Aihe

H-hetki lähestyy?

Anonyymi

Alueuutiset kertoi, että salaiset neuvottelut Energiayhtiön tai sen osien myymiseksi on tosiasia. Vaihtoehtoja asiassa on monia ja lopputulos antaa monia vaihtoehtoja jatkotoimille. Yksi tyisen kuluttajan kannalta pahin ja ikävin tilanne syntyy silloin, jos sähkön ja kaukolämmön kuluttajahinnat pomppaavat pilviin. Meille tavallisille pulliaisille on tärkeintä se, ettei lisälaskua synny. Kaupungin kehittelemät ns. suuremmat kuviot eivät kuvioihimme kuulu, vaan ne ovat päättäjien päänsärky. Kuitenkin suurista suunnitelmista olisi kaupunkilaisten, tavallisten tallaajien, hyvä saada väliaikatietoja. No, tietenkin vasta sitten, kun kiemurat on käyty läpi.

19

262

  Vastaukset

  • Huolestun ain, kun kuulen Okun päättäjien suunitteman kauppoja, uudistuksia, kehittävät, jne.
   Aina niistä on tullut laskua. Ja paljon.

  • Myynti lähestyy ja varmistuu. Voitte sitten lehdestä lukea kaupoista.

  • Näin sitä salassa tapetaan lypsävää lehmää, pilkkahinnalla varmasti menee luineen ja lihoineen..

   "Outokummun kaupungin suunnitelmat luopua omistuksestaan tytäryhtiössään Outokummun Energia Oy:ssä ovat edenneet.

   Alkuviikosta pidettyä päättäjien salaista iltakoulua seuraa maanantaina kaupunginhallitukseen käsittelyyn tuleva täysin salaisena käsiteltävä pykälä, joka Outokummun Seudun saamien tietojen mukaan viittaa kauppaan.

   Kaupunki aikoo salata käsittelyn ja esityslistalla otsikkona on vain yritysjärjestely. Se on määrätty salassa pidettäväksi.

   Salassa pitämisessä viitataan lakiin viranomaisen toiminnan julkisuudesta, ja sen kohtaan, jossa salassa pidettäviä ovat asiakirjat, jotka sisältävät tietoa muun muassa liikesalaisuudesta tai tietoja, jotka voivat aiheuttaa "taloudellista vahinkoa tai saattaisi toisen samanlaista tai muutoin kilpailevaa toimintaa harjoittavan julkisyhteisön tai yksityisen parempaan kilpailuasemaan".

   Outokummun kaupunki on tulkinnut pykälän niin laajasti, että esimerkiksi käsiteltävä asiakin ja kaupungin mahdollinen omistajuuden muutos yhtiössä kuuluu salassa pidon piiriin, eivät vain esimerkiksi yhtiön arvonmääritystä koskevat asiakirjat tai tiedot mahdollisesta kauppakumppanista tai kauppahinnasta." Outokummun seutu..

   • Täältä voimme sitten lukea salassa pidetyn tiedon niin ei jää asia epäselväksi


   • Minä tulen ainakin tänne kirjoittamaan heti kokouksen jälkeen niin saa kumpulaiset tietää.


  • Salassa myydään firmaa, lienee päättäjien taskuihin myös ylimääräistä hilloa suostumisesta tarjolla ?? Korruptiorahaa...
   Veronmaksajien omistama firma eli salailu ei ole sopivaa yhteisomistuksen myynnille.. Veikkaan että laittomuuksia tarjolla ja polkuhintaan menee..

   Jokavuotinen 1,5 - 2 miljoonan tulo myös menetetään, kallis lisälasku veroeuroon tiedossa.. Tulevaisuudessa saamme varautua siirtohintojen tolkuttomaan nousuun, sähkön voi sitten ostaa jokainen mistä halvimmalla saa..
   Saadut eurot menevät malmikummun ja kaivoksen pyöritykseen ja joutavaan haihatteluun..

   • Päättäjät saa hyvän palkan myyrän työstä, on kuulunut kerskailuja myynnistä jo!


   • sininen poppoo tarvii rahaa pienpuolueen pyöritykseen


  • Seuraavaksi myydään salaa kummunkodit oy, olen kuullut jo kuiskailuja

   • Kuka hiivatti kummunkoteja ostaa tai hotellia ?? Kaivostoiminnosta puhumattakaan.. Myydäänpä ne salaa tai julkisesti niin kukaan ei paskaan sijoita kuolevalla pitäjällä..

    Kuntaliitos on seuraava siirto muutaman vuoden päästä, kun rahat jotka alihintaisesta kaupasta on tuhlattu joutavuuksiin. Kuka vaan huolii rappiopaikkakunnan riesakseen jää nähtäväksi, vaihtoehtoina ovat rajanaapurit jotka näkevät / tietävät totuuden..


  • Tottakai energianyhtiön uusi omistaja korottaa hintoja. Senhän pitää nopeasti saada investoimansa rahat takaisin. Ja jos ostaja myy sen sitten muutaman vuoden päästä uudelleen, niin senkin pitää saada ostohintansa takaisin.
   Ei tuossa ihmettelemistä ole . Näinhän on tapahtunut aina muuallakin.
   Antakaa yhtiönne ilmaiseksi, niin ei tule korotustarvetta.

   • Ilmaiseksi tai lähes pilkkahintaan meneekin, mutta kauppahinta pitää näkyä kunnan tilinpäätöksessä kokonaisuutena.. Naurettavaa vaan salaa myydä, ettei olisi kunnanjohtajalla tai muilla silmäätekevillä lahjuksia tarjolla.. Sen vuoksi salaa pelleillään..


  • Voisko joku älyissään oleva perustella oikeasti jollain tietoon perustuvalla miksi pitäisi pitää itsellä. kannattamaton sähkökauppa, ainoo tulo verkko ja lämpö, niitten hinnoilla tulos, omistajasta riippumatta, regulaatio määrää maksimin ja sillä on menty jo nyt useampi vuosi. tulos ei riitä osingon maksuun=velkaa. loppupelissä omistaja vastaa.

   • Ehkä se on fiksua myydä nyt, kun jotain saa. Tulevaisuudessa sammuva kunta ei paljoa sähköä tarvitse, jolloin kyseinen firma on tarpeettomana arvoton.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä se on fiksua myydä nyt, kun jotain saa. Tulevaisuudessa sammuva kunta ei paljoa sähköä tarvitse, jolloin kyseinen firma on tarpeettomana arvoton.

    Sinisessä tulevaisuudessa ei lamput pala!!! Kehtaavat aloitteen tehdä myynnistä :( :(:( Ei ääniä rotille


  • Antaa mennä energian ken riesoikseen sen haluaa, tuottikin vaan noin 2 miljoonaa mikä on pikkusumma hotelli ravintolan - merkkisen tulon rinnalla..

   Myös minä perheeni kanssa lähden muualle, sain työpaikan eteläsuomesta joten pärjäilkää ja hölmöilkää rauhassa keskenänne..

   • voisiko joku kertoa mistä tuo kaksi miljoonaa tulee? kaupungille tuloutus ei ole koskaan ollut edes miljoonaa, muutama vuos sitten tuloutus oli kokonaan velalla. alaspäin tuntuu menevän. ilman mittavia investointeja ei tulevaisuutta ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    voisiko joku kertoa mistä tuo kaksi miljoonaa tulee? kaupungille tuloutus ei ole koskaan ollut edes miljoonaa, muutama vuos sitten tuloutus oli kokonaan velalla. alaspäin tuntuu menevän. ilman mittavia investointeja ei tulevaisuutta ole.

    Ilman muuta investoidaan ennemmin kaivokseen.


  • Meneekö kaikki lakipykälien mukaan ?? Itse en hallitse kantelun tekoa enkä ole asioiden ytimessä mutta kuntaliitossa varmaan tykättäisiin jos sinne ilmoitettaisiin salailu ja yhtiön kauppaaminen.
   Kuka ottaa kuntalaisten edunvalvonnan tällä osin haltuun ?? Tekee kantelun ??

   https://www.kuntaliitto.fi/laki

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21978
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14542
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14381
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10277
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837