Elämä on sekavaa

Anonyymi

Miten korjata itsensä mieleen pahasti vaikuttaneiden tapahtumien jälkeen? Mistä voi hakea apua ja löytää joku rauha? Käy koko aika ylikierroksilla ja se on vaikuttamaan tekemisiin ja sanomisiin.

Oikeasti tiedä mitä tehdä ja on ihan hukassa. Tarvitsee muutakin kuin lääkkeitä. Lisää hyviä kokemuksia, mutta tuntuu saavan vain muuta.

13

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos oot jonkun opilaitoksen piirissä, mee terveydenhoitajalle.
      Sit on näitä kriisipuhelimia, joihin voi soittaa.
      Sulla voi olla traumoja. Ne aiheuttaa sen ylivireystilan usein.
      Aloita vaan kertomalla jolleki ammatti-ihmiselle pahasta olostasi.
      Tsempiä!

    • Anonyymi

      Ensimmäinen askel on tosiaan se että käyt puhumassa asiasta jollekin, esim. jos olet nuori niin oppilaitoksen terveydenhuoltopalvelu, jos aikuinen työterveys tai sitten ihan yleislääkärin vastaanotto.
      Kerrot huolesi ja sen, että tarvitset psykologista apua. Siitä se sitten lähtee. Psykoterapiaan voi hakeutua joko yksityisesti jolloin maksat kaiken itse, tai voit tietyin ehdoin hakea Kelan korvaamaan kuntoutusterapiaan. Siitäkin joutuu maksamaan omavastuun käsittääkseni. Neuvoja tähän löytyy varmasti Kelan sivuilta.
      En itse asu Suomessa enkä tunne suomalaista terveydenhuoltoa, mutta sen verran mitä olen kuullut jotenkin noin se menee.
      Kysy rohkeasti. Onnea matkaan!

      • Anonyymi

        "tai voit tietyin ehdoin hakea Kelan korvaamaan kuntoutusterapiaan. Siitäkin joutuu maksamaan omavastuun käsittääkseni. "

        Jos on oikeutettu toimeentulotukeen, kuntoutuspsykoterapian omavastuu korvataan toimeentulotuen perusmenona. Samoin matkat terapiaan.


    • Anonyymi

      Lyhyt vastaus pitkään asiaan, lääkkeiden vaihtoehtona: magnesium. Se lievensi ahdistusta ja ylikierroksilla käymistä ainakin minulla huomattavasti. Luontaistuotekaupoista, supermarketista tai apteekista. Ei magnesiumoksidi, koska siitä tulee vatsaoireita eikä se imeydy hyvin, vaan joku esim. magnesiumsitraatti tai muu muoto.

      Käytin aiemmin bentsodiatsepiinia ajoittain, ja sillä on kuten kaikki tietävät pahoja sivuvaikutuksia eikä sitä voi käyttää jatkuvasti. Magnesium auttoi niin etten ole kertaakaan tarvinnut lääkettä. Vaikutus oli niin iso että sitä oli aluksi vaikea uskoa. Bentsot ovat minulla kaapissa varalla yhä. Otin magnesiumia kaksi 370 mg tablettia ja myöhemmin yhden.

      Minulla siis oli ja on yhä voimakasta ahdistusta, (diagnoosinkin olen käynyt hakemassa joten ei mitään lievää). Ahdistus johtuu tietysti elämäntilanteesta ja asioista joita minulle on tapahtunut, traumoista jne. Eiväthän syyt poistu millään mitä suuhunsa laittaa, mutta magnesium on rauhoittanut oloa, parantanut untakin. Ja luontaislääkkeillähän on paljon muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia.

      Vaikka söisikin terveellisesti, ahdistus ja stressi kuluttavat hivenainevarastoja. Esim. parsakaalissa ja banaanissa on magnesiumia, mutta kun lukee ravintoainetauluoita esim. Finelistä, huomaa, ettei ruuasta saatava määrä ole kovinkaan kummoinen ainakaan ihmiselle, joka elää kovan paineen alla. Suomen viralliset suositukset joillekin ravintoaineille, mm. juuri magnesiumille ovat kansainvälisesti verrattain alhaiset. Uskon nyt kokeiltuani, että olen kärsinyt pitkään magnesiumin puutteesta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kannattaa varata aika esim kirkon diakoniatyöntekijälle heidän kanssaan voi jutella luottamuksellisesti. Myös rukous auttaa. Lisäksi YouTubesta voit kuunnella mieltä rauhoittavia videoita esim kanavalta Unlock Your Life.

    • Anonyymi

      Puhuit kehon ylikierroksista. Nämä voi auttaa:

      Säännöllinen päivärytmi tuo turvallisuuden tunnetta ja sisältöä päiviisi.
      Jooga rauhoittaa ylikierroksilla käyvää kehoasi (youtubesta löytyy ohjevideoita. kokeile vaikka "anxiety yoga" tai "restorative yoga" - hakusanoja. Ajattele joogaa rentoutuksena jossa rauhoitat kehoasi, älä liikuntana jota suoritat. Muista hengittää syvään sisään ja ulos liikkeiden aikana)
      Meditointi (voi tuntua vaikealta mutta voi esim kuunnella meditointi musiikkia , ohjattuja meditaatioita. Youtubessa on paljon erityisesti englannin kielellä)
      Tietoisen läsnäolon taitojen opettelu : kiinnitä huomiota ympäristöön omien olotilojesi tarkkailun sijaan esim siihen että jalkasi ovat tukevasti maassa, tai läpsäytä itseäsi kevyesti rintaan jolla voit muistuttaa itseäsi että olet läsnä tässä hetkessä
      Rauhallinen hengittäminen rauhoittaa kehoasi
      Luonnossa liikkuminen
      Magnesiumia suosittelen minäkin rauhoittamaan

      On yksilöllistä mikä toimii kellekin

    • Anonyymi

      Ahdistuneen ja ylikierroksilla käyvän ikämiehen purkausta. Itsensä kanssa keskustelua. Montako vuotta vielä tyyppi vielä jaksaa jatkaa?

    • Hei,

      Oletkin jo saanut monia hyviä vastauksia ja neuvoja! Ulkopuolinen keskustelutuki voisi tosiaan olla hyvä voimavara. Asioista keskusteleminen voi auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja helpottaa jaksamista.

      Tässä tiedoksesi muutama paikka, joihin voit halutessasi olle yhteydessä, jos haluat jutella tilanteestasi. Näihin voit olla yhtyedessä matalalla kynnyksellä ja anonyymisti:

      - Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy Mieli Tukisuhteesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Niiden yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Asia ratkeaa murhaamalla ihminen.

      • Anonyymi

        Voi hyvää päivää taas?


    • Anonyymi

      Meditointi ja paikallaanoleminen saattaisi rauhoittaa.

      On myös erilaisia mindfullness, rentoutumis-ja hengitysharjoituksia(joita voi googlailla)

      Sitten painojen nostelu ja esim kahvakuulatreeni vakauttaa myös oloa.

      Hierojalla, osteopaatilla, akupunktiossa, fysioterapeutilla, naprapaatilla, tai kraniosakraalihieronnassa voi myöskin käydä kokeilemassa jos se vapauttaisi selän lukkoja

    • Anonyymi

      Jokin uusi kiva tekeminen voisi auttaa sinua saamaan onnistumisen kokemuksia, mutta mikä se sitten olisi niin sitä voisit miettiä jonkun ammatti-ihmisen kanssa yhdessä. He auttavat sinua löytämään piilossa olevat vahvuutesi.

      Jokin terapia voisi olla hyvä juttu. Kannattaa olla tarkka terapeutin suhteen, että kenen kanssa tulee luotettava ja turvallinen fiilis.

      Terapiaan voisit hakeutua esimerkiksi terveyskeskuksen tai jos sinulla on voimassa oleva hoitotaho niin sen kautta. Otat vain asian esille.

      Tiedän että sulla saattaa olla tunne että mikään ei auta mutta anna asialle mahdollisuus. Toisen ihmisen näkökulma asioihin voisi auttaa näkemään asiat toisin.

      Hyvää joulun odottelua! :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe