H-hetki lähestyy?

Anonyymi

Alueuutiset kertoi, että salaiset neuvottelut Energiayhtiön tai sen osien myymiseksi on tosiasia. Vaihtoehtoja asiassa on monia ja lopputulos antaa monia vaihtoehtoja jatkotoimille. Yksi tyisen kuluttajan kannalta pahin ja ikävin tilanne syntyy silloin, jos sähkön ja kaukolämmön kuluttajahinnat pomppaavat pilviin. Meille tavallisille pulliaisille on tärkeintä se, ettei lisälaskua synny. Kaupungin kehittelemät ns. suuremmat kuviot eivät kuvioihimme kuulu, vaan ne ovat päättäjien päänsärky. Kuitenkin suurista suunnitelmista olisi kaupunkilaisten, tavallisten tallaajien, hyvä saada väliaikatietoja. No, tietenkin vasta sitten, kun kiemurat on käyty läpi.

25

712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huolestun ain, kun kuulen Okun päättäjien suunitteman kauppoja, uudistuksia, kehittävät, jne.
      Aina niistä on tullut laskua. Ja paljon.

    • Anonyymi

      Myynti lähestyy ja varmistuu. Voitte sitten lehdestä lukea kaupoista.

    • Anonyymi

      Näin sitä salassa tapetaan lypsävää lehmää, pilkkahinnalla varmasti menee luineen ja lihoineen..

      "Outokummun kaupungin suunnitelmat luopua omistuksestaan tytäryhtiössään Outokummun Energia Oy:ssä ovat edenneet.

      Alkuviikosta pidettyä päättäjien salaista iltakoulua seuraa maanantaina kaupunginhallitukseen käsittelyyn tuleva täysin salaisena käsiteltävä pykälä, joka Outokummun Seudun saamien tietojen mukaan viittaa kauppaan.

      Kaupunki aikoo salata käsittelyn ja esityslistalla otsikkona on vain yritysjärjestely. Se on määrätty salassa pidettäväksi.

      Salassa pitämisessä viitataan lakiin viranomaisen toiminnan julkisuudesta, ja sen kohtaan, jossa salassa pidettäviä ovat asiakirjat, jotka sisältävät tietoa muun muassa liikesalaisuudesta tai tietoja, jotka voivat aiheuttaa "taloudellista vahinkoa tai saattaisi toisen samanlaista tai muutoin kilpailevaa toimintaa harjoittavan julkisyhteisön tai yksityisen parempaan kilpailuasemaan".

      Outokummun kaupunki on tulkinnut pykälän niin laajasti, että esimerkiksi käsiteltävä asiakin ja kaupungin mahdollinen omistajuuden muutos yhtiössä kuuluu salassa pidon piiriin, eivät vain esimerkiksi yhtiön arvonmääritystä koskevat asiakirjat tai tiedot mahdollisesta kauppakumppanista tai kauppahinnasta." Outokummun seutu..

      • Anonyymi

        Täältä voimme sitten lukea salassa pidetyn tiedon niin ei jää asia epäselväksi


      • Anonyymi

        Minä tulen ainakin tänne kirjoittamaan heti kokouksen jälkeen niin saa kumpulaiset tietää.


    • Anonyymi

      Salassa myydään firmaa, lienee päättäjien taskuihin myös ylimääräistä hilloa suostumisesta tarjolla ?? Korruptiorahaa...
      Veronmaksajien omistama firma eli salailu ei ole sopivaa yhteisomistuksen myynnille.. Veikkaan että laittomuuksia tarjolla ja polkuhintaan menee..

      Jokavuotinen 1,5 - 2 miljoonan tulo myös menetetään, kallis lisälasku veroeuroon tiedossa.. Tulevaisuudessa saamme varautua siirtohintojen tolkuttomaan nousuun, sähkön voi sitten ostaa jokainen mistä halvimmalla saa..
      Saadut eurot menevät malmikummun ja kaivoksen pyöritykseen ja joutavaan haihatteluun..

      • Anonyymi

        Päättäjät saa hyvän palkan myyrän työstä, on kuulunut kerskailuja myynnistä jo!


      • Anonyymi

        sininen poppoo tarvii rahaa pienpuolueen pyöritykseen


    • Anonyymi

      Seuraavaksi myydään salaa kummunkodit oy, olen kuullut jo kuiskailuja

      • Anonyymi

        Kuka hiivatti kummunkoteja ostaa tai hotellia ?? Kaivostoiminnosta puhumattakaan.. Myydäänpä ne salaa tai julkisesti niin kukaan ei paskaan sijoita kuolevalla pitäjällä..

        Kuntaliitos on seuraava siirto muutaman vuoden päästä, kun rahat jotka alihintaisesta kaupasta on tuhlattu joutavuuksiin. Kuka vaan huolii rappiopaikkakunnan riesakseen jää nähtäväksi, vaihtoehtoina ovat rajanaapurit jotka näkevät / tietävät totuuden..


    • Anonyymi

      Tottakai energianyhtiön uusi omistaja korottaa hintoja. Senhän pitää nopeasti saada investoimansa rahat takaisin. Ja jos ostaja myy sen sitten muutaman vuoden päästä uudelleen, niin senkin pitää saada ostohintansa takaisin.
      Ei tuossa ihmettelemistä ole . Näinhän on tapahtunut aina muuallakin.
      Antakaa yhtiönne ilmaiseksi, niin ei tule korotustarvetta.

      • Anonyymi

        Ilmaiseksi tai lähes pilkkahintaan meneekin, mutta kauppahinta pitää näkyä kunnan tilinpäätöksessä kokonaisuutena.. Naurettavaa vaan salaa myydä, ettei olisi kunnanjohtajalla tai muilla silmäätekevillä lahjuksia tarjolla.. Sen vuoksi salaa pelleillään..


    • Anonyymi

      Voisko joku älyissään oleva perustella oikeasti jollain tietoon perustuvalla miksi pitäisi pitää itsellä. kannattamaton sähkökauppa, ainoo tulo verkko ja lämpö, niitten hinnoilla tulos, omistajasta riippumatta, regulaatio määrää maksimin ja sillä on menty jo nyt useampi vuosi. tulos ei riitä osingon maksuun=velkaa. loppupelissä omistaja vastaa.

      • Anonyymi

        Ehkä se on fiksua myydä nyt, kun jotain saa. Tulevaisuudessa sammuva kunta ei paljoa sähköä tarvitse, jolloin kyseinen firma on tarpeettomana arvoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä se on fiksua myydä nyt, kun jotain saa. Tulevaisuudessa sammuva kunta ei paljoa sähköä tarvitse, jolloin kyseinen firma on tarpeettomana arvoton.

        Sinisessä tulevaisuudessa ei lamput pala!!! Kehtaavat aloitteen tehdä myynnistä :( :(:( Ei ääniä rotille


    • Anonyymi

      Antaa mennä energian ken riesoikseen sen haluaa, tuottikin vaan noin 2 miljoonaa mikä on pikkusumma hotelli ravintolan - merkkisen tulon rinnalla..

      Myös minä perheeni kanssa lähden muualle, sain työpaikan eteläsuomesta joten pärjäilkää ja hölmöilkää rauhassa keskenänne..

      • Anonyymi

        voisiko joku kertoa mistä tuo kaksi miljoonaa tulee? kaupungille tuloutus ei ole koskaan ollut edes miljoonaa, muutama vuos sitten tuloutus oli kokonaan velalla. alaspäin tuntuu menevän. ilman mittavia investointeja ei tulevaisuutta ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voisiko joku kertoa mistä tuo kaksi miljoonaa tulee? kaupungille tuloutus ei ole koskaan ollut edes miljoonaa, muutama vuos sitten tuloutus oli kokonaan velalla. alaspäin tuntuu menevän. ilman mittavia investointeja ei tulevaisuutta ole.

        Ilman muuta investoidaan ennemmin kaivokseen.


    • Anonyymi

      Meneekö kaikki lakipykälien mukaan ?? Itse en hallitse kantelun tekoa enkä ole asioiden ytimessä mutta kuntaliitossa varmaan tykättäisiin jos sinne ilmoitettaisiin salailu ja yhtiön kauppaaminen.
      Kuka ottaa kuntalaisten edunvalvonnan tällä osin haltuun ?? Tekee kantelun ??

      https://www.kuntaliitto.fi/laki

    • Anonyymi

      Itse asiassa mitään ei ole tehty salassa. On vain yhtiöiden välisiä sopimuksia joiden yksityiskohdat eivät ole julkisia. Mitään ei ole salailtu. Jokaisen on hyvä ymmärtää, että koskaan, kun keskustellaan yhtiöiden välisistä kaupoista niitä ei käydä toreilla eikä turuilla. Jo yksistään tarjousten jättäjät edellyttävät että asia ei ole julkinen ennen kuin on päätöksiä olemassa suuntaan tai toiseen. Sama koskee kaikkia tarjouspyyntöjä sekä tarjouksia. Ja koko Outokummun kaupungin historiassa ei ole yhtä hyvää kauppaa tehty kuin oli kyseinen energiayhtiön kauppa. Tulevaisuudessa pienellä yhtiöllä olisi vaikeuksia kovassa kilpailussa isojen yhtiöiden kanssa. Nyt on leveämmät hartiat sekä energiayhtiöllä, että puskuria rahastoissa kaupungilla. Itse olen ihan hyvällä omalla tunnolla voinut sanoa, että teimme järkevän päätöksen ja neuvottelijat osasivat neuvotella meille kaupunkina hyvän kaupan.

    • Anonyymi

      "Outokummun Energia ilmoitti vuosi kauppojen teon kunniaksi 6,5 prosentin sähkönsiirtohintojen noususta." Historian huonoin päätös sinetöi Outokummun kohtalon.

      • Anonyymi

        Kalliiksi tuli energian kauppa tavallisille asukkaille, sähkölasku nousi yli kaksisataa euroa ja nousee lisää ennusteiden mukaan


    • Anonyymi

      Jihuu!!! Hieno kirje Lumme Energialta tänään: talviarkipäivän energian hinta kaksinkertaistuu ja muu aika kuusinkertaistuu nykyisiin Outokummun energian hintoihin verrattuna. Tietäisi ainakin meille 100-150€ lisää sähkölaskuun kuukaudessa. Onko aloite jo tehty vesilaitoksen myynnistä? J-M Turpeinen salaiseksi vesilaitoksen myyntitykiksi niin saadaan sieltäkin isompia vedensiirtomaksuja eikös juu!!!

    • Anonyymi

      Energian myynti oli suuri virhe josta kärsimme paikkakunnalla. 1.7 alkaen sähkön hinta nousee taas. Kiitos teille jotka möitte okun energian.

      • Anonyymi

        Hyvää joulua pj. Hanna H ja kaupunginvaltuusto! Olemme odottaneet joululahjaa kaupungilta! Sähkönhinta pompsahti 1.7.2022 13,43:sta sentistä 44,9 senttiin 1.12.2022! Pikkusen ajatusta, kannattiko "lypsävää lehmää" myydä?


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe