Aihe

Eduskunnan enemmistö tukee aborttilain muutosta

Anonyymi

YLE: Eduskuntapuolueiden enemmistö tukee aborttilain muutosta – kansalaisaloite vaatii, että abortin saamiseen riittäisi raskaana olevan oma tahto.

Aloitetta tukevien mielestä 70-luvulta peräisin oleva aborttilainsäädäntö olisi päivitettävä nykyaikaan.

Ylen kyselyssä enemmistö eduskuntapuolueista tukee eduskuntakäsittelyyn tulevan kansalaisaloitteen tavoitetta aborttilainsäädännön uudistamisesta.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan että jatkossa abortin saamiseksi riittäisi raskaana olevan oma tahto ja nykyisen lain vaatimus kahden lääkärin erillisistä lausunnoista tulee poistaa.

Yle kysyi kaikkien eduskuntapuolueiden eduskuntaryhmien kantaa kansalaisaloitteeseen. Eduskuntapuolueista SDP, kokoomus, vihreät, RKP, vasemmistoliitto ja Liike nyt ilmoittavat tukevansa kansalaisaloitteen tavoitteita." Keskusta ja Persut ei osaa vielä sanoa.

YLE

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvähän se on, on jo vanhentunut laki. Tämä ei liity minuun mutta jos olisi joku abortin kieltävä laki niin en olisi enää tässä kirjoittamassa. Eikä lapsillani olisi äitiä. Mieheni olisi leski, ja vanhemmat olisivat saattaneet hautaan tyttärensä, Eikä toisin päin.

   • Anonyymi

    " jos olisi joku abortin kieltävä laki niin en olisi enää tässä kirjoittamassa. Eikä lapsillani olisi äitiä."

    Kyse ei vaan edelleenkään eikä missään vaiheessa ole ollut vakavien terveyssyiden kiellosta, vaikka suosijasakki mieluusti tätäkin marginaalikorttia heiluttelee.


  • Anonyymi

   Ei se mikään yllätys ole että feminatsistien, punavihreiden yms. liberaalipellejen sumutus on vallalla jopa eduskunnassakin. Jos lepsulaki muutetaan entistäkin mielipuolisemmaksi, luuletteko että asia jätetään siihen? Onneksi tämäkään laki ei ole ikuinen ja sivistys tulee voittamaan lopultakin vielä jokin kaunis päivä. Nykylaki tulee jäämään ummehtuneeksi taantumaksi ja mustaksi häpeätahraksi tämänkin maan kellastuville historian lehdille.

  • Anonyymi

   Kukahan on tutkinut kuinka johdateltuja ne Ylen kysymykset on taas olleet että saatiin haluttu tulos, tai moniko luki vain kiireesti pelkkää abortinylistäjien suitsutusta pursuavan aloitteen miettimättä asiaa vielä sen enempää ja vastasi sitten merkityksettömään pilipali-kyselyyn sillä mielellä että "kunhan jotakin nyt laitan"..
   Ja kun tositilanteessa sitten heitetään vastapuolenkin argumentit kehiin tämän kaiken vihermedian vyöryttämän "naisen oikeus" aivopesun vastapainoksi, kuinka monen mieli vielä tulee muuttumaan...

   • Anonyymi

    Hehheh Heh 😆


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hehheh Heh 😆

    Siellä taas suosijasakin argumentointitaidot vakuuttaa kaikella kattavuudellaan.. XD Ettei vain alkanut punttia tutisuttaa, jos ei olekaan ihan niin läpihuuotjuttu mitä täällä on jo viikkokausia uhoiltu ja ilakoitu voitonvarmuutta? Olishan se perin noloa jos oliskin ahmaistu ennenkuin on tipahtanut.. ;)


   • Anonyymi

    Ai valehteleeko yle eduskunnan työstä? Sähän voit tarkistaa asiat eduskunnan omilta sivuilta, vai valehteleeko nekin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ai valehteleeko yle eduskunnan työstä? Sähän voit tarkistaa asiat eduskunnan omilta sivuilta, vai valehteleeko nekin?

    Ylen annilta voi odottaa mitä vain. Huom. "_Yle kysyi_ kaikkien eduskuntapuolueiden eduskuntaryhmien kantaa " jne. Kyse on siis edelleen YLEN teettämästä kyselystä, eikä siitä, että Yle vain uutisoisi jonkun muun tahon tutkimaa asiaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4436