Suomalainen maaseutu koronakriisin voittaja

Tukee keskustan ideologiaa töiden hajauttamisesta ympäri maata. Päätöksiä pitää hallituksessa tehdä jo tänä talvena.
Suomalainen maaseutu on koronakriisin voittaja myös kotimaisen ruuan suhteen.
Myös kotimaisen ruoan ja omavaraisuuden arvo on ymmärretty poikkeuksellisen maailmanlaajuisen kriisin keskellä. Keskustalle maa- ja metsätalous ovat mitä suuremmissa määrin tulevaisuuden aloja - siis aloja, joiden varaan koko yhteiskunta nojaa niin hyvinä ja etenkin huonoina aikoina.
-Viljelijä ansaitsee työstään reilun korvauksen. Suomi voi toimia kokoaan suurempana ruoka-aittana myös maailmalle. Tämä lisäisi tuloja suomalaiselle ruoantuotannolle ja myös yhä useampi kuluttaja maailmalla saisi nauttia vastuullisesti tuotetusta ruuasta - ja toisaalta myös uusista ravintoon liittyvistä ideoistamme. Tämän puolesta puhuvat myös eläinten hyvinvointi ja ympäristökysymykset. Suomalaisen ruoan vastuullisuus kestää kriittisimmänkin tarkastelun.

Maailmalla ja meillä viisari on kääntymässä keskittämisestä hajauttamiseen ihmisten ja yritysten omilla päätöksillä. Työstä on lopultakin tulossa suuressa mittakaavassa paikasta riippumatonta. Ihmiselle on avautumassa kauan utopialta tuntunut vapaus, jossa hän voi ihan oikeasti valita asuinpaikkansa - mistä tahansa. Keskittämisen perusteet ovat murtuneet. Tuntuu uskomattomalta sanoa se ääneen, mutta näin se on. Suomalaisuuden ja ihmiskunnan tarina on taas ennalta arvaamattomassa muutoksessa. Tämäkin ilmiö kulkee meidän aatetta, hajautettua yhteiskuntaa kohti.

Vielä äsken yritykset kannustivat ihmisiä muuttamaan lähelle tornitaloja. Kohta voit tehdä työt metsän siimeksestä, mummolasta tai kotoa käsin. Suomi asuu ahtaammin kuin koskaan - mutta ei haluaisi asua. Onkin arvioitu, että kun kriisistä tullaan ulos, kaupunkien kehysalueet ja kaupunkien läheinen maaseutu ovat voittajia. Myös Uudellamaalla.

LUULEN ETTÄ KUN TÄSTÄ ALETAAN SELVIÄMÄÄN, NIIN IHMISET JÄTTÄÄ ISOT KAUPUNGIT. Ihan järetöntä tällaisessa avarassa maassa kerätä väki yhteen sumppuun. mm itse asun vaimoineni maalla, eikä nyt niin kaukana kuitenkaan palveluista. Elämä täällä on rikasta verraten esim. raitsikan kolkkeeseen, jota monet kuuntelee mm kerrostaloissa, johon ne äänet hyvin johtaa.

Näyttää täällä liki pääkaupunkiseutua että jouluajan ilmat jatkuu tallaisena tuhnuisena lämmön puolella vielä pitkään, vaikka talvi aina niin arvaamaton -tiedä mitä on tulossa. Parempi olla ennustamatta mitään. Meillä kesäpaikka Nauvossa, johon joulumme vie, siellä paljolti oltu joulut tallaisessa säässä, tuulisessa kylläkin.
Tuossa taannoin puheltiin Nauvon asunnonvälittäjän kanssa, ja sanoi ettei ole juurikaan myytävää, kun kesämökit niin suosittuja, että viedään heti käsistä.

Tällaisin aatoksin vietetään viimeisen Mannerheim ristinritarin hautajaisin, johon nostin myös lipun aamusella -suruliputus !
>Suora lähetys kello 12: Viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt saatetaan haudan lepoon – näin hautajaiset etenevät:
Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt haudataan lauantaina Lappeenrannassa. Siunaustilaisuus on rajattu lähimmille omaisille ja kutsuvieraille. ISTV:n suora lähetys Tuomas Gerdtin hautajaisten julkisesta osuudesta alkaa kello 12.<
-Hyvä nyt kun arvoisensa presidentti, joka onkin paikalla mm puolutusministeri seuranaan.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin,ei näy koronaa kun ei ole edes asukkaita. Kepu oli kaukonäköinen pakottaessaan Suomen EU-jäseneksi Ahon toimesta.... Tosin kaupungissa ne kepulaiset sairastavat koronaa samoin kuin muut.

      • Anonyymi

        Perussuomalaisten katolisen kirkon apotti Timo Soini se oli niitä glopalisaatiomiehiä töppösPaavon kanssa.


    • Anonyymi

      Etelän tautisia kallioita alkaa tyhjentää, jääviltä jäävätä tuet.

      • Anonyymi

        Nyt spitaaliset asuu pääosin Helsingissä. Heidät nyt laittaa karanteeniin joksikin viikkoa, ei ole muuta mahdollisuutta.


    • Ansiokkaaseen avaukseen sellainen pikku piikki eräille täällä kirjoittaville että siellä maallakin ollaan nykyään yhteydessä koko maailmaan.
      Tietysti jos on nurkkakuntainen "statilainen " loka ei elämässään ole käynyt Mannerheimintietä pidemmällä asian ymmärtää.

      • Anonyymi

        Juuh, Maaseudun Tulevaisuutta ja Metsälehteä voi nykyisin jo lukea myös nettiversiona...


    • Anonyymi

      Historiaan jää tummavarjo.
      Missä Marin ja Kiuru, siellä korona ja kuolema.

      • Anonyymi

        Joka nyt kiihtyy kun ao ministerit ei osaa alaansa.


    • Anonyymi

      Näin on näreet.

    • Anonyymi

      Miks sitten Lappi vinkuu? Antakie rahhooo, ei oo matkailijoita. Antakie aaaaaah.

    • Anonyymi

      Onko demareissa enää miehiä ollenkaan?


      Puolue on viimeiset 10 vuotta ajanut pakkofeminismiä ja miesten sortoa sekä naisille lisää etuoikeuksia. Kysymys kuuluu onko miesvihademareissa enää miehiä ollenkaan? Miehiksi ei nyt lasketa feministimiehiä eikä tossukka ukkoja.

      • Anonyymi

        Kepulainen miehisyys on sitä että lähettää Kärnän tavoin kuvia pienestä pillistään.


    • Anonyymi

      Golgatan Krista ja Sanna. Punikki hallitustytöt.

      • Anonyymi

        Kiuru nussi koko homman!
        Koronan, jonka torjunnassa hallitus on epäonnistunut.

        Viimeinkin Uudellamaalla tehtiin se, mitä hallituksen olisi jo pitänyt tehdä. Toimien sijaan on keskitytty palvomaan hallitusta ja huutamaan huraata. Hallituksen hidastelusta Vapaavuori sanoi, ettei tämä ole Uudenmaan kuntien syy. Kyllähän se on ollut jo tiedossa että hallituksen sooloilu ja toimettomuus ovat taustalla tämän päivän julkistuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiuru nussi koko homman!
        Koronan, jonka torjunnassa hallitus on epäonnistunut.

        Viimeinkin Uudellamaalla tehtiin se, mitä hallituksen olisi jo pitänyt tehdä. Toimien sijaan on keskitytty palvomaan hallitusta ja huutamaan huraata. Hallituksen hidastelusta Vapaavuori sanoi, ettei tämä ole Uudenmaan kuntien syy. Kyllähän se on ollut jo tiedossa että hallituksen sooloilu ja toimettomuus ovat taustalla tämän päivän julkistuksessa.

        Vapaavuori viivytteli Uudenmaan koronatoimissa. Marinin ja Kiurun piti hoputtaa ja tuupata häntä toimiin. Lopulta teki sen, mikä oli tehtävä. Toivotaan, että tartuntoja saadaan vähennettyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaavuori viivytteli Uudenmaan koronatoimissa. Marinin ja Kiurun piti hoputtaa ja tuupata häntä toimiin. Lopulta teki sen, mikä oli tehtävä. Toivotaan, että tartuntoja saadaan vähennettyä.

        Hallituksen ne kuuluu tehdä, siksi hallitus on olemassa.
        Marin pyörittelee vain asioista, saamatta niitä valmiiksi. Missä Pekonen nyt ?
        Onko yhä kielisuudelmia antamassa Frerikille !


    • Anonyymi

      Lähettäkää rahaa, työt voitte pitää!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Korona kurittaa kaupunkeja, eritoten pääkaupunkiseudun kolmea kaupunkia. Tänäänkin kolmannes koko maan uusista tartunnoista (283) Helsinki, Espoo ja Vantaa.

      Muutto Helsingistä pois on jo alkanut, tänä vuonna mennään selkeästi miinusmerkkisellä väestönkasvulla ainakin mitä tulee suomalaista syntyperää oleviin. Kun mukaan otetaan maahanmuuttajataustaiset Helsinki pinnistää nipin napin plussalle. Kuka tahansa ymmärtää mitä tuo kehitys - maksukykyiset kantaväestöön kuuluvat lähtevät, tilalle maahanmuuttajia - merkitsee kaupungille pidemmällä aikavälillä. Etenkin kun Helsinki elää palveluista joiden kysyntä taantuu pysyvästi pitkäksi aikaa.

      Maaseudulla on paitsi mökit niin myös vakituiset asunnot menneet kaupaksi, työnteko ei ole sidoksissa paikkaan, ja maaseudulla on turvallisempaa, paremmat palvelut ja helpompi elää. Niinpä moni suuntaa nyt ihan pysyvästi turvallisemmille asuiseuduille.

      Muutoissa ei ole kysy yksin koronan pelosta, olemme saaneet uutisista kuulla myös katujen turvallisuuden heikentyneen merkittävästi, kun maahanmuttajataustaiset jengit valtaavat tilaa. Vastuulliset vanhemmat kasvattavat lapsensa mieluummin turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä kuin slummiutuvassa pääkaupungissa. Sisäministerimme toki vähättelee tilannetta, syyttää yhteiskuntaa maahanmuttajanuortern "oirehtimisesta" ( on siinäkin nimitys rikollisuudelle), mutta hän onkin vihreiden edustaja, joille maahanmuutto edustaa vain kaikkea hyvää.

    • Anonyymi

      Hajasijoitetaan kaikki ja tulot Kelasta kaikille tai muuten vaan maaseututukena. Turhaan me veroja maksetaan, jos niitä ei jaeta maaseudulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3674
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3166
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2613
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2122
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2115
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1947
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1765
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1742
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      292
      1458
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1362
    Aihe