Vaalirauhaa anotaan, mutta ei anneta.

Anonyymi

Lähilehden pääkirjoituksessa joku paikallinen Kokoomus politrukki kehoitti paikallisia puolueita ja äänestäjiä yksituumaiseen vaalirauhaan "Yksi Sysmä" aatteen hengessä, joka ei ole kuitenkaan kuulemma toiminut sitten vuoden 2012. Ei tainnut olla kaikkien mielestä hyvä aate?

"Vaalirauha" kehoitusta perustellaan sillä että "kurjetkin lentää aurassa" ja siksi että muuten Sysmän "maine" menee kuralle.

"Vaalirauha" tarkoittaisi käytännössä sitä että erottamistoimikunnat lakkautettaisiin ja Kokoomus eli Järvinen ja kiusaus koulun Rehtori-Tuula päästettäisiin pälkähästä. Kaikki jatkuisi siten ennallaan, kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kaikille Sysmäläisille tehtäisiin kunnan piikkiin terveyskeskuksessa lobotomia, jolla huonot muistot kunnanjohdon sikailuista porattaisiin aivoista pois.

- Kurjet on laumaeläimiä ja Sysmäläiset on ihmisiä ja yksilöitä jotka toivottavasti ajattelee omilla aivoillaan.

- Sysmän maine on jo niin kuralla, että sitä ei Kitkiöjoki tai yksikään KuntaWelho konsultti pysty enää korjaamaan. Paskasta ei saa kiillottamalla kultaa.

Sysmäläiset vaativat yksituumaisesti oikeudenmukaisuutta, lainmukaisuutta, rehellisyyttä. Kaikki epäselvyydet tulee selvitetään perusteellisesti. Korruption ja kyykyttämisen tulee loppua. Kunnanvaltuutettujen tehtävä ei ole ajaa omaa etuaan vaan tasapuolisesti kuntalaisten kokonaisetua. Lakia noudattaen.

Syy miksi kunnanvaltuutetut riitelee, johtuu siitä että he kaikki ovat jäävejä päättämään mistään. Osa on sukulaisia keskenään, osa on naimisissa keskenään, osa seurustelee keskenään, osa on työtovereita, osa pyörittää yritystoimintaa keskenään, osa on korruptoituneita kavereita.

Kaikkia Sysmän kunnanvaltuutettuja kuitenkin yhdistää kaksi heille yhteisesti tärkeää asiaa; viinanjuonti ja halu varastaa kuntalaiset rahat itselleen, mutta koska veronmaksajien rahaa ei riitä yhtä montaa miljoonaa kaikille valtuutetuille, niin riita siitä tulee. Kuka saa kunnanvirastosta työpaikan, kuka saa eurolla tontin, kuka saa kunnan kiinteistön ostettua itselleen satasella jne...

Virheisiin, rikoksiin ja valheisiin syyllistyneiden tulee kantaa sekä poliittinen että rikosoikeudellinen vastuu teoistaan. Mielellään suoraselkäisesti, ilman lapsellisia armon ja rauhan anomisia Lähilehdessä.

Kunnallispolitiikassa aatteet, ideat, osaaminen ja luottamus kilpailee, siksi yksituumaisuuden vaatimus demokraattisessa valtiossa jo itsessään on typerä. Yksituumaisuuden vaatiminen on kommunistista sananvapauden tukahduttamista.

Sysmässä suuriosa valtuustoon päätöksistä tehdään äänestämällä ja hyväksytään mahdollisimman niukalla äänienemmistöllä. Mielipiteet on jyrkästi jakautuneet siitä miten ja millä tavalla kuntaa tulee johtaa ja kehittää, ja ketkä on oikeat henkilöt sen työn tekemään. Tämä johtuu osittain päätettävien asioiden erittäin huonosta valmistelusta. Valtuusto on onneksi vakautunut kahteen leiriin, huonot ja tosi huonot. Siten muutamilta kaikkein katastrofaalisimmilta kuntalaisten edun vastaisilta päätöksiltä on osittain vältytty.

Kunnan nykyjohto ei nauti kuntalaisten luottamusta.

Jos Sysmän kunnanvaltuusto ei ennen vaaleja pysty omia sotkujaan selvittämään, niin sitten asioiden selvittäminen siirtyy poliisille. Kyse on erittäin vakavista asioista. Jonkun nämä sotkut tulee kuitenkin selvittää. Muuten ei pystytä liikkumaan eteenpäin. Ei kurkiaurassa eikä edes kontaten.

Debatin pitää jatkua erityisesti vaaleja kohden mentäessä. Nyt on aika keskustella ja nostaa kissoja ja Kitkiöjokia pöydälle!

Kunnan suunta ja mahdollinen yksituumaisempi tulevaisuus ratkaistaan vaaleissa. Kuntalaiset päättää keiden katsoo olevan sopivimmat ja kyvykkäimmät ihmiset päättämään kuntalaisten asioista.

Jokainen kuntalainen on vapaa äänestämään ketä haluaa. Ei tarvitse äänestää kurkiaurassa eikä Lähilehden propaganda kirjoitusten käskyttämänä. Voi äänestää ihan omilla aivoillaan - Suomi on, tai ainakin joskus oli, länsimainen oikeusvaltio ja vapaa demokratia!

Jos Venäläiset hyökkää, hyväksyn "kurkiaura" ajattelun. Silloin tehdään siten kuten ylipäällikkö käskee. Muuten mennään rauhanajan lakien ja demokratian pelisääntöjen mukaan.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä selonteko Sysmän nykytilasta. Ilman muutosta tuhoon kuljetaan.

    • Anonyymi

      Hakeudu hoitoon!

    • Anonyymi

      Eikä mitään vaalirauhoja. Soat loppuu sotimalla sehän sanotaan jo kansalliseeppoksessamme, Tuntemattomassa sotilaassa.

      Vuonna 2012 julistetun soan viimeinen taisto on vielä käymättä ja siinä sysmäläisten päälle sataa tulta ja tulikiveä lailla Sodoman ja Gomorran.

      Mutta kuka onkaan tämän tarinan Loot perheineen, se selviää keväällä...

      To be continued...

    • Anonyymi

      Ihan sentään Lontoon murteeella lopetit kirjoituksesi, vaikka et edes Suomen kielioppia hallitse. Oletat siis olevasi (tai näin haluat muiden ymmärtävän) sivistynyt maailmanmatkaaja. Olet kuitenkin täysin sivistymätön pelle. Nimimerkki soassa en ollut, mutta kuitenkin henkissä selvisin.

    • Anonyymi

      Unohtin vielä tuosta etellisestä vastauksestani, että Lootia perheineen en tunne, mutta, jos on hyvä hillo, niin kylä panisin tarvitaessa, pohjan asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe