Pysäköinti Vantaalla

Anonyymi

Rajakylässä vantaan kaupunki ei sakota Esim.Sompakuja,autot on parkissa joka päivä,kielto 8-16 2h.
Ilmoitettu valvontaan 5kertaa,ei ole sakotettu,ilmoitanko poliisille.
Vai eikö kielto koske olikarkkeja.

12

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyaikaa, taloyhtiön puheenjohtajalta, säännöt ei koske niitä.
      Itänaapurin mallilla mennään.

    • Anonyymi

      Eivät ehdi jokaisen soittelijan vinkkejen perässä hyppiä.

      • Anonyymi

        Taitaa pysäköijillä olla suhteita pysäköinnin valvontaan, mafia jyllää tälläkin alalla.


      • Anonyymi

        Kyllä ehtii jos haluaa.


    • Anonyymi

      Tikkurilan keskustassa Talvikkitie 38 kohdalla rinnakkaisella pyörätiellä ja jalkakäytävällä on kymmeniä autoja päivän aikana pysäköitynä. Toisinaan jopa 4-5 autoa kerralla. Ei ole pysäköintivirhemaksuja näkynyt!

      Taitavat käydä siinä olevassa ravintolassa syömässä ja auto täytyy pysäköidä mahdollisimman lähelle ovea.

      Jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat näitä itsekkäitä autoilijoita väistämään!

      • Anonyymi

        Ravintolassa kävijät eivät välitä kielloista. Pihlajamäen ostarillakin ravintoloiden edessä kadulla on pysähtymiskielto, silti siinä pysäköidään jatkuvasti että on mahdollisimman lyhyt matka ravintolaan. Kadun toisella puolella olisi parkkialue, mutta sieltä on liian pitkä matka.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007728935.html
      Vantaa tiivistää asutuskeskuksiaan ja antaa rakennuslupia siten, että vanhaa rakennuskantaa puretaan pois tai otetaan tyhjää tonttia käyttöön ja tilalle rakennetaan korkeita kerrostaloja. Kun halutaan tehokasta rakentamista, niin autopaikkoja tulee 1 kpl/140 kerrosneliötä. Kun asunnot ovat suurelta osin 30-40 neliötä, niin autopaikkoja tulee 1 kpl 3-4 asuntoa kohden.

      Kun uuden taloyhtiön vähäiset autopaikat rakennetaan pihakannen alle, niin autopaikan hinnaksi tulee 20-30 t€ ja tietenkin autopaikan vastike sen päälle. Yksi rakentaja sanoi, että joidenkin talojen autopaikka saattaa maksaa todellisuudessa 40-50 t€, joten autopaikan osakkeen myyntihinta ei vastaa todellista rakennuskulua. Tämä kustannuksen ylitys katoaa talon kokonaishintaan ja sitä kautta myös autottomat osakkaat sponsoroivat taloyhtiönsä vähäisiä autopaikkoja.

      Moni on hankkinut asunnon todettuaan, että kadun varrelle mahtuu pysäköimään eikä autopaikkaa tarvita. Nyt mieli muuttuu, kun kaupunki tarvitseekin rahaa ja katuvarsien pysäköinti muuttuu maksulliseksi. Autosta tuleekin nyt kallis lisä asumiskustannuksiin. Alueelta löytyy muutama maksuautomaatti, joten älypuhelin äppi on pakko olla jos aikoo pysäköidä Vantaan keskuksissa. Päätös Vantaan pysäköinnin maksullisuuden laajennuksesta tulee ensi viikolla?

      Taloyhtiöille tilanne on hankala: Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonta ei enää valvo taloyhtiöiden pihamaita, vaikka sopimus olisi olemassa. Tässä vedotaan 1.6. voimaan tulleeseen lakimuutokseen. Taloyhtiömme sanoi sopimuksen irti, sillä ulkopuoliset autoilijat alkoivat pysäköidä säännöllisesti vieraspaikoillemme eikä tälle voitu mitään. Valitettavasti tämän muuttuneen tilanteen tiesi muutama näistä "vakiovieraistamme" ja he suoraan sanottuna haistattelivat kun asiasta heille huomautettiin.

      Otettiin nyt syksyllä Aimo apuun ja he jakoivat sopimuskauden alkaessa ensin viikon ajan huomautuksia ja vasta sen jälkeen tarkastusmaksuja, jotka alkoivat tehota. Taloyhtiön asukkaista osa vastusti yksityistä pysäköinninvalvontaa, mutta nyt se on havaittu toimivaksi eikä paluuta vanhaan systeemiin enää ole. Ulkopuoliset "vakiovieraat" ovat pysyneet poissa.

      • Anonyymi

        Vantaan kaupungin päätös tiivistää rakentamista ja vähentää autopaikkoja on slummiutumisen alku. Tällainen kehitys ajaa vähitellen autolliset asukkaat pois näistä slummeista ja tilalle tulee vähävaraista, sosiaaliongelmaista asukaskantaa. Jokainen voi itse miettiä, onko tämä toivottavaa kehitystä. Keinotekoisesti nostetut autopaikkojen hinnat nostavat entisestään kallista asumista ja ruokkivat hintakierrettä, myös epätervettä kehitystä.

        Yhä useammat taloyhtiöt ovat ottaneet yksityisen valvonnan käyttöön jatkuvien ongelmienvuoksi. Tämä on monesti ainoa vaihtoehto, jos halutaan pitää edes osa taloyhtiön paikoista niille tarkoitetussa käytössä. Kehityksestä ei voi syyttää yksin autoilijoiden käytöstä, kyllä paljon suurempi syyllinen on autovastainen kaupunkisuunnittelu. Tämä ei ole yksin Vantaan ongelma, vaan jäljet näkyvät useimmissa suuremmissa kaupungeissa, joskus pienemmissäkin.


    • Anonyymi

      Vantaalla nuo kotihoidon työntekijät ovat sellaisia, että pysäköivät sillä pysäköintiluvallaan yksityisalueelle minne ja miten haluavat.

      Pysäköintilupa, joka 1.6.2020 mahdollistaa pysäköinnin julkisella alueella ilmaiseksi tai kielletyllä paikalla (ellei haittaa). He ova nyt omineet myös yksityisalueet ja kun siitä valistat heitä niin useimmiten he ovat sitä mieltä, että koskee myös yksityisaluetta!

      Tänään taasen meidän taloyhtiön pihalla oli auto jätetty keskelle kulkuväylää. Ohi pääsi vain jalankulkija, mutta ei olisi mahtunut rollaattorilla tai lastenvaunuilla.
      Huomautin henkilölle ja hän oli sitä mieltä, kun on lunta niin ei voi kadun varteen pysäköidä. Yksityisalueella voi silloin!!! Älyhoi!

      Ei olisi päässyt myöskään pelastusajoneuvot ohi!

      Pelastuslaki velvoittaa pitämään pelastustiet ja muut kulkutiet esteettöminä.

      Esteetön meinaa myös sitä, että Vantaan kotihoidon auto eivät kuulu niille alueille!

      Kadun varrella oli hyvin tilaa ja sieltä oli jopa lumet ajettu pois kevyenliikenteen väylän ja ajoradan välistä.

      • Anonyymi

        Suomessa pelastuslaitoksen porukka on liian kilttiä. Jos joku on pysäköinyt pelastustielle. niin ei muuta kuin puskuri puskuria vastaan ja työnnetään väärin pysäköinyt sivuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa pelastuslaitoksen porukka on liian kilttiä. Jos joku on pysäköinyt pelastustielle. niin ei muuta kuin puskuri puskuria vastaan ja työnnetään väärin pysäköinyt sivuun.

        Miten kävi Lahdessa 1990 alkupuolella?

        Siellä eräs fiksu oli pysäköinyt auton kulkuväylälle ja pelastuslaitos yritti saada tikasauton siitä mahtumaan. Tikasauto vaurioitui ja sen syystä mm. eräs, taisi olla n. 18 -vuotias, nuori ei enää "jaksanut" odottaa pelastusta parvekkeella ja pudottautui alas, kuolemaan. Siinä huoneistossa oli todella paha tulipalo.

        Eli ei välttämättä pelastusajoneuvojen kannalta ole alkaa työntämään autoja pois edestä!


    • Anonyymi

      Traktori kyllä täytyy lähteä ennen tikapuurekkaa että pääsee pihattoon??

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe