Psykoottinen elämä

Anonyymi

Olen nopeasti ja helposti ahdistuva ihminen enkä käytä edes omalla nimellä sosiaalista mediaa sen takia koska minua ahdistaa kuvitella tuntemattomien ja vanhojen koulu/työpaikkakiusaajien tuijottavan minua ja miettivän minusta negatiivisia asioita.

Sitten kuulen lisäksi näiden menneisyyden kiusaajien ja tuntemattomien ihmisten minua pilkkaavia & nöyryyttäviä ääniä pääni sisällä.

Sitten toisekseen minua häiritsee homot jotka tunkeutuvat pääni sisälle raiskaamaan minua. Olen murhannut mielikuvissani varmaan yli miljoonan verran lähentelevää homoa. Suuri osa valveillaolostani inhoa ja ahdistusta näiden homojen lähentelyvisioiden takia. Tuntuu kuin homojen haamut tunkeutuisivat kehoni sisälle mikä on äärimmäisen iljettävää.

En käsitä kohtaloani. Suurin osa ihmisistä elää täysin tietämättömänä tällaisista piinoista.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No eihän tuossa ole mitään ihmeteltävää. Koet varmasti suurta kärsimystä siitä, miten sinua ovat kohdelleet jotkut ihmiset, joilla oli valtaa sinuun. Se on myös suurta vääryyttä sinua kohtaan. Myötätuntoni on puolellasi. :)

      En minäkään käytä mitään sosiaalista mediaa omalla nimelläni saati kasvoillani. En ymmärrä näitä facebookkeja ym., miksi joku viitsii. Se on sellaista esittämistä. Jos joskus vilkaisen jonkun tutun sivua, en edes oikeastaan tunnista häntä niistä imelistä kiiltokuvista mitä hän on ladannut päivityksikseen. Niistä tulee vain huono olo. Parempi tavata ihminen sellaisena kuin hän todella on, ja se ei onnistu somessa.

      Arvostan myös yksityisyyttä. Facessa ja muualla selostetaan omia asioita melkein kuin Vastaamo-terapiassa. Minä en voisi tehdä sellaista. Olen tottunut siihen, että asiani eivät välttämättä säily luottamuksellisina, jos ne jollekulle kerron. Kaikkiin ihmisiin ei voi luottaa.

      Onneksi on myös niitä, jotka eivät käytä väärin toisen luottamusta ja haavoittuvuutta. Ja jotka osaavat itsekin avata vähitellen portteja luottamukseen omalta osaltaan, ja jakaa yhteistä haavoittuvuutta.

      "Nopeasti ja helposti ahdistuva" ... niin minäkin - tässä maailmassa.

      • Anonyymi

        Lisäksi, että sinulla on selvästi kauheita traumoja kokemastasi väkivallasta. Minä myös olen kokenut sensuuntaista vaikka en juuri tuota. Oletko itse sitä mieltä kuten ymmärsin, että ne "raiskaavat homot" ovat jokin heijastus todella tapahtuneista asioista vai jotain muuta mielikuvia? Minulla on se käsitys, että aika usein sellaiset kauheat kokemukset tulevat myöhemmin elämässä esiin unina ja unenkaltaisina tiloina, kuten psykoosina. En tiedä mitä ajattelet tästä, mutta olisi kiva kuulla.

        Kun omia rajoja rikotaan, se tuntuu suurena turvattomuutena pitkään, ehkä koko elämän. Silloin voi tulla oloja, että omat ajatuksetkaan eivät olisi omat, ja että oma ja muiden tajunta menisi jotenkin "sekaisin." Luonnollista ja ymmärrettävää siitä käsin, mitä on kokenut. Totta myös, että on ihmisiä, jotka eivät tajua tällaisia kokemuksia - koska heillä ei ole ollut tällaista elämää.


    • Anonyymi

      Ap, kerroit kuulevasi ääniä; tässä tapauksessa sinun tulisi ehdottomasti hakeutua psykiatriseen hoitoon. Äänet joita kuulet, eivät ole todellisia.

      Itse olen sitä mieltä ettei sosiaalinen media sovellu kovinkaan monelle mt-ongelmaiselle. Itsellä useampi sellainen ja poistin itseni viime vuonna kaikista sosiaalisen median kanavista, joissa ollaan omalla nimellä ja kuvalla. Voin kertoa että ahdistus väheni.

      • Anonyymi

        Yks ja sama mielipideautomaatti näitä itsekeskusteluketjuja punoo, nääs punoo.
        On ihme, että "keskustelijalle" tulee vielä riitaa sen peilikuvan kanssa.


      • Anonyymi

        Olen kokenut elämässäni monenlaisia fyysisiä traumoja joista on jäänyt hermostoon & kehooni tunne-elämääni häiritseviä lihasjännityksiä. Silloin kuin jouduin yläasteella koulukiusatuksi olin lähes katatonisessa tilanteessa post-traumaattisen stressioireyhtymän takia. En tietääkseni ole kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä eikä minulla ole sellaisesta muistoja vaikka teoriassa se on mahdollista sillä mieli voi blokata tällaiset muistot tai hyväksikäyttö voi tapahtua ennen kuin mieli alkaa varsinaisesti muodostamaan järkeviä muistikuvia.

        Tunne-elämäni on kieltämättä häiriintynyt vaikka koenkin todellisuudentajuni olevan varsin hyvä.

        Olen kyllä tietoinen, että äänet eivät ole todellisia, mutta ne ovat silti häiritsevän intensiivisiä ja voimakkaita. Mietin kaikenlaisia teorioita näistä äänistä.

        Voisivatko ne olla jonkinlaista kvanttikauko-vaikutusta jossa aivojeni neuronit reagoivat atomitasolla todellisten ihmisten aivojen neuronien kanssa ja muodostavat näiden kognitiivisesta informaatiosta "viestin" mikä resonoi omien aivojeni kanssa? Mielestäni on mielenkiintoista pohtia äänien syvempiä syitä.

        En ole hakeutunut psykiatriseen hoitoon koska en halua turruttaa itseäni lääkkeillä joilla on monia sivuvaikutuksia. Olen kyllä valmis hakeutumaan hoitoon jos alkaa tuntua siltä että todellisuudentaju alkaa pettämään.


    • Anonyymi

      Tuota voi mielestäni tasapainottaa ja maadoittaa mm. liikuntaharrastuksella, sekä "metta" meditaatiolla, koska siinä hyvät ajatukset täyttävät mielen ja kaikki mielen projisoimat asiat ulkomaailmaan tulevat myös positiivisiksi. Kannattaa myös ehkä syödä vähän tukevammin, silloin kun nuo asiat tuntuvat enemmän häiritsevän. Sekin voi "maadoittaa".

      Aloittajan kertomat ilmiselvästi kuvitellut kokemukset homo-hengistä kuulostavat kyllä huolestuttavilta ja sanoisin vahvasti että tarvitset oikeaa psykologin apua ja sopivan tasapainottavan ja hyvinvointia lisäävän lääkityksen siihen.

      Jos tulee tilanne, jossa nuo asiat häiritsevät liikaa, niin tee todellisuustarkistus siten, että katso ympäristöäsi missä olet ja mieti että tapahtuvatko nämä asiat nyt ja tässä oikeasti vaiko vain mielessäni? Jos työkaverisi ei juuri sillä hetkellä ole oikeasti fyysisesti vieressäsi haukkumassa sinua, niin se on vain oma kuvitelmasi millä itseäsi häiritset. Mielemme projisoi koko ajan pelkojamme ulkomaailmaan ja vielä voimakkaammin, jos sitä pelkoa ei ole kunnolla käsitelty ja hoidettu "kiltiksi" vaan painettu ainoastaan pois omasta tietoisuudesta. Näitä asioita on muuten aika mahdoton itse hoitaa jos niitää sattuu olemaan, ja joillakin on, sille ei voi mitään, mutta sitten pitää käpsehtiä psykologin vastaanotolle ja sanoa että en jaksaisi tällaisesta asiasta enää kärsiä ja sitten asia otetaan käsittelyyn ja aletaan hoitaa ja lääkitä sitä.

      • Anonyymi

        Muuten olen samaa mieltä edellisestä kommentista, mutta lääkitysosio on mielestäni jonkin verran kyseenalainen. "Harhat", jos niitä erikoisia kokemuksia nyt niiksi haluaa sanoa, voivat kyllä olla hyvinkin häiritseviä. Ne kuitenkin kertovat jotain aitoa ihmisen kokemusmaailmasta ja mahdollisesti myös hänelle joskus tapahtuneista asioista, symbolisessa muodossa tai joidenkin kohdalla hyvin konkreettisestikin.

        Kun puhutaan harhojen pois-hoitamisesta puhutaan yleensä neuroleptilääkityksestä. Se lamaa ajattelua ja tunne-elämää voimakkaasti ja aiheuttaa myös paljon fyysisiä haittoja. Pitäisi aina olla ihmisen oma valinta, haluaako heivata harhansa sillä keinolla kokonaan pois. Vai haluaako käsitellä niitä kokemalla ja läpityöstämällä.

        Jälkimmäinen vaihtoehto on toki vaativampi, mutta pitemmän päälle hedelmällinen ja terveellisempi. Lääkityksen loppupiste voi olla todella paha. En nyt lähde läpikäymään kaikkia tutkimustuloksia mitä asiasta on, mutta sanon vaan että aloitettua neuroleptilääkitystä ei helposti lopeteta ja se avaa myös kokonaan uuden suhtautumistavan omaan elämään ja mielenterveysjärjestelmään.

        Traumaattisten, osittain ns. jaetun todellisuuden ulkopuolella olevien kokemusten ("psykoottisten" kokemusten) läpityöstäminen on vaativaa eikä siitä kannata yrittää selvitä yksin. Ehkä siksikin aloittaja kirjoitti tänne. Erikoisista ja raskaalta tuntuvista psyykkisistä kokemuksista pitää saada puhua jollekin. Siis tosiaan pitää - ihmisellä on tarve siihen. Totuus tahtoo esiin... Trauma on kätkeytynyt ehkä koko elämän ajan, mutta se kuitenkin pyrkii tavalla tai toisella esiin (puheessa, taiteessa, terapiassa, unissa, psykoosissa....) jotta ihminen vapautuisi sen taakasta. Sitä ei kuitenkaan voi tehdä yksin vaan tarvitaan ymmärtävä kuuntelija ja vierelläkulkija. Kun tällaista tukea ei ole, voi joillekin jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi sairaalaan hakeutuminen ja lamaannuttava lääkitys.

        Aloittaja ei kuitenkaan ole siinä pisteessä että tarvitsisi huolta kantaa sairaalaanjoutumisesta. Hyvin toimintakykyiseltä vaikutat ja onneksi jaksat kirjoittaa avoimesti, omat rajasi tunnistaen, tänne anonyyminä.


      • Anonyymi

        Mielen projisoinnit, mikä on automaattinen prosessi, voi huomata niiksi siten kun huomaa että jos minulla ei olisi tätä pelkoa niin niitä projisointeja ei tapahtuisi. Myös kun sellainen mielikuva työkaverista tulee niin pysäytä se siihen ja kokeile muuttaa en väriä, tai ottaa jostain kulmat kiinni ja pyöritellä sitä kuin kuvankäsittelyohjelmalla. Ne ovat on mielesi mielikuvia ja jos niitä tulee niin tulee heti myös tunne sen mukana, tunne leimahtaa liekkiin. Olet varmaan huomannut että niitä tulee kun on stressaantunut tai ahdistunut, esim. jos puskee itseään tekemään paljon töitä väkisin, vaikkei jaksaisi? Tämä kannattaa tajuta vahvaksi indikaattoriksi että nyt pitää vähän löysätä ja vedä ajatukset muualle ja pitää taukoa, vaikka loppupäivä, tai koko viikko ottaa rennommin ja panostaa palautumiseen ja virkistävien asioiden tekoon. Työpaikoilla voi olla kieroja tyyppejä. Siitä pitää vain pysyä erossa. Suomea ei ole pakko päivittää kulissien tai eri näppärien vitsien laukomiseen. Tee jotain mikä itseäsi huvittaa. Lisäksi, tuollaisia oireita voi olla mahdollista helpottaa myös uskonnollisin keinoin. Jopa henkiparantaja tms. saattaa voida auttaa joissakin asioissa. Myös se puoli kannattaa ottaa huomioon lisäapuna jos yrität omin keinoin selvitä niiden ilmiöiden kanssa. Tsemppiä ja kaikkea hyvää! Muista että maailmassa on myös hyviä luotettavia ihmisiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielen projisoinnit, mikä on automaattinen prosessi, voi huomata niiksi siten kun huomaa että jos minulla ei olisi tätä pelkoa niin niitä projisointeja ei tapahtuisi. Myös kun sellainen mielikuva työkaverista tulee niin pysäytä se siihen ja kokeile muuttaa en väriä, tai ottaa jostain kulmat kiinni ja pyöritellä sitä kuin kuvankäsittelyohjelmalla. Ne ovat on mielesi mielikuvia ja jos niitä tulee niin tulee heti myös tunne sen mukana, tunne leimahtaa liekkiin. Olet varmaan huomannut että niitä tulee kun on stressaantunut tai ahdistunut, esim. jos puskee itseään tekemään paljon töitä väkisin, vaikkei jaksaisi? Tämä kannattaa tajuta vahvaksi indikaattoriksi että nyt pitää vähän löysätä ja vedä ajatukset muualle ja pitää taukoa, vaikka loppupäivä, tai koko viikko ottaa rennommin ja panostaa palautumiseen ja virkistävien asioiden tekoon. Työpaikoilla voi olla kieroja tyyppejä. Siitä pitää vain pysyä erossa. Suomea ei ole pakko päivittää kulissien tai eri näppärien vitsien laukomiseen. Tee jotain mikä itseäsi huvittaa. Lisäksi, tuollaisia oireita voi olla mahdollista helpottaa myös uskonnollisin keinoin. Jopa henkiparantaja tms. saattaa voida auttaa joissakin asioissa. Myös se puoli kannattaa ottaa huomioon lisäapuna jos yrität omin keinoin selvitä niiden ilmiöiden kanssa. Tsemppiä ja kaikkea hyvää! Muista että maailmassa on myös hyviä luotettavia ihmisiä!

        Nukkuminen on erittäin tärkeää, jottei oma todellisuus pääse liian kauaksi ns. jaetusta, siis jos kokee olevansa menossa tilaan jossa saattaisi tulla vaikka psykoosidiagnoosi. Monen kohdalla psykoosin taustalla on usean vuorokauden valvominen. Kuka tahansa tulee siinä hulluksi. Jos nukkuminen tuntuu kertakaikkiaan mahdottomalta (aloittajahan ei tosin maininnut mitään univaikeuksista...) niin kannattaa ensin hakea yleislääkäriltä jotain unilääkettä ja katsoa sitten parin hyvin nukutun yön jälkeen uudestaan.


    • Anonyymi

      Pyydän anteeksi Sanoma Oy:n asiattomia purkauksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe