Telian masto vuokratontilla

Anonyymi

Kohtasin mielestäni todella härskiä peliä Telian edustajan osalta kun neuvottelimme vuokrasopimuksen uudistamisesta.
Hieman taustaa: edellinen umpeutuva sopimus keskellä metsäpalstaa sijaitsevan kukkulan laesta oli tehty 20 vuodeksi nykyrahassa naurettavaan pieneen hintaan. Kyseisen maan arvo on myös noussut kaavaan myötä huomattavasti edellisen sopimuksen jälkeen.

Ensinnäkin ensimmäisen kerran minulle soitettiin asiasta vappuaattona n. klo 17 ja asian esittelyn jälkeen kysyttiin lyödäänkö kättä päälle, että tehdään uusi samanlainen sopimus pienillä indeksi korotuksilla. On ihan selvää miksi soitto tapahtui moiseen aikaan, minut yritettiin saada kiinni juhlatuulella... Ehdotin että asiaa jatkettaisiin sähköpostin välityksellä, ja edustaja lupasi olla yhteydessä. Mitään ei kuulunut. Edellisen vuokrasopimuksen ehdoissa on että ellei sitä pureta tiettyyn päivään mennessä sopimus uusitaan sellaisenaan viideksi vuodeksi.

Lähetin vuokrasopimuksen purkuilmoituksen Telialle, mutta sieltä ei vastattu mitään. Sopimuksen viimeinen purkupäivä lähestyi ja yritin useaan kertaan saada Telialta vastausta ovatko vastaanottaneet ilmoitukseni.

Lopulta sain heiltä vastauksen ja aloimme käymään neuvotteluita uudesta vuokrasopimuksesta. Telia tarjosi uutta sopimusta naurettavan huonoilla ehdoilla ja todella alhaista hintaa. Ehdoista pääsimme sopimukseen melko helposti (vuosittain maksettava vuokra 2 vuoden irtisanomisajalla), mutta hinnan kanssa oli käsittämätöntä vääntöä. Perusteltuani omaa näkemystäni hinnasta mm. maan arvon nousulla Telian edustaja uhkasi jopa pakkolunastuksella. Kiivaan sähköpostikeskustelun jälkeen Telia lopulta suostui summaan, joka on hyvin lähella omaa ehdotustani.

Telian ensimmäisen ehdotus olisi ollut alle tonnin vuodessa seuraavan 20 vuoden ajalle jaettuna. Kovan väännön jälkeen sain itselleni huomattavasti tuottoisamman sopimuksen, jonka vuokra on sidottu indeksiin ja minulla on 2 vuoden irtisanomisaika. Jos teillä on vastaavat neuvottelut edessä älkää päästäkö Teliaa helpolla.

Ilmeisesti muilla on myös vastaavia kokemuksia Telian kanssa asioinnista... Ohessa uutinen, jonkun muun väännöstä Telian kanssa:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1198535

5

2044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä muutaman vuoden päästä edessä vääntö....selvä on,että yrittävät saada sopimuksen pilkkahintaan. On ihme,miten suuria eroja noissa sopimuksissa on,tosin vaikuttaahan se maston sijaintikin hintaan,tuntuu vaan,että vuokralainen sanelee tässä tapauksessa ehdot....

      • Anonyymi

        Teliaa edustava konsulttiyritys sanelee ehdot. neuvottelutilannetta ei todellisuudessa synny ja lopuksi haetaan pakkolunastusta. Isovanhempani vuokrasivat Telialle 4.000 m2 maa-alueen 50 vuotta sitten ja saivat koko ajalta 2.500 markkaa (siis markkaa) vuokraa. Nyt vuokra-ajan päätyttyä torpparista ei päästä erilleen ja pakkolunastus on edessä. Maaomistajalla ei ole mitään oikeuksia ja mahdollisuutta ottaa haltuunsa omistamaansa maata. Kunnat ja seurakunnat saavat hyviä sopimuksia, mutta yksittäistä maanomistajaa pitävät pilkkanaan.

        2.500 : 50=50 markkaa, nykyrahassa n. 8 euroa/v, joten ei kannata kadehtia!


    • Anonyymi

      Mistä saa tietoa että miten paljon kannattaa/kehtaa pyytää näissä neuvotteluissa? Meille tarjottu könttäsumma 4000 euroa 20stä vuodesta.

    • Anonyymi

      " I've negotiated countless win-win agreements that have made a significant impact on both telecom providers and landowners."

      Näin kirjoitti Linked-sivullaan Telian konsultti , joka haki pakkolunastusta telian maston tontille sen jälkeen, kun maanomistaja ilmoitti, että ei jatka 50 vuotta sitten tehtyä vuokrasopimusta. Masto on edelleen paikallaan ilman vuokrasopimusta. Miten voi häätää vuokralaisen?

      • Anonyymi

        Ensimmäiseksi lue alkuperäinen vuokrasopimus: Mitä siellä sanotaan vuokrasopimuksen päättymisestä ja vuokra-alueella olevien rakennelmien kohtalosta sen jälkeen.

        Lähtökohtaisesti maanvuokralain 76§ mukaan
        "Milloin vuokranantaja ei lunasta rakennusta tai laitosta, on vuokramiehen, mikäli ei toisin ole sovittu, kolmen kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä siirrettävä se pois ja pantava niiden paikka kuntoon. Vuokranantajalla on muussa tapauksessa oikeus vuokramiehen lukuun myydä ne julkisella huutokaupalla ja huolehtia niiden paikan kuntoonpanosta."

        Noiden perusteella voi alkaa keskustella vastapuolen kanssa siitä, millä aikataululla he hoitavat velvoitteensa vai antavatko vuokranantajan hoitaa siivoushommat avoimella piikillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe