Rakkauden ehtymätön lähde

Anonyymi

Rak­kau­des­ta lau­le­taan, kir­joi­te­taan ja pu­hu­taan pal­jon. Sii­tä on teh­ty hy­vin kau­nii­ta ja tun­teel­li­sia lau­lu­ja. Rak­kaus­ru­not vie­vät ih­mis­mie­len kai­hoi­siin aa­tok­siin. Puhe rak­kau­des­ta he­rät­tää meis­sä her­kim­mät tun­teem­me. Rak­kau­den ni­meen van­no­taan ja teh­dään suu­ria lu­pauk­sia.

Jos­kus tun­tuu sil­tä, et­tä tuo sana, rak­kaus, on me­net­tä­nyt mer­ki­tys­tään ja kär­si­nyt suu­ren ar­vo­na­len­nuk­sen. Niin hem­pei­tä ja epä­to­del­li­sia ovat mo­net lau­lut ja pu­heet. Niis­sä ko­ros­tuu voi­mak­kaas­ti li­hal­li­suus ja su­ku­puo­li­nen rak­kaus. Li­han himo, sil­mäin pyyn­tö ja elä­män ko­reus ovat val­lan­neet ih­mi­sen mie­len. It­se­käs ja omaa etu­aan et­si­vä rak­kaus on tu­hon­nut mo­net avi­o­lii­tot ja ih­mis­suh­teet.

Rak­kaus maa­il­maan

Us­ko­vai­sen mie­len täyt­tää suu­ri mur­he, kun niin mo­nen nuo­ren tai van­hem­man ys­tä­vän mie­len on val­lan­nut maa­il­man­rak­kaus ja hän on la­kan­nut kil­voit­te­le­mas­ta us­kon­tiel­lä. Ih­mi­nen luu­lee pää­se­vän­sä hel­pom­mal­la ja saa­van­sa elä­mäs­tä ir­ti enem­män, kun jät­tää us­ko­nys­tä­vien tur­val­li­sen ko­din.

Sii­o­nin lau­lu ku­vaa pu­hut­te­le­vas­ti maa­il­man me­noa: ”Mitä siis aut­toi hur­ma, he­ku­ma het­ki­nen, kun sie­lun on se sur­ma ja it­ku iä­i­nen?” (Sl. 250:6.) Ar­vok­kain­kin aar­re, min­kä ih­mi­nen voi maa­il­mas­sa saa­vut­taa, kal­pe­nee tai­vaal­lis­ten aar­tei­den rin­nal­la. Maa­il­mas­sa kaik­ki on ka­to­a­vais­ta. Meil­lä ei ole tääl­lä ajas­sa py­sy­vää asuin­si­jaa. Kaik­ki muu ka­to­aa, mut­ta Ju­ma­lan sana py­syy ian­kaik­ki­ses­ti.

Sie­lu­jen vi­hol­li­nen pet­kut­taa ove­las­ti. Se us­kot­te­lee, et­tä us­ko­vai­nen voi­si elää jon­kin­lai­ses­sa vä­li­maas­tos­sa maa­il­man ja Ju­ma­lan val­ta­kun­nan vä­lis­sä. Täl­löin maa­il­man­rak­kaus on val­lan­nut mie­len ja yh­tey­det us­ko­vai­siin ovat vii­len­ty­neet. Toi­saal­ta saat­taa edel­leen ol­la ha­lua ja kai­paus­ta evan­ke­liu­min läh­teil­le, mut­ta us­kos­ta on tul­lut vain ul­ko­nai­nen asia. Em­me voi pal­vel­la kah­ta her­raa. Jos me ra­kas­tam­me maa­il­maa, ei meis­sä asu Ju­ma­lan rak­kaus. (Luuk. 16:13.)

Ju­ma­la on rak­kaus

Rak­kaus ei ole pelk­kää tun­net­ta, vaan se on tah­don suun­ta. Mitä toi­vot tois­ten te­ke­vän it­sel­le­si, tee sinä se heil­le. Nämä Va­pah­ta­jan sa­nat so­pi­vat kaik­kiin elä­män­ti­lan­tei­siin.

Ju­ma­la on rak­kau­den eh­ty­mä­tön läh­de. Sik­si on vää­rin sa­noa, et­tä Ju­ma­lan rak­kaus on lop­pu­nut. Se ei lopu kos­kaan, vaan syn­nin ja tot­te­le­mat­to­muu­den täh­den Ju­ma­lan rak­kaus voi jou­tua ih­mi­sel­tä ka­dok­siin. Se löy­tyy uu­del­leen ar­mon ja an­teek­si­an­ta­muk­sen kaut­ta.

Raa­ma­tun mu­kaan rak­kau­des­sa ei ole pel­koa, vaan rak­kaus kar­kot­taa sen pois (1. Joh. 4:17–18). Rak­kaus on kuin kul­tai­nen por­taik­ko, jota myö­ten sy­dän kii­pe­ää tai­vaa­seen.

Pek­ka Kyl­lö­nen

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      19 Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä
      20 ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon -- hänen ruumiinsa -- kautta.
      21 Meillä on suuri ylipappi, jonka haltuun on uskottu Jumalan koko huone.
      22 Astukaamme sen tähden Jumalan eteen vilpittömin sydämin ja varmoina uskossamme, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä.
      23 Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava.

      • Anonyymi

        25 Veljet, jotta ette olisi oman viisautenne varassa, teidän tulee tuntea tämä salaisuus: paatumus, joka on kohdannut osaa Israelin kansasta, kestää siihen asti kun muista kansoista koottava määrä on tullut täyteen.
        26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.
        27 Ja tämä on minun liittoni heidän kanssaan: minä otan pois heidän syntinsä.
        28 Evankeliumin torjuessaan he ovat Jumalan vihollisia, teidän tähtenne, mutta valinnan perusteella he ovat Jumalalle rakkaita, isien tähden


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        25 Veljet, jotta ette olisi oman viisautenne varassa, teidän tulee tuntea tämä salaisuus: paatumus, joka on kohdannut osaa Israelin kansasta, kestää siihen asti kun muista kansoista koottava määrä on tullut täyteen.
        26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.
        27 Ja tämä on minun liittoni heidän kanssaan: minä otan pois heidän syntinsä.
        28 Evankeliumin torjuessaan he ovat Jumalan vihollisia, teidän tähtenne, mutta valinnan perusteella he ovat Jumalalle rakkaita, isien tähden

        19 Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät.
        20 Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe