Aihe

Oulun palvelutalossa jo toinen kuolemantapaus.

Anonyymi

Tartuttaja oli oireeton hoitohenkilökuntaan kuuluva. Kyllä muistaa itse varmaan tämän asian lopun ikänsä.

Miksi ihmeessä vanhusten palvelutalossa ei testata hoitohenkilökuntaa päivittäin? Vastauksena ei kelpaa, kun ei ole rahaa. Jokainen tietää, että nuoret perheelliset naiset, joita nämä hoitajat yleensä ovat, liikkuvat kaupoissa, hakevat lapsiaan tarhasta ja koulusta, mies on raksamies jossakin, hoiturit istuvat iltaa sukulaistensa kanssa ja kaikki nämä ihmiset ovat tosiaan niitä nuorempia, joiden aivot eivät raksuta, miten tulee kasvomaskia pitää kaikkialla silloin, jos ollaan hoivakodissa tai palvelukodissa työssä.

Palvelukotien perussääntöön kuuluu korona-aikana.
1. Visiiri ja kasvomaski niinkuin kertakäyttökäsineet kuuluvat työasun lisäksi pidettäväksi silloin, kun ollaan asiakkaiden eli potilaiden kanssa tekemisissä. Visiiriä ja maskia pidetään molempia samanaikaisesti ja maski vaihdetaan , kun siirrytään toista asiakasta auttamaan. Kertakäyttöhanskat vaihdetaan asukkaiden välillä. Mikäli ei käytä kertakäyttöhanskoja tulee kädet pestä runsaalla saippualla ja vedellä 20 sekunnin ajan.
2. Asukkalla ei saa käydä vieraita kuin poikkeustapauksessa ja silloinkin niin asiakkaalla kuin vieraallakin tulee olla kasvomaski. Käsihygieniasta tulee myös huolehtia ja näitä asioita valvoo tottakai hoitohenkilökunta.
3. Asukkailla tulee olla oma huone, mikäli kaksi asukasta on samassa huoneessa tulee hoitajan tai avustajan olla erityisen tarkka ja vaihtaa kertakäyttökäsineet siirtyessään auttamaan hoitamaan toista asiakasta niinkuin maski pitää myöskin tällöin vaihtaa.
4. Asukkaat eivät saa huolettomasti liikkua palvelutalon yleisissä tiloissa eivätkä varsinkaan ilman kasvomaskia.
5. Mikäli ruokatarjotin tuodaan huoneisiin niinkuin nyt korona-aikana pitää tehdä, on pidettävä käsihygieniasta hyvä huoli niinkuin on käytettävä visiiriä ja kasvomaskia samanaikaisesti.
6. Mikäli palvelutalossa käy lääkäri asiakkaan luona, on hänenkin pidettävä niin visiiriä kuin kasvomaskia samanaikaisesti ja pestävä kädet runsaalla saippualla ja huuhtoa vedellä 20 sekunnin ajan.
7. Hoitohenkilökunta tulee testata joka päivä, jotta kukaan ei pääse lujahtamaan oireettoman koronatartunnan kanssa palvelutaloon tai hoivakotiin.

Loppulausunto on. Tällä kerralla virhe oli se ettei testauksia tehty päivittäin ja niin nyt on jo kaksi kuollut tämän testaamattomuuden takia.
Sellaista tilannetta maassamme ei ole etteikö olisi varaa tehdä päivittäin koronatesti hoitohenkilökunnalle. Jos toisin väitetään, ovat koronatestirahat menneet väärään tarkoitukseen.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siksi ei testata, kun ei olisi oikein kaivella varmaan sinunkaan nenää joka työvuoron alussa. Lisäksi ei ole mitään pikatestejä joista tulos heti. Mutta nyt on Korona tehnyt sen mitä sen olisi ollut tarkoituskin tehdä. Jos ihan rehellisiä ollaan.

   • Anonyymi

    Jos olisi nyt Sipilän hallitus koronaa ei taloudellisistä syistä jarruteltaisi. Meillä mentäisiin Ruotsinmallin mukaan, jolle meillä löytyy kannattajia kuin myös vastustajia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4496