Suomen kieli yhdistää Suomessa, yhdeksän kymmenestä puhuu sitä äidinkielenään

Anonyymi

ja useimmille muillekin suomi on se vahva kieli - mutta erilaisia kaksikielisyyksiä on ja saa olla. Ei tämä ole ongelma. Vain todellisuudelle vieras pakkoruotsijärjestelmä tuottaa ongelmia.

13

<50

  Vastaukset

  • Näinhän se on:

   On joskus keksittävä itselleen uusi suunta elämään, sillä muitten lasten pakkoruotsittaminen ei ole oikea tapa viettää tätä ihanaa elämää.

   • Monille yllätys!
    Pakkoruotsi jatkuu nykyään alakoulusta lukioon, ammattikouluihin, ammattikorkeaan ja yliopistoihin saakka. Jokaisen tutkinnon saannin edellytyksenä on pakollisen ruotsin virkatutkinnon suoritus. - Siis vuosien työ mitätöityy, jos ruotsin tutkintoa ei läpäise.
    Nuoria estetään työllistymästä ja elättämään perhettään.
    Kurjimmissa tapauksissa takana on vuosien opintolainat, mutta ruotsin takia muuten valmista tutkintoa ei saa, vaikka ei olisi mitään aikomustakaan virkauralle.
    Esim. osalla teknisesti suuntautuneilla, useammin pojilla, kielet ovat vaikeita. Yksi vieras kieli ehkä onnistuu, esim. englanti, mutta ruotsi on jo liikaa painolastia.


  • Meillä on halu tehdä hyvää toisillemme, luotetaan toisiimme ja mahdollistetaan erilaiset unelma, erilaiset valinnat, myös kielissä.

   • Luotetaan, sallitaan - vapaus!


  • Onneksi Suomen lukiolaiset eivät ole aivopestyjä vaan heillä on selkeä näkemys kansalliskielistämme:
   Suomen parhaaksi uudeksi itsenäisyysjulistukseksi on valittu Kuopion Lyseon lukion neljän oppilaan tekemä Suomalaiset!-teksti.
   Kansalliskielemme suomi ja ruotsi, vähemmistökieliämme unohtamatta, ovat kauniita ja niitä tulee vaalia. Toisaalta tulevaisuuden maailmassa emme pärjää omaan kuoreemme sulkeutumalla. Meidän pitää arvostaa ja kehittää myös muiden kielten osaamista maassamme ja muualla. Emme voi onnistua tavoitteissamme ja luoda tulevaisuuden Suomea, jos emme ymmärrä muita eikä meitä ymmärretä.
   Muuttuvassa maailmassa ei pärjää ilman ystäviä. Pohjoismaat ovat lähimpiä ja ajatusmaailmaamme vastaavimpia kumppanimaitamme. Olemme luoneet paljon yhdessä, luokaamme siis vastaisuudessakin uutta hyvää tillsammans.

   • Pohjoismaiden kanssa puhumme englantia. Niissä englanti on se rakastettu yhteinen aloittava vieras kieli.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pohjoismaiden kanssa puhumme englantia. Niissä englanti on se rakastettu yhteinen aloittava vieras kieli.

    Aivan :)


  • Mutta pakkoenglanti jyrää, joten eiköhän ongelmasi kohta korjaanu ihan itsestään.

   • Valinnaisaine se englanti. Rakastettu.


  • Kaikkea hyvää sinulle, etsi uusia tuulia.

   Vapaus ja kunnioitus ovat demokratiassa keskeisiä. Annetaan perheille ja nuorille vapaus valita kielet. Kunnioitetaan heidän valintojaan.

  • Elämässä on niin valtavasti mahdollisuuksia - miksi estää nuoria käyttämästä niitä vaatimalla ruotsin pakollisuutta? Valinnainen ruotsi toimii niillä, jotka sen todella haluavat.

  • Realistinen lähtökohta.

  • Koulua kehitetään koko ajan, miksei myös ruotsia voisi jo vaihtaa valinnaiskieleen?

   Miksi ruotsia saisi vain lisätä muttei vähentää, vaikka juuri vähentämista ja valinnaistamista toivotaan?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ja Stefun ero on peruttu

   No niin, nyt laittoi Stefu instaan pusukuvan ja sydämiä eli taas on kaikki hyvin ja ero on peruttu. En tiedä sit onko tää hyvä juttu. Stefu vaikutta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   11166
  2. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   148
   6385
  3. Martina lähti minne?

   Lentokoneessa näyttää olevan ja minne on Martina menossa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   2049