Noja-tuoli (15 )

Huomenta nyt hieman talven näköiseen säähän, ohut kerros lunta on maassa, nurmikot vielä vihertävät harson alta, niin ohuesti tuota lunta on tullut.
Valoa tuo kuitenkin lisää, vaikka taivas melkoisen harmaana edelleen.
Maailma koronan vallassa vaan edelleen ja uusia tartuntoja paljon on tullut, nyt toivoisi, että kaikki asian omakseen ottaisivat ja harmista huolimatta jaksaisivat ohjeita toteuttaa.
Suurempaa tuskaa ei itselleni ole tauti tuonut, onko tullut muutenkin se aika, että mieleinen paikka on koti, ei halua edes kyläilemään.
Hyvinhän nämä ohjeet voi eläkkeellä olen toteuttaa, työssä käyvillä omat harmit kaiken suojelun kanssa aiheutuu.

Kivasti on Noja-tuoli paikkaansa puolustanut kaikista pienistä harmijaksoista huolimatta ja näin toivon jatkuvankin.
On tavallaan ikkunana ulkomaailmaan, vaikka kasvottain ei olla, ystävällinen lähestyminen näin kirjoitusten myötä tuo hyvää mieltä.
Ikämme ja palstan otsikko 80 antaa jo osviitta kirjoittelun maltista ja näin saamme nauttia mieleisistä viesteistä.
Arkea ja juhlaa, siitä koostuu oiva aihepiiri, tapojen ja kokemuksen tuomia asioita näin toisillemme valotamme, tehden ketjusta mieluisan.

Toivotan kaikki uudet ja tietenkin kauan mukana olleet kirjoittelemaan, tehdään ketjustamme rauhaisa kaikkia viihdyttävä, erilaisia puheenaiheita aikaan saaden niin se tapahtuu.
Noja-tuoli olkoon tukena ja mukavasti istuessa mielen virkistävä, annetaan mielikuvitukselle ja huumorille oma osansa päivän kevennykseksi.

208

2296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin toivomme kaikki me pitkään mukana olleet, seuran kaipaus turvallisesti täyttyy täällä paremmin kun pihalla tutun kanssa jutellessa, sillä olen huomannut, että turvaetäisyys ei useinkaan täyty, vaan lyhenee vaistomaisesti juttumme jatkuessa.

      Iloisiahan sitä ollaan tuttuja tavatessamme, sillä vertaistuen saaminen on suurta näinä kummallisina aikoina, kun ihmisiä pitää opetella karttamaan. Ilo kuitenkin pulpahtaa itsestään esiin, samoin myöskin puhelinkeskusteluissa jonkun rakkaan ystävän kanssa.

      Ulkoilut päivittäin muistan minäkin tehdä, ja ne ovatkin aina mieluisia, säähän on vain pukeutumiskysymys.

      Jokaisesta päivästä ja teistä kaikista kiitollisena ja iloisena Miaelina. Voidaan hyvin!

    • Nyt olisi huumori kysyttyä valuuttaa, kun ympäröivä maailma alkaa taas yhä enemmän sulkeutua, kirjastotkin. Meidän lukiolaiset joutuvat etäopetukseen, toinen tänä syksynä aloittanut, toinen abiturientti. Lapsiperheissä on karanteenia ja koronatestejä ollut riesana, harrastukset joutuvat taas katkolle. Vanhempien pitää työnsä hoitaa, me isovanhemmat auttaisimme mielellämme muutenkin kuin etätukena.

      Eläkeläisiä uhkaa lähinnä pitkästyminen, ei tässä kokonaistilanteessa haluaisi valittaa. Pääsemme kuitenkin ulkoilemaan ja kotona riittää askaretta ja virikettä, kun vaan tarttuu toimeen. Ajattelimme lähteä muutamaksi päiväksi jonnekin tarpeeksi pohjoiseen lumiseen maisemaan virkistäytymään, ei tarvitse hotelliinkaan majoittua, kun on asuntoauto. Sen saa lämpimäksi kaasulla, mutta pieni sähköpatteri tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta.

      Katselin kuvia Helsingin taidehallin ryijynäyttelystä, olisin niin mielelläni käynyt siellä - ryijyt ovatkin taas muodissa. En ole koskaan sellaista kutonut kangaspuissa, mutta joskus tyynynpäällisen solmeillut juuttikankaalle. Juuttikangasta löytyi paljonkin, käytimme sitä aikanaan pienien havukasvien kevätauringolta suojaukseen, pesin ja talletin varastoon palaset. Tylppä neulakin löytyi, aloitin jo ruskan väreihin valituilla villalangoilla mielikuvitustyön, ehkä innostun mallin mukaan kuvioidunkin tekemään. Seinälle ripustettavaksi eivät varmaan kelpaa, mutta jospa kävisivät vaikka peffan alusiksi tai sohvatyynyn päällisiksi.

      Eilen aurinko näyttäytyi, tänään ei. Ei juuri nyt sada vettä, joten nokka ulos seuraavaksi. Koetetaan pärjäillä ja pysytellä terveinä.

    • Anonyymi

      Huoments!
      Sade mokoma nyt heitti aikataulut uusiksi. Teinkin lankatilauksen ja samalla istahdan Noja-tuoliin odottamaan salaatin "vetäytymistä".
      Demeter, kyllä vain pidän asuinmiljöötäsi idyllisenä. Voin kuvitella aurinkoisen kesäisen varhaisillan jolloin istut narahtelevassa keinussa uppoutuen kirjaan. Kiedot hartiahuivin vain tiukemmalle auringon laskiessa puiden taa :)
      Joo, olen hurmioitunut vanhoihin taloihin ja niiden pihapiireihin. En pidä viivottimen suorista kukka- kasvi-ja kivetysriveistä vaan rönsyävistä. Myös ajanpatinoimat puutarhalusteet ja ruukut hivelevät.

      .Huomaan, että olette jo aloitelleet virittäytymisen jouluun. Minä yritän vielä paeta, koska en tiedä mitä joulu tuo tullessaan.

      Lapsenlapsistani joukkuelajeista toinen harrastaa sählyä, toinen koripalloa. Uudella paikkakunnallaan ovat voineet uusissa joukkueissaan harrastaa. Koko tienoolla on ollut vain yksi koronatartunta. Tähän mennessä tiedossa.
      Kaikkien elämän jatkumisen ja -ilon puolesta toivon , että tuo virus saadaan pian nujerrettua.

      Katselin ja kuuntelin vanhoja kymppirivin tanssiesityksiä. Paitsi tanssiesitykset, niin nuo upeat koreografiat, bändi ja solistit olivat upeita. Ihan kananlihalle iho meni monesti.

      No niin, jatketaan. Uppoudun taas neulomuksiini.

      Iloa ja valoa elämäänne!
      brinkkala

    • Anonyymi

      Ystäväni soitti pitkästä aikaa. Hän on ollut evakossa mökillään, ja vaikka kännykkä pelaa sielläkin, ei sitä tule siellä korvessa käyttäneeksi. Vanhastaan sitä asennoituu siihen, että mökillä ollaan kaukana kaikesta.
      No nyt on vihdoin kotona, mutta korona on hänelle nyt niin ahdistava, että surku tulee. Peruuttaa kaikki tapaamiset, ei mene ulos, pelkää tavata ketään. Yritin lohduttaa ja sanoa, että ei näitä tartuntoja ihan joka kulmilla ole esiintynyt.
      Tuntuu, että hän on manipuloinnin uhri. Turhaa pelottelua tulisi välttää. Onneksi viranomaisten selvitykset ovat asialliset ja pysyvät hallinnassa. Eivät he kuulijoitaan säikyttele, vaan asialinjalla pysyen kertovat tämän hetken tilanteesta.
      Minä olen kyllä luottavainen ja uskon, että Uudenmaan leviämistilanne typistyy uusilla määräyksillä.

      Sää on tuhruinen, pitäisi terhentyä ja mennä ulos, mutta ei meikäläistäkään enää kiinnosta ulkomaailma. Pahoin pelkään, että mielenterveysongelmat alkavat lisääntyä kaamoksen myötä niin lähipiirissä kuin yleisestikin koko yhteiskunnassamme. Kun kuukausikaupalla joutuu luikkimaan pakoon jokaista vastaantulijaa, muodostuu siitä uusi normaali, ja jo ennestäänkin tuppisuu-suomalaiset vaikenevat ja torjuvat tulijat.
      Olen huomannut, että on vaikeata jopa säilyttää vuorokausirytmi. Unen tulo senkun siirtyy, aamuherätys myös. Jos ei ole sopinut mitään tapaamista päivän kuluessa, niin aika vain valuu tyhjiin.
      Katsoin ehtoolla snookeria. Oli niin unettava peli tällä kertaa, että oli mentävä nukkumaan kesken kaiken. Poika katsoi loppuun, meni klo 3 asti yöllä ennen ratkaisua. Niin innostunut minä en ole.
      Hyvää päivänjatkoa.
      Mkr.

      • Siellä etelämpänä lie tuhero sää viesteistä päätellen. No, täällä korvessa on ollut aurinkoinen pakkaspäivä, nyt -7 C. Teimme kävelylenkin lähipuistossa, vahinko, kamerani jäi kotiin, olisi tullut upea valokuva huurteisista puista, purosta, jonka pinnalla oli kevyttä jääriitettä ja kaiken taustalla aurinko kultaisine säteineen

        Lattiaprojektini odottaa laminaattien lopullista naputteliua kiinni toisìinsa ja putkimiestä lämpöpatteria korjaamaan. Näyttää LVI-alalla olevan kiireitä. Tietty Kajaanin keskustaan on valmistumassa monta uutta isoa liike-ja asuintaloa joten rakennusalan ammattilaiset ovat täystyöllistettyjä.

        Hyvä on, että työtä riittää sillä entinen ammattialani kärsii konkurssi-aallosta.

        Ei saa valittaa, eläkeläisinä toimeentulomme on taattu. Niin ja tekemistä riittää kukin taidoillaan ja mieltymyksillään, kudotaan, tehdään ruokia, siivoillaa, askarrellaan, luetaan jne.

        Sain vihdoin tiedon kaihileikkauksestani. Siinä ja siinä hoitotakuun rajoissa mennään. 15.12 lääkärin tarkastus, tasan puolivuotta leikkausjonoon siirtymisestäni ja 5.1.2021 leikkauspäivä. Toisaalta hyvä, joulun voin viettää entisin puuhasteluin. Tammikuussa on aikaa huilata.

        Näillä eteenpäin.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Siellä etelämpänä lie tuhero sää viesteistä päätellen. No, täällä korvessa on ollut aurinkoinen pakkaspäivä, nyt -7 C. Teimme kävelylenkin lähipuistossa, vahinko, kamerani jäi kotiin, olisi tullut upea valokuva huurteisista puista, purosta, jonka pinnalla oli kevyttä jääriitettä ja kaiken taustalla aurinko kultaisine säteineen

        Lattiaprojektini odottaa laminaattien lopullista naputteliua kiinni toisìinsa ja putkimiestä lämpöpatteria korjaamaan. Näyttää LVI-alalla olevan kiireitä. Tietty Kajaanin keskustaan on valmistumassa monta uutta isoa liike-ja asuintaloa joten rakennusalan ammattilaiset ovat täystyöllistettyjä.

        Hyvä on, että työtä riittää sillä entinen ammattialani kärsii konkurssi-aallosta.

        Ei saa valittaa, eläkeläisinä toimeentulomme on taattu. Niin ja tekemistä riittää kukin taidoillaan ja mieltymyksillään, kudotaan, tehdään ruokia, siivoillaa, askarrellaan, luetaan jne.

        Sain vihdoin tiedon kaihileikkauksestani. Siinä ja siinä hoitotakuun rajoissa mennään. 15.12 lääkärin tarkastus, tasan puolivuotta leikkausjonoon siirtymisestäni ja 5.1.2021 leikkauspäivä. Toisaalta hyvä, joulun voin viettää entisin puuhasteluin. Tammikuussa on aikaa huilata.

        Näillä eteenpäin.

        Iltaa!
        Kauppa- ja asiareissut tuli tehtyä. Siinähän tuli myös ulkoilut ja
        muut reippailut.
        Totta on, että kyllä eläkeläisen kelpaa nyt elellä:) Näin monet jo
        totesivat. Kun reilusti ajattelen, niin ei nämä rajoitukset haittaa.Ulos
        voi pinkaista, jos haluaa ja käydä tarpeelliset asiatkin hoitamassa.
        Nukkua voi aina milloin nukuttaa ja kun en ole halailuista tykännyt,
        niin miksi sitten nyt pitäisi haikailla. Kun olen pitkän jakson työelämässä
        ahkerasti nujunnut, eläkettäkin on kertynyt ettei tarvitse mihinkään
        kerjuulle lähteä. Se on enempi tunnekysymys, jos tämä tilanne
        ahdistaa.
        Vastapainoksi ajattelen kahta evakkoreissua. Varsinkin toinen oli
        kovaa kiduttamista. Väkisin muuttomiehet jättivät talon pihaan,
        vaikka talon emäntä huusi vastalausetta kuin leijona. Voi sen arvata.
        millaista elämä oli siellä. Kun meillä oli mukana lehmän kanttura,
        emäntä vaati meitä paimentamaan koko talon karjaa. Minun se oli
        tehtävä, äitilläni oli vaikeuksia sairastelevan pikkuveljeni kanssa. Toiset
        evakkojen muissa taloissa pääsivät kouluun. Minä en, paimentaminen
        oli tehtävä. Minä sain ratokkaa emännältä kintuilleni syyttömästikin.
        Kun evakoista olimme vaputuneet, häiriintyi koulun käyntini silloinkin.
        Koulumatkaa oli 7 km tiettömän taipaleen takaa. Sitten tuli mökkimme
        korjausta. Aluksi pärehöylälle avustajaa tarvittiin ja sitten katolle
        naulaamaan. Tottahan se oli tärkeämpää kuin koulun käyntini. Kun
        monista salokylän torpista löytyi "koulupinnareita" järjestettiin suurimpaan
        taloon "kiertokoulu."Siinä opin lukemaan ja kertotaulun:)
        Kun näitä yhtenä elämäni osana ajattelen, olen nyt "kissan päivillä."
        Kun mitään ei ole tullut lahjaksi, tuntuu nyt elämäni mukavalta ja
        leppoisalta .Hyvää jatkoa teillekin!
        Terv. kukasmuu kuin ynnämuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Iltaa!
        Kauppa- ja asiareissut tuli tehtyä. Siinähän tuli myös ulkoilut ja
        muut reippailut.
        Totta on, että kyllä eläkeläisen kelpaa nyt elellä:) Näin monet jo
        totesivat. Kun reilusti ajattelen, niin ei nämä rajoitukset haittaa.Ulos
        voi pinkaista, jos haluaa ja käydä tarpeelliset asiatkin hoitamassa.
        Nukkua voi aina milloin nukuttaa ja kun en ole halailuista tykännyt,
        niin miksi sitten nyt pitäisi haikailla. Kun olen pitkän jakson työelämässä
        ahkerasti nujunnut, eläkettäkin on kertynyt ettei tarvitse mihinkään
        kerjuulle lähteä. Se on enempi tunnekysymys, jos tämä tilanne
        ahdistaa.
        Vastapainoksi ajattelen kahta evakkoreissua. Varsinkin toinen oli
        kovaa kiduttamista. Väkisin muuttomiehet jättivät talon pihaan,
        vaikka talon emäntä huusi vastalausetta kuin leijona. Voi sen arvata.
        millaista elämä oli siellä. Kun meillä oli mukana lehmän kanttura,
        emäntä vaati meitä paimentamaan koko talon karjaa. Minun se oli
        tehtävä, äitilläni oli vaikeuksia sairastelevan pikkuveljeni kanssa. Toiset
        evakkojen muissa taloissa pääsivät kouluun. Minä en, paimentaminen
        oli tehtävä. Minä sain ratokkaa emännältä kintuilleni syyttömästikin.
        Kun evakoista olimme vaputuneet, häiriintyi koulun käyntini silloinkin.
        Koulumatkaa oli 7 km tiettömän taipaleen takaa. Sitten tuli mökkimme
        korjausta. Aluksi pärehöylälle avustajaa tarvittiin ja sitten katolle
        naulaamaan. Tottahan se oli tärkeämpää kuin koulun käyntini. Kun
        monista salokylän torpista löytyi "koulupinnareita" järjestettiin suurimpaan
        taloon "kiertokoulu."Siinä opin lukemaan ja kertotaulun:)
        Kun näitä yhtenä elämäni osana ajattelen, olen nyt "kissan päivillä."
        Kun mitään ei ole tullut lahjaksi, tuntuu nyt elämäni mukavalta ja
        leppoisalta .Hyvää jatkoa teillekin!
        Terv. kukasmuu kuin ynnämuu.

        Huomenta, sohjoisen näköinen on maisema, varpaat saattaa kastua ilman kumikenkiä;)
        Taivas harmaudessaan sateita lupaa, vettäkö vai räntää, jää nähtäväksi.
        Vastaan on otettava, mitä ylhäältä annetaan, nurinaa voi toki suorittaa, mitään ei kuitenkaan auta.
        Melkoisen sama tilanne tuo koronan leviäminen, kättä ei eteen saa, vaikka kuinka toivoisimme, yhteisin ponnistelujen avulla saatamme hillitä tätä leviämistä.
        Ikävää on, kaikki toiminnat muuttuvat ja estoja aina lisätään, yhteisen hyvän vuoksi tämä tehdään taudín voittamiseksi.

        Miaelina iloitsi ystävien puhelinsoitoista, äänen kuuluminenkin saa mielen virkistymään, samaa ajattelen ketjumme myös tekevän, aina joku kaunis sana tai ajatus toisten viesteistä antaa mukavan olon, näkymän toisten elämään.

        Ramoonalla hyvät mahdollisuudet saada matkailustakin jotain irti, pysyen kumminkin turvallisesti omassa seurassaan taudilta piilossa, saaden mielihyvää ja vaihtelua elämään.
        Puhuit juuttikankaaseen merkkauksesta, se on jäänyt kokeilematta, vaikka aika paljon olen eri käsitöitä tehnytkin.
        Puilla kutominen on mukavaa, kudoin pohjan ja siihen merkkasin apilaryijyn, siinä melkein onkin merkkaustyöni, no onhan muutama iso pellavaliina tullut tehtyä.

        Brinkkala kerroit ihastelevasi kaikkea rönsyilevää, täällä toinen saman tyylin toteuttaja, olen koko elämäni ajan yrittänyt luoda ympäristöstäni oman näköistä, puhutaanpa mökin pihapiiristä tai kodin sisustuksesta.
        Virtaviivoin tehty piha ei edes katsellessa ihastuta, aina huomatessani jonkun poikkeaman ahaa elämys syntyy ja sitä sitten muunnellen pyrin toteuttamaan.
        Tuo jouluun valmistautuminen on aika vaatimatonta, lahjoja vain enimmäkseen omatekoiset ja pieni summa rahaa, saa jokainen jotain pientä mieleistä hankkia.
        Joulun ruuat laitan itselleni, vaikka yksin olisikin, niin varmaan tapahtuukin, jos en tyttären luona aattona pistäydy, haudoilla käymme yhdessä.

        Olen samaa mieltä, että liika pelottelu on pahasta, varovaisuutta tietenkin, mutta uhkakuvien ennakointi voi mennä överiksi.
        Olen kaikkien tautien suhteen pystynyt pitämään mieleni rauhallisena, onko syy se, että olen melkein kaikista kulkevista taudeista onnellisesti päässyt sairastamatta.
        Voi olla, että liikaa luottaminen omaan tuuriinsa voi joutua koetukselle, mutta ajatus siitä, että mikä tulee se tulee pitää ajatukset kohtuullisina.
        Tuo rytmin vaihdos nukkumisen suhteen muuttumassa minullakin, aamut venyy pidemmiksi, siihen paljolti vaikuttaa ajatus siitä, että ei ole mihinkään menoa aikataulutettu;)

        Korppiksella maailma sitten ensi vuoden alussa kirkastuu, näin useimmiten käy, niin minullakin, näen lukea ilman laseja vieläkin leikkauksesta jo yli kaksikymmentä vuotta.
        Silloin oli helppo homma, viikon verran ilman isompia nosteluja ja kaikki hyvin.

        Ynnämuu kertoi karua kieltä evakkomatkoistaan ja lapsuudestaan.
        Tuon jossakin muodoin olen kuunnellen kokenut minä myös, mieheni hyvin vähän kokemuksiaan kertoi, mutta jotain aina kuitenkin siitä, mitä viisivuotias pieni poika evakkotaipaleen koki, matka oli pitkä Impilahdelta, Lapuan, Kuopion kautta päättyen Varkauteen.
        Julmaa kohtelua aikuistenkin puolelta sai kokea lähinnä sanomisen kautta, sitä nimittelyä ja syrjimistä koulun penkillä.
        Pienikokoisena lapsuudessa sai myös tuntea nahoissaan toisten poikien otteet ja lohtua ei edes äidin sylistä löytänyt, äiti kehotti tappelemaan tappelut ulkona.
        Varmaan hänelläkin omat paineet uudessa ympäristössä.
        Mieheni kasvoi vasta ammattikouluaikana pituutensa, mikä oli jo sitten "pitkä" mies, nykyään keskimittaiseksi luokitellaan.
        Omat traumansa kantoi koko elämän ajan, tosin omassa itsessään, ei sitä ulospäin nähnyt.
        Mitä kaikkea kertomaa olisikaan monen lapsuudesta, itselläni hyvä lapsuus, ei rikas, mutta rakas;)

        Nyt päivä on jo valennut ja näyttää toivoa olevan vaikka auringon esiin tulosta, no sehän mieltä ilahduttaisi, kaikkea hyvää torstaipäivään toivottelen;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, sohjoisen näköinen on maisema, varpaat saattaa kastua ilman kumikenkiä;)
        Taivas harmaudessaan sateita lupaa, vettäkö vai räntää, jää nähtäväksi.
        Vastaan on otettava, mitä ylhäältä annetaan, nurinaa voi toki suorittaa, mitään ei kuitenkaan auta.
        Melkoisen sama tilanne tuo koronan leviäminen, kättä ei eteen saa, vaikka kuinka toivoisimme, yhteisin ponnistelujen avulla saatamme hillitä tätä leviämistä.
        Ikävää on, kaikki toiminnat muuttuvat ja estoja aina lisätään, yhteisen hyvän vuoksi tämä tehdään taudín voittamiseksi.

        Miaelina iloitsi ystävien puhelinsoitoista, äänen kuuluminenkin saa mielen virkistymään, samaa ajattelen ketjumme myös tekevän, aina joku kaunis sana tai ajatus toisten viesteistä antaa mukavan olon, näkymän toisten elämään.

        Ramoonalla hyvät mahdollisuudet saada matkailustakin jotain irti, pysyen kumminkin turvallisesti omassa seurassaan taudilta piilossa, saaden mielihyvää ja vaihtelua elämään.
        Puhuit juuttikankaaseen merkkauksesta, se on jäänyt kokeilematta, vaikka aika paljon olen eri käsitöitä tehnytkin.
        Puilla kutominen on mukavaa, kudoin pohjan ja siihen merkkasin apilaryijyn, siinä melkein onkin merkkaustyöni, no onhan muutama iso pellavaliina tullut tehtyä.

        Brinkkala kerroit ihastelevasi kaikkea rönsyilevää, täällä toinen saman tyylin toteuttaja, olen koko elämäni ajan yrittänyt luoda ympäristöstäni oman näköistä, puhutaanpa mökin pihapiiristä tai kodin sisustuksesta.
        Virtaviivoin tehty piha ei edes katsellessa ihastuta, aina huomatessani jonkun poikkeaman ahaa elämys syntyy ja sitä sitten muunnellen pyrin toteuttamaan.
        Tuo jouluun valmistautuminen on aika vaatimatonta, lahjoja vain enimmäkseen omatekoiset ja pieni summa rahaa, saa jokainen jotain pientä mieleistä hankkia.
        Joulun ruuat laitan itselleni, vaikka yksin olisikin, niin varmaan tapahtuukin, jos en tyttären luona aattona pistäydy, haudoilla käymme yhdessä.

        Olen samaa mieltä, että liika pelottelu on pahasta, varovaisuutta tietenkin, mutta uhkakuvien ennakointi voi mennä överiksi.
        Olen kaikkien tautien suhteen pystynyt pitämään mieleni rauhallisena, onko syy se, että olen melkein kaikista kulkevista taudeista onnellisesti päässyt sairastamatta.
        Voi olla, että liikaa luottaminen omaan tuuriinsa voi joutua koetukselle, mutta ajatus siitä, että mikä tulee se tulee pitää ajatukset kohtuullisina.
        Tuo rytmin vaihdos nukkumisen suhteen muuttumassa minullakin, aamut venyy pidemmiksi, siihen paljolti vaikuttaa ajatus siitä, että ei ole mihinkään menoa aikataulutettu;)

        Korppiksella maailma sitten ensi vuoden alussa kirkastuu, näin useimmiten käy, niin minullakin, näen lukea ilman laseja vieläkin leikkauksesta jo yli kaksikymmentä vuotta.
        Silloin oli helppo homma, viikon verran ilman isompia nosteluja ja kaikki hyvin.

        Ynnämuu kertoi karua kieltä evakkomatkoistaan ja lapsuudestaan.
        Tuon jossakin muodoin olen kuunnellen kokenut minä myös, mieheni hyvin vähän kokemuksiaan kertoi, mutta jotain aina kuitenkin siitä, mitä viisivuotias pieni poika evakkotaipaleen koki, matka oli pitkä Impilahdelta, Lapuan, Kuopion kautta päättyen Varkauteen.
        Julmaa kohtelua aikuistenkin puolelta sai kokea lähinnä sanomisen kautta, sitä nimittelyä ja syrjimistä koulun penkillä.
        Pienikokoisena lapsuudessa sai myös tuntea nahoissaan toisten poikien otteet ja lohtua ei edes äidin sylistä löytänyt, äiti kehotti tappelemaan tappelut ulkona.
        Varmaan hänelläkin omat paineet uudessa ympäristössä.
        Mieheni kasvoi vasta ammattikouluaikana pituutensa, mikä oli jo sitten "pitkä" mies, nykyään keskimittaiseksi luokitellaan.
        Omat traumansa kantoi koko elämän ajan, tosin omassa itsessään, ei sitä ulospäin nähnyt.
        Mitä kaikkea kertomaa olisikaan monen lapsuudesta, itselläni hyvä lapsuus, ei rikas, mutta rakas;)

        Nyt päivä on jo valennut ja näyttää toivoa olevan vaikka auringon esiin tulosta, no sehän mieltä ilahduttaisi, kaikkea hyvää torstaipäivään toivottelen;)

        Olihan hauskaa lukea ynnämuun tapaa käsitellä tarinaansa! Missään vaiheessa en, vasta ihan lopussa aloin tunnistaa kirjoittajan 😊))
        Syntymälahjoja nuo kuvailut ovat, niin kirjalliset kuin taulujenkin osalta, eihän niitä koulusta automaattisesti saa.
        Kehittää voi lahjojaan kouluttautumalla, mutta taipumukset on synnynnäisiä.

        Poikani kanssa juuri keskusteltiin musikaalisuudesta, nuori filippiinopoika kun ei ole musikaalinen, vaikka isänsä yrittää edes rumpalia hänestä kehitellä,..
        Poikani mainitsi tyttärenpojan olevan matemaattinen, niin kuin vaarinsakin, eiköhän se ole tarpeellinen ominaisuus.

        Aikakauden elämä, ja sen ehdot kuultaa ynnämuun kertomasta , oman äitini alkutaival sai aikanaan ymmärtämään aikakauden tarpeet.

        Avoimin silmin on mies tehnyt kypsän yhteenvetonsa, ja mikä upeinta, noista kasvualustoistaan osaa arvostaa nykyelämäänsäkin. 😊))

        Kaikkea hyvää jatkossakin!


    • Nuo ynnämuun muistelot olivat koskettavia.
      Se on ollut selviytymistä elon tiellä.
      Noita maailman myllersyksiä kun kuuntelee/lukee, yritän aina muistaa miten meillä täällä kotimaassamme on aihetta kiitollisuuteen.
      Monesta turhasta valitetaan, eikä nähdä metsää puilta.
      Päivällä kamarin verhoja innostuin vaihtamaan. Jokaisen liikkeensä saa huolella katsoa, kun keittiötikkailla keikkuu.
      Kissa makasi sängyllä ja tarkkaili touhujani. Heti, jos jotain touhuaa, mitä ei ihan joka päivä tehdä, on kissa mukana, paitsi pölynimuri on sellainen peikko, että sängyn alla on silloin turvallisinta.
      Päivällä vähän aurinkokin kurkisteli, nyt on jo miltei pimeä.
      Kyselytunti näkyy alkavan. Kaipa tuota toisella korvalla pitää seurata.

      • Anonyymi

        Kun aina silloin tällöin kerrot kissastasi, minulle tulee hirveän ikävä kahta kattia, jotka olivat minulla monta vuotta. Vanhempi 15-vuotias lähti sateenkaarensillalle jo olisko n.3 vuotta sitten.

        Minulle jäi aika nuori kissa, jonka kanssa elettiin hauskaa yhteiseloa viime vuoden keväälle. Sitten se katti sairastui ja katsoin meille kummallekin parhaaksi saattaa hänetkin tuonne sateenkaarelle. En olisi jaksanut raahata kissaa lääkäriin julkisilla ajoneuvoilla ja moni muukin asia siinä painoi. Aina oli mielessä, jos minulle sattuu jotakin, minne se kissa joutuisi sitten.

        Ikävä tulee vieläkin usein näitä veitikoita. Sellasta tämä elämä välillä on.


      • Anonyymi

        Kävelyreissu ystävän kanssa oli virkistävä. Tänä iltana on melkein täysikuu.
        Kivan päivän ilta, kotonakin on hyvä olla vaihteeksi.
        Että on kiva jutella puheliaan ihmisen kanssa, jolla on elämästään paljon kerrottavaa!
        Voikaa hyvin! toivoo Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun aina silloin tällöin kerrot kissastasi, minulle tulee hirveän ikävä kahta kattia, jotka olivat minulla monta vuotta. Vanhempi 15-vuotias lähti sateenkaarensillalle jo olisko n.3 vuotta sitten.

        Minulle jäi aika nuori kissa, jonka kanssa elettiin hauskaa yhteiseloa viime vuoden keväälle. Sitten se katti sairastui ja katsoin meille kummallekin parhaaksi saattaa hänetkin tuonne sateenkaarelle. En olisi jaksanut raahata kissaa lääkäriin julkisilla ajoneuvoilla ja moni muukin asia siinä painoi. Aina oli mielessä, jos minulle sattuu jotakin, minne se kissa joutuisi sitten.

        Ikävä tulee vieläkin usein näitä veitikoita. Sellasta tämä elämä välillä on.

        Hyvää iltaa!
        Kun eilen kirjoittelin tosielämästäni "ruuvia löysäten", ajattelin
        parikin kertaa, että tökkäänkö lähetykseen.
        Nyt kiitän teitä, jotka silittivät kansaomaisesti sanottuna
        "myötäsukaan".
        Pääsinhän kouluun kolmanneelle luokalle suoraan, koska olin
        jo "vanha", alkua lukuunottamatta kaikki sujui hyvin. Niinpä
        4 ja 5 luokan suoritin samana kouluvuotenani ja pääsin toisten
        rinnalle. Hyvin se loppukin meni.
        En muista, että olisin koskaan joutunut koulukiusatuksi. Ehkä se johtui
        siitä, että vanhemmat nimittivät "pikkuaikuiseksi"puhetapojani.
        Ammattikoulussa kävin pohjaopin ja neljän vuoden työharjoittelun
        jälkeen kelpasi nimitys"helvetin hyvä työmies." Oikeastaan
        siitä alkoi päivä paistaa "risukasaankin:)."
        Nyt iltahommiin! Hyvää jatkoa!


    • Nyt kostautui tämän eukon työkiireet. Olen maannut sängyssä reporankana koko iltapäivän, silmäluometkin raskaat, katse puolihimmeä. Liekö syynä vetämättömyyteen henkinen helpotus kun putkimies kävi heti aamusta korjaamassa huoneeni patterin, olisin päässyt jatkamaan lattian korjausta, mutta kun piti lähteä sovittuihin rientoihin. Tai sitten fyysinen rasitus aikaisen aamuherätyksen, ostoskierroksen, fysioterapeutin vastaanoton ja auton hallista haun ja takaisin viennin syytä sekä nälkäiseen vatsaan päivällistankkaus ja kanttu sitten vei.

      Lapsuuden kokemuksia muistelette. Itselläni Karjalan siirtolaisista on vähäisiä muistoja. Karjalaisten siirtolaisten jälkikasvua tunsin ja heidän vanhempiensa puhetta outona pidin. Vahva on karjalanmurre sillä vieläkin yksi lapsuuden ystäväni käyttää vanhemmiltaan oppimia murresanoja.

      No, nyt jos kampeis ylös kymppiuutisia katselemaan, vaikka mitä hyöveijjäis, koronaa sieltä vain tulee.

      • Anonyymi

        Huomenta, maa valkoinen, pienen määrän on lunta sadellut, valaisee kummasti pienikin määrä.
        Näinköhän jo talveksi sää rupeaa, harvoin marraskuun puolelle on talven tehnyt nykyiseen aikaan.
        Lehdestä luin miten ilolla päiväkotilapset pulkilla pieneen mäkeen riensivät. mutta tulikin tädeiltä kielto, tasaisella maalla vaan pulkilla saa olla, ennen kuitenkin sai mäkeä laskea, joko turvallisuus ennakointi tämänkin riemun lapsilta vie?
        Mukavasti maan rajassa heijastinvalot loistaa, kun pienet koirat narun päässä liikkuvat.
        Hiekkaa jo näkyy auto kadulle tiputtelevan, sen se tuo lumi sai aikaan;)

        Noita hommia joskus kertyy päivälle uupumukseen asti, minä yritän jakaa hankalat hommat useammalle päivälle, ainahan sekään ei onnistu.
        Eilen keikuin taas tikkailla, kun piti tyhjentää katonrajassa oleva kaappi, siellä vesimittarit ja ne ensiviikolla vaihdetaan uusiin.
        Kälyni tuli sopivasti käymään ja torui, kun yksin ollen kiipeilen, no sitten yhdessä työ lopetettiin.
        Mieheni, myös kälyni murre on kadonnut, ehkä pienestä lähtien oppivat paikallista murretta, mutta ei Savokaan heidän puheeseen tarttunut, kirjakieli suurimmalta osin.
        Vieraanvaraisuus kuitenkin pysyi.

        Kyllähän sitä sopeutuu ja oppii elämisen taidot, jos tahtoa riittää, kuten ynnämuu on onnistunut ja se onkin mitä parhain tunnustus tuo saamasi.
        Kaikesta huomaa, että oppivainen olet ollut ja se on kantanut läpi elämän, kiitos maininnan vielä tälläkin hetkellä Noja-tuolin kirjoittajana saat meiltä kaikilta.
        Tuota asiallista suhtautumista kanssakirjoittajiin kaivataan, kunpa kaikki jaksaisivat tuota sydämen sivistystä mukanaan kantaa.

        Kiva on kun on juttukaverina vilkas ihminen, joskus kuitenkin omaa puhettakin toivoisi saavan esiin, no harvassa kai ne niin puheliaat ihmiset kuitenkaan eteen sattuu, etteikä väliin omankin sanansa voisi sujauttaa;)

        Tuo kissojen kuin koirienkin elämä olisi todella tervetullut, mutta juuri tuo arvailu mitä tapahtuu jos aiemmin joutuisi pois lähtemään, siihen tyssää minunkin loputon halu eläintä ottaa.

        Joskus aiemmin vaihdoin jouluksi keittiöön jouluverhot, nyt siltä osin laistan.
        Minulle on jostakin syystä noita lehtiä kertynyt nyt useampia, tuntuu niiden jouluanti jo pursuvan korvista ulos, niin paljon on toinen toistaan ihanampia askarteluja ja leivonnaisohjeita.
        Eilenkin tipahti kolme kuvalehteä luukusta, kukahan ne on tilannut?
        No lukuharrastusta ne kyllä lisää, paljon mielekästä lukemista sisältävät ja sanaristikot myös hyvä juttu.
        Eliaanalla kuitenkin elävä seuralainen jolle voi ilonsa ja harminsakin kertoilla:)

        Kaikille ei musiikki ei moni muukaan avu ole itsestään selvä, mutta kaikilla kuitenkin suuntautuu useimmiten into johonkin, kannustamalla oikeaan suuntaan onkin arvokas asia tulevaisuuteen tähdäten.
        Noin se monasti on, että kodin kasvatus tai mallina oleminen ja hyvät geenit riittävät läpi elämän ja siitä saa ympärillä olevat osansa.
        Hyväsydämellisyys on synnynnäistä, sekään ei itsestään selvää ole.

        Tänään yritän Molla-Maijan tekoon paneutua, jotakin pysyvää muistoa yritän kehitellä, nukke mikä ei pienistä loukkaannu;)
        Oma suunnittelua yritän toteuttaa ja siitä minun näköinen luomus sitten pitäisi syntyä, katson ja ihmettelen lopputulosta;)
        Varokaa liukkautta, jos lumi kaduilla sen aiheuttaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta, maa valkoinen, pienen määrän on lunta sadellut, valaisee kummasti pienikin määrä.
        Näinköhän jo talveksi sää rupeaa, harvoin marraskuun puolelle on talven tehnyt nykyiseen aikaan.
        Lehdestä luin miten ilolla päiväkotilapset pulkilla pieneen mäkeen riensivät. mutta tulikin tädeiltä kielto, tasaisella maalla vaan pulkilla saa olla, ennen kuitenkin sai mäkeä laskea, joko turvallisuus ennakointi tämänkin riemun lapsilta vie?
        Mukavasti maan rajassa heijastinvalot loistaa, kun pienet koirat narun päässä liikkuvat.
        Hiekkaa jo näkyy auto kadulle tiputtelevan, sen se tuo lumi sai aikaan;)

        Noita hommia joskus kertyy päivälle uupumukseen asti, minä yritän jakaa hankalat hommat useammalle päivälle, ainahan sekään ei onnistu.
        Eilen keikuin taas tikkailla, kun piti tyhjentää katonrajassa oleva kaappi, siellä vesimittarit ja ne ensiviikolla vaihdetaan uusiin.
        Kälyni tuli sopivasti käymään ja torui, kun yksin ollen kiipeilen, no sitten yhdessä työ lopetettiin.
        Mieheni, myös kälyni murre on kadonnut, ehkä pienestä lähtien oppivat paikallista murretta, mutta ei Savokaan heidän puheeseen tarttunut, kirjakieli suurimmalta osin.
        Vieraanvaraisuus kuitenkin pysyi.

        Kyllähän sitä sopeutuu ja oppii elämisen taidot, jos tahtoa riittää, kuten ynnämuu on onnistunut ja se onkin mitä parhain tunnustus tuo saamasi.
        Kaikesta huomaa, että oppivainen olet ollut ja se on kantanut läpi elämän, kiitos maininnan vielä tälläkin hetkellä Noja-tuolin kirjoittajana saat meiltä kaikilta.
        Tuota asiallista suhtautumista kanssakirjoittajiin kaivataan, kunpa kaikki jaksaisivat tuota sydämen sivistystä mukanaan kantaa.

        Kiva on kun on juttukaverina vilkas ihminen, joskus kuitenkin omaa puhettakin toivoisi saavan esiin, no harvassa kai ne niin puheliaat ihmiset kuitenkaan eteen sattuu, etteikä väliin omankin sanansa voisi sujauttaa;)

        Tuo kissojen kuin koirienkin elämä olisi todella tervetullut, mutta juuri tuo arvailu mitä tapahtuu jos aiemmin joutuisi pois lähtemään, siihen tyssää minunkin loputon halu eläintä ottaa.

        Joskus aiemmin vaihdoin jouluksi keittiöön jouluverhot, nyt siltä osin laistan.
        Minulle on jostakin syystä noita lehtiä kertynyt nyt useampia, tuntuu niiden jouluanti jo pursuvan korvista ulos, niin paljon on toinen toistaan ihanampia askarteluja ja leivonnaisohjeita.
        Eilenkin tipahti kolme kuvalehteä luukusta, kukahan ne on tilannut?
        No lukuharrastusta ne kyllä lisää, paljon mielekästä lukemista sisältävät ja sanaristikot myös hyvä juttu.
        Eliaanalla kuitenkin elävä seuralainen jolle voi ilonsa ja harminsakin kertoilla:)

        Kaikille ei musiikki ei moni muukaan avu ole itsestään selvä, mutta kaikilla kuitenkin suuntautuu useimmiten into johonkin, kannustamalla oikeaan suuntaan onkin arvokas asia tulevaisuuteen tähdäten.
        Noin se monasti on, että kodin kasvatus tai mallina oleminen ja hyvät geenit riittävät läpi elämän ja siitä saa ympärillä olevat osansa.
        Hyväsydämellisyys on synnynnäistä, sekään ei itsestään selvää ole.

        Tänään yritän Molla-Maijan tekoon paneutua, jotakin pysyvää muistoa yritän kehitellä, nukke mikä ei pienistä loukkaannu;)
        Oma suunnittelua yritän toteuttaa ja siitä minun näköinen luomus sitten pitäisi syntyä, katson ja ihmettelen lopputulosta;)
        Varokaa liukkautta, jos lumi kaduilla sen aiheuttaa.

        Huomenta@

        Väsymys nukuttu pois, vaikka keskiyöllä vielä pyörin unen ja valveen rajoilla, syvä.uni odotti tuloaan.

        Ihastuttava ajatus mollamaijan teko. Minulla kulki vanhat joulupukin kontista löytyneet mollamaijat mukana aina aikuisikään, yksi kokonaan kankainen ja villalankahiuksinen on vielä tallessa, sen teki eräs ystäväni minulle ollessani jo aikuinen.

        Vanhat kumi-ja pahvipäiset kuluivat ajansaatossa rikki ja heitin niitä muutojen yhteydessä pois.

        Nukkeja minulla on vielä, pieniä minimasilman nukkeja täältä kaupunkikodosta ja isompia keräilynukkeja mökin ylisiltä. Niitä sain aikoinaan pojiltani lahjaksi.

        Ilmeisesti sukusi pienin saa mollamaijan pukinkontista. Esikoiseni sai pienenä isomummonsa tekemän pörrökoiran, se on vielä tallella.

        Kun poikien mummo teki vanhainkodissa kuolemaa istuin päivittäin hänen vuoteensa vieressä ja kertasin hänelle muistoja menneistä ajoista. Yhtenä päivänä minulla oli tuo samainen pörrökoira mukanani ja kerroin mummille sen olevan hänen äitinsä tekemä. Sillä kuuliko mummi tarinoitani en tiedä, mutta sain olla hänen vierellään hänen viimeiset päivänsä. Kerrata iläänkuin yhdessä hänen kanssaan hänen elämäänsä.

        Käsintehtyjen muistojen myötä palaamme menneeseen. No, tällaisia muistoja palasi mieleeni mollamaijasta.

        Kivaa puuhapäivää kaikille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta, maa valkoinen, pienen määrän on lunta sadellut, valaisee kummasti pienikin määrä.
        Näinköhän jo talveksi sää rupeaa, harvoin marraskuun puolelle on talven tehnyt nykyiseen aikaan.
        Lehdestä luin miten ilolla päiväkotilapset pulkilla pieneen mäkeen riensivät. mutta tulikin tädeiltä kielto, tasaisella maalla vaan pulkilla saa olla, ennen kuitenkin sai mäkeä laskea, joko turvallisuus ennakointi tämänkin riemun lapsilta vie?
        Mukavasti maan rajassa heijastinvalot loistaa, kun pienet koirat narun päässä liikkuvat.
        Hiekkaa jo näkyy auto kadulle tiputtelevan, sen se tuo lumi sai aikaan;)

        Noita hommia joskus kertyy päivälle uupumukseen asti, minä yritän jakaa hankalat hommat useammalle päivälle, ainahan sekään ei onnistu.
        Eilen keikuin taas tikkailla, kun piti tyhjentää katonrajassa oleva kaappi, siellä vesimittarit ja ne ensiviikolla vaihdetaan uusiin.
        Kälyni tuli sopivasti käymään ja torui, kun yksin ollen kiipeilen, no sitten yhdessä työ lopetettiin.
        Mieheni, myös kälyni murre on kadonnut, ehkä pienestä lähtien oppivat paikallista murretta, mutta ei Savokaan heidän puheeseen tarttunut, kirjakieli suurimmalta osin.
        Vieraanvaraisuus kuitenkin pysyi.

        Kyllähän sitä sopeutuu ja oppii elämisen taidot, jos tahtoa riittää, kuten ynnämuu on onnistunut ja se onkin mitä parhain tunnustus tuo saamasi.
        Kaikesta huomaa, että oppivainen olet ollut ja se on kantanut läpi elämän, kiitos maininnan vielä tälläkin hetkellä Noja-tuolin kirjoittajana saat meiltä kaikilta.
        Tuota asiallista suhtautumista kanssakirjoittajiin kaivataan, kunpa kaikki jaksaisivat tuota sydämen sivistystä mukanaan kantaa.

        Kiva on kun on juttukaverina vilkas ihminen, joskus kuitenkin omaa puhettakin toivoisi saavan esiin, no harvassa kai ne niin puheliaat ihmiset kuitenkaan eteen sattuu, etteikä väliin omankin sanansa voisi sujauttaa;)

        Tuo kissojen kuin koirienkin elämä olisi todella tervetullut, mutta juuri tuo arvailu mitä tapahtuu jos aiemmin joutuisi pois lähtemään, siihen tyssää minunkin loputon halu eläintä ottaa.

        Joskus aiemmin vaihdoin jouluksi keittiöön jouluverhot, nyt siltä osin laistan.
        Minulle on jostakin syystä noita lehtiä kertynyt nyt useampia, tuntuu niiden jouluanti jo pursuvan korvista ulos, niin paljon on toinen toistaan ihanampia askarteluja ja leivonnaisohjeita.
        Eilenkin tipahti kolme kuvalehteä luukusta, kukahan ne on tilannut?
        No lukuharrastusta ne kyllä lisää, paljon mielekästä lukemista sisältävät ja sanaristikot myös hyvä juttu.
        Eliaanalla kuitenkin elävä seuralainen jolle voi ilonsa ja harminsakin kertoilla:)

        Kaikille ei musiikki ei moni muukaan avu ole itsestään selvä, mutta kaikilla kuitenkin suuntautuu useimmiten into johonkin, kannustamalla oikeaan suuntaan onkin arvokas asia tulevaisuuteen tähdäten.
        Noin se monasti on, että kodin kasvatus tai mallina oleminen ja hyvät geenit riittävät läpi elämän ja siitä saa ympärillä olevat osansa.
        Hyväsydämellisyys on synnynnäistä, sekään ei itsestään selvää ole.

        Tänään yritän Molla-Maijan tekoon paneutua, jotakin pysyvää muistoa yritän kehitellä, nukke mikä ei pienistä loukkaannu;)
        Oma suunnittelua yritän toteuttaa ja siitä minun näköinen luomus sitten pitäisi syntyä, katson ja ihmettelen lopputulosta;)
        Varokaa liukkautta, jos lumi kaduilla sen aiheuttaa.

        Taas viritti SkillaNin aamunavaus mukavasti päivän alkuun, kiitos siitä.
        Ynnämuun tarina herätti minunkin kunnioitukseni. Eikö tuo ole sitä todellista sankaruutta?
        Selvitä kohtuuttomilta tuntuvista koettelemuksista ja sälyttää silti elämänuskonsa, löytää paikkansa maailmassa ja katsoa taakseen ilman katkeruutta, nykyhetkeä arvostaen ?

        Ja meidän media ja lööpit hehkuttavat tämänpäivän selviytyjiä: kun ollan selvitty koulukiusaamisesta, päihderiippuvuudesta, avioerosta, loppuunpalamisesta. Kaikki arvostus tietysti sellaisestakin selviytymisestä mutta ehkä näitä ei ihan voi verrata toisiinsa. Meillä on kuitenkin tänä päivänä - ainakin teoriassa - tukenamme turvaverkko ja meidän perustoimeentulo taataan.
        Jopa koronapandemiankin aikana meistä pidetään huolta siltä osin kuin se valtiovallan toimin voidaan taata.
        Myös minulla on kokemuksia tuosta mihin Miaelina taisi viitata: tuntuu kuin ystävällisyys ja toisten huomioon ottaminen olisi kasvanut ihan katukuvassakin. Eilenkin kun olin lenkillä ja tiellä oli käynnissä jokin metsänharvennus, metsäkoneen käyttäjä tuli alas koneeltaan ja kertoi minulle mitä oli tekeillä ja pahoitteli harmia joka minulle - yksinäislle kulkijalle - hänen operaatiostaan aiheutui...
        Eikös se niin ole, että yhteinen vihollinen (korona) lähentää ihmisiä toisiinsa ? Kun tapaa tutun kysyy kuulumisia eri henkeen, tosissaan, ei vain muodon vuoksi ?
        Puolikin tuntia saattaa tuolla tien päällä vierähtää kun tutun tapaa...

        Brinkkala ei oikein usko, että tämä minun talonpitoni on "verta, hikeä ja kyyneliä" pikemminkin kuin idylli, mutta ehkä se idyllikin on katsojan silmässä..))
        Teoriassa saankin tähän helpostusta kun toinen nuori perhe muuttaa tuohon muutaman sadan metrin päähän. Ilo on isompi kuin lottovoitosta..))
        Jotta elämä ei kävisi liian ruusuiseksi, suruakin on tullut, sen normaalin huolikiintiön lisäksi. Meidän vapaaehtoistyön sydän, emäntärouva, kuoli 93-vuotiaana. Ei koronaan vaan uskoisin, että vain "elämästä kyllänsä saaneena", hiljaisena sankarina hänkin.

        Poutapäiivä näyttäisi olevan. "Ylös, ulos ja lenkille" vai miten se Tarvan kehotus kuului ?
        Leppoisaa oloa kaikille,
        demeter1


    • Aurinkoinen aamu Daljoen alajuoksulla, Mittari näyttää plusmiinus nolla, auton ikkunat ovat huurteessa, kasvihuone on kuuran peitossa ja joen vesi lainehtii tummana. Maa on kuurassa. Lintujen äänet ovat vaimenneet mutta keittiön ikkunan edessä kasvavissa männyissä loikkii kaksi oravaa. Pesiä ei ole näkynyt, kai ne on tulleet vain kylään. Ensimmäinen amaryllis avaa kukkiaan juuri sopivasti ensimmäiseksi adventiksi. Toinen on vielä nupulla.
      Ammukävely aamun kuulaudessa ja raikkaudessa teki hyvää.
      Sain pitkän listan linkkejä tyttärenpoikien joululahjojen hankkimiseen, mutta ne on puhelimessa, jota hallitsen huonommin. Pitänee ladata zalandon appi että saa linkit toimimaan kunnolleen ja rahat lähtemään tililtä. Kuitenkin selkeästi parempi vaihtoehto kuin lähteä tungeksimaan ostoskeskuksiin korona-arvontaan.
      Leivoin kaneliässiä, mutta en oikein pysty syömään niitä, kun sokeriarvot ovat vain noin keskinkertaiset. Ikkunat pitäisi pestä ennen kuin asentelen adventtitähdet ja joulukyntteliköt paikoilleen.

      • Anonyymi

        Vanhanaikaisen kaffekupillisen kun antaa vettä viikossa amarylliksille vain
        niin ne kestää 1,5 kuukauttakin kukassa.


    • Kuuntelen Hels. kaupungin , Espoon ja Vantaan uusia kiristyneitä koronasuosituksia puolella korvalla, melko kyllästynyt olen tiedoituksiin.

      Muuten kiva päivä, eristyshän on jo tuttua, antaahan se tilaa muille harrastuksille kuin kodin ulkopuolelle.
      No, lukeminen on aina kuulunut lempiharrastuksiini, mieluimmin uppoudun Anni Kytömäen finlandiapalkittuun Margarita romaaniin, jonka latasin kotikirjastooni.

      Lounaaksi paistoin riisiä ja täydensin katkaravuilla ja yrteillä, ja viilikin meni vielä perään.

      Nyt on jo päivälekottelun aika, eikä ne pienet torkutkaan ole poissuljettu 😊
      Ai jaa, äkkiä pyykit telineelle vielä ja Hyvää viikonloppua koko Scandinaaviaan!

    • Anonyymi

      Hyvää päivää!
      Auringonkajo hävisi, tuuli jäi pakkaspäivään.

      Voi ynnämuu, olisipa "joku" ollut lohduttamassa ja kertomassa tuolloin pienelle sinulle, että selviät hyvin ja sinusta tulee Hieno Mies!
      Ehkä olikin tarkoitus näin. Sinä olet kertomassa tarinaasi meille. Minua kosketti syvästi. Tulevana itsenäisyyspäivä kynttilät sytyttäessäni ajattelen enemmän niitä pieniä poikia ja tyttöjä jotka joutuivat koville.Toki veteraaneja unohtamatta äitiä, isää, ukkia, pappaa ja monia muita.

      Huoh! Tempasen itseni nykyhetkeen.
      SkillaN, älä huoli niiden äänikirjojen vuoksi. Minulla kävi kevään kuluessa niin, että yhä useammin kirjat kuuluivat kuuroille korville ja ajatukseni olivat ties missä.
      Kesällä "lietsussa" ollessani ja silmien sen salliessa luin mitä käteeni sain ja olen sillä tiellä. Tosin Netflix neuloessa on mukavampi :)

      Kiva, että jälkipolveasi on hilautunut lähemmäksi sunua, Demeter :)

      Sinisiru taas herkuttelee. Minullapa on reunoista kärähtänyttä suolaista pannaria :)

      Mukavaa viikonloppua!

      brinkkala

    • Sinisiru jaksaa olla tyytyväinen elämäänsä, vaikka olemme tuomitut neljän seinän sisään kolmeksi viikoksi. Ei minnekään, ei kukaan, eikä mitään.
      Minä olen vajonnut pessimismiin. En voi enää kuvitellakaan, miltä tuntuisi mennä porukalla jonnekin. Hätkähdän, jos joku ulkopuolinen minulle jotain sanoo.
      Poikani suhtautuu koronaan lapsen lailla: se on äidin vika. Taantuu 7-vuotiaaksi ja puhisee, kun muistutan maskista tai varottelen ihmisjoukoista.
      Kyllähän monet rajoitukset tuntuvat turhilta, kun ja jos ympäriltä ei kukaan ole sairastunut, mutta otetaan nyt vain lusikka kauniiseen käteen ja uskotaan, mitä Vapaavuori ja kumppanit tiedotustilaisuudessa sanoivat.
      Huomaan, että en saa aikaan yhtään mitään. Pitäisi ja pitäisi, mutta huomiseksi jää.

      Olette muistelleet lapsuutenne sotien ja evakkomatkojen aikaa. Minulla on ollut se onnellinen tilanne, että meidän pitäjämme säilyi sodan tuulilta. . Siitä oli se seuraus, että meille evakuoitui mummu ja enon perhe kaupungista, ja elimme kuin sillit suolassa pienessä kodissamme. Lasta se ei häirinnyt, mutta uskon äitini olleen hermoromahduksen partaalla, kun ei omaa rauhaa hetkeksikään löytynyt.
      Muistelen, että yksi talvi meni ilman koulua. Se oli varmaan se pahin pommitusvuosi, jolloin öinen taivas helotti punaisena Helsingin suunnalta. Vähän ovat nämä vuodet sekaantuneet muistoissani, niin että en muista, olivatko ne evakkosukulaiset meillä silloin. Luultavasti olivat. Kyllä heidän oli sitten pakko palata takaisin Helsinkiin, kun ajat vähän rauhoittuivat, sillä meillä oli todella liian ahdasta.
      Sellaisia muisteluksi minulle nousi mieleen. Enpä niitä kovin usein ajattele. Lapset ottavat asiat sellaisina kuin ne tulevat. Mitäpä niitä analysoimaan ja muistelemaan.

    • Anonyymi

      Tervehdys! Ynnämuu kertoi lapsuuden kokemuksistaan, varmaan se oli ikävää jättää kotinsa ja muuttaa kauas pois.
      Uudet ihmiset ja uudet tavat ne on ensin opittava, mutta kun olet tuollaine taitava ,
      niin kyllä sitä pian sopeutuu ja kouluunkin pääsit ja aina eteenpäin.

      Minulla on mieluisia kokemuksia siitä perheestä, joka meille muutti, heillä oli kolme lasta, nuorin oli kait viiden, minä kuuden ja kaksi vanhempaa lasta.

      Minä pidin kovasti, kun tuli yksi minua nuorempi, hoidin hänen asioitaan mielelläni,
      sen mitä tuon ikäinen nyt osaa.

      Leivinuuni oli usein kuumana, leivottiin leipää, piirakoita ja pullaa, myös kakkuja.

      En muista tarkkaan, että kuinka monta vuotta he olivat, mutta myöhemmin, ollessani seitsemän-kahdeksavuoden he eivät enää meillä olleet.

      Kyllä se lehmien paimentaminen oli minullekin ja siskolleni kovin tuttua.
      Aamulla varhain piti lähteä viemään kauas laitumelle, jossa ei ollut aitoja,
      mutta oli naapurin kaurapelto vieressä, oli siinä kova vartioiminen, ettei sinne karja päässyt!
      Oppi siinä hyväksi juoksijaksi ainakin!

      Kerran eräs lehmä oli haistanut, että ladossa oli meidän eväspussi, jossa oli kananmunalättyjä. Se oli ladon ovesta puolittain sisällä ja tuhosi meidän eväät!
      Nauratti, vaikka olimme kyllä sille kiukkuisiakin.

      Oli se terveellistä elämää ainakin, sai liikuntaa ja d-vitamiinia, myös luimme siellä kaikki kirjat mitä meillä oli, päivät kului nopeasti!

      Olin siellä myöhemmin yksinkin paimenessa, se ei aina ollut helppoa, jos oli huono ruoho lehmillä, alkoi ne etsimään parempaa, silloin ei niille tahtonut voida mitään.
      Kerran muistan tuoneeni lehmät keskenpäivän hakaan, laitoin veräjän kiinni, että olettepa nyt siellä!
      Tällaisia muistoja minulla sieltä vuosikymmenien takaa.

      Hyvää tätäpäivää,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Kiinnostava ja hyvin kerrottu tarina lapsuutesi aurinkoisista päivistä, Neeasa, kiitos!
        Kaipaatko sitä aikaa ja tunnelmaa?


    • Anonyymi

      tervehdys.
      Ajattelin tässä hämärissä piipahtaa nojatuoli vierailulle. Olen usein ajatellut teitä, mitä mahtaa kuulua sinnepäin, vieläkö on entisiä tuttuja paikalla.
      Tässä vietellään tätä yhteistä kivaa :koronaa , joka taas etenkin pääseutu alueilla pyrkii riehumaan.
      kesä meni mökillä karussa, ei suuresti vaikuttanut meidän elämään. Pystyttiin liikkumaan ja puuhastelemaan kaikenlaista. Yhtä sun toista kasvatellessa aika meni kivasti. Lapsetkin voivat tavata --aluksi ulkona kahvitellen ja välillä oli rauhallisempaa niin sisälläkin uskalsi tavata.
      syyskuussa muutettiin kaupunkiin. Kun illat pimeni.
      Täälläkin ulkoillaan joka päivä, mökkihöperöksihän sitä muuten tulisi. On ihania metsäluontopolkuja joita kuljeksia liki omassa rauhassaan. Aina on ulkoilusää. Vaatii vaan sen mukaisen pukeutumisen.
      Maskeja pidetään aina kauppareissulla, apteekissa, terveyskeskus reissulla, mutta ei metsässä kulkiessa eikä ulkoillessa.
      Tässähän nämä päällimmäiset, ajankohtaiset tapahtumat.
      Tervehdin kaikkia tuttuja, keitä nyt lieneekään ja sinnitellään yhdessä eteenpäin. Rokotukset häämöttää ja paljon lähempänä kuin keväällä, ja antavat meille valoa ja toivoa tulevaisuutteen.
      Skillanille erikois terveiset. Meri-kukka

      • Anonyymi

        Huomenta niin pimeään aamuun taas kerran, lumet häipyneet ja taivas ei valaise.
        Meinaa ajatukset harhailla tuon pimeyden kera harmaisiin aatoksiin, mutta kunhan pääsen viestini loppuun on päivä jo kirkkaampi, siitä se into mieleenkin tarttuu, näin toivon;)
        Nuken runkoa kaksi kertaa virkkasin, ensimmäinen tuli isopäinen, toinen sitten parempi, kunhan nyt täytän ja ilmeellä yritän näköä saada, miten sitten käynee?

        Olipa iloinen yllätys, kun huomasin Meri-kukan nojatuoliin istahtaneen, monasti olen vanhoja pirtti aikaisia ystäviä kaivannut, usean tiedän jo taivaan löytäneen, mutta rämä viestisi ilahdutti, terveenä ja hyvin voivina elelette.
        Kivoja tapaamisiakin oli ja mukavia muistoja mieleen tulee.
        Pistäydy nyt taas Noja-tuolissa useammin, kun tämä aika on nyt tätä ja muut harrastukset taitaa sielläkin olla pannassa, vieläkö tanssahtelet?

        Makriina, älä sure, nuo tekemiset kyllä aika vähäisiä ovat, puhetta enemmän.
        Yritän joka päivä jonkun homman loppuun saattaa, nyt unohdan sukkien neulomisen, on jo paljon pakettiin käärittävää, joulukuun alkupäivinä pitää ylimääräiset paketoida ja viedä joulupuun oksille, sieltä sitten jollekin ehkä iloa tuottamaan jaetaan.
        Monena jouluna näin olen tehnyt ja hyvässä uskossa toivon ne tarpeessa olevat on löytäneet.

        Demeter kertoi ystävänsä pois nukkumisesta, tätä tämä elämä on, odottamista milloin vuoro tulee.
        Onhan se" kaveria ei jätetä" henki jollakin tapaa nyt koronan aikana leviämässä, ainakin ajatuksissa muistamme toisiamme lämmöllä kukaties ja apuakin annamme jos mahdollista.
        Turvaverkkomme on hyvänä tukena, jos sitä osaa hakea, kaikilla ei tietokonetta ei mahdollisuuksia tätä kautta tietoja saada.
        Noja-tuolissa toisten kertomana sekin saattaa onnistua.
        Silloin 80 vuotta sitten, noita ynnämuun kokemia asioita saattaa olla paljonkin, kaikki vaan ei yhtä hyvin selvinneet.

        Brinkkala lohduttelit surujani äänikirjojen johdosta, minä juuri siksi yritin äänikirjojen kautta lukemisen taitoa opetella ja ne hankin.
        Muutaman kirjan luin ja tuntui että aika ei riittäisi, eipä harmita enää senkään opin saaminen, kun kerrot, että ajatus ei sen paremmin kirjan sisällössä kestä.
        Kai se on uskottava, että keskittymistaito on kadonnut, nyt ei äänikirjoja ole asennettu, maksuja ei rästiin jää.
        Selvitykseen väsyin ja maksoin pyydetyn (karhutun) laskun, helpommalla pääsin, kun kumpikaan osapuoli ei tuntunut antavan periksi, puhelinlaskuni siinä vain nousi.

        Paloma lahjatoivomuksista kerroit, kyllä se on kai minunkin tilinumero pyydettävä, kun eivät Ruotsista jouluksi tänne tule, hyvä niin, vaikka ikävä kun ei tavata, nyt jo kesäkin väliin jäi.

        Omatekemää muistoa minäkin tässä Molla-Maijassa yritän jättää, toivottavasti saan sen näköiseksi, että lapsi ei pelkää;)
        Minulla on joskus ostamani nuket, joista annoin pojantyttärille yhdet ja kolme istuu minun sänkyni kaiteella tänä päivänäkin, tuskin tytöillä nukkeja enää tallessa onkaan, on leikitty loppuun;)

        Eliaana kertoili evakkoperheen majoituksesta kotiinsa, maalle useinkin isompiin taloihin heitä kotoutettiin, ystäviäkin monista perheistä tuli, ainakin lapset ystäviä saivat.
        Sinisiru iloa näkee jokapäiväisessä elämässä, se on taito sekin, siihen sitä olisi pyrittävä.

        Minä ruukkaan kuolettaa kukkani liialla vedellä, sekin homma ei kaikilla hallinnassa ole, nyt orkideani työntää kukkavartta näinköhän meinaa ilahduttaa kukinnallaan;)

        Nyt sitten päivä on valennut, sen minkä valkenee, ei lupaa taivaan väri auringon paistetta, mutta jospa imurin esiin otto mielen nostattaa, taitaa kuitenkin inhon aikaan saada, niin vastenmielinen laite se on.
        Pakko vaan on sitä kuljettaa, että olotila siedettäväksi tulee, siis pölyt pussiin;)
        Koettakaa keksiä ilon aiheita, ei surra itseämme maan rakoon;)
        Aika ylitetty taas kerran SkillaN;)


    • Keskipäivää vaan!

      Pistäydyn lauantaipuuhien selvittyä palstalla, ja jäin miettimään, olenko koskaan tavannut evakkoja ?

      Sitten tuli mieleeni H:ssä asuessa naapurini, joka oli Karjalan evakkoja, 3 lasta niinkuin itsellänikin. Nuorimmaiseni oli vielä vauvaiässä, joten tutustuessamme olin äitiyslomalla.
      Olimme samaan aikaan Elannon kaupassa, missä katselin halkaistuja sianpäitä lievällä hämmästyksella, mutta naap. emäntäpä alkoi ylistämään sianpääsylttyä ja osti puolikkaan. Lupasi neuvoa minuakin, jos ostaisin, ja niin innostuin minäkin.

      Kädestä pitäen neuvoi 28 vuotiaalle kaupunkilaiselle keittämisen mausteineen, ja opasti lihojen irroittelemisen ja ryhmittelyn.

      Astiaan ladotessa vuoroin tummaa lihaa ja silavaa, suolaa ja pippuria kerroksiin,...ja painon alle yöksi 😊))

      Taloudellisesti se oli edullista, keitinliemestä ja rippeistä sai vielä hernekeiton tehtyä. Koskaan en unohda sitä malttia ja hyväntahtoisuutta jota tuo iloinen vanhempi emännys neuvoissaan osoitti, silloiselle nuorelle ja kokemattomalle 😍

      Tuo taito hyödyntää eri ruhonosia syysteurastuksissa, tuli maallemuuton yhteydessä tarpeeseen, taito josta mieheni olikin hyvin tyytyväinen.

      Myönteinen kokemys jäi tuosta evakkoäidistä, tapansa neuvoa oli suvaitsevampi kuin oman työssä käyvän äitini, joka ei todella sylttyjä keitellyt, valmiina osti mitä tarvittiin 😂
      Kerran kutsui tuo naapuri pullanleivonta kahvillekin, ennen maalle muuttoamme. Taidettiin tykästyä molemmat,..heippa !

      • Anonyymi

        Muistan, että joskus taannoin et evakoita tai sanaa evakko oikein hyväksynyt? Jotenkin katsoit sen ala-arvoiseksi sinisirkku? Muistanko väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan, että joskus taannoin et evakoita tai sanaa evakko oikein hyväksynyt? Jotenkin katsoit sen ala-arvoiseksi sinisirkku? Muistanko väärin?

        Huomenta sunnuntai aamuun😊))
        Tuskin ihmisistä, mutta kielikorvani on voinut vierastaa suomennosta sanasta *evakuerad, evakuerade.*
        Ymmärrän ryhmien tarvitsevan nimikkeen, joskaan en pidä ruotsin suom. käytettävää *ruosut* sanastakaan, enkä suvakit sanasta. On kuin kuin samalla pikakammalla vedettyjä ryhmiä 😊))
        Hassuahan se, koska lyhenteitähän ne vaan on. Vielä pidemmälle menee pelkät kirjainlyhenteet.

        Ps.
        Aamukahvia tässä nautiskelen, uutisia taustalla kuunnellen. Ikkunasta avautuu laaja siniharmaa taivas, jossa lehtipuiden hieno verkosto piirtyy kuin grafiikassa. Luonto uinuu,...

        sinisiru


    • Anonyymi

      Kaunis ja aurinkoinen päivä on tänään iloksemme valjennut!

      Eräs jokavuotinen joulunavaus on kohdallani suoritettu, nimittäin tein eilenillalla piparkakkutaikinan, annoin olla kellarissa yön yli ja tänään ne sain leivotuksi.

      Maistettiinkin jo, ja hyviä ovat, otin tämän ohjeen netistä, marttojen ohje, joka
      on aika suuri, mutta laitan osan heti pakastimeen, siellä hyvänä pysyvät.

      Kysyit ano 16.25, että kaipaanko sitä vanhaa aikaa ja sen tunnelmaa!
      Oli siinä oma viehätyksensä, ehkä se oli sitä nuoruutta ja terveyttä ja elämisen iloa!
      Työtä sitten vähän suurempana oli paljon, mutta hyvin sen jaksoin tehdä.

      Nyt pitää lähteä pienelle päivälenkille, on niin tuuleton ja hyvä ilma!

      Hyvää lauantaita kaikille,
      Neeasa

    • Saunailtaan on päivä ehtinyt.

      Hyllyjen siivousta ja uudelleen järjestelyä sekä joulun esivalmistelua on kuulunut päiväni ohjelmaan. Seimi pääsi komeron hyllyn joulukrääsälaatikosta omaan paikkaansa sammalalustalle. Ikkunalaudoille laitoin kyntteliköt.

      Onpahan valmiina ikään kuin pikkujoulujuhlia varten. Ne kun taitaa itsekullakin olla yhden tai kahden hengen juhlia.

      Toista se oli ennen kun vielä ravintolaelämässä olin mukana. Jouluruokiin kerkesi kyllästyä ja joululaulutkin soivat kuluen loppuun.

      Korpeenkin on tullut koronarajoituksia. Tulin juuri Prismasta kävin täydentämässä ruokavarantoja. Ihailla piti nuorisojoukkoa, kaikilla maskit kasvoilla.

      Näytti, että kolme-nelikymppiset sekä lapsiperheet ovat välinpitämättömämpiä maskin suhteen kuin nuoret ja vanhat ihmiset.

      No, otantani oli tämänpäiväinen havainto, joten virhemarginaali on - 80%.

      Nyt alan valmistautua löylyttelemään.

      Lempeitä löylyjä itse kullekin.

      • Saunasta tulin äskettäin. On veltto olo, mutta silti mukavan lupsakka:)
        Ei uskoisi mistä kerääntyy, mutta on ollut pientä vipinää yhtenään.
        Tuttujen kanssa rupattelu tuokioita, eihän niistä voi kieltäytyä
        ilman pätevää syytä:) Kyllä näihin jutusteluihin on usein aiheena
        koronatilannekin.
        Tänään oli tavallista pitempiaikainen kauppareissu. Oli toripäivät,
        kyllä siellä pyöri ihmisiä aika paljon - ei kuitenkaan ennätysmääriä.
        Varmaan "turvavälit" vaikuttivat. Tuli se jutusteluissakin esille.
        M-K: kin "ilmoittautui", hyvä! Muistanhan minäkin kirjoittajana.

        Nyt tuntuu siltä, että olen "löylynlyömä." Menen vaikka töllöttämään
        tv:tä, mitä pitkäveteisempi, sen parempi. Voinhan vetäistä nokosetkin:)
        Hyvää jatkoa teille!


    • Anonyymi

      Jälkeenjäänyttä väkeä täällä kai on. Olin ninittäin näkevinäni jo aikoja sitten ketjun jonka otsikko oli joku naurettava "Noja-tuoli (17)" tms.
      Ettekö tunne enää numeroitakaan vai onko kaihi edennyt liian pitkälle dementian ohella?

      Noja-tuoli muuten kirjoitetaan oikeaoppisesti ilman väliviivaa eli nojatuoli.
      Varsin sivistymätöntä ja koulujakäymätöntä väkeä vielä nykyäänkin näkee ja kuulee!
      Sietäisi hävetä kovasti!

      • Anonyymi

        Jälkeenjäänyttä on itselläsikin. Noja-tuoli 17 oli jonkun parodia nojatuolista.


    • Anonyymi

      Ketjun nimenä on Noja-tuoli. Se on erisnimi, jollaisen SkillaN on valinnut otsakkeeksi. Erisnimi voidaan kirjoittaa eri tavoin kuin tavallinen teksti.
      Nimi ja sen kirjoitustapa voi olla tavallisesta kirjoituskielestä poikkeava, esimerkkinä vaikkapa Ukko-Koli, Länsi-Pohja tai Pölhö-Kustaa.
      Aloittaja muuten ei numeroi kuin omat ketjunsa, niin että älä ota turhia huolia numeroinnista.
      Mkr.

      • Sunnuntaiaamupäivää ja harmaana ainakin alkaa, isoja lintuja parvissa lentelee, lienee naakkoja.
        Taivas väliin yhä mustemmalta näyttää, kun tämä parvi ilmaantuu, en ole ennen vastaavaa nähnyt, tulee mieleen elokuva Linnut.
        Eipä lopputulos minun silmää ilahduttanut, kun Mollani valmiiksi sain, mutta lohduttaudun, että pieni tyttö siitä saattaa tykätäkin;)

        Kiitos Makriina, kun valaisit tuota otsikko asiaa, mitä sivistynyt ihminen päivitteli.
        Olen joskus selvittänyt ajatustani Noja-tuolin suhteen, joten nyt kehotan sivistystä etsivän katselemaan aikaisempia ketjuja.
        Sivistyksestä en osaa muiden puolesta puhua, itse en sillä osaa kehuskella, mutta en vastaavaa kirjoituksissani koskaan toisten puutteista esiin tuo, olkoon se minun sivistyksestä.
        Vammaistenviikko alkamassa, uskon, että heillekin näitä sivistyneiden käytöstapoja useinkin eteen tulee, poikkeavuudet on koettava rikkautena, ei jälkeenjääneinä.
        Kaikki olemme ihmisiä, elämän saaneet, kaikilla vain ei sitä onnea/onnettomuutta syntyä olosuhteisiin, missä vain sivistyneet voivat loistaa.
        Olen tavannut kouluja käyneitä, mitä ihanampia ihmisiä. sydämen lämmöllä heitä olen kohdannut ja saanut samaa itselleni.
        Näitä ihmisiä Noja-tuolissa vierailee ja he antavat niin paljon sivistystä, mikä tulee sydämestä, kiitos teille ystävät.

        Ynnämuun tapaan, kuin myös korpikirjailijan löylynlyömänä minä myös ja siinäpä kaikki jännitykset laukesi.
        Tämän aamun lehdestä luin, että yksi koronatapaus on paikkakunnallani todettu, alku on siis tännekin saatu, tosin myös se tuli selväksi, että keväällä kuusi tapausta, tämä tieto minut sivuuttanut.
        Nuo tilaisuudet suurissa tapahtumissa on mahdollisia koronan leviämisen suhteen, joten viisautta on jos joukkokokoontumisia välttää.
        Ihmettelen noita kauppojen "ryysiksiä", pelkääkö ihmiset tavaroiden loppuvan, siihen en usko.
        Turvavälien pitoa ja käsien pesua korostetaan, maskit sitten kun ihmisiä enemmän ja turvavälejä ei pysty pitämään.

        Piparkakkujen tekeminen minulla aina ollut Itsenäisyyspäivä, ei kai perinne nytkään muutu.
        En erikoisemmin edes pidä piparkakuista, en nykyään kahvikakuistakaan, mutta tehtävä on, onhan joulu vain kerran vuodessa;)

        Yleinen nimitys oli tuo evakko, kai on vieläkin joillakin, voisi olla myös kotinsa pakon edessä jättäneet, kun tuotakin asiaa ajattelee, ihmettelen miten hyvin on tämä määrä ihmisiä kotiutuneet.
        Monella varmaan , vanhemmilla ihmisillä ainakin, muistot katkeruuttakin tuottaa.
        Maailma ei ole juurikaan muuttunut, näitä kotinsa pakon edessä jättäviä ympäri maailmaa,
        viisaita, sivistyneitä ihmisiä maailma pullollaan, silti tämä ongelma vaan elää.
        Karjalaisuus rikastuttaa maatamme, ruokakulttuurin, perinteiden ja iloisen mielen myötä;)

        Olen aamuisn ruvennut nukkumaan pidempään, tänä aamunakin kahdeksaan, ihana on ajatella, ettei ole ohjelmaa päiväksi, voi tehdä mitä huvittaa, tai olla vaikka tekemättä.
        Harrastukseni on ollut aina keskipäivällä ja jotenkin se on sitonut kelloon, nyt ei näin ole, olen onnellinen, myös velvoitteita oli ennen, nyt elän oman mieleni mukaan;)
        Tätä onnen tunnetta toivon teidän kaikkien jollakin tapaa päivistänne ammentavan ja elämä maistuu;)
        Hyvää ensimmäisen adventin alkamista, tänään minulla syttyy kyntteliköt ja kaikki muu rakentelu valojen suhteen , parveke on tulevan kuukauden kaunis valojen loisteessa.


    • Anonyymi

      Kaikissa heimoissa on sekä iloisia, että ei iloisia, sanoi minulle eräs mies, kun eri-
      heimoista puhuttiin.
      Näinhän se on.
      Myös se alkuun pääseminen oli sen ansiota, että monet kunnat antoivat maata ja metsää heidän asuttavakseen.
      Oltiin avuliaita heille.

      • Anonyymi

        Näin kuului tehdäkin, eikö vaan, sodan jaloista oman kansan suojiin.

        Iloisia toki olemme savolaisetkin, mutta se vilkkaus ja sydämellisyys on ainakin minun tuntemien karjalaisten kohdalla niin vilpitöntä, ei voi erehtyä
        Tuo avuliaisuus, auttamisen halu pitäisi olla luontaista, kun kovia kokeneet tervetulleeksi toivotetaan.

        Näin ajattelen ja olen iloinen, että tämä nuorempi karjalaisten heimo on jo kodikseen oppinut tuntemaan tämän muun suomen.
        Vanhemmilla vieläkin kaipuu sinne entisille kotiseuduilleen.

        T: SkillaN


    • Harmaata on, kun ikkunalle päin silmänsä luo.
      Ei mitään näe tehdä ilman keinovaloa.
      Katselin tuossa areenasta tuota alueen koronatiedotusta.
      Huomenissa käyn omaisia moikkaamassa, sitten taas pitää taukoa pitää ja tilannetta seurata, kun on leviämään päin tuo tauti.
      Onneksi tuo kirjastosuositus, ei lainausta koske. Muuta kirjaston toimintaa, ainakin näin sanottiin.
      Viimeistä lainakirjaani luen, Mannerheimin nuoruusvuosista, tykkään tuon Teemu Keskisarjan kirjoitustyylistä.
      Skillanin tavoin minäkin nautin vapauden tunteesta, kun ei tarvitse ´´kello kaulassa´´ kulkea.
      Tänä aamuna heräsin puoli9 ja siellä lötköttelin puoli tuntia ja venyttelin, välillä kissaa silitellen. Sitten laitoin kahvit tulemaan.
      Minulla on siitä hyvä, että jos jotain itselle käy, kisulle on parikin hoitajaa ilmoittautunut läheisistä.
      Tiedän, että hyvin pidetään.

    • Anonyymi

      Teemu K. on tänään telkkarissa ykkösellä 21 jälk.

      • Anonyymi

        Nyt syttyi joulunlämpö tällä äidillä, kun nuorimmainen soitti ja kutsui aatoksi *uuteen kotiinsa*.
        Nuo kesällä vihityt ovat ostamassa Espoon Nuuksion rajalta omakotitalon, 6000 neliön tontilla. Järvi tien toisella puolella, ja nyt pakkaavat ja selvittelevät Vantaan asuntoa.

        Sen kokoisella tontilla voi jo kasvimaankin perustaa, Kemiön saaristossa ei kovin multavaa taida olla,
        Lupasin olla mieluimmin joulumuorina, ja huolehtia vain jälkiruuasta.

        Verkkokaupasta tilasin tupaantuliaiset, ja tytöille kylpytakit, kun yöksi kumminkin jäävät.
        Olin aikonut olla kotona ihan hissukseen, jos ei kukaan tänävuona kutsu, mutta onhan nyt nuorimpani uusi koti ympäristöineen nähtävä, ja rakkaat ihmiset.

        Täys´pimeä taas tulla tupsahti, kynttilöiden loistaessa sentään lämpöään.

        Kodikasta illanviettoa kaikille.🌲🐇


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt syttyi joulunlämpö tällä äidillä, kun nuorimmainen soitti ja kutsui aatoksi *uuteen kotiinsa*.
        Nuo kesällä vihityt ovat ostamassa Espoon Nuuksion rajalta omakotitalon, 6000 neliön tontilla. Järvi tien toisella puolella, ja nyt pakkaavat ja selvittelevät Vantaan asuntoa.

        Sen kokoisella tontilla voi jo kasvimaankin perustaa, Kemiön saaristossa ei kovin multavaa taida olla,
        Lupasin olla mieluimmin joulumuorina, ja huolehtia vain jälkiruuasta.

        Verkkokaupasta tilasin tupaantuliaiset, ja tytöille kylpytakit, kun yöksi kumminkin jäävät.
        Olin aikonut olla kotona ihan hissukseen, jos ei kukaan tänävuona kutsu, mutta onhan nyt nuorimpani uusi koti ympäristöineen nähtävä, ja rakkaat ihmiset.

        Täys´pimeä taas tulla tupsahti, kynttilöiden loistaessa sentään lämpöään.

        Kodikasta illanviettoa kaikille.🌲🐇

        Unohtui kuka, minähän tässä lisään vielä '

        Varpunen Jouluaamuna ❤️ Sulo Saaritsan laulamana, heippa!


        https://www.youtube.com/watch?v=A8W-qi3UtqI


      • sinisiru kirjoitti:

        Unohtui kuka, minähän tässä lisään vielä '

        Varpunen Jouluaamuna ❤️ Sulo Saaritsan laulamana, heippa!


        https://www.youtube.com/watch?v=A8W-qi3UtqI

        Ensimmäisen adventin ilta, kynttelikkö edessäni ikkunalla luo tunnelmaa, taustalla pimeä takapiha.

        Rauhallinen päivä, teimme päivälenkin vastapäisessä puistossa. Ei ollut vastaantulijoita vain yksi juosulenkillä ollut ikämies. Senkin edestä oli varpusia parvissa puron laidan riitteiden siemeniä nauttimassa.


        Päivälliseksi lämmitin eilistä kanarisottoa ja toissapäiväistä Pho-keittoa.

        Rakastan näitä löhöpäiviä. Olen varmaan antanut kuvan, että aina työn touhussa, mutta kyllä laiskottelukin kelpaa. Otin jopa tunnin ettonet, mikä ei ole jokapäiväistä.

        Huomiseksi olen tilannut kampaajan. En teetä enää juurivärjäystä saati koko hiusten värjäystä vaan omien valkoisten (harmaantuneet) raitojen lomaan värjätään raitoja. Annan siis hiuksieni muuttua valkoisiksi (hiukan avustaen) kuten äidilleni kävi. Hän oli valkeahiuksinen luonnostaan 80-vuotiaana. Meillä on hyvin samanlainen hiustyyppi.

        Tyhmä blondi sehän sopii minulle 😁


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ensimmäisen adventin ilta, kynttelikkö edessäni ikkunalla luo tunnelmaa, taustalla pimeä takapiha.

        Rauhallinen päivä, teimme päivälenkin vastapäisessä puistossa. Ei ollut vastaantulijoita vain yksi juosulenkillä ollut ikämies. Senkin edestä oli varpusia parvissa puron laidan riitteiden siemeniä nauttimassa.


        Päivälliseksi lämmitin eilistä kanarisottoa ja toissapäiväistä Pho-keittoa.

        Rakastan näitä löhöpäiviä. Olen varmaan antanut kuvan, että aina työn touhussa, mutta kyllä laiskottelukin kelpaa. Otin jopa tunnin ettonet, mikä ei ole jokapäiväistä.

        Huomiseksi olen tilannut kampaajan. En teetä enää juurivärjäystä saati koko hiusten värjäystä vaan omien valkoisten (harmaantuneet) raitojen lomaan värjätään raitoja. Annan siis hiuksieni muuttua valkoisiksi (hiukan avustaen) kuten äidilleni kävi. Hän oli valkeahiuksinen luonnostaan 80-vuotiaana. Meillä on hyvin samanlainen hiustyyppi.

        Tyhmä blondi sehän sopii minulle 😁

        Kuinka uskallat mennä kampaajalle? Teillä ei siellä vielä ole ihan niin paha tilanne koronan suhteen kuin täällä Uudellamaalla. Minä annan kasvaa oikein koronatukan. En todella halua mennä kuin pikaisesti kauppaan. Siinä se.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka uskallat mennä kampaajalle? Teillä ei siellä vielä ole ihan niin paha tilanne koronan suhteen kuin täällä Uudellamaalla. Minä annan kasvaa oikein koronatukan. En todella halua mennä kuin pikaisesti kauppaan. Siinä se.

        Huomenet viikonalkuun ja huomenissa sitten joulukuulle.
        Lunta hissukseen sataa, ja maa valkoinen, kyllä se tunnetta joulun tulosta nostaa, vaikka ehtii vielä lumi sulaakin.
        Joulu on valojen suhteen kotiin tullut, perinteitä jo tavaksi vuosien takaa, kyntteliköt ikkunoilla loistaa.
        Kiva on joulua laittaa, mutta yhtä kiva on Loppiaisen jälkeen pois kerätä.

        Kampaajaa olen miettinyt minä myös, mutta halu kasvattaa hiusta hieman pidemmäksi on päähän iskostunut.
        Tosin ohuenlainen on hiuslaatuni pitkälle tukalle, mutta mieli tekee koettaa, riittääkö kärsivällisyys, voi olla että ei.
        Aikoinaan nutturaakin pidin ja kampauksia sain tehtyä, kun pituutta oli, värikin vaihtui usein, raitoja viimeiseksi, nyt annan vaan harmaantua omaa tahtiaan.
        Kaikkea on pitänyt kokeilla, nyt sitten pesu ja joskus leikkauksia.

        Joulu on perheiden yhteistapaaminen useinkin, jos tilat sen sallii.
        Pieneksi on käynyt minun asunto kutsua kaikki jälkeläiset yhteen, viimeisessä joulupöydässä istui seitsemäntoista henkilöä, nyt on muutama vielä lisinyt.
        Olen huomannut,, että nykyisin oman perheen jouluja haluavat viettää, mikä onkin ihan hyvä tapa, no jonnekin sitten mummo kutsutaan.
        Useimmin olen poikani luona ollut, tänä jouluna ehken tyttären luokse menen, heidän lapset haluavat oman joulunsa perinteitä rakentaa.
        Ei vastenmielinen sekään ajatus, että yksin olisin.

        Kirjat ovat mainio seuralainen, jos jaksaa ajatukset kasassa pitää, minun harmini on juuri tuo keskittymisen puute.
        Onneksi on tuo telkkari, olen suuri käyttäjä sen suhteen, nyt olen katsonut Netflixsistä Englannin kuninkaallisen hovin elämää, eipä kateeksi sekään käy.
        Protokolla millä elämä siellä sujuu on ankeaa vielä tänäkin päivänä, vaikka uudistuksia on tehtykin, sarja on nykyisen kuningattaren lapsuudesta asti kertova.
        Nyt on Diana jo astunut kuvaan ja hänen elämänsä sitten toisena sarjana kertovana seuraa.
        Mielenkiintoinen, on kivunnut suomalaisten kymmenen parhaan katsotun ykkössijalle.
        Maailmankuva selkenee vähän matkustaneellekin telkkarin avulla.
        Juuri tuo on yksi kompastus este kissan ottamiselle minulla, kun voisi jäädä ja jäisikin minun pois menon vuoksi heitteille, kissakin voi elää yli kymmenen vuotta, samoin koira.

        Tänään menemme kälyni kanssa yhteisen tutun luokse kylään, neljä henkeä kahvipöytään istuu, joten turvalliseksi sen koen.
        Sanotaan, että silmät on sielun peili ja sen havainnon tein kälyni silmistä, että elämänhalu tuntuu olevan palaamassa, surun vähentyessä.
        Uusi koti ja elämä sen ympäristössä on auttanut virkistymään ja entinen ulospäin suuntautuminen on saanut silmät loistamaan.
        Tämän asian kokeneena tiedän asiantilan kohentuvan ajan edetessä.
        Nyt viettämään tätä marraskuun viimeistä päivää;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenet viikonalkuun ja huomenissa sitten joulukuulle.
        Lunta hissukseen sataa, ja maa valkoinen, kyllä se tunnetta joulun tulosta nostaa, vaikka ehtii vielä lumi sulaakin.
        Joulu on valojen suhteen kotiin tullut, perinteitä jo tavaksi vuosien takaa, kyntteliköt ikkunoilla loistaa.
        Kiva on joulua laittaa, mutta yhtä kiva on Loppiaisen jälkeen pois kerätä.

        Kampaajaa olen miettinyt minä myös, mutta halu kasvattaa hiusta hieman pidemmäksi on päähän iskostunut.
        Tosin ohuenlainen on hiuslaatuni pitkälle tukalle, mutta mieli tekee koettaa, riittääkö kärsivällisyys, voi olla että ei.
        Aikoinaan nutturaakin pidin ja kampauksia sain tehtyä, kun pituutta oli, värikin vaihtui usein, raitoja viimeiseksi, nyt annan vaan harmaantua omaa tahtiaan.
        Kaikkea on pitänyt kokeilla, nyt sitten pesu ja joskus leikkauksia.

        Joulu on perheiden yhteistapaaminen useinkin, jos tilat sen sallii.
        Pieneksi on käynyt minun asunto kutsua kaikki jälkeläiset yhteen, viimeisessä joulupöydässä istui seitsemäntoista henkilöä, nyt on muutama vielä lisinyt.
        Olen huomannut,, että nykyisin oman perheen jouluja haluavat viettää, mikä onkin ihan hyvä tapa, no jonnekin sitten mummo kutsutaan.
        Useimmin olen poikani luona ollut, tänä jouluna ehken tyttären luokse menen, heidän lapset haluavat oman joulunsa perinteitä rakentaa.
        Ei vastenmielinen sekään ajatus, että yksin olisin.

        Kirjat ovat mainio seuralainen, jos jaksaa ajatukset kasassa pitää, minun harmini on juuri tuo keskittymisen puute.
        Onneksi on tuo telkkari, olen suuri käyttäjä sen suhteen, nyt olen katsonut Netflixsistä Englannin kuninkaallisen hovin elämää, eipä kateeksi sekään käy.
        Protokolla millä elämä siellä sujuu on ankeaa vielä tänäkin päivänä, vaikka uudistuksia on tehtykin, sarja on nykyisen kuningattaren lapsuudesta asti kertova.
        Nyt on Diana jo astunut kuvaan ja hänen elämänsä sitten toisena sarjana kertovana seuraa.
        Mielenkiintoinen, on kivunnut suomalaisten kymmenen parhaan katsotun ykkössijalle.
        Maailmankuva selkenee vähän matkustaneellekin telkkarin avulla.
        Juuri tuo on yksi kompastus este kissan ottamiselle minulla, kun voisi jäädä ja jäisikin minun pois menon vuoksi heitteille, kissakin voi elää yli kymmenen vuotta, samoin koira.

        Tänään menemme kälyni kanssa yhteisen tutun luokse kylään, neljä henkeä kahvipöytään istuu, joten turvalliseksi sen koen.
        Sanotaan, että silmät on sielun peili ja sen havainnon tein kälyni silmistä, että elämänhalu tuntuu olevan palaamassa, surun vähentyessä.
        Uusi koti ja elämä sen ympäristössä on auttanut virkistymään ja entinen ulospäin suuntautuminen on saanut silmät loistamaan.
        Tämän asian kokeneena tiedän asiantilan kohentuvan ajan edetessä.
        Nyt viettämään tätä marraskuun viimeistä päivää;)

        Tänään päätin osallistua joulun valmisteluihin. Se edellytti tikkailla kiipeilyä useampaankin kertaan, kun piti kaivaa yläkomeroista adventtikynttilät, joita poltetaan ikkunalla adventista loppiaiseen. Sähköiset. Oikeita kynttilöitä ei hajamielinen M. kyllä polttele. Voisi olla hurjat seuraukset.
        Ja sitten toisista yläkaapeista tontut, joista vanhin on anoppini näpertämä 55 v. sitten. Nostin sen kaapin päälle lapsien ihmeteltäväksi joka vuosi. Tytärkin sanoi, että hän lapsena ihan oikeasti ihmetteli, kuinka se tonttu joka vuosi tulee meitä kurkkimaan. Ei kuitenkaan pitänyt tätä vakoilua pahana.
        Ja sitten vielä iso kristallikulho, joka on niitä perintöpyttyjä, joille ei ole mitään käyttöä koskaan. Olen pannut sen sisään kuusenkynttiläsarjan, joka saa palaa ja kimallella lasin läpi koko joulun ajan.
        Kyllähän tällainen raadanta vie voimat, joten lepäilen nyt netissä surffaillen. Tuolla muualla Sinisiru kertoi paistaneensa pasteijoita tänä aamuna. Huoh. Milloinkahan minulta irtoaa noin paljon energiaa!
        Lumihuntu on taas pihassa. Ei hassumpaa, jos se jää tähän. Enempää enkaipaa.
        Kesän lapsi mä oon! sanoo joku rallikin.
        Hyvää pivänjatkoa.


    • Olipa kiva kuulla Meri-Kukan kuulumisia, terveiset lähetän ja hyvää adventin aikaa toivottelen. Skillan kerrot kälysi surusta, jossa olet myötäelänyt ja tukenut. Kyllähän nämä kälyt ja langot voivat kuin samaa perhettä, ei se aina ole verisukulaisuudesta kiinni. Siellä Savossa on turvallisempaa tavata ainakin pienissä piireissä, mutta täällä etelässä tartuntaluvut ovat hälyyttävät, ja saimme kuulla myös ystävän koronaan sairastumisesta, ei ole kuitenkaan ainakaan vielä sairaalahoitoa tarvinnut.

      Kävimme viime viikolla katsomassa, miltä näyttää Lounaissaariston musta talvi, saaristohan on mitä ihanin kesäparatiisi ja meillekin veneillen tuttu. Ajoimme pitkin rengastietä, silta sillan jälkeen, saaria, niemiä, lahtia. Vesi velloi mustana , kalliot kiilsivät tummina, taivas pilvessä. Vain asumusten valot puhkoivat reikiä pimeyteen, taajamissa ilahdutti jouluvalojen runsaus. Tuntuu, että valoilla leikittely ja koristelu on vaan lisääntynyt ja aikaistunut, joissakin kohdin menee minun makuuni jo vähän överiksi. Joillakin on talon rajat valoketjuilla kantattu, nurkkalaudat ja räystäät, joka pensaassa kimmeltää ja vilkkuu. Mutta en ole tässä suhteessa ihan vaatimaton minäkään.:) Juhlailtoina elävät ulkotulet ja roihut ovat tunnelmallisimpia, ja myrskylyhtyjäkin on totuttu käyttämään , ovat turvallinen tapa.

      Olimme retkiautolla liikkeellä ja kuljimme lautalla Paraisilta Nauvoon, jonka satamassa yövyimme. Hyvin lämmitys toimi ja laitoin pienellä kaasuliedellä ruokaa. Sataman valot heijastuivat veteen, meri loiski ihan vieressä. Ketään ei näkynyt, ainakin se läheisin ravintolakin oli suljettu. Turussa kävelimme joen vartta ja nautimme kaupungin valoista ja jouluilmeestä, lauantai-illaksi pääsimme kotisaunaan ja sunnuntaina kuuntelimme jo sohvalla Hoosiannaa.

      Marraskuun viimeistä viedään, täälläkin sai herätä lumiseen maanataiaamuun.
      Jaksellaan!

      • Lunta tuli sen verran, että sanomaan pystyy. Heinikossa on rippeitä,
        kaduilta on jo lumet hävinneet.
        Eilen kehittyi tapahtumia päivän täydeltä, vaikka olikin lepopäiväksi
        nimetty. Väliäkös tuolla, tänään otin vahingon takaisin:)
        Eipä tässä isompaa kerrottavaa ole, parit kunnon nokoset sain vetäistyä,
        enkä edes unta nähnyt:)
        Jääköön nyt "ilmoittautumiseeni". Koetataanpahan pärjäillä!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Lunta tuli sen verran, että sanomaan pystyy. Heinikossa on rippeitä,
        kaduilta on jo lumet hävinneet.
        Eilen kehittyi tapahtumia päivän täydeltä, vaikka olikin lepopäiväksi
        nimetty. Väliäkös tuolla, tänään otin vahingon takaisin:)
        Eipä tässä isompaa kerrottavaa ole, parit kunnon nokoset sain vetäistyä,
        enkä edes unta nähnyt:)
        Jääköön nyt "ilmoittautumiseeni". Koetataanpahan pärjäillä!

        Nämä pimeä kohtaa pimeän ajan päivät viuhtovat vauhdilla ohi ja väliin tuntuu, että mitään ei ehdi valosan aikana tehdä.

        No, jotain sain aikaan tänäänkin. Hiukset on hoidettu ja mökin sisäkukat kasteltu. Vesi on Nuaksella vielä korkealla, laiturin nokalta voi vettä saunaan kantaa jos tarvis lämmittää.

        Kyllä sitä on jäänyt jälkijunaan ja tuntee itsensä tumpeloksi kun postissa asioi. Hoidin postineidin virkaa kyläyhteisön pikku postissa vähän yli kymmenen vuotta sitten odotellessani pääsyä eläkkeelle. Silloin piti postipakettiin kirjoittaa valmiiksi liimattava osoitelappu.

        Etsin ns. palveluhyllystä osoitelappuja, ei löytynyt. Jonoa keskusta Citymarketin postissa oli ulko-ovelle asti ja penkkejä ei tietty jonottajille. No, otin kaupparollaattorin ja istuin siihen odottamaan vuoroani.

        Tulihan vuoroni ja kiiruhdin postineidin luukulle. Olin tehnyt valmiin paketin ja kietonut koristenauhan sen ympärille. Kysyin osotelappua täytettäväkseni. Ei tarvitse kirjoitat vain vastaanottajan nimen ja osoitteen pakettiin Niin, ja tuo nauha pitää ottaa pois. kysyin teippiö. Palvelutiskin alahyllyllä osoitti postineiti teipin paikkaa.

        Voinko ottaa seuraavan asiakkaan. Ole hyvä vain. Vedin teipin koristenauhan päälle ja raapustin paketin saajan nimen ja osoitteen.

        Vastaanottajan puhelinnumero puuttuu oli seuraava "komento".

        No kaivoin numeron puhelinmuistiosta.

        Sain kuitin ja numerosarjan jolla voin seurata kännykästä pikkujoulupakettini matkaa esikoiselleni Helsinkiin.

        No, onko palvelut nopeutuneet tai parantuneet?

        Meillä vanhemmalla väestöllä menee välillä töpeksimiseksi ja nuoremmilla palvelualan työntekijöillä tumput suorassa neuvomiseksi.

        Mehän opimme aikoinamme palvelemaan ja saimme palvelua.

        Vai onko aika kullannut muistot.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Nämä pimeä kohtaa pimeän ajan päivät viuhtovat vauhdilla ohi ja väliin tuntuu, että mitään ei ehdi valosan aikana tehdä.

        No, jotain sain aikaan tänäänkin. Hiukset on hoidettu ja mökin sisäkukat kasteltu. Vesi on Nuaksella vielä korkealla, laiturin nokalta voi vettä saunaan kantaa jos tarvis lämmittää.

        Kyllä sitä on jäänyt jälkijunaan ja tuntee itsensä tumpeloksi kun postissa asioi. Hoidin postineidin virkaa kyläyhteisön pikku postissa vähän yli kymmenen vuotta sitten odotellessani pääsyä eläkkeelle. Silloin piti postipakettiin kirjoittaa valmiiksi liimattava osoitelappu.

        Etsin ns. palveluhyllystä osoitelappuja, ei löytynyt. Jonoa keskusta Citymarketin postissa oli ulko-ovelle asti ja penkkejä ei tietty jonottajille. No, otin kaupparollaattorin ja istuin siihen odottamaan vuoroani.

        Tulihan vuoroni ja kiiruhdin postineidin luukulle. Olin tehnyt valmiin paketin ja kietonut koristenauhan sen ympärille. Kysyin osotelappua täytettäväkseni. Ei tarvitse kirjoitat vain vastaanottajan nimen ja osoitteen pakettiin Niin, ja tuo nauha pitää ottaa pois. kysyin teippiö. Palvelutiskin alahyllyllä osoitti postineiti teipin paikkaa.

        Voinko ottaa seuraavan asiakkaan. Ole hyvä vain. Vedin teipin koristenauhan päälle ja raapustin paketin saajan nimen ja osoitteen.

        Vastaanottajan puhelinnumero puuttuu oli seuraava "komento".

        No kaivoin numeron puhelinmuistiosta.

        Sain kuitin ja numerosarjan jolla voin seurata kännykästä pikkujoulupakettini matkaa esikoiselleni Helsinkiin.

        No, onko palvelut nopeutuneet tai parantuneet?

        Meillä vanhemmalla väestöllä menee välillä töpeksimiseksi ja nuoremmilla palvelualan työntekijöillä tumput suorassa neuvomiseksi.

        Mehän opimme aikoinamme palvelemaan ja saimme palvelua.

        Vai onko aika kullannut muistot.

        Huomenta, tänä aamuna tervehti täysikuu kahvirupeamaani, hetken killitti taivaalla, mutta pilvet sen kohta peitti ja nyt harmaa taivas ja lunta hieman viskelee.
        Lehdessä kerrottiin, että yksi korona tapaus on tullut esiin, lähihenkilöt on tavoitettu, muualla työssä käynyt oli tämä sairastunut.
        Kahdeksas tapaus sitten kevään, näin sitä vaan tauti levittäytyy.
        Tänään pitäisi niitä villapaitalankoja mennä ostamaan, ehdin jo hiukan katumapäällekin tulla, tuleeko liian kiire se valmistaa, kun ohessa on muutakin.
        Aloitin virkkaamaan kaitaliinaa, 75 sm leveää ja pitäisi pituutta saada ainakin120 sm ja sehän ei etene kovin kovalla vauhdilla koska lanka on ohutta;)
        Tietysti kun omille lapsille tulevat voin antaa myöhemminkin, mutta pienenä paineena kumminkin.

        Onhan nuo postin toiminnat muuttuneet, sen olen joutunut huomaamaan minä myös ja postin ollessa kaupan yhteydessä on vuoronumero otettava vaikka olisi vain kysymys heitettävänä.
        City-marketin neuvonta toimii meillä postina, jonota siinä sitten numeron vuoron tuloon ja kysäise asia, jonka vastauksen olisi jo juoksun välissä hihkaissut;(

        Joskus lepopäivänkin joutuu uhraamaan yhteisten onnistumien vuoksi;)
        Onhan näitä päiviä kalenterissa, vaikka aika vauhtia tuo kalenterikin loppuun menee, 30 päivää ja uusi on esiin kaivettava, mutta sittenpä on taas päiviä kuluttaa;)
        Uuden myötä siirrymme kesää odottamaan ja ennen kuin huomaammekaan on juhannus, tätä tämä elämä on, olet ynnämuu useamman kalenterin loppuun käyttänyt sinäkin.

        Kälyni yöuniaan vähän pahoilla mielin kertoili, unta ei tule ja siinä sitten ikävät ajatukset päässä pyörii.
        Yritin lohdutella, että kyllä ohi menee, joskin aikaa voi vierähtää, minulla pari vuotta möykky rinnassa painoi, mutta jokaisella surukin on omannäköinen, surtava on, ei siitä eroon pakolla pääse.
        Kuusikymmentäkuusi vuotta yhdessä elivät, johan siinä on totuttu toistensa tapoihin, ei ihme jos ei heti elämä ala sujumaan yksinollen.
        Teillä Ramoona mukava, kun voitte autoilla ja muutenkin yhdessä elellä, tehdä kaikkea mukavaa mitä mieleen tulee.
        Varmaan kotisi kauniiksi laitettu, kun olen ymmärtänyt sinun kaikkea kaunista ja itsetehtyäkin arvostavan.

        Makriinan kertomasta tuli mieleen yksi mokani, saimme siskoltani häälahjaksi lasiastian, jossa oli seitsemän veljeksen hahmot ympäri kulhoa, moni kulmainen hiottu ja kalliskin ja enkös minä heti kohta sen särkenyt.
        Kaadoin kuumaa mehukeittoa siihen ja se halkesi, muistan siskoni pettymyksen, kai kallis oli ja arvokas, minä tyhmä en siinä vaiheessa osannut edes surra, nyt jälkeenpäin olen harmitellut.
        En ole sellaista maljaa missään nähnyt.
        Varmaan vanheta täytyy, ennen kuin osaa arvostaa jotain mikä voi olla korvaamatontakin.
        Perinneruuista tuli eilen kyläilyn aikana puhe ja emäntä näytti lastensa teettämän kirjan äidin ruokaohjeista, oli upea katseltava ja valokuvin tehostettuna äiti ohjeitaan kertoi.
        Kaikki ruuat oli niitä meidän nuoruudesta peräisin olevia, tavallisia puuteajankin ruokia.
        Haluan minä myös kaivaa joka vuosi ne perinteiset avioliiton alkuajoilta olevat esineet esiin, muistoja siinä samalla syntyy, haikeuttakin.

        Nyt on päivä jo täydessä vauhdissa ja Oskarit nimipäivä onnitteluja vastaan ottavat, minulla oli kissa nimeltä Oskari, sekin aina tästä ensimmäisestä päivästä mieleen tulee;)
        Viettäkää mukava päivä kaikesta nauttien, toivotaan yhdessä, että vain iloa tämä päivä tuottaa;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, tänä aamuna tervehti täysikuu kahvirupeamaani, hetken killitti taivaalla, mutta pilvet sen kohta peitti ja nyt harmaa taivas ja lunta hieman viskelee.
        Lehdessä kerrottiin, että yksi korona tapaus on tullut esiin, lähihenkilöt on tavoitettu, muualla työssä käynyt oli tämä sairastunut.
        Kahdeksas tapaus sitten kevään, näin sitä vaan tauti levittäytyy.
        Tänään pitäisi niitä villapaitalankoja mennä ostamaan, ehdin jo hiukan katumapäällekin tulla, tuleeko liian kiire se valmistaa, kun ohessa on muutakin.
        Aloitin virkkaamaan kaitaliinaa, 75 sm leveää ja pitäisi pituutta saada ainakin120 sm ja sehän ei etene kovin kovalla vauhdilla koska lanka on ohutta;)
        Tietysti kun omille lapsille tulevat voin antaa myöhemminkin, mutta pienenä paineena kumminkin.

        Onhan nuo postin toiminnat muuttuneet, sen olen joutunut huomaamaan minä myös ja postin ollessa kaupan yhteydessä on vuoronumero otettava vaikka olisi vain kysymys heitettävänä.
        City-marketin neuvonta toimii meillä postina, jonota siinä sitten numeron vuoron tuloon ja kysäise asia, jonka vastauksen olisi jo juoksun välissä hihkaissut;(

        Joskus lepopäivänkin joutuu uhraamaan yhteisten onnistumien vuoksi;)
        Onhan näitä päiviä kalenterissa, vaikka aika vauhtia tuo kalenterikin loppuun menee, 30 päivää ja uusi on esiin kaivettava, mutta sittenpä on taas päiviä kuluttaa;)
        Uuden myötä siirrymme kesää odottamaan ja ennen kuin huomaammekaan on juhannus, tätä tämä elämä on, olet ynnämuu useamman kalenterin loppuun käyttänyt sinäkin.

        Kälyni yöuniaan vähän pahoilla mielin kertoili, unta ei tule ja siinä sitten ikävät ajatukset päässä pyörii.
        Yritin lohdutella, että kyllä ohi menee, joskin aikaa voi vierähtää, minulla pari vuotta möykky rinnassa painoi, mutta jokaisella surukin on omannäköinen, surtava on, ei siitä eroon pakolla pääse.
        Kuusikymmentäkuusi vuotta yhdessä elivät, johan siinä on totuttu toistensa tapoihin, ei ihme jos ei heti elämä ala sujumaan yksinollen.
        Teillä Ramoona mukava, kun voitte autoilla ja muutenkin yhdessä elellä, tehdä kaikkea mukavaa mitä mieleen tulee.
        Varmaan kotisi kauniiksi laitettu, kun olen ymmärtänyt sinun kaikkea kaunista ja itsetehtyäkin arvostavan.

        Makriinan kertomasta tuli mieleen yksi mokani, saimme siskoltani häälahjaksi lasiastian, jossa oli seitsemän veljeksen hahmot ympäri kulhoa, moni kulmainen hiottu ja kalliskin ja enkös minä heti kohta sen särkenyt.
        Kaadoin kuumaa mehukeittoa siihen ja se halkesi, muistan siskoni pettymyksen, kai kallis oli ja arvokas, minä tyhmä en siinä vaiheessa osannut edes surra, nyt jälkeenpäin olen harmitellut.
        En ole sellaista maljaa missään nähnyt.
        Varmaan vanheta täytyy, ennen kuin osaa arvostaa jotain mikä voi olla korvaamatontakin.
        Perinneruuista tuli eilen kyläilyn aikana puhe ja emäntä näytti lastensa teettämän kirjan äidin ruokaohjeista, oli upea katseltava ja valokuvin tehostettuna äiti ohjeitaan kertoi.
        Kaikki ruuat oli niitä meidän nuoruudesta peräisin olevia, tavallisia puuteajankin ruokia.
        Haluan minä myös kaivaa joka vuosi ne perinteiset avioliiton alkuajoilta olevat esineet esiin, muistoja siinä samalla syntyy, haikeuttakin.

        Nyt on päivä jo täydessä vauhdissa ja Oskarit nimipäivä onnitteluja vastaan ottavat, minulla oli kissa nimeltä Oskari, sekin aina tästä ensimmäisestä päivästä mieleen tulee;)
        Viettäkää mukava päivä kaikesta nauttien, toivotaan yhdessä, että vain iloa tämä päivä tuottaa;)

        Hyvää iltaa!
        Tulin ihan vasiten Noja-tuoliin vinkkejä kärkkymään.
        Huomasinkin, että SkillaNilla on isotöiset neulomukset menossa. Neulomiseen tuo kysymykseni liittyykin.
        Olen neulomassa pehmeästä pörröisestä langasta. Koronan takia joutunut pesemään käsiä tiuhaan tahtiin. Siihen vielä viilenneet ilmat, lämmitykset kotona ym.
        Siis onko kenelläkään tietoa nopeasti imeytyvästä käsivoiteesta?
        Tuo lanka tarttuu pieneenkin karheuteen.
        Minä rasvaan kädet aina pesun jälkeen ja välilläkin. Yöksi laitan rasvaisempaa.
        On erilaisia, öljypohjaisesta ihan kevyeen lotioniin.

        Säästän nyt teidät nyt muilta höpinöiltäni. No,, a-studio alkoi, siksipä :)

        Voikaahan hyvin!

        brinkkala


    • Kiirettä on pitänyt muillakin, kun ei aamusta ole ovi käynyt.
      Itselläni oli monta asiaa toimitettavana, osa puheluina. Onneksi kaikki järjestyi, ja apteekkilähettiä odottelen nyt klo 16.00 jälkeen.

      Itselleni tilasin joululahjaksi uuden sähköhammasharjan, ent. alkoi välillä piiputtamaan 📦

      Huomiseksi saan influenssarokotuksenkin käväistessäni Jorvissa, ja joululahjatkin on nyt hoidettu Wiener nougat askeja lukuunottamatta.

      Mukillisen hyvää kahvia olinkin vailla, eihän kahviloihin enää voi istahtaa, ja pari mantelipikkuleipää menee samassa.

      Illemmällä avaan savusärkipurkin, leivälleni laitan tomaattisiivujen kanssa. Että on ihanaa saada vaan olla! Suihkussa käyn tosin vielä, kun aamulla on lähdettävä jo 8.30

      🍮 Rattoisaa joulukuun iltaa 👏

      • Olin valoisan ajan mökillä. Minulla on mökin pihapiirissä runsaasti pieniä kuusen alkuja, joista kaksi pääsi jo tänään joulukuusen tehtäviä hoitamaan. Ripustin valonauhan mökin rapputerassille isoon kukka-astiaan asettamaani kuuseen ja toisen kuusen toin tänne kaupunkiasunnon pihaan. Nyt en enää jaksa sitä ruveta säätämään jääköön huomiseen.

        Paluumatkalla kotiin pistäydyin kaupungintalossa, vein joulukortteja hallissa olleeseen postilaatikkoon, Koetit lähtevät jouluiloa tuomaan yksinäisille vanhuksille.

        Kun vein auton halliin piipahdin kotimatkalla ostamassa salaisen paheeni hot dogin R-kioskilta.
        Nautin sen kirkon pihalla siellä kun on penkkejä johon voi istahtaa. Tykkään samalla katsella ja kuunnalla kirkontornin naakkojen kisailua.

        Nyt kasvikaalikäärylöitten paistoon.


      • Ainahan jotain nuhjaamista löytyy, jotta aika yllättävän nopsaan
        kulahtaa. Niin tänäänkin, alan oppia vähitellen elämään eläkeläisen
        tavoin. Kunhan juoksevat, välttämättömät asiansa hoitaa - jos kuntoni
        sallii. Toistaiseksi kyllä ja jää vielä tilaa hyvin ettoneellekin.
        Tulee mieleen, että kuinka sitä ennen kerkesi vielä moneen muuhunkin,
        vaikka työ vei matkoineen 10 tuntia joka arkipäivä. Tein vielä suurimman
        osan hinnoiteltua urakkatyötä. Vielä riitti puhtia iltamenoihinkin, jotka
        voi luokitella hyviksi harrastuksiksi.
        Nyt kyllä ovat harrastuksenikin typistyneet vähiin. Realismiksi on
        tullut, että työt on ansiomielessä tehty ja opit opittu. Jollain tapaa
        on hyvä sentään "päätänsä jumpata", liikkua ja remputella itseään.
        Tällä voi ehkä jatkaa tätä mukavaa eläkeläisen elämää:)
        Hyvää jatkoa!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Ainahan jotain nuhjaamista löytyy, jotta aika yllättävän nopsaan
        kulahtaa. Niin tänäänkin, alan oppia vähitellen elämään eläkeläisen
        tavoin. Kunhan juoksevat, välttämättömät asiansa hoitaa - jos kuntoni
        sallii. Toistaiseksi kyllä ja jää vielä tilaa hyvin ettoneellekin.
        Tulee mieleen, että kuinka sitä ennen kerkesi vielä moneen muuhunkin,
        vaikka työ vei matkoineen 10 tuntia joka arkipäivä. Tein vielä suurimman
        osan hinnoiteltua urakkatyötä. Vielä riitti puhtia iltamenoihinkin, jotka
        voi luokitella hyviksi harrastuksiksi.
        Nyt kyllä ovat harrastuksenikin typistyneet vähiin. Realismiksi on
        tullut, että työt on ansiomielessä tehty ja opit opittu. Jollain tapaa
        on hyvä sentään "päätänsä jumpata", liikkua ja remputella itseään.
        Tällä voi ehkä jatkaa tätä mukavaa eläkeläisen elämää:)
        Hyvää jatkoa!

        Kävin viime perjantaina fysioterapeutilla. Niinpä ennen mökille ajoa tein puolentunnin selkä-jalkaliikkeet lattialla maaten ja kuminauhavenytykset. Taisi olla liikaa yhdistettynä kuusten sahaukseen ja raskaiden kukkapurkkien roudaukseen sekä sauvakävelylenkkiin.

        Nyt päivällisen jälkeen en taida enää sängystä ylös nousta. Banadolia otin selkäkipuun.

        Niin miten sitä ennen jaksoi vuorokauden ympäriinsä töitä paiskoa sitä saa välillä ihmetellä. Neljä tuntia on nykyään maksimi tehdä täysvaltaisesti oikeeta työtä.

        No, onneksi ei ole univaikeuksia ja seuraavana aamuna taas jaksaa siitä mihin tänään jää.


      • Huomenta parinasteen lämpötilaan, ei kuitenkaan mitään sada.
        Niin se on alullaan joulukuu, piparkakku ja torttutaikina jääkaapissa muhimassa, kaupalle ensin ja sitten leipomahommiin.
        Perinteisesti itsenäisyyspäivä on ollut piparkakkujen leipomapäivä, mutta nyt hätäilin;)
        On kaikenlaista muistettavaa, hyvä saada pois mielestä, vaikka ei vahinkoa suurtakaan tulisi vaikka jäisi tekemättä.

        Tulipa mieleen nuo työt mitä joskus jopa neljässä paikassa tein päivässä, illalla loppui viimeinen 20,30, kun liput tuli kaupattua elokuviin.
        Ei sitä aina ole helpolla päässyt, kun oman asunnon maksamista suoritti, tosin mies rinnalla, mutta molempien oli yritettävä.
        Mahtui siihen issiakset, sun muut vaivat mukaan, mutta kaikesta selvisin ja en pahoillani ole ollenkaan, jopa ahkerana itseäni olen joskus pitänyt;)

        Tuota sopii varmaan monen tämän ikäisen ihmetellä, että miten sitä kerkesi kaikkeen silloin työikäisenä, mielestäni minun kohdalla kaikki asiat ja työt tuli hyvin hoidettu, velvoitteet suoritettua, samoin varmaan teillä toisillakin.
        Jäikö sitten lapset mahdollisesti vähemmälle?
        Kaikki se mihin rahat riitti hankittiin, harrastuksiin saivat mennä omin avuin, onneksi kaikki aika lähellä, eihän edes autoa ollut taloudessa alkuaikoina.
        En ole heidän puoleltaan mitään katkeruuden tunteita kokenut, ehkä ystäväpiirissä samoin eleltiin.
        Tuo pään jumppaaminen on tärkeää ja koenkin tämän kirjoittelun siinä avittavan, joten jatketaan ynnämuu, sormet pelaa ja ajatuskin kiitettävästi päässä pyörii, siitäpä voi olla kiitollinen;)

        Johonkin valtakunnalliseen keräykseen minä myös kortin (oma tekemän) ja sukat annoin, kummityttöni toimitti paikkaan, mistä tietävät lähettää jollekin vanhukselle.
        Joulupuu on perinteinen city- marketin aulassa, siihen vien sitten loput jäljelle jääneet työni, toivoen, että joku jolla on ankeampi elämä kuin minulla, voisi iloa saada.
        Onhan näitä läpi vuoden mahdollista antaa, mutta jouluna se on tehty helpommaksi toteuttaa.

        Sinisirulla jo joulu valmis lahjoineen, no ruokapuolella varmasti vielä hommaa löytyy, eihän ihan kaikkea voi pakkaseenkaan tehdä, toisaalta melkein kaikkea voi pakastaa;)
        En nyt keksi mitä ei voisi;) ehkä salaattipuolelta ei kuitenkaan.

        Brinkkala kyselit käsivoidetta, ikäväkseni en mitään voi sanoa, kun en käsiäni muista millään rasvailla, eivät sitä tarvitse.
        Käsiä kyllä ahkeraan pesen minäkin, mutta kai omistan rasvaisen ihon, en kasvojanikaan muista aina rasvata ja ryppyjä siksi kaiketi lisääntyy.
        Olen joskus käsille tarkoitettua öljyä hipaissut ja yövoide on niin rasvaista, että sekin voisi olla hyvä juttu.
        Oikein kuivan ihon kärsimyksistä on joku kertonut rasvaavansa kädet ja jalat yöksi, puuvilla sukilla ja käsineillä sitten hautumaan yö ajaksi.
        Kynnet minun harmina välillä, lohkeilevat päältä ja jos lakkaa ei tule laitettua, kipeiksi ihan muuttuvat, pienestä ne harmit syntyy.
        Biotiini pillereitä napsin, mukamas hiukset ja kynnet siitä tykkää, no väliin jotain tuloksiakin tulee.
        Vuodenajat myös vaikuttaa, ulos mentäessä on käsineitä pidettävä, ehkä sekin pahasta.
        Juuri tuttavani näytteli kantapäitään, kamalan näköiset, halkeemia niissäkin, miten voikin olla niin monenlaista harmia, luulisi noiden vaikutukset pieniä olevan, mutta kuten kerroit harmiksi muuttuvat kun vaiva kiusaksi tulee.
        Jospa jollakin olisi konsti sinua auttaa brinkkala, minun apu ei nyt mihinkään kelpaa.

        Jyskiin teen kohtapuoliin lähtöä, siellä jouluvalot puolella hintaa, joten lisää vaan hankkimaan tähän pimeyteen;)
        Jouluisin ajatuksin teitä tervehdän;)


    • Anonyymi

      Huomenta!
      Tänään sateeton päivä täällä, toistaiseksi.

      Kiitos SkillaN vastauksestasi! Näin olemme erilaisia, jopa ihotyypeiltämme. Sain vastauksen "kässäkerhosta". On olemassa "parafiinihanskoja" (ja sukkia) jotka laitetaan tietyksi ajaksi käsiin ja annetaan hautua. Saa kuulemma ihan tavarataloista. Kaikkea sitä onkin keksitty. Aion kokeilla kyllä heti tänään.

      Torttuja ajattelin paistaa itsenäisyyspäiväksi. Aiemmin on usein lapset lapsineen käyneet itsenäisyyspäivänä. Nyt on asiat toisin ja varaudun viettämään joulunkin itsekseni. Juhlistan kyllä hieman krumeluurein ja tekemällä jotain jouluista ruokaa. Täytyyhän niitä jouluisia tuoksuja saada.

      "Paikallinen tyttäreni" tulee kyläilemään ensiviikolla. Olemme kesän ja syksyn aikana usein tehneet kävelyretkiä kansallispuistoihin. Kantojen nokilla teehetkiä viettäneet.

      Hän ei pidä ollenkaan, että opiskelut ovat etänä. Jää se yhteenkuuluvuuden tunne ja ryhmän tuki saamatta. Myös kevään ja kesän etätyöt ovat huvenneet lähes olemattomiin.
      Jaksaisi nyt tutkintoon asti, toivon.
      Häipyisi korona hiiteen antaen toivoa noille nuorille kuten meille kaikille. Onhan toki se rokote tulossa, mutta vienee aikansa ennen kuin yhteiskunta pyörii täysillä.

      Nyt hanskojen hakuun.

      Mielenrauhaa

      brinkkala

    • Olen säänut palautteen "yksinhuoltajuudesta" jota termiä olen käyttänyt avioeron jälkeisestä ajasta vaikka virallinen termi on yhteishuoltajuus. Syy miksi painotin yksinhuoltajuutta oli ex-mieheni muutto ulkomaille joten käytännössä lasten kasvatus lankesi kontalleni. Eksäni vanhemmat, anoppi ja appi helpottivat arjen pyöritystäni. Olinhan yrittäjä eikä yrittäjä tee työtä kello 8 - 4.ään.

      Olen usein lukenut, että yrittäjät ovat riistäjiä ja duunarit riistettyjä. Molemmista kokemuksia en tosin näe muuta eroa kuin työajat.

      Joulukuusi odottaa tuolla takapihalla valoketjua. se on tämänpäivän päätyö. Minulla on iho pysynyt hyvänä siten, että aamuisin peseydyn kylmällä vedellä ja illalla lämpimällä, yöksi laitan kosteusvoidetta.

      Huomasin juuri auringon kajoa taivaanrannasta. Hyvän mielen lähettiläs siellä tervehtii kaamoksen ihmisiä.

      • Anonyymi

        Et varmaan kovin paljon saanut riistetyksi, kun ei omaa asuntoa jäänyt käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et varmaan kovin paljon saanut riistetyksi, kun ei omaa asuntoa jäänyt käteen.

        Jäi toki hyvällä paikalla rantatila. Asutus leviää niemelleni. Eka omakotitalo alkaa valmistua ensi keväänä. Kyllä minä säästöpossun päällä istun. Rantapalsta on säästöpossuni.
        Ole huoleti, pärjään. Mutta koska, et malta jättää skillanin ketjua rauhaan vuokseni teen sen ja poistun toivottsen sinulle.

        Hyvää Joulua🎅

        Korppis


    • Anonyymi

      On luettu, että sinulla on/oli Norjalainen mies, joka osoittautuikin sitten, että muutti Norjaan töihin, joten ilmeisesti siinäkin pientä "itsetunnon kohotusta" taholtasi.

      Kuinkas sinä nyt niin menit "kontallesi", vai etkö tunne sanaa "kontollesi?

      No tuohon "säänyt" sanaan en takerru, koska sinähän kirjoitat sieltä ylisiltä kännykästäsi, mitä sinun olettamuksesi mukaan ei ole toisilla, koska miten muuten korostat sitä?

      Onko kulunut viime aikoina ulvontaa sieltä ylisiltä, mistä joskus kirjoitit?

    • Anonyymi

      Oppiko norjalainen koskaan suomea tai kainuuta? Oliko englanti yhteinen kielenne rakkauden kielen lisäksi?

    • Anonyymi

      Onko joku kirjailija täällä?

      • Anonyymi

        Joku o i k e a kirjailija?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku o i k e a kirjailija?

        Ilmari Kianto joka omistaa Korpikirjailija nimen, on jo kuollut.
        Ilmari Kianto (osio Korpikirjailijaksi)
        Kaija: Äidinkieli ja kirjallisuus – käsikirja, s. 399. WSOY, 1999. Korpikirjailija Ilmari Kianto. Yle elävä arkisto. Koskela, Lasse: Suomalaisia kirjailijoita
        38 KiB (3 616 sanaa) - 21. syyskuuta 2020 kello 04.42


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joku o i k e a kirjailija?

        Joku kyselee onko joku oikea kirjailija? En ole, olen vain "kirjuttelija."
        Tunnen kyllä oikean kirjailijankin, mutta se ei nosta sivistystasoani:))

        Tänään luuhasin marketissa hankkimassa muutaman päivän sapuskat.
        Nyt oli maskienkäyttö merkittävästi lisääntynyt, ehkä yhdeksällä
        kymmenestä oli kuonokoppa käytössä. Niin minullakin.
        Onhan se tilanne täällä siinä mallissa, että hyvä jos neuvoja
        noudatetaan, vaikka vain suosituksia olisikin.
        Luin kuinka tasapainoaan voi tarkistaa. Olin sen verran hupelo,
        että heti täytyi kokeilla. Yhdellä jalalla seisominen siten, että toisen
        jalan laittaa ylemmäs, polven korkeudelle nojaamaan. Eipä onnistunut.
        Olihan siinä tarjolla helppojakin tempppuja. Ainakin jalkaterät vierekkäin
        seisominen vielä onnistui:) Sinänsä ehkä ihan hyödyllinen harjoitusohjelma.
        Saatanpa harjoitellakin - jos muistan.
        Ilmat suosi tänään ulkoilureissua, joka tapahtui laajennetulla
        kauppamatkallani. Eipä tässä kummoisempaa kertomista. Heippa!


    • Iltakaakaolle kiiruhdan, päivä on taas huvennut touhuihin. No, suurin osa menikin Jorvissa, alajäämäinen henkilökunta, ja tietokoneen sähläys, niin hitaasti asiat sujui odotellessa. Sain sentään influenssa rokotteeni 😊)) ja kokeet otettua.
      Tuttu hoitaja oli menossa tauolle, ja sanoi tule mukaan kahvioon, ja siinähän rattoisammin aika menikin.

      Kotona sain nauttia olosta ilman maskia, kyllä olikin vapaata hengitellä, että nukahdin autuaasti nojatuoliin.
      Ruokatilauksen suunnittelu tällä viikolla olikin haasteellisempaa, onhan itsenäisyyspäivä edessä. '
      Ihan mielenkiinnolla odotan tv-juhlintaa, vaihtelut haastatteluineen on ihan paikallaan, tylsän kättelyn sijaan.

      Skillan mainitsi jouluruuat ja valmistelut,...en "kokkaa" kuin pientä tuunaamista itselleni, tyttären perheessä kun vietän aaton. Sinne hoidan vain kalapuolen tarjottavat, suoraan vadeille asetettavat.

      Olivat tänään tekemässä kauppakirjat, joten järvenranta-asukeiksi muuttavat jouluksi. Onnellinen nauru helisikin autossa, kun tytär iltapäivällä soitti 😊))

      Toisen kupin kaakaota sain sämpylöineen loppuun, jäi tuo päiväsyöminen karjalanpiirakan ja munavoin varaan.

      Lokoisaa iltaa oloasussani lekotellen, moikka 🎵

      • Huomenta pimeyteen, ulkona vielä niin pimeää, vaikka kello jo kahdeksaa näyttää.
        No jaksetaan vielä pari kuukautta ja valo lisääntyy ja aika hujahtaa niin nopsaan, että aina viikon alku ja loppu;)
        Eilen kierisimme kaupan hyllyjä maski naamalla ja olipa se hankalan oloista, kun silmälasit koko ajan huurteessa ja hengityskin vaikeutui.
        Jaksoimme vielä tallustaa ravintolan eteen ja menimme syömään maukkaan kalakeiton, täytyy sanoa, että poikki olin, lonkkaan ja polviin sattui.
        Jäi siinä leipomukset unholaan ja nyt sitten edestä löytyy.

        Eihän sitä kummoisia valmisteluja tarvitsisi joulun tiimoilta, mutta syötävä kuitenkin on, ostinkin eilen kuivat tavarat ja puhdistusaineet.
        Langat villapaitaan, nyt ei muuta kuin puikot ahkerasti kilisemään.
        Alennettuja jouluvaloja mielestäni ostin, mutta kotona huomasin normaalihintaisia olivat, mainoksessa luki alennus 50%, no en viitsi mennä peräämään, taas tappioni.

        Eipä onnistu minullakaan nuo tasapaino testit, jos silmät sulkee vielä hankalammaksi tulee, tasapaino on heikentynyt valtavasti.
        Korvista kuulemma paljon johtuu, siellä sitä säätelevä osa kuulemma on.
        Muutenkin huimaa, seisoppa sitten yhdellä jalalla, hyvä että kahdella aika ajoin pystyssä pysyy, mitenkähän huonoksi vielä ehtiikään?

        Varmaan korpikirjailijan kuusi on jo valot saanut ja joulun tuntua pihalle antaa.
        Jouluvaloja näkyy paljon tässä lähiössä, hieman ihmetyttää nuo punaiset valot joita jossain ikkunoissa näkee, no sehän se on se maku, mikä kullakin on omansa, aivan turha narista.
        Ikäväksi myös nuo vietit sanoisin, mitkä kimpussasi aina vaan kulkevat korppis.
        Eipä niillekään ole mahtia kieltoja laittaa, jos jollekin tarve ilmaantuu.

        Monella on yksinolon joulu tiedossa, kyllähän sekin onnistuu, näin uskon ja ruokia voi laittaa perinteiden mukaan jos niin haluaa, tuoksuja yritän minä myös saada aikaan ja koska pakkasessa on survokset valmiina, onhan perinteiset laatikot tehtävä.
        Paistilihat ostin jo pakkaseen ja sitä herkkua sitten joulun seutuun saa kyllikseen, menee aikaa seuraavan paistin tekoon;)
        Näin lehdestä ohjeen kukkatorttujen tekoon, nyt sitten en löydä lehteä mistään, kai keräyslaatikkoon olen heittänyt.
        Muffinssivuokaan ne laitettiin, keskelle hillo, pitää nyt muistin mukaan toimia. tuleepa sitten kukkia tai jotain muuta.

        Nyt näyttää jo harmaa vaalenemassa olevan, ei kirkkautta kumminkaan lupaa, mutta onneksi on sähköt;)
        Pipareiden tuoksuja nyt ilmoille laittamaan ja tiedä vaikka innostun jonkun kakun myös tekemään.
        Koetetaan varoa ja kestää tätä tuskaa mikä on seuraamme tunkeutunut.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pimeyteen, ulkona vielä niin pimeää, vaikka kello jo kahdeksaa näyttää.
        No jaksetaan vielä pari kuukautta ja valo lisääntyy ja aika hujahtaa niin nopsaan, että aina viikon alku ja loppu;)
        Eilen kierisimme kaupan hyllyjä maski naamalla ja olipa se hankalan oloista, kun silmälasit koko ajan huurteessa ja hengityskin vaikeutui.
        Jaksoimme vielä tallustaa ravintolan eteen ja menimme syömään maukkaan kalakeiton, täytyy sanoa, että poikki olin, lonkkaan ja polviin sattui.
        Jäi siinä leipomukset unholaan ja nyt sitten edestä löytyy.

        Eihän sitä kummoisia valmisteluja tarvitsisi joulun tiimoilta, mutta syötävä kuitenkin on, ostinkin eilen kuivat tavarat ja puhdistusaineet.
        Langat villapaitaan, nyt ei muuta kuin puikot ahkerasti kilisemään.
        Alennettuja jouluvaloja mielestäni ostin, mutta kotona huomasin normaalihintaisia olivat, mainoksessa luki alennus 50%, no en viitsi mennä peräämään, taas tappioni.

        Eipä onnistu minullakaan nuo tasapaino testit, jos silmät sulkee vielä hankalammaksi tulee, tasapaino on heikentynyt valtavasti.
        Korvista kuulemma paljon johtuu, siellä sitä säätelevä osa kuulemma on.
        Muutenkin huimaa, seisoppa sitten yhdellä jalalla, hyvä että kahdella aika ajoin pystyssä pysyy, mitenkähän huonoksi vielä ehtiikään?

        Varmaan korpikirjailijan kuusi on jo valot saanut ja joulun tuntua pihalle antaa.
        Jouluvaloja näkyy paljon tässä lähiössä, hieman ihmetyttää nuo punaiset valot joita jossain ikkunoissa näkee, no sehän se on se maku, mikä kullakin on omansa, aivan turha narista.
        Ikäväksi myös nuo vietit sanoisin, mitkä kimpussasi aina vaan kulkevat korppis.
        Eipä niillekään ole mahtia kieltoja laittaa, jos jollekin tarve ilmaantuu.

        Monella on yksinolon joulu tiedossa, kyllähän sekin onnistuu, näin uskon ja ruokia voi laittaa perinteiden mukaan jos niin haluaa, tuoksuja yritän minä myös saada aikaan ja koska pakkasessa on survokset valmiina, onhan perinteiset laatikot tehtävä.
        Paistilihat ostin jo pakkaseen ja sitä herkkua sitten joulun seutuun saa kyllikseen, menee aikaa seuraavan paistin tekoon;)
        Näin lehdestä ohjeen kukkatorttujen tekoon, nyt sitten en löydä lehteä mistään, kai keräyslaatikkoon olen heittänyt.
        Muffinssivuokaan ne laitettiin, keskelle hillo, pitää nyt muistin mukaan toimia. tuleepa sitten kukkia tai jotain muuta.

        Nyt näyttää jo harmaa vaalenemassa olevan, ei kirkkautta kumminkaan lupaa, mutta onneksi on sähköt;)
        Pipareiden tuoksuja nyt ilmoille laittamaan ja tiedä vaikka innostun jonkun kakun myös tekemään.
        Koetetaan varoa ja kestää tätä tuskaa mikä on seuraamme tunkeutunut.

        Todella tunkeutuneet riitoineen, leviää uusina aloitteinakin taas irvaillen tunnistettavia nimimerkkejä.
        Niille on kehittynyt riitojen homesieni, ei jatkoon!


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pimeyteen, ulkona vielä niin pimeää, vaikka kello jo kahdeksaa näyttää.
        No jaksetaan vielä pari kuukautta ja valo lisääntyy ja aika hujahtaa niin nopsaan, että aina viikon alku ja loppu;)
        Eilen kierisimme kaupan hyllyjä maski naamalla ja olipa se hankalan oloista, kun silmälasit koko ajan huurteessa ja hengityskin vaikeutui.
        Jaksoimme vielä tallustaa ravintolan eteen ja menimme syömään maukkaan kalakeiton, täytyy sanoa, että poikki olin, lonkkaan ja polviin sattui.
        Jäi siinä leipomukset unholaan ja nyt sitten edestä löytyy.

        Eihän sitä kummoisia valmisteluja tarvitsisi joulun tiimoilta, mutta syötävä kuitenkin on, ostinkin eilen kuivat tavarat ja puhdistusaineet.
        Langat villapaitaan, nyt ei muuta kuin puikot ahkerasti kilisemään.
        Alennettuja jouluvaloja mielestäni ostin, mutta kotona huomasin normaalihintaisia olivat, mainoksessa luki alennus 50%, no en viitsi mennä peräämään, taas tappioni.

        Eipä onnistu minullakaan nuo tasapaino testit, jos silmät sulkee vielä hankalammaksi tulee, tasapaino on heikentynyt valtavasti.
        Korvista kuulemma paljon johtuu, siellä sitä säätelevä osa kuulemma on.
        Muutenkin huimaa, seisoppa sitten yhdellä jalalla, hyvä että kahdella aika ajoin pystyssä pysyy, mitenkähän huonoksi vielä ehtiikään?

        Varmaan korpikirjailijan kuusi on jo valot saanut ja joulun tuntua pihalle antaa.
        Jouluvaloja näkyy paljon tässä lähiössä, hieman ihmetyttää nuo punaiset valot joita jossain ikkunoissa näkee, no sehän se on se maku, mikä kullakin on omansa, aivan turha narista.
        Ikäväksi myös nuo vietit sanoisin, mitkä kimpussasi aina vaan kulkevat korppis.
        Eipä niillekään ole mahtia kieltoja laittaa, jos jollekin tarve ilmaantuu.

        Monella on yksinolon joulu tiedossa, kyllähän sekin onnistuu, näin uskon ja ruokia voi laittaa perinteiden mukaan jos niin haluaa, tuoksuja yritän minä myös saada aikaan ja koska pakkasessa on survokset valmiina, onhan perinteiset laatikot tehtävä.
        Paistilihat ostin jo pakkaseen ja sitä herkkua sitten joulun seutuun saa kyllikseen, menee aikaa seuraavan paistin tekoon;)
        Näin lehdestä ohjeen kukkatorttujen tekoon, nyt sitten en löydä lehteä mistään, kai keräyslaatikkoon olen heittänyt.
        Muffinssivuokaan ne laitettiin, keskelle hillo, pitää nyt muistin mukaan toimia. tuleepa sitten kukkia tai jotain muuta.

        Nyt näyttää jo harmaa vaalenemassa olevan, ei kirkkautta kumminkaan lupaa, mutta onneksi on sähköt;)
        Pipareiden tuoksuja nyt ilmoille laittamaan ja tiedä vaikka innostun jonkun kakun myös tekemään.
        Koetetaan varoa ja kestää tätä tuskaa mikä on seuraamme tunkeutunut.

        Onneksi on sähköt, sanoo Skillan - miten ihmiset ennen sähkövaloa edes pärjäsivät päreen valosssa kaamoskauden. Sähköä tai pattereita nämä ihanat jouluvalot vaativat. Hämyisä kynttilänvalo on tunnelmallista, laitan korkeat kynttilät palamaan jalkoihinsa juhlapöytään vaikka kesän valoisimpaan aikaan, ne kuuluvat juhlaan. Paksut värilliset pöytäkynttilät sesongin mukaan koristeltuina ryhminä ovat myös mieluisia, mutta harmikseni luin taas kynttilänpolton vaaroista hengitysteille. Suositeltiin vain paria pikkutuikkua kerrallaan polttamaan, varsinkin jos on pieniä lapsia, vanhuksia tai astmaisia paikalla. Koroa-aikaan ne varmaan ovat erityisen vaarallisia, pitää säästää keuhkoja. En ole ikinä tupakkaa polttanut, kynttilöistä en syyllisty, en takkatulesta, puusaunasta enkä nuotiosta. Toisaalta, ei tämä ole leikin paikka, paljon on hengitystiesairauksia.

        Minäkin huomasin nuo kukkatortut jossain lehdessä ja ajattelin kokeilla. Netissä löytyi muutama ohje, ja tämä tuntuu selkeältä.

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/f8724518-d43d-48af-abd5-a50f58b60d30

        Löytyy sopivankokoinen kukkamuotti, taikinasta jää ylimääräisiä palasia, mutta voihan ne painella käsin vuokaan. Kukkatortut näyttävät hyvin lehteviltä ja täytettä voi käyttää runsaasti, ei ole myöskään palavia sakaroita. En voitele torttuja, mielestäni niin tulee lehtevämpiä ja sihtaan tarjolle tomusokeria päälle. Teen itse joulutorttujen täytteen, keitän kuivatuista luumuista, soseutan tehosekoittimella ja käytän hillosokeria, lisään hiukan omaa omenasosetta. Laitan sitä myös pullataikinaisen hillopitkon väliin, mantelilastuja koristeeksi , sitä herkkua saa syödä suruttomammin kuin voitaikinaisia. Pipareissa on paistamisen tuoksu parasta, mutta nyt kun ei tule piparitalon tekijöitä mummolaan, tuskin tulee yksin tehtyä. Yhdessä kattilassa valmistuvan mehevän taatelikakun yleensä teen, ostin jo pehmeät taatelit siihen ja kun pakastaa paloina, saa monet kahviherkut.

        Onhan tämä elämä yhtä tasapainoilua , niin henkisesti kuin tolpillaan pysymisessäkin. Liukkaat kelit ihan pelottavat, vaikka on kunnon jalkineet ja kävelytyylikin säänmukaiseksi hiottu. :) Villasukan jalkaan laittaminen seisaaltaan onnistuu, tuo Ynnämuun mainitsema temppu yhdellä jalalla toinen koukussa nostettuna , sujuu vähän huterasti, mutta ehkä treenaamalla vakaantuu. Liikun aika paljon epätasaisessa ja kallioisessa maastossa, siinä harjaantuu ja kaipa pyöräilykin hyväksi on.

        Kirjoitellaan, valaistaan pimeyttä ja kartellaan koronaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella tunkeutuneet riitoineen, leviää uusina aloitteinakin taas irvaillen tunnistettavia nimimerkkejä.
        Niille on kehittynyt riitojen homesieni, ei jatkoon!

        Väärinkäsitysten välttämiseksi selvennän, että korona tuskaa tarkoitin.
        Moni varmaan näin ymmärsikin, aina kuitenkin niitä jotka vääntävät jutun kuin jutun ikävän sävyiseksi, joten en ajatellut loppuun asti kirjoittaessani, anteeksi pyytää skillan


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väärinkäsitysten välttämiseksi selvennän, että korona tuskaa tarkoitin.
        Moni varmaan näin ymmärsikin, aina kuitenkin niitä jotka vääntävät jutun kuin jutun ikävän sävyiseksi, joten en ajatellut loppuun asti kirjoittaessani, anteeksi pyytää skillan

        Kyllähän se voi tuskaisia hetkiä koronatilanne aiheuttaa, varsinkin
        heille, jotka perinteenmukaisesti huolella valmistautuvat Jouluun.
        Sitten huolena on sukulaisten tapaamista mahdollisesti rajoittavat
        tekijät.
        Minä nyt olen sen verran "jurrikka", että voin siirtää joulun lähes
        tavallisten päivien joukkoon. Pieniä ovat valmistelut ja voi muutoin
        luonnolliset tapaamisetkin jättää puolin ja toisin poiskin. Voihan sitä
        soitella jos siltä tuntuu. Tiettävästi korona ei leviä puhelimen kautta:)

        Niin . . .onneksi on sähköt:) Eihän niitä sähköjä ollut kotimökissäni. Eikä
        koskaan tullutkaan. Muistan että pärettäkin käytettiin, jos petrooli
        sattui loppumaan. Öljylamppuhan se parhaastaan tillotti. Suuri edistyshän
        oli tilley, petrooli siinäkin ja sitten pumpattiin ilmaa. Se oli jo sitten tosi
        valonantaja.
        Tänään oli ettonepäiväni, kaksi kertaa tunnin nokoset. Mikäs siinä kun
        kiireet eivät paina:)) Jatketaan ja jaksellaan!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Kyllähän se voi tuskaisia hetkiä koronatilanne aiheuttaa, varsinkin
        heille, jotka perinteenmukaisesti huolella valmistautuvat Jouluun.
        Sitten huolena on sukulaisten tapaamista mahdollisesti rajoittavat
        tekijät.
        Minä nyt olen sen verran "jurrikka", että voin siirtää joulun lähes
        tavallisten päivien joukkoon. Pieniä ovat valmistelut ja voi muutoin
        luonnolliset tapaamisetkin jättää puolin ja toisin poiskin. Voihan sitä
        soitella jos siltä tuntuu. Tiettävästi korona ei leviä puhelimen kautta:)

        Niin . . .onneksi on sähköt:) Eihän niitä sähköjä ollut kotimökissäni. Eikä
        koskaan tullutkaan. Muistan että pärettäkin käytettiin, jos petrooli
        sattui loppumaan. Öljylamppuhan se parhaastaan tillotti. Suuri edistyshän
        oli tilley, petrooli siinäkin ja sitten pumpattiin ilmaa. Se oli jo sitten tosi
        valonantaja.
        Tänään oli ettonepäiväni, kaksi kertaa tunnin nokoset. Mikäs siinä kun
        kiireet eivät paina:)) Jatketaan ja jaksellaan!

        Muistan ensimmäisen jouluni yksin. Lapset oli pyytäneet kylään kaikki, mutta halusin kokeilla yksinoloa vaatimattomilla eväillä.
        Vuisiausia olin varustautunut isolle joukolle, molempien suvusta, joten aikaisin sai tehdä valmistelut.
        Kinkunpalan toi tytär ja pari pientä laatikkoa olin itse valmistanut.

        Päätin saunoa aattona jo 16,00 aikaan, ja puin yöpaidan rennosti ylleni, ja istuin juomaan ginilonkeron sohvalle. Oli niin hyvä ohjelma, että katsoin sen loppuun.

        Hyvän olon tunne vaan lisääntyi, kun parin puhelun jälkeen tassuttelin keittiöön hakemaan kinkkua ja laatikoita lautaselleni.

        Sohvalla söin ilma sen suurempia kattauksia, ja nautin rennosta olostani ilman tarjoilua ja hässäkkää. Vaikka ajatus viipyikin koko illan miehessäni, tunsin oloni hyväksi, mukanani hän oli koko ajan.

        Vasta sängyssä vieri pari kyyneltä, poismenostaan ei ollut kuin 2 kk vielä. Hyvin meni yksinäinen jouluni, niin helpolla valmisteluissa en ollut päässyt sitten lapsuuteni 😊))

        Iltarauhaa 🧲 sinisiru


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistan ensimmäisen jouluni yksin. Lapset oli pyytäneet kylään kaikki, mutta halusin kokeilla yksinoloa vaatimattomilla eväillä.
        Vuisiausia olin varustautunut isolle joukolle, molempien suvusta, joten aikaisin sai tehdä valmistelut.
        Kinkunpalan toi tytär ja pari pientä laatikkoa olin itse valmistanut.

        Päätin saunoa aattona jo 16,00 aikaan, ja puin yöpaidan rennosti ylleni, ja istuin juomaan ginilonkeron sohvalle. Oli niin hyvä ohjelma, että katsoin sen loppuun.

        Hyvän olon tunne vaan lisääntyi, kun parin puhelun jälkeen tassuttelin keittiöön hakemaan kinkkua ja laatikoita lautaselleni.

        Sohvalla söin ilma sen suurempia kattauksia, ja nautin rennosta olostani ilman tarjoilua ja hässäkkää. Vaikka ajatus viipyikin koko illan miehessäni, tunsin oloni hyväksi, mukanani hän oli koko ajan.

        Vasta sängyssä vieri pari kyyneltä, poismenostaan ei ollut kuin 2 kk vielä. Hyvin meni yksinäinen jouluni, niin helpolla valmisteluissa en ollut päässyt sitten lapsuuteni 😊))

        Iltarauhaa 🧲 sinisiru

        Huomenta ja pimeää, nyt on aurinko suorastaan pihi täällä meidän puolilla, en muista milloin olisi näkynyt.
        Lunta ei edes maassa, se antaisi hieman valon loistetta, mutta turhaa narinaa tämänkin asian perään, kyllä se aurinko vielä esiin tulee;)
        Joskus tulee ajatus, miksi aina kielteinen miete, tuleeko ihminen liian ahneeksi, vaikka elämä hyvällä mallilla, paremmin pitäisi olla?
        Radiossa laulaa Taavitsainen, "Aurinko suuteli meitä Andre" joten hymyä minunkin pitäisi suoda;)

        Ramoona juuri noita tottuja tarkoitin ja teinkin, mutta ei kovin kauniilta näyttäneet, en osannut asetella kauniisti vuuan pohjalle, mutta täyte hyvin pysyi, harjoittelua kaipaa.
        Itse tekemäni omenamarmeladi kesti hyvin paiston ja on maukas, luumuista nyt luovuin.
        Herkkupullia myös tein, paljon voita sisältäviä, niitäkin pakkaseen laitoin, piparit tuli tehtyä, vain yksi pellillinen lievästi paloi;)
        Toscakakku myös syntyi, tuskin mitään enää leivonkaan jouluksi, saa kelvata pakkastuotteet.
        Taatelikakku olisi tietysti se jouluinen perinne, saa nähdä tuleeko tehtyä, kun vieraistakaan ei tietoa, itse en niin makeista leivonnaisista edes pidä.
        Olen huono kynttilöiden polttaja, mutta noita valmiita jouluvaloja kyllä joka puolella tuikkii.

        Ynnämuu sanoo sen mitä monet jo toteuttavat, joulu on yksi juhlapyhä muiden joukossa, ei siis poikkeavaa käytöstä välttämättä tarvitse.
        Joulu tulee ja menee , mutta meitä joulunlyömiäkin löytyy;)
        Olen pohtinut tätä ihmismieltä muussakin yhteydessä.
        Ystävätär sanoo, että hän ei välitä yhtään ihmisten puheista, mutta kun ehdotin viini-illan istumista, hän sanoi, että ei voi juoda alkoholia, jos vaikka lääkäriin joutuu menemään seuraavana päivänä, mitä lääkäri ajatteleekaan, jos viina tuoksuu.
        Sama ihminen leipoo vierasvaraa, jos joku sattuu tulemaan ja kampaa ja vaihtaa puseroa, jos vaikka joku tulee ajatuksella, siinäpä sitten ei välitä ihmisten puheista;)
        Tosi aitoa, vilpitöntä ihmistä taitaa mahdotonta olla löytää, sen verran pinnallisia olemme jokainen.
        Mökilläni oli ennen sähköjen laittoa kaasuvalo ja se oli kirkas, mutta pelkäsin sen käyttöä, sähköt vedätimme heti, kun mökille kotiuduimme.

        Tuntui niin tutulta tuo sinisirun ateriointi sohvalla istuen, noin teen minäkin, sohvan vieressä pöytä, minkä päällä on kippoa ja kuppia sulassa sovussa käsityö tekeleiden kanssa.
        Tuo kattauksen laittaminen itselleen on niitä hommia mistä laistan, vaikka tykkäänkin laittaa kattauksia, vieraiden tullen.
        Kälyni laittoi pöydän aina jo illalla valmiiksi aamua varten, siinä puuro aamiaisella päivän miehensä kanssa aloitti, en ole kysynyt tekeekö nyt samoin yksin ollen.
        Minulla tuota laiskuuden mukavuutta kaikessa ilmenee;)

        Tänään saattaa joku tuttu käväistä, kai on pöytäliina silitettävä, kun tuolla kaapissa rutistuvat käyttämättömänä, vaikka kuinka sievästi ne sinne asettaa.
        Varikset istuvat koivun latvassa, kai nekin aurinkoa odottavat;)
        Eilinen päivä voimia kulutti, jospa tänään niitä takaisin yritän, mukavaa päivää teille Noja-tuoliin pistäytyville;)


    • Anonyymi

      Airille nimipäivä Onnittelut!
      vanhalta;villevallattomalta.

      • Kiitos ville -vallaton, uusi osoitteesi hakusissa?


    • Anonyymi

      Ihanalle Airille nimipäivä-onnittelut

      ❤️🌷❄️🍎💌🍰👑🦋🌲🌺🌞😍🌹

      T. Ystävä entisten kahvipirttiläisten puolesta

      • Anonyymi

        Me monet muistelemme hyviä, iloisia aikojamme kiitollisina sinulle, Airi-- Paljon onnea❤️🌷❄️🍎💌🍰👑🦋🌲🌺🌞😍🌹


      • Anonyymi kirjoitti:

        Me monet muistelemme hyviä, iloisia aikojamme kiitollisina sinulle, Airi-- Paljon onnea❤️🌷❄️🍎💌🍰👑🦋🌲🌺🌞😍🌹

        Liityn onnittelijoiden joukkoon!


    • Samoin minä, siis onnittelut Airalle nimpparin johdosta ja pian koittavien syttäreidenkin osalta.

      Pidä se maski kasvoilla, että näet vielä Joulunkin! ;)) Ai niin, ota se kuitenkin pois, kun tulet sisälle. ;)

      Huomasin, että täälläkin kulkevat nuo naapurit maski kasvoilla, joten on minullakin maski taskussa valmiina kunhan milloin kauppaan menen. Tosin voin aina pyytää tytärtäni apuun, mutta onko sekään viisasta, koska hän käy usein Espoossa ja hänen tytär taas opiskelee Turussa. Turussa on siirrytty etäopiskeluun, joten tytär tulee ilmeisesti kotiinsa.

      Luojaani kiittelen, että en ole enää työelämässä siellä Hesan seudulla, sillä aika monta maskia menisi päivässä suositusten mukaan. Sitä paitsi minulla ei ole ollut noita harrastuksiakaan liiemmin, koska ne silitys hommanikin on pois, siis en mene.

    • Ilmeisesti on Skillanin nimipäivä, onnittelut siis minultakin.
      Tänne rannikollekin on nyt alkanut sataa valkoista vettä, rännältä vaikuttaa, eikä ehkä kauan maassa näy. valkoista toistaiseksi kuitenkin.
      Kuronkuri jyllää, nyt pitää vaoa kaikkea mikä liikkuu. Meidän alueellamme kuulemma on enemmän liikkeellä kuin muualla.
      Onneksi minulla on mukava kirja, Carita Forsgrenin "Perintö", jota voin suositella muillekin.
      Huomaan, että on aika riskaabelia nykyisin vastata puhelimeen, jollei tunne numeroa. Eilen soi 212 ... alkuinen numero, johon en vastannut. Tänään luin lehdestä, että se on joku marokkolainen häiriönumero, joka on soinut muutamana päivänä eri puolilla. Numero ei vastaa, jos siihen soittaa. Äsken soitti 040 -92...alkuinen numero, jonka kerkisin naputtaa tietokoneen ruudulle. Se on myöskin häirintäsoitto, johon ei pidä vastata. Vieraisiin numeroihin ei taida olla järkevä vastata ikinä. Onko sitten oikealla asialla olevien otettava käyttöön tekstiviestit ja kerrottava, että on ihan aito ja asiallinen ihminen täällä, vastaa, kun soitan!
      Säjlöpostiini tulee myös joiltakin firmoilta tiedotteita ja neuvotaan vastaamaan alla olevalla linkillä. En vastaa. Nykyisin on niin paljon varoituksia annettu, että ehkä kunniallisten firmojen on siirryttävä kirjekantaan takaisin ja lähetettävä postissa tiedotteensa, jos halutaan, että ne otetaan vakavasti.

    • Ymmärsin myös, etä Skillanilla nimipäivä, joten onnea.
      Käväisin asioilla ja ihmettelin maailman menoa.
      Ilman maskia seisotaan keskellä käytävää juoruilemassa. 5nuorta miestä tiiviissä porukassa ilman maskia myös keskellä käytävää.
      Väliin pitää iso askel ottaa taapäin, kun jotkut tulee niin liki.
      Kirjastossa lisäkseni oli vain yksi ihminen ja yksi virkailija.
      Säikähdin, kun olin lähtemässä kirjaston pihasta ja sivusta juoksi auton takaa nainen suoraan aivan liki auton edestä.
      En edes ehtinyt tajuta mikä vilahti, kun jälkeenpäin, mutta olin tyytyväinen, kun sain jarrut pohjaan oitis. Siis vielä refleksit toimii.
      Ehdin juuri lumisateen alta pois.
      Viikonvaihteessa tuli pienimpiäkin nähtyä. Kasvavat nopeaan. Tyttö jo sanoja tavoittelee.

      • Hyvää iltaa uudelta koneelta 😂 huh! Nyt voi jo nauraa, kun vesivahingon tapahduttua eilen, on jo vakuutuksesta selvinnyt maksu, ja osaava asentaja uusi kone kainalossaan tuli apuun 🚔
        Koko päivähän siinä puhelin odotteluissa ja neuvotteluissa meni, mutta ilman tietsikkaa ei tänä pnä pärjää!
        Ihanaa,..

        Niin, löpäytin näppäimistölle mukillisen vettä, ja suuttuihan kone moisesta, eikä auttanut kääntä nurinperin ja frotépyyhekään. Oli avuttomuuden tunne, kun ei pystynyt kirjoittamaan enään,...Kiitän Luojaani, että oli niin hyvä tuuri asentajan saamisessa,..ymmärsi hyvin kun laskut, ruokatilaukset, ja seurustelukin verkoston varassa.

        Siinäpä tämän päivän riesat on nyt takana, onnelliselta tuntuu tervehtiä palstallakin, heippa ❣️


    • Minullekin kerran noin kävi, onneksi meni vain näppäimistö uusiksi. Kyllä olen sen jälkeen varonut tuomasta mitään juotavaa koneen lähelle. Toiset juovat aamukahvinsa koneen ääressä ja nauttivat keskusteluista kahvia hörppien, minä en siihen pysty.

      • Huomenta ja kiitos onnitteluista, katkaisee ne nimipäivätkin tätä arjen elämää.
        Mukava että pirtin kirjoittajat vielä muistavat, olihan meitä silloin useita mukana ja monta hauskaa juttua tehtiin.
        Harvoin näitä nimipäiviä osataan juhlia näin Noja-tuolin kautta, kasvottomiahan monetkin olemme, hyvä niin.
        Nimeni on Japanin suunnassa aivan samalla tapaa kirjoitettu, lausutaan hieman toisin.

        Kristiina mainitsit synttäri päiväni, ne sitten joulun yhteydessä juhlitaan, vaikka voisi sanoa, että onko vanhenemisessa aihetta juhlia;)
        Noista maskeista, kyllä ne hankalat on, silmälasien kanssa hikoilevat ja tottumattomana henki meinaa salpaantua.

        Makriina mainitsit nuo häiritsevät puhelinsoitot, minulle tulee osin punaiseksi näyttöön muuttuva kysymys, onko mahdollisesti rikollinen soitto, nepä jätän tyystin vastaamatta, samoin käy sähköpostieni kanssa, vain varmat postit aukaisen.
        Varminta on varmaan tallennettuihin numeroihin vastaaminen, näkee soittajan nimen.
        Kuronkuri, mikä se on, en osannut mihinkään yhdistää?

        Mukavia vieraita (omia) odotat Eliaana, tuo lasten kehitys on niin silmin nähtävää, uskon minäkin pienen neidin joulun aikaan tapaavani.
        Kamalia nuo äkkitapahtumat auton ratissa, yllättäviä tilanteita sattuu ja liukkaudet lisääntymässä, tarkkana saa olla.
        Minulta vei autolla ajon innon jo se, että kuvittelin miten voin saada pahaa jälkeä aikaan, mieluummin aina pelkääjän paikalle istuin.
        Auton tekniikkakin on minulla edelleen aikamoinen arvoitus, intoa en ole koskaan siihenkään asiaan tuntenut.

        Sinisirulle vahinko sattui, onneksi sait pian kuntoon, aikatoimeentulematonta se on, ilman tietokonetta, kun siihen on tottunut, jo pankin asioinnin kanssa.
        Nykyään pankit auki pieniä hetkiä niiden aukiolo ajoissa jo muistaminen, näin istuen koneen ääreen saa hommat nopsaan hoidettua.
        Tuntuu pahalta ajatella heitä joilla ei tätä koneen mahdollisuuksia ole, miten hankalaksi elämänsä muuttuukaan.
        Ei kyydit vedä, ei liikkeet auki kuin kirjavalla aikataululla, aamuisin eri aikoihin avaavat.
        Ruokakaupat taitaa varmimmin avata oviaan.
        Makriina sanoi, että ei tuo nesteitä koneen ääreen, no minulla on kahvimuki aina aamuisin, niin kauan kai sitä tapaa noudatan, kun vahinko sattuu.
        Ennakointia kannattaisi harjoittaa, ei sitä vaan itsepäisyyttään usko, ennen kuin vahinko sattuu.

        Nyt suurempia pölyjä keräilemään, en siivonnut nimipäiviä varten, kun tiesin , että tungosta ei vieraista ole, no jokunen kävi, koronan välttämistä toteutettiin.
        Vettähän tuolla sataa, joten vain tuulettumaan vuodevaatteet vein ja sauna-illan kunniaksi taas puhtaaseen sänkyyn pääsen.
        Kiitokset vielä muistamisesta jokaiselle erikseen ja hyvää päivää teille toivottelen;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta ja kiitos onnitteluista, katkaisee ne nimipäivätkin tätä arjen elämää.
        Mukava että pirtin kirjoittajat vielä muistavat, olihan meitä silloin useita mukana ja monta hauskaa juttua tehtiin.
        Harvoin näitä nimipäiviä osataan juhlia näin Noja-tuolin kautta, kasvottomiahan monetkin olemme, hyvä niin.
        Nimeni on Japanin suunnassa aivan samalla tapaa kirjoitettu, lausutaan hieman toisin.

