Keskusta pitää kiinni omasta ruokahuollosta

Se yksi tärkeimmistä asioista valtakunnassa myös !
Suomi sikäli hyvässä asemassa että pidetty huolta luonnosta maalla asuvien toimesta. Ei voisi edes kuvitella että kaikki "lompsisi" kaupungin kaduilla toimettomana. Kellä varaa, lisää krääsää ostamassa, joilla tukitaan jo täydet poistopisteet tavaroille jätekeskuksissa. joulu taas sitä aikaa, kuin demari vetoinen hallitus -lisää velkaa surutta. Eliitti käärii osansa lisäätyvästä velasta mm asunto tuotoistaan, kun mm Helsigissä jo 100000 elää tuilla -osin tai kokonaan. Ihmiset siellä lamaannutetaan tekemättömiksi. "älä tee työtä, saat saman sossustakin" -eräänkin puolueen iskulauseita.

Maamme-laulukin sanoo, mistä meidän täytyisi pitää huolta – ”Ei vettä, rantaa rakkaampaa...”
Kun suojelemme, vaalimme ja ennallistamme luontoa, kun luonto on perusasetus kaikessa toiminnassamme, luomme korvaamatonta hyvinvointia. Itsellemme, ja vielä syntymättömille kansalaisille.
Tulevana sunnuntaina juhlimme Suomea. Maamme-laulukin sen sanoo: ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkaampaa. Ja rakkaimmista pidetään huolta.

Niin olisihan se hienoa että jotain olisi vielä kotimaisessakin omistuksessa mutta kun se globilsaatio on niin ihanaa että kaikki kannattaa teettää, jonkun mielestä , Aasiassa. Toivottavasti tämä pandemia opettaa meille jotain oman maan tärkeydestä, oman luonnon vaalimisesta, omasta ruokatuotannosta. Mikään ei ole itsestään selvää, se kannattaa muistaa.

Ylivoimainen valtaosa suomalaisista on perusjärkeviä jotka kunnioittavat luontoa ja käyttävät sitä ja sen antimia järkevästi yrittämättäkään tuhota tai pilata sitä.
Sitten viime vuosikymmeninä on ilmaantunut meitä muita viisaampi joukko mikä kertoo miten meidän tietämättömien tulisi elää.
Minulle on syntynyt mielikuva että nämä valaistuksen saaneiden neuvot ja opastukset onkin tarkoitettu muille vastaaville osoituksena että ollaan joukossa mukana ylevänä valistamassa yksinkertaista rahvasta.

Luontoa emme voi jättää, oli vasemmiston ja vihreitten iskulauseet kuin mieleenpainuvia tahansa. Niitä helppo lämmitetyillä kaduilla huudella -että tee niin ja näin, itse mitään luonnon hyväksi tekemättä. Luonto pitäisi olla jokaiselle läheinen asia. Ei elää toisten persuuksilla, vaan itse persuuksensa kannatella. mm ennen luotiin tähän kansaeläke, pieni, mutta jotain sillä sai suuhunpantavaa. Tämä "kansaneläke" malli jäänyt päälle jo terveille -salskeille nuorillekkin, kun jotkut puoleet sitä ajaa, että elä naapurin veroilla Ay-liikkeen tavoin. Kyllä meidän kaikkien tulisi veromaassa veromme maksaa tavalla & toisella. Sipilän hallitus teki köyhemmille etuudeen mm Tv- verossa, että vapautti heidät tästä, tällaisia tarvitsemme myös heille, joista monet palvellleet isänmaatamme kunnialla. Suuri isänmaan ystävä on poissa -viimeinen Mannerhein ristinritari, he toimi esimerkillisesti toisia auttaen, itse vaatimattomina.

22

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lähettäkää rahaa, työt voitte pitää!
      Sanoi vasemmistolainen.

      • Anonyymi

        Eikös keskusta oikeisto ole ulkoistanut kaiken. Ruokahuollon kilpailutanut esim kouluissakana ei omaa keittiöö

        Miksi suomessa oma ruokahuolto kun meillä ei siihen varaa.

        Josneinruokaa tule laivoilla ei diddeliäkään tule trktoriin.


    • Anonyymi

      Mitäpä me työstä kun maataloustukiaisilla saa saman.

      • Anonyymi

        kepu istuu eeuussa ALDE- ryhmässä joka vaatii tukia pois maataloudelta


    • Anonyymi

      Puuta on Suomen metsissä enemmän kuin vuosisatoihin, mutta silti jotkut hörhöt ovat
      sitä mieltä, ettei puuta saisi korjata metsistä.

      Kaskeaminen ja tervanpoltto kuluttivat metsävaramme 1700- ja 1800 luvuilla, sitten tuli metsäteollisuuden aika, ja harsintahakkuut. Ne saivat metsämme kitukasvuisuuden tilaan, mutta nyt sitä taas vaaditaan, nimi on muutettu jatkuvaksi kasvatukseksi. Niinkuin usein, niin tässäkin asiantuntijoina esiintyy ne, joilla ei ole alkeellisintakaan suhdetta metsiin.

      Veikko Huovinen, Kainuun suuri humoristi, ehdottikin luonnonsuojelijoille kahden viikon uskottavuusleiriä luonnossa itse ruokansa sieltä hankkien, ennenkuin olisivat päteviä puhumaan luonnonsuojelusta mitään. Nyt jos koskaan näille city-vihreille tuollainen uskottavuusleiri olisi tarpeen.

      Sotakorvaukset kuluttivat sitten entisestään metsiä, ja teollisuuden puunsaannin jatkuvuuden turvaamiseksi metsiä ryhdyttiin hoitamaan, ei vain hakkamaan. Istutukset, raivaukset, harvennukset ja muut metsänparannustoimet ryhdyttiin tekemään ajallaan ja oikein. Oli siellä joitakin virheitäkin, ojia vedettiin liian märille soille jne, mutta pääosin homma hoituu. Nyt puuta onkin sitten enemmän kuin kertaakaa sitten 1700 luvun alun. Ja lisää kasvaa enemmän kuin mitä käytetään.

      Talousmetsä on siitäkin vinha, että siellä menestyy myös marjat, sienet ja riistaeläimet paremmin kuin vanhoissa koskemattomissa metsissä. Avain on valoisuus, kun maaperään saakka lankeaa auringon säteitä, niin marjat menestyvät, niitäkään vaan nämä city-immeiset eivät osaa hyödyntää.

    • Anonyymi

      Jyrkästi samaa mieltä, ei me pystyssä pysytä tukematta. Maaseutu kuolee ilman tukea, kyllä eliitillä rahaa meillekin riittää. Perunan hinnan voisi tuplata.

      • Anonyymi

        Tukiaisilla ei elä edes jussi.Hyvään elämään vaaditaan terveellistä ruokaa joka tuotetaan työllä ilman tukia. Siitä pitää ensisijaisesti kuluttajien päättää. Joku Keskusta kun on ruuan tuhonnut jo aikoja sitten laadullisesti ahneutensa takia. Ajat muuttuvat siten että pian tarvitaan talonpoikia ja hevosia Suomeen satoja tuhansia jotta se onnistuu. Keskustan haihattelu suurtiloista päättyy onnettomasti ruokapulaan koska sen väki ei tajua mitään maailman menosta.Nyt vaan olemme samasta syystä EUn jäsen joka estää järkiajattelun kun sitä tarvitaan.


    • Anonyymi

      Jos kriisi tulee ja maalaiset ei anna ruokaa, mitä sitten suuhun laitetaan?

      • Anonyymi

        Jussin mukaan Venäjältä saadaan kaalisoppaa.


      • Anonyymi

        Mitenpä antaisi, lennokit ja muut 'härvelit' tuhoavat sisäsiittoisen omistaman maatilan päreiksi.


      • Anonyymi

        Ei tietysti. Kuka tollasille pölvästeille ruokaa enää tuottaa kun ne on vuosikaudet pakottaneet viljelijät myrkyttämään kaiken ruuan ahneutensa takia?


      • Anonyymi

        Eikös koko talvi syödä ulomaista perunaa ja riisiä ja tomattia ja kurkua ja soijaa ja makkkara aja mmansikaa, kaalia ja mustikaakin.

        Jis ei laivat kulje ei diisel o äkään ol etrk t orissa jaos tuottava y yö ei kiinosta nin sipilän aktiivimallia vaan pesään.


      • Anonyymi

        punikit murhasivat viljelijöitä ja maatalousoppilaitoksien oppilaat mutta se ei
        lisännyt ruuantuotantoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        punikit murhasivat viljelijöitä ja maatalousoppilaitoksien oppilaat mutta se ei
        lisännyt ruuantuotantoa

        Lahtarit tappoivat syyttömiä naisia ja lapsia. He myivät vasta saavutetun itsenäisyyden Saksalle ja saattoivat Suomen Saksan alusmaaksi. Vain Saksan häviö 1. maailmansodassa pelasti itsenäisyyden.


    • Anonyymi

      Ahkera töitä tekee, kepulainen pärjää tukiaisilla

    • Anonyymi

      ”On kieltämättä huolestuttavaa, jos sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan lainvalmistelu ei pandemiatilanteessa pysty sellaisen säädöskehyksen rakentamiseen, joka vastaisi sekä perustuslain vaatimuksia että mahdollistaisi tehokkaan epidemiatorjunnan. Myös pääministeri Sanna Marin on lausunnoissaan kiinnittänyt huomiota siihen, että lainsäädäntö ei mahdollista niitä toimia, joita hallitus pitää tarpeellisena koronaepidemian torjunnan kannalta.

      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/hus-johtajalta-tiukka-arvio-sanna-marinin-hallituksen-lakipulmista-huolestuttavaa/f9519886-60f9-43f2-bd0d-0af1d20fdede

      ”Lainsäädäntö on siis lähtökohtaisesti luonteeltaan ennakoivaa. Jos tartuntataudin leviämistä estäviin toimiin ryhdytään vasta, kun osa väestöstä on sairastunut tai kuollut, on julkinen valta jo rikkonut velvoitettaan suojata jokaisen henkeä ja terveyttä. En siis missään nimessä allekirjoita sellaista perustuslain tulkintaa, että tartuntataudin rajoittamiseksi tehtäviä perusoikeusrajoituksia voitaisiin toteuttaa vasta, kun uhka on toteutunut”

    • Anonyymi

      Sosialisti vähäpojat luulee ruun tulevan Ay.littojen kautta. Kiljavan kukkapurkeista.

    • Anonyymi

      Kyllä kaikki muutkin vakavasti otettavat ja vastuulliset puolueet ymmärtää aluepolitiikan ja ruokahuollon törkeyden, keskustan lisäksi. Paitsi persut! Persut jostain syystä näkevät tuet maanviljelijöille sosialismina! Naurettavaa!
      Kaikki maat tukevat/omaa maatalouttaan.

    • Anonyymi

      Typerää kehua itseään. Kaikkihan näkevät Keskustan kyvyt kannatuksesta. Kyllä sen lasku johtuu pelkästään Keskustan maataloupolitiikasta joka on ajanut väen pois maalta sen takia että ne miljardit on työnnetty suurtiloille eikä pientilat ole saaneet kuin lisää maksuja juuri Keskustan aivoitusten takia. Keskustan onni on ollut muitten puolueiden totaalinen tyhmyys jolla on suorastaan tyrkytetty Keskustalle kannatusta. Mutta mistä sen ottaa kun väki on häipynyt?

      • Anonyymi

        kepu lopetti pientilat vero- ja tuki säädöksillä ja äänestäjät loppuivat
        Nyt kepu lopettaa pienmetsätilat verotussäännöksillä ja loputkin äänestäjät poistuvat


    • Anonyymi

      Olipa selkesti sanottu

      Siis tarvutaan väyrynen ja vennamo vielä kerran valita eduskuntaan

      Jos kaiki maksisivat veronsa ,niin ei tatvitais ulkomaan velkaa
      Duunarit

      Ek. nja urpo

    • Anonyymi

      Meinaat että punavihreää kehitysapua lisää, kotimaa unohtaen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      171
      2902
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      429
      2335
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      45
      2233
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      129
      1560
    5. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1360
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      127
      1312
    7. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      248
      1239
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1203
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1154
    10. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      92
      1128
    Aihe