17 vuoden ikäiset eivät aiheuta 18v enempää liikenneonnettomuuksia ???

Anonyymi

Näin ovat asiantuntijat todenneet. Mikä vika väitteessä on? SE että sekä 17v ja 18v autoilijat ovat molemmat vastuuttomia kakaroita, eikä vastuu juuri tuossa iässä vuodessa lisäänny. Mutta... 17vuotias kuski on pitemmän aikaa vastuuton kakara kuin 18 vuotias kuski, joten kortin saamisen ikärajaa tulisi mieluimmin nostaa kuin laskea. Lehdestä saa lukea alaikäisten lisääntyvien kuolonkolareiden lisäksi puukolla tehdyistä ryöstöistä ja autovarkauksista, kortitta ajoista ja humalassa ja huumehouruissa metsään autolal syöksyvistä nuorista. Poliisit ovat huolissaan ikäihmisistä, mutta senioreilla on ainakin useimmilla asenteet kunnossa. Jos asenteet ovat pielessä ei ajokaan voi olla turvallista. Senioreille voi asettaa lisärajoituksia ( suosituksia) esim. sään ja valoisuuden suhteen, jotka vähentävät riskejä liikenteessä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jep. Vasta 20v alkaa korvien taustat kuivua.

      • Anonyymi

        Pojilla, tytöt aikuistuvat muutamaa vuotta aiemmin. Mutta tytöt ovat selvässä vähemmistössä auton ratissa.


      • Anonyymi

        Aivot kehittyvät noin 25-vuotiaaksi asti. Yleisesti ottaen kun vertaa vaikkapa 18- ja 25-vuotiaita niin älyllinen tasoero on yllättävänkin suuri. Sen takia ajokortin saamisen alaikäraja pitäisi nostaa ainakin 20-ikävuoteen ja kaikenlaiset poikkausluvat pitäisi poistaa. Ainahan nuoret ovat olleet tyhmiä (minäkin olin nuorena) mutta viime vuosina heistä on tullut entistäkin tyhmempiä monellakin tapaa. Siitä saamme kiittää ainakin lepsuja ja vastuuttomia vanhempia.


    • Anonyymi

      Pitäisi säätää jo pikalaki, koskien nykytilannetta, joka kieltäisi ainakin 17vuoden ikäisiltä henkilökuljetukset vuoden ajan. Toinen lisä olisi 80km- lätkä käyttöön vuoden ajaksi ja pidemmäksikin aikaa, jos nopeutta ei noudateta. Mitään kalliiden autojen kevennyksiä ei tarvita. Yksinkertaisen äänitorven asennus, joka menee päälle nopeuden ylittäessä sen 80km/h. Tietty ääni, jonka kaikki tunnistaa. Tietysti sitä voi ajatella vain, jos kakaroilla on ihan oma auto käytössä. Tytöt ovat kyllä yleensä varovaisempia, eivätkä kuljeta kaveriporukoita kaljakori mukana, eivätkä kersku nopeuksilla, mutta sukupuolten eriarvoisuus ei ole nykyisin mahdollista.

      • Anonyymi

        Tyttö 17v. Kurvi suoraksi, nopeutta 150km/h. Kaksi kuoli. Että rauhallista on


    • Anonyymi

      " Poliisit ovat huolissaan ikäihmisistä, mutta senioreilla on ainakin useimmilla asenteet kunnossa."
      Tuosta on selkeästi pääteltävissä, että kuulut ryhmään jossa tuo ajokyky on merkittävästi heikentynyt mutta silti on vaan(asenteiden virheellisyydestä johtuen) liikenteeseen mukaan päästävä muita haittaamaan ja varantamaan.
      Ehdotat "rajoituksia" senioireille, mitä se mielestäsi auttaisi?
      Kun ei kunnolla näe, kaikki toiminnat on hidastuneet "alle arvostelun " olevalle tasolle, onko olemassa joku muu "rajoite" kuin ajo-oikeuden peruuttaminen?

    • Anonyymi

      Hyvä olla kuitenkin täällä suomessa, missä 17 vuotiaat keskenkasvuiset kinkelit vetää sillä iskän velkabemarilla yleisillä teillä 250km/h!!! 🤣😅

      • Anonyymi

        Säännöt pitää muuttaa, ja yksinhuoltajaäidit pois sieltä motareilta, kun me Audikingit tulemme!!

        Audi king.
        -Teiden King-


    • Anonyymi

      miten ajokortin ikärajan nosto auttaa esim mainitsemaasi kortitta ajamiseen tai ryöstöihin ja autovarkauksiin? Lööppejähän riittää 17 vuotiaiden kaahailusta mutta niitten perusteella on typerää yleistää että kaikki nuoret on kaahailijoita ja vastuuttomia kuskeja.

    • Anonyymi

      17-vuotiaat poikkeuslupa-ajokorttilaiset eivät tosiaan aiheuta liikenneonnettomuuksia enempää kuin 18-vuotiaat. Tämä on tilastollinen fakta.
      Vanhusten aiheuttama riski liikenteessä on myös tilastollinen fakta. Mutta ikäihmisten osalla tämä tilasto toimii myös. 103 vuotiaat aiheuttavat liikenteessä jopa merkittävästi vähemmän onnettomuuksia kuin 75 vuotiaat. Jopa siinä määrin, että heistä jokaiselle voisi myöntää menetetynkin ajoluvan takaisin ja lopuille kokonaan ikänsä ajokortittomille voisi myöntää kunnia-ajokortin ilman autokoulua.

      • Anonyymi

        Myöskään itsensä, ja kaverinsa hengiltä ajaneet poikkeuslupakortilliset 17 vuotiaat eivät tarvitse ajokorttia enää koskaan..... Ei edes 103 vuotiaina......😂


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe