Jumalan rakkaus on suurin kaikesta

Anonyymi

Mitä on rak­kaus? Mi­ten sinä mää­rit­te­li­sit sen? Usein rak­kaut­ta se­li­te­tään äi­din ja lap­sen vä­li­sel­lä kiin­ty­myk­sel­lä ja huo­len­pi­dol­la. Täl­lai­nen kuva löy­tyy myös Raa­ma­tus­ta, kun pro­feet­ta pu­huu Ju­ma­lan rak­kau­des­ta: ”Unoh­taa­ko äi­ti rin­ta­lap­sen­sa, unoh­tai­si­ko hoi­va­ta koh­tun­sa he­del­mää? Vaik­ka hän unoh­tai­si­kin, minä en si­nua unoh­da.” (Jes. 49:15.)

Myös avi­o­puo­li­soi­den vä­lis­tä rak­kaut­ta pi­de­tään yh­te­nä voi­mak­kaim­mis­ta tun­ne­ti­lois­ta. Sat­tu­vas­ti tätä ku­va­si eräs koil­lis­maa­lai­nen mies, jon­ka vai­mo oli kuol­lut. Ta­ka­na oli yli kuu­den­kym­me­nen vuo­den mit­tai­nen yh­tei­nen tai­val. Van­han mie­hen rak­kau­den­tun­nus­tus ja suu­ri ikä­vä oli pal­jon pu­hu­va: ”Olen jak­sa­nut huo­nos­ti. Kyl­ki on vie­lä­kin ve­res­li­hal­la.”

Moni äi­ti ja isä on ko­ke­nut oman lap­sen me­net­tä­mi­sen raas­ta­van tus­kan. Sen tus­kan ja ki­vun suu­ruut­ta on vai­kea ku­vail­la.

Mo­nil­la meil­lä on lä­hei­siä ys­tä­viä, joi­den kans­sa on eri­tyi­sen tär­keä suh­de. Yk­si kau­neim­pia Raa­ma­tun esi­merk­ke­jä on Jo­na­ta­nin ja Daa­vi­din ys­tä­vyys. ”Jo­na­tan sol­mi Daa­vi­din kans­sa ys­tä­vyys­lii­ton, sil­lä hän ra­kas­ti tätä kuin omaa hen­ke­ään” (1. Sam. 18:3).

On­ko Ju­ma­la hy­län­nyt?

Kaik­kia edel­lä ku­vat­tu­ja pal­jon suu­rem­paa on Ju­ma­lan rak­kaus. Ju­ma­lan rak­kaus kut­suu, var­je­lee ja vie ker­ran tai­vaa­seen. Jee­sus it­se avaa tuon rak­kau­den suu­rim­man sa­lai­suu­den: ”Niin on Ju­ma­la maa­il­maa ra­kas­ta­nut, et­tä hän an­toi ai­no­an Poi­kan­sa” (Joh. 3:16). Ei ole suu­rem­paa rak­kau­den osoi­tus­ta kuin an­taa hen­ken­sä ys­tä­vien­sä puo­les­ta.

Paa­va­li va­kuut­taa Roo­man kris­ti­tyil­le, et­tä Ju­ma­la on omien­sa puo­lel­la myös suur­ten vas­toin­käy­mis­ten het­kel­lä. Nois­sa ti­lan­teis­sa me­kin saa­tam­me ky­sel­lä, on­ko Ju­ma­la unoh­ta­nut mi­nut. On­ko hän hy­län­nyt mi­nut? Tie­tää­kö Ju­ma­la mi­nun kär­si­myk­se­ni? Paa­va­li va­kuut­taa kir­jeen vas­taa­not­ta­jil­le, et­tä Ju­ma­la ra­kas­ta­es­saan ih­mis­tä ei sääs­tä­nyt edes omaa Poi­kaan­sa, vaan an­toi hä­net kuo­le­maan mei­dän puo­les­tam­me. Kuin­ka hän voi­si mei­dät unoh­taa? Roo­man us­ko­vai­set sai­vat ko­kea elä­mäs­sään vai­vaa us­kon täh­den. Mo­net heis­tä kär­si­vät mart­tyy­ri­kuo­le­man. Hei­tä koh­del­tiin kuin teu­raak­si vie­tä­viä lam­pai­ta.

Kai­ken ylit­se yl­tää kui­ten­kin Ju­ma­lan rak­kaus ja huo­len­pi­to. Mi­kään maal­li­nen voi­ma ei voi voit­taa Ju­ma­lan rak­kau­den voi­maa. Paa­va­lin ope­tuk­sen mu­kaan vain syn­ti voi vie­dä ih­mi­sen eroon Ju­ma­las­ta. Sil­loin­kin Ju­ma­lan kut­su­va rak­kaus et­sii ka­don­nut­ta.

Ju­ma­lan rak­kaut­ta ja huo­len­pi­toa ko­e­taan jo tääl­lä elä­mäs­sä, mut­ta ker­ran se val­ke­nee täy­del­li­se­nä kirk­kau­den maas­sa. äs­ken pää­si­äi­se­nä lau­loim­me: ”Rak­kau­den, ar­mon läh­de Jee­sus om­pi poh­ja­ton! Ken ois kuol­lut syn­nin täh­den, niin kuin Jee­sus kuol­lut on? Ken ois ees­tä pilk­kaa­jain­sa, vai­noo­jain­sa, mur­haa­jain­sa käy­nyt ko­vaan kuo­lo­hon?” (Vk. 80:1.)

Kut­su­va rak­kaus

Ju­ma­lan rak­kaut­ta on se, et­tä vie­lä on et­si­kon ai­ka. Ju­ma­la kut­suu ek­sy­nei­tä val­ta­kun­taan­sa. Ju­ma­lan evan­ke­liu­min ilo­sa­no­ma va­paut­taa ih­mi­sen syn­nin or­juu­des­ta ja siir­tää hä­net Ju­ma­lan val­ta­kun­taan, joka on ar­mon ja an­teek­si­an­ta­muk­sen val­ta­kun­ta.

Ar­mah­de­tun syn­ti­sen sy­dä­mes­sä syt­tyy Py­hän Hen­gen vai­ku­tuk­ses­ta rak­kaus ar­mah­ta­jaa koh­taan. Joka on pal­jon saa­nut an­teek­si, hän pal­jon ra­kas­taa. Apos­to­li Paa­va­li neu­voo us­ko­vai­sia: ”Rak­kaus oh­jat­koon elä­mään­ne, on­han Kris­tus­kin ra­kas­ta­nut mei­tä ja an­ta­nut mei­dän täh­tem­me it­sen­sä lah­jak­si” (Ef. 5:2).

On lah­ja, et­tä saa us­koa ja sy­dä­men täyt­tää elä­vä tai­vas­toi­vo. Kaik­ki on kui­ten­kin läh­tö­koh­dal­taan sitä, et­tä Ju­ma­la ra­kas­ti en­sin mei­tä. ”Niin py­sy­vät nämä kol­me: us­ko, toi­vo, rak­kaus. Mut­ta suu­rin niis­tä on rak­kaus.” (1. Kor. 13:13.) Ju­ma­la rak­kau­des­saan var­je­lee ja vie mei­dät ker­ran pe­ril­le Isän ko­tiin.

Mik­ko Käl­kä­jä

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      8 Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus.
      9 Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia.
      10 Hänestä tuli Jumalan asettama ylipappi, jonka pappeus on Melkisedekin pappeutta.

      • Anonyymi

        11 Tehän tiedätte, mikä hetki on käsillä. Teidän on aika herätä unesta, sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun meistä tuli uskovia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        11 Tehän tiedätte, mikä hetki on käsillä. Teidän on aika herätä unesta, sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun meistä tuli uskovia.

        17 Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet,
        18 ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa
        19 ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima,
        20 jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa,
        21 ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa.


    • Anonyymi

      Mä en ymmärrä miks jotkut tämmösillä kirjotuksilla yrittää varmistaa pelastusta.
      Monetkin tämmöiset kirjoittajat voi kokea viimeisellä tuomiolla karmivan yllätyksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe