Luulin aina, että yliopistossa on pelkkiä neroja

Anonyymi

Luulin aina, että yliopistossa opiskelee kaikki ällän oppilaat, nerot, nörtit... että sinne ei ole mitään asiaa jollain seiskan/kasin tasoisella. Nyt kun seurannut somessa tyyppejä jotka opiskelee siellä niin tulee hämmentävä olo, että miten tuo ja tuokin voi pärjätä siellä?! Onko siellä tosiaan niin helppoa,??

17

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsekin oletin että yliopistoissa on vain "älykkäimmät ja lahjakkaimmat" ennen sinne hakua.

      Omat taustat:
      Kävin amiksen, en lukiota, koska amiksessa oli kiinnostavampaa.

      Hain sitten tältä amispohjalta useammalle alalle yliopistoon pääsykokeilla, pääsykokeita varten ostin 5-6 vanhaa lukion kemian biologian kirjaa parilla eurolla kirpparilta ja luin nämä kerran tai kaksi läpi.

      Toiselle alalle en valmistautunut ollenkaan (tietojenkäsittely). Pääsin sitten helposti sisälle valintakokeiden perusteella kahdelle luonnontieteelliselle ajalle, tietojenkäsittelyyn ja ympäristötieteisiin.

      No, sitten kun opinnot alkoi niin totuus valkeni, nämä 19-24v oppilaat omalla vuosikurssilla oli henkisesti melkolailla samaa tasoa kuin amiksessakin olleet. Suurinta osaa kiinnosti eniten vaan kännäys ja biletys, sekä luennoilla muiden häirintä edellisyön bileistä kuiskuttelemalla.

      Eli ei siellä mitään neroja todellakaan suurin osa ole, ihan keskiverron oloisia. Enemmän siellä edustuu tietynlainen työmoraali ja halu lukea, kuin varsinainen äly. Toki pitää olla tarpeeksi älykäs, mutta sanoisin että jopa vähän keskivertoa tyhmempi pärjää kyllä töitä tekemällä.

      Itse pääsin suurimman osan kursseista läpi pelkästään luennot kuuntelemalla, kotona opiskelin keskimäärin ehkä 30min viikossa. Eli en ollenkaan paitsi jos piti kirjoittaa joku raportti/laskuharjoitus tms, ja niistäkin suoriutui aika helposti.

      Tentteihin valmistauduin lukemalla edellisenä iltana moodlesta luentokalvot läpi ja siinäpä se, tällä sain keskiarvoksi 4/5 maisterin papereihin.

      Tietysti muutomat kurssit tuotti enemmän työtä, lähinnä kemia jota en ollut lukenut ehkä tämän lisäksi kielioppi, koska oikeinkirjoutussäännöt ei ole olleet mulle ikinä helpoin juttu muistaa, eikä varsinaisesti edes kiinnosta pilkuntarkasti osata.

      Kävin myös sivuaineena paljon tietojenkäsittelytieteen kursseja, otin lähinnä maisteritason kursseja koska ne vaikuttu kiinnostavammilta kuin peruskurssit ja näistä tuli 4/5 ja 5/5 arvosanoja pääaisiassa. Ja oli mukavaa vaihtelua koska otin paljon ohjelmointiprojekteja, vaikkei ohjelmointitaustaa juurikaan ollut. Opettelin sitten itse huvikseni kurssin ohessa ja yllättäen pärjäsinkin tosi hyvin, paremmin kuin monet pääaineena sitä lukevaa.

      Tuossakin se motivaatio näytteli siis isointa roolia.

      Eli lyhyesti: yliopiston tyypit on ehkä 20-30% amistyyppejä fiksumman oloisia keskimäärin, käytännössä siis samaa massaa ja keskivertokin pärjää kyllä.

      Itse olen (virallisesti testattu) jossakin top 5-15% lahjakkaimmissa, riippuen osa-alueesta. Eli siis ÄO skaalassa siellä ihan oikean reunan tuntumassa, mutten tietenkään mikään suurnero, numeraalisesti ilmaistuna jossain 135-140 tienoilla

      Ja se kannattaa muistaa, ettei lahjakkuus ja älykkyys aina suoraan korreloi työnsaantiin. Itse en usko että tulen edes pääsemään töihin, koska olen aika epäsosiaalinen. Eli perinteinen fiksu introvertti joka lipuu tilaisuuksien ohi, koska tykkää mielummin tarkkailla kuin osallistua.

      Ja varmasti parhaiten työelämään siirtyy nämä keskiverrot bilettäjät, jotka loi verkostoja luennoilla muita häiriköiden ja kuiskutellen. Toisin kuin minä, joka kävi mielummin salilla ja vietti aikaa ulkoillen tai yksin kotona.

      Joten harvan kannattaa murehtia onko liian lahjaton yliopistoon, kyllä sielläkin pärjää töitä tekemällä, jos ei muuten.

      Ja olen tietoinen, että on myös aloja joissa ei pääse helpolla eikä pelkkä äly riitä. Itse olin pulassa jos piti oikeasti opiskella vaikeaa aihetta(ne pari itselle vaikeaa kurssia), koska opiskelutaitoja ei ollut, kun kaikesta muusta oli päässyt aina pelkällä päättelykyvyllä läpi.

      En usko että pärjäisin alalla jossa olisi ollut paljoa ulkoa opettelua, se on oma akilleen kantapää.

      Vaikka nettiin voi kirjoitella mitä vaan, niin tämä on totta, ainakin niin totta kuin yksilö voi itsestään kertoa.

      Suomi on maa, jossa lahjakkuus ei merkitse mitään, jos ei ole kavereita kehumaan sitä oikealle henkilölle. Valitettavasti.

      • Anonyymi

        Kylläpä olet älykäs! Jollakin mittarilla. Sosiaalinen älykkyys on kuitenkin alle keskitason ihan pelkän kirjoituksesi perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä olet älykäs! Jollakin mittarilla. Sosiaalinen älykkyys on kuitenkin alle keskitason ihan pelkän kirjoituksesi perusteella.

        Ota huomioon, että se että moni älykäs näyttäytyy "sosiaalisesti lahjattomana" keskivertoihmisten seurassa, johtuu vaa siitä ettei hänellä ole mahdollisuutta älyllisesti oman tasoiseensa seuraan. Kun on aivan eri kiinnostuksen kohteet kuin muilla eikä näin ollen mitään yhteistä puhuttavaa, niin sitten on muka "sosiaalisesti lahjaton".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota huomioon, että se että moni älykäs näyttäytyy "sosiaalisesti lahjattomana" keskivertoihmisten seurassa, johtuu vaa siitä ettei hänellä ole mahdollisuutta älyllisesti oman tasoiseensa seuraan. Kun on aivan eri kiinnostuksen kohteet kuin muilla eikä näin ollen mitään yhteistä puhuttavaa, niin sitten on muka "sosiaalisesti lahjaton".

        Sosiaalisesti lahjattomat ovat sosiaalisesti lahjattomia myös älyltään itsensä tasoisessa seurassa ja vielä enemmän eri tasoisessa seurassa. He ovat kömpelöitä kaikessa ihmisten välisessä toiminnassa, kyse ei ole vain halusta jutella niitä näitä tai keskustella syvällisesti. Mitään ihmisvihaajia he eivät tavallisesti tietenkään silti ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosiaalisesti lahjattomat ovat sosiaalisesti lahjattomia myös älyltään itsensä tasoisessa seurassa ja vielä enemmän eri tasoisessa seurassa. He ovat kömpelöitä kaikessa ihmisten välisessä toiminnassa, kyse ei ole vain halusta jutella niitä näitä tai keskustella syvällisesti. Mitään ihmisvihaajia he eivät tavallisesti tietenkään silti ole.

        Et sinä voi tietää sitä onko joku "sosiaalisesti lahjaton" vaiko ei vain kiinnostunut muiden jutuista. Näet vain käytöksen muttet välttämättä voi tietää syitä siihen. Kömpelyys ei välttämättä tarkoita että on sosiaalisesti lahjaton. Voi olla esim. masentunut, ahdistunut ym., mikä monesti ilmenee siten että ihminen on ikään kuin "tippunut kärryiltä", ei pysty pysymään mukana muiden jutuissa ja on ikään kuin omissa maailmoissaan koko ajan. Sosiaalisuus ei eds vaadi muuta kuin sen että on jollain tavalla läsnä, ensin itselleen että pystyy olemaan sitä muille ja ottamaan muita huomioon ja jaksaa olla kiinnostunut muiden asioista. Se on lähinnä henkistä läsnäoloa, eikä mitään lahjakkuutta.


    • Anonyymi

      Kun ottaa huomioon, kuinka paljon yliopisto-opiskelijoita on, kaikki eivät voi olla älyn jättiläisiä.
      Taso on laskenut sitä mukaa kuin opiskelupaikkoja on luotu. Tämä on ihan tilastollinen välttämättömyys, koska ihmisten lahjakkuus vaihtelee.
      Yliopistossa on kuitenkin muiden joukossa ikäluokkansa terävin kärki. He myös menestyvät opinnoissaan parhaiten.
      Tosin on nähty, että yliopistossakin vaatimustaso on laskenut valtavasti, jotta saadaan suurin osa sisäänotosta myös valmistumaan edes jotenkuten.

    • Anonyymi

      riippuu tietenkin siitä mitä "nerolla" tarkoitetaan. Jos "neron" mittarina pidetään ÄO yli 140 pistettä tai yli sen, niin yksi ihminen 400 sadasta on nero. Itse asiassa vasta potentiaalinen nero, koska todellisen neron arvioinnissa ÄO on vain yksi osatekijä.
      Otaksuttavasti keskiverto yliopisto-opiskelija on kohtuullisen fiksu jos mittarina käytetään lukeneisuutta, Hyvä lukupää tarvitsee tueksensa kyllä keskitason ÄO lukemat ja motivaatiota pitkäjänteiseen puurtamiseen . Nerot ovat pieni vähemmistö yhteiskunnassa ja siten myös yliopistoissakin. Arviolta noin 14000 :lla ihmisellä suomessa on ÄO 140 pistettä tai sen yli. Oletettavasti myös yliopiston käyneissä on neroja.

    • Anonyymi

      Vaikea kysymys! Onko pääsykoe realistisempi ja arvosana utopistisempi ennuste opinnoissa menestymiseen. Kyllä kovasti puhutaan kilpailukyvystä, globalisaatiosta, kysynnästä ja tarjonnasta...

    • Anonyymi

      Sikäli oikeansuuntainen ajatus, että ylioppilaiden parhaimmisto tulee yliopistoihin. Tätä parhaimmistoa on kuitenkin vain pieni joukko ja opiskelupaikkoja on paljon.
      Suuri osa opiskelijoista on varsin keskintertaisia mutta ahkeria.
      Ikäluokan heikoin aines ei edes yritä yliopistoon. Monille ovet eivät avaudu koskaan, vaikka yrittävät monta kertaa.

      Sanoisin kyllä, että keskinkertaista heikommalla suorituskyvyllä ei yliopistoon pääse tai ei ainakaan suoriudu opinnoista seitsemässäkään vuodessa. Nämäkin voivat silti olla varsin aikaansaapia yhteiskunnan jäseniä. Akateeminen maailma ja opiskelu ei vain ole heidän lajinsa. Hyvä että meitä on moneksi!

    • Anonyymi

      Olisin mieluusti nero, mutten ole. Jotkut lukiokaverit lähtivät yliopistoon, muttei se ollut mun juttu. Taisin potea opiskeluväsymystä. Opiston kävin silloin joskus.
      Yli 10v sitten aloitin Avoimessa kiitos silloisen pomoni. Nyt ottaa syventävät hietaan. Joku kirja on, mistä ei edes tajua, miksi se pitää tällä alalla lukea.

      Tuo, että hyvät kaverit saa töitä paremmin kuin lahjakkaat erakot, on totta. Joka paikassa ei töitä ole valittavaksi asti. Itse taisin pärjätä sillä ettei kilpailevaa työvoimaa juuri ole.

    • Anonyymi

      Itse valmistuin maisteriksi vuosi sitten. Peruskoulu- ja lukiovuosina olin seiskan oppilas ja kirjoitin C:n paperit yhdellä laudaturilla. Yliopistosta valmistuin kiitettävällä keskiarvolla. Eli aikaisempi koulumenestys ei välttämättä korreloi yliopistossa pärjäämisen kanssa. Ennen yliopisto-opintoja pidin professoreita jonain ylivertaisen viisauden edustajina mutta tulihan sitä huomattua että hekin ovat vain ihmisiä eivätkä tiedä kaikkea. :)

      • Anonyymi

        itselläni on yo-tutkinnosta B:n paperit . Siis jotensakin vessapaperia. Opiskelin ja valmistuin diplomi-insinööriksi ja sain hyvästä opintomenestyksestäni arvosanalla "oivallinen" mukavan rahastipendin . Tiedän että moni laudaturinkin kirjoittanut kurssitoverini ei stipendiä saanut. Yksilötasolla voi tapahtua melkein mitä vain. Geneerisellä tasolla on toisin. Vahva tilastollinen korrelaatio on olemassa: Hyvä yo-todistus merkitsee hyvää menenestymistä yliopisto-opinnoissa.


    • Anonyymi

      Jossain vaiheessa elämää sitä herää huomaamaan, ettei kukaan oikeasti tiedä yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Yliopistoonhan on oikeesti ihan naurettavan helppo päästä... Itelle toi motivaatiota sellanen sivu ku www.korkeakouluun.com, sieltä näkee että oikeastaan millä tahansa ylioppilastodistuksella pääsee yliopistoon...

      • Anonyymi

        ei suinkaan. Monelle fiksullekin on käynyt niin että monen yrityksen jälkeenkin yliopiston ovet ovat kiinni. Aikaa ja vaivaa pääsykokeisiin on uhrattu paljon. Kenties jääty pisteen parin päähän sisäänmenorajasta. Silloin on valittava jokin muu kuin akateeminen urapolku. Kaikella tekemisellä on parasta ennen aikaikkuna. Mitä nuorempana valmistut yliopistosta sitä parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei suinkaan. Monelle fiksullekin on käynyt niin että monen yrityksen jälkeenkin yliopiston ovet ovat kiinni. Aikaa ja vaivaa pääsykokeisiin on uhrattu paljon. Kenties jääty pisteen parin päähän sisäänmenorajasta. Silloin on valittava jokin muu kuin akateeminen urapolku. Kaikella tekemisellä on parasta ennen aikaikkuna. Mitä nuorempana valmistut yliopistosta sitä parempi.

        Toisaalta jos nuorena valmistut ja toteatkin, että tämä ala ei ollut sinun juttusi tai aika on ajanut koko alan ohi. Silloin on tullut opiskeltua ihan turhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta jos nuorena valmistut ja toteatkin, että tämä ala ei ollut sinun juttusi tai aika on ajanut koko alan ohi. Silloin on tullut opiskeltua ihan turhaan.

        moni työskentelee eri alalla mihin on opiskellut. Ei opiskelut välttämättä hukkaan mene jos osaa hyödyntää tutkintonsa jossain muussa työssä tai alalla. Tutkinto on, kuten kerrot, silloin varmasti turhaa jos tekee tietoisen päätöksen että saatu oppi oli täysin arvotonta. Silloin on kykenemätön ja haluton hyödyntämään millään tavoin oppimaansa. Ihminen lukitsee itsensä ulos mahdollisuuksista. Olen sitäkin nähnyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2745
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2290
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1876
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1610
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      167
      1324
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      280
      1149
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1014
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      179
      936
    Aihe