Pelkkä reipas kävelykin laihduttaa

Anonyymi

Syön ja juon kuten ennenkin. Ainoa muutos alkoi keväällä 6 kk sitten kun korona pandemia alkoi levitä. Etätöissä kotitoimistolla oli paikat aina niin puuduksissa työpäivän jälkeen että keho suorastaan vaati liikuntaa. Aloitin kävelyn, 6 kertaa viikossa tunnin ja 15 minuttisen ripeän kävelylenkin.

Painoa pudonnut 10 kg ja pudotus tuntuu jatkuvan. Ei kannata siis uskoa niitä, jotka väittävät että pelkällä liikunnalla ei voisi laihtua.

7

<50

  Vastaukset

  • Hyvä!

  • Hienoa! Varmasti vaikuttaa aineenvaihduntaan. Plus vaikutus mielen hyvinvointiin. Hyvä tapa irtautua töistä. Huomannut reippaan lenkin vaikutuksen itsekin. Voi kun vaan nyt pimenevässä ja kylmenevässä talvessakin jaksaisi jatkaa. ..

  • Onneksi olkoon! Voimia jatkaa samaan malliin!

   Kannattaa lukea Arto Pesola: Luomuliikunnan työkirja. Se on ihan pieni kirjanen, mutta keskittyy istumisen vähentämiseen ja taukoliikuntaan. Siinä on hyvin selitetty, mitä tapahtuu, kun istuu liikaa. Aineenvaihdunta ja myös esim. tukirangan aineenvaihdunta romahtaa hetkessä. Eli jokainen tuolista ylös nouseminen ja kaikki liikkuminen on aina hyödyllistä!!!

   Liikuntakielteisyys taitaa olla rasvakarppaajien propagandaa. Liikuntaa (tai yleensä mitä tahansa toimintaa, mikä saa kehon liikkeeseen, vaikkei sitä "liikunnaksi" mieltäisi) on hyvä harrastaa. Sillä on paljon muitakin hyötyjä kuin muutaman kalorin polttaminen. Ja varsinkin muutenkin vähän kuluttavilla ja pienikokoisilla keski-ikäisillä nuo muutaman poltetut kalorit voivat olla se tekijä, joka auttaa painon hallinnassa. Lautaset ja ravintola-annokset ovat kuitenkin samankokoisia keijukaiskokoiselle vanhemmalle naiselle ja bodaavalle nuorelle jättiläiselle.

  • Liikunnalla on melko suurikin vaikutus, kunhan se on säännöllistä ja pitkäkestoista. Olin intohimoinen kuntoliikkuja. Aktiiviliikuntaa tuli keskimäärin jo yli 1,5 tuntia vuoden jokaiselle päivällä. Sitten ajoin pahasti miinaan, eli elimistö meni raskaasti ylikuntoon. Kun yrittää vuosi vuodelta lisätä liikuntaa ja tässä iässä palautumiskyky heikkenee vuosi vuodelta, niin jossain tulee raja vastaan.

   Liikunta loppui lähes totaalisesti. ei vaan jaksanut. Vajaassa vuodessa kaksitoista kiloa lisää painoa, vaikka yritin hillitä syömistä. Lähes parin vuoden liikuntatauon jälkeen aloin maltillisen liikunnan uudelleen; n. 4 - 5 h viikossa aktiiviliikuntaa arkiliikunnan lisäämisen päälle. Nyt reilun puolen vuoden liikunnan jälkeen paino on pudonnut 6 kg pahimmasta tilanteesta. Mielestäni liikunnan lisääminen on ainoa muutos.

   • Järki käteen sen liikkumisen kanssa. Määrä ei saa sinua ylikuntoon vaan se, että et ole levännyt.
    Viikossa yksi tai kaksi päivää että annat elimistön levätä niin tuo ongelma pysyy poissa.

    Olen itse kokenut saman ja selvittänyt itselleni mistä on kysymys.


  • No minä muutin melkoisen määrän läskiä lihaksesi parikymmentä vuotta sitten. Paino ei kylläkään tippunut yhtään.

  • "kun korona pandemia alkoi levitä"

   Ja sitten kun korona hellitää niin lihoat takaisin.

   "Ei kannata siis uskoa niitä, jotka väittävät että pelkällä liikunnalla ei voisi laihtua."

   Murheilu kuluttaa energiaa joten laskennallisesti voi osoittaa että sen avulla laihtuisi, mutta se on erittäin tehoton ja aikaa sekä kehoa kuluttava keino laihtua, siis ei ole järkeävä laihdutuskeino, eikä edes järkevä laihdutuksen apukeino.

   Laihuminen tapahtuu energiansaantia terveellisellä tavalla vähentämällä ja apuna kannattaa käyttää ruokapäiväkirjaa ( https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja on ilmainen THL:n palvelu ) sekä painopäiväkirjaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   11112
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   5482
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   258
   2877