Mitä liikkuu päässä vai liikkuukko mitään

Anonyymi

Mikä vaivaa näitä nuoria ja vanhojakin autoilijoita kun tuolla syrjäteillä pitää ohitella henkensä uhalla vaikka näkyväisyyttä ei ole lainkaan. Muutama itsemurhaohitus on sattunut tässä viime päivinä näkökenttään. Mäennyppylällä jossa näkyväisyyttä ei ole kuin parikymmentä metriä niin eikös vaan joku löysäpää paina ohi. Aina ei voi ajatelle että eihän tässä eilenkään ketään vastaan tullut. Itse kyllä vaistomaisesti hiljentää vauhtia siinä tilanteessa ja jos siinä mäennyppylällä paukahtaa vastaantulijan kanssa niin ei samaan kasaan itse joudu. Kojelautakameraan tallentuu näitä loistokkaita suorituksia harva se päivä. Onkohan autokouluissa enää lainkaan opetusta vai meneekö kirjekurssimeiningillä nekin? Masentaa niin pirusti tämä löysäpäisyys. Eihan siinä jos oma henki luiskahtaa, mutta kun se viaton vastaantulijakin on vaarassa. Kunnon "oppitunti" olisi paikallaan näille löysäpäille.

8

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voisiko muka mersu körötellä sataa metriä fiiatin perässä?! Se asenne, asenne ja taas asenne. Asenne, "tottumus on toinen luonto" ja hulvattoman heikko muisti - tuossa ne kolme kovaa jotka liikenteessäkin jyllää. Ainahan se on ollut noin, robottiautoja odotellessa ei auta muu kuin siunata liikenteeseen lähtiessä ja muistaa veljeä testamentissa.

      • Anonyymi

        Minua ei mersun ohittelut haittaa, antaa mennä ohi vaan. Lähinnä naurattaa kun pitää niillä saksalaisilla sätöksillä päteä. Mamman pikku taaperot luulevat, että alistavat ohitettavan ja olevat muka voittajia. Ainoa asia mikä minua potuttaa noissa ohituksissa on se öljynkäryn lemu, mikä aina tulee noista saksalaisista pirsseistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minua ei mersun ohittelut haittaa, antaa mennä ohi vaan. Lähinnä naurattaa kun pitää niillä saksalaisilla sätöksillä päteä. Mamman pikku taaperot luulevat, että alistavat ohitettavan ja olevat muka voittajia. Ainoa asia mikä minua potuttaa noissa ohituksissa on se öljynkäryn lemu, mikä aina tulee noista saksalaisista pirsseistä.

        Niin, pääasia juurikin on tuo, ettei itse provosoidu.


    • Anonyymi

      Muistanpa, kun olin itse ensimmäistä vuotta ajamassa auton ratissa. Oli talven ensimmäisiä tosi liukkaita kelejä. Huomasin kaukaa Sissipoluntien risteyksessä vanhemman naishenkilön seisoskelemassa ja ilmeisesti odottamassa edelläni menevän auton ohimenoa että pääsee ylittämään Pogostantien. Mutta minä ajoin vain kolmekymmnentä metriä edellä ajavan perässä samaa vauhtia ajatuksella, että nainen varmaan odottaa myös minun menevän ohi. Mutta eikös tuo lähtenytkin ylittämään heti auton ohimenon jälkeen tietä ja jäykistyi tyystin keskelle ajorataa kun huomasi autoni tulevan suoraa kohti. Ellei huomiokykyni olisi ollut vielä nuoren ajajan terästetyssä kunnossa, törmäys olisi ollut väistämätön. Onneksi en erehtynyt jarruttelemaan ja ehdin kääntää autoni vastaantulevan kaistalle väistääkseni turvallisesti. Onni onnettomuudessa oli, ettei vastaantulokaistalla ollut tuolloin auto tulossa vastaan. Kyllä siinä sydän pompahti ja melkoinen trauma jäi nuoren miehen mieleen. Vielä nytkin välistä puistattaa! Ilmeisesti tuo nainen ei nähnyt tilanteessa muuta kuin ensimmäisen auton ja ajatukset muualla lähti ylittämään tietä. Minähän siinä olisin syyn saanut, jos pahemmin olisi käynyt.

      • Anonyymi

        Siispä, mitä me tuosta opimme? Ettei ihminen ole robotti. Tuhansine huoline ja murheinemme me tänäänkin liikenteessä tallustamme.

        Meillä autokoulussa opettaja pyhitti kokonaisen tunnin aiheelle auto ja alkoholi liikenteessä, ja kysyi meiltä oppilailta, mitä ajatuksia tuo asia meissä herättää. Itse viittasin juuri tuohon seikkaan, että moni on jo valmiiksi huolten ja murheen täyttämiä liikenteeseen lähtiessä, että kiusaus langeta alkoholiin turruttaakseen mielensä, käy monille ylivoimaiseksi. Opettaja tietenkin huomautti oikein, että silti meidän pitää noudattaa sääntöjä.

        Mutta kukapa meistä on superihminen? Kuka synnitön heittämään sen ensimmäisen kiven? Siispä pieni armeliaisuus ei olisi pahitteeksi kun toinen toisiamme tuomitsemme. Vai?


    • Anonyymi

      Kyllä taas asiasta poikettiin. Kaikilla heikot hetket liikenteessä ja virheitä sattuu.
      Tällainen tahallinen toisten henkien vaarantaminen ei mene kyllä millään jakeluun.
      Samat henkilöt harrastavat näitä kamikaze-nyppyläohituksia jatkuvasti ja oikeassa jalassa rautakenkä joka ei tunne tilannetajua liikenteessä joten ei mene inhimillisyyden piikkiin nämä vaan silkan piittaamattomuuden. Tällaisen puolustelu loppuisi varmaankin kuin seinään jos oma omaisesti kuolisi tai vammautuisi yleisen välinpitämättömän käytöksen takia. Automerkillä ei ole myöskään mitään merkitystä.
      Monta kertaa ohitettava on kuorma-auto tai rekka ja näkyväisyys entistäkin heikompi ja parin sekunnin odottelulla näen nyppylän takaa voi aueta reilu suora ohitukseen.

      • Anonyymi

        Kyllä se niin piittaamattomuus sapettaa että…! Miten monen monet kerrat olen ärräpäitä päästellyt kun – vaikka jalka on jo melkein konepellin puolella, niin silti vaan ängetään viimeisillä hevosvoimillaan autoni eteen hidastamaan menoa!! Puskuri puskurissa sitten loppumatka. Että ei varmaan olis montaa sekunttia ennen meikäläistä perillä, jos sama matka – näin olen sen muutamat illat asiaa funtsinut. Että ei se bemarimies ole päässyt liikoja revittelemään! jumakautta! Luuleeko hän olevansa ties mikäkin herra ja hidalgo


    • Anonyymi

      Jos ajelee talvella joensuu ilomantsi väliä 80km/h niin satavarmasti kaikki menee ohi että hujahtaa! Parhaillaan tukkirekat pimeässä sohjossa vähän ennen kylää tekee ohituksia,mitähän päässä liikkuu ammattikuskeillakin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe