Aihe

Todella omituista

Anonyymi

Tohmajärven somessa muutama henkilö yrittää nostaa meteliä vauvarahaata. Lienevät lupautuneet ehdolle kuntavaaleissa.
Omiyuista, jos lapsi tehdään viiden sadan euron palkkiolla. Outoa, jos lapsintehdään ja sitten huomataan, että kallispa on.
Mitään outoa ei ole siinä, että huostaanotot ja lastensuojelu kurittavat julkisen sektorin taloutta.

kuolevan kunnan kuolinkorinaa. Toki siellä näemmä lietsovat koronakuskaukseen kytköksissä olevatkin.

7

141

  Vastaukset

  • Seuraavaksi vissiin vaaditaan astutusrahaa.
   On rakennettu koulut ja urheilupaikat, joilla jälkikasvun on näemmä hyvä revitellä autolla. Joku valtuutettu totesi, että käytännössä päivähoidossa kaikki ovat halvimmalla tai maksuttomalla paikalla. Ja veronmaksajat maksavat.
   Lapsia syntyy yhden luokallisen verran ja tällä vuosikymmenellä painuu alle kymmenen. Ja todella kallis koulu on pykätty. Lopullista hintaa ei vieä tiedetäkään.
   anuorten päihdeongelmat ovat ainakin Karjalaisen uutisten mukaan melkoiset Vähän päästä saalukea huumehöyryissään ajelleista.

  • Hienosti on kunta panostanut lapsiin. Se muutaman kympin vauvaraha on vain vaalikikkoja.

   • Tosin niitä vavoja on kovin vähän.
    Varsinainen pointti lie kuvitteellisilla väitteillä nostaa Tikkalan kiinteistöjen hintaa. Olkaa tarkkana. Käypä hinta on alle kymppitonnin. Ks Kemien kiinteistötöt.


  • TOIVON ETTÄ YMMÄRÄTTE MUUTAA POIS TÄSTÄ KYLÄSTÄ.OLEN ASUNUT MUALIMALLA JA NÄHNYT VAIKKA MITÄ.ON SE HYVÄ ETTÄ KOULUN TEKEEVÄT,VOI OLLA ETTÄ JOKU OPPII KIRJOITAMAAOIKEIN.VAUVARAAHATA.

  • Joskus huvittaa tämä rahalla ostamisen mahdollisuus - kokeilu - lähes kaikilla alueilla. Jokainen aluetta ymmärtävä. Alhainen syntyvyys maassamme 1.35 ohjaantuu puhtaasti siitä, ettei tämän päivän ihmisen fiktiivisessä mielikuvassa näy lasta. Vauvoja. Mielikuvassa näkyy paljon muita asioita. Tuohonhan liityy myös ehkäisy. Lapsi ei istu arkeen.
   No, tämäkään tila ei ole väärin elämistä tms, vaan kyse on todella ihmisen käyttäytymisestä - sen kehityksestä ja miten ympäristössä olevat asiat / maailma on vain ohjannut ihmisen tahtotilan tähän tasoon / tilanteeseen. Olisi hulluinta esim. säätää laki miten perheissä tulisi olla 4 lasta. Laki, jonka toteuttamiseen ihmisellä ei olisi valmiuksia.

   Nyt vain elämme tätä päivää, jossa lapsi / vauva ei istu aikuisuudessa olevan ihmisen arkeen. Vastuu ja huolenpito / hoiva. Ajatellen tätä lukua 1.35. Alhaista syntyvyyttä. Kun huomioi ehkäisyn ja aborttiluvut maassamme. Ihmisen alulla on melkoinen taival - viidakko - selvitä läpi tästä viidakosta ja jos ihmeen kaupalla saa päivänvalon / kehityksensä alun, niin koko paketti laitetaan.....- kunnan piikkiin. Ajatellen verovarojemme käyttöä, niin tarkoituksen mukaisempaa olisi ettei maahamme sytyisi yhtään lasta. Kunnat säästäisivät repulisen seteli euroja. No, tietenään kehityksessä ei olisi enää jatkuvuutta.

   Todella raha ei ratkaise. Jos katsomme todellisuutta / totuutta. Tänä päivänä Suomen elinympäristössä lapsiperheet elävät ja kokevat parhainta aikaa mitä Suomi voi tarjota. Koskaan Suomessa ei lapsiperheiden arki ole ollut näin helpoa fyysisellä puolella kuin nyt on. On lapsiin kohdistuvat avustukset ja perheen arkea helpottavat kodinkoneet. Mitalissa on myös toinen puoli. Koskaan Suomen historiassa lapsi perheet / vanhemmat eivät ole kokeneet niin paljon pelkotiloja kuin tänä päivänä koetaan. Lapsiin liittyen. Kun ihmisellä on fyysisesti helpompaa - sitä vaikeampaa on psyykkisesti. No, ei uutta auringon alla. Juuri tämä on sitä ihmisen / ihmislajin elämää kautta historiansa.

   Markku Lievonen

  • Vauvaraha? En tiedä millainen se on tohmajärvellä mutta kiteellähän se 500 euroa annetaan kauppiailta kerjättyinä ostokuponkeina jotka käyvät tiettyihin liikkeisiin, alkoholia ja tupakkaa ei niillä saa ostaa. Lisäksi tämä kuponkinivaska on saajalleen veronalaista tuloa täydestä arvostaan. Eli saaja joutuu noista kupongeista maksamaan veron valtiolle joka lienee n. 125 euroa...
   Aika absurdia edes puhua mistään vauvarahasta.

  • Vauvarahan maksamisesta lienee joku luottamushenkilö tehnyt taas aloitteen.

   Idea vauvarahasta on kulut, monessa väestötappio kunnassa kokeiltu.
   Enää sillä idealla ei saa laajaa julkisuutta

   Viime kuukausien Tohmajärven kunnan uutisissa ihmetyttää se, miksi johtavat viranhaltijat eivät pysy kunnassa . Nekin jotka vielä ovat, hakevat aktiivisesti muualle? Mikä mättää ?

   Jatkuva pyöröovi meininki heikentää toimintakykyä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089