Salaisuuksien valtakunta

Anonyymi

Pu­hu­ja pyy­tää al­ku­ru­kouk­ses­sa Ju­ma­lal­ta, et­tä hän avai­si kuu­li­joil­le Ju­ma­lan val­ta­kun­nan sa­lai­suuk­sia. Sa­maa olen it­se pyy­tä­nyt aloit­ta­es­sa­ni tätä kir­joi­tus­teh­tä­vää.

Efe­so­lais­kir­je (Ef. 1:22–­23) pu­huu näis­tä sa­lai­suuk­sis­ta, tai­vaal­li­sis­ta aar­teis­ta, hen­gel­li­ses­tä siu­nauk­ses­ta ja Ju­ma­lan lap­seu­des­ta. Jär­ki ei nii­tä kä­si­tä, ih­mi­nen voi ym­mär­tää nii­tä vain us­kon­sa kaut­ta.

Kir­je tuo esil­le Kris­tuk­sen suh­det­ta seu­ra­kun­taan. Kris­tus on sen pää, joka yh­dis­tää muut jä­se­net toi­siin­sa:

Kir­je ku­vaa us­ko­vai­sia elä­vik­si ki­vik­si ra­ken­nuk­ses­sa, jos­sa Kris­tus on kul­ma­ki­ve­nä. Pää­nä Kris­tus var­je­lee ja tu­kee seu­ra­kun­taa ja ru­koi­lee sen puo­les­ta.

Kris­tuk­ses­sa seu­ra­kun­ta on py­hien jouk­ko, ”to­tuu­den pyl­väs ja pe­rus­tus” (1. Tim. 3:15).

Ra­jat, joi­ta ei sil­mil­lä näe

Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ra­jat ei­vät ole in­hi­mil­li­sil­lä sil­mil­lä ero­tet­ta­vis­sa (Luuk. 17:20).

Pel­toon kät­ket­ty aar­re on yk­si Jee­suk­sen ver­taus Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­ta: se näyt­tää hal­val­ta, mut­ta sii­nä on si­säl­lä kal­lis aar­re, elä­vä us­ko ja sen kaut­ta ian­kaik­ki­nen elä­mä.

Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­ta ulos jou­tu­nut ei vält­tä­mät­tä enää näe sitä. Sen si­jaan sii­hen si­säl­le pääs­syt ihas­te­lee ”van­hurs­kaut­ta, rau­haa ja iloa, jot­ka Pyhä Hen­ki an­taa” (Room. 14:17). Tämä on yk­si Ju­ma­lan val­ta­kun­nan sa­lai­suus.

Us­kon tuo­reut­ta­ja

Pyhä Hen­ki on to­tuu­den hen­ki (Joh. 14:17). Se vai­kut­taa Ju­ma­lan seu­ra­kun­nas­sa.

Jo­kai­nen, jol­la on Pyhä Hen­ki, voi an­taa toi­sel­le syn­nit an­teek­si (Joh. 20:22–23).

Py­hän Hen­gen kaut­ta saar­na­tul­la evan­ke­liu­mil­la on ih­meel­li­nen voi­ma, sil­lä se voi­ma tu­lee Ju­ma­lal­ta (Room. 1:16). Sen voi­man avul­la py­sym­me us­ko­mas­sa, ja sen voi­man kaut­ta to­teu­tu­vat us­kon he­del­mät. Se on ih­mei­tä te­ke­vä voi­ma: se on elä­väk­si te­ke­vä, se tuo­reut­taa us­ko­am­me ja se pys­tyy myös hen­gel­li­ses­ti kuol­leen he­rät­tä­mään elä­vään us­koon.

Tämä on suu­rem­pi ih­me, kuin pa­ran­taa ruu­miil­li­nen sai­raus (Joh. 14:12), sil­lä kyse on ian­kaik­ki­ses­ta elä­mäs­tä, jo­hon ver­rat­tu­na ajal­li­nen elä­mäm­me on ohi­kii­tä­vä het­ki (Ps. 90:9-10).

Val­ta­kun­nan mu­ka­na tu­lee kaik­ki

Jee­sus it­se ke­hot­ti et­si­mään en­sin Ju­ma­lan val­ta­kun­taa ja hä­nen van­hurs­kas­ta tah­to­aan, jon­ka myö­tä meil­le lu­va­taan kaik­ki tar­vit­se­mam­me (Matt. 6:33). Kal­leim­man aar­teen rin­nal­la ajal­li­set rik­kau­det kal­pe­ne­vat.

Saam­me ru­koil­la päi­vit­täin, et­tä Ju­ma­lan val­ta­kun­ta tu­li­si yhä lä­hem­mäs, et­tä oli­sin ihan siel­lä kes­kel­lä, ku­ten lam­mas lau­mas­saan ha­kien tur­vaa toi­sis­taan.

Us­kon­puh­dis­ta­ja Mart­ti Lut­her ki­teyt­tää näin: ”Minä us­kon, et­tä maan pääl­lä on pie­ni pyhä jouk­ko ja yh­tei­sö, joka koos­tuu pel­kis­tä py­his­tä ih­mi­sis­tä. Sil­lä on yk­si pää, Kris­tus, ja Pyhä Hen­ki on kut­su­nut sen kool­le. Sil­lä on yk­si us­ko, yk­si mie­li ja ym­mär­rys. Sil­lä on mo­nen­lai­sia ar­mo­lah­jo­ja, mut­ta se on yk­si­mie­li­nen rak­kau­des­sa, puo­lu­ei­ta ei sii­nä ole ei­kä ha­jaan­nus­ta. Sii­hen mi­nä­kin kuu­lun, olen sen osa ja jä­sen, osal­li­nen sen kai­kis­ta aar­teis­ta ja kes­ki­näi­ses­tä yh­tey­des­tä. Pyhä Hen­ki on ve­tä­nyt mi­nut sii­hen ja liit­tä­nyt sen jä­se­nek­si an­ta­mal­la mi­nun kuul­la Ju­ma­lan sa­naa, jota edel­leen­kin saan kuul­la.” (Lut­her, Iso Ka­te­kis­mus)

Ju­ma­lan val­ta­kun­nan tun­to­merk­ki on rak­kaus. Mikä on suu­rem­paa rak­kaut­ta, kuin ra­kas­taa lä­him­mäi­sen kuo­le­ma­ton­ta sie­lua?

Veli Tuo­mi­vaa­ra

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        26
        1356
      2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        7
        1282
      3. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        5
        1196
      4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        2
        1194
      5. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        1
        1173
      6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        1
        1171
      7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        42
        1167
      8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        2
        1154
      9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        3
        1139
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        2
        1130
      Aihe