Mitä tietoa mieslinjasta voisi enää saada

Anonyymi

Kiinnostukseni sukututkimukseen virisi jo mukulana, kun isoäitini korvasi lastensadut kertomalla "edesmenneistä" tarinoita ja muisteluksia, joita itse oli kuullut lapsena kerrottavan ja jotka mitä ilmeisimmin olivat vaeltaneet sukupolvelta toisellle jo usean vuosisadan ajan - ei mitään hienoa ja ihmeellistä, vain hyvämuististen ja tarinoita rakastavien ihmisten sanoiksi sitomaa tarinanauhaa, jonka hahmoja yllätyksekseni olen löytänyt nykyajan keinoin yllättävän paljon! Isoäitini pohti syntyjä syviä miettien, mistä isänpuoleinen sukunsa oli oikein tullut, mustatukkaiset ja ruskeasilmäiset, erilaiset ihmiset, kauan sitten. Sitä mietin itsekin ja sain kasatuksi 1500-luvun lopulle asti yltävän todennäköisen mieslinjan, joka kuitenkin katkeaa juuri isoäitini kohdalla, jonka ainoa veli kuoli lapsettomana. Yhtäkään SUORAN isälinjan miestä ei löydy senkoomin miltään suunnalta, mutta isoäidin poika on vielä elossa, kuuluen tietysti oman isänsä mieslinjaan... Geenitutkimuksista ei siis mahda olla mitään suoraa hyötyä, mutta pystyykö isoäidistäni jatkuvasta suorasta naislinjasta löytämään mitään sellaista geneettistä tietoa, jonka avulla näiden miekkosten alkuperää voisi yhtään selvittää? Yrittelin itse asiaa selvittää, mutta sain aikaiseksi vain jumalattoman päänsäryn:)
Joku alaa ymmärtävä, viisas: vastaus Juu tai Ei olisi jo avuksi! Lakkaisin haikailemasta Kiitos jos joku vastaa:)

6

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Takuulla löytyy suoraa mieslinjaa, mutta vähän kauempaa. Vertailu vaan on hankalaa. Yhtä hankalaa olisi, jos löytyisi lähempää tulos.
      Sukututkijat myyvät testejä, joilla ei todisteta yhtään mitään, jonkin verran kyllä suljetaan pois. Isä- ja äitilinjan tuloksiin luotetaan ihan liikaa ilman kunnollista asiantuntemusta. Tulos voi muutaman prosentin lisätä todennäköisyyttä, mutta e vahvista määrättyä henkilöä isäksi.
      Olen asian ammattilainen, seuraan tätä ja muutamaa muuta palstaa ihan ammatillisesta mielenkiinnosta. Harmittaa, kuinka ihmisiä johdetaan harhaan, jopa oman isänsä etsimisessä. Kukaan ei puhu yhtä varmalla painolla kuin asian vain pintapuolisesti tunteva harrastelija. Muutamia onnistuneita tapauksia markkinoidaan julkisuudessa, mutta osa niistäkään ei kestäisi tarkempaa analysointia. Todennäköisyys putoaisi 100%:sta aika paljon. Vielä enemmän jää pettymyksiä ja virheitä piiloon.

      • Anonyymi

        Mietin, että jos olet sukututkimusta tehnyt, niin varmasi olet löytänyt perheitä, joissa on useampia poikia. Heidän jälkikasvuaan seuraten varmaan löytyy mieslinjaasi kuuluvia miehiä, vaikka he eivät ole juuri isoäitisi lähiomaisia. Isien ja isoisien serkkuja ja heidän jälkipolviaan.
        Sukusi ehkä sammui isoäitisi kohdalla, mutta jatkuu hänen serkkujensa ja pikkuserkkujensa jälkikasvuissa.
        Ei voi olla niin, että jokaisen sukuhaaran viimeisenä olisi pelkästään tyttäriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietin, että jos olet sukututkimusta tehnyt, niin varmasi olet löytänyt perheitä, joissa on useampia poikia. Heidän jälkikasvuaan seuraten varmaan löytyy mieslinjaasi kuuluvia miehiä, vaikka he eivät ole juuri isoäitisi lähiomaisia. Isien ja isoisien serkkuja ja heidän jälkipolviaan.
        Sukusi ehkä sammui isoäitisi kohdalla, mutta jatkuu hänen serkkujensa ja pikkuserkkujensa jälkikasvuissa.
        Ei voi olla niin, että jokaisen sukuhaaran viimeisenä olisi pelkästään tyttäriä.

        Olen samaa mieltä. Jos on pystynyt selvittämään isoäidin isälinjan 1500-luvulle asti, ihmetyttää, jos sieltä ei kenenkään poikien isälinja jatku nykypäivään asti. Luulisi, että siellä on poikia vaikka kuinka paljon kenen linjaa voisi seurata nykypäivään päin. Vai onko todellakin niin, että 1500-luvulla eläneellä miehellä kaikissa sukupolvissa pojista ei isälinja ole jatkunut nykypäivään asti?


    • Anonyymi

      Mielestäni sinun olisi hyödyllistä alkaa tutkia naislinjaa isoäidistäsi taaksepäin kirkonkirjojen avulla. Tosin siinä ei pääse niin kauas menneisyyteen kuin isälinjassa, koska muinoin vaimoja ei aina merkitty kirjaan. Mutta ehkä tuonne 1700-luvulle saattaisit päästä.

    • Anonyymi

      Mustatukkaiset ja ruskeasilmäiset viittaa kolmeen vaihtoehtoon, 1) Pohjanmaalle ja/tai 2) romaneihin tai siten 3) tekijään X-joka voi olla lasimestari, merimies, kasakka tai kuka vaan. Todellinen ammattilainen tosiaan voisi jelpata, mutta harrastelija antaa vain mieleisiäsi vastauksia olettamusten pohjalta.

      • Anonyymi

        Kiitos kun yritit auttaa. En oikeaa sukututkimusta ole itse tehnyt vaan tietoja olen saanut muitten kautta ja niistä koonnut linjaa. Yksi amerikkaan muuttanut antoi toivoa, mutta lähtijä olikin sitten ollut joku tätipuoli, jonka äiti liittyi sukuun. Mieslinjan katkeaminen on tosiasia jolle ei mitään voi ja perikysymys olikin minulla se, voisiko sen "viimeisen isän" tyttärien kautta saada mitään tietoa miehenpuolista, geenitutkimuksilla. Innostusta tähän toi Leväluhdan löydöt. Ollappa edes yksi hammas esi-isän suusta.
        Sodat ovat tietysti miehiä vieneet ja ainakin viime polvissa sikotauti aiheutti lapsettomuutta, oli siinä joku avulias naapuin mies kyllä tullut hätiin mutta se on sitten toinen tarina. Minua auttaa kirjoittamaan tyttären tytär joka nyt lupasi kirjoittaa ihan tarkkaan sanelun mukaan, en kaikkea viitsi siis kertoa. Vaan päänsärkyä tästäkin taitaa tulla. Hyvää Joulua jo toivotan.
        *aino vilkuttaa*


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe