Kirjasto foorumiin on riski.

Anonyymi

Jämsässä on hyvin herkkiä kaupungin työntekijöitä jo neljä rakennusta on hylätty siksi, halutaanko nyt viides, kun valtuuston päätöksen vastaisesti yritetään kirjastoa Foorumiin. Erityisesti keskusta sitä haluaa, onko keskustan varavaltuuttu sama kuin IDEAL isännöinti (Fortum)
Atte Porkkala.

26

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Forumistahan varmaan löytyy ilmeisesti taas hometta.
      Olen itse nähnyt, siihen aikaan kun siinä oli S-kauppa, että lattialla oli talvisuojalla ämpäreitä, kun katosta tippui vettä. Onkohan kunnon kuivaukset tehty, en tiedä.

      • Anonyymi

        Kun home kerran saa alkunsa, se leviää rakenteisiin syvälle joka paikkaan ja kasvaessaan voimistuu, levitäkseen entisestään ja jos näin olisi, niin ilmastointi kanavien kautta koko rakenukseen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun home kerran saa alkunsa, se leviää rakenteisiin syvälle joka paikkaan ja kasvaessaan voimistuu, levitäkseen entisestään ja jos näin olisi, niin ilmastointi kanavien kautta koko rakenukseen..

        Paska puhetta, se ei leviä mihkää jos ei joku ruoki sitä, esim . uutta vettä. eiköhän olis jo parempi kattoa kelle se lopputili kuluu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska puhetta, se ei leviä mihkää jos ei joku ruoki sitä, esim . uutta vettä. eiköhän olis jo parempi kattoa kelle se lopputili kuluu.

        Voi sinnuu pöllön poekasta, lujes ny mitä ihan ite out kirjoittanna, tuu sitten kertoo aikaaselle jos sulla jotakin sanottavaa anteeks pyynntös lisäks. ettet eis häpiä.


    • Anonyymi

      Tämä on just tätä jämsäläisyyttä. Valmiita ollaan menemään rakentamaan uudet tilat.

      Miksei foorumia voi hyödyntää kirjastolla?
      Onko se sitten parasta kun jokapaikassa on tyhjiä huoneistoja? Niitä on riittävästi jämsässä jo.

      Jos talossa olisi hometta niin tokkopa sielä olisi ravintolaan ym liikkeitä.

      Onko jossakin todistus että talossa on hometta?

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus. Kannattaisiko työntekijöiden kodit tutkia ensin homeesta ym ym kosteuksista.
        Tämmöiset kirjoittajat. Jotka vaatii uutta, on grynderien palkkaamia. tänä päivänä parempi ilmaus on "Trolli" Ja trollaus. Näin pystytään muuttamaan ja sekoittamaan ihmisten mieliä. Vaikka niillä ei olisi toden kanssa mitään tekemistä.


    • Anonyymi

      Hmm... Vai tämmöisiä kytköksiä.

    • Anonyymi

      Miten Kiinalaisessa Ravintolassa käy päivittäin paljon porukkaa lounaalla? On tuhoon tuomittu talo joittenkin mielestä. Löytyykö hometta? Vakiasiakkaat käy päivästä toiseen, mistä tämä kielii? Palvelu toimii, paikka on siisti, ruoka hyvää. Jaksakaa palvella, kiitos...

    • Anonyymi

      itse en ymmärrä koko kirjastoseikkailua. Jämsällä on loistava kirjasto jämsänkosken puolella. on monessa kerroksessa ja siisti paikka.
      Entäs jos jämsänkosken kaupungintalo jää tyhjilleen niin onpa taas hyvää politiikkaa päättäjiltä. Mitä tilalle vai jääkö sekin tyhjilleen seisomaan kunnes töhritään ja rikotaan pilalle. Forum ei mielestäni sovi ollenkaan kirjaston paikaksi, ja vielä nuorisotila samaan, kirjasto on rauhalliseen luku ja työnteon hetkiin varattu tila, eikä mikään tenavatähtien kännykän näpräyspaikka. Voi sitä meteliä kun nuoriso ravaa ja kahvilassa jaaritellaan muiden asioita. Akuliina olkoon tätä varten.

    • Anonyymi

      Joo, se nyt puuttuisi että tulisi enemmän sitä elämää torin ympärille.. olisihan se pahasta.

    • Anonyymi

      Keilahalli siihen sais tulla

    • Anonyymi

      15 vuoden vuokrasopimuksella maksetaan 3,2 miljoonaa euroa vuokraa. 15 vuoden kuluttua, kun vuokrasopimus umpeutuu on 3,2 miljoonaa maksettu eikä mitään jää käteen. Onko siinä mitään järkeä, tytöt ja pojat, miettikää sitä!
      Ainut järkevä ratkaisu on tässä taloustilanteessa, että ennen kuin saadaan Kaipola -keissi ja mahdollisesti Jämsänkoskikin, johonkin ruotuun, pysytään vaan olemassa olevassa kirjastossa, kaupungin omissa tiloissa, joista ei tarvitse vuokraa maksaa. Ja kun toivottavasti valo näkyy tunnelin päässä, tehdään yläasteen tontille, vaikka vaiheittain, kirjasto, liiketilaa (jos yleensä tarvitaan) jne.

      • Anonyymi

        Juurikin näin. Kirjastolla on nyt hyvä paikka, antaa sen olla siinä. (ja asun Jämsän puolella!!!) Koskelle pääsee autolla, bussilla, pyörällä. Lisäksi kirjastoauto hyvä lisä, tiedän että moni käyttää! Sinne voi myös tehdä varauksia ja noutaa kirjat suoraan autosta ei tarvi edes mennä kirjastoon. Muutaman vuoden kuluttua, jahka sitä seppolan koulun tyhjää tonttia on aikamme ihmetelty, siihen tulee monitoimirakennus kirjastoineen päivineen.


      • Anonyymi

        Seppolan kaupungintalon virkamiehet on evakossa vuokratiloissa ympäri kylää mm käräjätalossa. Ne voitais koota koskelle ex kaupungintaloon. Virastona se toimii hyvin, mutta kirjastona huonommin kun kirjat on kymmenissa työhuonekopeissa, eikä kantavuudet salli kuin pätkän kirjahyllyä per huone.


      • Anonyymi

        Onko kirjoittaja huomioinut sen. Että jos uusirakennus maksaa ehkä 4 - 8 miljoonaa. Se rakennus tulee elinkaarensa päähän jo 20v-25v päästä. Sen jälkeen se joudutaan purkamaan sisäilma ongelmien takia. Olen samaa mieltä nykyisestä kirjastonpaikasta ja autosta. Varmasti palvelee niitä jotka sitä tarvivat. Tämän päivän rakentamisen tietää. Uusia rakennuksia purkuun. Uudeksi saneeratut rakennukset käyttökieltoon. Ihmettelen tota "voorumia" kun siihen ei saada yrittäjiä. Tai oikeestaan en. Vuokrat ihan pilvissä. Ahneita riittää.


    • Anonyymi

      Jämsän yks ongelma on...suuruuden hulluus, joka paikassa kitistän ollaan tyytyättömiä ja ne hankkeet.. on patajoen miljoonia maksanut floppi kanava hanke... on kylpylä hanketta, on kulta rannikkoo..yms. vailla mieltä ja järkee.. riitäähän noita.

      Sitten nämä johtajien itselleen korottamat jätti liksan korotukset.. vailla mitään perusteita, onhan kaikki päätöksiin johtaneet jutut teetetty kova palkkioisilla konsulteilla,,vastuitten välttämiseksi.. ja sitten nämä herkkiset koko hometta joka paikassa...miljoonia on mennut hukkaan,, ja entäs jämsän jätti metsäomaisuuden arvo?

      • Anonyymi

        Kyllä


      • Anonyymi

        Poti junaili korotukset toisen koskelaisen demarin,Mäntykosken kanssa. Sai siitä työnsankari mitalin,Mäntykoski ja Kuisma veronmaksajien rahat


    • Anonyymi

      Kaupungin työntekijät oireilevat siihen asti kunnes saavat uudet tilat. Kätevä tapa saada uudet työtilat.

      • Anonyymi

        Juuri noin se toimii, mikään ei riitä. minulle, minulle ja minulle, olenhan toisten yläpuolella....


    • Anonyymi

      Hometta löytyy koirapuistostakin kohta. Ehditäänk edes rakentaa...

    • Anonyymi

      Mänisit mökkiis häppeemää..

      • Anonyymi

        Jos kirjasto foorumiin?
        Kai ne osaa laatia vuokrasopimuksen oikein?
        Jos rakennus on homeessa. Sopimuksen voi purkaa. Vuokraaja korvausvelvollinen.
        Kiinteistön omistaja purkaa rakennuksen.
        Minulle riittää kirjastoauto.


    • Anonyymi

      Jämsä ei tarvitse kirjastoo, ei koira puistoja, liikunta paikkoja ja vanhusten rivareita, jämsähän on ikääntyvien kunta.

    • Anonyymi

      Niin ei Jämsä tarvitse mitään. Lopettakoot kaikki kaupatkin, ei niitä tarvita.
      Ja tuolla asenteella ei tulla koskaan tarvitsemaankaan. Jämsässä ei asu kohta ketään.

      Kirjasto pitäisi ehdottomasti tehdä kaupungin omana työnä ja Seppolan koulun paikalle. Siinä on tilaa laajentaakin vaikka kuinka, tehdä tiloja ja vapaa-ajanviettopaikkoja. Foorumiin jos se tehdään, ollaan sitten kiipelissä vuokranantajan armoilla.
      Sitä nyt pidetään niin valtavan hyvänä paikkana siksi, kun se on ihan keskustassa. No ihan keskustassa se on Seppolan koulukin (tai oli). Valittaako joku siitä, että S-market on liian sivussa?
      Kaupunki ei sitten kuitenkaan osaa sen tontin kanssa jatkossa tehdä muuta kuin myydä mätkäistä se jollekin ja siihen tulee jotain mitätöntä, pahimmassa tapauksessa kerrostalo. Siinä on kaupunki sitten menettänyt hienoimman kohteensa.
      Jämsässä ei ole yhtään sellaista maamerkkiä, mikä nostaisi yleistä infrastruktuuria. Nyt olisi tuhannen taalan paikka tehdä komea kirjastolaitos muine kulttuuritiloineen. Mutta ei, eipä tietenkään.
      Nykyisissä tiloissa ei ole mahdollisuutta toimia nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti. Kirjasto ei ole enää pelkkä kirjojen säilytyslaitos. Ja mitä siellä edes on, kun huoneitten kantavuus pakottaa pitämään aineiston niin vähäisenä kuin mahdollista.
      Kuka täällä höpisee 20 vuodesta? Entinen kirjastorakennus kesti sentään sekin 40 vuotta. Ehkä on Tolppasen ajoista jo jonkun verran edistytty ja saataisiin todella aikaa kestävä rakennus. Miten olisi se puurakentaminen?

    • Anonyymi

      Valtuusto teki jo kerran päätöksen kirjaston rakentamisesta omana työnä siihen koulun tontille.
      Eikö täällä yhtään mihinkään voi luottaa?
      Kirjasto arvoiselleen paikalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe