Saako putkitelkkareita enää mistään?

Anonyymi

Kysyn tätä 70vuotiaan isoäitini puolesta, että saako mistään enää putkitöllöjä? Hän haluaisi sellaisen aiemman hajottua. Onko niitä vielä kirpputoreilla tai jossain? Itse en oo nähnyt, mutta en pahemmin kirpputoreilla käy. Hemmetin painavia ne kyllä on, kun se isoäidinkin TV oli varmaan suurin mitä 90luvulla on tavallinen ihminen voinut ostaa ja isän oli tarkoitus kantaa se itse mut sit isä ei saanu sitä ees nousee ylös ja kun mä tulin apuun nii juuri ja juuri saatiin se kannettua auton takakonttiin. Mut siis isoäiti haluaisi taas putkitelkan, mutta ei tiedä mistä saisi. Hän ei taulutelkkaa halua, kun putkitelkka on kuulemma parempi ja hän säilyttää siinä sen päällä kaikista tunnearvoisimpia tauluja esim perheen jäsenistä ja jotain hänen lapsuutensa kuvia. Hänellä on myös erittäin vanha VHS soitin ja joku ikivanha pleikkari jota mä joskus siellä vieraillessani pelaan. Siinä on joku tosi vanha rallipeli. Ei tiedetä sopisiko ne yhteen taulutelevision kanssa.

15

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puhu nyt isoäidillesi järkeä! Noi putkitoosat saattaa syttyä tuleen koska tahansa ja niistä tulee myrkyllistä savua! Ymmärrän, että vanhukset on juurtunut sinne 90luvulle ja varmaan vaikee opetella uutta tekniikkaa, mutta jos ei oo pahaa dementiaa niin kai se uuden telkan käytön oppii. Ei vain kannata ostaa mitään monimutkaista vaan sellanen halpa vähillä ominaisuuksilla oleva TV. Tai saahan nuota taulutelkkoja käytettynäkin jo. Ne nyt ehkä on turvallisii. Kannattaa tosin selvitellä sitten onko TV kärsinyt esim vesivahingosta tai jostain muusta mikä ois voinut vahingoittaa sitä.

    • Anonyymi

      Millä tavoin ne muka on riskialttiimpia?! Muistaakseni joku LCD TV joka on käsittääkseni Taulu TV oli räjähtänyt.

      • Anonyymi

        Tää on kaukaa haettua jollei ole joku kiinanpaska.


    • Anonyymi

      Eikö noita ole ne huutonetit ja tori.fi : t täynnään

    • Anonyymi

      Tästä on poistettu yksi kirjoitus, jossa mainittiin Finlux putki-tv palaneen.
      Minulla myös kärähti Finlux ja se johtui viallisista kondensaattoreista koko tuotesarjassa silloin. Tästä on aikaa 30-40 vuotta.

      • Anonyymi

        Äps, Finlux onkin toisessa ketjussa, mutta ei se mitään.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äps, Finlux onkin toisessa ketjussa, mutta ei se mitään.....

        Muistuu mieleen kun joku tuttava kertoi laittaneensa paljon rahaa jonkin viimeisen mustavalkotelkan etsimiseen joskus silloin 80-90 luvulla, naama venähti ikävästi kun vinkkasin että olisit hommannut mummolle ihan tavallisen väri-asan ja vääntänyt värit poiiiisss....


    • Anonyymi

      Tosiaan noita Saloran ja Finluxin telkkoja ei ainakaan kannata jättää pistokkeeseen kotoa lähtiessä, kun niitä on vaivannut tuo tuleensyttymisongelma. Niitä on palanut ympäri Suomea jo 90luvun alusta lähtien.

    • Anonyymi

      Pahimman näköinen tv oli nähtävillä kaverilla, joka sivutyönään korjaili televisioita n. 50 vuotta sitten. Iäkäs mummeli oli pyytänyt tarkistamaan tv:nsä, kun siitä alkoi tulla savua. Kun takakansi avattiin huollossa, niin piirilevyt olivat parisenttisen karvapeitteen alla. Korjauksena riitti imurointi, sillä vain parista kohtaa oli karvakasa kärähtänyt sen verran, että savua oli alkanut muodostua. Syy: Kun illalla tv sammutettiin, niin perheen pitkäkarvainen kissa oli tykännyt mennä yöunilleen lämpimän tv:n päälle ja vuosien mittaan irtokarvat oli staattinen sähkö imaissut tv:n sisälle nätiksi kerrokseksi.

      Parin Saloran kanssa oli ongelmia omassa taloudessa. Pahin tilanne oli kun tv:stä tuli savua, ja sen sisältä kuului kova suhina. Syylliseksi paljastui virtalähteen kondensaattori, joka löi läpi ja piti yllä tulisuihkua piirilevyä vasten. Piirilevyyn paloi reikä kondensaattorin kohdalle. Kondensaattorin tyyppivikana oli jännitekesto, joka heikkeni ja se alkoi lyödä läpi. Onneksi tämä tapahtui katselun aikana, sillä vika olisi huollon mukaan voinut tapahtua myös valmiustilassa. => Käytä tv:n kanssa virtakytkimellä varustettua jakolautaa, sillä tv:n oma virtakytkin alkaa jossain vaiheessa pätkiä ja varaosia ei enää ole saatavilla.

      Saloran yhden mallin kokoonpanossa tapahtuneen virheen takia powerin transistorien muovikotelot syöpyivät pois ja parissa vuodessa jännitteet katosivat. Tulipalon vaaraa ei ollut. Vaihdoin itse vialliset komponentit. Vasta jälkikäteen selvisi, että kyseessä oli kokoonpanossa tehty virhe ja syyllinen oli transistorien kiinnityksessä käytetty väärä piitahna, jota yksi työntekijä oli vahingossa käyttänyt kokoonpanossa.

    • Anonyymi

      Meni näköjään historialliseksi muisteloksi, mutta putkitelevisioita löytyy yhä sieltä täältä.

      Miksi taulu-tv ei kelpaa? Siinä ei ole jatkuvasti käytettäväksi tarkoitettuja mekaanisia painikkeita kuten vanhimmissa kuvaputkivehkeissä. En usko, että kaukosäätimen käyttö perustointojen osalta olisi mahdotonta ikäihmisellekään.

    • Anonyymi

      Sopivilla liitinjohdoilla videonauhurin ja pleikan saa kiinni taulutv:hen.

    • Anonyymi

      Joku halpa perustelkkari ja sen ympärille rakennat isoäidillesi hyllykön kuvia varten.

    • Kannattaa uuden taulutelevision lisäksi myös katsastaa sellainen mummomallinen kaukosäädin, joka tehokkaasti vähentää jälkikasvun tarpeettomat huoltokäynnit mummelin saatua taas telkkarin säädöt sekaisin.

      Peruskaukossa ei ole juuri muuta kuin kanavanvaihto ja äänenvoimakkuus Valmiustila- vaihtokytkimen lisäksi.

    • Anonyymi

      FINTEC 14" putki TV oli hyvä ja laadukas ja toimi koko sen ajan ku mulla oli. Sitten meni jonkun toimesta romuun toimivana ja se harmittaa, kun ei toimivaa pitäisi pois heittää. Ei putkitöllöillä pahemmin arvoo oo mut jos saa esim kahvipaketin hinnalla niin kyllä se kannattaa. Mulla omassa huoneessa iso, painava ja vanha Philips putkitöllö ja sain sen Fazerin sinisen hinnalla vuonna 2019 joltain mummolta joka luuli et on vikaa. Koulun käsityötunnilla sain tuoda sen sinne ja siellä avasin sen ja kauheet pölyt sisällä. Laski muuten lämpötilat aivan kauheesti, kun putsasin pölyistä ja saattoi kuvakin parantua hieman. Jos putki TV vähän kuumenee niin ei kannata romuun heittää vaan ensin katsoa olisiko syyllinen sittenkin pelkkä pöly ja muu paska mitä sinne on kertynyt vuosien mahdollisesti jopa vuosikymmenten aikana.

    • Anonyymi

      Aloittajalle alkuun laitan semmoisen huomautuksen, että ylipäätään sähkölaitteiden saati telkkarien päällä ei saisi paloturvallisuussyistä varastoida mitään sälää, ei edes niitä pikkuliinasia tms. Monta taloa on putkitelkkarien aikaan onnistuttu tällä varastointikeinolla polttamaan. Toivottavasti siis et löydä mistään sitä putkilaitetta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe