Sydämen usko tuo pelastuksen

Anonyymi

Raa­mat­tu pu­huu sy­dä­men us­kos­ta. On­ko syk­ki­vä sy­dä­mem­me myös us­kon tyys­si­ja?

Jos­sain sy­dä­men seu­dul­la tun­nem­me ai­na­kin oman­tun­non ään­tä ja rak­kau­den tun­net­ta. Us­ko ei kui­ten­kaan ole tun­net­ta, jo­ten sitä ei voi sa­mal­la ta­val­la pai­kal­lis­taa.

Vä­lil­lä saa­tam­me epäil­lä, on­ko meil­lä us­koa ol­len­kaan, kun em­me tun­ne sitä. Sen si­jaan voim­me tun­tea ar­mon ja si­säi­sen rau­han. Eh­kä us­ko on luon­te­vin­ta si­joit­taa sy­dä­men lä­hel­le. Paa­va­li sa­noo­kin, et­tä ”sy­dä­men us­ko tuo van­hurs­kau­den” (Room. 10:10).

Us­ko ja jär­ki eril­lään

Raa­ma­tus­sa an­ne­taan sy­dä­mel­le ar­vo­kas ase­ma. Ju­ma­lan lap­sen sy­dä­mel­lä asuu Pyhä Hen­ki ja Jee­sus Kris­tus. Sy­dä­meen lah­joi­te­taan myös rak­kaus, joka liit­tää Ju­ma­lan lap­set toi­siin­sa. Li­säk­si sy­dän käy ru­kouk­ses­sa vuo­ro­pu­he­lua Ju­ma­lan kans­sa.

Mei­dän teh­tä­väk­sem­me jää pi­tää py­hän asuin­si­ja siis­tis­sä kun­nos­sa ja pi­tää sin­ne an­ne­tuis­ta lah­jois­ta hy­vää huol­ta. Jee­sus viih­tyy sy­dä­mel­läm­me kun ha­lu­am­me us­koa, tais­tel­la pa­huut­ta vas­taan ja pi­tää jär­jen loi­tol­la us­ko­na­si­ois­ta.

Ju­ma­la loi ra­jat­to­man maa­il­man ja an­toi meil­le ra­jal­li­sen ym­mär­ryk­sen. Kir­joit­ta­es­saan efe­so­lais­kir­jet­tä Paa­va­lil­la oli mie­les­sään ne, joi­den mie­les­tä kaik­kein tär­kein­tä ih­mi­sen elä­mäs­sä on tie­to. Paa­va­li pu­huu eri­lai­ses­ta tie­dos­ta. Se ei ole ta­val­lis­ta jär­ki­pe­räis­tä vii­saut­ta, vaan ym­mär­rys­tä pe­las­tuk­ses­ta, jon­ka Ju­ma­la on val­mis­ta­nut Po­jas­saan Jee­suk­ses­sa Kris­tuk­ses­sa. Tut­ki­mal­la ja jär­kei­le­mäl­lä pää­see sy­väl­le, pit­käl­le ja kor­ke­al­le, mut­ta ei kos­kaan täy­del­li­seen tie­toon, jon­ka vain Ju­ma­la voi ih­mi­sel­le an­taa.

Rak­kaus hei­jas­tuu ulos­päin

Saa­vut­taak­seen Ju­ma­lan täy­tey­den tar­vi­taan jo­tain suu­rem­paa ja ja­lom­paa kuin tie­toa. On kes­ki­tyt­tä­vä Kris­tuk­sen ris­tiin ja ol­ta­va kuu­li­ai­nen hä­nen sa­naan­sa koh­taan. Paa­va­li kir­joit­taa: ”Kris­tus asuu tei­dän sy­dä­mis­sän­ne, kun te us­kot­te, ja rak­kaus on elä­män­ne pe­rus­tus ja kas­vu­poh­ja. Sil­loin te ky­ke­net­te yh­des­sä kaik­kien py­hien kans­sa kä­sit­tä­mään kai­ken le­vey­den, pi­tuu­den, kor­keu­den ja sy­vyy­den, ja voit­te ta­ju­ta Kris­tuk­sen rak­kau­den, joka ylit­tää kai­ken tie­don. Niin Ju­ma­lan koko täy­teys val­taa tei­dät.” (Ef. 3:17-19)

Tär­kein ja suu­rin on Ju­ma­lan rak­kaus. Sen Paa­va­li ker­too mo­nin sa­noin rak­kau­den ylis­tys­lau­lus­sa (1. Kor. 13). Sy­dä­men us­ko pe­rus­tuu Ju­ma­lan rak­kau­teen mei­tä koh­taan.

Ju­ma­lan rak­kaus ei jää vain si­säl­lem­me, vaan se hei­jas­tuu ulos­päin ja muo­dos­taa si­teen Ju­ma­lan las­ten vä­lil­le. Tun­ties­sam­me tätä rak­kaut­ta to­te­am­me sa­mal­la us­kon ole­mas­sa­o­lon. Voim­me jät­tää elä­mäm­me Ju­ma­lan huo­len­pi­toon.

Ju­ma­la ky­ke­nee te­ke­mään meis­sä vai­kut­ta­val­la voi­mal­laan mo­nin ver­roin enem­män kuin osaam­me pyy­tää tai edes aja­tel­la. Ru­kouk­sek­si riit­tää usein: Ab­ba, ra­kas Isä. Tun­nus­tam­me sy­dä­men us­koa ja luot­ta­mus­ta Ju­ma­laan.

Pet­ri Sa­to­maa

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rukous on kuin runkkausta. Tuo hetkeksi itselle hyvää oloa mutta oikeasti ei vaikuta mihinkään.
      Aamen.

    • Anonyymi

      Usko SRK:n (harha)oppeihin tuo pelastuksen. Siinä ei jeesuksia tarvita!

    • Anonyymi

      Abba on hyvä yhtye. Sitä saa uskovaisetkin kuunnella, ainakin salaa

    • Anonyymi

      1 Tämä Melkisedek oli Salemin kuningas ja Korkeimman Jumalan pappi. Kun Abraham oli paluumatkalla lyötyään kuninkaat, Melkisedek tuli häntä vastaan ja siunasi hänet,
      2 ja Abraham antoi hänelle kymmenykset kaikesta saaliistaan. Hän on ensinnäkin "vanhurskauden kuningas", mitä hänen nimensä merkitsee, ja lisäksi Salemin kuningas eli "rauhan kuningas".
      3 Hänellä ei ole isää, ei äitiä eikä sukuluetteloa, hänen elinpäivillään ei ole alkua eikä loppua. Hänet on kuvattu Jumalan Pojan kaltaiseksi, ja hän pysyy pappina ainaisesti.
      4 Pankaa merkille, kuinka suuri hän on: kantaisämme Abrahamkin antoi hänelle kymmenykset, parhaimman osan sotasaaliistaan.
      5 Niiden Leevin jälkeläisten, jotka on asetettu papeiksi, tulee lain käskyn mukaan kerätä kymmenykset kansalta, omilta veljiltään, jotka hekin ovat Abrahamin jälkeläisiä.
      6 Mutta Melkisedek, joka ei ollut heidän sukuaan, otti kymmenykset Abrahamilta ja siunasi hänet, vaikka Abraham jo oli saanut Jumalan lupaukset.

      • Anonyymi

        19 Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: "Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan" -- näin sanoo Herra.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        19 Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: "Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan" -- näin sanoo Herra.

        11 Muistakaa, että te olitte synnyltänne vierasheimoisia, ympärileikkaamattomia -- niinhän teitä nimittävät ne, joita ihmisten tekemän leikkauksen vuoksi sanotaan ympärileikatuiksi.
        12 Siihen aikaan te elitte ilman Kristusta, Israelin kansan ulkopuolella ja osattomina liitoista ja niiden lupauksista, olitte maailmassa vailla toivoa ja vailla Jumalaa.
        13 Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe