Ruttoa pukkaa

Anonyymi

Nyt . Maskit naamoille . Jokainen suojaa jokaista . Kauppoihin ei ilman maskia . Ja koulukkaat pois kaupoista venymästä.

16

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kukahan mahtaa olla kuntamme ensimmäinen sankarivainaja tässä sodasta . ??

    • Anonyymi

      Hidasta tuo koronanyrkin toiminta koskien tätä maakuntaa. Eikö virkamiehet voisi tehdä kiireellisiä päätöksiä jo viikonlopun aikana ja tiedottaa niistä.
      Niinpä Nivalassakin eletään piittaamatta mistään suosituksista. Uikkokin on auki, rajoitettua toimintaa osin.
      Nyt pikaista ja viisasta päätöksentekoa kehiin, jotta henkikultia säästyisi.

    • Anonyymi

      Eiköhän se ole niin, että jokainen huolehtii itsestään?
      Jos kaupassa on vetelehtiviä joukkoja, sano siitä kauppiaalle. Se on hänen tehtävä pitää kauppa toimivana. Ei sinun.

      • Anonyymi

        Hyvin Nivalassa maskeja käytetään . Poikkeuksena persukannattajat ja heidät kaltaiset täyttä ymmärrystä vaikka olevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin Nivalassa maskeja käytetään . Poikkeuksena persukannattajat ja heidät kaltaiset täyttä ymmärrystä vaikka olevat.

        Mitähän haluat sanoa,kaltaiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän haluat sanoa,kaltaiset?

        No tuliko outo, vieras ja tuntematon sana vastaan?


    • Anonyymi

      Kierrätyksessä joka kerta kun olemme käyneet puhutaan jossain nurkassa Venäjää.Sieltäkö sitä tautia tänne kuljetetaan ?

    • Anonyymi

      Eilen sanottiin radio uutisissa ylen kanavilla, että n 50 % tartunnoista saadaan kotona, ja 25%, työpaikoilla.

      Ja 25% suomalaisista ei työskentele kaikki kaupoissa. Eikä 25% tartunnoista oo tullut kaupoista...

      Koska yhtään kaupasta saatua tartuntaa ei oo Suomessa vieläkään todettu, tuo virushan tarttuu luultavasti helpoiten ahtaissa tiloissa joissa on huono ilmanvaihto, kaupathan on yleensä monta metriä korkeita

      Ja huom, vieläkään ei oo tehty yhtään poliittisesti ja taloudellisesti täysin riippumatonta todellista tieteellistä tutkimusta siitä, että maskeista olis hyötyä virusta vastaan muuallakin kuin ehkä sairaalaläytössä. Jotain ns "tilaustöinä" tehtyjä "tutkimuksia" tietysti on useitakin. Uskokoon niitä, ken haluaa

      Ja ihan äskettäinhän julkaistiin joku tanskalaistutkimus jossa maskin käyttäjät ja niitä käyttämättömät sai tartunnan lähes yhtä usein. Eroa oli alle 1%, joka sekin mahtui virhemarginaaliin.
      Tietysti julkaistiin myös tutkimuksia joissa tämä ilmeisesti ainakin osalle poliitikoista vähän kiusalliseksi koettu tutkimus kiistettiin.

      Maskin käytöstä on tullut poliitikoille/terveysviranomaisille "helppo" ratkaisuehdotus jolla yritetään osoittaa että tilanne olisi edes jotenkin hallinnassa.
      Mutta ei sen niin yksinkertaista oo että maski olis joku ratkaisu tuohon viruksen leviämiseen. Valitettavasti.

      Maskeilla halutaan luoda jonkinlainen illuusio turvallisuuden tunteesta, että ihmiset ei joutuisi paniikkiin. Väärän turvallisuuden tunteen vallassa esim turvaetäisyydet unohtuu, ja suuri osa ihmisistä ei osaa edes käyttää maskia oikein.

      Just siellä missä on maski pakko, viruksen leviäminen usein vain näyttää kiihtyvän.

      Just tänä aamuna luin jostain twitteristä, että esim Californiassa, USA :ssa on käytetty maskeja jo kohta puoli vuotta, mutta tartunnat vain lisääntyyneet.

      Kyseessä on lähinnä poliittinen teatteri.

      Sairaaloissa korona potilaita hoitavilla on kaasunaamarit ja kokovartalo suojapuvut. Ei siinä mitkään paperimaskit tai joku kangasrätti suun eessä oikeasti auta paljon mitään.

      Vähän samanlaista sumutusta, kuin esim kasvihuoneilmiö väitteissä, eli punavihervasemmiston propagandaa.

      Käyttämällä maskia osoitat alistuvasi täydellisesti vasemmisto hallituksen/thl:n ja who:n mielivallalle.

      Suositus on suositus, ei mikään pakko. Käyttäköön sitä ne jotka haluavat, mutta älkää maskipäät muita lietsoko tuolla koronapaniikillanne ja maskihysteriallanne.


      Odotellaan nyt rauhassa rokotetta, ottakoon sen sitten ne, jotka sen haluavat, kuitenkin 1-2 m turvavälit ja käsienpesu muistaen.
      Korona epidemia kuitenkin näyttää keskittyneen eniten suurkaupunkeihin, ei niinkään esim Nivalan kokoisiin, suht koht syrjäisiin pikkukaupunkeihin, joissa sairastuneet/altistuneet on helpompi jäljittää.

      Voisi todeta kuin remu aaltonen joskus muinoin: No panic! Se sopii aika hyvin tähänkin tilanteeseen.

      • Anonyymi

        Eikö Nivalassa, Vieskassa ja Sievissä ole viirus juurikin parhailllaan karussa kun ihmiset ei oo käyny nuhassa testeissä vaan eläneet elämäänsä normaalisesti. eli tilanne on todella paha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Nivalassa, Vieskassa ja Sievissä ole viirus juurikin parhailllaan karussa kun ihmiset ei oo käyny nuhassa testeissä vaan eläneet elämäänsä normaalisesti. eli tilanne on todella paha

        No ihan turhaahan se mitä luultavimmin onkin jonkun nuhan takia itseään testauttaa. Joka ikinen vuosihan noita nuhia on ollutqq, saatu yleensä esim työpaikalta /koulusta /kotona /jostain muualta missä ollaan suht koht pitkään suht koht ahtaissa tiloissa, silminnähden nuhaisen/yskivän ihmisen seurassa. Ja osa ihmisistä voi olla esim jonkun allergian takia nuhaisia melkein ympäri vuoden.

        Ei kaikki nuhaiset ihmiset oo korona positiivisia.. Osa voi olla, mutta ei läheskään kaikki.


        Aika harvoin, jos koskaan nuhan tms viruksen jollain kauppareissulla joku on saanut, ellei tapana oo esim hinkata itseään lähi/kosketus etäisyydellä tuntemattomia ihmisiä varten.

        Kyllä tää korona hysteria on menny jo liiallisuuksiin.

        Kun pidät vähintään 1 m, mieluiten 2 m jos se on mahdollista, etäisyyden muihin ihmisiin, niin et sinä suurella toden näköisyydellä nuhaa/koronaakaan kaupasta saa. Niissähän on ilmanvaihto, ja ne on yleensä monta metriä korkeita. Kyllä sellsiseen ilma määrään virukset sekoittuu ja laimenee, jos niitä siellä edes on... Ei joka ikisellä vastaantulijalla oo sitä virusta.
        Taitaa Kalajokilaaksossa ilmaantuvuus luku olla tätä nykyä arviolta jotain 100/100 000, eli laske siitä.

        Maskipäät ei ilmeisesti osaa ajatella omilla aivoillaan, tai käyttää ns maalaisjärkeä, kun hengittävät liikaa hiilidioksidia kuonokoppa päässään. Seköhän se on tuon kuonokopan eräs tarkoituskin... Tehdä kansalaisista vähitellen aivottomia maskilampaita, joita on helppo paimentaa...🤔

        Ja kun ne maskit ei edes auta, niinkuin osa luulee/toivoo. Kunpa se olisikin niin yksinkertaista ratkaista niillä tuo asia
        , mutta kun ei oo.

        Niillä luodaan lähinnä valheellinen illuusio turvallisuuden tunteesta ettei ihmiset joudu paniikkiin. Pohjimmiltaan sama ilmiö, kuin se viimekeväinen wc paperin hamstraus.

        Kaasunaamari siinä pitäis olla, että viruksen voi kumpaankin suuntaan tehokkaasti suodattaa.

        Mutta käyttäköön, ketkä haluavat. Nyt kun maskin makuun on päästy, niin veikkaan että niitä tullaan käyttämään ainakin ens kesään asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Nivalassa, Vieskassa ja Sievissä ole viirus juurikin parhailllaan karussa kun ihmiset ei oo käyny nuhassa testeissä vaan eläneet elämäänsä normaalisesti. eli tilanne on todella paha

        Ja pupissa paljo altistuneita ja sairastuneita...juottolat kii.


    • Anonyymi

      Mistähän Suomen Venäläiset löytyvät. Kuulemma monilla on Suomalainen Sukunimi peitenimenä, Minkähän takia. Onko kukaan törmännyt heihin sellaisessa tilanteessa jossa yritttävät makeilla ja kääntää mielialat Venäläimielisiksi. Alkuvaiheessa saatetaan Venäläismielistämisen sijasta kohdata uskonlahkoon tai kulttiin ohjaamista. Loppuvaiheessa vasta voi paljastua mistä on kyse, tietysti uskonnolla pyritään pitämään ajatusmaailma Venäjämielisenä.. Psykedeelisiä huumeitakaan ei kaihdeta. Näillä samoilla aineilla joita perinteisesti on käytetty "tajunnanlaajentajina" yritetään asentaa ihmisen mieleen näitä asenteita. Joskus ihminen ei muista mitään näistä tapahtumista. mutta silti heidän alitajuntaansa pyritään vaikuttamaan tällä tavalla. Jopa kapakoissa tarjoilijat saattavat tiskin alta sujauttaa näitä aineita sovitusti drinkkeihin, jos ihminen kulkee jonkin tietyn henkilön seurassa. Uusia huumeitakin voi tulla markkinoille ja näitåkin voidaan käyttää.

      Kannatta tarkkaan miettiä kenen kanssa lähtee baariin tai istuu pullakahville.

    • Anonyymi

      Tätä vuotta on leimannut sekä arkielämässä että mediassa Covid-19 virus. Koronavirus ei ole pelkästään näkymätön, vaan se on lähes olematon myös tappavuudeltaan suhteessa sen saamaan julkisuuteen ja yhteiskunnallisiin varotoimiin. Viimeksi tänään Yle uutisoi kuolinriskiltään melko olemattoman taudin massiivisista oheisvaikutuksista pelottelu-uutisessaan Karkaako tavallinen arki yhä kauemmas? Pormestari Vapaavuori: Todennäköisesti rajoituksia jatketaan – STM vaatii käyttöön maksimaalisia toimia.

      On totta, että kyse ei ole aivan merkityksettömästä taudista, sillä Maailman terveysjärjestö WHO ehti jo keväällä julistaa koronan pandemiaksi. Silti on syytä kysyä ääneen, onko puoliuskonnolliseksi rituaaliksi päivittäin tullut valtamedian tiedottaminen asiasta tarpeellista ja jos on, mitä tarvetta se palvelee.

      Vielä tärkeämpää on pohtia koronarajoitteiden mielekkyyttä. Ulkopuolinen tarkkailja kun saa niistä aika helposti käsityksen, että hysteerisen hössöttämisen ja liioteltujen varotoimien keskellä kaikki ei oikein täsmää. Tässä ei ole tarvetta turvautua "salaliittoteorioihin", joiksi tiedotusvälineet ja ammattipoliitikot leimaavat kaikki argumentit, jotka eivä noudata virallisen tiedotuksen ortodoksiaa. Nimittäin pelkästään avoimista lähteistä ja jo sattuneista tapahtumista on helppo tehdä loogisia päätelmiä, jotka ovat ristiriidassa "meidän hyväämme" ajavan nomenklatuuran syöttämän narraation kanssa.

    • Anonyymi

      NO entäs vanhaväki ja muut pitkäaikaisairaat heistäkö et piittaa ollenkaan taitaa olla sulla tärkeintä että on itsellä kivaa .

    • Anonyymi

      Tuollainen ihmisten pelottelu ei ole suvaittavaa, paranna itsesi jos voit.

    • Anonyymi

      yritän tulla toimeen maallisilla ajatuksilla enkä turvaa tuohon taivaalliseen toimintaan

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      149
      3044
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2102
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      92
      2087
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      2007
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1240
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1210
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1009
    Aihe