Masentaa vaikka kaikki on hyvin.

Anonyymi

Hei! Oon yleensä surullinen ja alakuloinen. En halua viettää aikaa kavereiden kanssa ja mikään ei kiinnosta. Minua myös alakoulussa kiusattiin. Tykkään juosta ja laittaa itseni koville koska se auttaa surullisuuteeni. Mietin koko ajan, että olenko masentunut?

6

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä oireesi viittaavat masennukseen.

    • Anonyymi

      Sehän on hyvä, että osaat itse auttaa itseäsi ja helpottaa surullisuuttasi. Jokaista masentaa joskus, minua masentaa joka vuosi marraskuussa. Mutta kyllä se siitä taas valkenee, kun päästään joulun yli.

    • Anonyymi

      oletko yrittänyt tehdä syille mitään jotka masentaa?

    • Anonyymi

      Ei negatiiviseksi koettuja tuntemuksia tarvitse paeta. Suru tai ahdistus voi tuntua hetkittäin sietämättömältä mutta sietämättömänkin tuntuista surua voi esim. vain tarkkailla kunnes se helpottuu itsestään.

      Meditointi ja pysähtyminen negatiivisten tunteiden äärelle auttaa ymmärtämään etteivät ne ole mitään vakavaa.

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Et maininnut viestissäsi, että oletko kertonut tuntemuksistasi vanhemmillesi tai muille turvallisille aikuisille esim. koulussa. Jos et vielä ole, niin kerro niistä.

      Tässä tiedoksesi lisäksi pari paikkaa, jos haluat jutella tilanteestasi ulkopuolisen tahon kanssa. Näistä voit saada tukea myös muuhun avun hakemiseen.

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilön löydät kohdasta Mieli Tukisuhde. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja ryhmächattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Näin se masennus ilmenee.

      Itse olen ollut enemmän ja vähemmän masentunut 30 vuotta. Olen käyttänyt lääkkeitä, ollut terapiassa kolme vuotta, vuoden lyhytterapiassa, lääkekokeilussa yms yms.

      Sitten minulle on sanottu, että ole armollinen itsellesi. Mitä hiivattia se edes tarkoittaa? Kun mieleeni nousi ahdistavia ajatuksia, niin koitin olla "armollinen" itselleni. Toistin itselleni, että on ok kokea näitä masentavia ajatuksia, on ok olla vihainen. Nämä ovat vain luuppiin joutuneita ajatuksia ja tuntemuksia. Tällaista "armollista" roskaa hoin itselleni varmaan kaksi vuotta eikä se mitään auttanut. Ei yksikään terapeutti osannut selittää mitä se armollisuus tai anteeksianto itselleen konkreettisesti tarkoittaa. Kuulin kyllä erilaisia teorioita.

      Mietin kovasti noita asioita ja tuntui, ettei kaikki voi olla lööperiä ja new age- hörhöilyä.

      Vasta 58 vuotiaana ymmärsin tavallaan vahingossa mitä se armollisuus on tai ainakin on minulle. Sehän oli yksinkertaisesti vain sitä, että ensin tunnistin ahdistavan ajatuksen taustalla olleen tunteen ja sen jälkeen keskityin miksi tunsin tuota tunnetta (vaikkapa häpeää) ja pysyin siinä tapahtumassa/muistossa ja koitin tuntea tuon iljettävän kauhistuttavan tunteen. Sitten sanoin itselleni: Niin, minä todellakin häpesin tuota tilannetta. Teinhän minä siinä väärin toista kohtaan, mutta olen nyt jo eri ihminen, kuin tuolloin, joten on aika antaa anteeksi itselleni tuo tapahtuma.

      Mutta näitä ajatuksia on satoja. Yhden masentavan/ahdistavan ajatuksen, kun saa hiljennettyä, niin johan sieltä tulee joukko uusia. Eikä koko aikaa jaksa. Hidasta edistymistä minulla ja omin päin.

      Tämän jutun idea on, että jos koet olevasi masentunut todennäköisesti olet masentunut. Hae apua. Soita vaikka nuorten auttavaan puhelimeen, käy juttelemassa terveydenhoitajan kanssa. Saat kyllä apua ja toivottavasti paranet nopeammin, kuin minä 🙂.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe