Aihe

Bitcoinin verotusta

Anonyymi

Olen siirtänyt 8000 euroa Bitpandaan (jossa voi myydä ja ostaa kryptovaluutta). Ehdyin ostaa sieltä vain 2000 Euron verran Bitcoinia, ja lahjoitin sen saamani Bitcoin summan toiselle henkilölle.
Loput 6000 Euroa lähetin pankkitililleni takaisin. En ole siis myynyt Bitcoinia, enkä olekaan käyttänyt saamani Bitcoineja ostostarkoituksessa.
Joudunko maksamaan veroja verottajalle vai en? Ja kannattaako ilmoittaa asiasta verotoimistoon?

2

71

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lahjan vastaanottaja ilmoittaa verottajalla mahdolliset luovutusvoitot jos sellaisia syntyy.

   2.6.4 Vastikkeetta saadun virtuaalivaluutan tuloverotus
   Virtuaalivaluuttaa on mahdollista saada toiselta henkilöltä lahjana tai perintönä. Perintö- ja lahjaverotuksessa vahvistettua arvoa pidetään saajan virtuaalivaluuttojen hankintahintana. Virtuaalivaluutan verotuksen realisoivissa käyttötilanteissa luovutukseen sovelletaan kaikkia luovutusvoittoa koskeva säännöksiä mukaan lukien tuloverolain 47 §:n erityissäädökset hankintamenon laskemisesta. Kyseisen lainkohdan 1 momentin mukaan vastikkeetta saadun omaisuuden hankintamenoksi katsotaan perintö- ja lahjaverotuksessa käytetty verotusarvo. Hankintameno lasketaan kuitenkin lahjoittajan hankintamenosta, jos lahjansaaja luovuttaa saamansa omaisuuden ennen kuin lahjoituksesta on kulunut yksi vuosi.

   Jos luovutettu virtuaalivaluutta on saatu osituksessa, tuloverolain 46 §:n 2 momentin mukaan omistusaika ja hankintameno lasketaan ositussaantoa edeltäneestä saannosta, tavallisesti siis alkuperäisestä hankintahetkestä alkaen alkuperäiseen hankintahintaan.

   Lahja ja lahjavero
   Lahja tarkoittaa sitä, että omaisuus siirtyy toiselle henkilölle ilman korvausta. Lahjasta pitää maksaa lahjaveroa, jos samalta lahjanantajalta saatujen lahjojen arvo on kolmen vuoden aikana 5 000 euroa tai enemmän.

  • Anonyymi

   Juurikin noin, 5000 euroa lahjoituksena samalle henkilölle 3 vuoden aikana on verovapaata. Ei tarvitse siis ilmoittaa verottajalle jos 5000 euron lahjoitusarvo 3 v aikana ei ylity. Ota kuitenkin kopiot/printscreenit itsellesi talteen kryptosiirroista ihan varotoimenpiteenä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19150
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   318
   5528
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2960
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   249
   2878