        Kristiina mainitsit synttäri päiväni, ne sitten joulun yhteydessä juhlitaan, vaikka voisi sanoa, että onko vanhenemisessa aihetta juhlia;)
        Noista maskeista, kyllä ne hankalat on, silmälasien kanssa hikoilevat ja tottumattomana henki meinaa salpaantua.

        Makriina mainitsit nuo häiritsevät puhelinsoitot, minulle tulee osin punaiseksi näyttöön muuttuva kysymys, onko mahdollisesti rikollinen soitto, nepä jätän tyystin vastaamatta, samoin käy sähköpostieni kanssa, vain varmat postit aukaisen.
        Varminta on varmaan tallennettuihin numeroihin vastaaminen, näkee soittajan nimen.
        Kuronkuri, mikä se on, en osannut mihinkään yhdistää?

        Mukavia vieraita (omia) odotat Eliaana, tuo lasten kehitys on niin silmin nähtävää, uskon minäkin pienen neidin joulun aikaan tapaavani.
        Kamalia nuo äkkitapahtumat auton ratissa, yllättäviä tilanteita sattuu ja liukkaudet lisääntymässä, tarkkana saa olla.
        Minulta vei autolla ajon innon jo se, että kuvittelin miten voin saada pahaa jälkeä aikaan, mieluummin aina pelkääjän paikalle istuin.
        Auton tekniikkakin on minulla edelleen aikamoinen arvoitus, intoa en ole koskaan siihenkään asiaan tuntenut.

        Sinisirulle vahinko sattui, onneksi sait pian kuntoon, aikatoimeentulematonta se on, ilman tietokonetta, kun siihen on tottunut, jo pankin asioinnin kanssa.
        Nykyään pankit auki pieniä hetkiä niiden aukiolo ajoissa jo muistaminen, näin istuen koneen ääreen saa hommat nopsaan hoidettua.
        Tuntuu pahalta ajatella heitä joilla ei tätä koneen mahdollisuuksia ole, miten hankalaksi elämänsä muuttuukaan.
        Ei kyydit vedä, ei liikkeet auki kuin kirjavalla aikataululla, aamuisin eri aikoihin avaavat.
        Ruokakaupat taitaa varmimmin avata oviaan.
        Makriina sanoi, että ei tuo nesteitä koneen ääreen, no minulla on kahvimuki aina aamuisin, niin kauan kai sitä tapaa noudatan, kun vahinko sattuu.
        Ennakointia kannattaisi harjoittaa, ei sitä vaan itsepäisyyttään usko, ennen kuin vahinko sattuu.

        Nyt suurempia pölyjä keräilemään, en siivonnut nimipäiviä varten, kun tiesin , että tungosta ei vieraista ole, no jokunen kävi, koronan välttämistä toteutettiin.
        Vettähän tuolla sataa, joten vain tuulettumaan vuodevaatteet vein ja sauna-illan kunniaksi taas puhtaaseen sänkyyn pääsen.
        Kiitokset vielä muistamisesta jokaiselle erikseen ja hyvää päivää teille toivottelen;)

        Moron Skillan.
        Kuronkori oli niitä kirjoitusvirhepaholaisia, joita livahtaa useinkin tekstiini. Yritän oikolukea aina tuotokseni, mutta tämä nyt jäi kummittelemaan.
        Koronakuri sen piti oleman! Oli siellä sähköpostikin kirjoitettu niin ja näin, liekö muutakin. Sormet kun eivät ole yhtä nopeat kuin ajatuksenjuoksu.

        Yksikseni kun jäin 5 v. sitten on eteeni tullut kaikenlaisia ylläreitä, mm. sammuvat lamput. Nyt on katon rajassa kolme putkilamppua ruvennut ärhentelemään. Yksi sammui jo, yksi vilkkuu kuin majakka, ja yksi toimii vielä. Oma operaatonsa on hankkia uudet. Pitää pyytää sukulainen avuksi Nyt pitää miettiä, mitä muuta rautakaupasta on hankittava, kun sinne kerrankin pääsee.
        Pitkäikäisiä nuo loistelamput tuntuvat olevan, täytyy ihan plussa niille antaa. Siis olivat ainakin silloin kun nämä ostettiin, ties miten niiden laatua on heikennetty myöhäisempinä vuosina.
        Maa on taas mustana, eilen satoi lunta, mutta se suli pois oitis, ilma oli plussan puolella.

        Huomenna on erikoislaatuinen Itsenäisyyspäivä, kun se vietetään virtuaalisesti. Ylellä on varmaan hirmu hässäkkä kaiken järjestämisessä!
        Bidenkin kertoi omista virallisista juhlistaan, että nekin pidetään virtuaalisina. Vähän lohtua Trumpille, joka varmaan pelkää, että virkaanastujaisiin tunkisi paljon enemmän porukkaa kuin hänen vastaaviinsa 4 v. sitten.

        Luin dekkarin eilen, ja vähän ärsytti, kun kirjan kaikki epämiellyttävät henkilöt tapettiin lopussa. Olisi vähempikin verenvuodatus riittänyt, sillä nyt ei jäänyt jäljel, ja murhista vastaamaan kuin niistä miellyttävistä henkilöistä joku. Onko meissä jokaisessa salainen murhaaja, joka voi pillastua ja tarttua aseeseen!

        Jätän asian hautumaan ja toivotan hyvää lauantaita kaikille.
        t. Mkr, se hajamielinen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Moron Skillan.
        Kuronkori oli niitä kirjoitusvirhepaholaisia, joita livahtaa useinkin tekstiini. Yritän oikolukea aina tuotokseni, mutta tämä nyt jäi kummittelemaan.
        Koronakuri sen piti oleman! Oli siellä sähköpostikin kirjoitettu niin ja näin, liekö muutakin. Sormet kun eivät ole yhtä nopeat kuin ajatuksenjuoksu.

        Yksikseni kun jäin 5 v. sitten on eteeni tullut kaikenlaisia ylläreitä, mm. sammuvat lamput. Nyt on katon rajassa kolme putkilamppua ruvennut ärhentelemään. Yksi sammui jo, yksi vilkkuu kuin majakka, ja yksi toimii vielä. Oma operaatonsa on hankkia uudet. Pitää pyytää sukulainen avuksi Nyt pitää miettiä, mitä muuta rautakaupasta on hankittava, kun sinne kerrankin pääsee.
        Pitkäikäisiä nuo loistelamput tuntuvat olevan, täytyy ihan plussa niille antaa. Siis olivat ainakin silloin kun nämä ostettiin, ties miten niiden laatua on heikennetty myöhäisempinä vuosina.
        Maa on taas mustana, eilen satoi lunta, mutta se suli pois oitis, ilma oli plussan puolella.

        Huomenna on erikoislaatuinen Itsenäisyyspäivä, kun se vietetään virtuaalisesti. Ylellä on varmaan hirmu hässäkkä kaiken järjestämisessä!
        Bidenkin kertoi omista virallisista juhlistaan, että nekin pidetään virtuaalisina. Vähän lohtua Trumpille, joka varmaan pelkää, että virkaanastujaisiin tunkisi paljon enemmän porukkaa kuin hänen vastaaviinsa 4 v. sitten.

        Luin dekkarin eilen, ja vähän ärsytti, kun kirjan kaikki epämiellyttävät henkilöt tapettiin lopussa. Olisi vähempikin verenvuodatus riittänyt, sillä nyt ei jäänyt jäljel, ja murhista vastaamaan kuin niistä miellyttävistä henkilöistä joku. Onko meissä jokaisessa salainen murhaaja, joka voi pillastua ja tarttua aseeseen!

        Jätän asian hautumaan ja toivotan hyvää lauantaita kaikille.
        t. Mkr, se hajamielinen!

        Pieni historiikki Suomestamme Väinämöisen *hauen leukaluu kanteleesta*🇫🇮

        https://www.youtube.com/watch?v=3mjEIQOVdnw


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moron Skillan.
        Kuronkori oli niitä kirjoitusvirhepaholaisia, joita livahtaa useinkin tekstiini. Yritän oikolukea aina tuotokseni, mutta tämä nyt jäi kummittelemaan.
        Koronakuri sen piti oleman! Oli siellä sähköpostikin kirjoitettu niin ja näin, liekö muutakin. Sormet kun eivät ole yhtä nopeat kuin ajatuksenjuoksu.

        Yksikseni kun jäin 5 v. sitten on eteeni tullut kaikenlaisia ylläreitä, mm. sammuvat lamput. Nyt on katon rajassa kolme putkilamppua ruvennut ärhentelemään. Yksi sammui jo, yksi vilkkuu kuin majakka, ja yksi toimii vielä. Oma operaatonsa on hankkia uudet. Pitää pyytää sukulainen avuksi Nyt pitää miettiä, mitä muuta rautakaupasta on hankittava, kun sinne kerrankin pääsee.
        Pitkäikäisiä nuo loistelamput tuntuvat olevan, täytyy ihan plussa niille antaa. Siis olivat ainakin silloin kun nämä ostettiin, ties miten niiden laatua on heikennetty myöhäisempinä vuosina.
        Maa on taas mustana, eilen satoi lunta, mutta se suli pois oitis, ilma oli plussan puolella.

        Huomenna on erikoislaatuinen Itsenäisyyspäivä, kun se vietetään virtuaalisesti. Ylellä on varmaan hirmu hässäkkä kaiken järjestämisessä!
        Bidenkin kertoi omista virallisista juhlistaan, että nekin pidetään virtuaalisina. Vähän lohtua Trumpille, joka varmaan pelkää, että virkaanastujaisiin tunkisi paljon enemmän porukkaa kuin hänen vastaaviinsa 4 v. sitten.

        Luin dekkarin eilen, ja vähän ärsytti, kun kirjan kaikki epämiellyttävät henkilöt tapettiin lopussa. Olisi vähempikin verenvuodatus riittänyt, sillä nyt ei jäänyt jäljel, ja murhista vastaamaan kuin niistä miellyttävistä henkilöistä joku. Onko meissä jokaisessa salainen murhaaja, joka voi pillastua ja tarttua aseeseen!

        Jätän asian hautumaan ja toivotan hyvää lauantaita kaikille.
        t. Mkr, se hajamielinen!

        Makriina hoi! Mikä on operaato? No selvähän se, raatojanhan opet, kun ne väsyy😂


    • Anonyymi

      Ihanaa kun olette saaneet rauhassa. 70 plussassa häärää joku häirikkö, täältä ?

      • Anonyymi

        Älä tule tänne häiritsemään, mene sinne siellä sinua kaivataan.


    • Anonyymi

      Sitä häirikköä ei kaivata missään. Miten sen saa tajuamaan sen ?

      • Häiriköistä jotkut kirjoittavat . . . enpä lähde "tutustumaan" - siksi ei
        ole mielipidettänikään.
        Puhelinsoittoja on tullut huijareilta ihan häiriöksi asti. Joitain tulee
        niin huonolla suomenkielelläkin etten ymmärrä mitään. Sitten tulee
        puheluita, jotka muutaman pirauksen jälkeen menevät poikki. Näin
        on tarkoitettu, että kun vastaa, puhelun maksaja muuttuu. Ei auta
        muu kuin epäselvät puhelut pistää jo alkuunsa poikki. Onhan näistä
        yleisestikin tiedotettu.
        Tänään oli pilvinen, tihkusateinen päivä. Täytyi kuitenkin käydä
        ulkokävelyllä ja kannustimena marketissa käynti, siinähän kuntoilukin
        hoitui.
        Tuntuu oloni hiukan "nuhjakkeelta". En kyllä epäile koronaksi. Sellaista
        tavallista syyskelien häiriötä lienee. Saunapäivä on, eiköhän sillä olokin
        tokene:) Hyvää jatkoa teille!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Häiriköistä jotkut kirjoittavat . . . enpä lähde "tutustumaan" - siksi ei
        ole mielipidettänikään.
        Puhelinsoittoja on tullut huijareilta ihan häiriöksi asti. Joitain tulee
        niin huonolla suomenkielelläkin etten ymmärrä mitään. Sitten tulee
        puheluita, jotka muutaman pirauksen jälkeen menevät poikki. Näin
        on tarkoitettu, että kun vastaa, puhelun maksaja muuttuu. Ei auta
        muu kuin epäselvät puhelut pistää jo alkuunsa poikki. Onhan näistä
        yleisestikin tiedotettu.
        Tänään oli pilvinen, tihkusateinen päivä. Täytyi kuitenkin käydä
        ulkokävelyllä ja kannustimena marketissa käynti, siinähän kuntoilukin
        hoitui.
        Tuntuu oloni hiukan "nuhjakkeelta". En kyllä epäile koronaksi. Sellaista
        tavallista syyskelien häiriötä lienee. Saunapäivä on, eiköhän sillä olokin
        tokene:) Hyvää jatkoa teille!

        Hyvää Itsenäisyyspäivän harmaata aamua, on kuin tuo harmaus vaan lisääntyisi, koronan vaikutustako sekin?
        Kuitenkin ja juuri siitä syystä, että maamme on itsenäinen, voimme tänä päivänä hyvää ja kiitollista mieltä tuntea, kallis hinta on itsenäisyydestä maksettu.
        Vaikeuksia on ollut, niistä on selvitty, näin ohitamme myös nykyiset vaikeudet, toivorikas mieli säilyköön.

        Mistähän johtunee, että tuo ynnämuun mainitsema "nuhjakkuus" elää näilläkin nurkilla, joku päivä saattaa melko vetämättömäksi viedä, huokaa miten hyvä ettei tarvitse mitään pakolla tehdä.
        Vieraistakaan en välitä, kaikki se into ja ilo millä ennen kutsui vieraita ja laittoi parastaan niin tarjoilun kuin kaiken muun suhteen on kadonnut.
        Masennukseksi en myönnä, vaan iän syyksi laitan, kaikkea on mielestään kokenut, mitään ahaa elämystä ei kaipaa;)
        Nyt voisin torua mummoa, ei noin voi ajatella saatikka kirjoittaa, eteenpäin vaan uusia iloja etsimään, ei anneta periksi ynnämuu;)

        Kanteleen soitto moneksi taipui linkissä, taitoa se myös vaatii, mielestäni kantele sopii parhaiten kansanmusiikin soittoon, kiitos sinisiru linkistä;)

        Makriina ihania virheitä teet, ei edes haittaa niitä syntyy täälläkin, mutta jotenkin niin sopiva tuo sana, että uskoin olevan jonkun murresanan tuoma esine.
        Minusta ei juurikaan haittaa virheet, pääasia että jutun juonesta kiinni saa, jos kuitenkin joku jää epäselväksi, kysymällä voi selvittää.
        Kyllä on monen asian suhteen apuun turvauduttava, en osaa minäkään niitä pitkiä lamppuja vaihtaa, kylppärissä ja keittiössä niitä on, kirkkaita ovat, toivoisin jonkun kohdevalon saavani, kun tummempien lankojen kanssa touhutessa ei meinaa valo riittää.
        Taidan katsoa taas kerran ainakin osin Tuntemattoman, siinä totuudellista kertomaa siitä ajasta, joka ratkaisi maamme kohtalon.
        Varmaan myös erilaista itsenäisyys juhlintaa tulee seurattua.

        Eilinen Tanssii tähtien kanssa yllätti, mutta mukavalla tavalla.
        Tämä voittanut pari oli mielestäni tasaisen hyvä ja mikä mieltäni miellytti, he tanssivat sanan täydessä merkityksessä, ei voimistelua, ei painonnostoa ja puvut peittäviä sopivasti, sopusuhtainen pari.
        Onnittelut Virpi ja Sami, harmi se Niklaksen pois jäänti, tilanne olisi varmaan ollut toinen, mutta hyvä pari nytkin saatiin.

        Harmaana päivä valkenee, mutta suomalainen ei säästä lannistu, ilolla eteenpäin vaikka sydän verta vuotaisi, kulunut sanonta, mutta monesti näin on.
        Sodasta selvitty, niin selvitään koronastakin, yhdessä yrittäen, kotimaamme hyvinvointi on meidän kaikkien onni;)


      • Anonyymi

        Nyt on viimeinen hetki kaikkien palstan luumusukkien aloittaa taistelu palstamme häirikköä vastaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on viimeinen hetki kaikkien palstan luumusukkien aloittaa taistelu palstamme häirikköä vastaan!

        Hää sano että hää pesee meidät kaikki mennen tullen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hää sano että hää pesee meidät kaikki mennen tullen

        Kyllä täällä muutkin lennättävät teidät pitkävihaiset rumilukset niskavilloistanne savikuoppaan! Ryvetkää siellä suut kurassa missä viihdytte, ja jättäkää hyväntahtoiset ihmiset rauhaan!


    • Lipun nosto nosti hiukan juhlamielelle, mutta nuhjakas on sää , kostea ja apean harmaa. Syksyn ylioppilaat eivät pääse kunnolla juhlimaan, linnan peruuntuneet juhlat eivät kylläkään yhtään harmita. Skillanin aamunavaus käy hyvin itsenäisyyspäivän puheesta, yhdessä tullaan selviämään ja toivottavasti oppia saaneina. Rokotteen saaminen on jo lähellä, minäkin presidentin tapaan aion sen heti ottaa, kun vuoroni tulee. Toivottavasti hänellä puheessaan on lohdun ja toivon sanoja kansalaisille.

      Minulla olisi vielä intoa kattaa juhlapöytiä ja rakennella ruokalistoja, sillä kiitollisia syöjiä löytyy niin paljon lähipiiristä, kasvaviin nuoriin uppoaa ruokaa huimat määrät ja arvostavat mumminsa lihapatoja. Hirven routapaistin olen perinteisesti itsenäisyyspäivänä laittanut, jotain graavikalaa ja porkkanalaatikko on aina toivelistalla. Kerran koetin tehdä vaikutusta sinivalkoisella ruualla ja tein soseen sinisestä Blue Kongo -perunasta. Ei se pahaa ollut, mutta kuulemma väristä tuli epätoivottuja mielleyhtymiä. Illalla avataan kahdestaan kuohuviinipullo juustotarjottimen kyytipojaksi, skoolataan rakkaan isänmaan onneksi. Tuntematonta en enää jaksa katsoa, muistelen itsenäisyyden lunnaita menemällä sankarihautojen kynttilämerta katsomaan.

      Tanssikilpailun lopputulos on minunkin mielestäni oikeudenmukainen, tosin mikä tahansa näistä kolmesta parista olisi ansainnut voiton, jokaisella oli omat vahvuutensa ja kaikki olivat kehittyneet hienosti kisan aikana. Ovathan ne akrobaattitemput, nostot ja pää lattiaa vasten viistämiset näyttäviä, mutta eivät minunkaan mielestäni niinkään tanssillisia. Virpi oli aikuisen elegantti, asut tosiaankin linjassa tyylin kanssa. Urheilijatausta antaa fyysistä ja henkistä kestävyyttä ja kilpailuviettiä.

      Hyvää itsenäisyyspäivää!

      • Nythän ne itsenäisyypäivän juhlat heti alkavat. Vähän eri muotoisina
        sattuneesta syystä johtuen. Kutsuttuhan on lajalti mukaan, mutta
        kättelyjono on jäänyt pois. Sitä en suuresti harmittele. En usko että
        olisin saanut kutsua kättelyjonoon, vaikka näitä sinänsä pieniä
        harmituksia ei olisi tullutkaan:))
        Eilen mainitsin pienestä "nuhjakkaasta" olostani. Eipä siitä sen
        pahempaa. Syyksi saattoi riittää se, että kaupparetketkelle pukeuduin
        huolimattoman köykäisesti. Tihkusade ja puuskittainen vastatuuli
        tuntui ihan pistävältä ja teki vapinan päälleni. Tottumattomuuttani se.
        Kyllä se taas tästä lähtee, SkillaNin kannustuksen mukaan.
        Nyt täytyy paneutua päivän "juhlaistuntoon!" Jatkoja teillekin.


    • Olipa hieno Itsenäisyyspäivän tv-ohjelma. Kunpa tämä korona toisikin tällaisen uudistuksen juhlimiseemme!
      Onhan se hienoa, että ansioituneet kansalaiset kutsutaan Linnan juhliin, mutta osaisivatkohan mahtajat ja vastuunsa tuntevat seremoniamestarit yhdistää uutta ja vanhaa, ja tehdä nuorennusleikkauksen kättelypirskeisiin.
      Tuntemattoman esittäminen on vanha ja rakas perinne, mutta se on fiktiota, vaikka tosiasioihin perustuukin. Miksi ei esitetä vuosittain niitä haastatteluja, joissa kansalaiset kertovat omia kokemuksiaan sodan jaloissa elämisestä ja niistä kohtaloista, joita olivat joutuneet kokemaan. Uusisivat nyt nämä haastattelut joka vuosi!

      Meidän ikäluokkamme on viimeisiä, jotka elivät sodan ajat. Lapsina emme ehkä kokeneet täysin sitä hätää ja pelkoa, mihin aikuiset joutuivat totutteleman niinä vuosina, mutta elimmehän siinä ahdistuksessa koko lapsuutemme. Kaikilla meillä ei ole niin raskaita muistoja kuin partisaanien yllättämillä lapsilla, kaikeksi onneksi. Mutta onhan meillä kaikilla muistikuvia niistä poikkeuksellisista ajoista. Ehkä ei niin raskaina muistoina, koska emme muunlaisesta tietäneet. Normaalia elämää me elimme.

      Hyvin oli presidenttipari mukana ohjelman läpiviemisessä. Ja JP ja Ella hyvä juontajapari.
      Hyvillä mielin päästin heidät jatkoille, mutta niitä en jaksanut seurata.

      Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa kaikille.

      • Hyvää 103:tta itsenäisyyspäivän iltaa kaikille täälta lauhasta sateisesta Korvesta.

        Päiväni alkoi piparipuun teolla. Hautuumaalle vein kynttilät.

        Oli parahaat linnanjuhlat.

        Minua viehätti Seela Sellan ja Esko Salmisen runokoostetulkinta. Lisäksi baritoni Aarne Pelkosen upea “Maailma on kaunis”.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Hyvää 103:tta itsenäisyyspäivän iltaa kaikille täälta lauhasta sateisesta Korvesta.

        Päiväni alkoi piparipuun teolla. Hautuumaalle vein kynttilät.

        Oli parahaat linnanjuhlat.

        Minua viehätti Seela Sellan ja Esko Salmisen runokoostetulkinta. Lisäksi baritoni Aarne Pelkosen upea “Maailma on kaunis”.

        Huomenta uuteen viikkoon ja juhlinnan jälkeen arki maistuu.
        Nyt näyttää siltä, että aurinko esiin tulee, olikin eilen niin harmaa päivä, onneksi televisio antoi iloa ja nähtävää, unohtui harmaus.
        Presidentin keskustelussa harmoninen tunnelma ja niin kauniisti sisustettu tila, että siinä jo silmä lepäsi.

        Minulta meni Tuntemattoman parissa se kolmetuntinen, mutta välillä kyllä muutakin selailin.
        Aina sitä ajatuksia kuvan mukana tulee ja jatkuva ihmettely, miten he jaksoivat ne olosuhteet ja pelon.
        Totuus varmaan vielä karumpaa, mitä sen karskin ulkokuoren sisällä olikaan, pelkoa ja hätää omaisista ja itsestään, pakon edessä oli jaksettava.
        Olen samaa mieltä Ramoona, tyylinsä mukainen oli Virpin asusteet koko tanssirupeaman ajan, siitä jo pisteitä minulta.
        Tasaisia oli parit, voitto olisi tanssien perusteella voinut olla kenen vaan, mutta Samille tämä oli onnen hetki.

        Makriina mainitsit ikäpolvemme sodan ajan vaikeudet, vaikka itse ei sitä ehkä ymmärtänyt miten vaikea tilanne oli, kyllä se puute kaikesta leimasi myös lapsien elämää.
        Ruokatalous jo pahasti rakoili ja äiti joutui kyhäämään hyvinkin vähistä tarpeista ruokaa, mutta nälkäisenä ei nukkumaan menty.
        Muistiini on jäänyt joka iltainen kysymys isältä, onko nälkä, haluatko voileivän;)
        Nuo muistot heräävät tänä päivänä mieleen, kun katselee maailman tilannetta.
        Ellan puku oli kaunis, arvostan tuota linjaa, missä jätetään arvailun varaan jotakin. silti voi asu olla kaunis, ei avonainen napaan saakka, mikä nykyään on näköjään muotiin tullut.
        Yksinkertainen on kaunista, kuten Jenni- rouvan pukukin edusti.

        Näitä tuntemuksia tulee ja menee, minulla aina aamuisin tuo "hankala" olo jollakin tapaa, jos ei muuta niin nenää saa niistää.
        Olisi todella antoisampaa katsella jotakin muuta, kuin kättelyä, toivottavasti tämä perinne jää pois tulevaisuudessa.
        En ole aikoihin tätä osaa katsellut, minua ei juurikaan kiinnosta julkkiksien asut ei käden puristelut, tältä osin ei uteliaisuus voita alaa;)

        Hautausmaalla ei ole ollut tapana käydä Itsenäisyyspäivänä, jouluun kuuluvaksi kuitenkin.
        En ole kuullutkaan piparipuusta, onko se kuusimuotilla tehty, vai jotain aivan muuta?
        Meillä oli rakennettu puistoon valonäytös, en käynyt katsomassa, kuvia vaan olen nähnyt, upeita olivat.
        Lähellä olisi ollut, paikalle meno mahdollista, mutta se laiskuus voitti.

        Nyt en anna laiskuudelle valtaa, vaan lähden asioimaan kauppaan, houkuttaa tuo sääkin lähtemään, kirkas on taivas ja aurinko esiin tulee talojen takaa;)
        Näin niitä elämisen iloja esiin tulee, nautitaan niistä, heippa!


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta uuteen viikkoon ja juhlinnan jälkeen arki maistuu.
        Nyt näyttää siltä, että aurinko esiin tulee, olikin eilen niin harmaa päivä, onneksi televisio antoi iloa ja nähtävää, unohtui harmaus.
        Presidentin keskustelussa harmoninen tunnelma ja niin kauniisti sisustettu tila, että siinä jo silmä lepäsi.

        Minulta meni Tuntemattoman parissa se kolmetuntinen, mutta välillä kyllä muutakin selailin.
        Aina sitä ajatuksia kuvan mukana tulee ja jatkuva ihmettely, miten he jaksoivat ne olosuhteet ja pelon.
        Totuus varmaan vielä karumpaa, mitä sen karskin ulkokuoren sisällä olikaan, pelkoa ja hätää omaisista ja itsestään, pakon edessä oli jaksettava.
        Olen samaa mieltä Ramoona, tyylinsä mukainen oli Virpin asusteet koko tanssirupeaman ajan, siitä jo pisteitä minulta.
        Tasaisia oli parit, voitto olisi tanssien perusteella voinut olla kenen vaan, mutta Samille tämä oli onnen hetki.

        Makriina mainitsit ikäpolvemme sodan ajan vaikeudet, vaikka itse ei sitä ehkä ymmärtänyt miten vaikea tilanne oli, kyllä se puute kaikesta leimasi myös lapsien elämää.
        Ruokatalous jo pahasti rakoili ja äiti joutui kyhäämään hyvinkin vähistä tarpeista ruokaa, mutta nälkäisenä ei nukkumaan menty.
        Muistiini on jäänyt joka iltainen kysymys isältä, onko nälkä, haluatko voileivän;)
        Nuo muistot heräävät tänä päivänä mieleen, kun katselee maailman tilannetta.
        Ellan puku oli kaunis, arvostan tuota linjaa, missä jätetään arvailun varaan jotakin. silti voi asu olla kaunis, ei avonainen napaan saakka, mikä nykyään on näköjään muotiin tullut.
        Yksinkertainen on kaunista, kuten Jenni- rouvan pukukin edusti.

        Näitä tuntemuksia tulee ja menee, minulla aina aamuisin tuo "hankala" olo jollakin tapaa, jos ei muuta niin nenää saa niistää.
        Olisi todella antoisampaa katsella jotakin muuta, kuin kättelyä, toivottavasti tämä perinne jää pois tulevaisuudessa.
        En ole aikoihin tätä osaa katsellut, minua ei juurikaan kiinnosta julkkiksien asut ei käden puristelut, tältä osin ei uteliaisuus voita alaa;)

        Hautausmaalla ei ole ollut tapana käydä Itsenäisyyspäivänä, jouluun kuuluvaksi kuitenkin.
        En ole kuullutkaan piparipuusta, onko se kuusimuotilla tehty, vai jotain aivan muuta?
        Meillä oli rakennettu puistoon valonäytös, en käynyt katsomassa, kuvia vaan olen nähnyt, upeita olivat.
        Lähellä olisi ollut, paikalle meno mahdollista, mutta se laiskuus voitti.

        Nyt en anna laiskuudelle valtaa, vaan lähden asioimaan kauppaan, houkuttaa tuo sääkin lähtemään, kirkas on taivas ja aurinko esiin tulee talojen takaa;)
        Näin niitä elämisen iloja esiin tulee, nautitaan niistä, heippa!

        Kirkasta aamupäivää ihastelen etelässäkin, ja toden totta,.... Ella Kannisen tyylikäs viehättävyys, niin asussa kuin juontamisessakin ilahdutti todella. Niin luonnollinen, ja kielitaitoinen juontaja, onkin hyvä käyntikortti suomelle!

        Ohjelmaltaan antoisampi Linnan vastaanottohan siitä katsojille muodostuikin, laadukkaine haastatteluineen. Seelan ja Eskon tempperamenttisestä, ja upean sisältörikkaista runoesityksistä taisin nauttia eniten!

        Entisiä datapolkuja availen tässä yhä, monet salasanat on oltava kunnossa, vaan jo pelaa yhteydet mainiosti.

        Kirjahyllyni E-kirjastosta, jossa parisenkymmentä teosta ladattuina, oli vielä hakusessa,... mutta aamupäivällä se ilman uuslatausta sentään löytyi!

        Ihanan valoisa päivä kirkastaakin taas viikonalkua, aamuaikaiseen viipyi niin herkkä aamurusko itäisellä taivaanrannalla, heippa taas


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta uuteen viikkoon ja juhlinnan jälkeen arki maistuu.
        Nyt näyttää siltä, että aurinko esiin tulee, olikin eilen niin harmaa päivä, onneksi televisio antoi iloa ja nähtävää, unohtui harmaus.
        Presidentin keskustelussa harmoninen tunnelma ja niin kauniisti sisustettu tila, että siinä jo silmä lepäsi.

        Minulta meni Tuntemattoman parissa se kolmetuntinen, mutta välillä kyllä muutakin selailin.
        Aina sitä ajatuksia kuvan mukana tulee ja jatkuva ihmettely, miten he jaksoivat ne olosuhteet ja pelon.
        Totuus varmaan vielä karumpaa, mitä sen karskin ulkokuoren sisällä olikaan, pelkoa ja hätää omaisista ja itsestään, pakon edessä oli jaksettava.
        Olen samaa mieltä Ramoona, tyylinsä mukainen oli Virpin asusteet koko tanssirupeaman ajan, siitä jo pisteitä minulta.
        Tasaisia oli parit, voitto olisi tanssien perusteella voinut olla kenen vaan, mutta Samille tämä oli onnen hetki.

        Makriina mainitsit ikäpolvemme sodan ajan vaikeudet, vaikka itse ei sitä ehkä ymmärtänyt miten vaikea tilanne oli, kyllä se puute kaikesta leimasi myös lapsien elämää.
        Ruokatalous jo pahasti rakoili ja äiti joutui kyhäämään hyvinkin vähistä tarpeista ruokaa, mutta nälkäisenä ei nukkumaan menty.
        Muistiini on jäänyt joka iltainen kysymys isältä, onko nälkä, haluatko voileivän;)
        Nuo muistot heräävät tänä päivänä mieleen, kun katselee maailman tilannetta.
        Ellan puku oli kaunis, arvostan tuota linjaa, missä jätetään arvailun varaan jotakin. silti voi asu olla kaunis, ei avonainen napaan saakka, mikä nykyään on näköjään muotiin tullut.
        Yksinkertainen on kaunista, kuten Jenni- rouvan pukukin edusti.

        Näitä tuntemuksia tulee ja menee, minulla aina aamuisin tuo "hankala" olo jollakin tapaa, jos ei muuta niin nenää saa niistää.
        Olisi todella antoisampaa katsella jotakin muuta, kuin kättelyä, toivottavasti tämä perinne jää pois tulevaisuudessa.
        En ole aikoihin tätä osaa katsellut, minua ei juurikaan kiinnosta julkkiksien asut ei käden puristelut, tältä osin ei uteliaisuus voita alaa;)

        Hautausmaalla ei ole ollut tapana käydä Itsenäisyyspäivänä, jouluun kuuluvaksi kuitenkin.
        En ole kuullutkaan piparipuusta, onko se kuusimuotilla tehty, vai jotain aivan muuta?
        Meillä oli rakennettu puistoon valonäytös, en käynyt katsomassa, kuvia vaan olen nähnyt, upeita olivat.
        Lähellä olisi ollut, paikalle meno mahdollista, mutta se laiskuus voitti.

        Nyt en anna laiskuudelle valtaa, vaan lähden asioimaan kauppaan, houkuttaa tuo sääkin lähtemään, kirkas on taivas ja aurinko esiin tulee talojen takaa;)
        Näin niitä elämisen iloja esiin tulee, nautitaan niistä, heippa!

        Huomenta vaikka päivä jo puolessa😊

        Olin jo seitsemän jälkeen liikkeellä, hain autoni autohallista ja vein korjaamolle. Samalla tuli parin kilsan kävelylenkki. Viikko menee ennen kuin saan auton, mutta sanoin, että ei kiirettä, käytössäni on auto jos tarviin.

        Kysyit piparipuusta, no nämä minun ideani ovat aina omanlaisia versioita piparkakkurakennelmista aivan kuin neulomani villasukatkin kaikki erilaisia.

        Ilman muotteja pääsääntöisesti toimin. Puuveitsellä viiltelin kolme isompaa kuusen puolikasta ja muotilla pienempiä kuusia. Tein pyöreä pohja ja yhdistin palat rönsyileväksi kuusikoksi sokerimasaĺla ja oksille sitruunalla notkistettua tomusokeria lumeksi. Suklaatrösseliä löytyi kaapista, joten sitä ripottelin vielä päälle.

        Omituisen näköinen kyhäelmä, mutta mitä kauemmin sitä katsoi se alkoi miellyttää silmää 😊

        Joulu lähestyy vielä pitää saada pari ongelmaa ratkaistua, että pääsisin rentoutumaan. Kaiken kaikkiaan yhteenveto, takana karmea vuosi, mutta eteenpäin on mentävä sano mummo hangessa.


    • Anonyymi

      Aurinkoista päivää!

      Yhdyn edellisiin mielipiteisiin itsenäisyyspäivän juhlista. Nappiin meni ja samankaltaisuutta toivoisin jatkossakin.

      Tuntematonta en katsellut, kun sain päiväkahviseuraa kauempana asuvan tyttäreni perheestä. Onneksi olin paistanut ne tortut. Ihan perinteiset tähtitortut, en niitä hienoja kukkatorttuja. Lämmintä oli 7 ja terassilla tarkeni pehmustetuilla tuoleilla ja takit päällä, huovat hartioilla. Kuumaa mehua, kahvia, tuikut lyhdyissä jja lämmin yhteishenki.
      Kävelimme hautausmaalle ja veimme kynttilän muualle haudattujen lehtoon. Kaunista oli hämärässä kynttilöiden loistaessa.

      Isäni ei meille lapsille sotajuttuja kertonut, mutta muistan, kun he isoisäni ja isoisoisäni kanssa keskenään keskustelivat. Ja meidät lapset äiti hääti jaloista pyörimästä. Viisaasti teki. Äiti kertoi, kun me aikuisina pyysimme, valikoiden hänkin.Karjalan kannaksella hän oli lottana. Sisareni on taltioinut nuo tarinat.

      Taas pitää ravistella itsensä nykyhetkeen. Aamupäivän on järjestellyt johtoja boksiin. En voi sietää roikkuvia tai jatkohtoja. Pieni asunto näyttää sotkuiselta. Onneksi ne saa nykyisin piiloon.

      Sain apua vähän niistä parafiini vai glyseriini -hanskoista. Vaseliinia sormenpäihin, kun jouten istuu :) Harvoin kyllä malttaa tai edes osaa vaan istua kädet sylissä.

      Nyt hapettumaan ulos.

      Mukavaa joulun odotusta!

      brinkkala

      • Niin minäkin muistelen, että eivät rintamalla olleet sotajuttuja
        kertoneet. Jäihän pari setääni ja isäni eloonkin. Kovin vaitonaisia
        olivat, niin myös naapureissa. Olihan kylillä joitain "kerskureita",
        mutta heitä enempi välteltiin. Omat kokemukseni rajoittuu pommitusten
        jytinään, kunnes meidät evakoitiin pois turvallisempaan paikkaan.
        Enpä katsonut nyt Tuntemaonta sotilasta. Olen sen moneen kertaan
        katsonut aiemmin ja lukenut kirjanakin useaan kertaan.

        Siinähän tuo aika eilen illalla hupeni tv-tä katsellessa. Taisin kyllä väliin
        torkahtaakin, mutta lähelle puolta yötä roikuin mukana:) Hyvinhän
        monipuolisesti nämä juhlat menivät.
        Tämä päivä menikin tupapäivänä. Roskapussin sentään "ulkoistin" pois:)
        Tästä se menee, joulukuu on jo pitkällä ja hyviä ilmoja lupailevat.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Niin minäkin muistelen, että eivät rintamalla olleet sotajuttuja
        kertoneet. Jäihän pari setääni ja isäni eloonkin. Kovin vaitonaisia
        olivat, niin myös naapureissa. Olihan kylillä joitain "kerskureita",
        mutta heitä enempi välteltiin. Omat kokemukseni rajoittuu pommitusten
        jytinään, kunnes meidät evakoitiin pois turvallisempaan paikkaan.
        Enpä katsonut nyt Tuntemaonta sotilasta. Olen sen moneen kertaan
        katsonut aiemmin ja lukenut kirjanakin useaan kertaan.

        Siinähän tuo aika eilen illalla hupeni tv-tä katsellessa. Taisin kyllä väliin
        torkahtaakin, mutta lähelle puolta yötä roikuin mukana:) Hyvinhän
        monipuolisesti nämä juhlat menivät.
        Tämä päivä menikin tupapäivänä. Roskapussin sentään "ulkoistin" pois:)
        Tästä se menee, joulukuu on jo pitkällä ja hyviä ilmoja lupailevat.

        Hyvää aamupäivää, opin jotain tuolla palstalta lukiessani, että pelkkä "huomenta" ei ole mitään, alkuun on toivotettava vaikka oikein hyvää huomenta;)
        Aina tätä kieltämmekin oppii, vaikka sitkeässä ovat nämä omat opit, mutta lohduttaudun, että melko hyvin olen selvinnyt;)
        Paremmin luulisin täällä livenä kumminkin, ei kielioppi virheitä niin huomioida.
        Korona riehuu ja leviää, onkohan onni mukanani, jospa tuolta säilyisi.

        Tuntemattoman olen minä myös katsonut monta kertaa, ulkoa jo osin osaan, mutta jotenkin vaan aina uudelleen siihen takerrun, ehkä tulee aina tarkemmin niihin henkilökuvauksiin jotain uutta kuitenkin.
        Kai vanhemmat lähinnä isät jotka sodassa olivat eivät auki halunneet repiä niitä kokemuksia mitä sodassa kokivat, minulla ei lähisuvussa ollut näitä kokemuksia saaneita, ei kertojiakaan.
        Isäni oli toisen käden sormet kadottanut sirkkeliin, ei kelvannut sotimaan ja veljeni oli ikäluokkaa joka seuraavana olisi ollut vuorossa.
        Isän veljiä kyllä joutui sodan uhriksi.

        Brinkkala noita johtoja tuskailit, kyllä ne ärsyttävätkin, minulla niitä pitkin lattiaa kulkee, en saa mitenkään piiloon.
        Vanha talo, harvassa pistokkeita, jatkojohtojen tarve suuri.
        Ennen kaiketi ajateltiin säästää lapsia ikäviltä asioilta, nykyisin katsotaan, että lapsien tulee oikein kaikki asiat kohdata, mikä sitten lienee oikein.
        Voi olla, että lapsen vastaanottokyky on erilainen, toisille pelkoja aiheuttaa ja toiset sivuuttavat kevyesti.
        Itse olen tykännyt jo nuoresta lähtien kuunnella vanhempien ihmisten tarinointia entisistä oloista.
        Varmaan kannattaa tuota parafiinihoitoa jatkaa brinkkala, vaikutus voi tulla pysyväksi, kun aikaa menee.
        Hyvin olitte kyläilyn onnistuneet järjestämään, ei pelkoa tartunnoista ja tunnelma varmasti jäi mieleen;)

        Noita mielikuvitusleikkejä pitäisikin pystyä haalimaan, vaikka leipomusten kanssa, ei ole pakko tavan mukaan mitään perinteistä tehdä, jos halu muunlaiseen.
        Neulemalleja minäkin aina muutan oman haluni tapaisiksi, lopputulos ei aina onnistunein, mutta voin itseäni vaan syyttää, kun en parempaan pystynyt.
        Molla-Maijan kasvoja olen tehnyt ja purkanut, ilmettä ei synny;)

        Noiden salasanojen kanssa minä myös väliin tuskailen, vähemmän käytetyt aina uusiksi pakko vaihtaa, kun eivät vanhoja hyväksy, se on ärsyttävää.
        Pitkä lista kaikenlaisia salasanoja, kun joka kohteeseen kirjautumista vaativat.

        Taitaa se joulun tulo vaikuttaa hieman, kun kirjoittelu on vähäistä, no kyllä minunkin päässä ajatuksia tekemisistä ja tekemättä jättämisistä pyörii.
        Aina olen se joka sopimukset rikkoo, katsotaanpa tämän joulun tullen olenko yksin kuten tässä kaavailen mielessäni.
        Tyttären luokse on puhuttu menoani, mutta omassa päässä pyöritän yksin oloa.

        Kaunis päivä tänään, pakkasen puolella muutaman asteen mittari näyttää, ei pakollista lähtöä mihinkään, eilen kaupassa kävin.
        Olikin painava kärri vedettävänä, on kuin maailmanloppu olisi kohdallani, niin varastoani täydensin, pesuaineet ja muut harvemmin tarvittavat on nyt täydennetty pitkäksi aikaa.
        Huomasin jääkaappinikin kaipaavan täydennystä ja ruokaakin taas varastossa;)
        Sota-ajan jälkeisen ajan eläneenä tämä haalimisen tavan olen perinyt.
        Mukavaa päivää ja älkää väsyttäkö itseänne turhilla puuhilla, kyllä se siitä;)


    • Kaunis aamu jälleen, minäkin Sinisirkun tapaan ihastelen herkkiä sävyjä , ja koetan vangita kameraan alhaalta lakeavan auringonvalon kultaamaa metsää. Olen silloin tällöin vuosien varrella lähettänyt kuviani [email protected], ja on niitä kelpuutettukin. Linnan juhlissa oli näyttävästi esillä Jenni Haukion ottama merenrantakuva, ja kaikin puolin tyylikkäästi presidenttiparimme edusti, kaunista tiimityötä. Jennin kokoama runokooste Seela Sellan ja Esko Salmisen karismaattisena esityksenä oli illan parasta antia, ihastuin myös raikkaan välittömiin Biolapsiin. Tällaisia juhlia vaan jatkossakin!

      Piparikuusia olen piipertänyt kymmenittäin lastenlasten urheiluseuran myyjäisiin. Mies on sahannut pieniä kiekkoja koivun oksista ja pystyttänyt niihin noin lyijykynän pituiset mutta ohuemmat kepit. Erikokoisiin tähtipipareihin tehdään reiät ennen paistoa keskelle, ottaen huomioon että taikina paisuu uunissa. Sitten niitä ladotaan kartiomaiseksi kuusen hahmoksi isommasta pienimpään. Osan teen muoteilla, osan leikkelen veitsellä. Piparit voi koristella ennen latomista vaikkapa lumen tapaan ja pienillä koristekuulilla. Kuusen voi tehdä myös ilman keppiä ja alustaa liimaamalla piparit päällekkäin kuorrutteella, mutta tuo kepillinen on ollut aina suuri menestys myyjäisissä .Jos leipoo varapipareita, voi kuusta täydentää.

      Nyt Brinkkalan sanoin hapettumaan kuuluu kutsu. Loppuviikon sääkartalla onkin jo lumihiutaleita!

    • Oikein erinomaisen hyvää huomenta kaikille nojatuolin väelle täältä Daljoen alajuoksulta jossa yö ja päivä ovat kasvaneet yhteen ja paksut pilvet peittävät taivaan ja vain kerskipäivän aikaan on sen verran valoisaa että näkee jotain ilman valoja. On todella pimeää, lumesta ja pakkasesta ei tietoakaan, eikä aurinkoa ole näkynyt varmaan ainkaan viikkoon. Edes sattumalta.
      Kyläläiset ovat kyllä sitkeää porukkaa ja sytyttelevät runsaasti ledivaloja talojen julkisivuille, ikkunoihin, pensaisiin ja kasvihuoneisiin. Olemme käyneet iltakävelyllä juuri sen vuoksi; koskaan aikaisemmin ei ole kylä saanut näin runsasta jouluvaslaistusta. Johtuuko se sitten siitä että kaikki ovat kotona ja kukaan ei ole päässyt matkustamaan mihinkään, vuodenajan synkkyydestä ja lumenpuutteesta tai sitten että ledien ansiosta jouluvalojen sähkönkulutus on laskenut paljon takavuosista? Minäkin ripustelin valoketjuja kasvihuoneeseen ja somaa tuli, melkein kuin keijuvaloja
      Ei meilläkään isä kertonut sotajuttuja meille lapsille, vaikka aikaa vietti muuten, etenkin talvisaikaan, lasten kanssa. Mutta sedän kanssa kun ottivat huikkaa niin kyllä Summaa taas saarrtettiin ja Kollaa kesti ja yksi suomalainen vatsasi 10 russkia ja niin edelleen. Sota-ajan lauluja hoilattiin eikä Juno päätä vaivannut. Sen verran si minullekin periytyi että liityin Karjala-takaisin ryhmään ja Valkjärvi-seuraan ja mamman ristipistotyönä tehty Karjala-vaakuna on hallin seinällä.
      Katsoin muuten sen ylempänä mainitun Seela Sellan jaEsko Salmisen runoesityksen ja kyllä oli hyvä!

    • Minä kummastelen sitä uhoa, joka on syntynyt heti, kun koronarokotuksesta alettiin puhua.
      Tv:kin meni innolla mukaan ja galluptiedusteli kaduilla: "Otatko koronarokotuksen?" Johon keräsivät sitten liudan kielteisiä vastauksia. Mihin he oikein pyrkivät? Vastustako Yle rokotuksia, kysyn minä.
      M.O.T.kin käsittääkseni aikoo käsitellä asiaa tv-ohjelmassa, jollei jo ole sitä tehnytkin. En tiedä.
      Raivostuttavaa.
      Kaikkien näiden koronamenetyksien, konkurssien ja eristyksien jälkeen rokotus pitäisi olla pakollinen kuten oli aikoinaan isorokkorokotus. Kirkonkirjoissakin oli oma sarakkeensa, johon merkittiin, onko henkilö rokotettu.
      Sama nyt käyttöön!

      • Päivää harmaasta korvesta. Ei näy auringon kajoa mistään suunnalta.

        Vanhojen ihmisten rokotusvastaisuutta ja uhoa ihmettelen. No, kukin tekee kuinka hyväksi näkee. Itse otan rokotteen heti kun saan.

        Siivouspäivä, siivoan usein alkuviikosta. Nyt kuitenkin siivousta vieraskoreiluksu. Tänään on tulossa tyttö ja suvun uusin tulokas huomenna
        14-viikkoinen ihku ihana kultahippuinen havannankoiran,  Bichon Havanais. Minäkin ei niin koiraihminen ihan myyty ja täpinöissäni.

        Synkät ajat alkavat väistymään iloisten tapahtumien myötä ja elämä maistuu taas. Eilen illalla ystävättären kanssa todettiin tunnin puhelun lopuksi, että elämä on kaoksesta toiseen juoksemista ja jos ei elämässä tapahdu mitään se se vasta tympii.

        No, nyt ruokakauppaan.


      • Media nyt nappaa amerikkalaiskanavien tyyliä, eihän tuo vielä niin raivostuttavaa tarvitse olla.
        Toimittajillakin on aiheen puutetta, kun on tapahtumaköyhää näinä aikoina.
        Aurinko paistaa ja valoa riittää kivasti kuin varhaiskevään aikaan ja lumipeitekin saadaan valaisemaan kuulemma!.
        Täällä huvittelen vanhalla huopahatulla, jossa silkkihuivi on solmittuna elegantisti korvallisella. Eteisen seinällä se oli hieman pölyttynyt, ja oitis sitä muotoilemaan 😂! Naurattaa jo etukäteen kun tavaralähetti on kolmelta tulossa, ans´kattoo otanko hattua pois.

        Sain Espoon seurakunnan teologilta äsken puhelun, joka oli lämmin ja tarpeellinenkin. Hänkin oli allapäin kun ei Jumalapalvelusta voi nyt edes jouluna järjestää.
        Paikkakuntani seurakunta lähetti jo kuun alussa ilmoituskortin, jossa puh.nr. joka heillä on, joskin vastaan toistaiseksi kaikkiin.
        Tässä kun on vakuutusyhtiön ja data-asentajan kanssa joutunut keskustelemaan. Tänään sain tosin tekstiviestinä ilmoituksen maksun suorituksesta.

        Vienoa väritystä kuultaa pilvet tuolla talojen kattojen yllä, lämmin ja vieno sävy,..nbiin tietysti, aurinko on jo painumassa rannan taa, klo läheneekin pikkuhiljaa kolmea
        Eipä tässä muuta kuin heippa!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Media nyt nappaa amerikkalaiskanavien tyyliä, eihän tuo vielä niin raivostuttavaa tarvitse olla.
        Toimittajillakin on aiheen puutetta, kun on tapahtumaköyhää näinä aikoina.
        Aurinko paistaa ja valoa riittää kivasti kuin varhaiskevään aikaan ja lumipeitekin saadaan valaisemaan kuulemma!.
        Täällä huvittelen vanhalla huopahatulla, jossa silkkihuivi on solmittuna elegantisti korvallisella. Eteisen seinällä se oli hieman pölyttynyt, ja oitis sitä muotoilemaan 😂! Naurattaa jo etukäteen kun tavaralähetti on kolmelta tulossa, ans´kattoo otanko hattua pois.

        Sain Espoon seurakunnan teologilta äsken puhelun, joka oli lämmin ja tarpeellinenkin. Hänkin oli allapäin kun ei Jumalapalvelusta voi nyt edes jouluna järjestää.
        Paikkakuntani seurakunta lähetti jo kuun alussa ilmoituskortin, jossa puh.nr. joka heillä on, joskin vastaan toistaiseksi kaikkiin.
        Tässä kun on vakuutusyhtiön ja data-asentajan kanssa joutunut keskustelemaan. Tänään sain tosin tekstiviestinä ilmoituksen maksun suorituksesta.

        Vienoa väritystä kuultaa pilvet tuolla talojen kattojen yllä, lämmin ja vieno sävy,..nbiin tietysti, aurinko on jo painumassa rannan taa, klo läheneekin pikkuhiljaa kolmea
        Eipä tässä muuta kuin heippa!

        Tavallista iltaa!
        Koronarokotuksen vastaista on, vaikka toimet ovat vasta joskus
        tulossa. Yle kertoo sivustollaan laajasti asiasta ja lisänä pitkä keskustelu.
        Luin mutta en nyt täällä suuresti kertaa. Kyllä rokotuksen vastaisuudesta
        on kovasti keskustelua muuallakin. Lisukkeena on hämmästyttäviä
        "salaliittoteorioitakin."Ei mene minulle perille:)) Jos rokotus tulee
        tarjolle, otan sen. Niin olen aiemminkin tehnyt.
        Ymmärrän silti heitäkin, jotka kieltäytyvät jo nyt rokotuksesta.Onhan
        siellä mukana uskonnollisiakin ryhmiä vastustamassa, jopa perusteetkin
        on löydetty raamatusta.Onhan se "silloin totta". Kyllähän rokotteet
        testataan ja tutkitaan tieteellisesti ennen jakelua.Luotan siihen, silti
        vaikka saattaisi pientä hämminkiäkin tulla.
        Tavallaan hauska pelottelu on kerronta, että rokote pitää sisällään
        mikrosirun, jolla sitten voi ihmisiä hallita tai viedä kyvyn lisääntyä.
        Taisi olla M.Twain, joka sanoi, että helpompi on huijata ihmisiä,
        kuin vakuuttaa siitä, että he ovat tulleet huijatuksi.(en ole varma
        tarkasta sanamuodosta)
        Tämä päiväni on mennyt osittain juhlista toipumiseen ja muonavaraston
        täydentämiseen. Nyt viikon pärjäämme. Hyvää jatkoa!
        Unohtui. . .kukas muu kuin ynnämuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavallista iltaa!
        Koronarokotuksen vastaista on, vaikka toimet ovat vasta joskus
        tulossa. Yle kertoo sivustollaan laajasti asiasta ja lisänä pitkä keskustelu.
        Luin mutta en nyt täällä suuresti kertaa. Kyllä rokotuksen vastaisuudesta
        on kovasti keskustelua muuallakin. Lisukkeena on hämmästyttäviä
        "salaliittoteorioitakin."Ei mene minulle perille:)) Jos rokotus tulee
        tarjolle, otan sen. Niin olen aiemminkin tehnyt.
        Ymmärrän silti heitäkin, jotka kieltäytyvät jo nyt rokotuksesta.Onhan
        siellä mukana uskonnollisiakin ryhmiä vastustamassa, jopa perusteetkin
        on löydetty raamatusta.Onhan se "silloin totta". Kyllähän rokotteet
        testataan ja tutkitaan tieteellisesti ennen jakelua.Luotan siihen, silti
        vaikka saattaisi pientä hämminkiäkin tulla.
        Tavallaan hauska pelottelu on kerronta, että rokote pitää sisällään
        mikrosirun, jolla sitten voi ihmisiä hallita tai viedä kyvyn lisääntyä.
        Taisi olla M.Twain, joka sanoi, että helpompi on huijata ihmisiä,
        kuin vakuuttaa siitä, että he ovat tulleet huijatuksi.(en ole varma
        tarkasta sanamuodosta)
        Tämä päiväni on mennyt osittain juhlista toipumiseen ja muonavaraston
        täydentämiseen. Nyt viikon pärjäämme. Hyvää jatkoa!
        Unohtui. . .kukas muu kuin ynnämuu.

        Pimeä on aamu, ei vielä ihan varmaa auringosta, mutta eiköhän se ilmesty, pieni pakkanen sitä enteilee.
        Täksi päiväksi olen mielessäni tehnyt työlistan ja niin hullua ajattelin tehdä, kuin keittää nuo ruokailuvälineet ja vähät hopeat kiillottaa, laatikot tyhjinä ollen myös pyyhkäisen.
        Sitten kirkkaat (toivottavasti) ruokavälineet laitan, kälyltäni tämän homman sisäistin;)
        Villapaidan kaarrokevaihe myös odottaa, siinäkin joku tovi vierähtää.

        Kaupaksi varmaan Ramoonan piparikuuset menevät, kiva kun voi ottaa muinakin jouluina käyttöön sen ostettuaan.
        Myyjäiset oli minulla myös joskus hyvin työllistä tapahtumaa, piti aina jotakin uutta houkutteeksi keksiä, suurena myyntivalttina virkatut tähdet ledivaloineen ja joku joulu kirjanlehdistä tehdyt enkelit, kumpikin tarjottava aina kesken loppui.
        Kauppareissulla jätin kuusipuun tavarat, joku saa lämmintä sormille ja varpaille.
        Kehuin linnan koristelua kauniiksi, sitä olikin, mutta nyt olen ajatellut, että kuitenkin vähän liikaa jotakin oli, hieman levoton muisto jäi.

        Niin nuo rokotukset, niistäkin mielipiteitä laidasta laitaan, itse olen hieman epäröivä, en ole koskaan flunssarokotettakaan ottanut, nyt ajatus jos vaikka sairastun "koskemattomuuttani"?
        Ehtiihän tätä asiaa miettiä, ei tuo heti kohta ole käytössäkään, kun ensin kaikki henkilökunnat ja heikommat vanhukset piikin saavat.
        Vastaan en kuitenkaan ole, jokaisella olkoon oma miete tästäkin asiasta ja voihan olla, että minä myös kypsyn asialle.
        Ainahan se parempi olisi jos ei pakolla, ja lieneekö se tämän maailman oloissa edes mahdollista, ilman lain muuttamista?
        Hallitus syntipukiksi kuitenkin joutuu jos pakkolakia käytetään ja siitä harmia tulee, en tiedä, en ymmärrä.
        Ainakin pakko olisi sitten koko maailmaan saatava, koska tauti leviää aina matkustelun myötä?

        Kyllä se pieni koira hellyttää jäyhemmänkin ihmisen, minä olen aivan myyty jo kadulla narun päässä kulkeviin koiriin, toinen pää ei niinkään ihastuta, ainakaan aina;)
        Onneksi ei vieraita tiedossa, minulla noita töitäni tehdessä sotken paikkoja, jopa käsitöistä sekoaa paikat.

        Media hehkuttaa asioita tuutin täydeltä ja jos mikä niin se meinaa kyllästyttää, olen olevinani tietoinen koronasta perin juurin, joten kyllästyttää ainainen kertaus, mutta kai se tarpeeseen on sekin.
        Tänä aamuna lehdessä oman lähitienoon korona tilanne ja lähellä on oikea taudin pesäke, mutta vielä on jäänyt vähäiseksi meidän tauti tapaukset.
        Työssä kävijöitä on aika paljon näilläkin alueilla, naapurissa päivittäin siis käyvät, tuuria ja hyvää tottelevaisuutta noudattaen kai on selvitty.

        Nuo mikrosirut nyt kuitenkin lienee utopiaa, näin ajattelen, mutta olen hyvin herkkä uskomaan perusrehellisyyteen, niin tässäkin asiassa, kuka kenenkään tiedoista olisi kiinnostunut, siis ainakaan tavan kansan parissa.
        Onhan sitä kaikenlaista tietojen kalastelua, mutta tuskin minä kohteena olen, ei ole luurankoja kaapissa.
        Eikös jo tänä päivänä tietomme löydy googlettamalla melkoisen tarkkaan?
        Nyt olen kirjoittanut paljon epäilyjä ja kuitenkin tietoni ja taitoni ei kata sen enempää epäilyjen tueksi;)

        Tuuli näkyy puun oksia heiluttavan ja taivas valkenee melko kirkkaana, joten kaunis päivä tulossa, vajaa neljä astetta mittarissa pakkasta, joten hieno sää vaikka ulkoilla.
        Varmaan moni lenkillä käykin, katselin kalenteria, yksi täysi viikko ennen joulua, kunpa ei aika loppuisi, kun ei ajan mukana millään pysy, niin nopsaan menee.
        Eipä tuo maailma kaadu, jos vaikka jostain höllääkin, iloitaan ja eletään sään mukaisesti pirteinä ja hyvillä mielin;)
        Skillan näin taruilee;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tavallista iltaa!
        Koronarokotuksen vastaista on, vaikka toimet ovat vasta joskus
        tulossa. Yle kertoo sivustollaan laajasti asiasta ja lisänä pitkä keskustelu.
        Luin mutta en nyt täällä suuresti kertaa. Kyllä rokotuksen vastaisuudesta
        on kovasti keskustelua muuallakin. Lisukkeena on hämmästyttäviä
        "salaliittoteorioitakin."Ei mene minulle perille:)) Jos rokotus tulee
        tarjolle, otan sen. Niin olen aiemminkin tehnyt.
        Ymmärrän silti heitäkin, jotka kieltäytyvät jo nyt rokotuksesta.Onhan
        siellä mukana uskonnollisiakin ryhmiä vastustamassa, jopa perusteetkin
        on löydetty raamatusta.Onhan se "silloin totta". Kyllähän rokotteet
        testataan ja tutkitaan tieteellisesti ennen jakelua.Luotan siihen, silti
        vaikka saattaisi pientä hämminkiäkin tulla.
        Tavallaan hauska pelottelu on kerronta, että rokote pitää sisällään
        mikrosirun, jolla sitten voi ihmisiä hallita tai viedä kyvyn lisääntyä.
        Taisi olla M.Twain, joka sanoi, että helpompi on huijata ihmisiä,
        kuin vakuuttaa siitä, että he ovat tulleet huijatuksi.(en ole varma
        tarkasta sanamuodosta)
        Tämä päiväni on mennyt osittain juhlista toipumiseen ja muonavaraston
        täydentämiseen. Nyt viikon pärjäämme. Hyvää jatkoa!
        Unohtui. . .kukas muu kuin ynnämuu.

        oivaltava kokemus Mark Twainilta: 😅


      • sinisiru kirjoitti:

        oivaltava kokemus Mark Twainilta: 😅

        Hei vaan,
        Harmittaa niin vietävästi, kun kirjoitin tauolla pitkään ja hauskastikin mielestäni, tuo Leila ystäväni kun on nyt Kissaemo😀)) ja jutut on sen mukaiset.
        Täällä olen neuvonut, madottamisistä ja ruokailuun,..peeveli ettei joku ole koskaan kissaa pidellyt lapsuudessa edes ? Silakkaa kun ei pikkukaupasta saa edes kissalleen, ja purkit muka liian kalliita, höpsis antakoon lohta sitten 😂)) hömppä- kaisa!

        Noo, hyvä hänen on tutustua suloiseen kissanpentuun, ,...komentaa minua vaan kylään, mutta enpä ehdi nyt 😂))

        Kahvit nautinkin jo aiemmin,
        joten rauhallista illanviettoa!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Hei vaan,
        Harmittaa niin vietävästi, kun kirjoitin tauolla pitkään ja hauskastikin mielestäni, tuo Leila ystäväni kun on nyt Kissaemo😀)) ja jutut on sen mukaiset.
        Täällä olen neuvonut, madottamisistä ja ruokailuun,..peeveli ettei joku ole koskaan kissaa pidellyt lapsuudessa edes ? Silakkaa kun ei pikkukaupasta saa edes kissalleen, ja purkit muka liian kalliita, höpsis antakoon lohta sitten 😂)) hömppä- kaisa!

        Noo, hyvä hänen on tutustua suloiseen kissanpentuun, ,...komentaa minua vaan kylään, mutta enpä ehdi nyt 😂))

        Kahvit nautinkin jo aiemmin,
        joten rauhallista illanviettoa!

        Sinisiru järkytti minut kokonaan, kun huomautti, että on yksi täysi viikko ennen joulua. Ei ensimmäistäkään joululahjaa ole hankittu tässä karanteenissa. Meneekö tämä joulu ilman lahjanlahjaa. En Laulussakin sanotaan: "Me emmehän kehrää ja loimia luo." Kuulun siihen joukkoon minäkin, en myöskään kudo. Muutenhan ei olisi huolta lainkaan, vaan kaikki saisivat villasukat.
        Ennen niitä kävin ostamassa myyjäisistä, mutta nyt ei niitäkään!
        Joulun viettokin on vähän ihmettelyssä. Voisikohan sitä ottaa ihan rennosti yhden joulun, ja olla vaan! Sillisalaattia ja kahvin kanssa piparit, ei vieraita eikä kyläilyjä. Mietinpä sitä.
        Yhden joululounaan käyn syömässä ystäväni kanssa jouluviikolla. Pöytä on jo varattu, saa nähdä, antaako hra Korona luvan mennä.
        On varmaankin opeteltava tähän, että lunta ei ole, vaikka talvikuukausi on parhaillaan menossa. Joku lupaili jouluksi lunta, mutta uusi normaali on tainnut tulla. Ei lunta, ei pakkasta. Sopii minulle kuin nakutettu.
        Illankorvaa kaikille!

        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinisiru järkytti minut kokonaan, kun huomautti, että on yksi täysi viikko ennen joulua. Ei ensimmäistäkään joululahjaa ole hankittu tässä karanteenissa. Meneekö tämä joulu ilman lahjanlahjaa. En Laulussakin sanotaan: "Me emmehän kehrää ja loimia luo." Kuulun siihen joukkoon minäkin, en myöskään kudo. Muutenhan ei olisi huolta lainkaan, vaan kaikki saisivat villasukat.
        Ennen niitä kävin ostamassa myyjäisistä, mutta nyt ei niitäkään!
        Joulun viettokin on vähän ihmettelyssä. Voisikohan sitä ottaa ihan rennosti yhden joulun, ja olla vaan! Sillisalaattia ja kahvin kanssa piparit, ei vieraita eikä kyläilyjä. Mietinpä sitä.
        Yhden joululounaan käyn syömässä ystäväni kanssa jouluviikolla. Pöytä on jo varattu, saa nähdä, antaako hra Korona luvan mennä.
        On varmaankin opeteltava tähän, että lunta ei ole, vaikka talvikuukausi on parhaillaan menossa. Joku lupaili jouluksi lunta, mutta uusi normaali on tainnut tulla. Ei lunta, ei pakkasta. Sopii minulle kuin nakutettu.
        Illankorvaa kaikille!

        Mkr.

        Minäkin kuvittelin, että tätä joulua ei tarvitse hössöttää. Sain tänään kuulla, että saankin jouluaattovieraita. No, laitan päivälliseksi kalkkunaa ja loihdin sen ympärille sitä sun tätä. Aattoiltaa istumme takkahuoneessa, joten laitan jotain käsin naposteltavaa. Lahjoja en osta annoin jo omatekemääni mukaan kun miniä lähti ajelemaan Hesaan.

        Nyt on sitten suvun nuorin pissannut reviirinsä laajentumisesta merkin mummolan eteisen matolle. Aivan ihana pallero, vaikka mietinkin, että äidistään piti erota. Jouluna palaavat ja aikoivat viedä palleron tervehtimään äitiään.
        Sisaruksia koiralla on myös tässä lähellä.
        Minä sain kolme suukkoa pennulta, joten meistä tuli heti kamut.

        Kiva päivä vaihtumassa iltaan, napsautan saunan päälle ja ei kun keskiviikkoillan viettoon.

        Kuulemisiin 😊


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinisiru järkytti minut kokonaan, kun huomautti, että on yksi täysi viikko ennen joulua. Ei ensimmäistäkään joululahjaa ole hankittu tässä karanteenissa. Meneekö tämä joulu ilman lahjanlahjaa. En Laulussakin sanotaan: "Me emmehän kehrää ja loimia luo." Kuulun siihen joukkoon minäkin, en myöskään kudo. Muutenhan ei olisi huolta lainkaan, vaan kaikki saisivat villasukat.
        Ennen niitä kävin ostamassa myyjäisistä, mutta nyt ei niitäkään!
        Joulun viettokin on vähän ihmettelyssä. Voisikohan sitä ottaa ihan rennosti yhden joulun, ja olla vaan! Sillisalaattia ja kahvin kanssa piparit, ei vieraita eikä kyläilyjä. Mietinpä sitä.
        Yhden joululounaan käyn syömässä ystäväni kanssa jouluviikolla. Pöytä on jo varattu, saa nähdä, antaako hra Korona luvan mennä.
        On varmaankin opeteltava tähän, että lunta ei ole, vaikka talvikuukausi on parhaillaan menossa. Joku lupaili jouluksi lunta, mutta uusi normaali on tainnut tulla. Ei lunta, ei pakkasta. Sopii minulle kuin nakutettu.
        Illankorvaa kaikille!

        Mkr.

        Hei, täällä ihmettelin miten olen järkyttänyt, vaan Skillan taisi mainita kalenteria katsoneensa. Lahjoista kerroin selvinneeni tilasin verkkokaupan kautta, muuten olen minäkin sukat ostanut valmiiksi kudottuina Facesta 😊 ))

        Voi Makriina kulta,..
        tuo vaatimaton joulunvietto yksin, on ollut minulla usein paikallaan, nauttinutkin olen tavallani omasta rauhasta. Puhelintervehdyksetkin on silloin riittäneet, enkä varmaan tiedä tänäkään jouluna saako nuoret muuttonsa valmiiksi, talon vapauduttua vasta kuun puolessa välissä.

        Taitaa olla aika katsoa tv-kin välillä, oisko Kaiken karvaiset ystäväni alkamassa, hei taas!


      • sinisiru kirjoitti:

        Hei, täällä ihmettelin miten olen järkyttänyt, vaan Skillan taisi mainita kalenteria katsoneensa. Lahjoista kerroin selvinneeni tilasin verkkokaupan kautta, muuten olen minäkin sukat ostanut valmiiksi kudottuina Facesta 😊 ))

        Voi Makriina kulta,..
        tuo vaatimaton joulunvietto yksin, on ollut minulla usein paikallaan, nauttinutkin olen tavallani omasta rauhasta. Puhelintervehdyksetkin on silloin riittäneet, enkä varmaan tiedä tänäkään jouluna saako nuoret muuttonsa valmiiksi, talon vapauduttua vasta kuun puolessa välissä.

        Taitaa olla aika katsoa tv-kin välillä, oisko Kaiken karvaiset ystäväni alkamassa, hei taas!

        Hyvää tätä joulunalusaikaa, samoilla tyylin mennään sään suhteen, lunta pikkuisen kaipaan, ei haitaksi asti kuitenkaan, saisi valoa elämään.
        Valoja on kyllä naapurit kadun varren talon ikkunoihin laittaneet, kaikki ei minun silmää ilahduta, mutta tarvinneeko, omaksi iloksi niitä kaikki laittaa.
        Nyt en laita joulukuusta parvekkeelle, aina on ollut, nyt vaan muuten havuja ja niissä valoja.
        Hitaasti etenee puseron kaarroke, liki 250 silmää puikolla, hankala jo käsissä pitää, mutta muutama kerros päivässä, kyllä aika riittää;)

        Verkkokaupasta minäkin tilasin miesten paidat, juuri oli sähköpostiin tullut tieto, että matkalla ovat, tivasin tilatessani, että tuleeko varmasti jouluksi.
        Tuo yksin vietettävä joulu mielessä minullakin, ensimmäinen, uskon kyllä tunnelmaan pääseväni yksinkin, tämä koronako se on totuttanut yksin oloon, lasketaan taudin hyväksi.

        Paljon niille söpöläisille anteeksi antaa, jos nyt vaikka maton kasteli, vesi on lian lääke sanotaan ja eikös nämä kaksijalkaisetkin jotain sotkua aikaan saa;)
        Minä voinkin ruokienlaiton jättää aattoviikon alkuun, kun kaikki on pakkasessa odottamassa, uuniin vaan ja tuoksut syntyy.
        Oikeaa joulukinkkua kyselin sitäkin saa siivuina, joten en tarvitse kinkkua paistaa, en tykkää siitä verkon sisällä olevasta juhlakinkusta, jotenkin oikean kinkun maku on paras.

        Minulla on tapana ollut sukilla miesten lahjat kuitata, nyt vaan muutamat sukat jäi annettavaksi, naapuri vei suuren osan neulelaatikostani, mutta oli kiva nähdä hänen tyytyväisyys, kun lahjat helpolla sai.
        Nyt sitten turvauduin nettiin, se että miellyttääkö paidat miehiä jää nähtäväksi, mutta täyttäähän ne jo ennestään täysiä kaappeja;)
        Raha on niin helppo tapa lahjoa, mutta mieluummin yritän keksiä jotain omakohtaista, tytöille annan kyllä pienen rahasumman.
        Syntymäpäivinä emme juurikaan lahjoin muista, joten kiva näin jouluna yrittää, suvun nuoremmat saavat myös synttärilahjat.

        Olen aika monen kuullut kertovan joulunsa yksin viettävänsä, ei se varmaan hassumpaa olekaan, kuunnella joululauluja ja rauhoittua vaikka lukemiseen tai ristisanoja ratkomaan, unohtaen arjen kiireet, vaikka niitäkään ei ylen määrin taida olla;)
        Sinisiru tuosta kissasta kerroit, minä katsoin fasessa kissapentuetta, voi miten halu ottaa sellainen pienikarvaturri kaverikseni, se olisikin melkoinen joululahja, en varmaan kieltäytyisi, jos sellainen tuotaisiin.
        Paras vaan näin salaisesti halu ilmoittaa, olisihan siitä huolta minun jälkeläisillekin, kun aikani täyttyy.

        Lehdestä luin, että rokotusta ei ole pakko ottaa, mutta samaan hengenvetoon tuli syyllistäminen, jos et ota voit tartuttaa toisia.
        Voih sentään, mitä jos sitten saan hengenahdistus kohtauksen tai sairaalahoitoa vaativia kramppeja, vaikea on pohdittava.
        Haittavaikutuksista lehti myös kertoi, tosin kai aika harvinaista se on.
        Minulta nuo rokotus kokemukset tai niiden seuraukset ei ole tiedossa, kun en niitä rokkoja ole ennen ottanut.
        Onhan tässä aikaa pohtia, mitä tekee.

        Nyt jätän pohtimiset ja otan tuon puserontekeleen käsiini ja vähän jatkoa siihen teen, intoa suunnitteluun tai tekemisiin teillekin;)


    • Iltaa korvesta@

      Tänään ei kukaan voi varastaa hyvää mieltäni 😊

      No, kävin jouluostoksilla. Yhden lahjan löysin ja sitten sain puhelun autokorjaamolta, autosi on korjattu.

      Sydän sykkyrässä pelon sekaisin mielin kävelin autoa hakemaan. Olihan korjaamon omistaja/korjaaja antanut tulikiven katkuista kriittistä palautetta hommaamilleni käytetyille varaosille.

      Silmät levähtivät auki kun näin lopputuloksen. Kauniisti korjattu, kuskin puoleinen ovi vaihdettu, toisesta vänkärin puolelta kolaroidusta autosta, samoin lokasuoja ja astinpalkki.

      Tuonne ylemmäksi on tullut perskärpäseni viesti, hajuni perässä kyykkii. Oli tietty unohtanut omat viestinsä yli kasikymppisistä hauraista vanhuksista.

      No, eipä hänellä mitään muutakaan tekemistä lie.

      Tässä vihdoin kaiken kiireen jälkeen ruokalevolla pötkötän.

      • Anonyymi

        80 ikäiset OVAT hauraita vanhuksia kaikki, viranomaistenkin käyttämä sanonta tapa. Miten se sinut oikeuttaa noin törkeästi solvaamaan ketään ja varsinkin kuollutta henkilöä hygieniahaalareista ja vaipoista? Minkälainen ihminen pilkkaa omaishoitajan työtä ja hoidettavaa noin uskomattoman alhaisesti? Sinulle se vaan tuottaa hyvää mieltä. Järkyttävää. Itse varastit hyvän mielen tosi monilta. En ole perässäsi kykkinytmutta ihan ulkopuolisena alan ymmärtää miksi et ole pidetty millään ikäpalstalla.


      • Anonyymi

        Hajujen hyvinkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        80 ikäiset OVAT hauraita vanhuksia kaikki, viranomaistenkin käyttämä sanonta tapa. Miten se sinut oikeuttaa noin törkeästi solvaamaan ketään ja varsinkin kuollutta henkilöä hygieniahaalareista ja vaipoista? Minkälainen ihminen pilkkaa omaishoitajan työtä ja hoidettavaa noin uskomattoman alhaisesti? Sinulle se vaan tuottaa hyvää mieltä. Järkyttävää. Itse varastit hyvän mielen tosi monilta. En ole perässäsi kykkinytmutta ihan ulkopuolisena alan ymmärtää miksi et ole pidetty millään ikäpalstalla.

        Et tietenkään kyykkää, ihan sattumalta ohikulkiessa kommentoit monien muiden kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        80 ikäiset OVAT hauraita vanhuksia kaikki, viranomaistenkin käyttämä sanonta tapa. Miten se sinut oikeuttaa noin törkeästi solvaamaan ketään ja varsinkin kuollutta henkilöä hygieniahaalareista ja vaipoista? Minkälainen ihminen pilkkaa omaishoitajan työtä ja hoidettavaa noin uskomattoman alhaisesti? Sinulle se vaan tuottaa hyvää mieltä. Järkyttävää. Itse varastit hyvän mielen tosi monilta. En ole perässäsi kykkinytmutta ihan ulkopuolisena alan ymmärtää miksi et ole pidetty millään ikäpalstalla.

        Ano 19:25 kuittaan täysin kommenttisi. Samaa mieltä olen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        80 ikäiset OVAT hauraita vanhuksia kaikki, viranomaistenkin käyttämä sanonta tapa. Miten se sinut oikeuttaa noin törkeästi solvaamaan ketään ja varsinkin kuollutta henkilöä hygieniahaalareista ja vaipoista? Minkälainen ihminen pilkkaa omaishoitajan työtä ja hoidettavaa noin uskomattoman alhaisesti? Sinulle se vaan tuottaa hyvää mieltä. Järkyttävää. Itse varastit hyvän mielen tosi monilta. En ole perässäsi kykkinytmutta ihan ulkopuolisena alan ymmärtää miksi et ole pidetty millään ikäpalstalla.

        Vain säälimätön psykopaatti pystyy olemaan niin julma, että ulottaa loukkauksensa
        vainajiin asti. Mitä itsestänne tuntuisi, jos teille sanottaisiin:
        "Onko äitis hengissä jos on osta sille hygieniahaalari ja mustia tenavaippoja."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain säälimätön psykopaatti pystyy olemaan niin julma, että ulottaa loukkauksensa
        vainajiin asti. Mitä itsestänne tuntuisi, jos teille sanottaisiin:
        "Onko äitis hengissä jos on osta sille hygieniahaalari ja mustia tenavaippoja."

        Tänne nojatuoliin se näyttää kelpaavan tuollainenkin äärimmäisen sairas ja loukkaava teksti ilman nikottelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänne nojatuoliin se näyttää kelpaavan tuollainenkin äärimmäisen sairas ja loukkaava teksti ilman nikottelua.

        Hiljaisuus ei tarkoita hyväksymistä. Hiljaisuuskin "puhuu".


    • Hidas kun olen, en ehtinyt eilisen puolelle kirjoittaa pivän mietteitäni.
      Istuin katsomassa snookeria, enkä huomannut ajan kulua.
      Sitä ennen seurasin ohjelmaa Kanarian saarilta, joka alkaa olla tosi kurjassa jamassa koronan vuoksi. Kanaria kun elää turismista. Hoteillessa on n. 10% vieraita verrattuna viime vuoteen.
      Haastateltavan mukaan ruokakin tuodaan muualta valtion tuella, koska omavaraisuuteen ei luoteta. Mies oli kyllä sitä mieltä, että luomutuotanto menestyisi siellä ihan hyvin, mutta ilman tukea ei päästä alkuun. Kuten yksi katugalluppilainen sanoi okiaan kohottaen: "Tämä on Espanjaa!"
      Eu-tukirahoista oli pantu muistaakseni 290 miljoonaa sataman rakentamiseen niin tuuliselle paikalle, ettei lastaus ja purku onnistu laiturissa. Paikalla on tuulipuisto ja valtavasti tuulimyllyjä, joten siitäkin voi päätellä, että Atlannin tuulet siihen hyvin sopivat V. 2019 oli satamassa käynyt huollettavana yksi alus, mutta sekin oli pakko siirtää pois ankaran merenkäynnin vuoksi. Nyt kuitenkin on anottu lisärahoitusta Eu:lta sataman laajentamiseksi.
      Huoh. Nyt nukkumaan!

      • Jouluun valmistelua se sisältää tämäkin päivä jollakin tapaa, jos ei muuta niin miettimään pistää olenko jokaiselle jotakin muistanut pakettiin laitettavaa tehdä tai ostaa.
        Pieniä on lahjat euromääriltään, mutta ajatus sitäkin lämpimämpi ja ajatukset saajan suhteen on tekemisen aikana mielessä;)
        Nyt ensimmäisen kerran olen sormisuussa tuon puseron kanssa, en muista, en keksi ohjeen neuvoja, tulee jo mieleen onko ohje väärin, kai nyt on itse ruvettava mallia muuttamaan, että saan jotenkin työn loppuun.
        Neuvotaan että joku silmukka on, mutta ei ole, näin olen joutunut tekemään joskus aiemmin ja kuvio on onnistunut, mutta nyt se silmukka jää ylimääräisenä kummittelemaan.
        Onkohan ymmärtäminen kadonnut, sitäkö neulomisen kohdaltakin pitää kokea.

        Katselin minäkin tuota kyselytuntia pitkästä aikaa ja ihmettelen tuota jankkaamista, hallitus jakanut rahaa koko korona ajan ja nyt hätäillään velan maksusta, jokainen tietää, että rahaa ei valtion pussiin kerry, kun töitäkään ei täydellä teholla tehdä.
        Velkaa on otettava ja porukalla sitä maksetaan, kun aika selkiytyy, ei hallitus muutakaan voi, kun joka puolelta rahan pyyntöjä tulee.
        Korona ei ole hallituksen syy, miksi ihmeitä odotetaan, vastuu meillä kaikilla.
        Luontokaan ei tuota turpeen tarvetta jaksa kestää, suot kuivatetaan ja ne on kuitenkin yksi osa tätä luonnon tarvetta.
        Tulee mieleen tuo perussuomalaisten kannatus, tätäkö kansa haluaa mitä he uhoavat ja hakevat, eikö ajatus vastuusta myös herää, on niin äärettömän helppoa yhtyä vaatijoiden joukkoon, kun ei tarvitse muuta kuin ääntä korottaa.
        Hallitus vastaa kaikesta, hallituksen syy kaikki, toisilla vain vaatimukset päällimmäisenä.

        Näkyy noita rokotuksen miettijöitä olevan muitakin kuin minä, sen huomasin fasessa, no asiallisesti pitää asiaa seurata ja tehdä päätös kun aika koittaa.
        Kyllä minulle riitti taas vähäksi aikaa kyselytuntikin, ei mitään asioiden korjausta ehdolle tule oppositiolta, vaatimuksia vain, ihmettelen ministereiden kestävyyttä.

        Onhan mukava , että autosi kuntoon sait korpikirjailija, nyt onnistuu siirtyminen paikasta toiseen näppärästi, ei tarvitse muiden kyytiä odotella ja sinne korpeenkin voit halutessasi itse ajaa.
        Ilonhan se saa mieleen, kun asiat sujuu;)

        Hyvin ei asiat ole muuallakaan, kaiketi paljon huonommin kuin meillä, tuo Espanja myös jälkijunassa monen asian suhteen, mennyt aika pitää lujasti pintansa.
        Puuttuuko sieltä hyvä suunnittelu ja suomalainen sisu yrittää, helpompaa on anoa rahaa yhteisistä kassoista.
        Olen kaikesta huolimatta onnellinen suomalaisuudestani ja hyvistä johtajista, jotka ovat maata hyvin johtaneet, tähän hyvinvoinnin aikaan saamisesta, kiitosta ansaitsee myös ne uutterat kansalaiset, jotka ovat kovatkin ajat kestäneet ilman tukemista omin avuin pyrkineet ja päässeet tähän nykyiseen elämiseen, missä kaikkea ja kaikkia pyritään auttamaan.

        Lopuksi aamusaarnaani;) esitän toivomuksen rauhaa rakkaat ihmiset, jätetään kaikki ikävät kommentit ja yritetään yhtyä hyvän mielen talkoisiin;)
        Uskon, että näin tehden onnellisempi mieli jokaisella.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Jouluun valmistelua se sisältää tämäkin päivä jollakin tapaa, jos ei muuta niin miettimään pistää olenko jokaiselle jotakin muistanut pakettiin laitettavaa tehdä tai ostaa.
        Pieniä on lahjat euromääriltään, mutta ajatus sitäkin lämpimämpi ja ajatukset saajan suhteen on tekemisen aikana mielessä;)
        Nyt ensimmäisen kerran olen sormisuussa tuon puseron kanssa, en muista, en keksi ohjeen neuvoja, tulee jo mieleen onko ohje väärin, kai nyt on itse ruvettava mallia muuttamaan, että saan jotenkin työn loppuun.
        Neuvotaan että joku silmukka on, mutta ei ole, näin olen joutunut tekemään joskus aiemmin ja kuvio on onnistunut, mutta nyt se silmukka jää ylimääräisenä kummittelemaan.
        Onkohan ymmärtäminen kadonnut, sitäkö neulomisen kohdaltakin pitää kokea.

        Katselin minäkin tuota kyselytuntia pitkästä aikaa ja ihmettelen tuota jankkaamista, hallitus jakanut rahaa koko korona ajan ja nyt hätäillään velan maksusta, jokainen tietää, että rahaa ei valtion pussiin kerry, kun töitäkään ei täydellä teholla tehdä.
        Velkaa on otettava ja porukalla sitä maksetaan, kun aika selkiytyy, ei hallitus muutakaan voi, kun joka puolelta rahan pyyntöjä tulee.
        Korona ei ole hallituksen syy, miksi ihmeitä odotetaan, vastuu meillä kaikilla.
        Luontokaan ei tuota turpeen tarvetta jaksa kestää, suot kuivatetaan ja ne on kuitenkin yksi osa tätä luonnon tarvetta.
        Tulee mieleen tuo perussuomalaisten kannatus, tätäkö kansa haluaa mitä he uhoavat ja hakevat, eikö ajatus vastuusta myös herää, on niin äärettömän helppoa yhtyä vaatijoiden joukkoon, kun ei tarvitse muuta kuin ääntä korottaa.
        Hallitus vastaa kaikesta, hallituksen syy kaikki, toisilla vain vaatimukset päällimmäisenä.

        Näkyy noita rokotuksen miettijöitä olevan muitakin kuin minä, sen huomasin fasessa, no asiallisesti pitää asiaa seurata ja tehdä päätös kun aika koittaa.
        Kyllä minulle riitti taas vähäksi aikaa kyselytuntikin, ei mitään asioiden korjausta ehdolle tule oppositiolta, vaatimuksia vain, ihmettelen ministereiden kestävyyttä.

        Onhan mukava , että autosi kuntoon sait korpikirjailija, nyt onnistuu siirtyminen paikasta toiseen näppärästi, ei tarvitse muiden kyytiä odotella ja sinne korpeenkin voit halutessasi itse ajaa.
        Ilonhan se saa mieleen, kun asiat sujuu;)

        Hyvin ei asiat ole muuallakaan, kaiketi paljon huonommin kuin meillä, tuo Espanja myös jälkijunassa monen asian suhteen, mennyt aika pitää lujasti pintansa.
        Puuttuuko sieltä hyvä suunnittelu ja suomalainen sisu yrittää, helpompaa on anoa rahaa yhteisistä kassoista.
        Olen kaikesta huolimatta onnellinen suomalaisuudestani ja hyvistä johtajista, jotka ovat maata hyvin johtaneet, tähän hyvinvoinnin aikaan saamisesta, kiitosta ansaitsee myös ne uutterat kansalaiset, jotka ovat kovatkin ajat kestäneet ilman tukemista omin avuin pyrkineet ja päässeet tähän nykyiseen elämiseen, missä kaikkea ja kaikkia pyritään auttamaan.

        Lopuksi aamusaarnaani;) esitän toivomuksen rauhaa rakkaat ihmiset, jätetään kaikki ikävät kommentit ja yritetään yhtyä hyvän mielen talkoisiin;)
        Uskon, että näin tehden onnellisempi mieli jokaisella.

        Ne on kyllä ihan muut puolueet kuin persut, jotka velkataakkaa kasvattaa ja lisää ruokittavia SUOmeen haalii !!!! Turha heitä vastuun kannon puutteesta syyttää, kun ei hallitukseen huolita vaikka on jo kannatukseltaan kärkipuolueen kanssa tasoissa. Viime päivät ovat osoittaneet vihreiden vastuuttomuuden ja lakia rikkoneen Haaviston puolustelun. Suomen poliitikoilla on vastuu ensi kädessä suomalaisista! Suomi pyrkii eroon hiilestä ja turpeesta, tuo maahan puuhaketta kun omia metsiä ei saisi hyödyntää. Muualla tehdään uusia hiilivoimaloita. Onko ihan oikeudenmukaista? Vihreät ja demarit tätä suomalaisten tappolinjaa vetää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne on kyllä ihan muut puolueet kuin persut, jotka velkataakkaa kasvattaa ja lisää ruokittavia SUOmeen haalii !!!! Turha heitä vastuun kannon puutteesta syyttää, kun ei hallitukseen huolita vaikka on jo kannatukseltaan kärkipuolueen kanssa tasoissa. Viime päivät ovat osoittaneet vihreiden vastuuttomuuden ja lakia rikkoneen Haaviston puolustelun. Suomen poliitikoilla on vastuu ensi kädessä suomalaisista! Suomi pyrkii eroon hiilestä ja turpeesta, tuo maahan puuhaketta kun omia metsiä ei saisi hyödyntää. Muualla tehdään uusia hiilivoimaloita. Onko ihan oikeudenmukaista? Vihreät ja demarit tätä suomalaisten tappolinjaa vetää.

        Koitas vähän ymmärtää jotain äläkä mesoa ilman mitään perusteluja.

        Ensiksikin Haaviston tapaus on käsitelty. Syytekynnys ei ylittynyt.
        Asia erikseen on Outi Aalto Kahiluoto-tapaus.
        Lähipäivnä kuullaan johtaako se johonkin.

        Tämä hallitus on hoitanut eirnomaisesti asiat vaikeassa tilanteessa
        eikä vedä minkäänlaista "tappolinjaa".

        Turpeenkäytön väheneminen ennakoitua eli tavoitetta nopeammin
        on yrittäjistä itsestään kiinni. Aikaa on 2030 asti.

        Turpeenkäyttö energiana on saastuttavampaa kuin ruskohiili,
        jota pidetään pahimpana, joten turpeen käytöstä energiana
        on luovuttava Maailman ilmastosopimuksen mukaisesti,
        että tavoitteet saavutettaisiin.

        Turpeella on muutakin käyttöä, sitä käytetään mm. kasvihuoneissa.
        Turpeen käyttöä ei ole kielletty.


    • Minä en muuten politiikkaan puutu, mutta huomautan vain, että hallitusta ei muutella galluppien mukaan, vaan hallitus kootaan monien keskustelujen ja neuvottelujen jälkeen. Ei persut siihen voi liittyä ennen seuraavia hallitusneuvotteluja, Olkoon vaan, että heidän kannatuksensa on yhä noussut.

      Politiikan kiemurat kyllä ovat jännittäviä niin kotona kuin maailmalla. Kohta tulee se päivä, jolloin Biden valitaan virallisesti USA:n pressaksi. Saa nähdä, millaisen hulabaloon Trump sinä päivänä saa aikaan.

      Tänään on lähdettävä viemään pois kierrätysjätettä. Minulla on pieni keittiö , vuosikymmenten takaisen suunnittelun tulos, eikä silloin kierrätyksestä mitään tiedetty. Tiskipöydän alakaapissa on ahdasta, kun muovit ja metallit ym. pitää erotella toisistaan. Onneksi perhettä ei ole tämän enempää.

      Mietitte joulun laatimista. Minua ei sytytä, kun joulu kuitenkin menee erossa muista läheisistä. Taidan hakea kirjastosta pinon kirjoja ja lukea joulunpyhät.

      • Anonyymi

        Persut ei tule koskaan olemaan hallituksessa. Mikään puolue ei halua tehdä yhteistyötä
        heidän kanssaan eivätkä he yksin voi muodostaa hallitusta.
        Se kaatuisi heti, kun kaikki muut puolueet olisivat oppositiossa.

        Ei ole mitenkään mahdollista, vaikka persujen kannatus olisi mikä,
        että heistä tulisi hallituspuolue.

        Eivät he hallitukseen haluakaan vaatuuta ottamaan. He haluavat vain
        politiikasta ymmärtämättömien äänestäjiensä avulla päästä helppoon
        hommaan hyvällä liksalla, oppositioon yli 7000 euroa kuukaudessa
        eikä vastuuta msitään.

        Senkun lämpimikseen räksyttelevät,
        etä äänestäjien äänet on taattuja taas seuraavissakin vaaleissa ja hyvä liksa.


      • Hyvä idea Makriinalta, sillä minäkin lainasin kassillisen kirjoja tuosta kirjastoautosta, joka tulee melkein koti ovelleni ja se pitää tauon tuonne tammikuun 14 pv..

        Itse en vietä lapseni kanssa yhteistä Joulua, koska heillä on oma perheensä ja siellä on lapseni lasten iskän puoleiset sukulaiset lapsenlapsiensa kanssa juhlimassa.

        Olenkohan hieman katkera, että hämäläiset ja karjalaiset ei sovi samaan pöytään?
        No, en ole.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Hyvä idea Makriinalta, sillä minäkin lainasin kassillisen kirjoja tuosta kirjastoautosta, joka tulee melkein koti ovelleni ja se pitää tauon tuonne tammikuun 14 pv..

        Itse en vietä lapseni kanssa yhteistä Joulua, koska heillä on oma perheensä ja siellä on lapseni lasten iskän puoleiset sukulaiset lapsenlapsiensa kanssa juhlimassa.

        Olenkohan hieman katkera, että hämäläiset ja karjalaiset ei sovi samaan pöytään?
        No, en ole.

        No mikä etteikö sopis 😂)) "voi sun kanssas sentäs", sanois Nakkilan sisko, mutta ehkä hymyileetuolla lumipilvissä!

        On se sitten ollut harmaa päivä,...ei valjennut ollenkaan, kun jo 2 aikaan täälläkin alkoi pimetä. Ei erotu puut ei, paljon valojakaan pihalla ja kaduilla, ei lautojen koreita takavaloja ,..ihan omituista 😅
        Taitaa olla kahvitauko, vai ryysiikö porukka tavarataloissa, Päivi R:n päivähaastattelun mukaan ?
        Olkoluotokin on syynissä, eikä sähköä nyt tuhlata sitten.
        Älä sure Kristiina23, eihän täällä Espoossakaan suositella kuin 4 karjalaista ja 4 hämeen heimoo tapaamisiin,..vähemmällä naamioitumisella pääset! Voihan nenä kun ei nauravia näe kuin silmistä enään, ja minä kun en niin hyvin näe.

        Kahvit ja piparit meni sen siliän tien,..voikaatten hyvin, ja lisänuttua hartioille, jos tulee vilu-hilu,..tervehdys 👋


      • sinisiru kirjoitti:

        No mikä etteikö sopis 😂)) "voi sun kanssas sentäs", sanois Nakkilan sisko, mutta ehkä hymyileetuolla lumipilvissä!

        On se sitten ollut harmaa päivä,...ei valjennut ollenkaan, kun jo 2 aikaan täälläkin alkoi pimetä. Ei erotu puut ei, paljon valojakaan pihalla ja kaduilla, ei lautojen koreita takavaloja ,..ihan omituista 😅
        Taitaa olla kahvitauko, vai ryysiikö porukka tavarataloissa, Päivi R:n päivähaastattelun mukaan ?
        Olkoluotokin on syynissä, eikä sähköä nyt tuhlata sitten.
        Älä sure Kristiina23, eihän täällä Espoossakaan suositella kuin 4 karjalaista ja 4 hämeen heimoo tapaamisiin,..vähemmällä naamioitumisella pääset! Voihan nenä kun ei nauravia näe kuin silmistä enään, ja minä kun en niin hyvin näe.

        Kahvit ja piparit meni sen siliän tien,..voikaatten hyvin, ja lisänuttua hartioille, jos tulee vilu-hilu,..tervehdys 👋

        Aloitan SkillaNin "saarnalla", se soveltuu hyvin."Lopuksi aamusaarnaani;) esitän toivomuksen rauhaa rakkaat ihmiset, jätetään kaikki ikävät kommentit ja yritetään yhtyä hyvän mielen talkoisiin;) "
        Uskon, että näin tehden onnellisempi mieli jokaisella."
        Näinpä. En tunne mitään hinkua lähteä kisailemaan joutavasta. Tänään muuten
        ripautti vähän täälläkin lunta. Sen verran että maasto vaaleni.
        Päiväni on mennyt luekellessa ja torkkuissa. Eipä sitä vähätöistä ajankulutusta
        kannata harmitella. Jospa se joku toinen päivä sujuu muussakin. Hyvää jatkoa!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Aloitan SkillaNin "saarnalla", se soveltuu hyvin."Lopuksi aamusaarnaani;) esitän toivomuksen rauhaa rakkaat ihmiset, jätetään kaikki ikävät kommentit ja yritetään yhtyä hyvän mielen talkoisiin;) "
        Uskon, että näin tehden onnellisempi mieli jokaisella."
        Näinpä. En tunne mitään hinkua lähteä kisailemaan joutavasta. Tänään muuten
        ripautti vähän täälläkin lunta. Sen verran että maasto vaaleni.
        Päiväni on mennyt luekellessa ja torkkuissa. Eipä sitä vähätöistä ajankulutusta
        kannata harmitella. Jospa se joku toinen päivä sujuu muussakin. Hyvää jatkoa!

        Kannatan tuota ´´saarnaa.´´
        Ostoksilla on tullut käytyä, huomenna vielä ajattelin kylille mennä.
        Mulla on autossa naamasuojia, kertakäyttöhanskoja ja käsihuuhdetta. Niitä käytän ja ripeästi pakenen, jos joku tuppaa liian lähelle.
        S-marketissa oli laitettu fiksusti suuri välipleksi siihen, kun kassan jälkeen on kaksi likuhihnan päätä, missä tavaroita pakataan.
        Muutamalla pakkasasteella tässä on menty, harmaata on.
        Aikas myllerrystä on maailmalla. Haaviston asiaa käsiteltiin tänään eduskunnassa, osan seurasin. Oli siellä itse Haavistokin vastaamassa.
        Ei tahdo millään sisäistää, että pari viikkoa vaan on jouluun.
        Kovin ovat ihmiset jo valoja ikkunoille ja pihaan laittanut.
        Itse laitoin kynttelikön viikolla keittiöön.
        Jos nyt viikonloppuna vaikka jotain laittaisi. En niin kovin isosti enää laittele, kaksin velipojan kanssa ollaan.
        Käväisen jouluviikolla lähiomaisille paketteja viemässä. Kahvit juomassa, siinä se.


      • Eliaana kirjoitti:

        Kannatan tuota ´´saarnaa.´´
        Ostoksilla on tullut käytyä, huomenna vielä ajattelin kylille mennä.
        Mulla on autossa naamasuojia, kertakäyttöhanskoja ja käsihuuhdetta. Niitä käytän ja ripeästi pakenen, jos joku tuppaa liian lähelle.
        S-marketissa oli laitettu fiksusti suuri välipleksi siihen, kun kassan jälkeen on kaksi likuhihnan päätä, missä tavaroita pakataan.
        Muutamalla pakkasasteella tässä on menty, harmaata on.
        Aikas myllerrystä on maailmalla. Haaviston asiaa käsiteltiin tänään eduskunnassa, osan seurasin. Oli siellä itse Haavistokin vastaamassa.
        Ei tahdo millään sisäistää, että pari viikkoa vaan on jouluun.
        Kovin ovat ihmiset jo valoja ikkunoille ja pihaan laittanut.
        Itse laitoin kynttelikön viikolla keittiöön.
        Jos nyt viikonloppuna vaikka jotain laittaisi. En niin kovin isosti enää laittele, kaksin velipojan kanssa ollaan.
        Käväisen jouluviikolla lähiomaisille paketteja viemässä. Kahvit juomassa, siinä se.

        Joo, niin on täälläkin maa valkoisena, on siinä jotakin hohtoa!
        Minulla päivä on vipeltänyt kaikenlaisissa järjestelytehtävissä 😅))
        lähinnä jouluun liittyvissä.

        Muuten kannattaa tehdä tilaukset ajoissa, ken ruokakuljetukseen käyttää verkkokauppaa. , Täällä varataan päiväm. ja aika valmiiksi. Se pysyy nyt jo voimassa, sitten täydennetään aaton kynnyksellä viime tarpeet.

        Onneksi ei kovin paljoa tarvitse, muutamaa tuoretavaraa,..
        Hauskaa iltaa kodin lämpöön ❤️


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Kannatan tuota ´´saarnaa.´´
        Ostoksilla on tullut käytyä, huomenna vielä ajattelin kylille mennä.
        Mulla on autossa naamasuojia, kertakäyttöhanskoja ja käsihuuhdetta. Niitä käytän ja ripeästi pakenen, jos joku tuppaa liian lähelle.
        S-marketissa oli laitettu fiksusti suuri välipleksi siihen, kun kassan jälkeen on kaksi likuhihnan päätä, missä tavaroita pakataan.
        Muutamalla pakkasasteella tässä on menty, harmaata on.
        Aikas myllerrystä on maailmalla. Haaviston asiaa käsiteltiin tänään eduskunnassa, osan seurasin. Oli siellä itse Haavistokin vastaamassa.
        Ei tahdo millään sisäistää, että pari viikkoa vaan on jouluun.
        Kovin ovat ihmiset jo valoja ikkunoille ja pihaan laittanut.
        Itse laitoin kynttelikön viikolla keittiöön.
        Jos nyt viikonloppuna vaikka jotain laittaisi. En niin kovin isosti enää laittele, kaksin velipojan kanssa ollaan.
        Käväisen jouluviikolla lähiomaisille paketteja viemässä. Kahvit juomassa, siinä se.

        Kirjoittelin ennen täällä, ja - hiukan haikaillessani teitä tuttujani - vielä luen viestejänne, joista pidän tosi paljon. Hyvää yötä teille sitten kun uniaika tulee.🌿❤️🌿Moi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoittelin ennen täällä, ja - hiukan haikaillessani teitä tuttujani - vielä luen viestejänne, joista pidän tosi paljon. Hyvää yötä teille sitten kun uniaika tulee.🌿❤️🌿Moi!

        Pimmeetä on, asiaan kuuluu tähän aikaan vuotta, jotain harsomaista vaaleutta on maahan lentänyt, enteilisikö lumen tuloa.
        Lunta toivon maahan, että voisin joulun alla isot matot lumessa pöllyyttää;)
        Säikähdin jo eilen illalla, kun oikea käsi teki topin, taitaa jäädä isojen tekeleiden neulomiset tähän, tai tahtia on hidastettava.
        Voitelin jollain katajasalvalla, muuta ei löytynyt, hieroskelin ja unelle jätin parannettavaksi ja onnistui melko hyvin.
        Nyt hiekkapussit ranteisiin rasitusta estämään, pusero on viittä vaille valmis, joten vaikka hampaat irvissä sen valmiiksi teen;)

        Makriina ja 15,09 ja 15,03 anot selvititte tuon persujen mahdollisuudet hallitukseen menosta, noin se on.
        Väliin kun oikein kuumana uhomiset hehkuu, toivoisi, että hallituksessa olisivat, vastuusta huolta pitämässä, mutta ei kuitenkaan, olisi todella huolestuttavaa kokea se meno.
        Minulla myös pieni keittiö ja vaikka kysymys yhden ihmisen taloudesta niin aina saa noita pusseja roskiin olla kuljettamassa.
        Mies olisi mainio apu tähän hommaan;), siitä kyllä sain nauttia 46 vuotta, aina valmiina palvelemaan, nyt vain muistot mukana.

        Ynnämuu sanot, että et halua kisaamaan ruveta, no sen päätöksen minä olen jo monasti rikkonut, mihinkä sitä karvoistaan pääsee, kun aina on jotain kantaa pyrkinyt täällä livenä julistamaan;)
        Eihän sillä mitään vaikutusta ole, mutta itsepäinen kun olen, aina se oma mielipide esiin putkahtaa.

        Eliaanalla mukava joulu kaiken kaikkiaan, kun tuttua seuraa on, ne tutut perinteet sieltä lapsuudesta on yhteisiä;)
        Noin on minun kaupassa myös tuo "aita" hihnojen välissä, muuten olikin aika lähellä naapuri.
        Maailmalla myllertää, toivottavasti laantuu tämä meidän tautimyllerrys, oikein toimien, ohjeiden mukaan se taltutetaan, näin uskon.

        Kristiina23. miksi ei karjalaiset ja hämäläiset selviäisi keskenään, on esimerkkejä suvussa,
        sinne Hämeeseen on kotiutunut mieheni sukua hyvin ja hyvin on savolainen ja karjalainenkin onnistunut, ei murre erotkaan erottanut;)

        Sinisiru hyvin ennakoi joulun tilaukset ja valmistukset, se on tavoitteena minullakin, tosin tilauksia en tee ruokakauppoihin, itse vielä rohkenen menemään.
        Jotain lahjoja olen tilannut netistä ja sähköpostiin oli tullut tieto, että matkalla ovat, kotiin kuljetuksen maksoin, ei tarvitse postissa jonottaa.

        Miksi et enemmänkin kirjoittelisi lukemisesi ohessa, jos tunnet viihtyväsi, kiva olisi vanhoja kirjoittajaystäviä tunnistaa, hyvää joulun odotusta ja tule mukaan tuttuun tunnelmaan;)
        Nyt lähden lohta kalastamaan, jospa saisi edullisesti ja hyvän kalan suolattavaksi, kraavia mieli tekee, ja mieliteko myös perkeistä soppa tehdä, hyvää saunapäivää kenelle se sattuneenkaan;)


    • Anteeksi tökerö kirjoitukseni tuosta hämäläiset ja karjalaiset, siis kyllä ne ovat mahtuneet samaan pöytään jo yli 25-vuotta, mutta ei Joulu aattona pukin tulon aikaan. Siis silloin, kun on lahjojen jaon aika.

      Voisin valaista enemmänkin juttuja, mutta olen huomannut, että kirjoittamani lentelee jopa toisille säfääreille, jossa viittailaan kirjoittamiini juttuihin, kuten huomasin tuolla, että ei vain suksineen laskettele kaivoon, jonka tulkitsen että nyt oli naapuristani kysymys ja minuun tarkoitettu loukkaus, kuten siinäkin, kun kerroin mieheni kuolemasta, niin olipa toteamus, että "joutipa pois jo kuleksimasta".

      Minut on leimattu pahimmaksi stalkaajaksi, jonka kiellän jyrkästi, koska en ole kirjoitellut tänne, tai muualekkaan mitään. Luen vain, etä pysyn ns. kartalla", että missä mennään.

      Kuka siis stalkaa, joka vetäisee näitä, jopa Noja-tuoli juttuja tuonne toisaalle, jossa voi vapaasti ivailla, mutta täällä esiintyy viattomana "pulmusena", kuten enhän se minä, mutta kun nuo toiset.

      • Eipä tuossa Kristiinalla mitään anteeksi pyydettävää lienekään. Onhan
        niillä eria alueilla murteellisia ja omia tapojaan. Mitäpä niistä,
        joukkoon mahtuu:)
        Niinhän tulin kirjoittaneeksi "kisaamisesta", jonka SkillaN mainitsi. Joo,
        minusta tuntuisi hullunkuriselta, että vielä tässä iässä lähisin käymään
        "mutapainia" jonkun persu-uskovaisen kanssa:) Olen kyllä vieläkin
        seurannut politiikkaa ja niitä palstojakin, vaikka kunnon aktiivi en ole
        ollutkaan. Enemmänkin olin ay-aktiivi ja siellä toiminnassakin mukana.
        Muistan yhden tapauksen; oli palaveri käynnissä ja tarvitiin työhön
        vapaehtoista. Puhetta johtava, merkittävässä asemassa oleva määräsi
        minut. Minulle se ei käynyt, oli pitkä iltakurssi ja en halunnut olla poissa.
        Tähän tuli vastaus: sinä et tarvitse sellaisia kursseja!
        Lonksahtihan hetken suuni auki, mutta rauhallisesti vastasin: - Sinä et
        tiedä, etkä määrää, mitä minä tarvitsen.
        Kyllä tapasin vuosikymmenien aikana monta kertaa tämän kumppanin.
        Hieman jäykemmäksihän keskustelut menivät, mutta pärjättiin.

        Olen tullut siihen tulokseen, että ikäni märittelee "vauhtini." Sen
        hyväksyn ja monissa asioissa tyydyn vain tarkkailijan tehtäviin
        pienin panoksin:))
        Teille itsekullekin hyvää jatkoa!


      • Eihän hämäläisten ja karjalaisten yhteensopivaisuudesta mitään vikaa löydy! Mutta on meillä monella tilanne, että joudumme liittymään avioliiton sitein savolaiseen sukukuntaan. Siihenkin hämäläinen tottuu, ainakin, jos on vähän pohjalaista verta suonissa lisukkeena. Kyllä itse muistan, kun yritin keskustella suvun patriarkan kanssa ja aiheutin kaiken aikaa hämmennystä, kun vastailin väärin hänen kysymyksiinsä Nehän olivat tuollaisia savonmuan mallia: "Notta, eipä taeja tämä tyttö teälla kauan viihtyä, kun .. ... " jaarittelua hampaattomalla suulla, eikä nuorikko ymmärtänyt sanaakaan, vastata piti. No kun ensimmäisenä sanan oli tuo "eihän", niin vastasin. "En tietenkään".
        Voe tokkkiisa. Hyvin kuitenkin toimeen tultiin, ja patriarkka tarjosi minulle kahvikupissa Hoffmannin tippoja ystävyyden kunniaksi. Toinen sukuun naitu oli siitä minulle käärmeissään, sillä ei hänelle moista kunniaa oltu suotu.
        Karjalainen anoppini kertoi, että kun hän kaupunkilaisena meni vierailulle savolaisen anoppinsa huusholliin, ja anopille selvisi, etteivät navettatyöt olleet tuttuja miniälle, niin hän sanoi kiivastuneena: "Naimisiin olet pyrkinyt, vaikka et osaa edes lehmää lypsää!" - Kyllä se karjalaisuus kuitenkin silotti naisten välit, niin että ystäviksi tulivat, vaikka navetta pysyikin vieraana.
        Ne ovat kaukaisia aikoja. Anopistanikin on aika jättänyt jo viisikymmentä vuotta sitten. Hänen perujaan minulla oli Sant Paulia. kukkanen, kaunis yksinkertainen sinikukkainen kasvi, joka uusiutui aina lehdestä. Lopulta sen voimat ehtyivät ja jouduin heittämään sen pois muutama vuosi sitten. Vieläkin tunnen haikeutta. Oli kuin kosketus menneeseen olisi lopulta kokonaan katkennut.
        Kamalaa, kuinka tässä rupesin tunnelmoimaan!
        Nyt lauantaihommiin äkkiä!


      • Makriina2 kirjoitti:

        Eihän hämäläisten ja karjalaisten yhteensopivaisuudesta mitään vikaa löydy! Mutta on meillä monella tilanne, että joudumme liittymään avioliiton sitein savolaiseen sukukuntaan. Siihenkin hämäläinen tottuu, ainakin, jos on vähän pohjalaista verta suonissa lisukkeena. Kyllä itse muistan, kun yritin keskustella suvun patriarkan kanssa ja aiheutin kaiken aikaa hämmennystä, kun vastailin väärin hänen kysymyksiinsä Nehän olivat tuollaisia savonmuan mallia: "Notta, eipä taeja tämä tyttö teälla kauan viihtyä, kun .. ... " jaarittelua hampaattomalla suulla, eikä nuorikko ymmärtänyt sanaakaan, vastata piti. No kun ensimmäisenä sanan oli tuo "eihän", niin vastasin. "En tietenkään".
        Voe tokkkiisa. Hyvin kuitenkin toimeen tultiin, ja patriarkka tarjosi minulle kahvikupissa Hoffmannin tippoja ystävyyden kunniaksi. Toinen sukuun naitu oli siitä minulle käärmeissään, sillä ei hänelle moista kunniaa oltu suotu.
        Karjalainen anoppini kertoi, että kun hän kaupunkilaisena meni vierailulle savolaisen anoppinsa huusholliin, ja anopille selvisi, etteivät navettatyöt olleet tuttuja miniälle, niin hän sanoi kiivastuneena: "Naimisiin olet pyrkinyt, vaikka et osaa edes lehmää lypsää!" - Kyllä se karjalaisuus kuitenkin silotti naisten välit, niin että ystäviksi tulivat, vaikka navetta pysyikin vieraana.
        Ne ovat kaukaisia aikoja. Anopistanikin on aika jättänyt jo viisikymmentä vuotta sitten. Hänen perujaan minulla oli Sant Paulia. kukkanen, kaunis yksinkertainen sinikukkainen kasvi, joka uusiutui aina lehdestä. Lopulta sen voimat ehtyivät ja jouduin heittämään sen pois muutama vuosi sitten. Vieläkin tunnen haikeutta. Oli kuin kosketus menneeseen olisi lopulta kokonaan katkennut.
        Kamalaa, kuinka tässä rupesin tunnelmoimaan!
        Nyt lauantaihommiin äkkiä!

        Kiitos Makriina kirjoituksestasi ja olen samaamieltä useimmiten kirjoittamisesi kanssa ja nyt etenkin.

        Olisi niin paljon jutunjuurta kanssasi, mutta varon täällä niistä kirjoittamaan.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Kiitos Makriina kirjoituksestasi ja olen samaamieltä useimmiten kirjoittamisesi kanssa ja nyt etenkin.

        Olisi niin paljon jutunjuurta kanssasi, mutta varon täällä niistä kirjoittamaan.

        Kiitos kiittämästä., Kristiina.
        Lukijat ymmärtänevät, että mielipiteeni eri heimoistamme on huumorilla luettava. Olemme kaikki omanlaatuisiamme, eikä siihen vaikuta maakunnat, joissa olemme sattuneet syntymään, eikä murrealueet, joiden kieleen olemme tottuneet.
        Skillan varmaankaan ei pahastunut, kyllä muistin, että Savonmualta olet kotoisin ja siellä vaikutat. :)


      • Makriina2 kirjoitti:

        Eihän hämäläisten ja karjalaisten yhteensopivaisuudesta mitään vikaa löydy! Mutta on meillä monella tilanne, että joudumme liittymään avioliiton sitein savolaiseen sukukuntaan. Siihenkin hämäläinen tottuu, ainakin, jos on vähän pohjalaista verta suonissa lisukkeena. Kyllä itse muistan, kun yritin keskustella suvun patriarkan kanssa ja aiheutin kaiken aikaa hämmennystä, kun vastailin väärin hänen kysymyksiinsä Nehän olivat tuollaisia savonmuan mallia: "Notta, eipä taeja tämä tyttö teälla kauan viihtyä, kun .. ... " jaarittelua hampaattomalla suulla, eikä nuorikko ymmärtänyt sanaakaan, vastata piti. No kun ensimmäisenä sanan oli tuo "eihän", niin vastasin. "En tietenkään".
        Voe tokkkiisa. Hyvin kuitenkin toimeen tultiin, ja patriarkka tarjosi minulle kahvikupissa Hoffmannin tippoja ystävyyden kunniaksi. Toinen sukuun naitu oli siitä minulle käärmeissään, sillä ei hänelle moista kunniaa oltu suotu.
        Karjalainen anoppini kertoi, että kun hän kaupunkilaisena meni vierailulle savolaisen anoppinsa huusholliin, ja anopille selvisi, etteivät navettatyöt olleet tuttuja miniälle, niin hän sanoi kiivastuneena: "Naimisiin olet pyrkinyt, vaikka et osaa edes lehmää lypsää!" - Kyllä se karjalaisuus kuitenkin silotti naisten välit, niin että ystäviksi tulivat, vaikka navetta pysyikin vieraana.
        Ne ovat kaukaisia aikoja. Anopistanikin on aika jättänyt jo viisikymmentä vuotta sitten. Hänen perujaan minulla oli Sant Paulia. kukkanen, kaunis yksinkertainen sinikukkainen kasvi, joka uusiutui aina lehdestä. Lopulta sen voimat ehtyivät ja jouduin heittämään sen pois muutama vuosi sitten. Vieläkin tunnen haikeutta. Oli kuin kosketus menneeseen olisi lopulta kokonaan katkennut.
        Kamalaa, kuinka tässä rupesin tunnelmoimaan!
        Nyt lauantaihommiin äkkiä!

        Oikein nauratti tuo kuvauksesi, niin elävää kerrontaa.
        Uskon, että olet pärjännyt missä vaan.
        Olin tuossa juuri ostoksilla, naamari päällä.
        Aamupäivällä miniä lähetti kissavideon. Pentu lavuaarissa vuotavan hanan alla hörppi vettä ja vettä roiskui pitkin päätä ja tassuja, ei yhtään vettä pelännyt, toinen kissa katseli lattialta.
        Tuo minun kissani, kesällä se kyllä juo järvestä ja kun olen veneellä, niin istuu rannalla tai laiturilla odottamassa, muttei mene veteen.
        Toisestakin paikasta soitettiin että pari kiloa olisi hirvenlihaa varattu. Poika hakee sen ja saa pitää, mulla on veljelle ja itselle.
        Perussuomalaisista juttua ollut.
        En ihan kovin jyrkästi suhtaudu, olisi hyvä nähdä mitä tapahtuisi nykyisten persujen ollessa hallituksessa. Sittenpä se saataisiin tietää.
        Voisi olla, että jos/kun näkemyserot ovat kovin suuret, kompromissit eivät onnistu. Silloin aina joku lähtee.
        Toisaalta onhan heitä ympäri maata kuntien johtavissa elimissä.
        Kaikkia kunnia nykyiselle hallitukselle, ei tämä nykyinen taival helppoa ole ollut.
        Eivätkä varmaan aloittaessaan tienneet mihin koitokseen joutuvat.


    • Siis tarkoitat SkillaNia, joka mielestäni on Varkaudessa, et minua, koska olen syntyisin se Rääkkylän rustokorva ja sittemmin Kiteen kirkon polttaja, mitä nyt tuli mieleeni noista sanonoista.

      Itse muutin jo Hesaa nuorena tätini ansiosta, jossa kävin rippikouluni ja kaikki muut opintoni.

      Miehenikin tapasin kouluni "bileissä", joka olikin kotikyläni poitsu ja hänen kansaan elimme , kunnes hän kuoli, joka mukamas joutikin "pois kuleksimasta"??

      Toisaalta on taas muisto siitä, kun lapsuuskodissani oli näitä evakota ja sinne tuli sitten myös tämä samainen poika vierailulle ja hänellä oli mielestäni erikoinen nimi ja hän kiikutteli minua ja oli niin ihana!?

      Paljon oli virrannut vettä , kunnes tapasimme uudestaan, mutta sitten "virtamme" kohtasivat ja yhteinen koti rakennettiin, jopa kaksi lasta ja omakotitalo tuonne Espooseen.

      • Anonyymi

        Loppulauseeni oli juu SkillaNille, kun tiedän hänet savolaiseksi. Sinulle lähetin kiitokset. Äkkiä kun kirjoittaa, eivät lukijat aina tajua, mitä olen tarkoittanut.
        Sinun kokemuksesi eri heimolaisista tämän minunkin ajatusketjuni herätti. Kaikille hyville hengille kiitokset siitä, että suomalaiset eivät koe tarpeelliseksi huolehtia heimonsa puhtaudesta, vaan saavat sekoittautua keskenään kansaksi, joka ei vähästä hätkähdä, kuten nyt tämä korona, joka vain eristää meidät toisistamme kahden metrin päähän. Ennen koronaa reviirimme oli noin metrin, nyt se siis kaksinkertaistui. Saa nähdä, säilyykö metriluku koronan jälkeenkin.
        Kaikille hyvää lauantaita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loppulauseeni oli juu SkillaNille, kun tiedän hänet savolaiseksi. Sinulle lähetin kiitokset. Äkkiä kun kirjoittaa, eivät lukijat aina tajua, mitä olen tarkoittanut.
        Sinun kokemuksesi eri heimolaisista tämän minunkin ajatusketjuni herätti. Kaikille hyville hengille kiitokset siitä, että suomalaiset eivät koe tarpeelliseksi huolehtia heimonsa puhtaudesta, vaan saavat sekoittautua keskenään kansaksi, joka ei vähästä hätkähdä, kuten nyt tämä korona, joka vain eristää meidät toisistamme kahden metrin päähän. Ennen koronaa reviirimme oli noin metrin, nyt se siis kaksinkertaistui. Saa nähdä, säilyykö metriluku koronan jälkeenkin.
        Kaikille hyvää lauantaita!

        No, se kirjautuminen onkin taas pudonnut pois. Makr. tässä mietiskeli.


      • Anonyymi

        Ei kai kukaan voi olla niin törkeän siivoton, että toisen kuolemasta noin toteaa, että jouti pois kuleksimasta!!??


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, se kirjautuminen onkin taas pudonnut pois. Makr. tässä mietiskeli.

        Hyvää iltaa Noja-tuoliväelle 😊
        pitkäänpä menikin ennen kuin ehdin käväisemään Green tee mukini kanssa.
        Suotta näin myöhään kahvia viitsii, tykkään tämänkin teen mausta.

        Kaikenlaista muuta (asennusta) pitää joulupuuhien lisäksi, pah
        Tuo kursorini , siis suurensin (että näen) hieman nuolikohdistinta, ja sen ohut kärki jos ylittää reunan heh ei osu tarkentamatta palloon 😊))
        🔴 🟡 🟢
        Ai että katson kohta mielelläni Avara Luonto ohj. Guinealahden saaren apinalajista. Melko myöhään Portugalilaisten löytäminä saadaan tutustua niiden perhe-elämään tänään .

        Hyvin jos kuvaukset onnistuu, voi tulos olla tosi mukavaa katsottavaa.

        On paras parkeeraa nyt tv-tuoliin loppuillaksi, mitään tähdellistä ei syömisen lisäksi pitäisi olla.

        🎵 Kolme kelloa kun illoin
        ilta rauhan mieleen tuo

        🎵 terveiseni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai kukaan voi olla niin törkeän siivoton, että toisen kuolemasta noin toteaa, että jouti pois kuleksimasta!!??

        Voi ja törkäämpääkin jatkuvasti 70 plussassa.


    • Lauantai-iltaa@ Se on saunailta, Belgraviaa ja suomilovea. Tänään sain vahvistuksen, että jouluruokia on syytä alkaa suunnittelemaan. Luulin jo pääseväni helpolla, mutta jälkikasvu saapuu korpeen. Mietinkin josko toteuttaisin unelmani ja järjestäisin aaton vieton mökillä. Siellä on jo lämmöt päällä. Siirtäisin pirtinpöydän keskelle ruokahuonetta kuten entivanhaan kun sakkia oli enempi illanistujaisissa. Ostin isoja lampaantaljajäljitelmiä pirtinpenkkeihin joten nekin luovat oman viehättävän tunnelman kynttilöiden lisäksi. Joulusaunankin vois lämmittää ja uskaliaammat avantoon pulahtaa. No, katotaan, onhan tuota aikaa vielä harkita.

      Siellä mökillähän me kesät talvet nujuttiin kun pojat olivat pieniä ja minä reipasliikkeinen. Eli tuo lie kannustus itselleni kun laiskuus järjestelyjen suhteen iskee päälle.

      Näin alustavasti, hyvää saunailtaa itse kullekin.

      No, katotaan.

      • Anonyymi

        Aika itsekästä tulla korona alueilta riskiryhmään kuuluvan vanhuksen passattavaksi alkeelliselle mökille. Eikö sinun pojilla ole muita kuin sinut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika itsekästä tulla korona alueilta riskiryhmään kuuluvan vanhuksen passattavaksi alkeelliselle mökille. Eikö sinun pojilla ole muita kuin sinut?

        Eikö sinulla ole ketään? Älä kanna huolta minusta, minulla ja kumppanillani on lapsia, jotka välittävät.

        Mökkini on tuossa 6 kilsan päässä ja joulu-saunan ja ruokailun jälkeen palaamme kaupunkiin, tiskit keräämme koriin ja otamme mukaan. Kone pesee ne myöhemmin. Olen hyvä organisoimaan, mutta katsotaan. Ja jos luet tarkkaan mökkijoulunviettosuunnitelmani ei ole loppuun lyöty. Se on haave joka toteutuu tai ei.

        Lapseni ja miniä ovat etätöissä olleet jo lähes koko vuoden. Esikoinen piipahtanut välillä puolityhjässä toimituksessa. Kuopus etäopinnoissa. Liikuvat autolla eivät yleisillä kulkuneuvoilla. Käyttävät maskia ja pesevät käsiään sekä pitävät turvaväleistä huolen.

        Pojillani on myös huolehtiva hyvä isä, mutta asuu kaukana, eikä tule enää korpeen koska hänen kotinsa on myyty ja vanhempansa kuolleet. Ei ole itsekästä huomioida vanhempiaan viettämällä jouluja heidän kanssaan. Ei kai näitä jouluja enää hirveesti jäljellä ole.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Eikö sinulla ole ketään? Älä kanna huolta minusta, minulla ja kumppanillani on lapsia, jotka välittävät.

        Mökkini on tuossa 6 kilsan päässä ja joulu-saunan ja ruokailun jälkeen palaamme kaupunkiin, tiskit keräämme koriin ja otamme mukaan. Kone pesee ne myöhemmin. Olen hyvä organisoimaan, mutta katsotaan. Ja jos luet tarkkaan mökkijoulunviettosuunnitelmani ei ole loppuun lyöty. Se on haave joka toteutuu tai ei.

        Lapseni ja miniä ovat etätöissä olleet jo lähes koko vuoden. Esikoinen piipahtanut välillä puolityhjässä toimituksessa. Kuopus etäopinnoissa. Liikuvat autolla eivät yleisillä kulkuneuvoilla. Käyttävät maskia ja pesevät käsiään sekä pitävät turvaväleistä huolen.

        Pojillani on myös huolehtiva hyvä isä, mutta asuu kaukana, eikä tule enää korpeen koska hänen kotinsa on myyty ja vanhempansa kuolleet. Ei ole itsekästä huomioida vanhempiaan viettämällä jouluja heidän kanssaan. Ei kai näitä jouluja enää hirveesti jäljellä ole.

        Vanhempia voi huomioida muutenkin kuin tulemalla joulun viettoon kaikista asiantuntijoiden varoituksista huolimatta. Tärkeämpää on yhteys arjessa kuin joku juhlan vietto. Minun lapset ei halua vaarantaa henkeäni tulemalla nyt pahimpaan aikaan, ja syynä on rakkaus, halu suojella minua riskiryhmäläistä. Lapsilla on perheensä, olen nyt etänä mukana heidän joulussaan, yleensä olen viettänyt joulua jonkun lapsen perheessä passattuna ilman mitään huolia.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Eikö sinulla ole ketään? Älä kanna huolta minusta, minulla ja kumppanillani on lapsia, jotka välittävät.

        Mökkini on tuossa 6 kilsan päässä ja joulu-saunan ja ruokailun jälkeen palaamme kaupunkiin, tiskit keräämme koriin ja otamme mukaan. Kone pesee ne myöhemmin. Olen hyvä organisoimaan, mutta katsotaan. Ja jos luet tarkkaan mökkijoulunviettosuunnitelmani ei ole loppuun lyöty. Se on haave joka toteutuu tai ei.

        Lapseni ja miniä ovat etätöissä olleet jo lähes koko vuoden. Esikoinen piipahtanut välillä puolityhjässä toimituksessa. Kuopus etäopinnoissa. Liikuvat autolla eivät yleisillä kulkuneuvoilla. Käyttävät maskia ja pesevät käsiään sekä pitävät turvaväleistä huolen.

        Pojillani on myös huolehtiva hyvä isä, mutta asuu kaukana, eikä tule enää korpeen koska hänen kotinsa on myyty ja vanhempansa kuolleet. Ei ole itsekästä huomioida vanhempiaan viettämällä jouluja heidän kanssaan. Ei kai näitä jouluja enää hirveesti jäljellä ole.

        Voi että kun upeaa, että sinun pikku lapsukaiset osaa pestä kätensä!!
        Minun lapset ei vissiin osaa, kun eivät tule jouluksi tänne vaan ovat omissa perheissään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhempia voi huomioida muutenkin kuin tulemalla joulun viettoon kaikista asiantuntijoiden varoituksista huolimatta. Tärkeämpää on yhteys arjessa kuin joku juhlan vietto. Minun lapset ei halua vaarantaa henkeäni tulemalla nyt pahimpaan aikaan, ja syynä on rakkaus, halu suojella minua riskiryhmäläistä. Lapsilla on perheensä, olen nyt etänä mukana heidän joulussaan, yleensä olen viettänyt joulua jonkun lapsen perheessä passattuna ilman mitään huolia.

        Näin taas heh heh, sinähän nyt oletkin niin erinomainen.
        Uskotaan me jo vähemmillä kehumisella, jälkeläisiä myöten! Mene nyt peilin etteen jo ja syynää omia motiivejas!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin taas heh heh, sinähän nyt oletkin niin erinomainen.
        Uskotaan me jo vähemmillä kehumisella, jälkeläisiä myöten! Mene nyt peilin etteen jo ja syynää omia motiivejas!

        Onhan 10 hengen joulutapaamiset sallittuja?
        Mitä varten hönkii pahaa hajuaan jatkuvasti Noja-tuolissa osallistuvalle? Sietäis jo inhan perskärpäsenkin ymmärtävän asettua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan 10 hengen joulutapaamiset sallittuja?
        Mitä varten hönkii pahaa hajuaan jatkuvasti Noja-tuolissa osallistuvalle? Sietäis jo inhan perskärpäsenkin ymmärtävän asettua!

        Laki ei kiellä itseään tai läheistään koronalla tappamasta. Mitatkaa nyt läheistenne rakkautta kuin venäläisessä ruletissa. Palkintona Vuoden Mutsi titteli, jonka keski ikäiset pojat tarvii lapsuuden joulun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan 10 hengen joulutapaamiset sallittuja?
        Mitä varten hönkii pahaa hajuaan jatkuvasti Noja-tuolissa osallistuvalle? Sietäis jo inhan perskärpäsenkin ymmärtävän asettua!

        Riskiryhmiin kuuluvia ei tuohon 10 henkeen sisälly yhtään. Heitä ovat kaikki 70 täyttäneet. Varsinkaan ei pidä pääkaupunkiseudulta mennä tartuttamaan maakuntiin. Käsien pesu ja etätyö ei suojaa taudilta, jos vaikka kaupassa käyvät. Oireetonkin voi tartuttaa. Outoa että selvät ihmisten suojaksi olevat ohjeet otetaan noin löperösti ja suututaan kun niistä huomautetaan.


    • Anonyymi

      Jos sanotaan että 10 hengen tapaamiset on sallittuja,
      se ei ole kehotus.
      Kehotus on välttää kaikkia mahdollisia tapaamisia.

      • Juu juu, saat pitää käsityksesi D


      • Sunnuntaipäivä aluillaan, kovin synkältä näyttää, vajaa kaksi astetta pakkasen puolella.
        Lucian päivä, varmaan telkkarista voimme seppelepäitä katsella, Seijan päivä onnittelut nimipäiväsankareille.
        Perinne tämäkin ja jouluun ja sen tuloon liittyy, kiva kun on näitä erikoisuuksia, voi ohjelmoida eloaan näidenkin mukaan, kohokohtia arkeen;)
        Selasin ketjua ja kauhistelin miten pitkiä todella viestini onkaan, ei ihme jos joku ärsyyntyy, mutta miten voisinkaan sanomani tai tervehtimiset lyhentää?
        Tiedän ettei antini mitään suurta ole, mutta mukava jos kuitenkin loppuun jaksatte lukea;)

        Nuo vierailut mistä on ollut monta puheenvuoroa ovat mielestäni jokaisen harkittava kohdallaan, aikuisia ja ymmärtäviä olemme, tiedämme senkin, että tauti voi piillä meissä jokaisessa, siksi on syytä varoa ja välttää ohjeissa kiellettyjä tapaamisia.
        Meilläkin täällä taudin pienen leviämisen kohdalla on tapauksia ilmennyt, yksikin voi taudin saada räjähtämään, mutta päätökset tekee jokainen tykönään, syyttelyt tuskin auttaa.

        Talooni missä asun laitetaan uudet vesimittarit ja veden tulo huomenna keskeytyy, hyvin ovat ilmoitelleet, että varautua voi asian tiimoilta tehdä.
        Pientä pohdintaa kuitenkin ja taas kerran huomaa miten hankalaksi voikaan elämä tulla, kun hanasta ei vettä tule.
        Onhan sitä jouluista puuhaa aina esiin tulevaa, ei liioin muuta nyt kaipaisi, hyvin kuitenkin kohdallani kaikki on, ei paniikkia.
        Olisikin aika hassua, jos paniikki iskisi yksineläjälle;)

        Miksipä loukkaantuisin savolaisuudestani, en toki, ihan ylpeänä kannan heimoni taakan, jonka joku on päälle asettanut,)
        En tiedä mitä syytä olisikaan häpeillä, sukupolvien ajan on savolaiset elämänsä kuitanneet, en usko että suuriakaan on muulta suomelta tarvinnut, aivan kuin muissakin heimoissa on ollut.
        Löytyy joka heimosta omat pimeät puolet, mutta minkäs me näihin puitteisiin syntyneet sille mahdamme, eläkäämme vaan sovussa ja rakkaudessa toisiamme kohtaan.
        Löytyy sieltä ruuhkasuomesta savolaisia, kuin muidenkin heimojen edustajia, hyvin ovat pärjänneet.
        Minä en osaani vaihtaisi.

        Eliaana kirjoitit kisoista, teillä taitaa rakkaus kissoihin periintyä, kyllä ne ovatkin niin mukavia (ehkä ei aina) minä myös niistä tykkään ja olen monasti kissan ottamista pohtinut ja kertonut täälläkin.
        Voisi se tilanne muuttua suosiossa perussuomalaisten kohdalla, jos saisivat päätöksiä ja vastuuta kantaa.
        Päättäjien osa ei ole helppoa tänä päivänä, kun etuja vaativat kaikki ja mahdollisuudet rajattu.

        Ynnämuu kerroit ay-aktiivi olleesi, niin olin minä myös, mutta kun kaikki liittyy politiikkaan oli pakko myös kantaa ottaa sillä alueella, tosin en minään kellokkaana kuitenkaan.
        Asioita oli soviteltava monessa asiassa, kun kaikilla tahoilla vaatimuksia esitettiin, itsestään selvää ei ollut, että jokaiselle kohtuudella jako suoritettiin, siinä jokainen omaa kantaansa esiin toi ja tuo edelleen.

        Eihän mukavalta kuulosta, jos Noja-tuolin jutut ympäri pyörii, mutta sitäkään ei voi estää, joillakin halu nolata, mutta emme anna sen vaikuttaa, itse en käy lukemassakaan mitään muuta palstaa, pitäisiköhän?
        Ei nuo mieltä ylennä tämänkään palstan kaikki viestittelyt.

        Tänään menen päiväkahville kälyni luo, vien maistiaisia pikkuleivistä mitä eilen tein, olinkin ahkera eilen suolasin lohen, siivosin, kaupassa juoksin (laahustin) tein ruokia uuniin ja paistoin Hanna-tädin ja vadelma pikkuleivät.
        En tykkää syödä niitä, mutta leipominen on kivaa ja tuliaisiksi voi aina viedä.
        Saunassa olin palaa, kun mittari näytti sataa, kiuas oli pidemmän aikaa konstaillut, nyt korjanneet ja kai jäänyt väärä kelloaika lämmitykseen.
        Ei aurinko Savonmuata ilahduta tänäänkään, joten elellään pilvisessä säässä;)


    • Lucian aamun tervehdys hämärältä lumettomalta tienoolta, nyt kaipaisi totuttua valontuojien kulkuetta. Joulumarkkinoita ei järjestetä, niillä on ollut mukava olla hakemassa tunnelmia, harmittaa myös joulukonserttien peruuttaminen. Lasten perheitä olemme jo viime keväänä ja koko koronasyksyn tavanneet viikottain ulkosalla ja kehitelleet kivaa olopaikkaa terassille. Siellä on lisätuoleja, sinne viedään tapaamisiin kesäkalusteisiin lampaantajat ja shaaleja ja huopia lämmikkeeksi ja entisen säteilylämmittimen lisäksi ostettiin toinen. Valaistu kuusi ja sammaltaideteos laakeassa ruukussa, voi kun pakastaisi, niin saisi jäälyhtyjä- tosin pakasteessa voisi pieniä jäädyttää, myrskylyhdyt valaisevat kauan. Näin siellä viihtyy ja kukin vetää istuimensa tarpeeksi kauas muista. Kesäkeittiö on siinä lähellä, sinne laitetaan avotuli. Kuuma juoma lämmittää, ollaan kuin retkellä. Voisihan sinne riisipuuropadankin laittaa porisemaan.

      Me ollaan päätetty viettää joulunpyhät kahdestaan, kun jälkikasvussa on koululaisia, opiskelija, varusmies, lääkäri ja sairaanhoitaja, joille etätyö ei ole ollut mahdollista ja altistumisen vaaranpaikkoja on monta. Jokaisen elämäntilanne ja on erilainen, tosi ikävältä kuulostaa toinen toisensa syyttely riskien ottamisesta. Ihmisillä on ainakin jo paljon tietoa suojautumisesta ja maskien sekä desien käyttö yleistä, turvavälitkin hoituvat yleensä.

      Heimojen eroista välillä puhkeaa keskustelua, ja hyvinhän nämä yhdistelmät toimivat, meillä savolaisen ja hämäläisen liitto. Emme kovin tyypillisiä heimomme edustajia ole, mieskin avoin ja seurallinen. Onneksi jälkikasvu asuu melko lähellä, voidaan tavata usein. Nyt kun kahdella lapsenlapsella on jo ajokortti, hekin huristelevat isovanhempiaan moikkaamaan. Lasten puolisoiden myötä on tullut paljasjalkaista helsinkiläisyyttä ja suomenruotsalaisuutta.

      Kyllä tämä tästä, hyvää kolmatta adventtisunnuntaita ! Nyt reippaalle lenkille !

      • Anonyymi

        Tuollainen säteilylämmitin on kiva parvekkeellakin. Mulla on infrapunasysteemi ja hyvin tarkenee pitkälle syksyyn istuskella. Vois kokeilla nyt talvellakin.


    • Anonyymi

      Laki ei kiellä olemasta hullu.

      • Anonyymi

        Sitten kun vaaraksi itselleen, voi joutua pakkohoitoon,
        siihen asti saa olla vaaraksi ja haitaksi muille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun vaaraksi itselleen, voi joutua pakkohoitoon,
        siihen asti saa olla vaaraksi ja haitaksi muille.

        Ehkä jotkut on teflonia, ei tartu mitkään pöpöt. Tai sitten on niin viinalla marinoitu, että viiruksetkin kuolee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun vaaraksi itselleen, voi joutua pakkohoitoon,
        siihen asti saa olla vaaraksi ja haitaksi muille.

        Sitä ennen on nolannut itsensä kaikkialla,
        muttei itse tajua.


      • Anonyymi

        Se ilkee haukkua vielä edesmenneet kunnon ihmisetkin, kaikki elävät jo teilattuaan.
        Mikä tauti sillä on?


      • Anonyymi

        Ei niin.
        Se vaan suosittelee!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se ilkee haukkua vielä edesmenneet kunnon ihmisetkin, kaikki elävät jo teilattuaan.
        Mikä tauti sillä on?

        Herttines jee, kun purskahdin nauruun lukiessani 😂 ))¨

        On tää maailma huvittava, kun just katselin engl. pääminstterin Boris Johnsonín kuvaa, ja eikös tuo matki meijän Seitsemää veljestä ! Noo, eihän tuo niin ihme olekaan, jotakin on pääministerinkin alettava kun tuo muinainen Great Kingdom of Britainien ja EU:kin vielä , putosi hyppysistä €😊€ ei edes punnan kuvaa ole tässä uudessa koneessani.

        Nyt alkaakin hämärtää, eikä tuuli pöllytä havupuitakaan hauskasti! Taitaa olla niitä *hämärähyssyn* hetkiä jo puolen tunnin kuluttua tai peräti säkkipimmeetä 😂)) Pian ollaan pimeämme pohjalla, ja huilataan sitten,...

        Kaffeet on taas nautiskeltu, ja virtuaalimatka jatkuu.
        Iloiset terveiset kaikille 🍎 🍮🥨🍿


      • sinisiru kirjoitti:

        Herttines jee, kun purskahdin nauruun lukiessani 😂 ))¨

        On tää maailma huvittava, kun just katselin engl. pääminstterin Boris Johnsonín kuvaa, ja eikös tuo matki meijän Seitsemää veljestä ! Noo, eihän tuo niin ihme olekaan, jotakin on pääministerinkin alettava kun tuo muinainen Great Kingdom of Britainien ja EU:kin vielä , putosi hyppysistä €😊€ ei edes punnan kuvaa ole tässä uudessa koneessani.

        Nyt alkaakin hämärtää, eikä tuuli pöllytä havupuitakaan hauskasti! Taitaa olla niitä *hämärähyssyn* hetkiä jo puolen tunnin kuluttua tai peräti säkkipimmeetä 😂)) Pian ollaan pimeämme pohjalla, ja huilataan sitten,...

        Kaffeet on taas nautiskeltu, ja virtuaalimatka jatkuu.
        Iloiset terveiset kaikille 🍎 🍮🥨🍿

        Kolmatta adventtisunnuntaita Korvesta.@

        Näinhän se on, jotta toisen nauru, toisen tyrmistys ja päin vastoin.

        Fysioterapeutin ohjeet ja säännöllinen voimistelu alkaa tuottamaan tulosta. Lisäsin päivittäiseen sauvakävelyyn ryhtiä ja lapaluita treenaavat liikkeet. Nimittäin kuminauhajumpassa on samantyylinen liike. Kyynärpäät koukussa vinosti sivuilla, sauvat samoin etuviistossa kehon sivuilla. Kävely rytmittyy siten, että lapaluut tekevät sulkemis-, avautumisliikettä. Hitsin hyvä olo parin kilsan lenkin jälkeen.

        Joulupukilta olen toivonut sellaista olkapäiden ympärille laitettavaa ryhtitukea. Onhan minulla kolovartaloa tukeva liivi, joka kiertää myös olkapäiden yli, sitä käytän kun teen päivittäisiä kävelylenkkejä, mutta tätä pienempää ryhtitukea voisi käyttää kotona puuhastellessa

        Niin noita toisilta palstoilta tuotuja ja vietyjä kommentteja näyttää ilmestyvän tuon tuosta sinne tänne ja valitusta ja pahaa oloa riittää vaikka lähestymme joulua ja valokin kohta lisääntyy. Pimeäähän nyt on kun aurinkokaan ei nouse vaan hiukan kajastaa, mutta pihavaloilla ja ledkynttilöillä voi luoda lämmittävää tunnelmaa kaiken kurjuuden keskelle ; ))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ilkee haukkua vielä edesmenneet kunnon ihmisetkin, kaikki elävät jo teilattuaan.
        Mikä tauti sillä on?

        Sitä ennen on nolannut itsensä kaikkialla,
        muttei itse tajua.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kolmatta adventtisunnuntaita Korvesta.@

        Näinhän se on, jotta toisen nauru, toisen tyrmistys ja päin vastoin.

        Fysioterapeutin ohjeet ja säännöllinen voimistelu alkaa tuottamaan tulosta. Lisäsin päivittäiseen sauvakävelyyn ryhtiä ja lapaluita treenaavat liikkeet. Nimittäin kuminauhajumpassa on samantyylinen liike. Kyynärpäät koukussa vinosti sivuilla, sauvat samoin etuviistossa kehon sivuilla. Kävely rytmittyy siten, että lapaluut tekevät sulkemis-, avautumisliikettä. Hitsin hyvä olo parin kilsan lenkin jälkeen.

        Joulupukilta olen toivonut sellaista olkapäiden ympärille laitettavaa ryhtitukea. Onhan minulla kolovartaloa tukeva liivi, joka kiertää myös olkapäiden yli, sitä käytän kun teen päivittäisiä kävelylenkkejä, mutta tätä pienempää ryhtitukea voisi käyttää kotona puuhastellessa

        Niin noita toisilta palstoilta tuotuja ja vietyjä kommentteja näyttää ilmestyvän tuon tuosta sinne tänne ja valitusta ja pahaa oloa riittää vaikka lähestymme joulua ja valokin kohta lisääntyy. Pimeäähän nyt on kun aurinkokaan ei nouse vaan hiukan kajastaa, mutta pihavaloilla ja ledkynttilöillä voi luoda lämmittävää tunnelmaa kaiken kurjuuden keskelle ; ))

        Kyllä se sinun hygieniahaalari herjaus oli tällä 80 palstalla ihan äskettäin. Onhan se sinulle vähän kiusallista, kun nojatuolin väen tietoon tulee mitä muissa ketjuissa päästelet koneeltasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se sinun hygieniahaalari herjaus oli tällä 80 palstalla ihan äskettäin. Onhan se sinulle vähän kiusallista, kun nojatuolin väen tietoon tulee mitä muissa ketjuissa päästelet koneeltasi.

        Pyydä pukilta hygieniahaalarit, tunnut tykästyneen niihin, minä toivoin ryhtitukea.
        ; )) Jos tunnet kiusaantuneesi kirjoituksistani, eihän se ole minun ongelma.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Pyydä pukilta hygieniahaalarit, tunnut tykästyneen niihin, minä toivoin ryhtitukea.
        ; )) Jos tunnet kiusaantuneesi kirjoituksistani, eihän se ole minun ongelma.

        Eipä sitä koskaan tiedä kuinka käy. Voi joutua ryhtitukiliivin jälkeen pukeutumaan hygieniahaalareihin. Pilkka voi osua omaan nilkkaan. Kantsii harkita mitä tänne palstalle suoltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sitä koskaan tiedä kuinka käy. Voi joutua ryhtitukiliivin jälkeen pukeutumaan hygieniahaalareihin. Pilkka voi osua omaan nilkkaan. Kantsii harkita mitä tänne palstalle suoltaa.

        Nämä tukiliivit on kuin tehtyjä kivien pyörittelyyn ja kiljutonkan raahaamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä tukiliivit on kuin tehtyjä kivien pyörittelyyn ja kiljutonkan raahaamiseen.

        Jos ne auttais myös henkisen ryhdin saantiin, mutta taitaa olla myöhäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä tukiliivit on kuin tehtyjä kivien pyörittelyyn ja kiljutonkan raahaamiseen.

        Ja sitäpaitsi olen kaikkien muitten yläpuolella.
        Hya B.


    • Anonyymi

      Oma tyhmyys vie ihmisen harhaan, mutta silti hän on katkera Herralle

      • Anonyymi

        Paha ihminen ei erota oikeaa väärästä.


    • Hyvää viikonalkua ja viimeistä täyttä viikkoa ennen joulua, ehkä ei kuitenkaan maailman loppu vielä jouluunkaan tule;)
      Vähän sitä se tämä korona aika enteilee, kun taudin kulkua seuraa, samankaltaista on tämä jouluhysteriakin minun kaltaisten ihmisten joukossa;)
      No pian se on joulu ohi, toivottavasti uuteen vuoteen vähän mukavamman näköiset ennusteet tulee.

      Ramoonan jouluvieton suunnitelmat kyllä mukavan joulun tuo ja nuo lämmittäjät kuisteilla ja parvekkeilla on oivat, minullakin olisi mahdollisuus hankkia, mutta on jäänyt, istun vain keväisin enemmän parvekkeella ja aurinko jo lämmittää.
      Tuleehan se joulu ja sen tunnelma pienemminkin puuhin, ruoka jo erilaista useassa perheessä.
      Perinteet minulla myös mukana, itse teen, vaikka kaiken valmiinakin saisi, mutta juuri tuo tekeminen ja valmistelu on sitä tunnelman luomista.

      Sinisirun kanssa samaa mieltä tuosta seitsemän veljeksen kampauksesta, todella veljekset mieleen tulee Englannin pääministeristä.
      Kovin kaukana ei tästä tyylistä ole Amerikan lähtevä presidenttikään;)

      Tuo hyvän ryhdin tavoittelu olisi meille kaikille tarpeen, siis ainakin tämän ikäluokan ihmiset meinaa kumaraan viedä.
      Olen itse tarkkaillut askeltamistani ja väkisin se meinaa ryhti kadota.
      Olen vakaasti sitä mieltä, että joka aamuinen voimistelu ja viruttelu tuokio minun kuntoani pitää jonkinlaisessa kunnossa, puoli tuntia jo yli kymmenen vuotta olen sinnitellyt, jaksanut liikkeitä tehdä, kun muistaa aikaisemmat selkävaivani, olen hyvilläni, että nyt olen ilman selvinnyt.
      Joku on sanonut, että liike on lääke, kunpa tuo tepsisi näihin kävelyosiini, mutta kulunutta ei korjaa mikään muu, kuin keinonivelet.


      Näillä hetkillä vedet katkaistaan ja korjausmiehet uutta vesijärjestelmää tulee tekemään, siispä heitä odottamaan ja jätän tällä kertaa tähän.
      Joulumieltä toivon jokaisen jo etsivän ja joutavan sanailun unohtavan, ei siinä jää hyvä mieli kenellekään, siis hymyillen viestejä laittamaa;)

      • Anonyymi

        Hyvää iltapäivää!
        Taitaa olla vuoden pimeimmät hetket nyt. Olkoon vaan, näkyypähän nuo led-valot kauniimmin. Ketju on jo pitkä, saas nähdä saanko tämän esille.

        Puhuitte tuosta ryhdistä, niin kerron minulle koronan olleen hyväksi lonkalle. Eihän sitä kuvattu oltu, lääkäri vain epäili kulumaa. Koronan aikana on tullut pyöräiltyä paljon ja talsittua pehmeillä metsäteillä. Lonkkakipu on hävinnyt. Nyt toivon tasapainon säilyvän, että voin pyöräilyä jatkaa.
        Toinen hyvä asia on, että opin täyttämään tiskikoneen. Pienempi kone vaatii omat kikkansa eikä samanlaisia lautasia kannata peräkkäin latoa, niin jää isommat välit.
        Ettei menis vaan hyviä asioita tuuletellessa, niin kevätkaudella neulomista lapasista puuttui peukalot, kun otin ne valmiiden korista. Olihan niitä useampi pari, mutta ehdin saada pukinkonttiin. En tykkää peukaloiden neulomisista enkä lankojen päättelystä, joten ymmärrän kevään ankeudessa nuo jättäneeni.

        Kävin hautausmaakävelyllä vaihteeksi ja nälkähän tuli. Kalasoppaa on lämmitettävä.

        Voikaahan hyvin!

        brinkkala


    • Anonyymi

      Moukka ei yritäkään ymmärtää. Silti hän tahtoo mielipiteensä julki.

    • Anonyymi

      Väärämielinen ei onnea tavoita.

    • Anonyymi

      "Moukka ei yritäkään ymmärtää.??

      Siis, kuka meistä/heistä? Voisitko hieman tarkentaa?

      Tunnen itseni usein moukaksi, koska en ymmärrä aina näitä toisten kirjoituksia, varsinkaan, kun ovat niin lyhyesti kirjoitetut, vaikkakin joskus asiattomasti lausutut. siis "moukan" mielestä.

      Toisaalta, jos kirjoittaa laveammin, silloinhan vasta moukka onkin ja ohjeita tulee, jopa pilkuista ja pisteistä alkaen.

      • Kaikenlaistako nyt pitäis ymmärtää,..eeikä mitä, paras vaan porhaltaa ohi turhien purkausten. Eihän ne mitään loppupeleissä kuitenkaan merkkaa!

        Eilen olin videojuttusilla it miniäni kanssa, ja minultakin purkui perisuom. kirosana: että perkele !
        Mitä miniä kun nauroi, ja toisti corona hänkin.

        Täällä innostuin illalla vielä kiillottamaan hellasomisteita, lasikupuja, tsaikkakannuja, puhtaan punaisen Dalaheppani, ja morttelinkin.

        Melko korkeat kynttilänjalat on vielä seuraavina, jos viitsin jynssätä tiskaamisen sijaan.
        Vaikka hohtaahan nuo kiillotetut
        niin lämpöä nyt, käsiin jäi vaan ikävä messinginhaju,..kun hömppä en muistanut suojata kertakäyttökäsineillä, vaikka aski oli työpöydällä 😅

        Onneks pysyy tehty työ pitkälle seuraavaan kertaan,..
        Jaa a puoleenpäivään on kellokin sihtaamassa, ja tää menee lämmittämään tomaattikeittoa whit mascarbone,...pahvipurkki on pakkauksena näköjään, hyvä!


    • Anonyymi

      Vain moukka loukkaa vainajiakin.

    • Anonyymi

      Onpa lapselliseksi muuttunut nämä Noja-tuolit. Syy ei tietenkään ole aloittajassa vaan näisä kiusaajissa. Kiusallista luettavaa, joten parempi pysyäkin poissa.

      • Anonyymi

        Pitäkää se kiusaaja Nojatuolissa, niin saatte olla muilta rauhassa.


    • Nyt nojatuoleihimme on istahtanut moukka. Moni meistä miettii, onko hän vanha nojatuolilainen, vai uusi tulokas. Esittelyä kaivataan.
      Katsoin oikein netin sivistyssanakirjasta moukan määritelmän. Sille on erilaisia synonyymejä, joita voidaan käyttää myös tässä keskinäisessä viestinnässämme:

      "Kiusaaja, kovanaama, huligaani, häirikkö, öykkäri, rähinöitsijä, roisto, kelmi, koulukiusaaja, rettelöijä, tappelupukari, sika, konna, retale, koira, pelle, sotilas."

      Me, jotka emme lue rivien välistä, vaan proosallisesti vain sana sanalta kirjoitetun tekstin, saamme hiukan tukea näistä apusanoista.
      Palstan kiinnostavuus lisääntyy, kun yhden lauseen kirjoittajat oppivat käyttämään hiukan monipuolisempia sanontoja.

      Joko ollaan joulusiivouksen tunnelmissa? Pitäisi varmaan, ainakin meidän, jotka vietämme joulumme komerossa. Se on nyt siivottava ja pölyt pyyhittävä. Ihan uutisissa Rönkä asian mainitsi.

      • Keskipäivää korvesta@

        Siisirkku lounaalla ja minä juuri aamiaista nautin. Riisipuroa marjoilla ja graavsuolaleivän söin kahvin kera Korven Sanomia lukien.

        Olen toki jotain jo aikaseksikin saanut. Ulkona pation narulla roikkuu pestyt lakanat ja kone pyörittää käyttövaatepyykkiä.

        Näitähän riittää joille muut ovat moukkia, mutta en oikein ymmärrä kuinka hyvänä ihmisenä itseään pitää henkilö, joka koko aikainen tehtävä on loukkaaminen.

        Väärämielisen ymmärrän sen tarkoittaa, että on erimieltä ja sanojan mielestä väärässä.

        Huvittavaakin saan lukea. Jos kerron, että tein tontuille jouluoven, niin olen pilannut kommentillani joulunaiheisen ketjun.

        Onhan tuolla jouluruokaketjusskin minulle osoitettu kommentti, että ei ketjun tarkoitus ole keskustella jouluruuista.

        No olen jo tottunut typeriin möläytyksiin, enkä ota niitä vakavasti. Ongelmansa itse kullakin.

        No, päivän puuhiin. Kun pyykit on pesty, haen autoni ja ajelen mökille. Pitää suunnitella jouluaaton viettoa. Tietty yksi este perhe kokoontumisellemme on jos uudenmaan rajat suljetaan, unohdan mökkijoulun.

        Huomenna on sitten silmälääkärin syyni. Luin juuri ohjeistuksia tulevaan leikkaukseen. Riskitekijöitä on, mutta niihin en kompastu kuten en myöskään koronarokotteen salaliittoteorioihin.

        Etiäpäin sano...😊


    • Anonyymi

      Se oli hauska Matin loppukevennys:
      Komeroita ei tarvitse siivota jouluksi, jos ei aio viettää joulua niissä.

      • Ei pysty viettämään joulua komerossa. Meillä on komerot täynnä monen
        vuosikymmenen aikana kerääntynyttä romua ja rytkyä:) Täytyy vaan
        sopeutua entiseen malliin elelemään.
        Paljonpa Makriina löysi "moukan" nimitykseen liittyvää aineistoa. Aivan
        hyvä tietää, jos sattuu tarvitsemaan. Tämä` kelmi` on pikkusen muuttanut
        vatkutustaan narsistiksi. Saisi lopettaa turhan urputuksensa :(( Ei mitään
        järkeä moisessa.
        Eilen sijoitin aikatauluuni ajan käydä Noja-tuolissa. Eihän siitä mitään
        tullut, tympeä oli tilanne. Niinpä katsastin tv-ohjelmaa ja siellä oli "Kettu"
        tulossa. Sen parissa meni uutisiin asti ja sitten pötkälleen:)
        Hyvää, vähän entistä parempaa viihtyvyyttä Noja-tuoliin toivon!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Ei pysty viettämään joulua komerossa. Meillä on komerot täynnä monen
        vuosikymmenen aikana kerääntynyttä romua ja rytkyä:) Täytyy vaan
        sopeutua entiseen malliin elelemään.
        Paljonpa Makriina löysi "moukan" nimitykseen liittyvää aineistoa. Aivan
        hyvä tietää, jos sattuu tarvitsemaan. Tämä` kelmi` on pikkusen muuttanut
        vatkutustaan narsistiksi. Saisi lopettaa turhan urputuksensa :(( Ei mitään
        järkeä moisessa.
        Eilen sijoitin aikatauluuni ajan käydä Noja-tuolissa. Eihän siitä mitään
        tullut, tympeä oli tilanne. Niinpä katsastin tv-ohjelmaa ja siellä oli "Kettu"
        tulossa. Sen parissa meni uutisiin asti ja sitten pötkälleen:)
        Hyvää, vähän entistä parempaa viihtyvyyttä Noja-tuoliin toivon!

        Netistä poimin sivistyssanakirjan kohdalta. :)


    • Anonyymi

      "Narsisti ei koe koskaan olevansa väärässä"
      otsikoi Kirkko ja kaupunki-lehti 22.1.2016
      Lehti jatkaa:
      Narsisti ei ole koskaan väärässä, hän löytää vikoja ainoastaan muista.
      Narsisti voi joskus edetä uransa huipulle,
      mutta on kanssaihmisenä täysin sietämätön.

    • Anonyymi

      Narsisti ei ymmärrä väärän ja "väärän" eroa, eikä haluakaan ymmärtää,
      tai ei ole ymmärtävinään....
      ettei joudu myöntämään itselleen, että tekisi väärin kiusatessaan muita.

    • Anonyymi

      Paha ihminen ei erota oikeaa väärästä,
      joka Herraa etsii löytää oikean.

      • Anonyymi

        Herra rankaisee sortajaa.


    • Anonyymi

      Nyt kuulkaa komerossa vietetään tosi hieno joulu, kun siivosin parikin alakomeroa, ja sitten valkkasin kaikki keittiökoneiden ohjekirjat, jotka olen säästänyt yläkaappiin. Minulla on varmasti tämän porukan vanhin sähkövatkain. Laskeskelin, että se on yli 50 v, ikäinen, ja aina se vaan vatkaa taikinat. Merkiltään Vorwerk, saksalainen masiina. Ennen muinoin ne tehtiin kestämään.
      Onhan minulla ollut, ja on, nuorempiakin vatkaimia, mutta tämä on ainoa, joka tekee pullataikinan ihmiskäden koskematta valmiiksi asti.
      Inventaario jatkuu. Nyt otan käsittelyyn keittiön. Sen pitää kiiltämän, jos vaikka joku armelias omaiseni tulisi tekemään jotain ihanaa joulupöytään poikani apulaiseksi. Ei tarvitse mummun olla nolo, jos joku tempaisee sen kuuluisan komeron oven auki.
      Kirjautuminen on taas pudonnut pois päältä. Huoh.
      Mkr.

      • Vanha on toimiva sähkövatkain täälläkin. Saimme sen häälahjaksi 1967 vuonna. Nimeltään Kenwood.
        Tuo aikaisempi kommenttisi, jossa kerroit katsoneesi moukan määritelmän sai minut nauruun purskahtamaan sitä lukiessani.
        Sikakin oli luettelossa, no se sopii hyvin näin joulun alla.
        Pimeää on ulkona, vain pari-kolme astetta pakkasta ja tyyntä, että ihan hyvä oli lenkki-ilma.
        Joululahjat väelle on tullut ostettua ja paketoitua.


      • Eliaana kirjoitti:

        Vanha on toimiva sähkövatkain täälläkin. Saimme sen häälahjaksi 1967 vuonna. Nimeltään Kenwood.
        Tuo aikaisempi kommenttisi, jossa kerroit katsoneesi moukan määritelmän sai minut nauruun purskahtamaan sitä lukiessani.
        Sikakin oli luettelossa, no se sopii hyvin näin joulun alla.
        Pimeää on ulkona, vain pari-kolme astetta pakkasta ja tyyntä, että ihan hyvä oli lenkki-ilma.
        Joululahjat väelle on tullut ostettua ja paketoitua.

        No on se vatkain sinullakin ikääntynyt, Silti toimii. Minulla oli pölynimuri, jossa syttyi "ajovalot". Kun ne sammuivat, luulin, että sen päivät ovat luetut, ostin uuden. Veli oli ilman imuria, ja annoin sen hänelle siksi aikaa kunnes ostaa oman. Nyt se on kolmannessa perheessä, aina vain toimii nikottelematta. Mietin, että kyllä senkin ikä lähentelee 40 vuotta. Mutta ei sitä ikä tunnu painavan.


    • Anonyymi

      Oikeudenmukaisuus kuuluu kristinuskoon.

    • Anonyymi

      Väärämielinen ei onnea tavoita, kieroilijan kohtaa perikato.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe