Aihe

Kilpaveneistä surffilautoja?

Anonyymi

Katselin kuvia matkansa keskeyttäneestä ylös nostetusta foiliveneestä. Se oli pohjastaan käytännössä surffilauta, täysin tasainen. Tasapohja, josta työntyi esiin valtavan pitkä köli.

Onko jotain syytä, miksi veneet rakennetaan veneen muotoon? Eikö surffilaudaksi rakentamalla saataisi parempi suorituskyky, painoa pois? Kilpailijalle voitaisiin rakentaa ahdas luola, johon hän kömpisi suojaan.

Epämukavaa toki, mutta kilpailu on kilpailua.

13

131

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tarkoittanet IMOCA-vene Corumia. Kun vene suunnitellaan tietylle reitille tietyt mitat rajoittavaan luokkasääntöön, tulee sillä reitillä vallitseviin olosuhteisiin optimoitu vene. Tuollaisella lattapohjalla mennään lujaa avotuulissa, mutta kryssi on aikamoista tuskaa. Jos pitää tehdä joka suuntaan toimiva kompromissi, tullaan siihen "tavalliseen" veneeseen. Ja siinäkin kompromissiä venytellään moneen suuntaan.

   • Anonyymi

    Niinhän se on autopuolellakin F1 on ihan eri auto kuin se baijerilainen jokamiesbemari ...


  • Anonyymi

   On mitään syytä:
   Kilpaveneet rakennetaan nopeiksi.
   Miten ei sinulle tullut mieleen?

  • Anonyymi

   Eikö vene olisi vielä nopeampi, jos siitä tehtäisiin lautamaisempi, jolloin paino pienenisi ja tuulipinta-ala vähenisi?

  • Anonyymi

   Noi ei mitenkään loista luovilla ja ajavat vaikka Atlantin toiselle puolelle välttääkseen sitä. Trackerin perusteella luovikulma on luokkaa 45 astetta ja vauhti 6 solmua, kun saman vahvuisella avotuulella menevät 20 solmua.

   • Anonyymi

    Pikemminkin 10 solmua ja 45 astetta. VMG 7-8 kts.


  • Anonyymi

   Sekoitat kilpaveneet johonkin cruiseriin.
   Yhdessäkään kilpaveneessä ei ole valtavan pitkää köliä, sellainen on karilleajokestävän cruiserin tunnusmerkki.

   • Anonyymi

    Aloittajan pitkä tietenkin tarkoitti syvää. Tai sitten on katsonut uusimpia AC-viritelmiä, joissa todellakin on veneen pituinen matala köli.


  • Anonyymi

   Veneet kulkevat enemmän tai vähemmän kallellaan ja optimointi ottaa sen huomioon. Itse asiassa luovilla ne eivät ole ollenkaan lattapohjaisia, vaan pyöreä kylki siellä vettä halkoo. Veneet paukkuvat hirvittävästi koska vauhti on kova ja veneet ovat ilman ääntä vaimentavaa sisustusta.

   • Anonyymi

    IMOCAn kylki on kaikkea muuta kuin pyöreä. Pieni kallistus niissä kyllä pienentää märkäpintaa paljon. Kanttikölit ja foilit tekevät niistä kaikin puolin erilaisia kuin meidän normi köliveneet.


  • Anonyymi

   Ei tarvitse olla foili-vene, kun ei enää runkonopeus päde ja kun tuulen suunta on sopiva. https://www.youtube.com/watch?v=Z_b4i2YCb5c
   Eihän mehiläisenkään pitäisi pystyä lentämään fyysikoiden mukaan, mutta onneksi se ei tiedä sitä.

   • Anonyymi

    Tuo Mini 6.5 on myös aivan hirveä luovissa, kun nopeus laskee siihen 5.25 solmuun ja keikuttaa aalloissa todella paljon. Tehty yksinpurjehdittavaksi ja surffaamaan kovaa myötätuulessa. Niin se vaan menee, että ei enää rakenneta kilpaveneiksi muita kuin myötätuuliveneitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo Mini 6.5 on myös aivan hirveä luovissa, kun nopeus laskee siihen 5.25 solmuun ja keikuttaa aalloissa todella paljon. Tehty yksinpurjehdittavaksi ja surffaamaan kovaa myötätuulessa. Niin se vaan menee, että ei enää rakenneta kilpaveneiksi muita kuin myötätuuliveneitä.

    Jos kilpailu purjehditaan voittopuolisesti alamäkeen, tehdään veneestä alamäkeä hyvin laskeva. Jos taas purjehditaan poijujen ympäri tai saaristorataa, tehdään siihen sopiva kompromissi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   227
   15010
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13477
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9171
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6540
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   243
   3843