Aihealueet

Listaukset

  206 1.4 -05 öljynsuodattimen vaihto

  Tee se itse

  Näyttää tässä uudessa autossani olevan jonkinlaisen muovikuoren sisällä pystyasennossa tuo öljynsuodatin, kun ennen oli vaaka-asennossa ihan normaali metallikuorinen suodatin.

  Kysymys kuuluukin, että onko paljon hankalampi vaihtaa kuin tavallinen? Valuuko öljyt koneen kylkeä pitkin alas jne.? Millä avaimella tuo kuori avataan?

  Tekis mieli vaihtaa öljyt, vaikka se ei ensihuoltoon kuulukaan. Ja tekis mieli tehdä se ihan itse monien arveluttavien huoltokokemusten jälkeen. Tietäis mitä öljyä koneeseen on laitettu ja eritoten, että PALJONKO... Vanhaan autoon laitettiin kerran ihan maahantuojan huollossa "pari" litraa liikaa, eikä meinannut enää kone edes käydä.

  9

  753

   Vastaukset

   • 23

   • Ranskalaista viisautta.27mm hylsy käy .Öljyt valuu kun suodatin nousee kopan mukana ylös.Öljyt täytyy imasta suodatinkotelon pohjalta.Muovinen kotelo ihmetyttää.Tarkastettava öljyn vaihdon jälkeen vuotaako kotelon tiiviste.Pakoputki vieressä tulee hyvät käryt tai tulipalo.

    • Ranskalaista viisautta?

     Aikoinaan mersussa oli aivan samanlainen rakenne. Silloin se varmaankin oli hyvä ellei suorastaan erinomainen?


    • Panos suodattimen vaihto on tosi helppo. Eikä sellaisia ole vain pösössä,
     volvossa ja mersussa se on ollut iät ajat.
     Kummallista on että metallikuorinen suodin maksaa 8€ kun patruuna maksaa 22€


    • 1.6Hdi samanlainen suodatinsysteemi. Öljyä ei valu muualle kuin öljypohjaan. Erittäin kätevä systeemi. Suodatinptruunan mukana tulee aina uusi tiiviste joten mitään vuotoja ei ole.


   • 307-04 1.6 Tarvisin neuvoa, öljynsuotatimen irroitukseen "muovikotelosta". Ilmeisesti joku jippo, jota en hoksi. Särkyy jos yritäisi käytää voima. Suotatimessa on muovinen "häntä". Kiitos ennakoon jos joku neuvoisi.

    • Ei se suodattimen särkyminen irroitettaessa mitään haittaa, kun uuden suodattimenhan olet sinne asentamassa.


   • Onko tuossa kotelossa, jotkut kiinikeet jotka voi murtua. Kun suotatinta koitaa kiskoa irti, tuntuu ottavan muoviosat tiukast toisiinsa.

   • On hyvä, että suodatin pakataan kuoren sisään. Näin ei tarvitse joka kerta vaihtaa ulkokuorta. Se jo sinällään säästää luontoa.
    Tuossa joku mainitsi: "ennen oli vaaka-asennossa ihan normaali metallikuorinen suodatin. "
    Ennen juuri oli vaihdettava sisäosa eli se varsinainen suodatin. Onneksi se on jälleen yleistynyt.
    Näissä Peugeotissa on jokin suodattimen muovinen kiinnike, joka pitää suodattimen kuoressaan asennusta helpottamaan. Täytyy olla varovainen kun suodattimen irrottaa kuoresta. Muistaakseni sitä kiinnitysosaa ei saa erikseen, vaan tulee kuoren mukana.
    Jos öljyä irrotusvaiheessa tahtoo valua moottorin kylkeen, hyvä neuvo on vähän löysätä koteloa niin, että öljy pääsee valumaan öljykanavan kautta öljypohjaan.
    Aikoinaan, kun olin asentaja, joissain oli metallikuorisuodatin pystyasennossa. Löin meisselillä pienen reiän suodattimen päälle. Näin öljy pääsi vapaasti valumaan öljypohjaan ja suodatin tyhjentyi lähes kokonaan.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    207
    9804
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    196
    4029
   3. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    121
    4019
   4. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    155
    3185
   5. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1942