Ylivieskan kirkko on upea! Turhat valittelut pois!

Anonyymi

Ylivieskan kirkosta on tullut näyttävä ja upea maamerkki joka yhdistelee hienolla tavalla keskiaikaista kivikirkkoarkkitehtuuria modernismiin. Rakennus on uljas ja upea, vaikkakaan se ei kohoa ihan yhtä korkealle, kuin entisen kirkon torni. Mutta jaksakaapa odottaa, kyllä tämä uusi kirkkokin tulee torninsa saamaan. Se rakennetaan ajan kanssa muistokirkon liepeille kohtaan, jossa aikoinaan kohosi edellisen kirkon torni.

Ne, ketä jaksaa jurputtaa, että kun puukirkko olisi hienomp ja kivikirkko ei, niin menkääpä katsomaan maailman kirkkoja. Kylläpäs kaikki maailman vaikuttavimmat kirkot on rakennettu muusta, kuin puusta. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin Ylivieskan kirkko on silti rakennettu puusta! Kuulitte oikein. Ylivieskan kirkko on kuin onkin puukirkko, jossa on vain tiiliverhoilu. Vai noinko nopeasti unohditte, millaisista elementeistä kirkko koottiin. Se, ketä väittää ettei muista, niin hänen täytyy olla dementikko, tai sitten ei ole seurannut rakennustyömaata lainkaan.

Joten turhat valittelut pois. Ylivieska saa upean kirkon!

58

679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskiajalla ois kyllä, mutta ei tänäpäivänä.

      • Anonyymi

        Miksi sitten juuri 1790-luku olisi se ainut oikia ajastaika, jolloin muka tehtiin vain niitä ”oikeita” kirkkoja? Kyllä keskiajan arkkitehtuuri sopii hyvin myös nykyaikaan moderneilla mausteilla höystettynä!


      • Anonyymi

        kirkko on hirvitys ei oo kirkkoa nähänytkään


    • Anonyymi

      Ketä tietää?

    • Anonyymi

      Ruma kuin mikä! Aloittajalle tiedoksi että sinun mielipiteesi ei ole ainoa oikea.

      • Anonyymi

        Sinulle tiedoksi, ettei valittajien mielipitteet ole ainuita oikeita. Ja ne valittajat ovat äänekkäimpiä. Suurin osa pitää tosta kirkosta tai ovat tottuneet jo siihen. En ymmärrä, mikä tossa kirkossa niin rumaa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle tiedoksi, ettei valittajien mielipitteet ole ainuita oikeita. Ja ne valittajat ovat äänekkäimpiä. Suurin osa pitää tosta kirkosta tai ovat tottuneet jo siihen. En ymmärrä, mikä tossa kirkossa niin rumaa on.

        Yksistään jo tuo lastulevyn väri.


    • Anonyymi

      Eihän tuo kirkkoa muistuta hitustakaan, järkyttävän näköinen halli.

      • Anonyymi

        Mikä sitten tekee kirkosta kirkon näköisen? Sekö, että niissä on goottilainen torni vai mikä?
        Tervetuloa katsomaan suuriin kaupunkeihin, kuinka siellä ihan tavan taloissakin on vastaavia torneja. Tietyn aikakauden taloihin vain kuului erinäiset tornit terävine kupoleineen. Nykyaikana tehdään nykyajan mukaisia taloja!


      • Anonyymi

        Tetrahallilta näyttää ja sisätiloihin kun ei tule ikkunoita ollenkaan! Ei pääse ajatukset harhailemaan rukoillessa.


    • Anonyymi

      Ruma kuin mikä ja sillä sipuli, eikä se siitä miksikään muutu.

    • Anonyymi

      Toistaiseksi kaikki täällä vierailleet muualla asuvat tuttavani ovat lähinnä nauraneet tuolle hirvitykselle. Minusta se sopii kyllä Ylivieskan junttimaiseen 70-luvun katukuvaan kuin nenä päähän. Naurettavan rumahan koko Ylivieskan keskusta on, joten ei kirkko siitä mitenkään erityisesti erotu. Hassulla paikallahan se on, ihan liian pienelle tilkulle ängetty. Olisivat vaan rakentaneet entisen paikalle, ei näyttäis ihan niin typerältä.

      • Anonyymi

        Miten niin pienelle tilkulle? Tervetuloa katsomaan isoihin kaupunkeihin, kuinka pienille tonteille siellä on saatu kirkkoja mahtumaan ja jopa paaaaljon isompiakin. Eikä Ylivieskan kirkko ole edes ruma. Rumempia on vaikka millä mitalla. Ylivieskan kirkko on kaunis!


      • Anonyymi

        Miksi sitä ei rakennettu punatiilestä? Olis paremmin sopinut ylivieskan katukuvaan. Täällä on paljon punatiiltä.


    • Anonyymi

      Lastulevy pyramidilta näyttää. Väriä voisi ainakin vaihtaa.

      • Anonyymi

        Ei tarvi. Nykyinen väri on just hyvä.


    • Anonyymi

      Montako vuotta menee ennen kuin katto alkaa vettä tiputtamaan kirkkosaliin.

      • Anonyymi

        0,5 v


      • Anonyymi

        Turhaa tollaista laskea etes, ku vesi ei ala tippuu kirkkosaliin. Niin tarkasti tuo kirkko on tehty. Luota vain ammattilaisiin!


    • Anonyymi

      Ruma on, ei voi mitään. Harmi kun on niin näkyvällä paikalla. Minusta sen olisi voinut rakentaa jonnekin kauemmas keskustasta, nyt näyttää kuin olisi heinälato kasattu kadun päähän. Ketkä tuon oikein valitsi? Ei ole paljon hyvällä maulla valitsijoita siunattu.

      • Anonyymi

        Hieno vain, että on näkyvällä ja keskeisellä paikalla. Lyhyt matka Herran huoneeseen. Todella kaunishan tuo on.
        Ylivieskan kirkoksi oli ehdolla vieläkin hienompia rakennuksia, mutta niiden kaikista hienoimpien toteuttamiseen ei olisi riittänyt mitenkään rahaa. Korkeimmissa tornit kohosi jopa sataan metriin. Voittajatyö on varsin pelkistetty, mutta silti tyylikäs ja sopii hyvin Ylivieskan katukuvaan. Täydentää hyvin Ylivieskan kauppalamaista ilmettä. Muistakaa, että Ylivieskan keskustan asemakaava on suojeltu erityisesti Kauppakadun varrelta ja siinä talojen kuuluu olla vähän sikin sokin eri linjassa toisiinsa ja tätä kaavaa myös Kirkko noudattaa. Se ei ole yhdenkään olemassa olevan talon mukaisessa linjassa, vaan on rehellisesti hivenen vinossa. Sopii senkin puolesta tosi hyvin kauppalamaiseen miljööseen!


      • Anonyymi

        No, L-positiiviset tietenkin.


    • Ainoa mikä siitä uupuu on Krematorio?

      Tulee tuhkattavan ruumiin omaisille
      kalliiksi viedä vainajaa Ouluun poltettavaksi.
      Sekä maksaa ees taas kuljetus?

      • Anonyymi

        Eihän kirkon hautausmaalle ole haudattu aikoihin eikä sinne haudata. Kirkon yhteyteen ei tällöin ole järkevää rakentaa mitään krematorioitakaan. Krematorion oikea paikka on sellaisen hautausmaaan luona, jossa vielä tänä päivänäkin järjestetään hautausta. Toisaalta Ylivieskassa ei vielä ole huutavaa tarvetta krematorioille, koska olemme varsin taajaan asuttu kaupunki ja lääniä riittää. Krematoria voi kuitenkin tulla vielä kysymykseen ja silloin sen oikea paikka voisi olla vaikka Suvannon kappelin hautausmaalla.


    • Anonyymi

      Suvannon Kappeli ja Rauhanyhdistys edustavat molemmat modernismia ja ovat todella kauniita rakennuksia. Suvannon kappeli on näistä moderneista rakennuksista vanhin ja se on hyvin kestänyt aikaa. Kukaan ei ole jaksanut valittaa siitä, kuinka se on moderni, eikä näytä kappelilta lainkaan. Muinaiset kappelithan olivat aina kuin pienoiskokoisia keskiaikaisia kirkkoja, tai sitten ne myötäili muodoiltaan pientä puukirkkoa.

      Suvannon kappeli on todella kaunis rakennus ja vaikka se on rakennettu 80-luvulla, näyttää se edelleen todella hienolta. Myös Ylivieskan nykyinen Rauhanyhdistys on kaunis ja moderni rakennus. Olen siellä jopa käynyt sisälläkin, kun siellä on järjestetty kirkon toimintaa. Kauniilta näyttää myös sisältä.
      Tähän samaan modernien rakennusten ketjuun tulee myös tämä meidän kirkkomme. Mutta erotuksena Suvannon kappeliin ja Rauhanyhdistykseen on se, että kirkko kuitenkin ammentaa muotoja keskiaikaisista kivikirkoista modernilla twistillä.
      Niin ja unohdin mainita myös seurakunnan toimitalo Pietarin. Sekin on tavattoman kaunis rakennus. Eikä kukaan ole valittanut sen modernia muotoilua.
      Miksi uusien kirkollisten rakennusten pitäisi näyttää ikivanhoilta. Miksi en eivät saa heijastaa sitä aikaa, milloin ne on rakennettu? Yhtä hyviä ne on sittenkin, oli ne minkä mallisia tahansa.

      • Anonyymi

        Pikkanen kappeli.


    • Anonyymi

      Minustakin ruma on ja pieni tiloiltaan, vaikka betonia paljon. Räystäät puuttuu ja tuo rakenne on muutenkin rakennusteknisesti onneton. Onko rakentajilla ammattitaitoa - epäilen. Kaiken lisäksi aivan älyttömän kallis velkaiselle ja pienenevälle seurakunnalle.

      • Anonyymi

        Tuleville sukupolville kuulemma rakennettu. Ei ehdi montaa sukupolvea palvella. Veikkaan että sisäilmaongelmat ja kosteusvauriot ilmaantuvat viimeistään viidessä vuodessa.


    • Anonyymi

      Kokkolaan on tulossa krematorio, joten sekin hoituu lähempänä kuin Oulussa.

    • Ylivieskan uusi kirkko on hieno, mutta toisaalta olisi näyttänyt paremmalta, jos kirkon katosta oltaisiin tehty erin värinen, mitä seinistä. Nyt se näyttää ikään kuin hiekasta tehdyltä. Ehkä tuohonkin väritykseen silmä aikanaan tottuu.

    • Anonyymi

      Kiilakatto ja valolaatikko, leikatut kulmat ja seinät vinkkelissä. Ei räystäitä. Pietistinen mahdin temppeli.

    • Anonyymi

      Ja velaksi koko homma. Verot nousee.

      • Anonyymi

        ruma on kirkko harmaa tasapaksuei voi muuta sanoo ku ei kirkolle näytä korkea ristitorni puuttuu mutta eipä tuo kirkko muutenkaa ole kuin ennen


      • Anonyymi

        Ei sitä velaksi oo tehty. Ekkö nää tiiä, että kirkon etteen on tehty jumalattomasti erilaisia talakoita ja sen lisäksi vakkuutuksistaki on ropissu sen verran rahhaa, että kyllä niillä tuo kaunis kirkko saadaan rakennettua! Olen Jumalalle kiitollinen siitä, että saamme vihdoin uuden kauniin kirkon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä velaksi oo tehty. Ekkö nää tiiä, että kirkon etteen on tehty jumalattomasti erilaisia talakoita ja sen lisäksi vakkuutuksistaki on ropissu sen verran rahhaa, että kyllä niillä tuo kaunis kirkko saadaan rakennettua! Olen Jumalalle kiitollinen siitä, että saamme vihdoin uuden kauniin kirkon!

        Maksoko vai rakensiko se jumala sen. Lottovoittaja ja timpurikin, on se eri sälli. Oliko jeesus lautapoikana?


    • Anonyymi

      Kyllä kirkossa pitää torni olla.

      • Anonyymi

        Eihän keskiaikasissa kivikirkoissakaan ole tornia.... Ja toisekseen, tuohon on kyllä nousemassa vierelle torni... Moderni torni, jonka risti tulee heilumaan korkeuksissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän keskiaikasissa kivikirkoissakaan ole tornia.... Ja toisekseen, tuohon on kyllä nousemassa vierelle torni... Moderni torni, jonka risti tulee heilumaan korkeuksissa!

        Moderni tosiaan, ruostuvasta pellistä.
        Tulee vielä vanhan tornin paikalle pilaamaan vanhan kirkon muiston.


    • Anonyymi

      Siinä se töröttää- ei siitä pääse. Muuten rakennuksen kruunaa ikkunat ja Ylivieskan uudessa kirkossa ei ikkunoita ole vaan päätyseinät ummessa. Jaa- onhan jokunen ikkuna-aukko jotka ovat kuten maailmalla liikkuneet ylivieskalaiset huomaavat- ovat aivan islamilaiset! Siis kuten moskeijoissa tai haaremirakennuksissa eli pieniä neliöitä monta joista näkee ulos mutta ei näe kukas se siellä kurkistelee. Eipä näe taivaan valoa tahi pilviä vaan kattoikkunan hämärrystä ja keinovaloa- jos on sähköt päällä.

    • Anonyymi

      Uusi kirkko on Herran huone, joka ylistää arkkitehdin aivoituksia.

    • Anonyymi

      Te, jotka ylistätte Ylivieskan uuden kirkon arkkitehtuuria, istukaa penkissä ja veisatkaa ja rukoilkaa oikein sydämenne kyllyydessä hienossa kirkossanne ja maksakaa sen suunnittelu ja rakentaminen.

    • Anonyymi

      Kettukallion kivestä olisi tullut komea kivikirkko.

    • Anonyymi

      Onhan se hienoa, että pyramidiin lastulevystä tulee myös savupiippu (kellotapuli kait). Onneksi ei tartte siellä vierailla eikä kirkollisveroa enää ikinä maksaa.

    • Anonyymi

      Kellotapuli soittaa sävelmää. Varmaan mukava kuunnella. Jos kirkonkello on kaiutin, niin kirkkokin olisi voitu tehdä hologrammina.

      • Anonyymi

        Hitsi että hyvin kommentoitu, piti hörähtää ääneen tuo hologrammijuttu. Säälittää ne jotka ostanu kalliilla asunnon joen toiselta puolelta tai ne jotka kallista vuokraa maksavat. Ei oo hääviä kuunnella sävelmiä aamutuimaan "tapulista". Paljonkohan tulee melusaastetta desibeleinä?


    • Anonyymi

      Kasa ruskeaa betonia. Ei kyllä kaunis!

    • Anonyymi

      Ainoa mikä sieltä uupuu on krematorio?

    • Anonyymi

      On kyllä upea Ei kyllä kirkos uskoiskaan ellei joku sanois

      • Anonyymi

        Älkääpä puhuko palaneesta kirkosta vaan poltetusta kirkosta.


    • Anonyymi

      Helevetin hieno kirkko! Tuolla kelepaa kyllä laulaa virsiä!

      • Anonyymi

        Samaa mieltä, että tulee kyllä perkeleen upea kirkko. Pakko mennä heti laulaa tonne!


    • Anonyymi

      Onneksi ei tarvi keskustassa asioida kuin ehkä parin kk:n välein. Menee päivä pilalle ku tuon heinäladon näkee. Mistä se on rakennettu? Näyttää lastulevyltä, kai siihen joku pinta sentään tulee? Näyttää jotenki vanhanaikaselta, mutta ei semmoselta oikeasti vanhalta. Niin ku joku elementtihökötys. Veikkaan homeongelmia viimeistään 10 vuoden päästä. Oliko valitsijat keski-iältään jotain 87 v?

    • Anonyymi

      Onkohan varmasti se plussa siellä päädyssä ylhäällä arkkitehdin hyväksymä?

    • Anonyymi

      SIIS AIVAN KAUHIA KIRKKO NO HUH
      ohi ajavana..

    • Anonyymi

      Unohtikos arkkitehti Ylivieskan uudesta kirkkorakennuksesta ikkunat kokonaan? Räystäät maahan asti ja sisällä saa katsella korkealle kattoluiskaa.

      • Anonyymi

        Hiekka kirkko sopis Saharaan ja pihalle kameleita, ei ole mikään pohjalaisuuden pyhättö ja kyllä kirkossa pitää iso risti olla, eikä mikään pikkunen plussa merkki, kirkossa pitää olla tietty henki ja tunnelma, tuossa pyramidissa ei ole kun ahdistus.


    • Anonyymi

      Eilen huomasin sen plussan siellä seinässä, saakohan kortilla pisteitä ku käväsee?

    • Anonyymi

      Itse olen muuttanut Haapajärveltä. Mutta mielestäni uusi Kirkko on vaikuttavan näköinen. Upea hämärässä valaistuna👍

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe