Yleisradio sensuroi keskustelua päivittäin

Anonyymi

Useisiin Yleisradion netissä julkaistavien uutisten ja kirjoitusten ohessa on keskusteluosiot joihin voi kommentoida näkemyksiään.

Toimittajilla näyttää olevan piintynyt tapa sensuroida mitä tahansa kommentteja pois, sekä sattumanvaraisesti että tarkoitushakuisesti.

Tämänpäiväninen uutinen oli malliesimerkki. Kyse oli Yleisradion tekemästä "haastattelututkimuksesta" jossa kyseltiin mielipiteitä siitä miten ihmiset näkevät hallituksen toimet ja ministerien selviytymisen paineista. Myös opposition tekemisiä haluttiin kysellä. Sinänsä tämä oli erittäin tarkoitushakuinen uutinen, jolla pelkästään pyrittiin parantamaan hallituksen imagoa ja nitistämään oppositiota jonka kannatus on uhkaavasti kasvanut viime kuukausina.

Vakavaksi tämän asian tekee se että monet asian kannalta kriittiset mielipiteet ja toimittajan kannalta vatakkaiset näkemykset sensuroitiin pois eikä juuri mitään päästetty esille. Ainoastaan sellaisia mielipiteitä jotka tukivat toimittajan poliittisia näkemyksiä. Tämä oli varsinainen pohjanoteeraus YLEn "journalismissa.

26

98

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nykymedian arkea. Sensuuri on älytöntä esim. lehtien kommenttikentissä.

  • Anonyymi

   YLEn kohdalla tilanne on enemmän kuin koominen koska hyvin harvat jaksavat ryhtyä selaamaan keskusteluosaa. Sen arvo on aika mitätön. Sen sensurointi on siis sitäkin typerämpää hallituksen politiikan myötäilyä. Mutta YLEn päätehtävähän on tuottaa kehnoa viihdettä.

   Muutenkaan, hallituksen äänitorvena ja joka käänteessä halituksen puolustajana toimiminen ei ole YLEn tehtävä.

  • Anonyymi

   Olen havainnut joissakin lehdissä vastaavaa ja on sanottava että sellainen menettely on kaksiteräinen miekka. Se kääntyy pian käyttäjäänsä vastaan.

   Ymmärrän että typerät älämölöt siivotaan pois mutta sitä en hyväksy että asialliset ja punnitut mielipiteet estetään koska ne ovat toimittajan näkemyksien vastaiset.

   Elämme uudessa diktatuurissa, ikäänkuin jossain Valko-Venäjällä.

  • Anonyymi

   Tänään 5.12.2020 kl.13.00 yle puheessa oli aiheena häpeä. Olipa siinä haastatteltavana todella osaamaton ja kokematon huuhaa Jokujonne. Väitti ohjelmassa että trump.n syy on korona covid-19 epidemia. Ei tiennyt että epidemia on lähtöisin Kiinan Wuhannista. Ylen taso on todella mätä eikä ole enään edes luotettava media. Verorahoilla pyörivä valemedia.

  • Anonyymi

   Minulla on lista YLEn asioista, jotka näyttävät olevan niinisanottuja arkoja paikkoja. Ehkä julkaisen listan joskus.
   Yleensähän YLEn keskustelu menee niin, että joku joka ei edes ole lukenut juttua saa kommnetoida sitä todistettavasti valheellisella tiedolla. Tämä joku saa 37 peukutusta. Jos joskus korjaus valheelliseen tietoon menee läpi, totuus saa noin kaksi peukutusta.

   Muutenhan YLE on laitos josta lähtee väkeä pois, koska eivät saa jatkuvasti jankuttaa samaa asiaa. Jotkut harvemmat lähtevät pois, koska pitää jatkuvasti jankuttaa samaa asiaa. Loput YLEläisistä jatkavat saman asian jankuttamista.

   • Anonyymi

    Yksi arka paikka on kysymys: Miksi AY-liike sijoittaa asuntoihin eikä työpaikkoihin?


   • Anonyymi

    Näin Haavisto-aikana kestää ja kestää.....
    "Kommenttisi tarkistetaan ja julkaistaan kun se on hyväksytty." Pari päivää on mennyt ....


  • Anonyymi

   Niin tekee tämä sivustokin. Olen bannassa, mutta miksi? Siihen saan vastauksen aikoastaan paljastamalla ananyymisuuteni. Tekopyhä sivusto.

   • Anonyymi

    mikä sinua estää kirjoittamasta tänne? Tulihan tuokin kommentti esille


   • Anonyymi

    Minulla on sama ongelma. Aika ajoin olen bannassa, lähetys ei onnistunut jne. Edellisen kerran viime lauantaina. Näin tapahtuu kun arvostelen hallitusta tai jotain muuta valtamedian nostamaan idioottimaista aihetta ja sen paisuttelua ja hehkutusta. Bannaa ei vaikuta se, että kiroaisin, puhuisin sopimattomasti, joten minun mielestä ainoa syy banalle on mielipiteeni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on sama ongelma. Aika ajoin olen bannassa, lähetys ei onnistunut jne. Edellisen kerran viime lauantaina. Näin tapahtuu kun arvostelen hallitusta tai jotain muuta valtamedian nostamaan idioottimaista aihetta ja sen paisuttelua ja hehkutusta. Bannaa ei vaikuta se, että kiroaisin, puhuisin sopimattomasti, joten minun mielestä ainoa syy banalle on mielipiteeni.

    Annamme sinulle bannia, koska mielipiteesi eivät tyydytä pienimunaista päätoimittajaamme.


  • Anonyymi

   Sivusto sallii kommentoinnin ilmeisesti joihinkin aloituksiin, mutta ei uusien aloituksten tekoon. Sääli sivustolle. oli niin avoin, nyt on joutunut markkinavoimien ja suvakkien armoille.

  • Anonyymi

   Äskettäin yritin asiallisesti kommentoida YLEn uutisen keskusteluosuudessa toimittajien menettelyihin liittyvässä uutisessa. Kirjoitustani ei tietenkään julkaistu. Alla on se alkuperäisessä muodossaan lainausmerkeissä:

   "Media Suomessa ei ole onnistunut täysin tehtävissään. Lehdistön ja radion ja tv-kanavien pitää valvoa poliitikkojen ja muiden vallankäyttäjien toimia, puheita ja kirjoituksia tarkasti ja esittää raportteja ja kritiikkiä.

   Ongelmina ovat median voimakas keskittyminen muutamaan mediaan ja muiden toimijoiden jääminen pieniksi ilman suurempaa vaikutusvaltaa ja näkyvyyttä. Toinen ongelma on se että isot mediat eivät hoidakaan tehtäviään puolueettomasti ja tasapuolisesti vaan toimittajat ottavat lähes jokaisessa jutussaan kantaa omien suuntaustensa mukaisesti. Ja silloin menee vikaan.

   Toimittajien tehtävänä ei ole esitellä omia mielipiteitään ja asenteitaan ja suodattaa aineistoa sen läpi vaan ehdoton vaatimus on tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus. Jos se ei toteudu, ei medioihin voi luottaa vaan ollaan Itä-Euroopan tiellä jossa mediat toimivat tyrannien ja oligarkkien äänitorvina. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys jokaiselle toimittajalle ja vaatimukset tulevina vuosina vain kasvavat tässä suhteessa."

   Tästä voi jokainen päätellä millä tasolla YLEn oma toimittajakunnan taso on tällä hetkellä kun tätä kirjoitust ei siellä siedetä.

  • Anonyymi

   Metsäteollisuuden kerrottiin YLEn aamu-uutisissa olevan huolissaan EUn suhtautumisesta Suomen metsienhoitoon. Sitten haastateltiin jotain terroristijärjestö greenpeacen edustajaa. Ihmetyttää, että tätä järjestöä tässä edes mainitaan, kun Suomessa on asiallisiakin alan organisaatioita, esim. LUKE. Tai sitten olisi voitu haastatella suoraan jotain EUn edustajaa.

  • Anonyymi

   minäkin törmään aivan jatkuvasti YLEn uutisten ja juttujen lomassa olevissa keskusteluosioissa siihen että osaltani keskustelu päättyy siihen että kirjoitan jotain joka ei miellytä jutun laatinutta toimittajaa. Kirjoitukseni täyttävät kaikki laatuvaaatimukset ja osaan kirjoittaa asiallisesti ja kiihkoilematta. Mutta mielipiteeni ovat poikkeavat punavihreistä toimittajista ja se muuttuu esteeksi julkaisemiselle. Sensijaan ruokottoman pöhköt ja vihamieliset punavihreät revitykset menevät takuuvarmasti läpi.

   Tätäkö on YLEn tasapuolinen jornalismi?

   • Anonyymi

    Siellä voi käydä myös, että joku vastaa ensimmäiseen, julkaistuun kommenttiisi mutta sen kommentointi onkin sinulta estetty eli mitään keskustelua ei voi käydä, vaikka napissa lukee "Keskustele"


  • Anonyymi

   On hyvä juttu että yhteinen Ylemme heittää yli laidan ääriainesten öyhötykset joista
   ei ole kellekään mitään yhteistä hyvää. Yle on mun uutisluotettu. <3

  • Anonyymi

   Surullinen tarina perheestä, jonka elämästä Yle ei piittaa sentin vertaa
   Kuten kaikki suomalaiset ovat havainneet, Yle on keskittynyt viime päivinä kertomaan suomalaisille, kuinka viattomia ulkomaalaisia palautetaan isiensä maille heppoisin perustein.
   Ylen pääuutisissa ja nettiartikkeleissa on pyritty luomaan kuvaa henkilöistä, jotka ovat joutuneet Suomen rasistisen ja ulkomaalaisvihamielisen järjestelmän uhriksi.
   Ylen artikkelista:
   ”Ulkomaalaisen on paras viettää Suomessa nuhteetonta elämää. Muuten kohtalona saattaa olla lähtöpassit kotimaahan. Näin voidaan päätellä tuoreista esimerkeistä, joihin Yle on tutustunut.
   Tänään keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentokentältä lähti palautuslento Kabuliin. Koneessa neljä afganistanilaista, joista yksi oli Ahmad (nimi muutettu), Suomessa yhdeksän vuotta asunut taksikuski.”
   ”– Hänellä on Suomeen kaikki siteet: Työ, opiskelupaikka, ystäväpiiri, seurakunta, Suomessa asuva tytär. Afganistanissa hänellä ei ole mitään. Yksi sakkojuttu on saanut kohtuuttomat mittasuhteet.
   Myöskään Ahmadin lapsen etua ei Wehka-ahon mukaan otettu riittävästi huomioon. Ahmadin tyttärelle on vahvistettu oikeus tavata isäänsä säännöllisesti, mikä ei jatkossa onnistu.
   – Tyttärelle on liian vaarallista mennä tapaamaan isäänsä Afganistaniin eikä hänen oikeutensa pitää yhteyttä ja tavata isäänsä toteudu nyt lainkaan.”
   Teksti löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10241738?utm_source=facebook-share
   Yleisradion artikkelissa kärsijäksi esitellystä afgaanista muodostuu hiukan toinen kuva, kun tapauksesta kirjoittaa henkilö, joka on ollut läsnä tilanteissa, joiden perusteella palautuksesta on päätetty.
   Nimeä en laita näkyviin, vaikka se on jo toisaalla julkisesti nähtävissä. Kysyin asianomaiselta luvan tekstin julkaisuun.
   Seuraavien lainausmerkeissä olevien rivien kirjoittaja on tarjonnut viestiään myös Yleisradiolle, mutta Yle ei ole suostunut julkaisemaan sitä.
   ”Vai niin... ei todellakaan ole kyse yhdestä ”sakkojutusta”. Tämä kyseinen henkilö on entinen isäpuoleni ja lapsi kuvassa minun 5-vuotias pikkusiskoni.
   Jo ennen pahoinpitelyä hän uhkasi koko perhettä, toinen pikkusiskoni ja minä elimme pelossa hänen asuessaan kotonamme ja hän uhkasi lyödä meitäkin monta kertaa.
   Hän oli pahansuopa, väkivaltainen ja sairas henkilö. Yhtenä päivänä hän löi äitiäni (hänen ex-vaimoaan) kasvoihin samalla kun piti 1-vuotiasta lasta sylissään. Pikkusiskoni (kuvassa) on kokenut HELVETIN kun häntä on pakotettu tapaamaan isäänsä turvakodilla, itkenyt kaksi tuntia menemättä huoneeseen kunnes tapaaminen päättyi ajan loputtua, joka kerta.
   Hän ei ole koskaan kunnon isä ollut lapselle, eikä hän lapsesta oikeasti edes välitä. 4 vuotta hän on uhkaillut koko perhettämme, sanonut mm. ”Sinulla on kolme lasta joista kaikki tulevat kärsimään”, uhannut myös viedä pikkusiskoni Iraniin jotta ”emme koskaan näkisi häntä”.
   Hän on saanut useita karkotuspäätöksiä ja olemme taistelleet vuosia jotta pääsisimme hänestä eroon ja että tämä helvetti loppuisi. Tässä tapauksessa migri on viimeinkin tehnyt oikean päätöksen ja se mikä on uskomatonta, on että näin ei ole tapahtunut jo aiemmin.”
   Afgaanimiehen uhkaus viedä pieni tyttö Iraniin johtuu siitä, että miehen perhe ja isovanhemmat asuvat siellä. Ovat Afganistanista lähtöisin, mutta muuttaneet Iraniin useita vuosia sitten.
   Kukaan ei varmasti ylläty, että Eero Mäntymaa on harhaanjohtavan Yle-artikkelin toinen tekijä.
   Sosialidemokraattien Liisa Jaakonsaari on saamani tiedon mukaan käyttänyt kyseistä tapausta esimerkkinä puhuessaan vääristä karkotuksista politiikkaradiossa 7.6.2018. Jaakonsaari on puolustanut afgaanimiestä.
   Ylen artikkelissa todetaan myös näin:
   ”Myöskään Ahmadin lapsen etua ei Wehka-ahon mukaan otettu riittävästi huomioon. Ahmadin tyttärelle on vahvistettu oikeus tavata isäänsä säännöllisesti, mikä ei jatkossa onnistu.
   Ylen artikkeli ei kerro, että afgaanimiehelle tuomion aiheuttaneen väkivallan kohde on ollut tyttären äiti eli afgaanin ex-vaimo.
   Miksi toimittaja ei kerro tätä tosiasiaa? Siksi, koska metoo-manian kohde suuntautuisi väärään ihmiseen, Ylen puolustamaan väkivaltaiseen afgaanimieheen.
   Jos kyse olisi suomalaisesta miehestä, en epäile sekuntiakaan etteikö toimittaja olisi kirjoittanut väkivallan tekijästä isoin kirjaimin.
   Sitäkään Ylen artikkeli ei kerro, että afgaanille on haettu pariin kertaan lähestymiskieltoa.
   Mies yritti lisäksi valehdella poliisille ja lakimiehelle ennen palautusta, että ex-vaimo ja hän ovat puhuneet yhteishuoltajuudesta.
   Tässä kerrotut ja Ylen artikkelissa kertomatta jätetyt tiedot perustuvat perheen vanhemman tyttären sanoihin.

  • Anonyymi

   Yle täytyisi lopettaa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Yleisradiossa ei esitetä muunlaisia ihmisiä tai ihmisryhmiä kuin uhriutujia eli sellaisia joilla on kaikki asiat hyvin, mutta vaativat itselleen enemmän rahaa. Vastenmielistä katsottavaa ja kuunneltavaa narinaa..

  • Anonyymi

   Ylessä vain virheet, kommarit ja matut saa äänensä kuuluville. Muiden mielipiteet järestään poistetaan. Natsi saksassakin oli vapaampi lehdistö.

  • Anonyymi

   Valitettavaa mutta totta,suomessa sensuuri on hyvin vahvaa. Muutos on hidas mutta tulee tapahtumaan.Poliitikot pelkää jo kun ovat niin korruptoituneet.Ylehän ei edes uutisoinut VTV juttua,joten sekin voitaisiin sulka ja 500 000 000 säästyisi propaganda kassasta .

  • Anonyymi

   Yle tosiaan sensuroi jopa keskustelu kommentteja.
   Jokainen kommenttini on ollut asiallinen mutta useimmiten jätetty julkaisemasta. Yle
   on toimintansa perusteella enemmänkin hallituksen informaatio/disinformaatiokanava.

  • Anonyymi

   Ylen etusivu on taas uudistunut. Kun evästeet on estetty selaimen asetuksista, suurin osa juttujen kuvista ei näy. Kun evästeet sallii kolmannen osapuolen evästeitä lukuunottamatta, ilmestyy evästelätkä kyselemään turhia. Jatkuvat kyselyt vievät netin käytöstä mielekkyyden. En rekisteröidy mihinkään, joten en myöskään kommentoi rekisteröitymistä edellyttäville sivustoille. Jos video ei näy ilman evästeitä, jätän sen katsomatta. Ilman mainosestoa tämäkin sivusto on käyttökelvoton.

  • Anonyymi

   Yle uusii etusivuaan lyhyin välein. Juuri, kun on tottunut edelliseen, kaikki muuttuu. No, johonkin sitä täytyy rahat upottaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   283
   5497
  2. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   39
   4261
  3. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   3377
  Aihe