SVT vai paniikkihäiriö?

Anonyymi

Olen 17-vuotias tyttö, mulla alkoi 14-vuotiaana ihmeelliset kohtaukset, joissa sydän hakkaa nopeasti. En ole kirjannut ylös paljonko syke kohtausten aikana on ollut, mutta se on ollu selkeesti mun normaalista sykkeestä poikkeavaa. Kävin silloin kun ne alko kouluterkkarilla, joka sanoi että kyseessä vois olla takykardia ja pitäis mennä EKG:hen, tai kyseessä voi olla paniikkikohtaukset. En koskaan tutkinu kumpaakaan asiaa tarkemmin.

Nää kohtaukset siis jatkuu edelleen ja oon epäileväinen, että kyseessä ois joko supraventrikulaarinen takykardia tai sitäkin ehkä todennäköisimmin paniikkihäiriö. Oon vältelly esimerkiks treeneissä käymistä ja tiettyjä paikkoja koulussa niiden kohtausten takia. Mulle on kehittyny julkisten paikkojen kammo näiden kohtausten takia, pelkään tosi usein et saan julkisella paikalla tälläsen kohtauksen ja sen takia oon jopa täysin kykenemätön menemään vieraisiin julkisiin paikkoihin yksin.

Se mitä tässä pohdin onkin, että kumpi vaiva olisi kyseessä? Alkamisestaan nää kohtaukset on eskaloitunu siinä mielessä, että pelkään niitä lähes joka päivä ja välttelen tilanteita. Mun oirekuva sopii ku nenä päähän paniikkihäiriöön, mutta nää kohtaukset ei oo alussa (3 vuotta sitten) aiheuttanu sellaista henkistä rasitetta mitä nykyään, joten pohdin tässä sitä, että onko mahdollinen alla piilevä SVT voinut laukaista paniikkihäiriön? Että mulla olis taustalla SVT, joka on eskaloitunu paniikkihäiriöksi?

Onko kellään kokemusta SVTstä tai SVTn ja paniikkihäiriön samanaikasuudesta tai ristiin diagnosoinnista?

Loppuun mainittakoon, että olen normaalipainoinen, en käytä mitään päihteitä enkä juo, mutta stimulanttilääkitys on (metyylifenidaatti, ollut vasta vuoden, oireet alkaneet ennen lääkitystä). Diagnosoimaton astma mulla on myös.

6

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinun tehtäväsi ei ole diagnosoida itseäsi, ja sen paremmin siihen ei pysty kukaan netin välityksellä. Kovin kiinnostuneelta vaikutat terveys- tai pikemminkin sairausasioista, kun olet noin täsmälliset diagnoosit itsellesi löytänyt.

      Olet nuori. Joten varaa aika lääkäriin, niin sinut tutkitaan kunnolla. Et pysty kuitenkaan välttämään lääkärintarkastuksia tulevaisuudessa, sillä moneen kouluun hakeutuessa tai viimeistään työpaikkaa hakiessa saattaa joutua käymään terveystarkastuksessa. Olisi parempi tietää tilanne nyt. Terveydentilasi vaikuttaa tulevaisuuden suunnitelmiin kuten ammatilliseen uraasi. Et varmaankaan halua valita ammattia, josta saat terveyshaittaa?

      Astma on sekin hoitamattomana tappava tauti. Eli käy lääkärissä, niin saat varmistuksen sille, mikä sinulla on. Ovatpa oireet sitten fyysisisä tai psyykkisiä, niin ne tulee ottaa huomioon mm. ammatinvalinnassa. Saat myös vaivoihisi lääkehoitoa, jos sellaista on tarjolla.

    • Anonyymi

      Voi olla kumpaa vaan tai jopa molempia. Sinun on varattava lääkärille aika. Itselläni oli hengenahdistuskohtauksia ja tuntui että taju lähtee. Selviteltiin oliko paniikkihäiriö vai astmaa ja astma diagnosoitiin. Nyt käytössä erilaisia lääkkeitä ja astma pysyy kurissa.

    • Anonyymi

      Diagnosoimaton astma ? Hmh....siis itse olet päätellyt, että sinulla on ?
      Ei kai sellaista "tautia" voi olla kuin "diagnosoimaton astma".
      Tilaa ihmeessä läkäriaika ja selvitytä oireittesi syy.
      Kaikkea hyvää sinulle ! Tsemppiä !

      • Anonyymi

        Siis diagnosoimattomalla astmalla tarkoitan, että mulla on selkeät astmaoireet ja paljon riskitekijöitä, joten on varmaa että mulla on astma.

        Kiitos tsempeistä!


    • Anonyymi

      Vaikutat henkilöltä , joka lukee netistä kaiken maailman vaivoja ja nappaa ne itselleen diagnoosiksi. Mitäpä ajattelet siitä, että lääkäri, esim kardiologi ( sydänlääkäri) on opiskellut näitä asioita ensin 6v ,kun ln valmistunut lääkäriksi ja sitten seuraavat 6 vuotta ,kun on erikoistunut kardiologiaan. Ja ihan saman ajan ovat opiskelleet kaikki eri alojen erikoislääkärit. Ja SINÄ 17 - tyttö imuroit itsellesi netistä diagnooseja . Onko se niin kiva julistaa , että on ahdistunut ja paniikkihäiriöinen.

      Hanki itsellesi elämä, juokse tyttö juokse ja suuntaa ajatuksesi tulevaisuuteen ja energiasi tiiviiseen opiskeluun , jotta tulevaisuudessa elätät itsesi, etkä märise kortistossa.

    • Anonyymi

      Jatkoaa edellisee,,, olet jo 14v käynyt terkkarilla asia tiimoilta , siis siitä on 3 vuotta , etkä ole mennyt huoltajasi kanssa tutkimuksiin. Ei ole todellista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe