja kaksikuukautta ikää, kirjojen lukeminen sujui häneltä omalla tyylillään ja määrätty musiikki pisti tanssimaan.
        Hänellä tiukkaa jo pienestä lähtien, kun äidin kanssa suomea puhutaan ja isä englanniksi seurustelee, sieltä tulee sujuvasti molempia sanan tapailuja;)
        Säälittelin miten selviääkään, äiti sitä mieltä, että lapsi selviää, vanhemmilla tiukkaa;)
        Äitinsä kertoi koulunsa kuulumisia, alaluokkia 1-6 opettaa ja lukiossa hänen englanninkielen
        oppilaat myös.
        Kertoi ihastuneena, kun eka luokan pieni poika viittasi kovasti, hän kysyi mikä asia oli, poika sanoi, tuletko meille yökylään, niin ihanan vilpitöntä vielä tuossa vaiheessa.
        Tykkää työstään, se on onnellista, pojaltani myös kyselin käydessään, vieläkö työ ja harrastus on sama, sanoi olevan, jaksaahan sitä paremmin, kun viihtyy työssään.

        Nyt sitten vaan kissan viereen Eliaana ja levosta nauttimaan;)
        Kilpaa sitten viruttelette, kissahan senkin taidon oikein osaa;)
        On se harmillista, kun aina uusia asioita täällä nettipalveluissakin keksivät, uuden oppiminen vie aikaa, kun muisti ei aina tee yhteistyötä, mutta aika hyvin olen asiani vielä ainakin osannut suorittaa.
        Lehdestä taas luin, miten huijareita on liikkeellä, jos jonkinlaisilla keinoilla, meitä ikäihmisiä varoittelevat, parasta on ohittaa kaikki tuntematon.

        Ynnämuu saman vaivan kärsinyt minkä minä myös isonvarpaan kynnessä, Virosta ostin lääkkeen millä parani melko pian.
        Pihka on vanha keino parantaa haavojakin, ei ehkä avohaavoihin, mutta jo kuivahtaneen haavan päällä jouduttaa paranemista, näin olen kuullut, ei kokemuksia.
        Minä peruin jo äänikirjani, kun ei koskaan ole olevinaan aikaa sitä kuunnella, radio aina keittiössä seurana rallattaa, kun siellä puuhaan, olohuoneessa telkkari radio, tässä huoneessa tämä kone ja makuuhuoneeseen en kuuntelua voi laittaa, kun nukun ennen kuuntelun alkua;)
        Siispä hylkäsin tämän kuuntelun mahdollisuuden, vaikka näin olin ajatellut pääseväni kirjojen maailmaan.
        D-vitamiini minullakin yhden lääkkeen lisäksi, kyllä noita vitamiinien kauppaajat aina vaan soittelee, mutta pintani olen pitänyt.

        Sitkeä on tuo koivurykelmä, ei millään meinaa lehdistään luopua, vaikka nytkin tuuli melkoisesti oksia ravistaa.
        Sitkeyttä tarvitsee myös ihmismieli, että tämän ikävän ajan voitamme ja jaksamme voimia kerätä talven tuloon.
        Kyllähän se pieni pakkanen ja vähäisen lumen tulo mielen taas nostaa näin suomessa syntyneelle ihmiselle;)
        Jaksetaan ja jaksetaan, kyllä se iloksi muuttuu;)


    • Anonyymi

      Hyvää huomenta! Aamu on valjennut sumuisena, mutta oikein tyynenä ja lämmintäkin on lähes 10 astetta!

      Hyvä, säästetään lämmityskuluissa ja onhan siellä mitä mainioin lenkkisää!

      Muuten, T.V. näyttää aamuisin kakkoselta hyvän venytysjumpan!
      Se sopii kaikille niin nuorille, kuin vanhemmille. Tosin saisi olla ehkä pidempi, kestää vain 10 minuuttia, mutta kyllä siinäkin saa vähän ryhtiä korjattua!

      Nautitaan syksystä, on se ihan mukava vuodeaika, niin paljon on esim. tuoreita kasviksia, marjoja ja muuta mukavaa!

      Leppoisaa päivää ja hyvää vointia kaikille,
      Neeasa

    • Anonyymi

      Näin kuvan, kun joku oli piirtänyt ihmisestä koronan jälkeen: Oli kovin mennyt huonoon kuntoon!
      Maha oli kasvanut ja muutenkin lihonut paljon, myös suu oli hampaaton!

      Pelästyyhän sitä tuollaista ennustusta!

      • Anonyymi

        Hammaslääkärin odotushuoneessa oli kaikilla maski kasvoilla. Vain minä ilman maskia, sillä lähtiessäni kotoa oli niin paljon murehdittavaa, autohallin uusi portin avaus puhelimen välityksellä, sitä olen käyttänyt vasta kolme kertaa, ne kyllä onnistuivat, mutta kerran jouduin hakemaan puhelimen kotoa, muuten ei olisi onnistunut. Ja lataus on oltava tietenkin myöskin.

        Muuten kyllä käynti oli hyvä, sain jopa kehuja hyvästä puhdistustavastani. Siitä saan kiittää ex-hammaslääkäriäni, joka oli ihmisystävällinen ja hyvä, viisas ihminen.

        Sanoinkin hänelle lähtiessäni, että siskoni on saman niminen kuin sinä. Siksi tuntuu niin hyvältä tulla tänne. Hän sanoi, ettei. tämä hänen nimensä ole vielä niin vanha, että niitä vilisisi nyt lasten niminä. Siinä sitten kävimme kaikessa rauhassa läpi miestemme, vanhempiemme ja omat nimemme. molemmat olimme samaa ikäluokkaa.

        .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hammaslääkärin odotushuoneessa oli kaikilla maski kasvoilla. Vain minä ilman maskia, sillä lähtiessäni kotoa oli niin paljon murehdittavaa, autohallin uusi portin avaus puhelimen välityksellä, sitä olen käyttänyt vasta kolme kertaa, ne kyllä onnistuivat, mutta kerran jouduin hakemaan puhelimen kotoa, muuten ei olisi onnistunut. Ja lataus on oltava tietenkin myöskin.

        Muuten kyllä käynti oli hyvä, sain jopa kehuja hyvästä puhdistustavastani. Siitä saan kiittää ex-hammaslääkäriäni, joka oli ihmisystävällinen ja hyvä, viisas ihminen.

        Sanoinkin hänelle lähtiessäni, että siskoni on saman niminen kuin sinä. Siksi tuntuu niin hyvältä tulla tänne. Hän sanoi, ettei. tämä hänen nimensä ole vielä niin vanha, että niitä vilisisi nyt lasten niminä. Siinä sitten kävimme kaikessa rauhassa läpi miestemme, vanhempiemme ja omat nimemme. molemmat olimme samaa ikäluokkaa.

        .

        Iltapäivää!
        Sateinen päivä oli tänäänkin. Niinpä kävin pienessä lähikaupassa pientä
        tarvetta täydentämässä. Selvisin sadepuuskien lomassa hyvin vähällä
        kastumisella. Sen panin merkille, että melkein kaikilla maski käytössä.
        Olisikohan kymmenkunta asiakasta ollut. En kuitenkaan virittänyt
        maskia käyttööni, hyvin siinä oli tilaa väistellä, enkä kai 5.minuuttia
        enempää kaupassa viivähtänyt.
        Kyllähän tämä pääkaupunkiseutu kuuluu alueeseen, jossa koronatartuntoja
        on tullut melko paljon - ei sentään mahdottomasti. Niin olen nyt ajatellut,
        että pujotan jatkossa maskin päälle kauppareissullakin. Eihän tuo ole
        mahdottoman rasittava homma )). Olenhan tuon jo harjoitellut, käy
        missä tahansa ennen kauppaan astumista.
        Yllätys oli tänään, että mittari näytti 10C lämpöä. Aurinko ei kyllä
        näyttäytynyt:)) Eipä tässä kummempia - hyvää jatkoa teille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hammaslääkärin odotushuoneessa oli kaikilla maski kasvoilla. Vain minä ilman maskia, sillä lähtiessäni kotoa oli niin paljon murehdittavaa, autohallin uusi portin avaus puhelimen välityksellä, sitä olen käyttänyt vasta kolme kertaa, ne kyllä onnistuivat, mutta kerran jouduin hakemaan puhelimen kotoa, muuten ei olisi onnistunut. Ja lataus on oltava tietenkin myöskin.

        Muuten kyllä käynti oli hyvä, sain jopa kehuja hyvästä puhdistustavastani. Siitä saan kiittää ex-hammaslääkäriäni, joka oli ihmisystävällinen ja hyvä, viisas ihminen.

        Sanoinkin hänelle lähtiessäni, että siskoni on saman niminen kuin sinä. Siksi tuntuu niin hyvältä tulla tänne. Hän sanoi, ettei. tämä hänen nimensä ole vielä niin vanha, että niitä vilisisi nyt lasten niminä. Siinä sitten kävimme kaikessa rauhassa läpi miestemme, vanhempiemme ja omat nimemme. molemmat olimme samaa ikäluokkaa.

        .

        Unohdin nimimerkkini eilisestä klo 13:49 kirjoituksestani.
        Voikaa hyvin!
        t.Melina.


    • Loskaiset terveiset korvesta. Piti pitämäni kuukauden paussi kirjoittelussa vaan palasin kun piru pääsi taas irti. No, ei ole mitään syytä enää nyhjöttää takarivissä.

      Olen saanut paljon aikaseksi. Vaikka ei syy ole kirjoittamisen lopettaminen vaan into stailata kotia tunnelmalliseksi, tehdä käsitöitä, hoitaa omaa terveyttä ja järjestellä asioita talven varalle. Olen nopea kaikessa muussa paitsi juoksemisessa. Kirjoittaminenkaan ei aikaani syö kun tällä kännykällä kommunikoin silloin kun istahdan ja huilaan.

      Tänään sain tuosta kilsan päästä autohallipaikan talvikuukauksiksi joten sauvakävelyharjoitukset ovat alkaneet. Tiukkaa teki selälle, en anna periksi. Uusi selän tukiliivi on hyvä apu, mutta käveleminen selkä täysin suorassa on vielä hankalaa. Ensi kuussa aloitan selän kuntoutuksen fysioterapeutin avulla.

      Otin tänään myös ompelukoneen käyttöön. Ostin jokuaika sitten Rustasta kauniita kukkatyynyjä. Ne loppuivat heti alkuun, mutta löysin samasta kankaasta valmisverhon. Ostin sen ja ompelin kaksi tyynyä lisää. Nyt takkahuoneen harmaa iso divaanisohva on lämpimänsävyisten kukkatyynyjen valloittama. Olen myös asetellut lyhtyjä ulos ja ledkynttilöitä sisälle odottamaan sesongin alkamista, pienimmät lyhdyt somistavat minimaailmani huoneita.

      Ihanaa hössötystä, kyllä talvessakin (täällä on jo lunta) on oma ihana viehätyksensä, kun ei tulis liian kylmää. Joulujutskojakin olen jo suunnitellut.

      Tilasin influenssarokotteet meille molemmille heti kun alkavat niitä ensikuun puolessa jakamaan. Viime vuonna otimme rokotteet Hollannissa, hyvin ovat suojanneet niiskutuksilta koko vuoden ajan.

      Kainuussa ei ole ollut montaakaan koronatapausta, mutta siitä huolimatta maskin pistän kasvoilleni kun kauppoihin menen. Se on helppoa kun siihen on tottunut, en osaa mennä minnekään julkisiin tiloihin ilman maskia.

      No, tällaista täällä...vierivä kivi ei sammaloidu.

      • Luin lehdestä tämmöisistä tukijutuista, siinä oli myös nettiosoite. Kokemusta ei ole itsellä.
        https://backontrack.fi/


      • Eliaana kirjoitti:

        Luin lehdestä tämmöisistä tukijutuista, siinä oli myös nettiosoite. Kokemusta ei ole itsellä.
        https://backontrack.fi/

        Uuden tukiliivin sain KAKS.ta. Entinen kävi isoksi, olen laihtunut. Tässä saamassani uudessa tukiliivissä on hartiantuki kuten noissa mainosten tuissa ja se jatkuu selkätukena ristiselkään asti. Tukihihnat menee olkapäiden yli ja kiertävät eteen.
        Järeä liivi, hyvä jahka totun.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Uuden tukiliivin sain KAKS.ta. Entinen kävi isoksi, olen laihtunut. Tässä saamassani uudessa tukiliivissä on hartiantuki kuten noissa mainosten tuissa ja se jatkuu selkätukena ristiselkään asti. Tukihihnat menee olkapäiden yli ja kiertävät eteen.
        Järeä liivi, hyvä jahka totun.

        Huomenta, pimeään harmaana alkavaan perjantai päivään ja viikonlopun alkuun.
        Kesäaika sunnuntaina taas lopetetaan, talven tuloon siirrytään.
        Vettä satoi eilen koko päivän ja sama taitaa jatkua, jospa sen verran sateetonta, että kaupoille pääsee.

        Korpikirjailija kotia kuntoon laittanut, se on mukavaa hommaa, tosin voimia kysyvää.
        Varmaan auttaa tuo tukiliivi mistä kerroit, niskatukea pidän minäkin istuessani telkkarin ääressä, kummasti niskakipuun sekin auttaa.
        Kiitos terveisistä, mitkä ystäväsi lähetti;)

        Paljon on mielessä pysyttävää, kun ulos kodista lähtee, olen tavakseni opetellut ääneen tarvittavat mukaan lähtevät luettelemaan, kun ulos lähden ja hellan myös tarkistan.
        Onneksi ei unohduksia enemmälti ole tapahtunut, maksan vakuutusta mistä avaimen, lompakon, korttien käyttö korvataan jos katoavat, kotivakuutuksen omavastuukin maksetaan.
        Joskus tuntuu, että turhaa maksan, mutta vahinko ei etukäteen ilmoittele tuloaan.

        Ynnämuulla mukava tuo kuntoilu mahdollisuus, sadesäällekin löytyy tekemistä.
        Kehotus on minunkin kaupungissa suojamaskeja käyttää , kaupoissa ja muissa sisätiloissa missä enemmän väkeä kokoontuu.
        Aion vielä mennä ilman suojaa, kun aamuisin on vähän väkeä liikkeellä.
        Aikamoisen riesan tämä tauti meille on tuonut, tokko koskaan selvitään`?

        Ainahan tauti jälkensä jättää, tuskin tuollaista kuitenkaan, ehkä pilakuvaksi tarkoitettu, vaikka ei leikin asia tämä vaiva olekaan ja voi olla, että kuntoa joillakin heikentää.
        Liikkumattomuus osasyynä saattaa olla.

        Olen kuullut kerrottavan tästä telkkarin aamujumpasta, mutta itse en ole katsonut, tulee nuo omasuunnitellut liikkeet tehtyä aina aamuisin.
        Yleensä iltapäivään menee telkkarin aukaisu, aamupäivät muuta puuhaa.

        Nyt odottelen kälyni soittoa, yhdessä menemme kauppaan, hänkin totuttelee näihin kaupungin tapoihin, vaikka aina onkin asioinut näissä kaupoissa miehensä kanssa ja auton matkassa ollen, nyt sitten rollaattorin kanssa huristaa;)
        Kuusikymmentäkuusi vuotta hieman syrjemmässä asuivat, nyt paluu takaisi kotipaikkansa maisemiin.
        Taitaa hieman hellittää tuo veden tulo, ehkä kuivana selviämme, hyvää viikonlopun alkua teille toisillekin, suojautukaa maskein, jos tilanne sen vaatii, siellä pääkaupunki alueella ehkä tärkeääkin.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, pimeään harmaana alkavaan perjantai päivään ja viikonlopun alkuun.
        Kesäaika sunnuntaina taas lopetetaan, talven tuloon siirrytään.
        Vettä satoi eilen koko päivän ja sama taitaa jatkua, jospa sen verran sateetonta, että kaupoille pääsee.

        Korpikirjailija kotia kuntoon laittanut, se on mukavaa hommaa, tosin voimia kysyvää.
        Varmaan auttaa tuo tukiliivi mistä kerroit, niskatukea pidän minäkin istuessani telkkarin ääressä, kummasti niskakipuun sekin auttaa.
        Kiitos terveisistä, mitkä ystäväsi lähetti;)

        Paljon on mielessä pysyttävää, kun ulos kodista lähtee, olen tavakseni opetellut ääneen tarvittavat mukaan lähtevät luettelemaan, kun ulos lähden ja hellan myös tarkistan.
        Onneksi ei unohduksia enemmälti ole tapahtunut, maksan vakuutusta mistä avaimen, lompakon, korttien käyttö korvataan jos katoavat, kotivakuutuksen omavastuukin maksetaan.
        Joskus tuntuu, että turhaa maksan, mutta vahinko ei etukäteen ilmoittele tuloaan.

        Ynnämuulla mukava tuo kuntoilu mahdollisuus, sadesäällekin löytyy tekemistä.
        Kehotus on minunkin kaupungissa suojamaskeja käyttää , kaupoissa ja muissa sisätiloissa missä enemmän väkeä kokoontuu.
        Aion vielä mennä ilman suojaa, kun aamuisin on vähän väkeä liikkeellä.
        Aikamoisen riesan tämä tauti meille on tuonut, tokko koskaan selvitään`?

        Ainahan tauti jälkensä jättää, tuskin tuollaista kuitenkaan, ehkä pilakuvaksi tarkoitettu, vaikka ei leikin asia tämä vaiva olekaan ja voi olla, että kuntoa joillakin heikentää.
        Liikkumattomuus osasyynä saattaa olla.

        Olen kuullut kerrottavan tästä telkkarin aamujumpasta, mutta itse en ole katsonut, tulee nuo omasuunnitellut liikkeet tehtyä aina aamuisin.
        Yleensä iltapäivään menee telkkarin aukaisu, aamupäivät muuta puuhaa.

        Nyt odottelen kälyni soittoa, yhdessä menemme kauppaan, hänkin totuttelee näihin kaupungin tapoihin, vaikka aina onkin asioinut näissä kaupoissa miehensä kanssa ja auton matkassa ollen, nyt sitten rollaattorin kanssa huristaa;)
        Kuusikymmentäkuusi vuotta hieman syrjemmässä asuivat, nyt paluu takaisi kotipaikkansa maisemiin.
        Taitaa hieman hellittää tuo veden tulo, ehkä kuivana selviämme, hyvää viikonlopun alkua teille toisillekin, suojautukaa maskein, jos tilanne sen vaatii, siellä pääkaupunki alueella ehkä tärkeääkin.

        Sateinen harmaa päivä korvessa@

        Niin nuo terveiset mieheni lähetti ymmärtäen palstakirjoittajien kirjavan koosteen. Hän ei myöskään jättänyt seuraajaani ulkopuolelle tervehdyksestään. Hänellä on oma teoriansa, onhan hän tehnyt elämäntyönsä vammaisten lasten ja nuorten parissa.

        Divaanista alkoi kohu ja täydellisyydestäni, vaikka tukiliiveillä kumarassa eteenpäin yritän mennä, en koe täydellinen olevani ; ). Vierassohvani, ihan omilla rahoillani ostama, on varattu vieraille kuten lapsillemme yöpymiseen luonamme. Miten te muut olette yövieraanne kaupunkioloissa majoittaneet? Mökillänihän on yksilöllistä yöpymistilaa enempi, mutta kyllä täällä kupungissakin löytyy yösija levitettävällä divaanisohvalla.

        Iso TV sijaitsee myös takkahuoneessa. Kun katselen uutisia otan selkätuen selän taakse sille divaanisohvalle. Ostin kaksi selkätukea, yhden tänne kotiin toisen autoon. Mieleisin löhöpaikka on tämä oma leveä sänkyni varustettu isoilla tyynyillä.

        Askastelen ja ompelen ikkunan edessä olevalla työpöydällä ja kudon nojatuolissa askartelupöydänvieressä.

        Unohteluihini olen alkanut kiinnittämään huomiota. Kyllä ne alkavat olla jopa päivittäisiä. Mieheni painottaa, että unohtelu kohdallani on tyypillisen eläväisen ihmisen ajatusten lentoon kytketty. Uudet ideat pyörii ja päivittäiset tekemiset paisuu jolloin, joku jää huomaamatta puolitiehen, unohtuu. En ole huolestunut ainakaan vielä, vaikka joskus kun ajan autolla jonnee niin yhtä äkkiä kysyn itseltäni, että minnekäs minun pitikään mennä ; D

        No, tällaisia aatoksia tänään. Voipi olla, että pidän pientä paussia blogitukseen ja otan neulepuikot käteeni. Kokeilin viikolla kutoa ohuilla puikoilla, ohuesta tumman sinisestä merinovillalangasta sukkaa, olin menettää uskoni kykyyn kutoa. Pitänee odottaa kaihileikkauksen ennen kuin jatkan kutomista ohuilla tummilla langoilla. Ostin harmaata seitsemän veljestä lankaa jospa sillä onnistuisin.

        Hyvää päivän jatkoa ja stsemppia sinisirkulle hoidoista elviämiseen.


    • Anonyymi

      Aatella, maailmassa on yksi täydellinen ihminen !

      • Anonyymi

        Joo niin. Ja sen miesystävällä on ihan oma huone takallekkin. Ja se divaani, en ole nähnyt kuin elokuvissa linnojen saleissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo niin. Ja sen miesystävällä on ihan oma huone takallekkin. Ja se divaani, en ole nähnyt kuin elokuvissa linnojen saleissa.

        Maskusta, sotkasta ja Jyskistäkin saati Ikeasta löytyy divaanisohvia.


    • Anonyymi

      Älkää taas aloittako tai aloita tuota veetuilua Korpikirjailijaa kohtaan. Kertoo vaan teidän tai sun kateudesta hänen elämänsä tapahtumia ja hänen hyviä asioitansa kohtaan.
      Ilkeys alkaa heti ja onhan noita aloituksiakin, joissa halutaan häntä kautta rantain solvata.
      Ei hyvä!

      • Anonyymi

        eeeehhehee!
        Kateudesta???

        Heheheeh...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eeeehhehee!
        Kateudesta???

        Heheheeh...

        Juu...

        Hihihii!
        Ollaan me niin kateellisia...hehehee!!!


      • Anonyymi

        Kyllä mää oon kateellinen siitä divaanista kun mulla on vaan tavallinen soffa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu...

        Hihihii!
        Ollaan me niin kateellisia...hehehee!!!

        Juuh!
        Mää oon affena!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu...

        Hihihii!
        Ollaan me niin kateellisia...hehehee!!!

        Täällä on vain yksi ja se olet sinä. Sen todistit kun olin pois palstalta. Ei ne "toiset" kirjoitelleet kun niitä ei ole olemassakaan.

        Hyväksyn sinut, et voi mitään itsellesi.


    • Anonyymi

      Onko divaani joku ihme ? Minulla on sellainen terassilla. Ei ole kummoinen mööpeli.
      Epäkäytännöllinen vain. Ainakaan minun divaanissani ei istu hyvin kuin yksi ja loikoiluun se on tarkoitettukin - itselleni. Jos on tilaa voi pitää sohvaa ja divaania.

      • Enpä ole kaivannut divaaneja, enkä suuremmin sohvaakaan, kun TV-tuolini on mukavin paikka istua pystyasennossa. Tylsistyisin puolimakuulla löhöten!

        Mukavan lämmin päivä on meneillään, tuulettaakin voi pitkään, eikä yökään ollut kylmä täällä etelässä.

        Lekotellut tuolissani olen hoitokerran jälkeen, ja muistellut hoitohenkilökunnan ystävällisyyttä, eikä nuo valmisruuat ole hassumpia ollenkaan. Päiväkäynnillähän minä sytostattitiputuksesta selviän ja pääsen kotiin toipumaan.

        Nälkä olikin hyvä kun meni klo 17.00 asti ruokailu 😊)) No minähän valitsin porokäristyksen voiperunamuussilla ja puolukalla, enkä parempaa olisi osannut itse valmistaa!
        Nyt taas normaalielämä jatkuu, eikä kuulemma ole mitään esteitä toipumiselle. Ihmeesti saavat nykyään tulosta aikaan, vaikka sanovat minun olevankin poikkeus 😊)) No, ollaan sitten sitä Luojan armosta!

        Oikein mukavaa viikonloppua toivotan Nojatuoliin kirjoittaville 🌷


      • Anonyymi

        Ei ne mitkään mööpelit ja asunnon eri huoneet ole ihmeitä tavallisille ihmisille, joita myös takarivityypeiksi halvennetaan. Eturivirynnijä kehuu toisen omistamalla takkahuoneella ja divaanilla, merkitse nääs jotain erityisten hienoa hänelle.


      • Karhun-saati lampaantaljaa en omista. Takkahuone on yksi osa vuokraamastani asuin tilasta rivitalon alakerrasta missä majaani pidän.

        Olen vapaana liikkuvien eläinten ystävä, aidot turkikset eivät ole minun juttuni. Jäljitelmät käy, mutta niitäkään en omista. Divaanisohvat näyttävät ainakin huonekaluliikkeiden mainoksissa olevan vielä vuosienkin jälkeen muodissa ja hinnatkin ovat laskeneet lompakkoystävällisiksi.

        Möin joitakin vuosia sitten isäni 50-vuotislahjaksi saaman kiikkustuolin (nakkilalainen tai ei) se kun vei liikaa tilaa mökin pirtistä, enkä kerennyt siinä juurikaan istua.


    • Anonyymi

      Anonyymille stalkkaajalle joka ei ollut nähnyt "divaania" kuin telkussa :
      Jollekin on nyt jäänyt savikiekolle neula pahasti jumiin.
      Jospa nyt pääsisit eteenpäin noissa iänikuisissa jutuissasi eturiveistä ja takariveistä niin ehkä palstakin jäisi eloon ja kaikki kirjoittajat ei karkaisi jonnekin muualle.

      • Anonyymi

        Korvessa savikiekko alkaa taas rahista. Samaa rataa samaa rataa samaa rataa - - - - - -


      • Anonyymi

        Kenenköhän takia kirjoittajat karkaa ? Erään, joka 70 plussassa on jo tehnyt täystuhon
        ja sitten tulee tänne teeskentelemään asiallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvessa savikiekko alkaa taas rahista. Samaa rataa samaa rataa samaa rataa - - - - - -

        Mis korvessa asut?


    • Anonyymi

      Laiska töitäns luettelee.

      • Anonyymi

        Itsekesekeinen ihminen on koukuttunut itseensä. Sen pitää tekemisensä luetella kaikille
        joka päivä tarkoittaen: Ihailkaa minua !!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Itsekesekeinen ihminen on koukuttunut itseensä. Sen pitää tekemisensä luetella kaikille
        joka päivä tarkoittaen: Ihailkaa minua !!!

        Kakaramaista touhua tuo korppiksen kimppuun käyminen. Saattavat
        silti olla aikuisiakin. Ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää, että on
        erilaisia ihmisiä ihan asiallisilla mielipieilläkin. No. . .olkoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsekesekeinen ihminen on koukuttunut itseensä. Sen pitää tekemisensä luetella kaikille
        joka päivä tarkoittaen: Ihailkaa minua !!!

        Niiiii, ihailkaa minua ja minun vuokraisännän divaania! Se on profiilikuvassakin! Siis jotain tooosiiii hienoooo!!!!


      • Anonyymi

        Sehän on täysi työpäivä, kun tunnin tekee töitä ja seitsemän tuntia niitä luettelee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niiiii, ihailkaa minua ja minun vuokraisännän divaania! Se on profiilikuvassakin! Siis jotain tooosiiii hienoooo!!!!

        Shhh!
        Ollaan vaan hiljaa täällä divaanin alla, niin se ei näe meitä...tsihi...tsihi...hii!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Shhh!
        Ollaan vaan hiljaa täällä divaanin alla, niin se ei näe meitä...tsihi...tsihi...hii!!!

        Mitähhhh! Sinuahan on vain YKSI! !!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähhhh! Sinuahan on vain YKSI! !!!!

        Jokaista ihmistä on yksi. Monta ihmistä on ryhmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaista ihmistä on yksi. Monta ihmistä on ryhmä.

        . . . ja ryhmässä tyhmyys tiivistyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on täysi työpäivä, kun tunnin tekee töitä ja seitsemän tuntia niitä luettelee...

        Työstä käynee myös tämä seurantatarkkailukin. Pitää olla kaiken aikaa valmis luomaan kuolematon huomautus, kun määrätty nimmari kirjoittaa tervehdyksensä palstalle. Kovaa työtä sekin lienee.
        Tai mitä nyt kukin työksi katsoo.
        Ain laulain työtäs tee.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Työstä käynee myös tämä seurantatarkkailukin. Pitää olla kaiken aikaa valmis luomaan kuolematon huomautus, kun määrätty nimmari kirjoittaa tervehdyksensä palstalle. Kovaa työtä sekin lienee.
        Tai mitä nyt kukin työksi katsoo.
        Ain laulain työtäs tee.

        Katelin äsken ylen uutisia. Siellä valtakunnallisesti oikeusasioita tunteva juristi puhui, että nykyään nettikiusaaminen voitaneen katsoa vainoamiseksi.


    • Lauantaiaamu, harmaa taivas, mutta tuuli varmaan pilvet pois ajaa ja minun parvekkeen kaiteella riippuvat matot pölyttömiksi puhaltelee;)
      Soittelin eilen terveyskeskukseen, juttelin hoitajan kanssa oireistani lupasi lääkärille kertoa ja kohta tulikin soitto, että mars ensiapuun.
      Siellä otettiin sydänfilmi, verikokeet, kohta lääkäri tuli ja kyseli kipujani, pari kertaa kuunteli rintaani ja sanoi voit lähteä kotiin.
      Uskaltauduin kysymään, että mistä tuntemukseni johtuu, niskoista hän totesi, niinpä niin, vaikka vatsaan koskee niskat syypää, siihen sitten uskon.
      En kerran vuodessakaan lääkärin juttusilla käy, nyt pyrin harventamaan.

      Tuo harmi mikä taas on ilmennyt ketjussa on kyllä mitä alhaisempaa kiusaamista mitä olla voi, onko aikuisissakin näitä itseensä tyytymättömiä. joilla ei muuta tapaa oloaan parantaa`?
      Miksi joku divaani tai muu juttu ärsyttää, jokainen kotinsa sisustaa haluamalla tavalla, emmehän edes pääse katsomaan, miten onnistunut onkaan tämän kodin sisustus.
      Pitänee mainita minunkin, että kalusteeni on sellaisia, joita ei lapseni ainakaan jälkeeni halua, vaikka minusta aivan ihanat ovat.
      On muuten makujakin monenlaisia ja kodin sisustaminen myös vaatii silmää, minä ainakin haluan tehdä kotini sen näköiseksi, että viihdyn, vähän erilaisen kuin tapana on.
      Mitään muoti ilmiötä en lainkaan hyväksy, itse haluan suunnitella ja toteuttaa.
      Kiitoksia olen jokusen saanut, mutta on myös heitä jotka eivät arvostelua anna ja ehkä ei niin heidän silmää ilahduta;)
      Koti on kuitenkin MINUN koti, päätäni ei käännetä;)
      Nämä pienen ilkeyden sisältävät viestit ovat kaiketi sellaisilta, joilla ei ole joko kykyä tai muuta tilaisuutta elää omaa elämää ja ketjuumme sitten harmin purkavat.
      Ehkä ylläpito tekee huomionsa.

      Sinisiru mainitsit tuolin missä on mukava levähtää, niin se on että mukavaksi jokainen olonsa yrittää laittaa ja uskonkin sinun kodin persoonallinen olevan ja myös viihtyminen hyvin onnistuu.
      Makriina aivan oikein ymmärrät, kyllä tuo jatkuva seuranta korpikirjailijan elämää koskien työstä käy, en millään itse jaksaisi;)
      Ynnämuu, jotenkin toivoisin, että nuo viestit ei ainakaan ikäistemme koneelta lähde, jotakin muuta toivoisi olevan ajatuksina.

      Nyt päivä on valennut, ihan hyvältä näyttääkin, kaksi astetta lämpöä ja kuivan näköistä on kadullakin, minulla tuuria, kun saan raikkaat matot lattialle levittää, kunhan pyyhkäisen vielä pölyt pinnoiltakin.
      Liput saloissa iloisesti heiluvat YK: n päivän kunniaksi ja ensi yön aikana sitten kelloja taas siirretään, kivaa päivää teille ystävät Noja-tuolissa.

      • Anonyymi

        Jouluaatto ajatuksissani tänään, täytyypä lahja-asiat ottaa nyt esiin. Tänään on tasan kaksi kuukautta jouluaattoon! Niin ja YK:n päivä vielä lisäksi, kuten Skillan kerroitkin.

        Eikä näytä niin sateiselta ja harmaalta kuin eilen, jätin ulkoilutkin, poikani haki ajelulle , siinä oli päivän kohokohta. Mutta tänään ulkoilen sitten senkin eteen.
        Voidaan hyvin! t. Melina.


    • Anonyymi

      suomi24:ään tulee noin miljoona kommenttia vrk.ssa.
      Ette kai hyvänen aika luule, että joku ylläpidossa ne kaikki lukee ?!?!?!
      Ei ainakaan 80 plussaa, siinähän nukahtaisi heti työpäivän alussa.

    • Viikonlopputerveiset korvesta lumisateen keskeltä@

      Sain eilen uskoa, että neulomisen taitoni ei olekaan kadonnut vaan kaunista jälkeä alkoi syntymään kun vaihdoin ohuen tumman merinovillalangan värikkäisiin seitsemän veljestä lankoihin. Joululahjavalmistelut näin ollen aloitettu.

      Eilen en nokkaani ulos pistänyt jos ei saunan jälkeistä vilvoittelua patiolla lasketa mukaan. Nyt pitänee lähteä sauvomaan parkkihalliin ja ajella prismaan ruokavarantoja keräämään. Tyhjänä ammottaa jääkaappi.

      Mitä tänään syötäisiin?

      Eilen käytin viimeiset vihanneslokerossa olleet oman pellon perunat lohileikkeiden lisuna. Pakkasessa on peruna-annospusseja odottamassa joulua.

      Olen säästäväinen ruoanvalmistaja. Esim. kun ostan ison kokonaisen lohen, fileeraan sen, suolaan toisen fileistä ja leikkaan toisesta fileestä annosleikkeitä. Keitän roippeet, niistä erottelen lohimousseen lihat, liemen hyödynnän kastikkeissa ja keitoissa. Pakkasessa on näin ollen kalapäivän raaka-aineita jatkoon. Biojätteisiin menee vai kaluttu ruoto ja pää.

      Ensi viikon kalapäivänä ajattelin tehdä tomaatti-silakkapihvejä.

      Mutta, että mitä tänään..mmm se selvinnee kohta.

      Herkkuhetkiä viikonloppuunne.

    • Minulla on se ihanteellinen tilanne, että olen vapaa ruuanlaitosta, silti syön erittäin hyviä aterioita, kun ruuanlaitosta innostunut poikani valmistaa kaikki ruuat.
      Sanoin eilen, kun lähti ruokaostoksille, että toivoisin jotain keittoa viikonlopuksi. Hän osti ison määrän vihanneksia, kalaa ja simpukoita ja valmistaa nyt parhaillaan hyväntuoksuista lientä, Valitteli vaan, ettei ollut katkarapuja ja simpukatkin ovat purkista.
      Minä kun olisin tyytynyt makkarasoppaan.

      • Anonyymi

        On se vähän vittumaista, kun ei pyhäjärvestäkään saa enään katkarapuja, ja kunnon simpukatkin ovat vähän hakusessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se vähän vittumaista, kun ei pyhäjärvestäkään saa enään katkarapuja, ja kunnon simpukatkin ovat vähän hakusessa.

        Merimakkaroita sentään jossain kasvaa, mutta ei kai järvissä. Simpukan kuoria näkee paljon rannoilla, mutta kuka ne simpukat on syönyt?


    • Meilläkin tuli puheeksi jouluaatto, kun nostimme lippua aamulla salkoon, yhtään ei ylevästi YK:n merkitystä pohdittu. Lähipesuetta on 14, me ja lasten perheet yhteen lukien. Kesällä ulos oli helppo järjestellä turvavälit. Ruokailutilan kahdella levyllä jatkettavaan pöytään olemme mahtuneet tiivistunnelmaisesti, kun ovaalinmallisen pöydän päätyihinkin voi mahduttaa 2 tuolia/pääty. Alettiinkin suunnitella meille vanhoille samankorkuista jatkopöytää, ja se on varmaan itse timpuroitava. Se tulee tarpeeseen muutenkin, kun vanhin lapsenlapsi on jo mielitiettynsä tuonut mummolaan näytille ja valtavan nopeasti aikuistuvat nuo kaikki, nuorinkin meni jo yläasteelle.

      Takkahuone ja divaani ovat saaneet ihmettelyä. Menneinä vuosikymmeninä oli ihan tavallista rakentaa saunatilojen yhteyteen takkahuone saunan jälkeistä tunnelmointia varten takkatulen loisteessa. Meilläkin oli edellisessä 80-luvun paritalossa sellainen, siitä tuli kylläkin monitoimihuone ja takkaan lisättiin varaava sydän. Tämä nykyinen talomme on omaa suunnittelua, tällä vuosituhannella rakennettu. Takka on kaakeliuuninmallia ja varaava, erittäin hyvä lämpötaloudellisesti. Divaanin paikka on yläkerran aulassa, joka on sisustettu lähinnä lastenlasten tarpeisiin. Mahtaako se oikea divaani olla, sellainen L-mallinen palasohva, jossa selkätyynyjä on vain osassa paloja, siihen mahtuu huikean pitkä abiturienttipoikakin nukkumaan ja iso joukko löhöilemään. Lampaannahkojakin löytyy, tosin lähinnä ulkokäytössä. Onkohan tämä nyt sitä kehuskelua, kun sanon, että olen tyytyväinen kotiini, muutenkin elooni ja olooni. Jopa Instagramissa olen uskaltanut jakaa tätä elinpiiriäni, matkoja myös.

      Kokonainen kala onkin taitavalle kalankäsittelijälle mahdollisuus moneen ruokalajiin. Meillä mies on kalamestari, mutta moussea hän ei varmaan osaisi tai keksisi tehdä. Ehkä saadaan ohje tännne, kuulostaa tosi herkulliselta. Makriinaa hemmotellaan, ja kyllä merenelävät ovat ruokapöydän aatelia.

      Kausi-influenssarokote saatiin jo ensimmäisten joukossa, sujuvat olivat järjestelyt. Olimme parin tunnin kävelyllä pitkin merenrantoja , syysauringon kultaamassa raikkaassa säässä, ruskanhehekuakin on vielä ilona.

      Hyvää viikonloppua, kuomat!

    • Kaunis on ulkona ilmanala.
      Asioilla kävin. Parissa kaupassa ja apteekissa.
      Maskeja ei kovin monella ole. Syyskuussa oli 28 tapauksen koronarypäs, sekin tuossa toisessa maalaiskaupungin taajamassa.
      Tässä kuussa ei ole raportoitu yhtään.
      Lehtitietojen mukaan terv.keskuskin toimii melko normaalisti. Siis erityisjärjestelyjä tietenkin on koronatestattavien ja tavallisten asiakkaiden kulku- ja toimintapaikoissa.
      Noita oman maan perunoita minullakin on vielä muutama jääkaapissa.
      Kyllä Sinun Makriina kelpaa, kun noin komiaa keittoa saat.
      Keittelin tällä viikolla just tuota makkarasoppaa, vielä on lautasellinen.
      Vaihteeksi maistui oikein hyvältä. Sitä kun kesäaikaan tulee tuota grilliruokaa syötyä, syksyllä on jo ihan kyllästynyt.
      Poika oli hommannut mulle uudet nastarenkaat. Maksoivat 330 euroa. En pitänyt hintaa pahana. Ennen vaihdon aina itse renkaani, nyt kun nuo polvet ryppyilevät, olen sen homman ulkoistanut pojalle.

    • Nyt kävi niin, että en voinut välttää kiusausta kun P. ehdotti maksapihvejä. Kyllä ne kasvispihveistä menee 😊 Kruunaan maksakastikkeen hunajalla ja punaviinilöräyksellä, lisuna perunasosetta ja puolukkaa.

      Ramoona kysyit lohimoussestani. No, mietin miksi omaa versiotani kutsuisin ja pistin moussen.

      Käytän yleensä savulohta, mutta perkuulohijämät sopivat hyvin myös. Laitan kulhoon smetanaa ja hiukan majoneesia sekoitan, lisään tuoretta tilliä, valkopippuria, suolaa ja puristetun joukkoon limen mehua, lisään pilkottua kananmunaa ja lohta. Sekoitan ja annan teketyä jääkaapissa.

      Esim. tänä iltana kun katsomme elämäni biisiä laitan napostelupaloiksi sinne takkahuoneen pöydälle divaanisohvan eteen lohimoussea ohrarieskalla ala korppis 😊

      Ihana poika makriinalla. Minäkin saan silloin tällöin kesäisin nauttia esikoiseni tekemistä ruuista. Kuopuskin osaa yllättää herkuillaan.
      Taitaa se poikienkin ruuanlaittotaito olla äideiltä perittyä.

      Yllätin itseni sauvakävelemällä jo kaksi kilometriä. No, piti pysyä P.n perässä joten vauhtiakin oli. Jospa selkävaivani alkaisi laukeamaan. Voimistelen aamuisin vanhojen ohjeiden mukaan. Hartiat myös alkavat antamaan periksi ja ounastelen ristiselän kaarevuuden olevan palaamassa.

    • Anonyymi

      Nämä Noja-tuolin lukijamäärät on ihan omaa luokkaansa. Hyvä skillan, olet hyvä magneetti!!!!

      • Anonyymi

        Kohta 1100 .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohta 1100 .

        Niin kun korven rahiseva savilevy on käynyt 999 kertaa katsomassa onko hänestä kirjoitettu.


    • Anonyymi

      Mites kakka tuli, rahisiko sekin ?

    • Anonyymi

      Iltaa hyvät ystävät! Aurinko tuli päivällä yllättäen esiin ja oi mikä kirkkaus!
      On niin tottunut jo näihin harmaisiin päiviin, että se oikein häikäisi!
      Innostuin siitä lehtiäkin haravoimaan, tosin onhan niitä vielä puissakin.

      Noidannuoleni talttui Vimovo-lääkekuurilla melko hyvin, tosin varovainen saa olla vieläkin ja välttää nostelemisia.
      Suositellaan vain noin viikon kuuria.

      Hyvää lauantai-iltaa jokaiselle,
      Neeasa

      • Sunnuntaiammua ja talviaika on alkanut, kellot on siirretty oikeaan aikaan, kaikki hyvin.
        Yksi reipas lenkkeilijä näköpiirissä, kaunis päivä tästä tuleekin, taivas aivan pilvetön.
        Eilen otin niskasta itseäni ja puolen tunnin kävelyn suoritin, hyvä minä.
        Tytär piti puhuttelun ja sen tuloksena en tohtinut sisään jäädä;)
        Vähän väliä piti pysähtyä, nyt tuo selkäkin kipupisteitä esiin tuo, onko syynä kosteus, mitä ilmassa näin syksyisin leijaa.
        Issiaskipua ei ole, nyt keskiselkä oireilee.

        Hyvä että vaivasi sait lähtemään Neeassa, muistelin, että minulla ei auttanut aikoinaan mikään lääke, kesti aikansa ja häipyi.
        Ikäviä ja vaikeasti paranevia nuo selkäpuolen vaivat, kuten korpikirjailijakin kertoili.
        Maksaa tulee harvoin syötyä ja nyt ei oikein mitään mielitekoa ruuan suhteen.

        Kyllä ne pojatkin osaa, kuten Makriinan poika todistaa, ihana on varmasti valmiiseen pöytään istahtaa.
        Kyllä minullakin lapset apuaan antaa, vävy vei sairaalaan ja poika haki, muutenkin jos apua tarvitsen, aina valmiina ovat.

        Joulu on minunkin mielessä jo monasti käynyt ja olen jo valoja laittanutkin valmiiksi
        ja pojalle vakuutin, että nyt ei joulua suuremmin laiteta, jokainen kotonaan sen viettäköön.
        Miniäni on sairaslistalla ja hän yleensä suuritöisen joulun on laittanut, siksi jo ennakoin asian.
        Tytär kyllä jo ehti pyytämään, että jospa heille menisin, olisi saunakin tarjolla, jätimme asian hautumaan.

        Ramoona takkahuoneesta jutteli, muistan oman takkani mökillä ja miten harvoin siihen tulta laitettiinkaan,
        no tietysti syynä sekin, että kesäaika mökillä oltiin, ulkosalla useimmiten saunan jälkeen.
        Lämmintäkään ei sillä tarvittu, kun hellassa tuli usein pidettiin ja patterit sitten viileinä päivinä lämmön takasi.
        Tuo kalanperkaus onnistuu, kun on terävät veitset, minultakin.

        Ajattelin, että korona kokeen ensiavussa tekevät, mutta ei kysyttykään, ei liioin rokotuksia mainittu, no en minäkään kysynyt.
        Eliaana saman totesin noista sairaala oloista, aika normaaleilta näytti, en kyllä ole oikea ihminen edes arvioimaan, kun kaksi vuotta sitten samaan tapaan osan päivästä siellä makasin, silloinkin diagnoosi oli niskavaivat.
        Silloin oli kyllä aihetta käydäkin testaamassa, maailma heitti volttia toden tehden. jos kolmannen kerran toteavat niskoista vaivani johtuvan, uskon, että syy niskoissa on, vaikka ei kuvaakaan ole otettu, no se siitä;)
        Ken vaivojansa valittaa on vaivojensa renki, kai minun kohdalla toteen näyttää.

        Tuo huomautus ylläpidon kiireisiin on varmaan osin totta, mutta sillä mainitsin, kun noita poistoja tästäkin ketjusta on seitsemän tehty, ehkä jotakin seurantaa kuitenkin.
        Lukijamäärä on minustakin suuri, vaikka kirjoittajia vain muutama vakituiseen. kiva kuitenkin, että ketju kiinnostaa.

        Nyt sunnuntaipäivän viettoon, ulos pyrin sinnikkäästi itseni viemään, edes pieni lenkki ja tunnen onnistumisen iloa;)
        Kaikkea mukavaa eloonne;)


    • Tuli mieleeni noista kutomisista ja neulomisista, kuten myös ompelusta ja virkkaamisesta, saati parsimisesta, että on meillä useita nimityksiä samalle tehtävälle.

      Kyllä minäkin voisin kutoa sukkaa, mutta useimmiten neulon, koska kudon kangaspuilla mattoja, poppanoita ja villa shaaleja.

      Neulon/ompelen myös päärmeitä, tai" arvokoruni hameen helmaan" ja tietenkin niitä sukkia ja lapasia.

      Lapasia teen usein virkkaamalla, mutta virkaan myös pitsej, joita en ole oppinut nypläämään, vai miten he Raumalla tekevät?

      Uskomatonta, että ommelakin voi niin eri tavalla, koska nyt vetäisen vain ompelukoneeni esille ja alan ompelemaan, paitsi en nyt!;)

      Divaani soffakin täytyi googlata, koska moni tulkitsi sen yhden, tai korkeintaan kahden istuttavaksi, mutta eihän se niin ole. Heillä oli ilmeisesti Kleopatra mielessä, loikoillessaan sen aikuisilla "divaanilla", mutta nythän niitä jon jokaisella nuorella , kuten lapsenikin perheessä jo toinen.

      Entäs tuo takkahuone, joka myös aiheutti vastarinnan, kenellä on ja kenellä ei. Meillä on saunan pukuhuoneessa takka ja riittävät tilat paistella siellä vaikka saunamakkarat asianomaisten juomien kanssa. Naapureista en kerro, mutta on heillä parempi ratkaisu, kuin meillä.

      Omituista, että poistot lisääntyi heti, kun ystävämme tuli kuvioihin ja kaikesta olettamuksesta huolimatta en ollut laittanut yhtään viestiä, vaikka olenkin mukamas se "yksi", joka aina stalkkaan?

      • Anonyymi

        joo kaikk ovat eppäilyksealaisii nykyjään niin on nyt epämiellyttävää täällä


      • Anonyymi

        Mietin, mitä neulominen ja kutominen minun sanavarastossani edustavat ja tulin siihen tulokseen, että puikoilla kutomista molemmat tarkoittavat. Puikoilla tehty työ on NEULE, ei KUDOS. Kudos on mielestäni kangaspuilla tehty. Kangaspuilla kudotaan, ei neulota.
        Neulalla ja langalla aina ompelen. En silloin mielestäni neulo. Mutta mikä on KUDELMA?
        Pitää oikein miettiä, miten näitä sanoja arjessa käyttää. Kun oikein pohdin, niin voin neuloa napin takkiin. Taikka ommella. Kumpikin käy.
        Neulominen on ilmeisesti monimuotoinen sana. Lienee eri alueilla eri merkityksessä, kuten huvittava sana TUIMA. Jossakin päin se on mielialaa kuvaava, jossakin päin se tarkoittaa suolatonta ja jossakin suolaista.
        Nyplätty pitsi on ihan toinen käsityö kuin virkkuneulalla virkattu. Nypläämisessä tarvitaan apuvälineeksi nypläystyyny.

        Netissä kiertää esimerkki suomalaisesta sanaparista "Kuusi palaa", jota käännetään englannin kielelle muistaakseni 9 eri merkityksessä.
        Ei ole ollenkaan hassumpaa neuvoa, että vastuu savolaisen puheesta kuuluu kuulijalle. Taitaa se tarkoittaa muidenkin kielialueiden puhetta. :)
        Mkr.


      • Anonyymi

        Se tuntuu jotenkin lohdullisemmalta, että voi kuvitella olevansa pidetty ja suosittu, yksi poikkeus siinä suosiossa ja sekin kateellinen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se tuntuu jotenkin lohdullisemmalta, että voi kuvitella olevansa pidetty ja suosittu, yksi poikkeus siinä suosiossa ja sekin kateellinen .

        En minä mitään luule enkä kuvittele.
        Aika sekava lause, jota en osaa asettaa mitenkään päin.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo kaikk ovat eppäilyksealaisii nykyjään niin on nyt epämiellyttävää täällä

        Vainopharhaisuus on paha asia. Vainoharhaisella ihmisellä on harkintakyky
        sumentunut ja todellisuudentaju hämärtynyt.

        Tavallinenkin ihminen erottaa useamman eri kirjoittajan tyylistä,
        mutta vaihoharhainen ei erota,
        vainoharhaiselle kaikki on yksi ja yksi on kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä mitään luule enkä kuvittele.
        Aika sekava lause, jota en osaa asettaa mitenkään päin.

        Mkr.

        Kuka sinusta makriina on mitään sanonutkaan? Kristiina tarkoittaa erästä toista, joka taas luulee kristiinaa arvostelijakseen. Ja vain kristiinaa, kaikkien muiden luulee tykkäävän itsestään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En minä mitään luule enkä kuvittele.
        Aika sekava lause, jota en osaa asettaa mitenkään päin.

        Mkr.

        Van ko hänessä tästäe iltaan koppeoun otan kujelman ja tikut ja jatkan sukkaen kutileita.

        Oon pannunna merkille, että ommellessa vaekka kukkaläninkiä, vaekeinta on liitingin ompelu jos ei ensitöekseen luottele. Rynkkyhvammeen teko se vastae on tarkkoa hommaa voep mennä voate häneksikin, kurraosen myös, että ei mee punneelle. Nuorena naisena tikkureita kuvoin. Nyt en ennää kehtaa. Langan pujotus silimineolaankin alakaa olla jo vaekeata. Kaoppapuettuja ovat nykyajan sikiöt, eivät ko ennen rehkakekkosie. Vanttuitakkaa ei ennää toppineulalla topata, ei sukkiekaan.

        Tällaisie aatoksie komiasta korvesta. Aorinko paestaa kohta lenkille. Tästä ei kannata kauhtuo tae nokkaantuo kuhan velemuilen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sinusta makriina on mitään sanonutkaan? Kristiina tarkoittaa erästä toista, joka taas luulee kristiinaa arvostelijakseen. Ja vain kristiinaa, kaikkien muiden luulee tykkäävän itsestään.

        😁😁😁 sinäko eri persoona tiedät kristiinan ajatuksetkin ja minunkin. No, arvuuttele ihan tykönäs.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Van ko hänessä tästäe iltaan koppeoun otan kujelman ja tikut ja jatkan sukkaen kutileita.

        Oon pannunna merkille, että ommellessa vaekka kukkaläninkiä, vaekeinta on liitingin ompelu jos ei ensitöekseen luottele. Rynkkyhvammeen teko se vastae on tarkkoa hommaa voep mennä voate häneksikin, kurraosen myös, että ei mee punneelle. Nuorena naisena tikkureita kuvoin. Nyt en ennää kehtaa. Langan pujotus silimineolaankin alakaa olla jo vaekeata. Kaoppapuettuja ovat nykyajan sikiöt, eivät ko ennen rehkakekkosie. Vanttuitakkaa ei ennää toppineulalla topata, ei sukkiekaan.

        Tällaisie aatoksie komiasta korvesta. Aorinko paestaa kohta lenkille. Tästä ei kannata kauhtuo tae nokkaantuo kuhan velemuilen.

        Ei lapsellinen murrepelleily tuo mitään sympatioita.
        Jos jo pelkkä nimimerkki ärsyttää ja herättää vastenmielisiä tunteita, niin turha on yrittää luikerrella suosioon mukamas leppoisana kirjoittelijana.

        Niin makaat, kuin petaat.
        Kun uskottavuus on mennyt, sitä ei enää takaisin saa.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        😁😁😁 sinäko eri persoona tiedät kristiinan ajatuksetkin ja minunkin. No, arvuuttele ihan tykönäs.

        Sinä itse olet kristiinan syntipukiksi julistanut. Suollat niin paljon paskaa, ettet edes itse muista tai ole muistavinasi. Sinulla nimenomaan se arvuuttelu on aina ollut käytössä, tiedät muka kaikkien kirjoitustyylit ja tullut tulokseen, että on vain YKSI arvostelija ja sen nimen olet monasti täällä julki tuonut. Eikö sinua yhtään edes hävetä noin härski valehtelusi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä itse olet kristiinan syntipukiksi julistanut. Suollat niin paljon paskaa, ettet edes itse muista tai ole muistavinasi. Sinulla nimenomaan se arvuuttelu on aina ollut käytössä, tiedät muka kaikkien kirjoitustyylit ja tullut tulokseen, että on vain YKSI arvostelija ja sen nimen olet monasti täällä julki tuonut. Eikö sinua yhtään edes hävetä noin härski valehtelusi?

        Valotuikkuja kaivataan joukolla nyt pimeänaikaa. Ihastelin nuorimmaiseni valoteosta saaressa. Kauempaa olivat kuvanneet Faceen äidillekin nähdä, ja hienosti olivat hyödyntäneet myrskyn runteleman katajan.
        Kahden ikkunalaudan valaistus säihkyi pimeässä kodikkaasti, sydämiäkin oli tyttöni laittanut viestiinsä. Itselläni ei vielä ole parvekkeella kuin kuparilyhty kynttilöineen, mutta ehkä laitan ledkynttelit pyhäinpäivää valaisemaan.

        Minäpä keitin uutispuuroa ruisjauhoista iltaruuaksi, kylläpä olikin hyvää voisilmän ja maidon kanssa!

        Niin on viikonloppu kohta mennyt, eikä kuukaudestakaan ole paljoa jäljellä. Löysin vanhan lämpimän ponzoni kaapista, mökillä se oli usein syysiltoina ylläni,..ihanan lämmin kun on 😊))

        Viihtyisää iltaa itsekullekin !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä itse olet kristiinan syntipukiksi julistanut. Suollat niin paljon paskaa, ettet edes itse muista tai ole muistavinasi. Sinulla nimenomaan se arvuuttelu on aina ollut käytössä, tiedät muka kaikkien kirjoitustyylit ja tullut tulokseen, että on vain YKSI arvostelija ja sen nimen olet monasti täällä julki tuonut. Eikö sinua yhtään edes hävetä noin härski valehtelusi?

        Kiirettä väliin pukkaa. Tehtyjä kiireitähäni ne ja suorituskyvyn vähenemistä.
        Eilen oli pieni ulkoilmatilaisuus, pari tuntia siellä seisoskelin. Vaatetusta olisi
        pitänyt olla enemmän. Ei se paikanpäällä viellä kovin pahalta tuntunut,
        mutta kyllä se iltapäivän kuitenkin hytisytti. Kylläpä tuo tokeni, kun pitkät
        unet sain nukuttua.
        Kauppareissun kehitin, josta tuli kävely ja ulkoilu. Kummasti sitä kaupasta
        tavaraa kertyy mukaan, vaikka ei pitänyt suurta tarvetta olla.
        Neulomisista ja kutimista olette keskustelleet. Luinhan, mutta heikot ovat
        näistä tietoni. Toki naapin saan kiinni, jos rihmaa ja neula löytyy. Ennen
        oli käytössä ns. "laiskanpojan nappi." Taitaa olla nimeltä neppari, kaksi osaa
        ja painamalla yhteen nappi kiinnittyy. Niitä kyllä aikoinaan käytin.

        Tuohon kinailun tapaiseen en nyt osallistu. Joskus olen pientä kinailua
        aivan riittävästi kuullut. Se ei tehtäviini kuulunut, vaikka joskus se niin
        käsitettiin. Siinä sitä harjaantui hajamielisesti kuuntelemaan
        turhapäiväistäkin pörinää:) Ja vastaamaan: koettakaa keskenänne sopia!
        Hyvää jatkoa teille! Ennustavat ilmojen lämpenemistä täällä:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä itse olet kristiinan syntipukiksi julistanut. Suollat niin paljon paskaa, ettet edes itse muista tai ole muistavinasi. Sinulla nimenomaan se arvuuttelu on aina ollut käytössä, tiedät muka kaikkien kirjoitustyylit ja tullut tulokseen, että on vain YKSI arvostelija ja sen nimen olet monasti täällä julki tuonut. Eikö sinua yhtään edes hävetä noin härski valehtelusi?

        Taas sekosit ja sekotit. Ainoa härski täällä olet sinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taas sekosit ja sekotit. Ainoa härski täällä olet sinä.

        Kenelle tarkoitit viestisi, koska minä sen sain?

        Olenko minä nyt se ainoa härski täällä, kysympähän vain?


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Kenelle tarkoitit viestisi, koska minä sen sain?

        Olenko minä nyt se ainoa härski täällä, kysympähän vain?

        Hyvä kun huomautit, kiitos ! Anteeksi, ei ollut sinulle tarkoitettu.
        Rahisevalle savikiekolle korpeen viestini oli tarkoitettu.
        Ei muita härskejä ole.


    • Taas vetäisi sini-sirkku upean ruoan, kuten uutis puuro ruisjauhoista. Minäkin tein nuoruudessani tätä herkkua, koska kotona oli riihi kuivattuja rukiin jyviä ja meillä oli vielä ne vanhan-ajan käsikivet, joilla ne juhoin.

      Missähän lienee nekin kivet, koska ne oli navetan vintillä ja navettakin on purettu jo aikoja sitten ?

      Onhan täällä lähistöllä sellaista vanhan-ajan toimintaa, kuten rukiin leikkausta ja kuhiloille laittoa. Satoakin saa lähikaupoista.

      ps. harmi taas minulle, että olen saanut aikaan epäsopua palstalle, vaikka kuinka yrittäisin olla neutraali kirjoittaja.

      • Anonyymi

        Ja mihinkähän se navetan vanha osittain sammaloitunut pärekattokin, jossa oli jonkinverran uusia päreitä, on mahtanut joutua?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja mihinkähän se navetan vanha osittain sammaloitunut pärekattokin, jossa oli jonkinverran uusia päreitä, on mahtanut joutua?

        Sponttaani nauru on parasta, ei kirjoitettu tirks tirks..pääse samoihin mittasuhteisiin kuin älykkäät humoripläjäykset.

        Yksi joululahjaksi menevä värikäs villasukka valmistui päivällisen jälkeen. Siinä kutoessa ajattelin kutoa toisen sukan värijärjestystä muuttamalla. Ideaa tosin käytin jo viime jouluna kutoessani meidän opiskelijatytölle sukkaa. Hän näet ihmetteli miksi raidat pitää olla samassa järjestyksessä. Niin ei pidäkään olla. Kuopus, joka on kuten tyttökin taiteilija jumalan armosta, saa tämän sukkaparin.

        Ehoota, ei kun puikot heilumaan


    • Illankorvaa.
      Minulle tuo puikkojen heilutus on aina ollut kutomista. Pojantytär, kun on tehnyt toinen toistaan hienompia sukkia, sanoo neulomiseksi.
      Vähemmälle on jäänyt neulomiset ja virkkuut. Näytää noitä olevan liinoja joka lähtöön ja 3 peittoakin.
      Villapaitojakin pino.
      Vaan mistä sitä tietää mihin sitä vielä innostuu, jos kuntoa ja elinpäiviä riittää.
      Vai että takkakin tunteita kuumentaa.
      Huonojen säiden iltoina meillä on mökillä takassa kaksi tiiltä kyljellään ja sitten, kun on hiillos valmis tiilien varaan laitetaan ritilä. Siinä on grilli valmis.
      Miniä lähetti kivoja kuvia nuorimmaisesta (11v.), kun oli ratsastustunnilla.
      Vähän aikaa sitten tuli mieluinen puhelu. Sain melkein 3 kiloa hirvenlihaa. Paistia ja jauhelihaa.
      Saa nähdä tuleeko toiselta porukalta, koska hirvipäivälliset varmaan jää väliin koronan takia.
      Meillä kyllä syöjiä on.

      • Huomenta vaihteeksi pilviseen aamuun, eilen olikin mitä ihanin päivä, ulkonakin liikkuminen antoi iloa silmillekin.
        Järven pintaan heijastui vieläkin kauniina loistavat puut, tuntui kuin henki ei olisi kulkenut, ahmin niitä näkymiä sieluuni asti, mutta eipä kauan siellä pysy;)
        Kävelin ja seisahduin ja taas pieni matka liikettä, sellaista on minun lenkkeily.
        Taas oli unien täyttämä yöni, mistä ihmeestä niitä kertyy ja aina ei niin mukaviakaan ole?

        Nuo hirvenkaatolihat kai periteinä kulkevat, maan omista, jos maalleen hirvi kaatuu saa tästä palkan, siis useimmin köntin parasta hirvenlihaa, näin Eliaanakin, joulupaistiin liha valmiina;)
        Tuo ratsastusharrastus on meillä väliin jäänyt, balettia tyttäreni pienenä harrasti, mutta ei tullut balettitanssijaa:)
        Jotain harrastuksen poikasta sitä yritti kummallekin saada, poikani soitti kitaraa ja oma bändikin oli, mutta eipä hänestäkään musiikin harrastajaa tullut, ehkä hyvä niin.
        Ehkä ei nekään kulut aivan turhaan ole menneet, muistoja ainakin jäi.

        Ruispuuroa en muista koskaan tehneeni, vieläkö sitä olisi kokeiltava;)
        Kyllä sitä hyvillä mielin ja hyvin aatoksin kaiketi kaikki yrittävät kirjoitella, tietenkin nuo rivin pituiset usein meinaa harmia tuottaa, mutta helppo on yli loikata;)
        Parasta olisi, että se rivien välistä lukeminen unohtuisi, viestit niin selkeiksi kirjoitettaisiin, ettei arvailulle tilaa, useinkin väärinkäsityksiin johtavat.
        Ynnämuun ajatuksin, jos selvitettävää kertyy, parasta kahdenkauppa, soppa sakenee jos siihen useampi sotkeutuu.
        Jokainen tahollaan kun yritystä omasta viestin selkeydestä pitää, jää epäilyt sikseen.
        Paljon muuten noita harhaosumia tulee, kun viesti ei kohdistu oikeaan osoitteeseen, mikähän este on sille vanhalle oksapuulle, silloin kohdistui viestit oikeaan.

        Sanontoja olette myös pohtineet, tarkoitukset hyvinkin harhaan johtavia monissa sanoissa, murrealueiden kohdalla.
        Meillä täällä puikoilla neulotaan, virkkuukoukulla virkataan, kangaspuilla kudotaan, ompelua koneella, myös käsin neulalla tehdään.
        Sana tuima on meillä suolaton, voi myös olla äksy ihminen ja tuulikin voi tuimasti puhaltaa;)
        Rikkautta tämäkin, se vaan, että joskus aivan väärin tarkoitus ymmärrykseen menee.
        Puhumalla selvittely on paikallaan;)

        Tuo tai tämä savolaisuus monta hauskaa on ihmisille tuottanut ja makeat naurutkin antanut, no ei nauru, ei haukku haavaa tee, sille vain hymyllä vastataan;)
        Taitaa siellä Etelä-Suomessa useampia savolaisia elellä ja hyvin ovat pärjänneet, tuli Tuttujutusta yksi hauska ihminen mieleen Mikko Kekäläinen, on syntyjään Pieksämäeltä, luonteva ja naurava juontaja, naurava on puolisonsakin;)

        Viikko aivan koskematon ja viikon loputtua jo marraskuu käsillä.
        Ihan mukavasti aika kuluu, koronasta huolimatta, jokohan loppu alkaisi tästä taudista olla näköpiirissä?
        Ulos sitä on tänäänkin yritettävä, teettekö samoin;)


    • Huomenta. "Niin se aika menee", sanoi muuan pikkumies kun viisi vuotta täytti..))

      Paljon muistoja ovat taas herättäneet teidän viestit. SkillaNin tyttärelle osoitettu luottamus, pyyntö yökylään tulosta..)) sai minutkin muistelemaan kaikkia niitä mukavia palautteita mitä lapsilta koulu- ja päiväkotikeikkojen ajalta sain. Keikkatyössä oli vain se huono puoli että jatkuvuus puuttui.
      Ramoona sai omat läheisensä yhteen, varmasti unohtumaton elämys kaikille ja jää voimaksi tulevaan. Omat isommat tapaamiset ovat nyt olleet pienellä katkolla, enkä muutenkaan ole Ramoonan veroinen seremoniamestari, mutta yhdessäolo kai se tärkein asia on.
      Miaelina kertoi tuolla omasta hammaslääkärikokemuksestaan. Sama täällä. Kävin yksityisellä hammaslääkäriasemalla ja sanoisin, että se oli melkein hilpeä kokemus.
      Kirurgi joutui poistamaan tulehtuneen poskihampaan. Aseman henki oli ystävällinen ja kiireetön, tunsi heti olevansa "joku", jota palveltiin..))
      Kirurgi oli leppoista ja tuntui, että osasi virittyä potilaan tunnetiloihin. Vitsailtiin ja kun lähtiessä toivoin, ettei enää tavata hän kiirehti heti sanomaan: siis näissä merkeissä.
      Kiittelyyn hän vastasi: ei kestä, lasku tulee perässä...))
      Olikohan tuo ainoa ilon aihe, mitä tässä syksyn harmaudessa on ollut tarjolla ? Onhan tässä tietysti ollut aurinkoisiakin päiviä, lenkille on päässyt, pihatöitä olen laistanut, kun piti "viikon ajan välttää fyysistä rasitusta"...
      Eliaanalle kiitos tuosta grillivinkistä takkaan. Olen jotakin viritystä ajatellut mutta en ole keksinyt millaista. Meillä on takassa sellainen Motivan toimittama hökötys, joka asettaa puut sellaiseen asentoon, että puut palavat "oikein" .
      Takan käyttö jää nyt meillä vähäisemmäksi kun tuttu puutoimittaja joutui myymään metsänsä tierakentamisen vuoksi. Oli kyllä sopiva hetki, sentään 80 kohta täyttää.

      Tänään onkin sitten pari asiointireissua tiedossa: kirjastoautolle ja postilaatikolle meno..))
      Kunhan nyt pitäisi vähän paussia ettei saisi vettä niskaansa.
      Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille !
      demeter1

      • Minä muistan tarinan eräästä poikarukasta, jolla oli pikkusisko. Isoveli kuunteli synkkänä, kuinka tuon tuostakin joku iloitsi, että vauva on nyt 3 kk, ja hetken päästä 4 kk. Isoveli tunsi olonsa syrjäytetyksi ja huusi lopulta. "Mä en ala, siskolla on ollut jo monta syntymäpäivää ja minä olen jo 5 vuotta ollut neljän vanha!"
        Oma poikani ei kärsinyt tällaisesta, mutta hän ei voinut ymmärtää, miksi vanhemmat olivat halunneet vauvan. Sehän vain huutaa.
        Lapsilla on ihan omat tapansa suhtautua asioihin. Ystäväni kertoi, että kun heille tuli pikkuveli, kaikki sanoivat, että nonniin, tulipa taloon isäntä. Isosisko ei ymmärtänyt, miksi uusi isäntä tarvittaisiin ja odotteli pitkään, että isäntä vietäisiin pois, sillä kotonahan oli jo isäntä, oma isä. Uutta ei tarvittu. Veli oli jo parivuotias, kunnes sisko tajusi, että he ovat sisarukset.
        Ihan toiseen asiaan mennäkseni, niin miten on teidän postikonttorinne tilanne?
        Meidän n, 20 000 asukkaan lähiön postikonttori lopetettiin, ja R-kiska ja pari muuta paikkaa toimii nyt jonkinmoisina postiasiamiehinä.
        Minulle tuli ilmoitus paketista, joka tulisi hakea kuun loppuun mennessä, ja se on tullut Tokmannin myymälään kilometrien päähän, niin etä minun on mentävä sinne bussilla hakemaan. Alueemme ostarilla on kaksikin paikkaa, minne paketti olisi voitu lähettää, mutta kyllähän mummolla on aikaa matkustella paketin perässä naamarit kasvoilla, selkävaivaisena. Tokmanniin ei pääse edes bussilla lähimaillekaan, vaan joudun nyt kävelemään kilometrin verran suuntaansa. Kaupunkimme ajatteluhautomossa ei muisteta kuin autoilevat asukkaat, Bussitkin pysyvät pääväylillä ilman ikäviä sivupoikkeamisia.
        Kellot sentään käyvät oikeaan aikaan, kiitos ja ylisitys.


      • Makriina2 kirjoitti:

        Minä muistan tarinan eräästä poikarukasta, jolla oli pikkusisko. Isoveli kuunteli synkkänä, kuinka tuon tuostakin joku iloitsi, että vauva on nyt 3 kk, ja hetken päästä 4 kk. Isoveli tunsi olonsa syrjäytetyksi ja huusi lopulta. "Mä en ala, siskolla on ollut jo monta syntymäpäivää ja minä olen jo 5 vuotta ollut neljän vanha!"
        Oma poikani ei kärsinyt tällaisesta, mutta hän ei voinut ymmärtää, miksi vanhemmat olivat halunneet vauvan. Sehän vain huutaa.
        Lapsilla on ihan omat tapansa suhtautua asioihin. Ystäväni kertoi, että kun heille tuli pikkuveli, kaikki sanoivat, että nonniin, tulipa taloon isäntä. Isosisko ei ymmärtänyt, miksi uusi isäntä tarvittaisiin ja odotteli pitkään, että isäntä vietäisiin pois, sillä kotonahan oli jo isäntä, oma isä. Uutta ei tarvittu. Veli oli jo parivuotias, kunnes sisko tajusi, että he ovat sisarukset.
        Ihan toiseen asiaan mennäkseni, niin miten on teidän postikonttorinne tilanne?
        Meidän n, 20 000 asukkaan lähiön postikonttori lopetettiin, ja R-kiska ja pari muuta paikkaa toimii nyt jonkinmoisina postiasiamiehinä.
        Minulle tuli ilmoitus paketista, joka tulisi hakea kuun loppuun mennessä, ja se on tullut Tokmannin myymälään kilometrien päähän, niin etä minun on mentävä sinne bussilla hakemaan. Alueemme ostarilla on kaksikin paikkaa, minne paketti olisi voitu lähettää, mutta kyllähän mummolla on aikaa matkustella paketin perässä naamarit kasvoilla, selkävaivaisena. Tokmanniin ei pääse edes bussilla lähimaillekaan, vaan joudun nyt kävelemään kilometrin verran suuntaansa. Kaupunkimme ajatteluhautomossa ei muisteta kuin autoilevat asukkaat, Bussitkin pysyvät pääväylillä ilman ikäviä sivupoikkeamisia.
        Kellot sentään käyvät oikeaan aikaan, kiitos ja ylisitys.

        Lapsista ja (lapsenmielisestä ?) se ilo irtoaa..)) Näitähän on joskus kerättykin, näitä lasten lohkaisuja, olisiko jossakin aikakauslehdessä ollut osasto: "lasten suusta"?
        Minulla on postin toimipisteeseen matkaa pari kilometriä. Lähtevän postin laatikolle vähemmän. Se vain nyppii, että vaikka meillä on R-kioskissa oleva toimipiste lähempänä , minun harvat pakettini tulevat R-kioskiin, joka on kolmen ja puolen kilsan päässä. Postin palvelua ?
        Kai sitä pitäisi olla kiitollinen siitäkin, että kusti ylipäänsä polkee ja saanut kilpailijankin, ainakin meillä. Mainospostin jakaa eri toimija.


    • Alajuoksulla alkanut syyslomaviikko ja lapsenlapsia odotellaan tänään muutamaksi päiväksi mormorin ja bonus morfarin luo. Lämmin aamu tänään ja pääsin ajoissa ylöskin (tuo kellojen siirto oli osavaikuttajana)
      Minä en kudo enkä neulo enkä virkkaa enkä nyplää (olen huono käsityöihminen), mutta mammani, kannakselainen syntyjään, oli ahkera ja taitava ja jätti runsaan jäämistön itsetehtyä sekä koriste-, että käyttötekstiiliä jälkeensä. Hän kutoi puikoilla villalangasta sukkia ja lapasia. käsineitä ja myssyjä, neuloi langalla ja neulalla, ompeli koneella, virkkasi koukulla. Kai ne nimitykset hieman muuttuvat paikasta toiseen, sukupolvelta toiselle, en tiedä, mutta ei sillä nyt ole oikein mitään merkitystäkään.

      Samaa ajattelin kun luin jonkun ilmeisesti nuorehkon toimittajan juttua tavallisten sanontojen alkuperästä ja tarkoituksesta.
      https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000006697655.html
      Monet, sanoisinko useimmat näistä ovat meidän ikäluokallemme itsestään selviä ja vaikka alkuperä on ehkä tiedostamaton, niin käytämme niitä tietynlaisessa merkityksessä, josta toimittajalla joko ei ollut aavistustakaan tai sitten koko juttu oli parodia.

      • Vielä tuosta kutomisesta ja neulomisesta: mammani kutoi myös kangaspuilla mattoja ja sodanjälkeisenä aikana omassa maassa kasvatetusta pellavasta kaikenlaista käyttötekstiiliä ikkunaverhoista lakanoihin, pöytäliinoista tyynyliinoihin.
        Niin taisi olla monessa maalaisperheessä sodan jälkeen, ainakin evakkoperheissä, kun kaikki oli aloitettava alusta uudelleen.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Vielä tuosta kutomisesta ja neulomisesta: mammani kutoi myös kangaspuilla mattoja ja sodanjälkeisenä aikana omassa maassa kasvatetusta pellavasta kaikenlaista käyttötekstiiliä ikkunaverhoista lakanoihin, pöytäliinoista tyynyliinoihin.
        Niin taisi olla monessa maalaisperheessä sodan jälkeen, ainakin evakkoperheissä, kun kaikki oli aloitettava alusta uudelleen.

        Huomenta@ Ihailen sinulta saamiani virkkaustöitä. On ne kauniita. Nyt pitävöt välivuotta ikkunoista kun en ole ikkunaverhoja mökille laittanut. Pöytäliina on käytössä.

        Pakkaset ja lumentulo on ollut ja mennyt. Tilasin viimeviikolla autoon renkaan vaihdon.
        Tänään iltapäivällä saan nastarenkaat autooni.

        Mikä lie, että tämä vainoaja jaksaa lukea jokaisen kommenttini. Te nojatuolilaiset kerrotte samoja henkillkohtaisia asioitanne, mutta saatte olla rauhassa. Tiedän jokaisen kirjoittajan elämäntilanteet, asumismuodot, parisuhteet, lapset ja lapsenlapset, omat ja lastenne koulutukset, työt ja harrastukset jne. Mutta eipä nuo tiedot sytytä kiilusilnäistä halua näitä tietoja eteenpäin ja stalkata.

        No, sairasta sellainen on ei terveen ihmisen harrastus.

        No josko nousisi kahviaamiausta valmistamaan. Tällaista härkiä tekstiä taas tänään.

        Kuntoillaan, sauvakavelylenkit ovat jo rennompia kuin parilla eka kerralla.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta@ Ihailen sinulta saamiani virkkaustöitä. On ne kauniita. Nyt pitävöt välivuotta ikkunoista kun en ole ikkunaverhoja mökille laittanut. Pöytäliina on käytössä.

        Pakkaset ja lumentulo on ollut ja mennyt. Tilasin viimeviikolla autoon renkaan vaihdon.
        Tänään iltapäivällä saan nastarenkaat autooni.

        Mikä lie, että tämä vainoaja jaksaa lukea jokaisen kommenttini. Te nojatuolilaiset kerrotte samoja henkillkohtaisia asioitanne, mutta saatte olla rauhassa. Tiedän jokaisen kirjoittajan elämäntilanteet, asumismuodot, parisuhteet, lapset ja lapsenlapset, omat ja lastenne koulutukset, työt ja harrastukset jne. Mutta eipä nuo tiedot sytytä kiilusilnäistä halua näitä tietoja eteenpäin ja stalkata.

        No, sairasta sellainen on ei terveen ihmisen harrastus.

        No josko nousisi kahviaamiausta valmistamaan. Tällaista härkiä tekstiä taas tänään.

        Kuntoillaan, sauvakavelylenkit ovat jo rennompia kuin parilla eka kerralla.

        Korppis

        Kuntoillaan, kuntoillaan! Sitähän tulee tehtyä joka päivä ja hyvää tekee jäsenille.

        Luin lehdestä, että siellä meidän viime viikkoisen patikointiretken maisemissa oli tullut karhu vastaan. Nuoret tytöt näppärästi ja pelotta olivat saaneet kuvankin kun karhu oli noussut käpälilleen. Onneksi oli kuitenkin pötkinyt pakoon, joten tytöille varmaan ikimuistoinen retki, jonka jakoivat kuvan kera paikallislehteen. Jänniä nuo patikkaretket toisinaan, meille ei näyttäytynyt kuin kettu ja metsähiiret!

        Noista neulomisista ja kutomisista olette keskustelleet. Aikoinaan minäkin noita kangaspuita kilkuttelin, tein mattoja, raanuja ja pellavasta laudeliinojakin. Vielä ovat ainakin matot käytössä tuvan lattioilla, eivät ne nuoretkaan niitä pois pistäneet, vaikka nyt monta kuukautta siellä asustelivat etätöitä tehden. Helpostihan ne matot ulos viskaa siivouksen alta, ja mukavat vieläkin jalan alla pirtin kylmätessä talven tullen lattiatasolla.

        Tähän aikaan on myös vaihdettava talvirenkaat auton alle. Taidanpa lähteä sinne maalle vaihdattamaan ne aitassa olevat talvikumit, naapurin isäntä ne on uskollisesti minulle autoon vaihtanut, samalla reissulla muitakin entisiä naapureita käyn moikkaamassa, siinähän sitä on tälle päivälle vaihtelua! km.


    • On tullut lapsena mattoa kudottua, kun äiti kutoi useitakin. Siellä näyttävät olevan suulin nurkassa nuo kangaspuut.
      Ryijyjä tehtiin myös ryijyneulalla. Neula on tallella.
      Pitsiä olen virkannut, mutten nyplännyt.
      Kerran Raumalla olen katsellut. Oli miesnyplääjä. Kyllä se kävi, kun luomisen työ.
      Tuossa pöydän kulmalla tuo ompelukone jököttää. En sillä juuri muuta tee, kun jotain korjauksia, mitä vastaan tulee.
      Sellainen vanha poljettava kone äidin peruja on veljen luona.
      Tuossa tuota Paloman laittamaa linkkiä luin.
      Hämmästytti nuo spekuloinnit niissä.
      Itselle on ollut ihan selvää esim. tuo, älä nuolase ennen kuin tipahtaa. Sehän varoittaa asioiden edelle menemisestä,
      Ja esim, tulee, kun Esterin p...... on minulle tarkoittanut, että on rankkasade.
      Ja tuo puolukka p........ on sitä, ettei tiedä mitä tekisi tai minnepäin lähtisi.
      Jossain muualla voi tietysti ´´itsestään selvyys´´ olla toisenlainen.

      Aika harmaalta näyttää ulkona, tuulikin käy. Kai sitä pieni lenkki pitää kuitenkin tehdä.

    • "Ja esim, tulee, kun Esterin p...... on minulle tarkoittanut, että on rankkasade."
      Ja kuten kaikki hyvin tiedämme Esteri nnimppari on naistenviikolla jolloin perimätiedon mukaan sataa aina :)
      Suurin osa noista sanonnoista oli itsestään selvyyksiä, mutta toimittaja näytti olleen äimän käkenä.
      Niin se äimän käki oli?

      • Anonyymi

        Onko Ruotsissa Esterin päivä naistenviikolla ? Suomessa ei.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ruotsissa Esterin päivä naistenviikolla ? Suomessa ei.

        Ei täälläkään. Muistin väärin.


    • Anonyymi

      Tervehdys sumun ja vesisateen keskeltä! Tyypillinen lokakuu!
      Kyllä vähän rasittaa tuo ainainen vesisade!

      Joulukorttilähetys taas kerran ilmestyi postin mukana. Viime jouluna sama juttu,
      laitoin takaisin menemään silloin ja kuvittelin, että he nyt ymmärtäisivät, etten ole enää kiinnostunut niitä vastaanottamaan!

      Taas on vain laitettava takaisin, koska en niitä itse tarvitse, pääasiassa s.postia laitan sukulaisille ja tutuille joulutervehdyksenä-
      En niitä korttia jaksa kaupittelemaankaan lähteä.

      Toivon pikkupakkasia ja aurinkokin olisi taas kiva ylläri!

      Voidaan hyvin,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Edellistä kirjoittajaa mukailen, kyllä se joulukortti-suma oli aikoinaan liian suuren työn vaativaa, siihen pieneen iloon verrattaessa, minkä kortti aikaansaa.
        Sähköposti kuulumisineen on pajon inhimillisempi. muistamisen , hyväksymisen ja tykkäämisen osoitus, sekä hyvien juhlapyhien toivotus.
        Hyvää joulua nyt jo toivottelen, - sillä tulevaisuudesta, huomisestaan ei kukaan tiedä.
        Melina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellistä kirjoittajaa mukailen, kyllä se joulukortti-suma oli aikoinaan liian suuren työn vaativaa, siihen pieneen iloon verrattaessa, minkä kortti aikaansaa.
        Sähköposti kuulumisineen on pajon inhimillisempi. muistamisen , hyväksymisen ja tykkäämisen osoitus, sekä hyvien juhlapyhien toivotus.
        Hyvää joulua nyt jo toivottelen, - sillä tulevaisuudesta, huomisestaan ei kukaan tiedä.
        Melina.

        Täällä ei varsinaisesti satanut päivälenkkini pyöräillen tehdessäni, mutta kasvoihin tuntui pientä sumupisaraa ajellessani kaiken matkaa.
        Voidaan hyvin jokainen! toivoo Melina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä ei varsinaisesti satanut päivälenkkini pyöräillen tehdessäni, mutta kasvoihin tuntui pientä sumupisaraa ajellessani kaiken matkaa.
        Voidaan hyvin jokainen! toivoo Melina.

        Ei täälläkään satanut mitään viinakaupareissun tehdessäni, mutta katsoessani pilviä, tuntui siltä että huomenna voi tulla hieman vesisadetta tai sitten roima raekuuro.


      • En ole koskaan ajatellut palauttaa noita korttilähetyksiä. Hyvä ajatus, sillä vanhastaan muistan, ettei käyttökelpoista saa pois heittää, joten postikortit jäävät laatikoita täyttämään.
        Kiukuissani en lähtenyt tänään pakettiani hakemaan, vaan annoin katkeroitunutta palautetta herra Postille, Tuskin lukevat.
        Huomenna pitää mennä.


    • Niin ne Joulukortit, joita en enää kirjoittele, ne oli ennen "kullanarvoisia" muistutuksia sukulaisilta, ainakin äidilleni, jolta saimme kuulla sitten sukuhistoriaa.

      Itsekin silloin nuoruudessa mapitin kaikki kortit, joista poimin nimet ja täydensin osoiteet ja tarkkana kirjanpitäjänä minulla oli aina lista seuraavaan Jouluun.

      Lapsena taas pelattiin noilla korteilla väriä, missä oli punaista, tai lunta eniten, joten halvat oli köyhän huvit.

      Jokainen kortti oli myös esillä jo lapsuus kodissani, kuten minunkin ne oli aseteltu näkyviin.

      Noita ilmaiskortteja en ole koskaan palauttanut, koska en ole niitä tilannut, mutta en ole myöskään niitä maksanut, joten ilmeisen luopio olen.

      • Huomenet ja sateiselta näyttää, mutta usvaa taitaa olla, joka tihkuu alas hissukseen, kastelee kyllä jos pidempään ulkona oleilee.
        Puolituntisen tallustin eilen ja sama on tarkoitus toteuttaa tänäänkin, matkaa ja aikaa saisi enemmän tulla, mutta tyytyväinen olen vähäänkin;)
        Sain eilen pyynnön tehdä VC- pöntön kannen suojia, kälyni luona oli vieras käynyt ja ihastunut kyseiseen työhön.
        Olen niitä jokusen virkannut joskus aiemmin myyjäisiin ja itselläni myös sellainen antamassa ilmettä tähänkin "pönttöön" ;)
        Suihkuverho, pyyhkeet, matto ja tämä "koriste" samaa värisävyä, pitäähän jossakin väritkin valita sopiviksi;)

        Onhan mukavia lääkäreitä myös olemassa, ehkä enemmistö kuitenkin, kohdalleni on sattunut aina mukava, mutta nyt ensiavussa koin toisin, kai kiire siellä aiheuttaa lupsakkuuden katoamisen.
        Hammaslääkäri voi kivakin olla, mutta olo harvemmin, demeter sait nauttia mukavuudesta sielläkin.

        Makriina kerroit lasten suusta tulleita jutteloita, kyllä ne osuvia ja naurun aikaan saavia usein ovat.
        Ajattelen miten hoksaaviakin ovat, meidän pieni (Iv 2kk) äidin kanssa pyykkejä levitti ja aivan oikein niitä tiesi narulle vietävän, esimerkin voima on mahtava, hyvässä kuin pahassakin sen tiedämme.

        Joulukorttien lähettämisistä myös kirjoititte, niitä tulee minullekin monta lähetystä, syy tähän, että maksan kaikille pienen summan, en niitä tarvitse, teen itse joulukortit.
        Roposeni toivon auttavan jotain asianomaista vaivojen alla ponnistavaa.
        Sähköpostissa en muista montakaan joulutervehdystä laittaneeni.
        Vähentynyt on korttien lähetykset, mutta muutaman laitan ja tekeminen on niin kivaa.
        Ylijäämäkorteista leikkelen kupin alusia, liiman kaksi vastakkain ja teen reiät reunaan neulalla ja virkkaan pienen reunuksen.
        Nämä teki myyjäisissä kauppansa, kestävätkin kauan, jos kiiltopinta sattuu olemaan.
        Muistan ihmisten ostaneen viemisiksi kylään mennessään, kivaa tekemistä tämäkin, oma keksintö vielä;)

        Kaikkea muuta olen tehnyt niin sanotuista naisten käsitöistä, mitä Eliaana luettelit, mutta ryijyä en ole neulalla tehnyt, enkä nypläämistä ole yrittänytkään, en varmasti sitä oppisi.

        Noita sananparsia tykkään viljellä jos kohdalle sopivia sattuu, hauskoja ja joskus osuviakin ovat.
        Kyllä noita kiusan tekijöiksi mainittuja on kohdalleni sattunut, mutta aiemmin pirtin aikaan ei paljonkaan, nyt sitten mitä vanhemmiksi tullaan, sen ärtyneempiä ollaan ja kaikkea sopimatonta ketjuun kirjoitetaan.
        Radiossa jo kuulin nettikiusaamisen vainoksi muuttuvan, kai siihen aletaan kiinnittämään enemmän huomiota.
        Makriina jo aiemmin tästä mainitsi ja ylläpito taas yhden viestin on poistanut, hyvä niin, hyvä että seurannassa ollaan.

        Vähiin alkaa lokakuun päivät menemään, melko hyvä syksy on ollutkin, kauniita päiviäkin olemme saaneet ihastella ja melko lämmintä on pitänyt.
        Marraskuu on yksi niitä minun mielestä ikävämpiä kuukausia, mutta siinä se hujahtaa sekin, jouluiset ajatukset alkaa päässä pyöriä, vakka kuinka niitä kieltäisi.
        Kohokohtia elämä kaipaa ja yksi sellainen joulukin on, sitä odottamaan ja suunnitelmat päässä pyörimään, ulos sitten tänäänkin;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenet ja sateiselta näyttää, mutta usvaa taitaa olla, joka tihkuu alas hissukseen, kastelee kyllä jos pidempään ulkona oleilee.
        Puolituntisen tallustin eilen ja sama on tarkoitus toteuttaa tänäänkin, matkaa ja aikaa saisi enemmän tulla, mutta tyytyväinen olen vähäänkin;)
        Sain eilen pyynnön tehdä VC- pöntön kannen suojia, kälyni luona oli vieras käynyt ja ihastunut kyseiseen työhön.
        Olen niitä jokusen virkannut joskus aiemmin myyjäisiin ja itselläni myös sellainen antamassa ilmettä tähänkin "pönttöön" ;)
        Suihkuverho, pyyhkeet, matto ja tämä "koriste" samaa värisävyä, pitäähän jossakin väritkin valita sopiviksi;)

        Onhan mukavia lääkäreitä myös olemassa, ehkä enemmistö kuitenkin, kohdalleni on sattunut aina mukava, mutta nyt ensiavussa koin toisin, kai kiire siellä aiheuttaa lupsakkuuden katoamisen.
        Hammaslääkäri voi kivakin olla, mutta olo harvemmin, demeter sait nauttia mukavuudesta sielläkin.

        Makriina kerroit lasten suusta tulleita jutteloita, kyllä ne osuvia ja naurun aikaan saavia usein ovat.
        Ajattelen miten hoksaaviakin ovat, meidän pieni (Iv 2kk) äidin kanssa pyykkejä levitti ja aivan oikein niitä tiesi narulle vietävän, esimerkin voima on mahtava, hyvässä kuin pahassakin sen tiedämme.

        Joulukorttien lähettämisistä myös kirjoititte, niitä tulee minullekin monta lähetystä, syy tähän, että maksan kaikille pienen summan, en niitä tarvitse, teen itse joulukortit.
        Roposeni toivon auttavan jotain asianomaista vaivojen alla ponnistavaa.
        Sähköpostissa en muista montakaan joulutervehdystä laittaneeni.
        Vähentynyt on korttien lähetykset, mutta muutaman laitan ja tekeminen on niin kivaa.
        Ylijäämäkorteista leikkelen kupin alusia, liiman kaksi vastakkain ja teen reiät reunaan neulalla ja virkkaan pienen reunuksen.
        Nämä teki myyjäisissä kauppansa, kestävätkin kauan, jos kiiltopinta sattuu olemaan.
        Muistan ihmisten ostaneen viemisiksi kylään mennessään, kivaa tekemistä tämäkin, oma keksintö vielä;)

        Kaikkea muuta olen tehnyt niin sanotuista naisten käsitöistä, mitä Eliaana luettelit, mutta ryijyä en ole neulalla tehnyt, enkä nypläämistä ole yrittänytkään, en varmasti sitä oppisi.

        Noita sananparsia tykkään viljellä jos kohdalle sopivia sattuu, hauskoja ja joskus osuviakin ovat.
        Kyllä noita kiusan tekijöiksi mainittuja on kohdalleni sattunut, mutta aiemmin pirtin aikaan ei paljonkaan, nyt sitten mitä vanhemmiksi tullaan, sen ärtyneempiä ollaan ja kaikkea sopimatonta ketjuun kirjoitetaan.
        Radiossa jo kuulin nettikiusaamisen vainoksi muuttuvan, kai siihen aletaan kiinnittämään enemmän huomiota.
        Makriina jo aiemmin tästä mainitsi ja ylläpito taas yhden viestin on poistanut, hyvä niin, hyvä että seurannassa ollaan.

        Vähiin alkaa lokakuun päivät menemään, melko hyvä syksy on ollutkin, kauniita päiviäkin olemme saaneet ihastella ja melko lämmintä on pitänyt.
        Marraskuu on yksi niitä minun mielestä ikävämpiä kuukausia, mutta siinä se hujahtaa sekin, jouluiset ajatukset alkaa päässä pyöriä, vakka kuinka niitä kieltäisi.
        Kohokohtia elämä kaipaa ja yksi sellainen joulukin on, sitä odottamaan ja suunnitelmat päässä pyörimään, ulos sitten tänäänkin;)

        Miten usein peset sen paskapäntön kannen suojuksen? On kyllä tosi epähykieeninen ja täys turhake.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten usein peset sen paskapäntön kannen suojuksen? On kyllä tosi epähykieeninen ja täys turhake.

        Voi hemmetti niin! Sukulaisakka oli kerran asentanut sellaisen vaalean suojuksen. Joku oli istunut siihen paljaalla perseellä. Ruskea vana vain jäi keskelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hemmetti niin! Sukulaisakka oli kerran asentanut sellaisen vaalean suojuksen. Joku oli istunut siihen paljaalla perseellä. Ruskea vana vain jäi keskelle.

        Arvasin herättävän aihetta erimielipiteille tuo kannen suojus, oikein arvasin.

        Turhake on sen myönnän, mutta kodissani löytyy paljon muutakin turhaketta.

        Pesen kun katson tarpeelliseksi, suoja on vain kannen päällyspuolella, ei siis kovin herkkä likaantumaan, ei ehken sen epähygieenisempi kuin lavuaari, aika usein sen joudun myös pesemään.

        Minun vessanpöntön kansi on kupera, jos siihen istuu, halkeaa, joten varovainen olen;)
        Turhakkeita rakastava skillan


    • Anonyymi

      Kutsukaa jo nyt häirikkönne kotiin ja paijatkaa sitä.
      Sillä taisi höyhenet pöllytä, ettei vaan sulkasato peräti.

    • Anonyymi

      Halutaan se pois sekoilemasta 70 plussasta.

    • Vastaamon tietomnurto toi taas esille keskustelun henkilötunnusten anteliaasta käytöstä. Aamuteeveessä huomautettiin taas asiasta tietoturvakeskustelun yhteydessä. Tyypillistä syytöstä jälleen.
      Jokainen on joutunut antamaan henkilötunnuksensa aivan käsittämättömiin laskuihin ja tiedusteluihin. Ei riitä osoitteet eikä muut tiedot, henkilötunnus vaaditaan. Nyt pitäisi siis olla varovaisempi. Miten asia tulisi hoitaa? Jäämme ilman palvelua, jos ei henkilötunnusta anneta.
      Nojatuolissa en nyt jaksa vetelehtiä tämän enempää. Kiehuttaa sen verran.

      • Anonyymi

        Makriina, tuo häiritsi minuakin tänään sen ' uutisen' kuullessani. Ja jos jostain verkkokaupasta esim. apteekista haluaa ostaa laskun maksamalla, laskun, joka tulee paketin mukana, ei siis netissä suoraan, niin voi olla, ettei se kelpaa. - Olen sitten jättänyt sikseen. - Hei! Melina.


    • Harmaan sateiset terveiset korvesta@

      Tein aamukierroksen ikäryhmissä näin olen perillä mitä ja ketkä missäkin kirjoittaa. 😊

      Luin että positiivisuutta voidaan pitää myrkyllisenä. No, sitähän se lie, jos ei löydä elämästään positiivisia asioita.

      Huonotuulinen ihminen ei voi sietää toisen ihmisen positiivisuutta ja ärsyyntyy. Tämähän on tuttua meille jokaiselle. Facessa ja instassa kun katsellessamme postauksia voimme ajatella no joo...jne....mutta siellä emme anna palautetta päin pläsiä koska kirjoitamme omilla nimillämme.

      On ikävää kuinka paljon joku näkee vaivaa häätääkseen minut pois suomi24 palstoilta. "Älkää vastatko hänelle" No, en lähde minnekään joskus pieniä pausseja pidän. Silloin huomaan, että "kaikki..ne..muutkin" vaikenee 😊

      Skillan kertoi lahjaideoistaan. Arvostan omatekoisia lahjoja. Mökkikesinä vieraiden tuomat pärekorit täynnä saunan sytykkeitä ovat arvossa arvaamattomassa sekä perennat ja kesäkukat ja yrtit.

      Yrteistä sen verran, että keittiössä ikkunan edessä on iso kulho, jossa on aina tuoretta basilikaa, tinjamia, tilliä ja minttua. Kestävät hyvin kun muistaa löräyttää vettä kulhoon päivittäin.

      Kaikkea löytyy valmiina kaupan hyllyiltä, mutta oma tekemä on arvokasta. Löysin eilen kirpparilta kolme pientä puista nojatuolia ja kasan nukkein vaatteita. Pienempien vaatteita on vaikeempi värkätä, joten jos eteen sattuu ostan valmiita.

      Nyt on se aika kun minimaailmani saa kaiken huomioni. Valoja ja pikkulyhtyjä ja ledvalotakkoja olen jo ostanut talojen huoneisiin.

      En osaa pistää mitään vuoden aikaa tympeeksi sillä minulle vuodenajat rytmittävät eri harastuksiani ympärille sopiviksi rutiineiksi.

      Viikonlopulla on kekrijuhla, täällä korvessa joen varrella rauniolinnan ympärillä on ulkoilmatapahtuma kekripukin poltto oheistapahtumineen. Sen aion nähdä ja tapahtuman jälkeen sytytän kaikki ulko-ja sisävalot niin kodissamme kuin minimaailman taloissa.

      Luovaa lokakuun päivää ja positiivista asennetta elämään, ei elämä myrkkyä ole.

      • Anonyymi

        Kannattaisikohan tämä rauniolinnan ympäristössä tapahtuva keripukin polttaminen ajoittaa samanaikaisesti tapahtuvaksi silloin, kun Gävlen olkipukkiakin aletaan polttamaan?


      • Anonyymi

        Miksi kuljet juoruamassa muitten palstojen juttuja? Miten ihmeessä jollain on aikaa ja kiinnostusta montaa palstaa päivystää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kuljet juoruamassa muitten palstojen juttuja? Miten ihmeessä jollain on aikaa ja kiinnostusta montaa palstaa päivystää?

        Niuvannimessä ei olekaan muuta kuin aikaa, ja sitä riittää vaikka ympärivuorokautiseen päivystykseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niuvannimessä ei olekaan muuta kuin aikaa, ja sitä riittää vaikka ympärivuorokautiseen päivystykseen!

        Jos se ei siellä olen niin kohta joutuu, ihan vainoharhaista touhua.
        Itse käy pilaamassa niin monta ketjua kuin vaan ikinä kerkii ja sitten itkee
        joka palstalla yhyy yhyy ja ylläpitoon on kiire.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kuljet juoruamassa muitten palstojen juttuja? Miten ihmeessä jollain on aikaa ja kiinnostusta montaa palstaa päivystää?

        No sepäs sattui, että sinäkin olet sitä mieltä. Luulisi todellakin, että yhden palstan päivittäminen ja seuraaminen on riittävän työlästä.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        No sepäs sattui, että sinäkin olet sitä mieltä. Luulisi todellakin, että yhden palstan päivittäminen ja seuraaminen on riittävän työlästä.

        Se juoruaminen palstalta toiselle on siis ok, sanoo makriina. Luulisi tosiaan että yksi palsta riittäisi, se oman iän mukainen. No tietysti poikkeuksena se jyrämörssäri.


    • Anonyymi

      On virhe luulla että täällä kirjoittaa jotain 10 ihmistä ja on paljon eli satoja lukijoita
      Ne lukevat omia tekstejään

      jos on noin 10 ihmistä ja ne kirjottavat ajan kanssa noin 300 viestiä ja jokainen vuorotellen
      lukee uudet viestit tulee noin 3000 lukukertaa niitä on vain 1500

      ei nämä palstat kiinnosta kuin niiden kirjoittajia ja hyvä niin

    • Anonyymi

      Olen luullut, että on ihan tavallista käydä monilla palstoilla.
      Vaikka olenkin ikääntynyt, käyn monilla palstoilla viikkotasolla,
      ainakin kymmenellä, koska moni aihe kiinnostaa eikä näissä ikäryhmissä
      kauan nokka tuhise.

    • Tämä päivä on yhtä sekoilua minun hommissa.
      Aloitin ketjun, mutta se hyppäsi ajanviete palstalle, sitä pyytelin siirtämään kun en itse osannut.
      Nyt ylläpito on kuullut pyyntöni ja ketjut poistettu molemmilta palstoilta.
      ( jos ei jostakin esiin tule)

      Siinä välissä ehti jo ystävällinen Mira niminen nikki siirtää ketjun 80 :seen, siellä sitten aloitukseni minkä uusin huomattuani virheen ja nyt kaikki sitten poistettu, hyvä niin, ehtii kyllä aloittaa toisena päivänä uuden ketjun, paremmalla onnella.

      Joko tämä sekoilu ensi viitteitä antaa, olin kyllä aloituksen tehnyt kuten aiemminkin, mutta aihe piti laittaa ( mitä ei aiemmin ole tarvinnut) 80 ei kelvannut ja tyrkkäsin sen ajanvieton hätäpäissäni.
      Ehkä eri aloitukset on merkittäviä, ei mistä tahansa voi kyseiselle palstalle mennä.

      Selittelyn makua, tyhmyys joskus ottaa suuremman vallan ja sitten sekoilu jatkuu, kiitos Miralle kuitenkin vaivan näöstä
      Pitänee nöyränä anteeksi pyytää tätä sotkemistani, jatketaan paremmin eväin;)

      • Anonyymi

        Voit pyytää ylläpidolta, että se Noja-tuoli 13 palautetaan takaisin tänne ikäryhmien 80 ketjuun, niin saavat sen kyllä tehtyä. En usko, että itsekseen palaa. Siinähän oli jo esim Makriinankin kirjoitus. Ei tässä mitään pahempaa ole tapahtunut, että anteeksi pitäisi pyydellä:-)

        Mira


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voit pyytää ylläpidolta, että se Noja-tuoli 13 palautetaan takaisin tänne ikäryhmien 80 ketjuun, niin saavat sen kyllä tehtyä. En usko, että itsekseen palaa. Siinähän oli jo esim Makriinankin kirjoitus. Ei tässä mitään pahempaa ole tapahtunut, että anteeksi pitäisi pyydellä:-)

        Mira

        Huomasin sen kolmentoista, ja jotain siihen taisin kirjoittaa, tuskin kovin kuolematonta ajatusta sentään.
        Tämä päivä on ollut tuhruinen, mutta ei sentään satanut. Jouduin matkustamaan postipakettini perään kahdella bussilla, koska ostarin R-kiskassa ei ollut tilaa. Tätä se nykyaika teettää. Maailmamme avartuu, kun on tilaisuus matkustella ympäri kaupunkia asioimassa niissä harvoissa pisteissä, jotka vielä ovat jäljellä. Meillä esimerkiksi ei ole enää omaa verotoimistoa, vaan se on liitetty SuurHelsingin verotoimistoon ja toimii Aleksanterinkadulla Helsingissä.
        Tämä korona on sitonut minut mökkihöperöksi, koska en ole ikimaailmassa ollut mikään urheilija, joka lenkkeilee kuntopolulla päivittäin. Muuta järkevää kävelyreittiä ei lähettyvilläni ole, joten tyydyn siihen, että harhailen ostarin nurkilla ja raahaan peräkärryssä kotiin ostokset. Kotiin päästyäni olen sitten lopussa ja nukun autuaasti sohvan nurkkaan.
        Yritin pitää maskia koko kierrokseni ajan tänään, mutta silmälasit huurtuvat ja hengitys käy työlääksi. Olen juuri sellainen huono maskinkäyttäjä, joka käy huonosta esimerkistä. Kaiken aikaa nyppimässä maskia eri asentoon. Ja jos pitää nenä niistää, niin mihin maskin siksi aikaa panet! Vetäisen leuan alle, mutta varmaan pitäisi vaihtaa uusi.
        Heippa!


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe