Jumalan lapseksi yksinkertaisella uskolla

Anonyymi

– Olen ru­koil­lut kym­me­niä vuo­sia, et­tä sai­sin syn­nit an­teek­si.

Näin tun­to­ja ava­si ih­mi­nen, joka juu­ri oli saa­nut kuul­la ja us­koa ian­kaik­ki­sen evan­ke­liu­min omal­le koh­dal­leen. Vaa­san su­vi­seu­rois­sa saim­me kuul­la, et­tä pari tu­hat­ta vuot­ta van­ha sa­no­ma ei ole muut­tu­nut. Jee­suk­sen omil­le ope­tus­lap­sil­leen an­ta­maa teh­tä­vää saar­na­ta ”pa­ran­nus­ta ja syn­tien an­teek­si­an­ta­mus­ta” jat­ke­taan edel­leen.

Jo­kai­nen Ju­ma­lan lap­si on Py­hän Hen­gen pap­pi. Meil­le on an­net­tu val­ta an­taa syn­nit an­teek­si. Täs­tä saam­me lu­kea Jo­han­nek­sen evan­ke­liu­min 20. lu­vus­sa: ”Ot­ta­kaa Pyhä Hen­ki, joil­le te syn­nit an­teek­si an­nat­te, niil­le ne ovat an­teek­si an­ne­tut”.

Mo­nes­ti pa­ran­nuk­sen te­ki­jöi­tä koh­da­taan ar­ki­ses­sa työs­sä ja yl­lät­tä­vis­sä­kin ti­lan­teis­sa. Pa­ran­nuk­sen te­ol­le ei ole tar­koin mää­ri­tel­tyä paik­kaa tai ai­kaa. Kun ih­mi­nen ko­kee syn­nin pai­na­van omaa­tun­to­aan, us­ko­vai­nen ih­mi­nen ju­lis­taa hä­nel­le syn­nit an­teek­si Jee­suk­sen so­vin­to­työn täh­den. Sil­loin on hyvä ot­taa vas­taan evan­ke­liu­min siu­naus.

Pe­las­tus­ta ei an­sai­ta omil­la töil­lä

Meil­lä kai­kil­la on tar­ve pa­ran­taa omia te­ke­mi­si­äm­me. Ha­lu­ai­sim­me ol­la pa­rem­pia ih­mi­siä. Us­kon asi­oi­ta em­me voi omin voi­min pa­ran­taa. Pa­ran­nus­ta ei teh­dä niin, et­tä en­sin pa­ran­ne­taan elä­mää ja sit­ten, kun se tun­tuu ole­van tar­peek­si hyvä, aja­tel­laan, et­tä voi liit­tyä Ju­ma­lan las­ten jouk­koon. Jee­sus va­roit­taa täl­lai­ses­ta pa­ran­nuk­sen­te­os­ta. (Matt 12:44–45.)

Erääl­lä ai­kui­sel­la nuo­rel­la oli et­sik­ko­ai­ka. Ju­ma­la pu­hut­te­li hän­tä, ja an­toi Py­hän Hen­gen vai­kut­taa hä­nes­sä syn­nin­tun­non. Hän ha­lu­si teh­dä pa­ran­nuk­sen, mut­ta maal­li­set asi­at tun­tui­vat ylit­se­pää­se­mät­tö­mil­tä: Hän koki, et­tä voi­dak­seen teh­dä pa­ran­nuk­sen hä­nen oli­si pi­tä­nyt ero­ta avo­puo­li­sos­taan, yrit­tää se­lit­tää us­ko­aan lä­hei­sil­leen ja niin edel­leen. Tämä nuo­ri jak­soi kui­ten­kin luot­taa Ju­ma­laan ja us­koa syn­nit an­teek­si. Ju­ma­la siu­na­si hän­tä niin, et­tä kaik­ki asi­at jär­jes­tyi­vät par­hain päin.

Us­kon saa­mi­nen muut­taa elä­män

Jär­ki ja us­ko ovat mon­ta ker­taa vas­tak­kain, sil­lä us­koa ei voi jär­jel­lä ta­voit­taa. Tä­mä­kin on Ju­ma­lan tah­to: ”mut­ta kun maa­il­ma ei omas­sa vii­sau­des­saan op­pi­nut tun­te­maan Ju­ma­laa, Ju­ma­la kat­soi hy­väk­si ju­lis­taa hul­luut­ta ja näin pe­las­taa ne, jot­ka us­ko­vat” (1. Kor. 1:21). Jee­sus ko­ros­ti sen vuok­si lap­sen­kal­tais­ta us­koa ja nos­ti lap­sen us­kon esi­ku­vak­si. Lap­si luot­taa van­hem­piin­sa: jo pie­ni vau­va luot­taa saa­van­sa tar­vit­ta­van hoi­van ja huo­len­pi­don.

Näin Ju­ma­la ha­lu­ai­si mei­dän­kin luot­ta­van sa­naan­sa. Puhe sii­tä, et­tä maan pääl­lä on Ju­ma­lan lap­sia, jot­ka ovat ju­lis­ta­neet syn­te­jä an­teek­si Jee­suk­sen kuo­le­man jäl­keen tä­hän päi­vään saak­ka, on ih­mis­jär­jel­le tyh­mää saar­naa. Mut­ta Ju­ma­la on sa­nas­saan lu­van­nut, et­tä täl­lai­nen tyh­mä saar­na pe­las­taa ne, jot­ka sii­hen us­ko­vat.

Ju­ma­la on hy­vyy­den läh­de. Hän an­taa evan­ke­liu­min vai­kut­taa ih­mi­ses­sä ”hen­gen he­del­mi­nä”. Ih­mi­sen ei tar­vit­se kuin ot­taa vas­taan siu­naus, Ju­ma­la an­taa kai­ken muun. Jee­sus ei tur­haan sa­no­nut, et­tä ”et­si­kää en­sin Ju­ma­lan val­ta­kun­taa ja hä­nen van­hurs­kaut­tan­sa”. Ju­ma­lal­ta saam­me evan­ke­liu­min kaut­ta voi­mat us­ko­mi­seen. Kun ih­mi­nen saa syn­nit an­teek­si, tu­lee halu muut­taa elä­mään­sä Ju­ma­lan tah­don mu­kai­sek­si.

Juha Luok­ka­la

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      7 Jos maa imee sisäänsä sateen, joka sitä usein kastelee, ja tuottaa sadon viljelijöilleen, se saa osakseen Jumalan siunauksen.
      8 Mutta jos se kasvaa ohdaketta ja orjantappuraa, se ei kelpaa mihinkään. Sitä uhkaa kirous, ja niin se lopulta poltetaan.
      9 Te, rakkaat ystävät, olette kuitenkin tuo parempi maa, ja teitä odottaa pelastus. Olemme siitä varmoja, vaikka puhunkin näin.
      10 Eihän Jumala ole epäoikeudenmukainen, ei hän unohda teidän tekojanne eikä rakkauttanne, jota olette osoittaneet hänen nimeään kohtaan, kun olette palvelleet hänen pyhiään ja yhä palvelette heitä.
      11 Hartaasti vain odotamme, että te itse kukin loppuun asti yhtä innokkaasti haluatte kokea yhteisen toivomme täyttymisen.
      12 Älkää päästäkö itseänne veltostumaan, vaan seuratkaa niiden esimerkkiä, jotka ovat uskoneet ja kärsivällisesti odottaneet ja sen tähden saavat omakseen sen, minkä Jumala on luvannut.

      • Anonyymi

        5 Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta.
        6 Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään.
        7 Antakaa jokaiselle se, mikä hänelle kuuluu: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko, kenelle kunnia, sille kunnia.
        8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        5 Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta.
        6 Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään.
        7 Antakaa jokaiselle se, mikä hänelle kuuluu: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko, kenelle kunnia, sille kunnia.
        8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset.

        1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.


    • Anonyymi

      Myös yksinkertaisessa lapsenuskossa voi elää.Siihenhän kuuluu Jeesuksen tunnustaminen Herrakseen ja syntiensä sovittajaksi Golgatalla. Kun tämän on tehnyt ja pysyy siinä, on pelastettu. Jos lankeaa , voi pyytää parannusta tehden syntejään anteeksi. Tietenkin ,koska hän rakastaa Jeesusta,hän haluaa noudattaa kaikin voimin Jeesuksen opetuksia,koska ne perustuvat kymmeneen käskyyn.

    • Anonyymi

      Ei Jeesusta kiinnosta sinun syntisi, Häntä kiinnostaa haluatko seurata Hänen askelissaan vaiko et halua.

      se on noin yksinkertaista. JOS haluat, Hän uudestisynnyttää ja puhdistaa kaikesta synnistä ja siivoaa koko asunnon.

      asiat mutkistuu jos ei osat a julistaa TERVETTÄ evankeliumia ja jos laitetaan painopisteet mihin sattuu.

      • Anonyymi

        Vai ei Jeesusta kiinnosta synnit, huvin vuoksiko Hän kuoli? Menkää nyt epäuskonne kanssa pois täältä palstoilta, tuo menee jo Jumalan pilkan puolelle.


    • Anonyymi

      Painopiste on hukassa aloituksen pitkässä vuodatuksessa, eikä Raamatuss aol emitään tyhmiä saarnoja, se on ..hullutuksen kautta---se on kokonaan toinen asia kuin tyhmä saarna.

      pitäskö sitä uskaltaa joskus avata muukin käännös kuin se ikivanha huonolla suomella tehty Biblia!

    • Anonyymi

      Ei sillä ole mitään väliä, mitä nyt teet. Riittää, että uskot Jumalaan kuollessasi. Jeesuksen uhrin takia saat elää elämäsi aivan miten haluat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe