Nykymenoa keskustassa ollaan kyllä hämillään, täytyy myöntää

Tämä ei ole enää sitä entistä keskustalaista, kuin muillakin voi olla samaaa -politiikkana. Yritän selittää miten osaan asian tuoda ymmärrettävään muotoon, te sen sitten ratkaisette, tuliko ymmärrettävästi.

Euroopan yhtenäisyys on meistä itsestä kiinni. Turvallisuus pitäisi nostaa kaiken muun edelle luomalla yhtenäisyyttä eikä vastakkainasettelua! Kuinka todennäköistä on yhtenäisempi Eurooppa? Välimeren maat vastaan Pohjoismaat, itäeurooppa vastaan läntinen keskieurooppa? Brexit-britannia esimerkkinä. Pahoin pelkään ei tule onnistumaan. Tarvittaisiin yhtenäisempi Eurooppa. Ei ole mahdollista niin kauan kuin etelä vapaamatkustaa ja huijaa. Jonkinlainen pohjoisen liitto tilalle. VAikka sanotaan että suuri on kaunista, ei se ole ! esim kaupungissa asuminen meidän maassamme pääkaunliseudulla maksaa hurjasti, kun maassa on tilaa ja avaruutta, turha kasata yhdelle etelän kalliolle, se maksaa se rakennelma hurjasti. esim. Biden tulee jatkamaan Trumpin talouspolitiikkaa ja kauppapolitiikkaa. Eu tulee vielä siinä pettymään Bideniin. Hänellä on sama motto: Make America great again. Ainut mikä muuttuu, on kielenkäyttö.

Raha ja työpaikat keskittyvät rannikolle, vanhat teollisuuskaupungit täyttyvät työttömillä ja köyhillä. Oivallinen kasvualusta populismille.
Kun ihminen turhautuu työttömyydestä, köyhyydestä, epävarmuudesta, koronan pelosta ja ilmastonmuutos hömpästä niin homma räjähtää jossain vaiheessa käsiin. Psyyke ei kestä kaikilla kovaa painetta liian kauaa vahvinkin murtuu. Nyt olisi todella tärkeää tehdä politiikkaa pienen ihmisen ehdoilla. mm mainittu ansiosidonnainen kuuluu kaikille maksajille, ei yksin saisi vasemsmitolaisessa Ay-liikeessä siitä päättää, joka selvästi kuuluu valtion monopolin päättää.

Niin.. Kahtiajako on varsin todennäköinen kehityssuunta, jos maahan syntyy väestönosa, jota ei kuunnella.. ja joiden äänestämiä poliitiikkoja ei haluta samaan pöytään päättämään asioista.
Kuitenkin demokratiahan on sitä, että kaikkia pitäisi kuunnella, ja päätöjset ovat pitkälti kompromisseja, ja yksikään ryhmä ei päätä asioista vain oman katsantokantansa mukaan.
Vaarana siis on, että jos se kansan -osa kokee, ettei heidän antamiaan ääniä kunnioiteta, niin he keksivät jonkin toisen tavan vaikuttaa.
Yleensä se ei ole rauhanomaisen valtion kannalta suotuisin tapa, ja aiheuttaa vakaviakin seurauksia.
Jokainen voi itse miettiä, mitä tapahtuu, jos ihminen kokee, että häntä ei kuunnella... Mikä on seuraava tapa vaikuttaa?
Nämä ryhmät ovat historiassa olleet varsin pieniä, mutta suomessakin alkaa olla aika iso sellainen ryhmä. Mutta kaippa poliitikot tämän tietävät, ja jolleivät tiedä vaikeuksia tulee. Demokratia on hyvä ratsu siihen asti kun pysyy selässä!

Ääriliikkeet saavat voimansa kansalaisten epävarmuudesta ja tuntemastaan elintason laskusta. Ylin promille ei vieläkään ymmärrä, etteivät voi irtoittautua yhteiskunnasta.
Populistiset liikkeet/henkilöt ammentavat voimansa tästä epävarmuudesta, mutta suuntaavat kiusaamisen sellaiseen taahoon joka ei voi puolustautua.
Jos taho nousee vastarintaan uhriudutaan, minkä tahansa tekosyyn taakse ja saadaan media näkyvyyttä. Media toistaa proposoivaa viestiä, mikä kohta jää kansalla mieleen.

Presidentin kädet ovat sidottu, joka meillä kunnia olla nyt hyvän presidentin maa.
Eli, presidentille lisää valtaa, se nyt olisi pikaisesti paikallaan, olisi toppuuttamassa kokematonta haallitus johtoa. Unionin tarkoitus numero yksi on yhteisten sisämarkkinoiden luominen. Sillä keinolla meidän on pärjättävä. Siihen lisätty toimintoja joille ei näytä olevan pohjaa, mm vouhkaaminen ilmastosta eräältä suunnalta, joiden ei tarvinnut vastuita ottaa maan kehityksestä, päinvastoin ovat olleet sitä rikkomassa.

Yhtenäisyys vaatii yhteistyötä. Me ei koskaan saataisi hallitusta populistisin keinoin.
Soinin persut oli siinä poikkeus, saivat kasaan isänmaata rakastavat voimat, ministerit ym oli maan huippua. Tuli populistit jotka sai tämän keikautettua uuteen uskoon. Yrittämiseen uskoa lisää, ei voida vasemmiston keinoin, että malsetaan työpalkka ilman työntekoa, ei se meidän pienessä maassa tule onnistumaan ilman valtion ja kuntien lisävelkaa, veroillakin on rajansa. Joka velka tulee kuitenkin tulevaisuudessa maksettavaksi nyt oleville nuoremmille.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Vaarana siis on, että jos se kansan -osa kokee, ettei heidän antamiaan ääniä kunnioiteta, niin he keksivät jonkin toisen tavan vaikuttaa.<<

      Tällä palstalla jotkut ovat kehuneet Kansan Radiota eli sitä ohjelmaa, joka tulee Yle Suomesta sunnuntaisin joskus puolilta päivin. Itse en ole juuri kuunnellut sitä, kun en ole koskaan ollut radioihmisiä ja lähetysaikakin on sellainen, että on muuta tekemistä. Pari kertaa on kuitenkin sattunut korviini, eikä sen kokemuksen perusteella voi kuin yhtyä näkemyksiin, että tuohon ohjelmaan soittamalla voi, jos ei suorastaan vaikuttaa, ainakin purkaa kapinallisuuttaan.

      Toinen mahdollinen, ja paljon tehokkaampi vaikutuskeino on sisällissodan aloittaminen. Siihen tarvitaan kuitenkin rahaa ja aseita eli osapuolista rikkaampi voittaa aina.

      • Anonyymi

        Putin ei anna aseita, kuten Stalin toimitti 2017-2018.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Putin ei anna aseita, kuten Stalin toimitti 2017-2018.

        Ehkä joku toinen sitten. Stalin on muuten ollut vainaa jo vuodesta 1953 lähtien. Kova jätkä, jos on toimittanut aseita aivan viime vuosinakin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Kommunistipoika näyttää keskisormeaan Valkoisen Talon edessä.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kommunistipoika näyttää keskisormeaan Valkoisen Talon edessä.

        Kumpaan suuntaan? Enivei, siitä on pitkä matka sisällissotaa.


    • Anonyymi

      SDP tarvitsee köyhiä - Rinne heilutti wappusatasta eläkeläisten silmien edessä
      Jo Mauno Koivisto totesi, että SDP tarvitsee köyhiä. Pienituloiset ovat siis tavallaan demareiden peruskauraa.
      Vaalit meni, Rinteestä tuli pääministeri pieneläkeläisten äänillä ja sitten vappusatanen saikin jo unohtua.
      Lipponen varmisti eläkeläisköyhyyden. SAK-AY taustaiset VVO, Kojamo ja
      ja Asuntosäätiö repivät irti viimeisimmätkin roposet. Ansiosidonnaista eivät demarit ja vasurit anna kuin omilleen.

    • Anonyymi

      Punavihreä malli jo täällä. Väkivaltaa syöttävä sisiäminsiterinkin, joka mm huumeita vapautettavaksi.
      Se on nyt pääkaunkiseudullakin ilkomaalais jengi väkivalta. Kun sanktioita ei ole, he tietää ettei siitä tuomioita tule, sakkorangaistuksille nauravat vain, kun eivät niitä maksa.
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ee4b492f-3e2c-4165-9da8-f18dce0e36b0

      ...osa nuorista ei epäröi käyttää teräasetta. Helsingin Sanomien haastattelemat viranomaiset ja poliisi kertovat, että valtaosa nuorisojoukosta on ulkomaalaistaustaisia. Pääosa on poikia, mutta joukkoon on liittynyt myös tyttöjä.....

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007609651.html

      • Anonyymi

        Saattaa olla että vihreät ja vasurit saa kannatusta tulevaisuudessa minimaallisesti.


    • Anonyymi

      Miten Jussin Lestaa huutava persukaveri? Hiljaista?

    • Anonyymi

      Baabotaan liikaa, ei anneta kasvaa miehiksi, sitten ollaan sivareitakin.

    • Kirjoituksesi sisältö on kaksijakoinen. Analyyttinen osa on osin ihan täyttä asiaa. Yhteiskunnalliset olot ja populismin nousu johtuu usein nimenomaan alevasta säätykierrosta, minkä kynsiin taantuvilla teollisuuspaikkakunnilla ja syrjäseuduilla asuvat ovat joutuneet. Kun työpaikka menee, omistusasunnon hinta romahtaa, nuoret naiset karkaavat suuriin kaupunkeihin, kotikunnon yleisilme synkistyy jne., se on kasvualusta masennukselle, vihalle ja avoin populistien tarjoamalle huijaukselle.

      Mutta avaajan ymmärrys tyssää sitten siihen, ettei löydetä keinoa ratkaista rakenteellista ongelmaa. Tähän samaan syntiin lankevat myös populistit, koska heillä ei ole ratkaisukeinoja. He hakevatkin vain höynäytettäviä eli kannatusta.

      Suomessa Veikko Vennamo oli jonkinlainen populismin isä. Hänen aikanaan maaseudun pienviljelijäväestö joutui kehtityksen ikeen alle. Maataloutta ei ollut enää kannattavaa harjoittaa pelkästään lihasvoimalla ja olemattomilla resursseilla. Sillä kertaa ongelma purkaantui suurelta osin maastamuuttoon. Ruotsi tarvitsi halpatyövoimaa ja sitä Suomessa riitti. Maaseutu alkoi tyhjentyä massiivisesti. Tätä oli talonpojan tappolinja, josta Arvo Salokin puhui. Kehitys kehittyi ja tappoi elinkeinoja, mutta samalla synnytti paljon kannattavampia. Mutta samalla ns unohdettu kansa eli se osa pientöllien asukeista, jotka eivät älynneet lähteä tehdastöihin kaupunkeihin tai Ruotsiin.

      Ja eihän siinä olisi ollutkaan mitään järkeä alkaa tukea pienviljelyn jatkamista Suomessa. Ihmisten pienessä mielessä ei havaittu kehityksen vääjäämättämyyttä, vaan vikaa etsittiin politiikasta, joka hylkää omat poikansa, jotka ovat niska limassa raivanneet suota pelloksi.

      Nykyisemmässä rakennemuutoksessa savupiipputeollisuus on vähenemässä, digitaaliympäristössä tapahtuva työ, palveluelinkeinot sekä esim. erilainen finanssialan työ liääntymässä. Populistit löytävät "huonon" kehityksen syyksi globalismin ja maahanmuuton. Todellinen syy on tässäkin innovaatiot eli keksinnöt ja niiden myötä muuttunut maailma. Talous pyrkii kasvattamaan markkinoita ja sen myötä rakenteet muuttuvat toisenlaiseksi. Taas väliinputoajiana ovat muutokseen sopeutumattomat, jotka eivät uskalla lähteä etsimään leipäänsä maailmalta. Kotiseuturakkaus pidättälee ja ajaa heidät epätoivoon. Ketterät ja avarakatseiset ihmiset ovat aina muutosaikoina voittajia. He eivät jää juoksuhautoihinsa makaamaan silloin, kun on aika lähteä. Nykymaailmassa tätä ketteryyttä ja avartakatseisuutta löytyy erityisesti nuorilta naisilta. Tämähän näkyy mm. hallituksen kokoonpanossa. Mennen maailman puolustamisella ei ole tässä maailmassa koskaan pärjännyt, mutta se tieto ei vaan koskaan tunnu pysyttävän sitä yrittäviä ja heidän tyhmyyttään hyväksikäyttäviä populisteja.

      • Minunkin täytyy nyt sanoa palstan seniorin tavoin; tässä jo yöpyjama päällä jne "
        Tosiaan ohimennen vilkaisin tänne, ja huomasin tuon vastauksesi, asiaa kerrot en moiti.
        Aloitus tuli hajalleen, kun monta asiaa siihen sisällyttää.

        60-luku oli haaste Suomelle, kun ei ollut työtä, Ruotsi ja eteläinen-suomi veti pohjoisemman väen. Kylät hiljeni, mutta nyt kylät hiljenee totaalisemmin. Tuossa loppukesästä ajoin muutaman kylän läpi ihan tällä silmällä mm matkalla poiketen niihin mm keskisuomen pohjoispuolella. Lisäksi kuntien liittämiset hiljentäneet kylätaajamia, ne vähätkin poistuneet isompiin keskuksiin pääosin. Hyvä jos se yksi kauppa jäänyt, kun pankit, baarit ym on totaalisesti hiljentyneet. Taas kesämokit, ja vanhat kotipaikat kesän vietto paikkoina tuo takaisin nuorempaakin. Nämä vain osavuotta käytössä. Ja kylläkait se Suomessa kokomaan kattavaa, että sivukylät hiljenee.


        Yk tilastojen mukaan YK:n vuoden 2019 ennusteen mukaan väkiluku on 8,5 miljardia vuonna 2030 ja 9,7 miljardia vuonna 2050. Väestön vuosikasvu on noin 82 miljoonaa.
        Yhdistyneet kansakunnat (YK) arvioi maailman väkiluvun ylittäneen seitsemän miljardia 31. lokakuuta 2011.
        Että kyllä maapallon väkimäärä kasvaa nopeasti, se ei vain yllä maahamme omana kasvuna tästä eteenpäin.
        -Väestötilastoja on laadittu Suomessa vuodesta 1749 lähtien, jolloin maamme väkiluku oli 410 400 henkilöä. Sen jälkeen Suomen väestö on tasaisesti kasvanut muutamia poikkeuksellisia vuosia lukuun ottamatta. Suurin väestötappio koettiin nälkävuonna 1868, jolloin väestö väheni yli 96 000 henkilöllä. Viimeisimmät väestötappiovuodet olivat 1969 ja 1970. Tuolloin syynä oli suomalaisten massamuutto Ruotsiin. Vuoden 2019 lopussa Suomen väkiluku oli 5 525 292 henkilöä.

        Suomen väestönkasvu on ollut viime vuosina noin puolen prosentin suuruusluokkaa. 2000-luvulla ulkomaisen muuttovoiton osuus väestönkasvusta on lisääntynyt, ja vuodesta 2007 lähtien nettomaahanmuutto on kasvattanut Suomen väkilukua enemmän kuin syntyneiden enemmyys. Väestöennusteen mukaan Suomen väestönkasvu tulee hidastumaan tulevaisuudessa, ja väestönkasvu jatkuu vain nettomaahanmuuton ansiosta.

        Sitten takaisin pehkuihin !


      • Jussi_maalta kirjoitti:

        Minunkin täytyy nyt sanoa palstan seniorin tavoin; tässä jo yöpyjama päällä jne "
        Tosiaan ohimennen vilkaisin tänne, ja huomasin tuon vastauksesi, asiaa kerrot en moiti.
        Aloitus tuli hajalleen, kun monta asiaa siihen sisällyttää.

        60-luku oli haaste Suomelle, kun ei ollut työtä, Ruotsi ja eteläinen-suomi veti pohjoisemman väen. Kylät hiljeni, mutta nyt kylät hiljenee totaalisemmin. Tuossa loppukesästä ajoin muutaman kylän läpi ihan tällä silmällä mm matkalla poiketen niihin mm keskisuomen pohjoispuolella. Lisäksi kuntien liittämiset hiljentäneet kylätaajamia, ne vähätkin poistuneet isompiin keskuksiin pääosin. Hyvä jos se yksi kauppa jäänyt, kun pankit, baarit ym on totaalisesti hiljentyneet. Taas kesämokit, ja vanhat kotipaikat kesän vietto paikkoina tuo takaisin nuorempaakin. Nämä vain osavuotta käytössä. Ja kylläkait se Suomessa kokomaan kattavaa, että sivukylät hiljenee.


        Yk tilastojen mukaan YK:n vuoden 2019 ennusteen mukaan väkiluku on 8,5 miljardia vuonna 2030 ja 9,7 miljardia vuonna 2050. Väestön vuosikasvu on noin 82 miljoonaa.
        Yhdistyneet kansakunnat (YK) arvioi maailman väkiluvun ylittäneen seitsemän miljardia 31. lokakuuta 2011.
        Että kyllä maapallon väkimäärä kasvaa nopeasti, se ei vain yllä maahamme omana kasvuna tästä eteenpäin.
        -Väestötilastoja on laadittu Suomessa vuodesta 1749 lähtien, jolloin maamme väkiluku oli 410 400 henkilöä. Sen jälkeen Suomen väestö on tasaisesti kasvanut muutamia poikkeuksellisia vuosia lukuun ottamatta. Suurin väestötappio koettiin nälkävuonna 1868, jolloin väestö väheni yli 96 000 henkilöllä. Viimeisimmät väestötappiovuodet olivat 1969 ja 1970. Tuolloin syynä oli suomalaisten massamuutto Ruotsiin. Vuoden 2019 lopussa Suomen väkiluku oli 5 525 292 henkilöä.

        Suomen väestönkasvu on ollut viime vuosina noin puolen prosentin suuruusluokkaa. 2000-luvulla ulkomaisen muuttovoiton osuus väestönkasvusta on lisääntynyt, ja vuodesta 2007 lähtien nettomaahanmuutto on kasvattanut Suomen väkilukua enemmän kuin syntyneiden enemmyys. Väestöennusteen mukaan Suomen väestönkasvu tulee hidastumaan tulevaisuudessa, ja väestönkasvu jatkuu vain nettomaahanmuuton ansiosta.

        Sitten takaisin pehkuihin !

        Kauppojen, pankkien ja baarien poistuminen kyläkuvasta ei johdu juuri lainkaan muuttoliikkeestä, vaan siitä, että ihmisten asioimistapa on muuttunut. Niiden kaikkien palvelujen määrähän on harventunut suurissa kaupungeissakin. Pankkiasiat hoidetaan netissä, kauppa-asiat suurissa automarketeissa ja keskikalja (ja muukin alkoholi) nautitaan kodeissa. Monen menestyvänkin kaupungin keskusta on hiljentynyt, kun perinteiset kivijalkaliikkeet ovat asiakkaiden puutteessa lopettaneet. Tavarat hankitaan laitakaupungilta tai ostetaan netistä.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Kauppojen, pankkien ja baarien poistuminen kyläkuvasta ei johdu juuri lainkaan muuttoliikkeestä, vaan siitä, että ihmisten asioimistapa on muuttunut. Niiden kaikkien palvelujen määrähän on harventunut suurissa kaupungeissakin. Pankkiasiat hoidetaan netissä, kauppa-asiat suurissa automarketeissa ja keskikalja (ja muukin alkoholi) nautitaan kodeissa. Monen menestyvänkin kaupungin keskusta on hiljentynyt, kun perinteiset kivijalkaliikkeet ovat asiakkaiden puutteessa lopettaneet. Tavarat hankitaan laitakaupungilta tai ostetaan netistä.

        Vanhat poistuu keskustoihin, kyllä se muuttoliikettä on.Myös nuoremmat työn perässä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanhat poistuu keskustoihin, kyllä se muuttoliikettä on.Myös nuoremmat työn perässä.

        Lisääntyykö pankkien, baarien ja kauppojen määrä niissä paikoissa, joihin muutetaan?


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Lisääntyykö pankkien, baarien ja kauppojen määrä niissä paikoissa, joihin muutetaan?

        Periaatteessa kyllä.

        Tuokin oli kommunisti, ilmankos oli Sipilän hallituksen sotelle niin vastaan, nyt puhu
        ihan erilailla kun toverit hallituksessa.
        -Sdp:n Aki Lindén on HUSin entinen toimitusjohtaja, joka oli perustamassa vasemmistoliittoa. Nyt hän antaa arvionsa vasemmistoliiton tilasta ja paheksuu nykyisen HUSin toimitusjohtajan ulostuloa soten kiistakapulasta. Eduskuntavaalien alla kampanjaväki varoitti Lindéniä, ettei hän yksin pysty muuttamaan kuvaa sdp:n ”yltiömaahanmuuttajaystävällisestä vaikutelmasta”. Maahanmuuttokeskustelun aika sdp:ssä olisi nyt, Lindén katsoo.

        ”Se on ihan puuta heinää, että olisi oltu jotain valtavia Neuvostoliiton ihailijoita”, sanoo entinen vasemmistoradikaali, nykyinen sdp:n kansanedustaja Aki Lindén.
        -valehtelee taas!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Periaatteessa kyllä.

        Tuokin oli kommunisti, ilmankos oli Sipilän hallituksen sotelle niin vastaan, nyt puhu
        ihan erilailla kun toverit hallituksessa.
        -Sdp:n Aki Lindén on HUSin entinen toimitusjohtaja, joka oli perustamassa vasemmistoliittoa. Nyt hän antaa arvionsa vasemmistoliiton tilasta ja paheksuu nykyisen HUSin toimitusjohtajan ulostuloa soten kiistakapulasta. Eduskuntavaalien alla kampanjaväki varoitti Lindéniä, ettei hän yksin pysty muuttamaan kuvaa sdp:n ”yltiömaahanmuuttajaystävällisestä vaikutelmasta”. Maahanmuuttokeskustelun aika sdp:ssä olisi nyt, Lindén katsoo.

        ”Se on ihan puuta heinää, että olisi oltu jotain valtavia Neuvostoliiton ihailijoita”, sanoo entinen vasemmistoradikaali, nykyinen sdp:n kansanedustaja Aki Lindén.
        -valehtelee taas!

        Lisääntyykö käytännössä?


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Lisääntyykö käytännössä?

        Jos menopaikka kasvaa, ja tulopaikka hiljenee, niin ei ainakaan lähtöpaikkaan tarvita lisää käytännössä. Eli, kyllä he vie paikat mennessään, osalla pankin kivijalka, osalla seinät, katto..jne, eli palvelut viedään mennessään. Mutta kun aika että kaikki muuttuu, työpaikat väistyy digitalion tieltä, eli tilaa pankkiasioilekkin. Niitä tuotuja pankin osia ei tarvi pystyttää, kun muutenkin karsitaan niitä.


    • Anonyymi

      Saarikolla yksi ongelma. Hänen maahanmuuttolinjansa ei eroa mitenkään kommunisteista. Se on yhtä tyhmä ja vaarallinen Suomelle. Se on todella huolestuttavaa.

    • Anonyymi

      mukaasi saarikon pitäisi vaatia lisää mamuja että persujen kiintiö täyttyisi

    • Anonyymi

      Muistutetaan, että 7. lokakuuta, Vladimir Putin täytti 68 vuotta. Sielläkin pitää kohta alkaa jotain tekemään presidentin seuraajaan.

    • Anonyymi

      Keskusta menettää lopunkin kannatuksen kaupunkien ulkopuolella maakunnissa, nyt on lähdetty löysän linjan tielle Saarikko/ Lintilä kaksikon tukemana, tukieurojen syytäminen ilman näkyvää arvoa ei voi jatkua ikuisuuteen, kai sen käsitätte, että loppu tulee joskus ja mitään näkyvää jatkoa ei rahoille olla rakennettu, ei edes parempia teitä.

    • Anonyymi

      Keskustan kannatus kohoaisi poismenosta nykyhallituksesta.

      • Anonyymi

        Kuka tilalle ?
        Ei näitä voida persumaisesti ajatella, kun maassa pitää olla hallitus.
        Meinaat että aletaan mustalaisksi, ettei välitetä maan asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tilalle ?
        Ei näitä voida persumaisesti ajatella, kun maassa pitää olla hallitus.
        Meinaat että aletaan mustalaisksi, ettei välitetä maan asioista.

        Kepulaiset ovat ottaneet suomen ylivelkaantumisen vastuuttomasti, maalaisjärki on kaukana suomen yhdestä entisestä suurpuolueesta, tulette sen kokemaan seuraavissa eduskunta vaaleissa paikkojen menetyksinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3674
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3166
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2613
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2122
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2115
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1947
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1765
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1742
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      292
      1458
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1362
    Aihe