Jumalan aika ja ihmisern aika

Anonyymi

Mar­ras­kuus­sa me nä­em­me kaik­ki­al­la pur­ka­mi­sen jäl­kiä. On Ju­ma­lan ai­kaa elää myös vuo­den kier­to­jen vaih­te­luis­sa.

Koko luo­ma­kun­ta on rii­su­nut veh­re­än asun­sa ja elää mo­nel­la ta­val­la kuol­lees­sa ti­las­sa odot­ta­en uut­ta ke­vät­tä ja uut­ta nou­sua. Vii­mei­set kuk­ka­si­pu­lit­kin on jo las­ket­tu maan po­veen odot­ta­maan ke­vät­tä. Mar­ras­kuun pi­mey­des­sä on pal­jon sel­lais­ta, mikä pu­hut­te­lee ih­mis­tä ja saa ajat­te­le­maan omaa osaa tä­män kai­ken kes­kel­lä. Moni odot­taa jo­ta­kin uut­ta ja pa­rem­paa.

Toi­sen Pie­ta­rin kir­jeen kol­man­nes­sa lu­vus­sa pu­hu­taan myös toi­sen­lai­ses­ta ra­ken­ta­mi­ses­ta ja pur­ka­mi­ses­ta. Elä­män ra­ken­ta­mi­ses­sa on hyvä ol­la kär­si­väl­li­nen ja luot­taa Ju­ma­lan lu­pauk­siin. Kan­nat­taa val­voa us­kos­sa. Raa­ma­tun sa­nan mu­kai­ses­ti ih­mi­sen on hyvä val­voa odot­ta­en Her­ran tois­ta tu­le­mis­ta, joka tu­lee kuin va­ras yöl­lä. Sil­loin pal­jas­tuu maa ja kaik­ki se, mitä ih­mi­nen on maan pääl­lä saa­nut ai­kaan. (2. Piet. 3:10.)

Ju­ma­la ei hyl­kää

Kuk­ka­si­pu­lei­ta tai vaik­ka­pa uut­ta puu­ta is­tut­ta­es­sa oli­si mu­ka­va näh­dä heti kuk­kien kuk­ki­van tai puun ole­van suu­ri. Ker­ran eräs lap­sis­tam­me to­te­si ome­na­puu­ta is­tut­ta­es­sam­me, et­tä koh­ta he pää­se­vät ra­ken­ta­maan ma­jan tai kei­nun ome­na­puun ok­sis­toon. Jou­duin to­te­a­maan po­jal­le, et­tä tai­taa käy­dä niin, et­tä jos Ju­ma­la suo, ome­na­puun ok­sil­le ra­ken­ta­vat ma­jan­sa vas­ta las­ten­lap­sem­me. Niin, jos Ju­ma­la suo. Kaik­ki on Ju­ma­lan kä­des­sä.

Elä­män kes­kel­lä ih­mi­sen on hyvä muis­taa, mitä Ju­ma­la on lu­van­nut meil­le. Jo kas­te- ja lä­he­tys­käs­kys­sä mei­tä on ke­ho­tet­tu nou­dat­ta­maan Ju­ma­lan käs­ky­jä ja ke­ho­tuk­sia. Us­ko­vai­nen saa kan­taa sy­dä­mes­sään näi­tä uu­den lii­ton lu­pauk­sia tä­nään­kin. ”Kat­so, minä olen tei­dän kans­san­ne joka päi­vä maa­il­man lop­puun as­ti” (Matt. 28:20). Her­ra ei ole hy­län­nyt kan­saan­sa kos­kaan, vaan ih­mi­nen on voi­nut hy­lä­tä Ju­ma­lan­sa syn­nin pe­tok­sen kaut­ta.

Her­ra pi­tää lu­pauk­sen­sa

Sil­loin, kun elä­mä ei me­ne­kään sil­lä ta­val­la kuin it­se oli­si ha­lun­nut sitä ra­ken­taa, on hyvä muis­taa: ”Her­ral­le yk­si päi­vä on kuin tu­hat vuot­ta ja tu­hat vuot­ta kuin yk­si päi­vä. Ei Her­ra vit­kas­te­le täyt­tä­es­sään lu­paus­taan, vaik­ka hän joi­den­kin mie­les­tä on myö­häs­sä.” (2. Piet. 3:8–9.)

Vie­lä ker­ran on se päi­vä, jol­loin kär­si­väl­li­nen us­ko­vai­nen ih­mi­nen saa pal­kin­ton­sa, voit­to­sep­pe­leen. Elä­män kes­kel­lä on tär­ke­ää us­koa oma­koh­tai­ses­ti syn­nit an­teek­si ja elää to­dek­si Ju­ma­lan ar­moa ar­jen­kin kes­kel­lä. Täl­lä­kin het­kel­lä kan­nat­taa jää­dä us­ko­maan.

Sam­po Luuk­ko­nen

3

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      22 Lain mukaan melkein kaikki puhdistetaan verellä, eikä anteeksianto ole mahdollinen, ellei vuodateta uhriverta.
      23 Kun siis taivaan todellisuuden kuvat on näin puhdistettava, tulee itse todellisuus puhdistaa paremmin uhrein.
      24 Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön, joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme.
      25 Hänen tarkoituksenaan ei myöskään ole antaa uhriaan toistuvasti, niin kuin tavallinen ylipappi kerran vuodessa vie kaikkeinpyhimpään verta, joka ei ole hänen omaansa.
      26 Muutoinhan Kristuksen olisi pitänyt kärsiä kuolema monet kerrat maailman luomisesta lähtien. Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan.
      27 Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle.
      28 Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.

      • Anonyymi

        6 Meillä on saamamme armon mukaan erilaisia armolahjoja. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa.
        7 Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon.
        8 rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        6 Meillä on saamamme armon mukaan erilaisia armolahjoja. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa.
        7 Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon.
        8 rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin.

        14 Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin.
        15 Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.
        16 Ristillä kuollessaan hän omassa ruumiissaan sai aikaan sovinnon Jumalan ja näiden molempien välille ja teki näin lopun vihollisuudesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe