Todella omituista

Anonyymi

Tohmajärven somessa muutama henkilö yrittää nostaa meteliä vauvarahaata. Lienevät lupautuneet ehdolle kuntavaaleissa.
Omiyuista, jos lapsi tehdään viiden sadan euron palkkiolla. Outoa, jos lapsintehdään ja sitten huomataan, että kallispa on.
Mitään outoa ei ole siinä, että huostaanotot ja lastensuojelu kurittavat julkisen sektorin taloutta.

kuolevan kunnan kuolinkorinaa. Toki siellä näemmä lietsovat koronakuskaukseen kytköksissä olevatkin.

7

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seuraavaksi vissiin vaaditaan astutusrahaa.
      On rakennettu koulut ja urheilupaikat, joilla jälkikasvun on näemmä hyvä revitellä autolla. Joku valtuutettu totesi, että käytännössä päivähoidossa kaikki ovat halvimmalla tai maksuttomalla paikalla. Ja veronmaksajat maksavat.
      Lapsia syntyy yhden luokallisen verran ja tällä vuosikymmenellä painuu alle kymmenen. Ja todella kallis koulu on pykätty. Lopullista hintaa ei vieä tiedetäkään.
      anuorten päihdeongelmat ovat ainakin Karjalaisen uutisten mukaan melkoiset Vähän päästä saalukea huumehöyryissään ajelleista.

    • Anonyymi

      Hienosti on kunta panostanut lapsiin. Se muutaman kympin vauvaraha on vain vaalikikkoja.

      • Anonyymi

        Tosin niitä vavoja on kovin vähän.
        Varsinainen pointti lie kuvitteellisilla väitteillä nostaa Tikkalan kiinteistöjen hintaa. Olkaa tarkkana. Käypä hinta on alle kymppitonnin. Ks Kemien kiinteistötöt.


    • Anonyymi

      TOIVON ETTÄ YMMÄRÄTTE MUUTAA POIS TÄSTÄ KYLÄSTÄ.OLEN ASUNUT MUALIMALLA JA NÄHNYT VAIKKA MITÄ.ON SE HYVÄ ETTÄ KOULUN TEKEEVÄT,VOI OLLA ETTÄ JOKU OPPII KIRJOITAMAAOIKEIN.VAUVARAAHATA.

    • Anonyymi

      Joskus huvittaa tämä rahalla ostamisen mahdollisuus - kokeilu - lähes kaikilla alueilla. Jokainen aluetta ymmärtävä. Alhainen syntyvyys maassamme 1.35 ohjaantuu puhtaasti siitä, ettei tämän päivän ihmisen fiktiivisessä mielikuvassa näy lasta. Vauvoja. Mielikuvassa näkyy paljon muita asioita. Tuohonhan liityy myös ehkäisy. Lapsi ei istu arkeen.
      No, tämäkään tila ei ole väärin elämistä tms, vaan kyse on todella ihmisen käyttäytymisestä - sen kehityksestä ja miten ympäristössä olevat asiat / maailma on vain ohjannut ihmisen tahtotilan tähän tasoon / tilanteeseen. Olisi hulluinta esim. säätää laki miten perheissä tulisi olla 4 lasta. Laki, jonka toteuttamiseen ihmisellä ei olisi valmiuksia.

      Nyt vain elämme tätä päivää, jossa lapsi / vauva ei istu aikuisuudessa olevan ihmisen arkeen. Vastuu ja huolenpito / hoiva. Ajatellen tätä lukua 1.35. Alhaista syntyvyyttä. Kun huomioi ehkäisyn ja aborttiluvut maassamme. Ihmisen alulla on melkoinen taival - viidakko - selvitä läpi tästä viidakosta ja jos ihmeen kaupalla saa päivänvalon / kehityksensä alun, niin koko paketti laitetaan.....- kunnan piikkiin. Ajatellen verovarojemme käyttöä, niin tarkoituksen mukaisempaa olisi ettei maahamme sytyisi yhtään lasta. Kunnat säästäisivät repulisen seteli euroja. No, tietenään kehityksessä ei olisi enää jatkuvuutta.

      Todella raha ei ratkaise. Jos katsomme todellisuutta / totuutta. Tänä päivänä Suomen elinympäristössä lapsiperheet elävät ja kokevat parhainta aikaa mitä Suomi voi tarjota. Koskaan Suomessa ei lapsiperheiden arki ole ollut näin helpoa fyysisellä puolella kuin nyt on. On lapsiin kohdistuvat avustukset ja perheen arkea helpottavat kodinkoneet. Mitalissa on myös toinen puoli. Koskaan Suomen historiassa lapsi perheet / vanhemmat eivät ole kokeneet niin paljon pelkotiloja kuin tänä päivänä koetaan. Lapsiin liittyen. Kun ihmisellä on fyysisesti helpompaa - sitä vaikeampaa on psyykkisesti. No, ei uutta auringon alla. Juuri tämä on sitä ihmisen / ihmislajin elämää kautta historiansa.

      Markku Lievonen

    • Anonyymi

      Vauvaraha? En tiedä millainen se on tohmajärvellä mutta kiteellähän se 500 euroa annetaan kauppiailta kerjättyinä ostokuponkeina jotka käyvät tiettyihin liikkeisiin, alkoholia ja tupakkaa ei niillä saa ostaa. Lisäksi tämä kuponkinivaska on saajalleen veronalaista tuloa täydestä arvostaan. Eli saaja joutuu noista kupongeista maksamaan veron valtiolle joka lienee n. 125 euroa...
      Aika absurdia edes puhua mistään vauvarahasta.

    • Anonyymi

      Vauvarahan maksamisesta lienee joku luottamushenkilö tehnyt taas aloitteen.

      Idea vauvarahasta on kulut, monessa väestötappio kunnassa kokeiltu.
      Enää sillä idealla ei saa laajaa julkisuutta

      Viime kuukausien Tohmajärven kunnan uutisissa ihmetyttää se, miksi johtavat viranhaltijat eivät pysy kunnassa . Nekin jotka vielä ovat, hakevat aktiivisesti muualle? Mikä mättää ?

      Jatkuva pyöröovi meininki heikentää toimintakykyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe