Räkättirastas lemmikkinä

haaska

mulla ja mun ystävällä on ollu jo monet räkättirastaan poikaset lemmikkinä. ne kaikki on selvinny, tottakai.. :) mitähän niille vois antaa syömisex ku on aika yx toikkosta antaa vaan matoi etanoita ja hyönteisiä..?

21

6966

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RIN

      annoin välillä just tommosii sitten kerran päivässä pipetillä veteen sekotettua leipää/pullaa simmosena mössönä sekin kelpas oikeestaan räkättirastaille voi antaa vaiks mitä...soittakaa eläinlääkärille ja kysykää,ne auttaa mielellään ainakin on mua auttanu kun mulla oli pari kesää sitten puusta tippunu oravanpoika(eiköhän niille kelpais kaupasta ostettu linnun ruokakin??)

    • vilkku

      Anna marjoja,mieluiten tuoreita.

      • anuzu

        Marjoja ei saa viel siihen aikaa.. mutta pakkasessa ois kyllä ja jos niitä sulattai vähä mikrossa??


    • Tarja78

      Luonnonvaraisten eläinten ottaminen lemmikiksi on lainvastaista. Loukkaantuneen eläimen hoitaminen terveeksi on kuitenkin sallittua. Eli jos otat kesäelätiksi esim. räkättinpoikasen, syyllistyt rikokseen joka on rangaistava teko. (ne maasta löydetyt räkätinpoikaset eivät ole hyljättyjä)

      • p

        no vittu mä ny mikää tyhmä oo!!!!!!!


      • kömmäkana

        Niin räkättirastas ei oo rauhotettuja! Niit räiskitään hengiltä kun niit on jo nyt liikaa ja ne tulee syömään mansikoita! Sitäpaitsi poliiseilla on järkevänpääkin puuhaa kun juosta räkättien perässä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Vaikka sulle ne voiski antaa kunnon sakot ;)


      • Mulder
        kömmäkana kirjoitti:

        Niin räkättirastas ei oo rauhotettuja! Niit räiskitään hengiltä kun niit on jo nyt liikaa ja ne tulee syömään mansikoita! Sitäpaitsi poliiseilla on järkevänpääkin puuhaa kun juosta räkättien perässä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Vaikka sulle ne voiski antaa kunnon sakot ;)

        Huomaa että kyseessä ei ole vain rauhoitetut eläimet, kielto koskee kaikkia luonnossa eläviä eläimiä.

        Räkättirastaan tappamiseen tarvitaan muuten lupa. Vielä muutama vuosi sitten niitä kyllä sai ampua surutta.


      • Anonyymi
        kömmäkana kirjoitti:

        Niin räkättirastas ei oo rauhotettuja! Niit räiskitään hengiltä kun niit on jo nyt liikaa ja ne tulee syömään mansikoita! Sitäpaitsi poliiseilla on järkevänpääkin puuhaa kun juosta räkättien perässä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Vaikka sulle ne voiski antaa kunnon sakot ;)

        Ei kyttiä varmaan pari pikku lintua vois vähempääkään vois kiinnostaa


    • ellu

      Räkättirastaan poikaset lähtevät pesästä jo paljon ennen kun osaavat lentää. Emo huolehtii niisä vielä tuolloinkin. Niitä ei saa ottaa lemmikiksi ihan vain huvin vuoksi!! Liian kesy lintu ei osaa enää varoa ihmisiä ja petoeläimiä!! Jos alat ruokkimaan poikasta, se ei opi itse hankkimaan ruokaa, joten se kuolee kun tulee talvi ja sen olisi lennettävä etelään!!! Luonnonvaraiset eläimet eivät ole tarkoitettu lemmikeiksi!!!

      Tehkää eläimille palvelus. Älkää ottako niitä hoitoon, jos ne eivät apua tarvitse. Loukkaantuneet eläimet on vietävä asiantuntijan hoitoon, väärällä hoidolla saadaan aikaiseksi vain hallaa!!!! Ymmärtäkää että luonto pitää puoliaan poistamalla heikot ja sairaat yksilöt, jos näet puolikuoleen eläimen, on armeliaamapaa lopettaa se nopeasti, kuin yrittää pelastaa se jos siihen ei ole mahdollisuutta!!

    • Korppi

      No mul on korppi lemmikkinä, koht jo kaks vuotta.
      Se on ihan kesy, ei tarvii häkkii eikä mitään, sil on sellanen oma orsi ja ruokakippo mun kaapin päällä jossa se syö ja nukkuu (ja paskoo)
      Kukaa ei oo ikin tullu valittamaan mulle mitään; koht tulee isot pahat poliisisedät ja antaa sakkoo-tyyliin. Korpit on aika sulosia lemmikkejä
      :).
      PS. Pistäkää kaikki jonku luonnonvarasen linnun omistajat viestii.

      • Rstas

        No löysin tieltä jonkin aikaa sitten räkätinpojan, laitoin sen tien sivuun. Sitten kolmen tunnin päästä kuljin taas ohi, ja se oli taas siinä tiellä. Otin sen sitten kotiin, kun en tienny et on muka joku laki jonka mukaan niitä ei saa ottaa mukaan. On ollu nyt meillä viikon, pärjää hyvin ja syö. Se varmaan kuolee talvella kylmyyteen, mutta enää on turha katua. Jos olisin jättänyt sen sinne, olisi tullut huono omantunto, mutta niin on nytkin, sillä tietää että se ei tule pärjäämään luonnossa. Pidän siitä nyt sitten huolta niin kauan kuin se vaan elää.


    • Miksi niiden eläinten, joita hankitte lemmikiksi pitää olla luonnonvaraisia?

      Myönnän kyllä itsekkin lapsena syyllistyneeni mm. sammakon, sisiliskon ja räksänpoikasten hetkelliseen pitoon. (räksänpoikaset löytyi vasta kaadetusta metsästä myös aikuinen, kuollut räksä löytyi. Eli tietysti oletin silloin niiden olevan pulassa. en tiedä sitten olisiko ne olleet vielä emon hoivissa :/ )

      Lisäksi olen joskus pitäny kissalta pelastettua hiirtä/myyrää jonkin aikaa ja päästänyt sen vapauteen kun kissa on saatu tarpeeksi kauas.

      Mutta sitä ihmettelen, että miksi niiden lemmikkienne pitää olla luonnosta?
      Jos haluaa linnun niin eikö se olisi paljon parempi hankkia kavattajalta/lemmikkieläinliikkeestä?
      Ne linnut sentään on kasvaneet häkkioloihin. Ja luonnostahan alunperin nekin ovat. Tai pikemminkin niiden esi-isät. Eivät vain Suomesta.

      Onko se luonnonvaraisen eläimen pito jotenkin niin cool ja erilaista kun muilla ei ole? Tuon ei pitäisi mielestäni olla koskaan mikään syy hankkia yhtään mitään ja voin sanoa, että kyllä tuokin chilen tarantella tuossa huoneen nurkassa herättää aika paljon ihmetystä ja kysymyksiä, vaikka se onkin ihan lemmikkiliikkeestä lähtöisin.

      "muka joku laki joka kieltää niiden mukaan ottamisen"

      Kyllä tämä mukalaki on olemassa ja se kieltää luonnonvaraisten eläinten lemmikkinä pitämisen JA kertoo myös erikseen rauhoitettujen eläinten tappamisesta tulevat seuraukset (sakot). Se sama mukalaki sanoo tässä maassa aika montakin asiaa.

      Eläimiä kyllä saa ruokia sellaiseen sopivalla alueella halutessaan mutta parempi jättää ne kuitenkin sinne ulos ja hankkia ne lemmikit ihan siihen tarkoitetuista paikoista :)

      • APU#"!

        Syötä sille matoja ja marjoja.


      • lolerro
        APU#"! kirjoitti:

        Syötä sille matoja ja marjoja.

        Sen kus ottaa... Rstas OLE HILJAAAA! Siis täälä lapissa ei huolehdita mitään pikku linnuista... metsä kana linnuista ja muista isoista riista eläimistä.... otan vaikka lähden räiskimään lintuja! Joo onse laki voimassa.... Eikä kannata ottaa lintuja vaikka emoa ei olis... on se julmaa, mutta se on luonnon tehtävä...


    • ilxu

      Mä löysin metsästä semmosen räkättirastaan otin sen kii ku sil oli siipi poikki.Ensimmäisen päivän se ei kyl syöny mitää, mut kyl se seuraavana päivänä alko syödä.Mä ainaki annoin sille viinimarjoja, matoja ja pihlajan marjoja.Laittoin sen sellaseen isoon laatikkoon ja hengittävän viltin päälle.Laittoin sinne häkkiin ainaki pikku kuppiin vettä, sanomalehteä ja semmosta purua jota laitetaan ylleensä hamstereiden ja nj häkkiin....Nyt se on ollu meillä toista päivää ja en tiiä et mitä vois tehä ku nyt talvi tulossa nii ajattelin et nyt se joutuis varmaan jättää itselleen ku ei se talvella pärjää kun kaikki muut linnut ovat lentäneet jo etelään. Mitä muuta sille vois syöttää ku matoja ja marjoja ???

      • Vierailija123

        Räkättirastaat syö melkein mitä vaan, aina kissanruuasta marjoihin ja hyönteisiin. Mukavia lintujahan nuo, mutta ikävänoloinen ääni. Itse en lemmikkinä kauaa jaksaisi kuunnella. =)

        Älkää ottako pahaa omatuntoa, kyllä minäkin silloin kakarana kaikenmailman linnunpoikia pyydystin. En kyllä suosittele silti luonnonvarasen linnun pitämistä...


    • pompula

      minä ja mun kaveri löydettii tänää loukkaantunu räkättirastas. mun kaveri otti sen hoitoon niille ja teki sille semmosen pienen turva paikan pahvilaatikosta. se on luultavasti jo aikunen koska se on aika isokokoinen. se ei osaa lentää hyvin ja se ei suostu syömään meidän antamia ruokia, me ollaan annettu sille marjoja ja joitain pieniä siemeniä. se myös nykii päätään kummallisesti puolelta toiselle. luulen että se on törmännyt johonkin ja on sen takia hieman sekaisin. voisko sitä viedä eläinlääkärille tai jonnekkin? tai millä sen sais syömää? vastatkaa joku nopeesti, koska kyseinen räkättirastas voi kuolla pian. siis vastatkaa mulle jos tiiätte jotain:) kiitos jo etukäteen

    • munien syöjä

      Mulla ja mun kaverilla on ollut iso räkästirastaan mies ja se synnytti ja sit me syötii ne mun suklaat

    • noniiii juuu

      Ja nyt ne kukkahattutädit (ja "tasa-arvomussuttajille" myös sedät) voi painuu sinne pippurinkasvun luvattuun maahan. Onko joka asiasta aivan pakko tulla AINA vikisemään. Voi kamala kun joku ottaa pari linnunpoikasta vuodessa kasvatukseen ja tekee elämästään hieman rikkaampaa kuin teidän muiden kyylien (ja paljon se sitten tekee koko man lintukannasta). Mitäs sitä on ennenkin pojankoltiaiset tehneet niinä "vanhoina hyvinä aikoina" eikä kukaan niistä sen enempää tullut mussuttamaan. Eli aivan vapaasti voit kasvattaa näitä lintuja. Eläimillä on vaistot eivätkä ne siitä häviä, jos joutuvat ihmisen kasvateiksi (kokemusta on)

    • sääliä

      Jos on räkättirastas Lemmikkinä ( koska se on loukkaantunut) voiko sen pitää koko loppuelämän?

    • hamsu1

      meijän koira tappaa lintuja ja se toi tänään linnun sisälle se oli just tommonen lintu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe