Rahapelivoitto ja toimeentulotuen vyörytys

Anonyymi

Kuinka pitkään yksittäistä rahapelivoittoa vyörytetään/ jaksotetaan toimeentulotukea haettaessa? En löydä Kelan sivuilta tietoa.

Olen saanut toimeentulotukea reilun 100e/kk, ja voitin yli tonnin. Minulla on paljon laskuja ja kulutusluotto, jotka maksan kerralla pois. Jäljelle ei jää mitään, vain hieman paremmat jouluruoat kuin yleensä. Miten nyt käy, vyöryttääkö Kela tuota voittosummaa monta kuukautta? Haluaisin maksaa luoton pois, mutta jos en sitten saa kuukausiin toimewntulotukea, vaikka raha on käytetty, niin en pärjää.

8

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän ne voi pari kolme kuukautta vyöryttää.

    • Anonyymi

      Sellaista rahaa joka ei ole käytettävissä ei saa vyöryttää. Kela rikkoo tuota sääntöä lakia venyttämällä kovin herkästi joten valitusta kehiin heti ensimmäisestä vyörytyspäätöksestä alkaen. Kelan oikaisuvaatimuskeskus ei tee aina lain mukaisia päätöksiä mutta hallinto-oikeudessa saattaa muutta. Tavallaan peliä tuo valittaminenkin on mutta sillä erotuksella ettei siinä voi hävitä, on vain voitettavaa kun häviö ei maksa mitään.

    • Anonyymi

      Köyhän ei kannata käyttää pelitiliä , kaikki rahaliikenne käteisenä

    • Anonyymi

      Tavanomaisesti Kela katsoo päätöstä varten tuloja kahden edellisen kuukauden ajalta, näin olen ainakin ymmärtänyt.

      Sen sijaan isompien rahasummien kyseessä ollen silloin se aikamäärä voi kasvaa, kyllä se varmasti ihan perusteltua on että jos jossain rahapelissä voittaa vaikka 100 tuhatta euroa, ei varmaankaan Kela ole heti 2 kk jälkeen maksamassa uudelleen toimeentulotukea.

      Kuinka pitkäksi em. aika voi venyä sitä en tiedä, kysehän on siitä onko käytettävissä olevia varoja jota voi käyttää ennen toimeentulotukea.

      Tässä vaiheessa onkin se kohta jolloin alkaa keinottelu ja veivaaminen, eli jos joku voittaa rahapelissä vaikkapa 100 tuhatta euroa, mutta se raha "häviää" yllättäen vaikkapa 6 kuukauden aikana, sitten voikin kysyä, onko se uskottavaa että rahan saanut henkilö käytti keskimäärin yli 15 tuhatta euroa elinkustannuksiin, ja sitten 6 kuukauden jälkeen on taas tyytyväinen toimeentulotuen tuomaan olemattomaan elintasoon?

      Raha voi mennä oikeasti todella nopeasti, siitä ei ole todistamisen tarvetta, mutta miten Kela suhtautuu siihen?

      Kaikki normaalit ihmiset joilla on tulopuoli edes kohtuullisesti järkevällä tasolla, eivät varmasti vaivaudu toimeentulotuen kanssa kikkailemaan, mutta ainahan on sellaisia henkilöitä jotka pyrkii miljonääreinäkin maksimoimaan kaikki mahdolliset tulonsa viimeistä senttiä myöten.

      • Anonyymi

        "voikin kysyä, onko se uskottavaa että rahan saanut henkilö käytti keskimäärin yli 15 tuhatta euroa elinkustannuksiin, ja sitten 6 kuukauden jälkeen on taas tyytyväinen toimeentulotuen tuomaan olemattomaan elintasoon?"

        Tämä on siis tärkeä kysymys silloin, jos ko. rahapelivoiton saaneella on vaikkapa paljon rahapelaamiseen liittyvää toimintaa. Jos henkilö on vaikkapa pokeripeliammattilainen, kysymys on kyllä melko hyvä, koska rahapeleissä voi olla myös isot panokset pelissä.

        Eli, miten Kela suhtautuu siihen?

        Sitten ne sanoo sulle, että "mene töihin", ja sitten me kaikki ihmettelemme, missä on ne pokeripelaajan palkkatyöpaikat työsuhde-etuineen?


    • Anonyymi

      Jos mahdollista niin kannattaa siirtää voitot luotettavan henkilön tilille joka ei asioi kelan kanssa.

    • Anonyymi

      Kyllä ulosotto vie palstan persaukisilta veikkausvoitot.

    • Anonyymi

      Kyllä KELA on kova peluri. JOs myyt vaikka asunnon ja saat siitä kymmeniä tuhansia, niin et saa KELAlta viiteen vuoteen mitään, sillä rajojen edellytetään riittävän ainakin sen 5 vuotta ja sitten vasta olet kelvollinen saamaan joitakin avustuksia kuten
      asuntotukea tai hoitotukea.
      Mutta jos sinulla ei ole kuin tuulen huuhtoma perse etkä ole elämässäsi hankkinut mitään vaan olet hassannut kaiken, niin kaikki ajateltavissa olevat tuet tulee kuin manulle illallinen tai nykyään "kuin mamulle illallinen" .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe